Acasa Admitere Contact Informatii
           Noutati
9 ianuarie 2017 - Reluarea activitatii didactice
publicat: 2017-01-07


           Incearca si tu!

           Cine e online
Exista in mod curent, 76 vizitator(i).Noiembrie 2016

Campionatul de Minifotbla RAUSportCenter

Prima editie a Campionatului de Minifotbal RAUSportCenter s-a incheiat cu succes. Au fost 8 echipe, 8 echipe cu daruire, cu dorinta de a castiga fiecare meci, o dorinta care s-a vazut pe chipul fiecarui jucator.

Din Grupa 1, cot la cot au mers in semifinale cei de la United Berceni si FC Callatis, iar din Grupa 2 au mers mai departe cei de la Atletico Baneasa si FC Tiki Taka.
Prima semifinala i-a pus fata in fata pe cei de la United Berceni cu echipa Tiki Taka, Berceni-ul castigand detasat. A doua semifinala a fost o disputa foarte stransa intre cei de la FC Callatis si Atletico Baneasa - Callatis i-a invins in final pe cei de la Baneasa cu scorul de 2-0.
Locul 3 a fost castigat de catre cei de la Baneasa, in finala mica disputata in fata celor de la Tiki Taka.

Finala putem spune ca fost una demna de o finala de nivel mondial. FC Callatis a reusit sa inscrie 2 goluri, dar baietii din Berceni ne-au confirmat ca 2-0 este cel mai periculos scor, ei reusind sa intoarca meciul in repriza a 2-a, egaland la 2 in ultimele faze ale meciului.
S-a ajuns la penalty-uri, acolo unde portarul echipei United Berceni a reusit sa apere 2 lovituri de la punctul cu var, trimitand cupa in Berceni.

In afara de echipa castigatoare, au mai fost premiati de catre una dintre legendele fotbalului romanesc, Ilie Dumitrescu:
Golgheterul Campionatului: 9 Goluri - Dani (United Berceni)
Portarul Campionatului: Vlad Costin (United Berceni)
Cupa Fair-Play: FC Tiki Taka

Felicitari castigatorilor, felicitari tuturor echipelor care au jucat si va asteptam la editia urmatoare - una care speram sa aduca la start si mai multe echipe participante.
Nu in ultimul rand, felicitari si organizatorilor direct implicati in acest proiect, cei care au facut posibil acest eveniment, studentii Universitatii Romano-Americane de la Facultatea de Management-Marketing, George Chiturlas si Florin Nita.


Apasati pentru varianta marita


Apasati pentru varianta marita

Conferinta Nationala de Insolventa - Incidenta penalului in insolventa

Suntem o societate tanara, conflictuala si fluctuanta.

Inca din facultate suntem impartiti pe categorii, definiti si delimitati - civilisti/comercialisti si, in contrapondere, penalisti. Prapastia dintre categorii nu se micsoreaza in timp, dimpotriva, luptam tot mai inversunat, fiecare pentru tabara noastra, fara sa ridicam privirea.
Protejati sub dezideratul interesului public, penalistii omit, uneori, consecintele reale ale aplicarii institutiilor penale in procedura insolventei. Noua, profesionistilor in acest domeniu, ne raman intrebarile si blocajele decizionale:
 • Sunt masurile preventive (interdictia initierii/suspendarii procedurii de dizolvare/lichidare) compatibile cu o procedura al carei scop declarat este recuperarea pasivului?
 • Ce se intampla intr-o procedura de insolventa in care s-a dispus interdictia initierii procedurii de dizolvare/lichidare? Ramanem indefinit in perioada de observatie sau intr-o reorganizare demult esuata?
 • Cum suspendam o procedura de dizolvare sau lichidare a persoanei juridice? Cine o reprezinta in procedura si in relatiile cu tertii? Cine este ordonator de plati?
 • Cum isi mai exercita administratorul/lichidatorul judiciar atributiile intr-o procedura suspendata, fara organe colective ale creditorilor si fara posibilitatea de decizie a judecatorului sindic?
 • Cum isi exercita judecatorul-sindic atributiile? Ce facem? Suspendam atributiile de legalitate ale judecatorului-magistrat?
 • Ce facem in cazul instituirii unui sechestru penal in vederea confiscarii asupra intregului patrimoniu al debitoarei?
 • Poate un sechestru asigurator penal care apara o incertitudine ce ar putea deveni posibila sa blocheze o certitudine (executarea unui drept de creanta)?
Dezactivand procedura de insolventa, care este, inainte de toate, un fenomen economic in miscare, si asteptand solutionarea procesului penal, mai putem repara ulterior consecintele?

