Acasa Admitere Contact Informatii
           Limba
Select Language:


           Noutati
Actualizare! Prelungirea suspendarii cursurilor fata-in-fata, incepand cu 18.05.2020
publicat: 2020-05-17

#StămAcasă - Sfaturi privind mişcarea şi nutriţia
publicat: 2020-04-14


           Incearca si tu!

           Cine e online
Exista in mod curent, 15 vizitator(i).Arhiva - 2006

IANUARIE 2006

Prezentare Work&Travel U.S.A.

Miercuri, 18 Ianuarie, ora 1300, va avea loc in sala 520 a Universitatii Romano-Americane prezentarea programului Work&Travel USA 2006.

Programul este organizat de GTS International Romania cu sprijinul Council of International Educational Exchange.

In fiecare an, GTS International doreste sa vina in sprijinul studentilor interesati sa lucreze in America pe perioada vacantei de vara, iar acest lucru se realizeaza prin ofertele promotionale legate de tarife si prin pachetele de servicii complete oferite.
Anul acesta, GTS a initiat o campanie de reduceri fara precedent, pentru a oferi fiecarui student posibilitatea de a calatori si munci in America.

Studentii din anii I - III sunt invitati sa participe la acesta prezentare pentru a primi toate informatiile necesare in legatura cu programul si reducerile de care pot beneficia.

Pentru alte informatii despre Work&Travel, accesati site-ul www.gtsturism.ro

VA ASTEPTAM!
FEBRUARIE 2006

Expeditie in cautarea unui loc de munca!


Concurs - MASCOTA !


Campioni la Universitatea Romano-Americana

Campioana Olimpica la inot CAMELIA POTEC este incepand din SESIUNEA DE LICENTA FEBRUARIE 2006 licentiata a Facultatii de Economia Turismului Intern si International din cadrul Universitatii Romano-Americane.

Cu aceasta ocazie fericita Universitatea ureaza marii noastre campioane numai bucurii si impliniri atat in plan profesional cat si personal.

Judecatorul Romaniei la Curtea Europeana a Drepturilor Omului la Universitatea Romano-Americana


Prof.univ.dr. Corneliu BIRSAN si Prof.univ.dr. Ion SMEDESCU


La invitatia D-nului Rector, prof. univ. dr. Ion Smedescu, Universitatea Romano-Americana a avut astazi, 22 februarie 2006, ca invitat pe distinsul prof. univ. dr. Corneliu Birsan - judecatorul Romaniei la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, o mare personalitate a mediului academic juridic roman.

Domnia Sa a prezentat in Aula Magna a Universitatii Romano-Americane, studentilor si cadrelor didactice aspecte privind activitatea si importanta Sistemului European de Protectie a Drepturilor Omului.
Prelegerea s-a incheiat cu dezbateri, interesul participantilor fiind concentrat in special asupra responsabilitatilor asumate de statul roman prin ratificarea Conventiei privind Salvgardarea Drepturilor si Libertatilor Fundamentale ale Omului, precum si asupra criticilor aduse actualei forme de organizare a sistemului juridic romanesc.

Prieten al Universitatii Romano-Americane, prof. univ. dr. Corneliu Birsan si-a exprimat entuziasmul privind realizarile Universitatii in cei 15 ani de existenta.
Vizitand campusul universitar, Domnia Sa a apreciat conditiile moderne de invatamant care se ridica la nivelul standardelor internationale.


Asist.univ.drd. Silvia MARTIS, prof.univ.dr. Corneliu BIRSAN si prof.univ.dr. Lucia GIOSAN


Universitatea este onorata de aprecierile calde pe care Domnia Sa le-a inscris in Cartea de Onoare a Universitatii:
"Impresionat de ceea ce constat ca ati realizat intr -o perioada atat de scurta de timp, va urez din toata inima realizari viitoare si mai frumoase in beneficiul generatiilor tinere care au nevoie de repere morale si stiintifice."

Workshop ISOM

Facultatea de Informatica Manageriala organizeaza a patra editie a Workshop-ului INFORMATION SYSTEMS & OPERATIONS MANAGEMENT, in colaborare cu Universitatea Politehnica din Bucuresti, cu Academia de Studii Economice si cu Programul de Masterat BRIE.

Manifestarea are loc in data de 1 martie 2006, in sala 215 si va fi moderata de prof.univ.dr.Virgil Chichernea, prof.univ.dr.Ion Ivan si prof.univ.dr.Ion Bucur.


MARTIE 2006

Cooperare activa cu Universitatea DeSales, S.U.A

In cadrul acordului de colaborare dintre Universitatea Romano-Americana si Universitatea DeSales, Pennsylvania, SUA se desfasoara activitatea profesorilor Mohamed Latib si Galen Godby.

In programul activitatilor intra mai multe evenimente:

- Conferinta "Globalizarea educatiei" - Joi, 9 martie 2006, ora 12.00, Sala Senatului
- Cursurile de "Management Strategic" - Vineri, 10 Martie 2006, ora 9.30, Sala 522; Luni, 13 Martie 2006, ora 9.30, Sala 426; Marti, 14 Martie 2006, ora 8, sala 017
- Prezentarea programului DeSales-"MASTER AMERICAN" la Universitatea Romano-Americana - de catre prof.dr.Mohamed LATIB, Vicepresident for International Programs la Universitatii DeSales, Luni, 13 Martie 2006, ora 19.00, Sala Senatului


M.B.A American - DeSales University

Luni, 13 martie 2006, ora 19.00, Sala Senatului Universitatii Romano-Americane.

Profesor doctor Mohamed LATIB, Vicepresedinte pentru Relatii Internationale al Universitatii DeSales prezinta oferta educationala a unui nou program de masterat organizat, sustinut si structurat dupa criteriile americane ale Universitatii DeSales: "M.B.A. - American".

Sunt invitati sa participe la prezentare toti cei interesati in acest nou si inovativ program de perfectionare la nivel ridicat a cunostintelor si pregatirii lor.

Sumarul noilor directii de colaborare DeSales University - Universitatea Romano-Americana

In luna martie 2006, la invitatia dlui prof.dr. Ion Smedescu, rector fondator al Universitatii Romano-Americane, profesorii Mohamed Latib, vice presedinte al universitatii si prof. dr. Galen Godbey, Consilier pe probleme de globalizare la Universitatea DeSales, Pennsylvania, au facut o vizita care se inscrie in cadrul Acordului de Colaborare. Oaspetii au prezentat mesajul adresat prof. dr Ion Smedescu, de catre reverend dr. Bernard O'Connors, presedintele universitatii americane mentionate. Au avut loc convorbiri cu rectorul Universitatii Romano-Americane asupra cailor concrete de dezvoltare a colaborarii academice.


Cu aceasta ocazie au avut loc o serie de activitati:

- conferinta cu tema Globalizarea educatiei prezentata de prof. Galen Goodbey si prof. Mohamed Latib la care au participat in Sala Senatului, cadre didactice si studenti, a starnit mare interes si discutii aprinse;

- cursuri interactive: Globalizarea educatiei si Management strategic prezentate de catre profesorii invitati la care au participat peste 90 de studenti din anii II si III ai tuturor facultatilor. Cursurile interactive si tematica interesanta au fost o incantare pentru studentii care le-au audiat.
- Intalnirea cu studentii anului I care participa in semestrul II la cursul de Microeconomie, condus online de prof. Tahereh Hojat. Studentii romani au prezentat opiniile lor asupra tematicii proiectelor la care lucreaza in grupe mixte cu studenti americani de la DeSales University, asupra experientei inedite castigate si schimburilor interculturale benefice.


O atentie aparte a fost acordata oportunitatii dezvoltarii prin alocarea de resurse in comun a unui program MBA, gazduit la universitatea noastra:
- Prezentarea propunerii de deschidere a programului de MBA american la Universitatea Romano-Americana unor absolventi interesati a starnit discutii aprinse, intrebari si propuneri de realizare practica;

- Au avut loc o serie de vizite si intalniri cu manageri de firme, oameni de afaceri si cadre didactice in vederea prospectarii pietei romanesti interesate;
- Vizita prof. Mohamed Latib, prof. Galen Godbey si prof. Mihaela Dinu la Ambasada Americana si intalnirea cu, atasatul cultural, cu reprezentantul departamentului economic si al USAID; cu aceasta ocazie: au fost prezentate cateva dintre rezultatele colaborarii dintre cele doua universitati, din 2001 pana in prezent; intentiile de deschidere a Programului MBA american la Universitatea Romano Americana; prospectarea posibilitatilor de extindere a colaborarii in domeniul educatiei si cercetarii; promovarea unor actiuni de voluntariat a unor grupuri de studenti americani si romani in scopul ajutorarii copiilor din orfelinate etc.

