Acasa Admitere Contact Informatii
           Noutati
9 ianuarie 2017 - Reluarea activitatii didactice
publicat: 2017-01-07


           Incearca si tu!

           Cine e online
Exista in mod curent, 76 vizitator(i).Octombrie 2016

Comemorare - ION SMEDESCU

Universitatea Romano-Americana va comemora miercuri, 5 octombrie 2016, in capela universitatii, de la ora 10:30, 8 ani de la trecerea in eternitate a prof.univ.dr. Ion SMEDESCU, Presedinte-Fondator si Rector al Universitatii Romano-Americane.

Studentii, cadrele didactice si intreaga comunitate academica a Universitatii Romano-Americane sunt invitati sa participe.


Apasati pentru varianta marita

Parteneriat URA - Globis MBA, Tokio

Programul GLOBIS MBA din Tokyo, Japonia organizeaza un seminar de prezentare vineri, 7 octombrie, de la ora 15:00, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane.

Programul GLOBIS este considerat cel mai important program de MBA din Japonia si cauta permanent candidati din diverse parti ale lumii pentru a creste gradul de diversitate. In cazul in care sunteti interesati de un program de MBA in Japonia acest eveniment este o importanta oportunitate de a intalni doi profesori din cadrul programului chiar in Bucuresti.
Puteti participa la un curs demonstrativ sustinut de dl.Cristian Vlad, care va prezenta peisajul inovational din cadrul mediului corporatist japonez, cu accent pe strategie si avantaje competitive.

In caz ca sunteti interesati va rugam sa va inregistrati online:
https://www.globis-mba.jp/overseas-events/20161007-seminar-bucharest2
Conferinta "The Moral Case for Inequality and Entrepreneurship"

Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard in colaborare cu Institutul de Economie Mondiala va invita la conferinta "The Moral Case for Inequality and Entrepreneurship", sustinuta de catre cunoscutul economist american Yaron Brook, in data de 14 octombrie 2016, de la ora 11:00, la Sala Senatului din cadrul Universitatii Romano-Americane.

Yaron Brook este director al Ayn Rand Institute si este coautorul (alaturi de Don Watkins) best-seller-ului "Free Market Revolution: How Ayn Rand's Ideas Can End Big Government". Impreuna au scris si cartea "Equal Is Unfair: America's Misguided Fight Against Income Inequality".

Yaron Brook este gazda emisiunii The Yaron Brook Show, un BlogTalkRadio podcast transmis in direct in fiecare sambata, de la 11:30 am la 1:00 pm PT, precum si gazda emisiunii The Yaron Brook Show on AM560 Chicago, transmisa tot sambata, de la 2:00 to 3:00 pm PT.
Speaker cu reputatie internationala, prezent in numeroase dezbateri, acesta a scris cu regularitate pentru reviste prestigioase precum Forbes, Wall Street Journal, USA Today, Investor's Business Daily si multe alte publicatii. Yaron Brook se afla in conducerea Ayn Rand Institute, Clemson Institute for the Study of Capitalism si CEHE (Center for Excellence in Higher Education). Este membru al Association of Private Enterprise Education si al Mont Pelerin Society.


Apasati pentru varianta marita

Selectii pentru echipa de baschet URAganii!

Echipa de baschet masculin a Universitatii Romano-Americane - URAganii, organizeaza selectii pentru noi jucatori.

Ai jucat baschet? Vino sa te intreci cu cei mai buni studenti din Romania!

Program selectii:
- Marti, 11 octombrie, ora 12:00, Sala Rapid (Calea Giulesti nr.18) - Joi, 13 octombrie, ora 12:00, Sala Rapid (Calea Giulesti nr.18)

Persoana de contact:
Ruxandra VILAG - coordonator echipa
vilag.ruxandra.dana@profesor.rau.ro


Apasati pentru varianta marita

Cursuri cu profesori de la universitati partenere

Universitatea Romano-Americana ofera din nou studentilor sai posibilitatea de a participa la o serie de cursuri extracurriculare, desfasurate integral in limba engleza si predate de reputati profesori de la universitati partenere de prestigiu din SUA si Europa.

