Acasa Admitere Contact Informatii
           Limba
Select Language:


           Noutati
Actualizare! Prelungirea suspendarii cursurilor fata-in-fata, incepand cu 18.05.2020
publicat: 2020-05-17

#StămAcasă - Sfaturi privind mişcarea şi nutriţia
publicat: 2020-04-14


           Incearca si tu!

           Cine e online
Exista in mod curent, 41 vizitator(i).Martie 2020

Liste finale! BURSE DE STUDII - URA, sem.2 2019-2020

Universitatea Romano-Americana, in conformitate cu Regulamentul de Burse, publica listele finale cu studentii beneficiari de burse de studii in anul universitar 2019-2020, semestrul 2, inmatriculati la programele de studii de licenta si masterat cu predare in limba romana.

Programe de LICENTA

Programe de MASTERAT


Informatii utile - COVID-19

Ce trebuie sa stiti despre noul coronavirus, Covid-19


 • Spalati-va mainile frecvent
 • Spalarea si dezinfectarea mainilor sunt actiuni decisive pentru a preveni infectia. Mainile se spala cu apa si sapun cel putin 20 de secunde. Daca nu exista apa si sapun, puteti folosi un dezinfectant pentru maini pe baza de alcool de 60%.
  Spalarea mainilor elimina virusul.
 • Evitati contactul cu persoane care sunt suspecte de infectii respiratorii acute
 • Mentineti distanta de cel putin 1 metru intre dumneavoastra si alte persoane, in special cand acestea tusesc, stranuta sau au febra, deoarece picaturile de saliva pot transmite virusul de la o distanta apropiata.
 • Nu va atingeti ochii, nasul si gura cu mainile
 • Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie, dar poate intra in corp prin ochi, nas si gura; eviati atingerea, daca nu v-ati spalat bine mainile.
  Mainile intra in contact cu suprafetele contaminate de virus, raspandidu-se in tot corpul.
 • Acoperiti-va gura si nasul daca stranutati sau tusiti
 • Daca aveti infectie respiratoare acuta, evitati apropierea de alte persoane, tusiti cu gura acoperita sau intr-un servetel, de preferat de unica folosinta, purtati masca de protectie si spalati-va mainile. Daca in momentul in care tusiti va acoperiti gura cu mainile, puteti contamina obiecte sau persoane cu care veniti in contact.
 • Nu luati medicamente antivirale si nici antibiotice, decat in cazul in care va prescrie medicul
 • Momentan nu exista cercetari stiintifice care sa evidentieze ca folosirea medicamentelor antivirale poate preveni infectarea cu noul coronavirus (Covid-19). Antibioticele functioneaza doar impotriva bacteriilor, nu impotriva virusului.
  Covid-19 este un virus, deci nu se utilizeaza antibiotic ca metoda de prevenire sau tratament, decat in cazul in care se constata si o infectie bacteriana.
 • Curatati toate suprafetele cu dezinfectanti pe baza de clor sau alcool
 • Dezinfectantii chimici ce pot ucide noul coronavirus (Covid-19), sunt dezinfectanti ce contin clor, innalbitori, solvent, etanol de 75%, acid paracetic si cloroform. Medicul si farmacistul dumneavoastra vor sti ce sa recomande.
 • Utilizati masca de protectie doar in cazul in care suspectati ca sunteti bolnav sau in cazul in care acordati asistenta persoanelor bolnave
 • Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda folosirea mastii de protectie doar in cazul in care suspectati ca ati fost contaminat cu noul coronavirus si prezentati simptome de tuse, stranut, sau in cazul in care acordati asistenta unei persoane care este suspecta de a fi infectata cu noul coronavirus. (ex. o calatorie recenta in China sau zonele in carantina din Europa, cu simptome respiratorii).
  UTILIZAREA MASTII DE PROTECTIE ajuta si limiteaza raspandirea virusului, dar trebuie sa fie folosita impreuna cu celelalte masuri de igiena, printre care spalarea mainilor pentru cel putin 20 de secunde. Nu este nevoie sa folositi masti de protectie suprapuse una peste alta.
 • Produsele MADE in CHINA sau pachetele primite din China nu sunt periculoase
 • Organizatia Mondial a Sanatatii a declarat ca persoanele care primesc pachete din China nu se supun nici unui risc de a se contamina cu noul coronavirus, deoarece acesta nu traieste mult timp pe suprafete. Pana in prezent nu exista nici o dovada ca produsele/obiectele produse in China pot transmite noul coronavirus (Covid-19).
 • Sunati la 112 daca aveti febra, tusiti si v-ati intors din China sau zonele in carantina din Europa de cel putin 14 zile
 • Perioada de incubatie a noului coronavirus este cuprinsa intre 1 si 14 zile. Daca v-ati intors dintr-o calatorie din China sau zonele in carantina din Europa de mai putin de 14 zile sau ati intrat in contact cu persoane care s-au intors din China sau zonele in carantina din Europa de mai putin 14 zile si aveti febra, tusiti, prezentati dificultate respiratorie, dureri musculare si stari de oboseala, sunati la 112 pentru a primi informatii necesare. Purtati masca de protectie daca intrati in contact cu alte persoane, folositi servetele de unica folosinta si spalati-va bine mainile.
 • Animalele de companie nu transmit coronavirus
 • In acest moment nu exista dovezi ca animalele de companie, caini si pisici pot fi infectate de virus. In orice caz, trebuie sa ne spalam tot timpul mainile cu apa si sapun dupa ce intram in contact cu animalele de companie.