La 14 martie, oaspetii americani au sustinut prezentari in cadrul conferintei internationale organizate la Bucuresti pe tema "Tendinte actuale si provocari ale globalizarii in domeniul educatiei manageriale". Conferinta a fost organizata sub auspiciile Asociatiei Romane a Clubului de la Roma (ARCOR) si Institutului Bancar Roman (IBR). In interventiile lor, profesorii americani au apreciat calitatea procesului educational oferit de catre Universitatea Romano-Americana, precum si capacitatea de asimilare a noului dovedita de catre studentii universitatii. Au exprimat opinia ca aceste trasaturi califica pe deplin participarea Universitatii Romano-Americane in procesul de globalizare educationala, asigura competitivitatea programului sau de formare a tinerilor, pregatindu-i pentru integrarea profesionala in plan international.La incheierea vizitei, prof. dr. Ion Smedescu si-a exprimat satisfactia pentru rezultatele deosebite si a transmis Presedintelui Universitatii DeSales urari de multa sanatate si prosperitate.

TARG de JOBURI in SUA la UNIVERSITATEA ROMANO-AMERICANA

In cadrul festivitatilor de aniversare a 15 ani de existenta, Universitatea Romano-Americana a organizat, sambata 18 martie 2006, in premiera absoluta pentru studentii ei si nu numai, Targul de Joburi pe perioada vacantei de vara in SUA, prin programul "Work & Travel USA 2006", pus la dispozitie in parteneriat cu GTS International Romania.

Programul "Work & Travel USA" reprezinta un proiect de amploare sprijinit de Guvernul SUA care are ca scop incurajarea studentilor sa calatoreasca in Statele Unite, pe perioada vacantei de vara, cu scopul de a-si imbunatati cunostintele de limba engleza si de a castiga experienta de munca in cadrul unei companii americane. Experienta si cunostintele de limba engleza acumulate reprezinta un avantaj major in gasirea unui loc de munca, dupa absolvire, in Romania.

Scopul organizarii acestui eveniment a fost de a fi mai aproape de studenti si de a le facilita acestora accesul la sistemul de valori profesionale si cerintele economiei americane. De asemenea, Universitatea Romano-Americana doreste sa incurajeze studentii sa participe la programul "Work & Travel USA 2006" si sa le ofere posibilitatea de a-si imbogati experienta profesionala si competenta lingvistica..

Toate aceste eforturi vizeaza sustinerea mobilitatii studentilor si dezvoltarea schimburilor culturale romano-americane.

In cadrul targului, studentilor li s-a oferit ocazia de a sustine interviuri directe cu angajatorii americani sau cu reprezentantii lor.

Targul de Joburi in Statele Unite ale Americii s-a derulat in parteneriat cu GTS Iternational Romania, agentie de turism care are ca misiune incurajarea studentilor, tinerilor si profesorilor sa calatoreasca si sa isi largeasca orizonturile culturale. GTS international pune la dispozitia studentilor, pe langa programul "Work & Travel USA", o gama larga de servicii dezvoltate special pentru aceasta categorie, cum ar fi biletele de avion cu reducere de student si profesor, tarife speciale la cazari, asistenta specializata si legitimatiile internationale de student (International Student Identity Card).

Scoala de Vara I.E.S.


Colaborare intre Universitatea Romano-Americana si Procter&Gamble

Studentii din anii III si IV de studiu ai Universitatii Romano-Americane si cunoscatori ai limbii engleze sunt invitati sa participe la seminariile ce vor avea loc in cadrul P&G Business Week, eveniment organizat de Procter&Gamble, ce se va desfasura in Bucuresti, in perioada 10-15 aprilie 2006.

Data limita de inscriere: 31 martie 2006.

Pentru studentii selectati, P&G va plati transport, cazare si masa pe perioada mentionata.

Mai multe informatii la: www.pgbalkans.com

Experiente unice in SUA

Numele meu este Ana-Maria Apostol, sunt studenta in anul IV la Facultatea de Economia Turismului Intern si International din cadrul URA.
Va scriu aceste randuri pentru a va impartasi si voua experienta mea de vara trecuta, cand in urma unui interviu cu Directorul de Resurse Umane am fost acceptata pentru postul de Agent Rezervari in cadrul Grand Hotel din statul Michigan, SUA.

Hotelul se afla la confluenta dintre doua Mari Lacuri, respective L.Huron si L. Michigan si se numeste Mackinac Island.
Imi doream dintotdeauna sa ajung in SUA, dar oportunitatea pe care am avut-o prin intermediul programului Summer Work&Travel USA a fost mai mult decat visasem. Acum aveam sansa sa lucrez pe un post foarte interesant, intr-un loc de o frumusete parca rupta de realitate si toate acestea in sanul unui colectiv de americani profesionisti care mi-au insuflat si mie ceva din "the American spirit". Impactul cultural initial te dezarmeaza si desi esti pregatit din tara cu privire la ceea ce vei intalni acolo, abia dupa o luna te acomodezi cu ceea ce inseamna America, pentru ca dupa ceva timp sa nu mai vrei sa te intorci.
Odata luata viza, eram foarte nerabdatoare la gandul ca va veni ziua cand imi voi vedea visul cu ochii – de a ajunge in SUA. Zborul de o durata considerabila nu s-a mai simtit in momentul cand am pus piciorul pe insula. Mi se parea ca sunt Alice in Tara Minunilor. Totul era asa de diferit. Toata lumea imi zambea si ma saluta si parca ma aflam undeva foarte departe, intr-o poveste.
Prima mea zi de munca a fost foarte lejera, trebuia doar sa inteleg ce inseamna exact noul meu job. Asta s-a intamplat pret de 2 saptamani, dupa care am "intrat in paine". Munceam sase zile din sapte iar Duminica era ziua in care puteam sa explorez frumusetile naturale ale insulei, sa fac cumparaturi, sa ma duc pe uscat la film, sau pur si simplu sa stau acasa sa ma odihnesc. Erau foarte multe de facut pe insula. De la un conservator de fluturi, asa cum traiesc ei in realitate, la turul insulei cu trasura sau explorarea numeroaselor carari accesibile numai calarind, pana la iesirea in restaurante sau cluburi si bineinteles shopping.
Lucrul care deosebeste insula intr-o maniera in care o aduce aproape de o poveste este faptul ca aici nu exista nici un mijloc de transport motorizat si implicit drumurile sunt fie luate la picior, fie pe bicicleta sau, daca esti mai comod si nu stai prost cu banii, o trasura cu siguranta te va ajuta sa explorezi acel univers.
Am invatat foarte multe lucruri cu ajutorul colegilor si a sefilor mei. Experienta culturala este fantastica. Te ajuta sa te dezvolti ca individ dar si ca profesionist. Acum, cand sunt pe ultima suta de metri si imi voi sustine lucrarea de licenta cu o tema inspirata din "experienta mea americana in turism" - Valorificarea resurselor ecoturistice de pe Insula Mackinac-Michigan SUA, sunt sigura ca vreau sa raman in tara si sa lucrez in domeniu pentru a-mi putea aduce aportul de cunostinte dobandite acolo intr-o companie din Romania.
Cu aceasta ocazie mi-am facut si foarte multi prieteni si am avut posibilitatea sa calatoresc in SUA, dar si sa strang ceva bani. Deci vara mea a fost grozava!
Asta este povestea mea si daca ar fi sa o iau de la capat as lua oricand cu mare placere.

Incearca si tu! America este intr-adevar Tara Tuturor Posibilitatilor!


Stud. Ana Maria Apostol
Anul IV Facultatea de Economia Turismului Intern si International

Ziua Portilor Deschise


APRILIE 2006

Mesaje de felicitare pentru aniversarea a 15 ani de existenta ai Universitatii Romano-Americane

Cu ocazia Aniversarii a 15 ani de existenta a Universitatii Romano-Americane, pe data de 17 Aprilie 2006, a avut loc o ceremonie festiva in Aula Magna.
Invitatii de seama care au participat la acest eveniment au sarbatorit aniversarea impreuna cu intreaga comunitate academica din universitatea noastra si, dupa ceremonie, au vizitat campusul si au luat parte la cocktailul organizat cu acest prilej.

In timpul ceremoniei au fost transmise mai multe mesaje de felicitari si urari catre Universitatea Romano-Americana, mesaje din care redam doar cateva pe scurt:
Stimate Dr.Smedescu,


Am deosebita placere sa va felicit pentru a 15-a aniversare a Universitatii Romano-Americane. Noi, cei de la Universitatea James Madison suntem mandri de colaborarea pe care o avem cu minunata dumneavoastra institutie. Consideram ca studentii care au urmat cursurile Universitatii Romano-Americane au imbogatit comunitatea studentilor nostri si au adus lucruri noi in clasele noastre.