 • Curs: Intercultural Communication
  Profesor: Nicholas Dima, Arizona, USA
  Program: 31 octombrie - 11 noiembrie 2016
  Orar: 9:00 - 12:00, Laborator 327

 • Curs: Global Business and the Sustainability Challenge
  Profesor: Nicholas Dima, Arizona, USA
  Program: 24 octombrie - 9 noiembrie 2016
  Orar: 16:30 - 19:00, Laborator 327

 • Curs: Introduction to several Topics in Financial Management
  Profesor: Seyed Mehdian, Michigan Flint University, USA
  Program: 7 - 11 noiembrie 2016
  Orar: 9:00 - 12:00, Laborator MBA

 • Curs: History of Espionage
  Profesor: Stephen Bowers, Liberty University, USA
  Program: 14 - 22 Noiembrie, 2016
  Orar: 9:00 - 12:00, Laborator MBA

 • Curs: Entrepreneurism
  Profesor: Kelly Masters Melton
  Program: 14 - 22 Noiembrie 2016
  Orar: 13:00 - 16:00, Laborator MBA

 • Curs: Romania - from Communism to Coca-Cola
  Profesor: Stephen Bowers, Liberty University, USA & Mihaela Istrate, RAU
  Program: 15 - 17 Noiembrie 2016
  Orar: 16:30 - 18:00, Laborator MBA


Pentru mai multe detalii si informatii privind desfasurarea activitatilor vizitati site-ul nostru dedicat:
guestcourses.rau.ro


Informatii si inscrieri:
Birou Programe Americane
Etajul 3/305
Tel. +4-021.202.95.09 / +4-0372.120.121
Formular inscriere online: http://bit.ly/2e8orb9
E-mail: relatii_internationale@rau.ro


Apasati pentru varianta marita

Studiaza in SUA

S-au lansat bursele in SUA prin programul Erasmus+.

Candidatii selectati vor beneficia de scutire de taxa de studii la Universitatea partenera din SUA si, suplimentar, de un grant nerambursabil de aproximativ 3.700 Euro pentru o perioada de 4 luni (un semestru academic).

Mai multe detalii aici.
Burse INTEGRALE DE STUDII - anul 1

Universitatea Romano-Americana felicita toti bursierii de merit, inmatriculati in anul 1 de studii, care au reusit sa se claseze pe primele 20% dintre locurile aferente specializarii lor de studii la programele de licenta, respectiv pe primele 10% dintre locurile aferente specializarii lor de studii la programele de masterat.

Conform metodologiei implementate in anul universitar 2016-2017 de catre Universitatea Romano-Americana, pentru programele de studii universitare de licenta si masterat sustinute in limba romana, studentii clasati pe primele 20% dintre pozitiile specializarii lor de licenta si respectiv 10% dintre pozitiile specializarii de masterat, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, beneficiaza de bursa completa de studii.

Programe de studii de licenta *:

Programe de studii de masterat:
Felicitari tuturor merituosilor bursieri ai anului 1!


Studentii care beneficiaza de burse de studii:
- vor completa Contractul de bursa de studii (anexa 2) in termen de 5 zile de la data afisarii listei cu studentii bursieri; in caz de necompletare a contractului in termenul stabilit, studentul va pierde bursa se studii;
- vor completa (daca este cazul) impreuna cu Contractul de bursa si Cererea de restituire a taxei de studii achitate (anexa 3) pentru a li se restitui, in termen de 10 zile de la data afisarii listei cu studentii bursieri, transa din taxa anuala de studii / taxa de studii anuala achitata deja pentru anul universitar respectiv. Cuantumul taxei de studii achitate se va restitui Ón lei - la cursul de schimb leu/euro comunicat de BNR in ziua anterioara celei in care studentul a efectuat plata, calculul ratei de schimb facandu-se la cursul valutar cotat cu 4 (patru) zecimale - prin virament bancar, in contul bancar, deschis la BRD, mentionat de student in Cererea de restituire a taxei de studii achitate.
Contractul de bursa de studii (anexa 2) si Cererea de restituire a taxei de studii achitate (anexa 3) sunt disponibile la Casieria Universitatii.


