Acasa Admitere Contact Informatii
           Noutati
Spectacol de Craciun - 2017
publicat: 2017-11-24

Cursuri IATA
publicat: 2017-11-17

Curs "Agent de turism - ghid"
publicat: 2017-11-14


           Incearca si tu!

           Cine e online
Exista in mod curent, 41 vizitator(i).Aprilie 2017

Conferinta Nationala "Reformele noului regulament european privind procedurile de insolventa"

Universitatea Romano-Americana, in colaborare cu Universitatea Nicolae Titulescu si cu INSOL EUROPE, organizeaza Conferinta Nationala "Reformele noului regulament european privind procedurile de insolventa" - joi, 27 aprilie 2017 la Universitatea Romano-Americana.

Va invitam sa va inscrieti la:
http://insolvency.rau.ro

Conferinta se adreseaza atat juristilor specializati in materia insolventei, cat si altor persoane interesate de problematica abordata.
Vorbitori:
Dr. Ana Birchall, Ministru Delegat pe Probleme de Afaceri Europene; Niculae Balan, presedinte al Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania, partener BDO; Radu Lotrean, prim-vicepresedinte INSOL EUROPE (presedinte INSOL EUROPE din octombrie 2017), co-fondator CITR; prof.univ.av.dr. Gheorghe Piperea, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti; dr. Nicoleta Tandareanu, judecator Inalta Curte de Casatie; Valentina Burdescu, director general Oficiul National al Registrului Comertului; dr. Marcela Comsa, judecator delegat la Ministerul Justitiei; drd. Nicoleta Mirela Nastasie, judecator Tribunalul Bucuresti; prof.univ.dr. Mihai Sandru, Academia Romana; lect.univ.av.dr. Sergiu Golub, Facultatea de Drept, Universitatea Babes-Bolyai; conf.univ.av.dr. Vasile Nemes, Facultatea de Drept, Universitatea Nicolae Titulescu; lect.univ.dr. Manole Popa, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti; Claudia Coca Rosianu, consilier juridic Ministerul Justitiei; dr. Gabriela Fierbinteanu, Facultatea de Drept, Universitatea Nicolae Titulescu; drd. Mirela Iovu, vicepresedinte CEC Bank; conf.univ.av.dr. Luminita Tuleasca, Facultatea de Drept, Universitatea Romano-Americana; av. Stan Tirnoveanu, avocat partener Zamfirescu, Racoti and Partners.


Apasati pentru varianta marita

MCC Commercial Law - Concurs de procese simulate pe Drept Comercial, editia a VIII-a, 2017

Universitatea Romano-Americana a lansat o noua editie a Concursului de Procese Simulate pe Drept Comercial - MCC Commercial Law!

Studentii selectati participa la un program special de pregatire teoretica si practica in materia dreptului comercial, dreptului civil si in materia procedurii civile si de simulare a proceselor reale, inclusiv in salile de judecata ale instantelor judecatoresti bucurestene.
Pregatirea studentilor este realizata de conf.univ.av.dr. Luminita Tuleasca (coordonator proiect), av. Alina Turcu, av. George Ionita, Laurentiu Giurgiu si av. Diana Harrocks.

Studentii vor reprezenta Universitatea Romano-Americana la Competitia inter-universitara MCC Commercial Law 2017, ce se va desfasura in Sala Istrate Micescu a Curtii de Apel Bucuresti, in data de 13 mai 2017.

Multumim tuturor colaboratorilor implicati in acest proiect: av. Alina Turcu, av. George Ionita, Laurentiu Giurgiu, av. Diana Harrocks, Ana Elena Iunker, Silvia Martis Tabusca.
Multumiri speciale partenerilor nostri: Wolters Kluwer Romania, JURIDICE.ro si Tuleasca Lawyers.


Apasati pentru varianta marita

Zilele Culturii Japoneze la Universitatea Romano-Americana, editia a VI-a

Intre 15-21 mai, la Universitatea Romano-Americana va avea loc a VI-a editie a Zilelor Culturii Japoneze, ce isi propune sa ofere publicului posibilitatea de a intra in contact atat cu cultura contemporana japoneza cat si cu cea traditionala.

Pe parcursul celor cinci zile vor fi organizate expozitii, ateliere, demonstratii, conferinta stiintifica, proiectie de anime, dar si concert de muzica traditionala japoneza, dupa cum urmeaza:

 • Pe 15 mai de la ora 19:00, la libraria Humanitas de la Cismigiu, va avea loc lansarea romanului Amurgul Marinarului, de Yukio Mishima,

 • Joi, 18 mai, incepand cu ora 14:00, va avea loc un atelier de ceremonia ceaiului ce se va desfasura la Sala de Protocol a Universitatii Romano-Americane. Acesta va fi urmat, de la ora 16:00, de un atelier de shamisen (instrument traditional japonez), coordonat de invitata noastra din Japonia, doamna Maya Asaba. Incepand cu ora 18:00, doritorii se vor putea bucura de un atelier de ikebana (aranjament floral japonez), iar de la ora 19:00, vor putea descoperi tainele tobelor traditionale japoneze (taiko).

 • Pe data de 19 mai, de la ora 10:00, va avea loc cea de-a sasea editie a conferintei "Crossing Boundaries in Culture and Communication", invitatii speciali de anul acesta fiind: prof. Shunsuke Okunishi (profesor emerit si fost presedinte al Japan Foundation), prof. Eiko Hara (Iwate Prefectural University), prof. Hiroshi Tanaka (Ritsumeikan University, Kyoto), prof. David Flath (Ritsumeikan University, Kyoto). Conferinta se va desfasura in Sala Senatului a Universitatii Romano - Americane.