Pentru a raspunde acestor intrebari pe care, invariabil, ni le punem cu totii, indiferent de partea pe care ne situam, va invitam sa gasim solutii pentru deblocarea situatiilor dificile generate de controversele privind aplicarea legii, impreuna cu specialisti reputati din materia insolventei, in zilele de 3 si 4 noiembrie 2016 la Universitatea Romano-Americana (Bucuresti, Bd. Expozitei nr. 1B, sector 1).
Evenimentul este organizat de Institutul National pentru Pregatirea Practicienilor in Insolventa (I.N.P.P.I.), in parteneriat cu Institutul National al Magistraturii si Universitatea Romano-Americana.

Detalii pe: INPPI - Conferinta Nationala de Insolventa - Incidenta penalului in insolventa. Bucuresti, 3-4 Noiembrie 2016


Apasati pentru varianta marita

Eveniment de Recrutare a Absolventilor

Universitatea Romano-Americana este onorata sa lanseze invitatia de participare la un Eveniment de Recrutare a Absolventilor, care va avea loc in data de 3 noiembrie 2016, ora 14:00, in Sala 426.

Suntem onorati sa avem ca invitati speciali reprezentantii Hilton Hotels and Resorts: Bjorn Olthof, Manager Graduate Recruitment for Europe, Middle East & Africa, Talent Acquisition; Aykut Korkmaz, General Manager Athenee Palace Hilton Bucharest and Mihaela Petrache, Human Resources Director, Athenee Palace Hilton Bucharest.

Agenda evenimentului cuprinde o prezentare succinta a domnului Olthof, axata pe tematica de mai jos, urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri:
 • Noi suntem Hilton, noi suntem ospitalitatea - o scurta prezentare
 • O luma a oportunitatilor: inovare, cultura, promisiunea noastra catre membrii echipei noastre
 • Stagii de practica la nivel de hotel si corporatie
 • Programe de dezvoltare a absolventilor
 • Recompense importante
 • Luna de serviciu global
Suntem nerabdatori sa aruncam, alaturi de dumneavoastra, o privire asupra noilor tendinte si oportunitati de pe piata muncii si sa schimbam idei pe aceste teme.

Contact:
Patricia Dodu, Lector
E-mail: dodu.silvia.patricia@profesor.rau.ro
Telefon: 0722547662

Alexandra Marginean, Lector
E-mail: marginean.alexandra.roxana@profesor.rau.ro
Ateliere de Dezvoltare Personala prin Teatru

Din categoria activitatilor extracurriculare, Studioul de Teatru al Universitatii Romano-Americane organizeaza Ateliere de Dezvoltare Personala prin Teatru.

Participantii vor avea acces la perspective inedite asupra procesului de comunicare, controlului emotiilor, lucrului in echipa, sincronizarii abilitatilor fizice cu cele intelectuale, precum si asupra exprimarii dezinvolte si increderii in sine.
Inscrierile se fac pana pe 20 noiembrie 2016 prin intermediul urmatorului formularul online:
http://bit.ly/2fE9fq3

Pentru mai multe detalii sau informatii in acest sens, va rugam sa ne contactati prin email la:
studio.teatru@rau.ro


Apasati pentru varianta marita

Balul Bobocilor 2016

Clubul Studentilor din Universitatea Romano-Americana (CS-URA) va invita la Balul Bobocilor 2016! Balul va avea loc pe 22 noiembrie 2016, incepand cu ora 21:00, in Kristal Glam Club.