In continuare sunt impresionata de dezvoltarea Universitatii Romano-Americane. Am avut placerea sa cunosc multi distinsi membrii ai cadrelor didactice si sa lucrez cu minunatii dumneavoastra studenti. Imi amintesc, cu mare dragoste, de semestrul in care am predat la Universitatea Romano-Americana.
Va multumesc pentru ospitalitatea cu care m-ati primit.

Va transmit cele mai bune urari pentru succesul Universitatii Romano-Americane. Stiu ca sub conducerea dumneavoastra, ea va continua sa prospere.

Cu stima,

Kay M.Knickrehm
Decan
Facultatea de Stiinte Politice
Stimate Dr. Smedescu,


Felicitari pentru a 15-a aniversare de la infiintarea Universitatii Romano-Americane. Dumneavoastra si cadrele didactice ar trebui sa fiti mandri de continua crestere si dezvoltare a unei minunate instituii academice.

Am avut placerea de a preda studentiilor Universitatii Romano-Americane atat la Universitatea James Madison cat si in Bucuresti, la Universitatea Romano-Americana. Studenti de calitate superioara provin de la cadre didactice de calitate superioara. Astept cu nerabdare sa predau, din nou, la URA si sa ma bucur de ospitalitatea dumneavoastra.

Cele mai bune urari, atat dumneavoastra cat si cadrelor didactice, cu aceasta minunata ocazie, si in confruntarea cu provocarile viitoare.

Al dumneavoastra , cu stima,
Prof. dr. Kent Zimmerman
Profesor de Management

Stimate Domnule Presedinte Smedescu,


Va rog sa acceptati felicitarile mele cu ocazia celei de a 15-a aniversari a Universitatii Romano-Americane!

Am avut placerea sa predau un curs la universitatea dumneavoastra in luna mai 2005. Profesorii si intregul personal au fost deosebit de ospitalieri , amabili si placuti. Am descoperit niste studenti motivati si interesati de curs. A fost o experienta minunata pentru mine si va multumesc pentru invitatia de a face parte din institutia dumneavoastra.

In ultimii ani am mai avut studenti de la Universitatea Romano-Americana la cursurile mele de Informatica, la Universitatea James Madison din Virginia. Acesti studenti sunt sclipitori, se adapteaza si sunt o prezenta importanta la curs. Au bunavointa de a discuta subiectele si ofera o perspectiva serioasa, pe care colegii lor americani nu o pot oferi.

Universitatea Romano-Americana ofera un mediu academic unic pentru studenti inclusiv specializari diverse si o perspectiva internationala. Cu siguranta, ati muncit bine ca sa realizati atat de mult in doar 15 ani. As fi dorit sa fiu cu dumneavoastra , sa sarbatorim pe 17 aprilie. Inca o data, felicitari la a 15-a aniversare a Universitatii Romano-Americane!

Cele mai calde salutari,

Prof.dr. Pauline Cushman
James Madison University
Stimate Domnule Rector Smedescu,


In numele intregii comunitati academice de la Universitatea DeSales, doresc sa va felicit pe dumneavoastra , colegii dumneavoastra de la Universitatea Romano-Americana , cu ocazia celei de a 15-a aniversari . Dumneavoastra personal si Universitatea Romano-Americana ,in intregime, aveti multe lucruri de care puteti fi mandri ; progresul pe care l-ati facut in acesti cativa ani este, cu adevarat, remarcabil si creatia dumneavoastra se incadreaza bine in viitor.

Anul acesta, noi, cei de la DeSales sarbatorim a 40-a aniversare de la infiintarea institutiei noastre. Am venit la DeSales ca un tanar profesionist, in 1974 , cand institutia noastra era inca in fasa, asa ca inteleg enormele provocari privind dezvoltarea pe care a trebuit sa le infrunte si sa le depaseasca URA.Sunt incantat ca universitatile noastre, dinamice si tinere, coopereaza ca parteneri pe aceasta piata globala in dezvoltare a invatamantului superior. A 25-a aniversare a URA va fi a 50-a aniversare a lui DeSales si sper ca vom privi inapoi cu placere si satisfactie la o lunga lista de realizari datorate cooperarii noastre.

Din nou, cu ocazia celei de a 15-a aniversari, cele mai bune urari catre dumneavoastra si catre intreaga comunitate a URA pentru munca importanta pe care o faceti pentru a construi nu doar o noua Romanie, ci si o societata globala prospera si pasnica.

Dumnezeu sa binecuvanteze URA.

Cu stima,

Bernard F.O'Connor, OSFS

Stimate Domnule Presedinte Smedescu,

Regret ca nu am putut sa fiu cu dumneavoastra azi, desi cred ca sunt bine reprezentat de de asociaii mei de la James Madison University.
Daca exista un loc corespunzator in programul dumneavoastra, sper sa impartasiti urmatoarele randuri, cu invitatii dumneavoastra de seama, la festivitatea pentru a 15-a aniversare a institutiei.

Pentru toata adunarea - la aceasta grandioasa ocazie de sarbatorire a 15 ani in slujba bunului popor roman si in transmiterea mai departe a creatiei si cunoasterii prin educatie - FELICITARI!
Puteti fi, cu adevarat, mandri, pentru tot ce s-a realizat intr-o perioada atat de scurta.

Minti neobosite, libere sa urmeze intelesurile adanci ale lumii si umanitatii , sa infloreasca atunci cand sunt hranite in bratele unei universitati. O natiune care incurajeaza capacitatea intelectuala a poporului sau va beneficia intotdeauna de straduinta lui, deoarece poporul sau va prospera.

Pentru cadrele didactice - Ati ales una dintre cele mai nobile profesii. Prin transmiterea cunoasterii si prin pasionata angajare la studiu, dumneavoastra imbogatiti vietile studentilor dumneavoastra. Rolul dumneavoastra nu poate fi supraevaluat. Dumneavoastra sunteti inima si sufletul universitatii. Dumneavoastra deschideti usile oportunitatilor si viselor inspirate.

Pentru studenti - Voua vi se ofera cel mai mare dar. Educatia este darul care nu va poate fi luat niciodata. Orice alte posesiuni pot fi pierdute in greutatile economice, in razboi sau la un stapan nedorit, dar nu educatia dumneavoastra, nu dedicatia dumneavoastra spre invatatura. Ea va pregateste pentru viata, pentru o viata productiva si plina de semnificatii. Va face capabili sa aveti grija de dumneavoastra si de familiile dumnevoastra si sa fiti in slujba comunitatii in care traiti si munciti.

Pentru Domnul Presedinte Smedescu si conducerea universitatii - Dumneavoastra ati adunat impreuna talente exceptionale si ati conceput o universitate moderna, la fel ca o minunata orchestra simfonica. Dupa cum stim, ca sa creeze o muzica mareata, o orchestra trebuie dirijata de o mana ferma dar si educativa. Asemenea eforturi cer timp pentru dezvoltare, toata munca importanta cere, dar lumea deja incepe sa auda muzica mareata care emana de la Bucuresti.

Pentru prietenii si invitatii speciali ai universitatii - Onorati pretioasa bijuterie pe care o aveti. Nu cedati niciodata. Sprijiniti-i conducerea, pledati pentru cadrele ei didactice, investiti in studentii ei. Interesul dumneavoastra pentru aceasta universitate si pentru misiunea ei va plati dividende peste generatii.

In numele cadrelor didactice, personalului si studentilor Universitatii James Madison, cu mare bucurie spun "Felicitari !" in aceasta zi speciala in viata Universitatii Romano-Americane.


Cele mai bune urari,

Linwood H. Rose
Presedintele Universitatii James Madison
Mesajul de felicitare pentru U.R.A. din partea bursierilor LEONARDO da VINCI
din Marea BritanieMAI 2006

Cursul "International Business" sustinut de profesorul american Alex Sharland

In cadrul Acordului de Colaborare cu Universitatea Barry, Florida, in perioada 13-20 mai 2006 are loc vizita prof. univ. dr. Alex Sharland.

