Acasa Admitere Contact Informatii
           Noutati
Scoala Internationala de Vara 2017
publicat: 2017-05-08


           Incearca si tu!

           Cine e online
Exista in mod curent, 21 vizitator(i).Master - Marketing in Afaceri


* Programe cu predare exclusiv in limba engleza


 • Studii Universitare de Masterat, durata 4 semestre, invatamant de zi
 • Facultatea Organizatoare: MM
 • Acreditare ARACIS/MECI: Ordinul M.Ed.C.I. nr. 4666/03.08.2009 - Anexa 2


 • Tematica si bibliografie pentru concursul de admitere
 • Cerinte de redactare a eseului
 • Ghid de Studii • Cine se poate inscrie?

  Se pot inscrie absolventi cu diploma de licenta in domeniul "Stiinte Economice".

  Cum sustin concursul de admitere?

  Admiterea se face prin concurs, pe baza unui eseu, cu luarea in considerare a notei acordate de comisia de evaluare (60%) si a mediei examenului de licenta (40%).

  De ce sa ma inscriu?

  In spiritul misiunii sale, si anume de a forma, economisti cu competente in marketing, cu o larga pregatire teoretica si aplicativa, capabili sa se integreze rapid si eficient in corporatii, pe diferite niveluri ierarhice, Facultatea de Management-Marketing este in concordanta cu misiunea de invatamant si cercetare asumata de Universitatea Romano-Americana.
  In acest sens, Facultatea de Management-Marketing organizeaza programul de studii universitare de masterat "Marketing in Afaceri" (reprezentand ciclul II al studiilor universitare), cursuri de zi, in domeniul fundamental Stiinte economice, Domeniul de licenta (ciclul I) "Marketing", Specializarea "Marketing". Programul de studii universitare de masterat "Marketingul afacerilor" asigura aprofundarea studiilor universitare de licenta in domeniul marketingului si furnizeaza masteranzilor competente profesionale si de cercetare stiintifica specializate.

  Misiunea programului de studii universitare de masterat "Marketing in Afaceri".

  Programul urmareste dezvoltarea resurselor umane cu competente in domeniul marketingului, avand drept scop dezvoltarea, evaluarea si implementarea activitatilor de marketing in mediul de afaceri. Ascensiunea marketingului ca domeniu functional si strategic al organizatiilor presupune amplificarea capacitatii managerilor de la diferite niveluri ierarhice de a adopta decizii eficiente. In acest context, programul de studii universitare de masterat este astfel conceput incat sa asigure cunostinte de specialitate segmentelor de candidati vizate, urmarind dezvoltarea abilitatilor practice in domeniul segmentarii, pozitionarii si dezvoltarii de noi afaceri de succes, identificarii avantajului competitiv, diversificarii gamei de produse si servicii, alocarii resurselor firmei, identificarii oportunitatilor de piata, a nevoilor consumatorilor si dezvoltarea strategiilor economice optime. Programul de masterat isi propune formarea de specialisti de marketing capabili sa orienteze activitatea organizatiei catre initierea si derularea unor relatii reciproc avantajoase, de lunga durata cu clientii si partenerii.

  Obiectivele programului de studii universitare de masterat "Marketing in Afaceri" vizeaza in principal:

  - Dezvoltarea cunostintelor, abilitatilor si performantelor in domeniul marketingului pentru absolventii programului;
  - Formarea unui segment de profesionisti competitivi in activitatile de marketing, atat in formele sale traditionale, cat si in marketingul on-line;
  - Pozitionarea favorabila a conceptului de marketing si a profesiunilor de marketing in mediul universitar si mediul economico -social romanesc;
  - Dezvoltarea abilitatilor specifice noii societati informationale pentru viitorii specialisti in activitatea de marketing;
  - Asigurarea premiselor necesare formularii unui raspuns adecvat si prompt la schimbarile pietei, in conditiile respectarii normelor de deontologie profesionala si de etica a afacerilor;
  - Formarea unui comportament de afaceri profesionist specialistilor din domeniul marketingului;
  - Optimizarea activitatilor practice integrate in ansamblul procesului didactic si dezvoltarea laturii vocationale a specialistilor de marketing.

  Absolventii programului de studii universitare de masterat "Marketing in Afaceri" vor avea capacitatea de a practica, la nivel de inalta competenta, activitati specifice marketingului, prin utilizarea cunostintelor dobandite in procesul formativ, experientei in profesie, calitatilor psihologice si trasaturilor de personalitate.
  Prin misiunea si obiectivele sale, programul isi propune sa puna la dispozitia pietelor de forta de munca din Romania si din Uniunea Europeana specialisti ale caror ocupatii se inscriu in nomenclatorul COR 2009 (Clasificarea Ocupatiilor din Romania) intocmit de Ministerul Muncii, Familiei si Solidaritatii Sociale si care a fost elaborat si aprobat in conformitate cu Clasificarea Internationala Standard a Ocupatiilor-ISCO (International Standard Classification of Occupations) , varianta 88 (COM) din Uniunea Europeana. In acest sens, printre perspectivele profesionale oferite masteranzilor acestui program, se remarca:

  1. Conducatori in activitatea de vanzare si marketing
  2. Sef birou marketing
  3. Manager marketing (tarife, contracte, achizitii)
  4. Referent economist in comert si marketing
  5. Cercetator economist in marketing
  6. Conducatori in servicii de publicitate si relatii publice
  7. Consilier economist in comert si marketing
  8. Expert economist in comert si marketing, etc.

  In acest cadru, programul se raporteaza la obiectivele de invatamant, cercetare stiintifica si profesionale europene, asigurandu-se corelarea cu programele europene de studii si cercetare si respectarea traseului de studii propus de organismele de specialitate ale Uniunii Europene.

  © Universitatea Romano-Americana / Romanian-American University - Toate drepturile rezervate.

  Publicat la: 2009-07-03 (31130 citiri)

  [ Inapoi ]
    Check Google Page Rank   Contact administrator        URA Protectia Datelor