* Studentii anului I, studii universitare de licenta, mentionati in cadrul listelor fara a avea precizate atat nota la proba scrisa cat si media de admitere sunt olimpici nationali, fiind admisi conform procedurii specifice.
Stagii de practica - Christian Dior Parfums

Prestigioasa companie CHRISTIAN DIOR PARFUMS anunta noi stagii de practica pentru studentii Universitatii Romano-Americane.

Stagiile de practica se vor desfasura in perioada noiembrie 2016 - ianuarie 2017 si vizeaza urmatoarele pozitii:
 • PR & Training
 • Sell Out & Retail
 • Trade Marketing

Detalii complete despre activitatile specifice fiecarui stagiu de practica - click aici.
Candidatii ideali dau dovada de creativitate, spirit antreprenorial si excelenta in executie.

Prezentarea stagiilor de practica va avea loc joi, 20 octombrie 2016, de la ora 15:00 in Sala Senatului URA.
Alaturi de reprezentantii Christian Dior Parfums vor fi prezenti si studentii URA care au participat la stagiile de practica din vara 2016 si care va pot oferi mai multe informatii despre experienta lor din cadrul companiei.

Va rugam sa veniti la prezentare cu CV-ul, indicand unul sau mai multe stagii de practica pentru care aplicati, in ordinea preferintelor.
Inscrierile se fac pana cel tarziu miercuri, 19 octombrie 2016, ora 16:00, prin completarea formularului online.


Apasati pentru varianta marita

Cursuri extracurriculare de limbi straine

Departamentul de Limbi Straine din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza cursuri intensive pentru limbile: engleza, franceza, germana, spaniola si italiana.

 • Nivel "incepatori": la finalul modulului cursantii vor dobandi competente de nivel A1/A2, conform Cadrului European de Referinta pentru Limbi Straine.
 • Nivel "intermediar": la finalul modulului cursantii vor dobandi competente de nivel B1/B2, conform Cadrului European de Referinta pentru Limbi Straine.

Durata: fiecare modul cuprinde 30 ore, fiind organizate cate 3 ore pe saptamana in perioada 7.11.2016 - 31.01.2017.

Taxa de studii: 400 lei/modul.

La aceste cursuri extracurriculare se poate inscrie oricine doreste sa obtina o certificare de limba straina, indiferent daca studiaza sau nu la Universitatea Romano-Americana sau daca a absolvit deja sau nu cursurile universitare de licenta sau masterat.

Inscrierile preliminare se fac prin intermediul formularului de inscriere online, cel mai tarziu pana pe 7.11.2016, urmand a se depune la Departamentul de Limbi Straine dovada platii modulului de limba straina (chitanta), cel mai tarziu cu o zi inainte de inceperea cursului.

Pentru mai multe informatii va rugam sa va adresati Departamentului de Limbi Straine prin posta electronica limbistraine@rau.ro sau la telefon +4-0372.120.168.


Apasati pentru varianta marita

Stagii de practica - Douglas

Daca vrei sa afli ce inseamna o cariera in retailul de beauty, ti-am pregatit oportunitatea perfecta: oferim stagii de practica in departamentele MARKETING, COMERCIAL si FINANCIAR.


Apasa pentru a mari

Duke of Edinburgh's International Award

Programul The Duke of Edinburgh's International Award este:
 • deschis tuturor tinerilor cu varsta cuprinsa intre 14-24 ani, indiferent de mediul de provenienta.
 • non-competitiv, placut, voluntar si un program echilibrat care necesita un efort sustinut de-a lungul parcurgerii sale.
 • ofera un cadru de educatie nonformala care este complementar educatiei formale sau care ofera un substitut acolo unde oportunitatile formale nu sunt disponibile.
 • un program care ofera posibilitatea tinerilor sa isi demonstreze dezvoltarea personala si progresul realizat intr-un cadru recunoscut international.
Programul The Duke of Edinburgh's International Award este un lider mondial intre programele pentru tineri, in care acestia vor avea parte de experiente si prietenii noi, de care isi vor aminti tot restul vietii si in care isi vor descoperi talentele.