Prof. Alex Sharland preda un curs cu teme de International Business in zilele de 15, 16, 17, 18 si 19 Mai unei clase de 150 studenti de la toate facultatile, in sala 321, intre orele 800 - 1100.
De asemenea in ziua de 19 Mai va participa cu o comunicare la Sesiunea Stiintifica a Cadrelor Didactice de la Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale.
In ziua de miercuri va face o vizita organizata la liceul Aurel Vlaicu impreuna cu prof. dr. Constantin Floricel si prof. dr. Mihaela Dinu.
Incheierea cursurilor profesorului Bijan Saadatmand de la James Madison University

In cadrul Acordului de Colaborare incheiat intre Universitatea Romano-Americana si Universitatea James Madison - Virginia, SUA -, la invitatia Rectorului Universitatii Romano-Americane, prof.univ.dr.Ion Smedescu, prof.dr.Bijan Saadatmand a predat cursul "Psychology of Human Intimacy", care s-a incheiat cu sustinerea testului final si acordarea de Diplome de Absolvire.
La curs au participat studenti de la toate facultatile Universitatii Romano-Americane, care, la festivitatea de inchidere a cursului, au apreciat temele studiate ca fiind deosebit de importante si folositoare pentru ei, tineri care pasesc in viata.

Cu multa dragoste, profesorul Bijan Saadatmand, le-a multumit studentilor participanti la curs, apreciind ca succesul lectiilor s-a datorat calitatii si interesului manifestat de acestia.


Conferinta "Fondurile structurale..."

Departamentul de Cercetare Stiintifica al Universitatii Româno-Americane, cu sprijinul Ministerului Educatiei si Cercetarii - Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, va invita sa participati la prima editie a conferintei "Fondurile structurale si de coeziune ca premisa a dezvoltarii mediului de afaceri din Romania".

Manifestarea va avea loc în data de 25 mai 2006.

Persoane de contact:
 • Anca Gache, prep.univ. - e-mail: [email protected]
 • Lucian Botea, aisit.univ.drd. - tel: +4-021-202.95.06

 • Vizita la liceul Aurel Vlaicu impreuna cu invitati din SUA

  Miercuri 17 mai 2006, conducerea Facultatii de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale s-a intalnit cu elevii claselor a XII-a din Liceul Aurel Vlaicu din Bucuresti, inclusiv cu cei de la clasele de rugby.
  La intalnire a participat si prof.univ.dr.Alex Sharland de la Universitatea Barry din Miami Beach, Florida - SUA, universitate care coopereaza cu Universitatea Romano- Americana.

  Dupa prezentarea ofertei educationale a Universitatii Romano-Americane, viitorii absolventi ai Liceului Aurel Vlaicu au pus intrebari privind posibilitatile pe care le au de a deveni studenti ai U.R.A. si de a continua eventual studiile la Universitatea Barry din S.U.A. Profesorul american s-a aratat foarte interesat de programul si performantele echipei de rugby a liceului, sport pe care il practica si domnia sa in echipa din Fort Lauderdale, Florida.  CONCURS DE BURSE "Mobilitati Erasmus"

  In perioada 22 - 30 Mai 2006 se va desfasura concursul pentru bursele ERASMUS, conform urmatorului calendar:

 • 22-25 Mai 2006 - inscrierea candidatilor, respectiv depunerea dosarului de candidatura care va contine:

 • - Formularul de candidatura;
  - Curriculum Vitae (inclusiv poza);
  - Scrisoare de motivatie;
  - Foaie matricola;
  - Declaratie pe propria raspundere;
 • 26 Mai 2006

 • - Sustinerea testului de limba engleza (proba scrisa) - orele 09.30-11.30;
  - Sustinerea interviului - orele 15.00;
 • 30 Mai 2006 - afisarea rezultatelor finale.

 • Pentru mai multe detalii accesati sectiunea Biroul Programe Comunitare - Erasmus.
  Burse Leonardo Da Vinci

  In urma aprobarii unui proiect de finantare propus de Universitatea Romano-Americana, se va organiza concurs de selectie pentru 10 de participanti la un stagiu de formare profesionala in Marea Britanie, prin programul Leonardo da Vinci.

  Informatii generale despre proiect:

  Proiectul are titlul: "The improvement of students competences in Information & Communication Technologies" - "Dezvoltarea competentelor studentilor în domeniul noilor tehnologii in afaceri", este finantat în cadrul exercitiului financiar 2005, are durata de un an si se va derula pe baza parteneriatului cu organizatia The Training Partnership Limited din Marea Britanie.
  Stagiul de formare profesionala la care vor participa 10 de studenti se va derula intre 19 septembrie si 19 decembrie 2006, in cadrul unor companii din Torbay si Plymouth, Marea Britanie.
  Este important sa se stie ca studentii care doresc sa participe la acest proiect vor avea atat drepturi cat si obligatii. In acest sens trebuie amintit ca participantii vor pregati pe langa documentatia obligatorie, un numar de lucrari axate pe experienta dobandita in cadrul proiectului.

  Pentru detalii complete privind acest proiect va rugam apasati aici.
  IUNIE 2006

  Scoala de Vara Internationala

  Universitatea Romano-Americana in colaborare cu University of Alabama, Huntsville - USA organizeaza in perioada 10 - 21 Iulie 2006 o SCOALA INTERNATIONALA DE VARA cu tema "Transition and Integration: Business Development within European Integration and Globalization"

  O imbinare de programe academice si evenimente social-culturale care au menirea sa contribuie la dezvoltarea cunoasterii realitatii in care studentii internationali traiesc si invata, la strangerea legaturilor intre tarile din care ei provin.

  Un adevarat program de vacanta pentru tinerii studiosi
  Cursurile se predau in limba engleza. Absolventii primesc Diplome care includ disciplinele studiate si numarul de puncte-credit acordate.

  Termen de inscriere: 25 Iunie 2006


  Relatii si Inscrieri:
 • Mihai SEBEA, lect.dr. - Biroul de Programe Comunitare

 • Tel:+4-021-202.95.11
  email: [email protected]
 • Despina Barbieru - Departament Relatii Internationale si Imagine

 • Tel:+4-021-202.95.09
  email: [email protected]
  11:12 8/6/2006
  Pentru detalii complete privind desfasurarea scolii de vara va rugam apasati aici.
  Pentru a vedea online formularul de inscriere va rugam apasati aici
  Consiliere in cariera on-line

  Biroul de Consiliere si Orientare in Cariera, pentru o mai buna informarea a tinerilor cu privire la oportunitati de dezvoltare personala sau profesionala, pentru realizarea unui plan de cariera, precum si pentru consilierea tinerilor pentru pregatirea diverselor aplicatii in vederea participarii la programe nationale sau internationale menite sa duca la formarea si dezvoltarea lor profesionala si personala, a considerat oportuna utilizarea unui instrument interactiv (listele) - pentru o mai buna comunicare intre cei interesati de oportunitatile din domeniul profesional dorit si membrii acestui centru.


  Listele de discutii, disponibile in acest moment:

 • Pentru domeniul economic: [email protected]
 • Pentru domeniul juridic: juristi_ [email protected]
 • Pentru domeniul IT: [email protected]

 • O noua colaborare sub egida programului "Leonardo Da Vinci"

  In cadrul Programului "Leonardo da Vinci", contract nr. RO/2004/93085/EX, in perioada 24.04.2006 - 07.05.2006 s-a desfasurat un proiect de mobilitati cu tema "MANAGEMENTUL STRATEGIC AL TURISMULUI: GESTIONAREA RESURSELOR SI ADAPTAREA LA CERERE".

  Stagiul s-a desfasurat la CERAM SOPHIA ANTIPOLIS, institutie aflata sub tutela Camerei de Comert si Industrie din Nice - Franta, si au participat 6 cadre didactice sub indrumarea d-nei prof. Mihaela Dinu.
  Cu aceasta ocazie au fost reinoiti termenii Acordului de Colaborare dintre CERAM Sophia Antipolis si Universitatea Romano-Americana.

  Targ Educational la Colegiul National IULIA HASDEU

  In perioada 29-31 Mai 2006, la Colegiul National IULIA HASDEU din Bucuresti, a fost organizat targul educational intitulat "Zilele Fizicii la Colegiul National Iulia Hasdeu" - in parteneriat cu A.I.T.E.C.
  La invitatia organizatorilor, avand in vedere relatiile foarte bune de colaborare intre colegiu si universitatea noastra, s-a organizat un stand expozitional cu materiale informative despre oferta educationala a Universitatii Romano-Americane.
  Pe perioada expozitiei universitatea a asigurat prezenta permanenta a unui cadru didactic si a cel putin doi studenti pentru a raspunde numeroaselor intrebari ale participantilor la aceasta manifestare.