Apasati pentru varianta marita

Conferinta "Marketing in Eastern and Central Europe"

Facultatea de Management-Marketing din cadrul Universitatii Romano-Americane are placerea de a va invita la conferinta "Marketing in Eastern and Central Europe", sustinuta de catre renumitul profesor Laszlo Jozsa de la Universitatea "Szechenyi Istvan" din Gyor, Ungaria, in data de 8 noiembrie 2016, in intervalul orar 15:30 - 16:30, la sala 328, etaj 3.
ACCELERATE YOUR CAREER - eveniment in parteneriat cu ACCA

Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale din cadrul Universitatii Romano-Americane are placerea sa va invite, in data de 10 noiembrie 2016, sa participati la evenimentul ACCELERATE YOUR CAREER, unde va fi prezentat Sistemul de Burse Accelerate, prin intermediul caruia studentii pot beneficia de anumite facilitati in demersul lor de obtinere a certificarii ACCA.

Evenimentul va avea loc la ora 18:00 in Sala Senatului, sub egida si cu participarea reprezentantilor ACCA Global si ACCA Romania.
Atelierul Digital

Specialistii Google vin la Universitatea Romano-Americana pentru a discuta cu tine despre tehnicile si uneltele de promovare online si nu numai.
Participa gratuit la "Atelierul Digital" - joi, 24 noiembrie 2016, de la ora 15:00, in sala 017 (corp B, parter).

Evenimentul presupune o serie de cursuri gratuite livrate de traineri certificati Google, care au ca tinta tinerii, indiferent de facultate, profil sau ocupatie. Cursul este introductiv, are o durat? de aproximativ 3-4 ore si acopera urmatoarele subiecte:
 • Obiectivele si strategia unei afaceri online;
 • Cum creezi si promovezi un website;
 • SEO si SEM;
 • Web Analytics;
 • Programe de Afiliere;
 • Social Media;
 • Web Marketing.


FACEBOOK EVENT

Dupa cursul offline, participantii pot continua cursul online fara taxa, iar dupa parcurgerea a 23 de module de invatare pot da examenul in urma caruia vor putea obtine certificarea aprobata de Google si IAB Europa si recunoscuta de toti angajatorii din Uniunea Europeana.

Locurile sunt limitate.
Inscrieri >> www.atelieruldigital.com

Evenimentul este organizat de Fundatia Leaders, cu sustinerea Google Romania si in colaborare cu Universitatea Romano-Americana.
Deschiderea cursurilor extracuriculare intensive de limbi straine

Departamentul de Limbi Straine din cadrul Universitatii Romano-Americane anunta deschiderea oficiala a cursurilor extracurriculare de limbi straine:
 • Engleza - joi, 10 noiembrie 2016, ora 16.30, in sala 419
 • Germana - joi, 10 noiembrie 2016, ora 16.30, in sala 326

Conferinta MLIBCW

Avem deosebita placere de a va invita in perioada 10 - 11 noiembrie la o noua editie a Conferintei Internationale MANAGEMENT, LEADERSHIP AND INNOVATION TOWARDS A BETTER CHANGING WORLD, eveniment organizat in parteneriat cu BBA INSEEC - Ecole de Commerce Europeenne (FRANCE), FONTYS University of Applied Sciences (NETHERLANDS) si VARNA University of Management (BULGARIA).

In decursul celor doua zile ale evenimentului, reprezentanti internationali ai mediului academic (Varna University of Management - Bulgaria, Duke University - USA), precum si specialisti din mediul de business (Aviation East Romania, Regional Air Suport Romania) vor raspunde provocarii de a dezbate ultimele tendinte si perspective din domenii precum aviatia, turismul, inovatiile tehnologice, interculturalitatea, internationalizarea educaaiei etc.

Deschiderea evenimentului va avea loc joi, 10 noiembrie, la ora 10:30, la Sala Senatului.
Mai multe detalii regasiti pe site-ul conferintei:
http://mlibcw.rau.ro
Proiect Universitatea Antreprenoriala

Universitatea Romano-Americana participa la proiectul Universitatea Antreprenoriala 2016-2018, organizat de Junior Achievement Romania.

