Acasa Admitere Contact Informatii
           Limba
Select Language:


           Noutati
Alegeri Studenti 2020
publicat: 2020-01-16

Cursuri extracurriculare cu profesori internationali - sem.2, 2018-2019
publicat: 2019-10-01


           Incearca si tu!

           Cine e online
Exista in mod curent, 39 vizitator(i).Cercetare Stiintifica

NOUTATI Consiliul Cercetarii Stiintifice Strategia Cercetarii Stiintifice Departamentul de Cercetare Centre de Cercetare Activitatea de Cercetare Managementul Cercetarii
Calendarul Competitiilor la programe nationale si internationale Atestarea institutionala / Raport de Autoevaluare Manifestari Stiintifice Legislatie Link-uri utile Contact


Cercetarea stiintifica reprezinta o prioritate si o cerinta majora pentru dezvoltarea Universitatii Romano-Americane si chiar pentru existenta sa.

Misiunea Universitatii in domeniul cercetarii consta in relansarea si consolidarea cercetarii stiintifice competitionale interne si internationale si cresterea vizibilitatii publicatiilor in reviste/volume de prestigiu cotate in spiritul abordarii complexe a procesului de cunoastere prin prisma celor trei poli: Cercetare, Dezvoltare, Inovare.

In concordanta cu prioritatile de cercetare formulate in cadrul programelor nationale (CEEX, PNCDI II, GRANT-uri CNCSIS, GRANT-uri Academia Romana, etc.), internationale (FP7, e- Content, GRANT-uri NATO, etc.) si tinand cont de domeniile de cercetare in care Universitatea Romano-Americana a dovedit competenta si a inregistrat performante sunt vizate urmatoarele domenii de cercetare prioritare:

 • stiinte socio-economice si umaniste;
 • informatica aplicata (e-business, e-learning, e-health, etc.);
 • dezvoltare durabila.


 • Activitatea de cercetare stiintifica se desfasoara la nivelul Departamentului de Cercetare, a centrelor de cercetare, a departamentelor si facultatilor, precum si in colaborare cu alte universitati sau institute de cercetare din tara si din strainatate.
  La aceasta activitate participa cadre didactice, studenti, masteranzi si alte categorii de angajati ai universitatii.

  Activitatea de cercetare stiintifica se organizeaza si se desfasoara pe baza unui program anual, defalcat pe facultati, care cuprinde contracte/proiecte finantate in curs de derulare, propuneri de teme/proiecte care vor fi depuse la competitiile nationale si internationale, precum si studii si teme de cercetare care vor fi valorificate prin publicatii. In cadrul acestor programe este inclusa si tematica de cercetare stiintifica aferenta masteratelor.
  Programul defalcat pe facultati include si activitatea de cercetare a studentilor, ce se desfasoara in cadrul Cercurilor Stiintifice Studentesti.

  Activitatea de cercetare stiintifica este coordonata de prorectorul insarcinat cu cercetarea, domnul profesor universitar doctor Florin Bonciu.

  © Universitatea Romano-Americana / Romanian-American University - Toate drepturile rezervate.

  Publicat la: 2009-02-23 (16446 citiri)

  [ Inapoi ]
    Check Google Page Rank   Contact administrator        URA Protectia Datelor