Acasa Admitere Contact Informatii
           Limba
Select Language:


           Noutati
Actualizare! Prelungirea suspendarii cursurilor fata-in-fata, incepand cu 18.05.2020
publicat: 2020-05-17

#StămAcasă - Sfaturi privind mişcarea şi nutriţia
publicat: 2020-04-14


           Incearca si tu!

           Cine e online
Exista in mod curent, 27 vizitator(i).Biblioteca
Resurse Digitale


apasa aici!
Prezentare Biblioteca DigitalaIn cadrul modernei biblioteci din campusul Universitatii Romano-Americane este integrata o sala de lectura destinata accesului digital la resurse. Aici studentii nostri pot avea acces la mai multe baze de date recunoscute pe plan international pentru calitatea si volumul materialelor disponibile online.

Alaturi de materialele online din cadrul bazelor de date internationale studentii nostri au acces si la materiale didactice in format digital (cursuri, materiale de seminar, exemple, modele de teste, etc.) legate direct de diferitele discipline din planurile de invatamant ale universitatii.


Biblioteca Universitatii Romano-Americane va ofera acces la resurse electronice din domeniile dumneavoastra de interes! • Cambridge Journals (colectia HSS)

 • ACCES BAZE DE DATE - resurse electronice accesibile pe baza de abonament platit de catre Universitatea Romano-Americana

  Universitatea pune acum la dispozitia studentilor si cadrelor didactice o intreaga suita de materiale de studiu si cercetare foarte valoroase, prin prisma accesului la o serie de baze de date de prestigiu. Aceste resurse sunt accesibile GRATUIT pentru dumneavoastra, fiind contractate prin abonament de catre universitate
  Pentru acces din interiorul campusului universitatii (conectare la internet prin intermediul infrastructurii universitatii) puteti accesa direct site-urile bazelor de date mentionate, pentru acces din exteriorul campusului va rugam sa cititi ghidul de mai jos.
  Toate aceste resurse sunt acum disponibile, pe baza de nume utilizator si parola, indiferent de locatia unde va aflati, accesul la internet fiind singura cerinta necesara. Pentru crearea si validare contului este obligatorie utilizarea adresei dumneavoastre de posta electronica institutionala, de tip @student.rau.ro sau @profesor.rau.ro.

  Pentru conectare va rugam sa urmati pasii de mai jos:
  1. Acces prin internet pe baza infrastructurii universitatii - accesati direct pagina Cambridge Journals (colectia HSS)
  2. Acces mobil din orice locatie conectata la internet - accesati pagina Ghid de accesare a mobila pentru Cambridge Journals (colectia HSS)


 • ProQuest, ScienceDirect

 • ACCES BAZE DE DATE - resurse electronice accesibile pe baza de abonament platit de catre Universitatea Romano-Americana

  Universitatea pune acum la dispozitia studentilor si cadrelor didactice o intreaga suita de materiale de studiu si cercetare foarte valoroase, prin prisma accesului la o serie de baze de date de prestigiu. Aceste resurse sunt accesibile GRATUIT pentru dumneavoastra, fiind contractate prin abonament de catre universitate, ca parte a consortiului ANELIS PLUS.
  Pentru acces din interiorul campusului universitatii (conectare la internet prin intermediul infrastructurii universitatii) puteti accesa direct site-urile bazelor de date mentionate, pentru acces din exteriorul campusului va rugam sa cititi ghidul de mai jos.
  Toate aceste resurse sunt acum disponibile, pe baza de nume utilizator si parola, indiferent de locatia unde va aflati, accesul la internet fiind singura cerinta necesara. Pentru crearea si validare contului este obligatorie utilizarea adresei dumneavoastre de posta electronica institutionala, de tip @student.rau.ro sau @profesor.rau.ro.