Pe aceasta cale, va invitam sa completati, pana pe 20 noiembrie, un chestionar online, accesand adresa pentru grupul dedicat universitatii:
https://heinnovate.eu/group-invitation/MmlCcHVqRWh3M3pta0FhQW1od1B3Zz09

Astfel, veti contribui la auto-evaluarea independenta a universitatii, in legatura cu identificarea nevoilor privind intraprenoriatul si antreprenoriatul la nivelul institutiei.
Proiectul Universitatea Antreprenoriala are ca scop sprijinirea institutiilor de invatamant superior in dezvoltarea abordarilor antreprenoriale si intraprenoriale, la nivel de management, in relatie cu comunitatea de business, precum si a educatiei antreprenoriale si pregatirii dinamice pentru piata de munca a studentilor.

Intr-o prima etapa, proiectul implica folosirea pentru uzul intern al universitatii, de catre stakeholderii universitatii (personal administrativ, profesori, studenti, companii partenere, asociatii studentesti) a instrumentului HEInnovate, dezvoltat de Comisia Europeana si OECD. HEInnovate este un instrument de auto-evaluare conceput pentru a oferi institutiilor de invatamant superior recomandari, idei si inspiratie pentru gestionarea eficienta a schimbarilor institutionale si culturale. Peste 450 de institutii de invatamant superior din Europa au utilizat HEInnovate.
Ulterior, in a doua etapa, urmeaza ca rezultatele auto-evaluarii sa fie valorificate local pentru dezvoltarea de instrumente proprii pentru personalul administrativ si managementul universitatii, a unor cursuri de antreprenoriat specifice profilului universitatii si comunitatii.

Va multumim pentru sprijin si va rugam sa completati chestionarul, urmand indicatiile din documentele de aici, pana pe 20 noiembrie 2016.


Apasati pentru varianta marita

Conferinta MLIBCW-2016

In perioada 10-11 Noiembrie 2016, Universitatea Romano-Americana a organizat o noua editie a conferintei internationale "MANAGEMENT, LEADERSHIP AND INNOVATION TOWARDS A BETTER CHANGING WORLD", eveniment organizat in parteneriat cu BBA INSEEC - Ecole de Commerce Europeenne (Franta), FONTYS University of Applied Sciences (Olanda) si VARNA University of Management (Bulgaria).

Reprezentanti ai mediului academic din Romania si din strainatate, precum si specialisti din mediul de business au raspuns provocarii de a dezbate noile tendinte si abordari din domenii precum aviatia, turismul, inovatiile tehnologice, interculturalitatea, strategiile de marketing in secolul 21 sau internationalizarea educatiei.

Prima zi a conferintei (10 Noiembrie) a fost dedicata prezentarii rezultatelor cercetarii stiintifice si dezbaterilor pe marginea subiectelor abordate. Stanislav Ivanov (Varna University of Management), Ruxandra Brutaru (Aviation East), Darla Deardorff (AIEA/Duke University USA) si Radu Grigoroiu (Regional Air Suport) au fost invitatii speciali ai evenimentului. Prezentarile acestora au deschis dezbaterile privind tendintele in arhitectura noilor generatii de aeronave, importanta sistemelor de management al destinatiei, in special a DMC (Destination Management Companies). Evolutia tehnologiei si noile trenduri au reprezentat si de aceasta data un subiect de interes, fiind evidentiata orientarea societatii catre automatizarea proceselor si introducerea roboticii in tot mai multe domenii.
Noutatea acestei editii a conferintei a fost deschiderea unei noi sectiuni referitoare la Internationalizarea educatiei. Interventia prin Skype a invitatei speciale, Darla Deardorff, a accentuat necesitatea internationalizarii educatiei, fiind oferite sugestii de implementare a strategiilor de internationalizare si de pregatire a interactiunilor interculturale.
In cea de-a doua zi a conferintei (11 Noiembrie) a avut loc atelierul "Bridging the Gap between Education and Business in Aviation", sustinut de Elena Ene (Safety & Quality Manager, Romanian Airport Services) si destinat studentilor. Acestia au discutat despre provocarile si oportunitatile oferite de domeniul transporturilor aeriene si au aflat detalii importante despre procesul de recrutare specific domeniului.
La eveniment au participat aproximativ 100 de persoane din mediul academic si de business, precum si studenti si absolventi.