  In ultima zi a expozitiei Universitatea Romano-Americana, reprezentata de domnul Florea MAGUREANU, prof.univ.dr., a sustinut o conferinta speciala cu tema "Reforma din Invatamantul Universitar potrivit Prevederilor Rezultate din Tratatul de la Bologna". Cu aceasta ocazie au fost prezentate atat universitatea in ansamblu cat si facultatile sale in particular, sistemul integrat de invatamant si optiunile in ceea ce priveste studiile masterale.

  Pentru realizarea in conditii excelente a prezentei Universitatii Romano-Americane la acest targ si-au dat concursul atat cadrele didactice cat si studentii, dintre care trebuie mentionati in mod deosebit Dragos VINTU, Alexandru POPESCU si Bogdan BALAS - acestia fiind de altfel si principalii organizatori ai targului.

  Parteneriat cu Universitatea Cergy Pontoise din Franta

  Profesorul Stephane HURTADO de la Universitatea Cergy Pontoise, Franta - a facut o vizita la Universitatea Romano-Americana.

  Vizita se inscrie in cadrul Programului Erasmus.

  Cu aceasta ocazie, s-au realizat mai multe elemente de interes:

 • Profesorul Hurtado a tinut prelegeri studentilor Universitatii Romano-Americane pe urmatoarele teme:

 • 1.Organizarea si Conducerea Turismului in Franta
  2.Sinteza Sistemului Politic Francez din a V-a Republica
  3.Imigratia in Spania.
  Studentii au primit Diplome de Participare.

 • S-a redactat un pre-acord privind organizarea unui colocviu stiintific international, care se va tine la Universitatea Romano-Americana in primavara anului 2007, cu participare franceza, germana si romana si care se va finaliza cu aparitia unui volum cotat, cu lucrari in limba engleza, editat in Franta.


 • S-au pus bazele unui proiect pentru un produs de excelenta in domeniul invatamantului, intitulat "Limbi straine aplicate". La acest proiect vor participa Universitatea Romano-Americana si Universitatea Cergy-Pontoise si se va desfasura in cadrul Universitatii Romano-Americane.
 • IULIE 2006

  O carte de exceptie conceputa de prof.dr.Theodor Purcarea

  La Chisinau, sub egida Editurii Universitatii Tehnice a Moldovei, a aparut cartea "Marketing, inovatie si alternativa" a colegului nostru, profesorul doctor Theodor PURCAREA.

  Aceasta "remarcabila lucrare" - precizeaza intr-un consistent "Cuvant inainte" profesorul Valeriu IOAN-FRANC, Director General Adjunct, Institutul National de Cercetari Economice al Academiei Romane, Presedinte executiv al Asociatiei Romane de Marketing, Secretar General al Comitetului Roman al Distributiei afiliat la AIDA-Bruxelles - "captiveaza atat prin eleganta expunere a bogatiei de informatii de actualitate, cat si prin maniera originala de abordare si caracterul multidisciplinar".


  SCOALA INTERNATIONALA DE VARA LA UNIVERSITATEA ROMANO-AMERICANA

  Luni 10 iulie 2006 la Universitatea Romano-Americana au inceput cursurile Scolii Internationale de Vara cu titlul "TRANZITIE SI INTEGRARE: DEZVOLTAREA AFACERILOR IN CONTEXTUL INTEGRARII EUROPENE SI AL GLOBALIZARII".

  Organizata in colaborare cu University of Alabama, din Huntsville, S.U.A., scoala de vara isi propune o imbinare de programe academice cu activitati culturale si turistice, menite sa conduca atat la dezvoltarea unor aptitudini pentru derularea afacerilor in contextul integrarii europene si globalizarii, cat si la cunoasterea culturii, civilizatiei si frumusetilor naturale ale Romaniei.

  Rod al unei indelungate si fructuoase colaborari cu profesorul dr. James K.McCollum - un reputat specialist in management de la Universitatea din Alabama si un bun prieten al Universitatii Romano-Americane - scoala de vara reuneste, la aceasta prima editie, studenti si masteranzi din Statele Unite si Romania.
  Cursurile - sustinute de profesori de la Universitatea din Alabama si Universitatea Romano-Americana - abordeaza teme actuale precum: provocarile globalizarii si impactul acestora asupra mediului de afaceri, comert international si intraeuropean, managementul proiectelor, tehnici financiare internationale etc.

  Absolventii cursurilor scolii de vara beneficiaza de credite transferabile recunoscute international.

  La Universitatea Romano-Americana vor continua sa se desfasoare si alte programe de studii organizate in colaborare cu universitati partenere din Statele Unite.
  TURISMUL DURABIL ROMANESC IN CONTEXTUL INTEGRARII ECONOMICE EUROPENE

  Cresterea economica din ultimii 30 de ani a generat pe langa beneficiile economice evidente si o serie de probleme cu impact negativ asupra mediului care au cauzat numeroase disfunctii mergand pana la dezechilibre ecologice grave.

  Este o certitudine ca exista o stransa legatura intre dezvoltarea economica si sociala, starea mediului si sanatatea oamenilor, aceasta constituind premiza dezvoltarii pe termen lung in sensul armonizarii activitatilor umane cu conservarea mediului inconjurator.
  Simpozionul care urmeaza a se desfasura este un eveniment extrem de important atat pentru viata academica cat si pentru atingerea unor obiective ce vizeaza in principal educarea si constientizarea publicului pentru o dezvoltare durabila a societatii omenesti. Derularea acestui eveniment este una din caile prin care se poate crea si dezvolta o mentalitate a publicului in directia protejarii mediului si implicarii directe a tuturor in actiuni ce conduc la o dezvoltare justa si solida a umanitatii.

  Tematica simpozionului acopera o arie larga de probleme care vizeaza turismul durabil si integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, respectiv: dezvoltarea regionala si globala a turismului, coordonate ale integrarii turismului romanesc in Uniunea Europeana, turismul - premiza a durabilitatii mediului rural, managementul calitatii-imperativ al dezvoltarii turismului, poluarea transfrontaliera: cauze-efecte, costuri, implicarea comunitatii locale in protejarea mediului, directii internationale si nationale in scopul dezvoltarii durabile a societatii umane.

  SECTIUNI

  Manifestarea stiintifica va cuprinde patru sectiuni:
  1. Tehnologii moderne utilizate in exploatarea spatiilor de cazare
  2. Turismul in zonele rurale
  3. Dezvoltarea turismului romanesc durabil in contextul integrarii europene
  4. Tehnologii informationale in turism

  OBIECTIVELE CE VOR FI ATINSE DE MANIFESTARE

  Simpozionul isi propune ca prin intermediul lucrarilor prezentate sa lanseze noi directii de cercetare in directia competitivitatii turismului din tara noastra in conditiile integrarii in Uniunea Europeana si cerintelor din ce in ce mai stringente ale durabilitatii activitatilor economice.

  Aceste directii se pot concretiza in:
 • politici europene in domeniul turismului

 • metode si tehnici de crestere a calitatii serviciilor in turism

 • strategii de stimulare a investitiilor straine in turismul din Romania

 • dezvoltarea turismului si agroturismului

 • perfectionarea sistemului informatic.


 • Pentru a copia pe calculatorul dumneavoastra invitatia in format electronic la aceasta manifestare va rugam apasati aici
  Inchiderea SCOLII DE VARA

  Vineri, 21 iulie 2006, s-au incheiat cursurile Scolii Internationale de Vara, cu tema "TRANZITIE SI INTEGRARE: DEZVOLTAREA AFACERILOR IN CONTEXTUL INTEGRARII EUROPENE SI AL GLOBALIZARII".

  Organizata in cadrul Universitatii Romano-Americane in colaborare cu University of Alabama in Huntsvill, S.U.A., scoala de vara a oferit studentilor americani si romani participanti, un bogat program de studii si de activitati culturale si turistice:
  - Intalniri cu personalitati ale lumii stiintifice, academice, dar si de afaceri din Romania: profesorul univ. dr. Mihai BERINDE-presedintele Consiliului Concurentei; directorul de Marketing al firmei ALIX AVIEN din Romania; guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei; prof.univ.dr. Theodor PURCAREA de la Universitatea Romano-Americana;
  - Vizite la o serie de obiective turistice din Bucuresti: Palatul Parlamentului, Muzeul Satului, Muzeul National de Istorie a Romaniei, dar si Muzeul Bancii Nationale a Romaniei - un prilej deosebit de a vedea un edificiu arhitectonic impresionant;
  - Vizita pe litoralul Marii Negre, unde timp de 3 zile au avut posibilitatea sa vada o mica parte din Romania, sa cunoasca frumusetile si oamenii din Dobrogea, sa aprecieze bucataria traditionala romaneasca.