Inscrierile se realizeaza prin intermediul unui formular online, pana pe 31 octombrie 2016.
Mai multe detalii aici.


Apasa pentru a mari

Campionatul de Fotbal - RAUSportCenter

In perioada 29 - 30 octombrie 2016, la Baza Sportiva URA, se va desfasura Campionatul de Fotbal RAUSportCenter.

Se vor acorda premii pe echipe si premii individuale.
Inscrieri: 0754-812.432, dl. George Chiturlas
Apasa pentru a mari

Dezbaterea publica "Educatie financiara: Sa vorbim despre viitor!"

In data de 1 noiembrie 2016, ASF impreuna cu Universitatea Romano-Americana, Institutul de Studii Financiare si Institutul de Economie Mondiala al Academiei Romane organizeaza dezbaterea publica "Educatie financiara: Sa vorbim despre viitor!".

In cadrul acestui eveniment ne propunem sa analizam necesitatea adoptarii unei viziuni pe termen lung in ceea ce priveste educatia financiara si formarea profesionala si ne-am bucura daca ati accepta sa contribuiti in cadrul acestui forum de discutii.

Evenimentul va avea loc in data de 1 noiembrie 2016, la sediul Universitatii Romane-Americane (Bd. Expozitiei, Nr.1B, sector 1, Bucuresti), incepand cu ora 9:00. Agenda acestui dialog deschis tuturor partilor implicate isi propune sa ofere o privire de ansamblu asupra:
 • situatiei actuale a sistemului educational, din perspectiva tuturor partilor implicate,
 • nevoilor existente de educatie financiara, izvorate din nevoia de a cunoaste pentru a imbunatatii nivelul bunastarii viitoare,
 • posibilitatilor de crestere a nivelului incluziunii financiare viitoare,
 • modalitatilor concrete, moderne, de implementare a unor sisteme de educatie financiara.
Organizatori:
Autoritatea de Supraveghere Financiara
Universitatea Romano-Americana
Institutul de Economie Mondiala al Academiei Romane
Institutul de Studii Financiare.

 • Agenda dezbatere


 • Va rugam sa ne transmiteti confirmarea participarii la eveniment pana la data de 30 octombrie, la adresa de mail:
  butiseaca.alexandru@profesor.rau.ro


  Apasa pentru a mari

  Conferinta "The Importance of Business Ethics and Etiquette in Doing Business in Asia"

  Facultatea de Management-Marketing din cadrul Universitatii Romano-Americane are placerea de a va invita la conferinta "The Importance of Business Ethics and Etiquette in Doing Business in Asia", sustinuta de catre renumitul profesor Kim Fam de la Victoria University of Wellington din Noua Zeelanda, in data de 4 noiembrie 2016, in intervalul orar 11:00 - 12:00, la sala 328, etaj 3.

  Intalnirea se doreste a fi un bun prilej pentru schimbul de idei si identificarea de oportunitati de cercetare.
  Noi cursuri IATA

  Centrul IATA RAU organizeaza un nou curs IATA Consultant in perioada 10 - 16.01.2017 la Universitatea Romano-Americana, respectiv un curs IATA Foundation in perioada 17.01 - 02.02.2017.

  Inscrierile sunt deschise pana pe 25 Noiembrie 2016 (pentru Foundation), respectiv 15 Decembrie 2016 (pentru Consultant) in limita locurilor disponibile, iar examenul va avea loc in Martie 2017.


  Apasa pentru a mari  Apasa pentru a mari
  © Universitatea Romano-Americana / Romanian-American University - Toate drepturile rezervate.

  Publicat la: 2006-04-10 (35034 citiri)

  [ Inapoi ]
    Check Google Page Rank   Contact administrator        URA Protectia Datelor