Pentru ultimele informatii actualizate privind COVID-19 puteti verifica pagina web mentinuta de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile:
www.cnscbt.ro
SUSPENDAREA CURSURILOR STANDARD

ACTUALIZARE!
Consiliul de Administratie al Universitatii Romano-Americane a decis prelungirea suspendarii activitatilor didactice desfasurate in mod standard, in regim "fata in fata”, a conferintelor, simpozioanelor si a altor evenimente in perioada 23 martie - 05 aprilie 2020. In perioada mentionata activitatile didactice se vor desfasura in sistem e-learning.
Precizam ca reluarea activitatilor didactice este preconizat a fi realizata in data de 22.04.2020, dupa vacanta.
Consiliul de Administratie al Universitatii Romano-Americane a decis suspendarea activitatilor didactice desfasurate in mod standard, in regim "fata in fata", a conferintelor, simpozioanelor si a altor evenimente in perioada 12 - 22 martie 2020.

In cadrul universitatii nu a fost constatat niciun caz de imbolnavire cu COVID-19, masura privind suspendarea activitatilor enumerate mai sus fiind una cu caracter preventiv. In perioada mentionata activitatile didactice se vor desfasura in sistem e-learning.

Studentii, cadrele didactice si personalul administrativ sunt rugati sa isi verifice permanent adresele de posta electronica institutionale, pentru comunicate si instructiuni detaliate.
In atentia studentilor cazati in caminul URA

Pentru a veni in sprijinul studentilor cazati in caminul propriu, Consiliul de Administratie al Universitatii Romano-Americane, in sedinta din data de 24.03.2020, a hotarat, incepand cu luna aprilie 2020, pentru locatarii care au parasit caminul in cursul lunii martie si care doresc sa isi pastreze locurile de cazare, scaderea tarifelor.

Astfel, noile tarife de cazare valabile de la 1 aprilie a.c., sunt: 50 Eur / loc / luna pentru camerele de 3 locuri si 45 Eur / loc / luna pentru camerele de 4 locuri.
Noile tarife pot fi achitate in intervalul 25 martie - 05 aprilie 2020. Pentru studentii care au ales sa locuiasca in continuare in camin, tarifele raman neschimbate.

Detalii privind modalitatile de plata a tarifelor de cazare sunt disponibile in pagina web dedicata: Taxe
On-line, on-site, URA se adapteaza permanent

Universitatea Romano-Americana adopta Microsoft Teams for Education pentru sustinerea activitatilor didactice on-line

Pentru mai multe detalii, ghiduri si actualizari permanente pe aceasta tema, va rugam sa verificati pagina web dedicata:
onlinevideo.rau.ro© Universitatea Romano-Americana / Romanian-American University - Toate drepturile rezervate.

Publicat la: 2006-04-10 (30656 citiri)

[ Inapoi ]
  Check Google Page Rank   Contact administrator        URA Protectia Datelor