  Simpla enumerare a acestor activitati conduce la concluzia ca programul a fost complex si a incercat sa atinga principalele obiective pe care ni le-am propus: studiu, turism cultural si, in primul rand, apropiere intre oameni. Pentru fiecare participant, Scoala de Vara a fost un prilej de a lega noi prietenii - viitoare conexiuni de afaceri - si de a se deprinde cu diversitatea culturala, de traditii si obiceiuri, de educatie si de personalitate.

  A fost o experienta provocatoare pentru fiecare, careia studentii i-au facut fata cu succes si pentru care ii felicitam.
  Studentii din Alabama au plecat cu impresii deosebit de frumoase despre Universitatea Romano-Americana si Romania in general. Au ramas buni prieteni ai Romaniei, ei fiind factori de promovare pentru o buna imagine a tarii in S.U.A. si pentru editiile viitoare ale Scolii de Vara a Universitatii Romano-Americane.  AUGUST 2006


  SEPTEMBRIE 2006


  OCTOMBRIE 2006

  MICROSOFT AA la Universitatea Romano-Americana

  Universitatea Romano-Americana, datorita unui contract de colaborare cu firma MICROSOFT in cadrul programului MSDN ACADEMIC ALLIANCE, pune GRATUIT la dispozitia studentilor sai aplicatii informatice realizate de MICROSOFT (ex. WINDOWS XP w.SP2, WINDOWS 2003 SERVER R2, SQL SERVER 2005, VISUAL STUDIO 2005, OFFICE LIVE COMMUNICATIONS SERVER 2005, BIZTALK SERVER 2006, etc)

  Pentru a studia in detaliu conditiile presupuse de utilizarea acestui serviciu va rugam sa accesati pagina web: http://msdn.microsoft.com/academic/program/default.aspx

  In cazul studentilor Universitatii Romano-Americane care doresc sa beneficieze de acest serviciu modul de obtinere a accesului la titlurile software incluse in program este urmatorul:

 • 1. Prezentarea personal la DEPARTAMENTUL IT din cadrul universitatii - etaj 5, corp invatamant, camera 521 - cu CARNETUL DE STUDENT VIZAT pentru anul universitar in curs de desfasurare.
 • 2. Completarea FISEI DE INREGISTRARE in cadrul programului.
 • 3. Accesarea adresei http://msdn63.e- academy.com/elms/Storefront/Home.aspx?campus=ura_cims si conectarea cu ajutorul datelor de identificare primite de la DEPARTAMENTUL IT.

 • Luni, 2 octombrie 2006, la Universitatea Romano-Americana, a avut loc festivitatea de deschidere a anului universitar 2006-2007

  Actiunea s-a bucurat de prezenta domnului Senator Theodor Melescanu, Vicepresedinte al Senatului, domnului Deputat Victor Ponta, Vicepresedinte al Camerei Deputatilor, prof.dr. Ronald Carrier, Chancellor la Universitatea James Madison-Virginia, reprezentantul Presedintelui Linwood Rose, dl. Butch Frazee, om de afaceri american, absolvent al universitatii partenere, James Madison University.
  La festivitate au fost prezenti invitati din administratia locala, banci, institutii de invatamant si cultura, cadre didactice, studenti, parinti.

  Prof. univ. dr. Ion Smedescu, Rectorul Universitatii Romano-Americane a deschis anul universitar adresand un calduros si sincer bun-venit invitatilor, celor 4000 de boboci, tuturor studentilor, cadrelor didactice, intregului personal din Universitatea Romano-Americana.

  "In cei 15 ani de viata sarbatoriti in luna aprilie a.c. Universitatea Romano-Americana a demonstrat ca este un factor activ in crearea conditiilor pentru ca invatamantul superior romanesc sa se ridice la standardele impuse de integrarea tarii noastre in spatial euroatlantic al educatiei si cercetarii. Ea a castigat deja un capital de incredere, care ii permite sa fie un actor si un jucator recunoscut in invatamantul universitar din Romania" a afirmat rectorul Universitatii, prof. univ. dr. Ion Smedescu in cuvantul de deschidere a anului universitar.
  Domnia sa a facut o scurta incursiune in trecut evidentiind cu aceasta ocazie importanta relatiilor pe care, in timp, Universitatea Romano-Americana le-a dezvoltat cu institutii de invatamant superior din Statele Unite ale Americii, si in primul rand cu James Madison University. Sistemul de credite transferabile, criteriile de desfasurare si evaluare a procesului de invatamant, materiale de studiu, profesorii de elita care au predat la Universitatea Romano-Americana, schimburile de cadre didactice si de conducere, echipamente, peste 100 de studenti ai Universitatii Romano-Americane care au beneficiat de burse la JMU, programele de studii, conferintele, simpozioanele, scoala internationala de vara organizate in comun, sunt doar cateva din rezultatele acestor colaborari internationale mentionate in discursul sau de prof. univ. dr. Ion Smedescu.

  2006-2007 vine cu alte noutati concentrate pe calitatea procesului de invatamant si diversificarea ofertei educationale.”Urmare fireasca a aplicarii Procesului Bologna, a reorganizarii invatamantului superior pe cicluri, Universitatea Romano-Americana si-a reformat oferta educationala pentru a asigura un invatamant de calitate, centrat pe student, ceea ce a impus:
 • Modernizarea procesului de instruire prin dezvoltarea unor planuri de invatamant moderne, compatibile cu cele ale universitatilor de prestigiu din tara si din strainatate, stabile ca structura si dinamice in continut;
 • Dezvoltarea unor programe de masterat stiintific;
 • Perfectionarea sistemului de credite transferabile, cu precizarea clara a conditiilor de promovare a anilor de studii;
 • Fundamentarea unui nou system de evaluare a studentilor pe toate fazele ciclurilor de invatamant, care sa intareasca responsabilitatea parteneriatului profesor- student;
 • Promovarea unor sisteme si mecanisme complexe de asigurare a calitatii educatiei”


 • “Prin construirea noii arhitecturi curriculare si reformarea planurilor de invatamant, privind organizarea studiilor universitare de licenta si masterat, se va asigura:
 • Centrarea procesului instructiv-educativ, pe formarea si dezvoltarea aptitudinilor studentului, modelarea comportamentului acestuia fata de munca, colegi, profesori si mediul in care invata;
 • Accentuarea caracterului aplicativ, al continutului formativ al disciplinelor;
 • Extinderea si aprofundarea aplicarii criteriilor de evaluare a activitatii profesionale a studentilor;
 • Definirea si delimitarea clara a cunostintelor si competentelor pe care le dobandeste, absolventul studiilor universitare de masterat;
 • Informarea studentilor si asigurarea accesului acestora la programele educationale europene, prin Biroul de programe comunitare al universitatii;
 • Sprijinirea studentilor sa ia decizii corecte in structurarea propriei traiectorii de formare prin Centrul de consiliere si orientare in cariera.


 • Prof. univ.dr. Ion Smedescu a reafirmat ideea necesitatii dezvoltarii cercetarii stiintifice ,mai ales cercetarea stiintifica competitionala:"Ne concentram eforturile pentru a participa nemijlocit atat la competitiile nationale, dar mai ales internationalesi in mod special la Programul Cadru 7. La nivelul facultatilor si catedrelor avem in vedere crearea unor poli de excelenta, care sa cuprinda cercetari cu caracter interdisciplinar, sub conducerea unor cadre didactice cu competente recunoscute, si care sa lanseze teme de cercetare compatibile cu domenii prioritare: eficienta economica, management performant, societate bazata pe cunoastere, modelarea proceselor economice, strategii privind cresterea investitiilor straine in Romania, mediu si calitatea vietii, dezvoltare durabila."

  Marile proiecte realizate de Universitatea Romano-Americana, performantele care o propulseaza in topul universitatilor romanesti trebuie continuate. In cuvantul domniei sale, domnul Rector Smedescu adreseaza cuvinte de recunostinta pentru institutiile care au oferit Universitatii Romano-Americane, sansa sa devina o universitate puternica:
  "Am primit permanent sprijinul si incurajarea institutiilor statului. Astfel, la manifestarile prilejuite de 15 ani de existenta ne-au onorat cu prezenta Presedintele Comisiei de Invatamant a Camerei Deputatilor, Presedintele Consiliului National al Rectorilor, reprezentanti ai ministerului educatiei si Cercetarii.
  Am fost permanent consiliati si indrumati de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii pentru aplicarea noilor norme legale privind reforma invatamantului. Avem reprezentanti ai universitatii in ARACIS si alte organisme de promovare a reformei si calitatii in invatamant. Le multumim pe aceasta cale, pentru sprijinul oferit. Adresez, in incheiere, calde felicitari licentiatilor, minunatilor nostri studenti, bobocilor nostri si parintilor acestora, pentru alegerea facuta".


