Acasa Admitere Contact Informatii
           Limba
Select Language:


           Noutati
Actualizare! Prelungirea suspendarii cursurilor fata-in-fata, incepand cu 18.05.2020
publicat: 2020-05-17

#StămAcasă - Sfaturi privind mişcarea şi nutriţia
publicat: 2020-04-14


           Incearca si tu!

           Cine e online
Exista in mod curent, 47 vizitator(i).Prezentare Viata Studenteasca

A. Parteneriatul Profesori-Studenti

Universitatea este angajata intr-un parteneriat intre profesorii si studentii sai, pentru asigurarea desfasurarii unui proces de invatamant participativ, acord.dand atentia cuvenita realizarii unui invatamant de calitate, universitatea are in vedere totodata modelarea comportamentului studentilor.

Rectorul fondator al universitatii urmareste neabatut sa promoveze implicarea cat mai pregnanta a studentilor in viata academica si sa asigure o experienta educationala personalizata. Scopul acestei preocupari este de a crea efectul sinergetic maxim intre calitatea programelor, profesionalismul corpului didactic, baza materiala de exceptie si efortul fiecarui student in parte.

Studentii Universitatii Romano-Americane sunt parteneri de dialog, avand reprezentanti in Senatul Universitatii, Consiliile Facultatilor si in Consiliul Consultativ al Studentilor, prin care isi promoveaza opiniile si cererile legate de procesul educational dar si de viata de student. Folosind experienta unor universitati americane, studentii participa la evaluarea anuala a cadrelor didactice, sunt solicitati sa-si spuna parerea cu privire la planurile de invatamant, activitatea personalului administrativ, parerile lor fiind luate in considerare in actul decizional. De asemenea, universitatea promoveaza o relatie stransa cu parintii studentilor, caracterizata prin dialog deschis si o implicare constanta a acestora in viata si activitatea universitatii.

B. Preocupari academice si extra-academice ale studentilor

O evaluare corecta si precisa a preocuparilor studentilor care au invatat la Universitatea Romano-Americana sau numai a celor peste 10000 care invata in prezent ar fi dificil de realizat. Un fapt este sigur si anume ca, stradaniile celor ce si-au asumat raspunderea conducerii acestei institutii s-au indreptat fara incetare spre o oferta cat mai diversificata si de calitate, spre mai binele studentului. Preocuparile studentilor au fost de la inceput variate: cele profesionale (de invatamant si cercetare) s-au impletit cu cele privind relatiile interuniversitare interne si internationale, dar si cu cele culturale, artistice sau sportive.

Īn prezent, in universitate invata studenti din toate judetele tarii dar si din alte tari (SUA, Germania, Republica Moldova, China, Liban etc.) ca si studenti de origine romana din SUA si Israel.
Din totalul studentilor, 56% sunt fete si 44% baieti. Majoritatea sunt din Bucuresti (peste 60%) si din aria de pana la 120 km distanta, in timp ce 28% sunt din orase ca: Buzau, Bacau, Piatra Neamt, Ramnicu Valcea, Constanta, Ploiesti, Focsani, Pitesti, Tulcea, Galati, etc.

Activitatea extraprofesionala se concretizeaza in:
- initiere in afaceri
- concursuri tematice
- cluburi si asociatii (Clubul Studentilor si Clubul de Ecoturism, Turism Rural si Agroturism)
- activitati extracuriculare


Studenti ai universitatii in expeditie de rafting
Teodor Negoita, Cercetator si Explorator Polar in vizita la Clubul de Ecoturism, Turism Rural si Agroturism

Recitalul Andei Adam la Balul Bobocilor 2005-2006
Ilinca Vandici, MISS UNIVERSITATEA ROMANO-AMERICANA 2005-2006

Formatia Simplu alaturi de Cream la Balul Bobocilor 2006-2007
Simona Ivan si Mircea Dafinescu, MISS si MISTER UNIVERSITATEA ROMANO-AMERICANA 2006-2007

DJ Project la Balul Bobocilor 2008-2009
Ruxandra Barau, MISS UNIVERSITATEA ROMANO-AMERICANA 2008-2009 si Ramona Macsim, MISS POPULARITATE

Expeditie de rafting - aprilie 2009
Expeditie de rafting - aprilie 2009

Expeditie de rafting - aprilie 2009
Expeditie de rafting - aprilie 2009


C. Studentii - promotori ai imaginii universitatii

Studentii sunt participanti activi la Programul de promovare a imaginii universitatii prin propriile rezultate care demonstreaza calitatea actului educational desfasurat la Universitatea Romano-Americana, precum si prin promovarea activa a imaginii in randul elevilor si a unor categorii sociale interesate (angajati, investitori, ONG-uri, etc.).
O promovare activa a imaginii universitatii o datoram absolventilor apreciati la locurile lor de munca.
Studentii universitatii constituie cei mai buni ambasadori ai institutiei in cadrul careia invata si ai Romaniei, in context international.
Cu diferite ocazii, pe adresa Universitatii Romano-Americane au sosit mesaje si scrisori ce contin cuvinte de lauda la adresa studentilor bursieri la Universitatea James Madison. Dintre acestea mentionam:

"Sunt deosebit de incantat de tinerii minunati care reprezinta in acest an universitatea dumneavoastra la Universitatea James Madison. Se descurca foarte bine si sunt niste ambasadori admirabili ai tarii si scolii dumneavoastra" (Ronald Carrier, Presedinte Emerit al James Madison University)

"A fost o deosebita onoare pentru mine sa fiu alaturi de studentii Universitatii Romano-Americane la Universitatea James Madison. Am fost impresionat de talentul si capacitatea lor. Pot doar sa sper ca asocierile ulterioare sa aduca o stransa colaborare viitoare intre Universitatea Romano-Americana si Universitatea James Madison, astfel incat sa putem fi mandri ca am fost un instrument de implinire a viitorului democratiei romanesti". (prof. dr. Bijan Saadatmand)

"Ca studenti ai URA, veti mari randurile unui grup exceptional de tineri. Aveti ocazia sa participati la reconstructia societatii romanesti, la inovatii in programe din domeniul economiei, drept, stiin?a si alte domenii academice importante.
Membrii grupului de bursieri URA ocupa pozitii importante in cadrul comunitatii studentesti de la JMU si ca asistenti in activitatea intreprinsa in cadrul Institutului William Nelson". (Ronald Carrier, Presedinte Emerit al James Madison University)

Mandria de a te afla ca student intr-o universitate de elita se dobandeste printr-un proces care incepe in prima zi a vietii de student si pana cand ai ajuns absolvent.

"Va asteapta o munca sustinuta dar veti avea parte si de multa distractie. Varsta noastra este aceea care ne permite, dar ne si obliga. Noi, absolventii, precum si voi, studentii, suntem masura aprecierii prestigiului universitatii la care toti contribuim." (mesaj de intampinare adresat noilor studenti la deschiderea anului universitar)

© Universitatea Romano-Americana / Romanian-American University - Toate drepturile rezervate.

Publicat la: 2006-04-10 (44363 citiri)

[ Inapoi ]
  Check Google Page Rank   Contact administrator        URA Protectia Datelor