 • Vineri, 19 mai, va avea loc un atelier de manga, in cadrul caruia 40 de tineri talentati, romani, vor avea sansa sa lucreze cu artistul, Daichi Kawada. Evenimentul se va desfasura in Sala Senatului, incepand cu ora 16:00.
  De la ora 19:00, in Aula Magna a Universitatii Romano-Americane va avea loc proiectia de film de animatie Ghost in the Shell - Stand Alone Complex. Proiectia va fi precedata de o dezbatere avand ca tema fenomenul anime, invitatii find: cunoscutul regizor japonez Kenji Kamiyama, producatorul Yoshiki Sakurai, dar si scenaristul Ryo Higaki. Moderatorul serii va fi Ana Maria Caia.

 • Pe 20 mai, incepand cu ora 18:00 in Aula Magna va avea loc Haru Urara Grand Festa. Anul acesta printre invitati se regasesc Maya Asaba si Daichi Kawada (recital de shamisen si taiko), dar si Oase si Alpha ce ne vor incanta cu un moment spectaculos de kendama.
  Ca de fiecare data la Gala CSRJ, cel mai performant cursant va castiga o excursie de 12 zile in Tara Soarelui Rasare.

 • Pe 20 si 21 mai va avea loc Otaku Ro Tour in programul caruia se regasesc: expozitii, aleea artistilor, zona de gaming, zona de Cosplay, ateliere, proiectii, Art Interactive Installations, Hackathons (live drawing), paneluri.


  Apasati pentru varianta marita

  Atelier de lucru extensiv - ORACLE - IoT & Aplicatii mobile

  Centrul de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor al Universitatii Romano-Americane in parteneriat cu Oracle Romania organizeaza un atelier de lucru extensiv, pe durata a 4 sesiuni diferite, axat pe tematica Internet of Things si Aplicatii Mobile.

  Toate cele patru sesiuni vor fi conduse de cate 2 instructori din partea Oracle Romania, dezvoltatori cu experienta in cadrul companiei respective.
  Activitatile se vor desfasura in Sala 223, in sistem BYOD (bring your own device), in intervalul orar 9:30 - 12:30, in fiecare zi de miercuri, pe parcursul a patru saptamani, conform programului:
  • 26 aprilie - Sesiunea 1 - Prezentare generala IoT, concepte, modele, exemple, dezvoltare de aplicatii mobile, aplicatii in timp real, scenarii de utilizare, potential.
  • 3 mai - Sesiunea 2 - Node.js (Windows/Mac/Linux/Raspberry PI), instalare/configurare mediu de dezvoltare, unelte si concepte specifice, exemple de dezvoltare cu diverse module, configurare baza de date, servicii REST.
  • 10 mai - Sesiune 3 - Ionic Framework - prezentare, instalare, configurare, generare proiecte. Dezvoltare aplicatii JS/HTML pentru implementare pe diverse platforme. Plugin-uri native, bluetooth, stocare, notificari. Generare aplicatii pentru Android si iOS.
  • 17 mai - Sesiunea 4 - Hardware iBeacons, Raspberry PI, design hardware individualizat, GPIO, integrare Node.JS cu NodeRED.

  La finalul celor 4 sesiuni va exista un sistem finalizat, o aplicatie functionala.
  Instructorii vor participa si la o sesiune finala de intrebari si raspunsuri.

  Pentru participare, va rugam sa va inregistrati AICI.


  Apasati pentru varianta marita

  Masa rotunda "Ce asteptari au angajatorii de la absolventii Universitatii Romano-Americane?"

  Facultatea de Management-Marketing din cadrul Universitatii Romano-Americane are placerea sa va invite, in data de 4 mai 2017, incepand cu ora 10:00, sa participati la masa rotunda "Ce asteptari au angajatorii de la absolventii Universitatii Romano-Americane?".
  Evenimentul are loc in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane.

  Va asteptam alaturi de noi pentru a gasi impreuna raspunsuri la intrebari precum:
  - La ce se uita specialistii in recrutare atunci cand primesc CV-ul unui student/ absolvent de facultate?
  - Care sunt punctele forte si punctele slabe ale studentilor/ absolventilor care merg la interviuri de angajare?
  - Cum ar trebui sa se adapteze programa scolara in asa fel incat tinerii sa fie mai bine pregatiti atunci cand intra in contact cu angajatorii?
  - Ce tipuri de posturi sunt disponibile in piata pentru studenti/ proaspat absolventi?
  - Care sunt asteptarile salariale ale studentilor/ absolventilor de la primul loc de munca?
  - Cu ce oferte salariale/ pachete de beneficii vin angajatorii pentru tineri?

  Vor fi prezenti la dezbateri directori de resurse umane din institutii publice si companii importante in plan national si international, specialisti in recrutare, profesori si studenti din cadrul Universitatii Romano-Americane.

  Moderator: Adelina Mihai, Editor Profesii, “Ziarul Financiar”


  Limba de lucru: romana
  Arta prin ochii economistului

  Studentii Facultatii de Economia Turismului Intern si International au organizat in data de 27.04.2017 evenimentul cultural intitulat "Arta prin ochii economistului".
  La eveniment au participat si studenti de la alte programe de studii din cadrul Universitatii Romano-Americane.

  Viitori economisti, studentii prezenti au incantat auditoriul cu lucrari de arta realizate in acuarela si creion, pe panza sau hartie.
  Momentul artistic a fost completat de un recital de poezie.


  Apasati pentru a mari
 • © Universitatea Romano-Americana / Romanian-American University - Toate drepturile rezervate.

  Publicat la: 2006-04-10 (23899 citiri)

  [ Inapoi ]
    Check Google Page Rank   Contact administrator        URA Protectia Datelor