Apasati pentru varianta marita

Echipa Electronic Arts Romania vine alaturi de studentii URA

Va asteptam miercuri, 23 noiembrie 2016, ora 11:30, in Aula Magna pentru o intalnire echipa Electronic Arts Romania.

Partenerii nostri de la EA vor prezenta oportunitatile pe care le pot oferi studentilor Universitatii Romano-Americane si apoi vor dialoga si raspunde tuturor intrebarilor participantilor.


Apasati pentru varianta marita

Aniversare - 20 de ani de la prima promotie de absolventi URA!

Faci parte din prima generatie de absolventi URA, din anul 1996?
Te asteptam pe 23 noiembrie, ora 18:00, in Aula Magna, sa sarbatorim cei 20 de ani trecuti de la momentul absolvirii.

Nu uita sa confirmi prezenta la adresa de email:
comunicare@rau.ro
si sa ne lasi un numar de telefon la care te putem contacta pentru eventualele comunicari legate de eveniment.


Apasati pentru varianta marita

Spectacol de Craciun - 2016

Traditionalul Spectacol de Craciun, dedicat copiilor cadrelor didactice si angajatilor Universitatii Romano-Americane, se va desfasura anul acesta, pe 12 decembrie, incepand cu ora 11:00, in foayerul de la parterul corpului B.


Apasati pentru varianta marita

2 decembrie 2016 - zi libera

Universitatea Romano-Americana anunta toti membri comunitatii academice (studenti, cadre didactice, personal administrativ) ca ziua de 2 decembrie 2016 este zi libera, conforma cu hotararea guvernului Romaniei.

Va rugam sa verificati sectiunea ORARE (licenta / master) pentru reprogramarile activitatilor din data respectiva.
Conferinta "Marketing vs Revenue Management"

Facultatile de Management-Marketing si Economia Turismului Intern si International din cadrul Universitatii Romano-Americane au placerea de a va invita la conferinta "Marketing vs Revenue Management" in data de 28 noiembrie 2016, ora 17:00, la Sala Senatului.

Acest demers de cooperare al celor doua facultati are ca scop interactiunea cu mediul de afaceri pe teme de actualitate si bune practici din domeniile "marketing" si "revenue management" in domeniul serviciilor. Lucrarile conferintei se desfasoara in limba romana.
Balul Bobocilor 2016 - UPDATE!

Clubul Studentilor din Universitatea Romano-Americana (CS-URA) va invita la Balul Bobocilor 2016!

In urma unor modificari organizatorice, balul va avea loc pe 6 decembrie 2016, incepand cu ora 20:00, in Club Player.


Apasati pentru varianta marita

Proiect comun ATC URA - Regional Air Suport

In perioada 17-23 noiembrie 2016 s-a derulat un nou proiect in cadrul parteneriatului dintre Centrul de Training IATA al Universitatii Romano-Americane si compania Regional Air Suport.
Studentii URA au fost implicati in promovarea celei mai noi rute Air Moldova, Bucuresti - Chisinau, care va fi lansata la data de 19 decembrie 2016.

Studentii au participat la o sesiune de training condusa de Dl. Dorin Ivascu (Regional Air Suport) si de Dl. Sergiu Manea (Air Moldova), pentru a se familiariza cu produsele si serviciile oferite de companie. Pe durata proiectului, fiecare student a avut misiunea de a promova Air Moldova atat in cadrul Targului de Turism al Romaniei, care s-a desfasurat la Romexpo, precum si in mediul online, pe retelele de socializare.
In cadrul intalnirii finale, studentii au prezentat propriile strategii de promovare, iar cadrele didactice URA si reprezentantii companiei Regional Air Suport au analizat rezultatele si au premiat cele mai bune idei, creativitatea si pasiunea celor implicati.


Apasati pentru varianta marita
© Universitatea Romano-Americana / Romanian-American University - Toate drepturile rezervate.

Publicat la: 2007-11-08 (24186 citiri)

[ Inapoi ]
  Check Google Page Rank   Contact administrator        URA Protectia Datelor