  Mesaj din partea Presedintelui Universitatii James Madison - Virginia,SUA:

  Stimate domnule Rector Smedescu,

  Intrand in anul universitar 2006-2007, doresc sa transmit calde salutari si urari din suflet dumneavoastra, cadrelor didactice si studentilor Universitatii Romano- Americane.
  Regret ca nu pot sa fiu impreuna cu dumneavoastra dar sunt incantat ca institutia noastra este reprezentata de bunul meu prieten si predecesor in functia de Presedinte al Universitatii James Madison, dr.Ronald E.Carrier.

  Educatia este o marfa nepretuita, vitala pentru prosperitatea unei societati avansate. Viitorul natiunilor noastre - si al intregii lumi - depinde de angajamentul fata de educatia de calitate.
  Legatura puternica dintre universitatile noastre reflecta legaturile puternice dintre natiunile noastre si efortul nostru comun pentru crearea unei generatii de tineri care sa posede intelepciunea si inteligenta de a furniza acel tip de conducere care va avea ca rezultat o societate mai buna pentru noi toti.

  In numele cadrelor didactice, personalului si studentilor Universitatii James Madison, va doresc, la toti, numai bine. Va rog, primiti sperantele mele pentru un an plin de succese si prosperitate.

  Linwood H.Rose
  Presedinte, James Madison University

  Profesor dr. Ronald Carrier, Consilierul Presedintelui Linwood Rose -James Madison University, a transmis felicitari, cu ocazia deschiderii anului universitar 2006-07, distinsilor invitati, bunului sau prieten- prof.univ.dr. Ion Smedescu, distinselor cadre didactice, studentilor:

  Sunt fericit sa fiu, din nou, cu dumneavoastra. Este a sasea oara cand vin sa va felicit, sa impart cu dumneavoastra marea bucurie a deschiderii unui nou an de invatamant.
  Deschiderea unui nou an universitar este momentul cand luam decizii noi, momentul cand ne refacem energiile, ne aprindem vitalitatea , Un minunat moment in viata profesorilor, in viata studentilor si in viata conducerii universitatii. Este ocazia sa te dezvolti , sa-ti faci prieteni noi , sa incerci experiente noi. Bucurati-va de acest moment si dezvoltati-va . Astfel veti deveni personae deosebite, veti fi mai liberi sa va faceti prietenii pe care ii doriti, sa cititi cartile care va plac, sa ascultati muzica preferata , sa votati politicienii pe care ii doriti. Veti mai liberi ca cetateni. Asta este marea speranta , marea bucurie si marea recompensa pentru aceasta experienta.

  Cine ar fi crezut in 1991, cu 1400 de studenti, ca azi vor fi peste 15000 inscrisi, in diverse programe de invatamant? Asta se intampla deoarece a existat o viziune, o privire in viitor, o speranta pentru ceva mai bun si diferit in invatamantul superior romanesc. Cati oameni ar fi avut o alta soarta daca Rectorul Smedescu si cadrele didactice nu ar fi realizat aceasta viziune. Viziunea a fost apoi transformata in misiune, in scop , in ceva ce a rezultat in ceea ce aveti azi, aici, in acest campus. Misiunea a depasit viziunea.
  Dar vreau sa va fac sa intelegeti cel mai important lucru : Poti avea o viziune si poti avea o misiune, poti avea un scop dar ai nevoie de cel mai important ingredient, CURAJUL. Trebuie sa ai curaj sa-ti urmezi viziunea, misiunea deoarece vei pierde energie, vei suferi, te vei bucura, vei avea succese, vei avea esecuri, te vei simti atat de singur si exasperat . Dar trebuie sa ai curaj. Viziune, misiune, curaj si inca un lucru a avut domnul Rector Smedescu: abilitatea de a folosi resurse rare, cu grija. Aceste patru lucruri trebuie sa va insoteasca.

  Agenda pe care domnul Rector o propune si o vom discuta maine este foarte, foarte ambitioasa. Eu am lucrat la ea impreuna cu Presedintele James Madison University, Linwood Rose, care nu a putut fi aici, azi, dar va veni intr-o zi sa va viziteze si veti avea o mare placere sa lucrati cu el.

  In concluzie, un minunat succes in educatie s-a cladit la Universitatea Romano-Americana. Priviti in jur si vedeti rezultatele: absolventi ai Universitatii Romano-Americane si ai James Madison University , tinere cadre didactice, absolventi URA, care acum predau aici, succesele intregii comunitati, studentii foarte entuziasti de ceea ce fac si de viitorul lor . Toate astea n-ar fi fost posibile daca Universitatea Romano-Americana n-ar fi fost aici. Aveti de infruntat, cu siguranta, noi provocari.
  Totul depinde de voi.
  Domnul Rector a realizat un lucru incredibil, a hranit o noua institutie, o institutie privata in noua conjunctura din invatamantul superior romanesc.
  Este o provocare felul in care se face si se organizeaza invatamantul superior sic red ca este minunat pentru invatamantul superior ca institutiile sale sunt deasupra timpului : universitatea medie priveste inapoi si devine un depozit de cunostinte vechi; universitatea moderna priveste in viitor si este o fabrica de cunostinte noi. Universitatea Romano-Americana este o fabrica de cunostinte noi. Pastrati ce este mai bun din trecut dar nu va limitati niciodata la trecut. Asa cum spunea un mare scriitor American acum 200 de ani: daca lucram cu marmura, aceasta va pieri; daca lucram cu arama, aceasta va fi modificata de trecerea timpului; daca inaltam temple, acestea se vor prabusi; dar daca lucram cu minti nemuritoare si vom sadi pricipii in aceste minti, ele nu vor fi modificate de vremuri, ci vor straluci in eternitate.
  Si ce provocare mareata este sa fii capabil sa luminezi mintile studentilor!

  Mult succes si felicitari iar eu voi continua sa lucrez cu voi.


  Mesaj din partea studentilor bursieri aflati la studii la James Madison University:

  Cu ocazia festivitatii de deschidere a noului an universitar noi, studentii de la Universitatea Romano Americana participanti ai programului de burse la Universitatea James Madison, dorim sa transmitem, cu multumiri, Domnului Rector Fondator Dr. Ion Smedescu faptul ca suntem bucurosi ca oficiati aceasta festivitate si va uram sa continuati aceasta traditie multi ani de aici inainte.
  De asemenea, dorim sa multumim pentru oportunitatea oferita studentilor Universitatii Romano Americane de a studia in Statele Unite.

  Acest mesaj este adresat si colegilor nostri carora le transmitem mult succes si multa putere de a acumula tot ceea ce profesorii doresc sa ii invete. Anii studentiei sunt cei mai importanti pentru pregatirea voastra profesionala de aceea profitati de cunostiintele si experienta tuturor cadrelor profesorale din cadrul Universitatii Romano Americane.

  Dorim sa incheiem acest mesaj prin a va transmite toata dragostea si aprecierea "Unchiului" Bijan care este alaturi de noi si care il imbratiseaza pe "scumpul sau frate din Romania", Domnul Rector Dr. Ion Smedescu.

  Cu respect,
  Studentii bursieri la James Madison University  Reactii mass-media in urma deschiderii anului universitar

  In urma festivitatilor de deschidere a noului an universitar 2006-2007 la Universitatea Romano-Americana, dintre reactiile mass-media se remarca articolele din ziarul ADEVARUL - puteti apasa aici pentru a vizualiza articolul.
  NOIEMBRIE 2006

  O noua editie a cursurilor profesorului McCollum

  Miercuri, 8 noiembrie 2006 s-a incheiat Cursul de "Applied Business Management" predat de Profesor James K.McCollum de la Universitatea din Alabama in Huntsville.

  La curs au participat studenti de la toate facultatile universitatii si studenti straini din programul Erasmus.
  S-a lucrat in echipe formate din 5-6 studenti de la facultati diferite, urmarindu-se dezvoltarea unor aptitudini noi precum: "lucrul in echipa", "formarea unei echipe", "comunicarea in cadrul grupului", "prezentarea studiilor de caz".

  In cadrul cursului, prof.James K.McCollum a folosit ca material didactic cartea pe care a lansat-o in data de 23 octombrie, chiar in Universitatea Romano-Americana: "IDEI AMERICANE PENTRU MANAGERI ROMANI-42 Studii de Caz din Mediul de Afaceri American", editia a III-a revazuta si adaugita.
  Abordand principalele aspecte cu care se confrunta un manager de succes in zilele noastre, cursul s-a remarcat printr-un accentuat caracter pragmatic si a avut un castig real prin legaturile de prietenie care s-au creat intre studenti, romani si straini, legaturi care isi vor dovedi utilitatea in mediul real de afaceri.