  Pentru conectare va rugam sa urmati pasii de mai jos:
  1. Acces prin internet pe baza infrastructurii universitatii - accesati direct paginile ProQuest sau ScienceDirect
  2. Acces mobil din orice locatie conectata la internet - accesati pagina Ghid de acesare a bazelor de date abonate prin ANELIS PLUS


 • Baze de Date SINTACT

 • ACCES DIN INTERIORUL CAMPUSULUI (E-Library sau alte spatii dedicate) - resurse electronice accesibile pe baza de abonament platit de catre Universitatea Romano-Americana

  Platforma SINTACT ofera:
  - Act Sintetic - Singura tehnologie capabila sa prezinte formele aplicabile ale tuturor actelor normative si pentru orice data
  - Cautare Transversala - ofera simultan, in urma unei singure cautari, rezultate din toate sectiunile
  - Salvarea criteriilor de cautare a actelor normative
  - Actualizarea permanenta a bazei de date
  - Punerea sub urmarire a actelor normative considerate importante de catre utilizator
  - O baza de date complexa: Legislatia Romaniei si Uniunii Europene, Jurisprudenta romaneasca si comunitara, Achizitii Publice, Reviste, Clasificari, Modele de documente etc.
  - Un spatiu informatic juridic, legislativ, unitar si complet
  - O structura clara, usor de navigat
  - Vizualizarea interactiunilor dintre actele normative
  - Calendar Legislativ modern, Asistent pentru Anunturi si Buton de e-mail
  - Harta documentului pana la nivel de alineat
  - Crearea, importul si exportul listelor personale de documente
  - Facilitati avansate de vizualizare a documentelor
  - Editor de documente avansat
  - Posibilitatea crearii si stocarii documentelor personale
  - Module de instruire a utilizatorului

  Pentru conectare va rugam sa urmati pasii de mai jos:
  1. Accesati pagina www.sintact.ro


 • Baza de date ONU

 • Baza de date continand rapoarte, descrieri, situatii, informatii de ultima ora prezentate sub egida organizatiei Natiunilor Unite. Continutul informational este disponibil intr-o multitudine de limbi de circulatie internationala.
  Mod de acces: www.un.org


 • Baza de date WORLD DIGITAL LIBRARY (UNESCO)

 • World Digital Library (WDL) face public disponibil material informational in diverse limbi de circulatie internationala, material acoperind o vasta arie geografica si culturala.
  Principalele obiective ale WDL sunt: promovarea unei intelegeri internationale si interculturale, cresterea volumului si diversitatii continutului cultural disponibil pe internet, disponibilizarea de resurse pentru educatori, cercetatori si publicul larg, construirea unui parteneriat pentru diminuarea diferentelor de disponibilitate a materialului cultural in format electronic atat la nivel local cat si international.
  Mod de acces: www.wdl.org


 • Baza de date World Bank

 • Site ce cuprinde informatii generale, rapoarte, date statistice, indicatori si profile pentru fiecare tara, articole, documente oficiale, stiri de ultima ora, link-uri catre alte surse de informare relevante.
  Mod de acces: www.worldbank.org


 • Baza de date OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development)

 • Site ce cuprinde informatii generale despre organizatie, rapoarte, studii de caz, date statistice, indicatori si lucrari privind situatia economica a fiecarei tari membre a organizatiei, articole de specialitate, stiri.
  Mod de acces: www.oecd.org


 • Baza de date ROAR (Registry of Open Access Repositories)

 • Este o baza de date in acces deschis care permite cautarea in peste 1700 depozite institutionale din toata lumea constituite de universitati si institute de cercetare de prestigiu, care si-au publicat productia stiintifica in vederea cresterii vizibilitatii si a optimizarii eforturilor de cautare si regasire a informatiei cu text integral.
  Mod de acces: http://roar.eprints.org


 • Baza de date DOAJ (Directory of Open Access Journals)

 • Baza de date care cuprinde articole complete si cu acces liber din reviste stiintifice recunoscute, de nivel academic, supuse controlului stiintific riguros. Titlurile publicatiilor periodice acopera toate domeniile cunoasterii. Cautarea se poate realiza dupa titlul revistei sau dupa unul sau mai multi termeni de cautare in continutul articolelor.
  Mod de acces: www.doaj.org


 • Baza de date REPEC (Research Papers in Economics)

 • Baza a fost constituita prin efortul a sute de voluntari din 73 tari in vederea imbunatatirii procesului de diseminare a informatiei din sfera cercetarilor economice. Baza de date cuprinde aproximativ 1 milion de articole stiintifice, capitole de carte sau lucrari de cercetare cu text integral, incarcate chiar de autorii lucrarilor respective.
  Mod de acces: www.repec.org  © Universitatea Romano-Americana / Romanian-American University - Toate drepturile rezervate.

  Publicat la: 2007-08-08 (91427 citiri)

  [ Inapoi ]
    Check Google Page Rank   Contact administrator        URA Protectia Datelor