Acasa Admitere Contact Informatii
           Limba
Select Language:


           Noutati
Alegeri Studenti 2020
publicat: 2020-01-16

Cursuri extracurriculare cu profesori internationali - sem.2, 2018-2019
publicat: 2019-10-01


           Incearca si tu!

           Cine e online
Exista in mod curent, 37 vizitator(i).CSRJ - Activitati

Prezentare Activitati Evenimente Galerie Foto
 • Incepand cu luna octombrie 2006, in cadrul Centrului de Studii Romano-Japoneze se desfasoara cursuri de limba japoneza pentru incepatori si avansati. La aceste cursuri participa 52 de cursanti, repartizati in trei grupe. Mentionam faptul ca numarul celor ce si-au manifestat interesul sa urmeze cursuri de limba japoneza este mult mai mare, numarul participantilor fiind determinat din ratiuni de calitate si eficienta a cursului.
  Cursurile de limba japoneza sunt predate, in prezent, de dl.asist.univ.drd.Bogdan Opreanu si de d-na.Saori Hayashi. Pe langa inalta tinuta a profesorilor, cursantii beneficiaza si de cele mai moderne conditii de desfasurare a cursurilor - spre exemplu, a fost imprumutata practica "tutoriatului" de la e-learning, astfel incat in situatia in care un student nu poate participa la un curs, acesta sa-i fie trimis pe e-mail; tot pe aceasta cale, cursantii primesc informatii despre toate evenimentele culturale organizate de Ambasada Japoniei la Bucuresti. Toate cursurile sunt disponibile in format electronic.
 • Organizarea, cu sprijinul Ambasadei Japoniei, a conferintei cu tema "Japan's Economy in the context of Asia", sustinuta de dl.Ph.D.Shujiro Urata de la Waseda University, Tokyo. Aceasta manifestare s-a bucurat de prezenta excelentei sale N.Sughiuchi, ambasadorul Japoniei la Bucuresti la data respectiva;
 • Organizarea unei serii de conferinte cu tema "locul economiei Japoneze in contextul actual". Printre cele mai reprezentative manifestari de acest gen desfasurate pana in prezent se pot aminti: "Japonia in economia mondiala" si "metode moderne de management utilizate in cadrul companiilor japoneze" sustinute de dl.Prof.Univ.Dr.Florin Bonciu, sau "Rolul JETRO in promovarea exporturilor si investitiilor japoneze", sustinuta de catre d-na.Iustina Lutan, membru al Agentiei Romane de Investitii Straine.
 • Stabilirea de contacte cu Universitati si Institute de Cercetare din Japonia, cu scopul realizarii unor studii si cercetari in comun, schimburi de studenti, organizarea unor scoli de vara si workshop-uri.In luna septembrie 2006 a avut loc la Universitatea Romano-Americana vizita unei delegatii de profesori japonezi de la Universitatea din Kobe, printre acestia numarandu-se si dl.Ph.D.Hiromasa Kubo, presedintele EU Institute in Japan, Kansai.
 • Realizarea, in cadrul Centrului, a unei biblioteci de specialitate, care sa ofere posibilitatea consultarii unor lucrari recente si de valoare, aparute in tara si in strainatate. Printre lucrarile disponibile in cadrul Centrului mentionam: "The Japanese Economy" - David Flath, Oxford University Press, 2005, "The Political Economy of the Japanese Financial Big Bang" - Tetsuro Toya, Oxford University Press, 2006, "Filosofia si cultura managementului japonez" - Gh. Gh. Ionescu, Ed. Concordia, 2004, sau "Japan's International Relations" - Glenn Hook, Oxford University Press, 2005.

  Mentionam faptul ca se doreste crearea unui centru de documentare unde sa poata fi consultate si lucrari referitoare la istoria, literatura, religia, arta japoneza, in acest scop fiind deja achizitionate unele lucrari.
 • © Universitatea Romano-Americana / Romanian-American University - Toate drepturile rezervate.

  Publicat la: 2007-02-01 (3034 citiri)

  [ Inapoi ]
    Check Google Page Rank   Contact administrator        URA Protectia Datelor