  La fel ca celelalte editii ale cursurilor predate de profesori straini la Universitatea Romano-Americana, cursul "Applied Business Management" constituie inca o oportunitate profesionala deosebita oferita de prof.univ.dr. Ion Smedescu studentilor universitatii.
  Eminentul profesor de management James K.McCollum a mai adaugat, prin acest curs, alti viitori manageri de succes pe care i-a format pentru economia romaneasca.


  BALUL BOBOCILOR !

  Universitatea Romano-Americana organizeaza BALUL BOBOCILOR pe data de 30 NOIEMBRIE 2006 in CLUB BAMBOO - intrarea se face incepand cu orele 20.00

  Invitam toti studentii nostri sa participe alaturi de colegii lor "boboci" din anul I !  Partener media: Televiziunea U
  Prezentare WORK & TRAVEL USA

  Universitatea Romano-Americana

  prezinta

  Program de Munca si Calatorie

  WORK & TRAVEL USA


  Afla ce este Work&Travel USA si cum te inscrii!

  JOI, 23 NOIEMBRIE 2006, ora 14.00
  AULA UNIVERSITATII

  Bd.Expozitiei, Nr.1B, Sector 1, Bucuresti
  Universitatea Romano-Americana | Parter - Hotel


  www.ziptravel.ro

  Tineri premianti la competitii internationale

  Presedintele Romaniei, Traian Basescu, i-a primit pe tinerii romani premianti la competitiile internationale privind cunoasterea institutiilor europene si euro-atlantice si a mediului de securitate.

  Printre tinerii felicitati de Seful statului se afla si Flavius Streianu, student in anul I la Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale din cadrul Universitatii Romano-Americane, castigator al competitiei Aliante 2006.


  Viitoare colaborare cu Liberty University, SUA

  Marti, 21 noiembrie 2006, domnul Daniel Vinersar, Director cu Relatiile Internationale la Liberty University, Virginia-SUA, a facut o vizita la Universitatea Romano- Americana.

  Vizita domniei sale a fost determinata de interesul produs de informatiile si impresiile favorabile despre Universitatea Romano-Americana, primite in SUA de la diverse personalitati americane care pe parcursul a 15 ani de la infiintare, au vizitat si au cunoscut Universitatea Romano-Americana.
  Liberty University, o universitate particulara infiintata in anul 1971 are deja peste 80 de programe de licenta, masterat si doctorat prin care tinerii dobandesc cunostinte si aptitudini esentiale pentru lumea de maine.
  La Liberty University exista un interes semnificativ pentru stabilirea unui program de colaborare cu Universitatea Romano-Americana in domeniul schimburilor de studenti si cadre didactice, al cursurilor on-line de tip black-board, organizarea in colaborare a unui MBA, acordarea de burse de studiu, etc.

  Domnul Vinersar a fost primit de domnul Rector, prof.univ.dr.Ion Smedescu. In timpul discutiilor s-au prezentat cele doua universitati si s-a stabilit programul de colaborare care va sta la baza Acordului ce se va incheia intre Universitatea Romano-Americana si Liberty University.


  O noua lansare de carte de prestigiu la Universitatea Romano-Americana

  in data de 29.11.2006 a avut loc in Aula Magna a Universitatii Romano-Americane lansarea pentru public a volumului "Cum sa muscam azi din painea zilei de maine", scris de catre reputatul specialist Adrian Vasilescu - consilier al Guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei.

  La aceasta reuniune au participat pe langa autor si reprezentanti ai Editurii Minerva - multumiri speciale fiind adresate doamnei Ana Muntean sub a carei coordonare editoriala s-a realizat lucrarea in cadrul colectiei "Fascinatia Economiei", cadre didactice ale Universitatii Romano-Americane si numerosi studenti interesati de problematica financiara si de economie bancara abordata cu deosebit profesionalism in contextul situatiei actuale a pietei romanesti.


  DECEMBRIE 2006

  Universitatea DeSales din Pennsylvania, SUA, in colaborare cu Universitatea Romano-Americana vor lansa in aprilie 2007, primul MBA American in Romania si chiar in Europa, cu specializarea "Managementul proiectelor".

  In acest scop, prof.univ.dr.Mohamed Latib, Director Programe MBA, si prof.univ.dr.Galen Godbey, consilierul rectorului pe probleme de globalizare la Universitatea DeSales, s-au aflat in perioada 4-8 decembrie 2006 in Romania. In timpul vizitei au avut loc o serie de intalniri cu oameni de afaceri, reprezentanti ai unor institutii si companii, interesati de perfectionarea resursei umane.

  Prof. Mohamed Latib a tinut sa precizeze intr-o discutie purtata cu domnul rector prof. univ. dr. Ion Smedescu, ca: "Intotdeauna am avut relatii calduroase si apropiate cu Universitatea Romano-Americana, dar aceasta propunere de colaborare intr-un program de amploare internationala arata inca o data respectul pe care il purtam acestei institutii".

  S-a precizat, de asemenea, ca acest MBA este un program care se adreseaza profesionistilor, angajati in activitati care necesita o asemenea specializare. Licentiatii diferitelor institutii de invatamant superior care doresc sa se inscrie trebuie sa aiba o experienta practica de cel putin 2 ani.

  MBA-ul American prevede parcurgerea de catre cursant a 12 cursuri distincte la finalizarea carora, se va obtine o diploma acordata de Universitatea DeSales, recunoscuta atat in America, cat si in Europa. Fiecare absolvent se va califica pentru sustinerea unui examen de obtinere a statutului de PMP - profesionist in managementul proiectelor, aceasta certificare fiind recunoscuta la nivel mondial si permitand detinatorului ei atingerea unui nivel salarial foarte ridicat, dar si o integrare mult mai buna pe piata muncii. Cele 12 cursuri vor fi efectuate treptat de catre cursanti in functie de capacitatea de asimilare si timpul disponibil al fiecaruia, pe o perioada intre 2 si 5 ani.

  Profesori de la Universitatea DeSales se vor deplasa in Romania pentru sustinerea unor cursuri, dar va fi folosita si metoda de e-learning. Cursantii vor avea acces la biblioteca electronica a Universitatii DeSales.

  Cursurile vor fi gazduite in campusul Universitatii Romano-Americane de la orele 18.00 la 21.30.

  Studiul de piata arata ca pentru acest domeniu de specializare exista o mare cerere pe piata muncii. O serie de institutii si persoane si-au exprimat deja interesul fata de DeSales MBA la Universitatea Romano-Americana.


  Semnarea Proiectului de Acord dintre Universitatea DeSales, Pennsylvania si Universitatea Romano-Americana, reprezentata de rectorul fondator, prof. univ. dr. Ion Smedescu - 8 decembrie 2006

  Felicitari din parte oficialilor S.U.A.

  In semn de pretuire pentru Universitatea Romano-Americana si pentru ctitorul acesteia, dl. Brian W. Dalton, Consulul General al Stalelor Unite ale Americii la Bucuresti, i-a transmis d-lui Prof. univ. dr. rector fondator Ion Smedescu, cu prilejul Sfintelor Sarbatori de Craciun si a Noului An, un cadou si o felicitare cu complimentele de rigoare.
  Mesaj de la bursierii din SUA

  In continuare va prezentam cateva extrase din mesajul bursierilor Universitatii Romano-Americane care studiaza in Statele Unite ale Americii, la James Madison University.

  ...
  Cu totii ne-am straduit sa facem fata inaltelor cerinte ale invatamantului american, incercand sa ne sustinem unii pe altii, facand dovada unei adevarate echipe unite, venite de la o universitate de prestigiu din Romania: Universitatea Romano-Americana..
  ...
  Speram ca micul dar pe care il punem cu multa bucurie sub beteala bradului Universitatii Romano-Americane, si anume rezultatele noastre, sa va aduca un motiv in plus de satisfactie.

  Transmitem sincerele noastre multumiri si urari de bine Domnului Rector, cu dorinta de a ne revedea sanatosi si bucurosi in 2007.

  Fie ca Lumina Sfanta a Craciunului sa straluceasca in inimile, casele si familiile dumneavostra !
  ...

  Felicitare de Sarbatori din partea Scolii Generale Nr.7 din Fetesti


  © Universitatea Romano-Americana / Romanian-American University - Toate drepturile rezervate.

  Publicat la: 2007-01-08 (20521 citiri)

  [ Inapoi ]
    Check Google Page Rank   Contact administrator        URA Protectia Datelor