Acasa Admitere Contact Informatii
           Limba
Select Language:


           Noutati
Actualizare! Prelungirea suspendarii cursurilor fata-in-fata, incepand cu 18.05.2020
publicat: 2020-05-17

#StămAcasă - Sfaturi privind mişcarea şi nutriţia
publicat: 2020-04-14


           Incearca si tu!

           Cine e online
Exista in mod curent, 35 vizitator(i).Arhiva - 2007

IANUARIE 2007

Cooperare cu Institutul de Economie Nationala

Pentru a creste gradul de implicare si participare al studentilor si al profesorilor in cadrul proiectelor de cercetare stiintifica, Universitatea Romano-Americana a semnat un "Protocol de cooperare si colaborare" cu Institutul de Economie Nationala din cadrul Institutului National de Cercetari Economice al Academiei Romane - Bucuresti.

In baza acestui protocol, vor fi organizate atat pentru studenti, cat si pentru cadrele Universitatii Romano-Americane, sesiuni, seminarii, simpozioane sau conferinte stiintifice comune, in domeniul economico-social.

De asemenea, protocolul mai prevede schimburi interacademice, schimb de informatii stiintifice si lucrari de specialitate de interes comun, precum si cooperarea in elaborarea proiectelor de cercetare ale Ministerului Educatiei si Cercetarii (CEEX, CNCSIS, IMPACT, COST etc.), cooperarea si adjudecarea de proiecte de cercetare in cadrul Programului Cadru 7(PC7), programelor Bancii Mondiale si programelor de finantare din partea UE sau a altor institutii si organizatii internationale.
Acord de Colaborare cu Universitatea "LA SAPIENZA" din Roma

In luna decembrie 2006, Universitatea Romano-Americana, reprezentata de rector-fondator Prof. univ. dr. Ion Smedescu, a incheiat un acord de colaborare cu Centrul Interuniversitar de Cercetare pentru Dezvoltare Durabila al Universitatii "La Sapienza" din Roma, in vederea instituirii intre cele doua parti a unor relatii de cooperare didactica si stiintifica in sectoarele: comert, integrare europeana si turism.

Colaborarea va fi implementata prin vizite reciproce ale cercetatorilor si expertilor, schimb de personal stiintific si studenti, schimb de informatii, documentatii si publicatii stiintifice, intalniri de studii, seminarii si cursuri.

Acordul prevede doua programe pentru studenti. Unul va consta in instruirea in Italia timp de 40 de zile a unui grup de studenti ai Universitatii Romano-Americane, in domeniul exportului de produse italiene in Romania (produse alimentare, bauturi, moda). in cadrul acestui program, studentii romani, alaturi de alti studenti din Europa si America Latina vor invata sistemul italienesc de comert, urmand sa-si foloseasca cunostintele acumulate la intoarcerea in tara, in cadrul unor companii romanesti importatoare de produse din Italia.

Cel de-al doilea program desfasurat in cadrul acordului va fi un masterat in domeniul turismului, ce consta in instruirea in Italia a unui numar de studenti ai Universitatii Romano-Americane in vederea promovarii turismului italian in Romania, dar si in instruirea in Romania a unui grup de studenti italieni in vederea promovarii turismului romanesc in Italia.

Acest acord de colaborare a fost semnat in cadrul unui proiect de dezvoltare a unei retele de comert si turism in Europa si America Latina.
Cursuri intensive de limbi straine

Universitatea Romano-Americana organizeaza CURSURI INTENSIVE DE LIMBI STRAINE

 • Engleza
 • Spaniola
 • Franceza
 • Germana

 • Cursurile sunt organizate distinct pentru nivele diferite:

  - incepator
  - mediu
  - avansat

  DURATA:
  - 10 sedinte (cate 4 ore/saptamana) - programate sambata
  PERIOADA:
  - 10 martie 2007 - 26 mai 2007
  PRET CURS:
  - 280 RON
  FINALIZAREA
  - Certifica de Absolvire

  Inscrierile se fac in perioada 19 februarie 2007 - 9 martie 2007.
  Test de incadrare pe un anumit nivel: 8/9 martie 2007
  Informatii detaliate la:
  Departamentul de Limbi Straine - et.3, cam.310
  Tel.: 0725-120.168


  ...sau...

  Asist.univ. ANDREEA TOPOR, coordonator cursuri intensive de limbi straine
  Tel.: 0725-532.401

  Studentii Universitatii Romano-Americane participa la proiectul ICE HOTEL BALEA LAC

  Un grup de treisprezece studenti de la Universitatea Romano-Americana a participat la realizarea Proiectului ICE HOTEL - BALEA LAC.

  Actiunea s-a inscris in sfera manifestarilor organizate de Facultatea de Economia Turismului Intern si International in scopul extinderii activitatii practice a studentilor si a colaborarii cu firme de prestigiu din domeniul turismului. Astfel, studentii au putut capata experienta in realizarea primului hotel de gheata din Romania si au putut vedea functionarea acestui nou concept in domeniul turismului. A fost realizat un studiu de piata privind rentabilitatea "ICE HOTEL".
  Implicarea studentilor universitatii noastre a fost remarcata si in presa.


  Oferte de munca prin intermediul Centrului de Consiliere si Orientare in Cariera

  Universitatea Romano-Americana prezinta studentilor sai posibilitatea de a lua legatura cu firma EUROMONITOR INTERNATIONAL pentru oferte de locuri de munca.

  Oferta de fata este valabila pana la data de 15 Februarie 2007.
  Pentru detalii va rugam apasati aici.
  Curs de Microeconomie on-line oferit de Universitatea DeSales, Pennsylvania

  Marti 16 ianuarie a avut loc in Sala Senatului Universitatii, deschiderea cursului de Microeconomie On-line predat in semestrul II de profesoara Tahereh Hojjat de la Universitatea DeSales din Pennsylvania. Cursul este predat pentru al 6-lea an consecutiv.
  Studentii care vor indeplini cerintele cursului vor obtine diplome din partea Universitatii DeSales.

  La festivitate au participat: prof.dr.Mihaela Dinu - Prorector cu Imagine, Marketing, Relatii Internationale; prof.dr.Ana-Maria Preda - decanul Facultatii de Management Marketing; lector dr.Daniela Zirra, lector dr.Iuliu Ivanescu. La curs participa 30 de studenti din anul I de la toate facultatile Universitatii Romano-Americane.
  Cu aceasta ocazie au fost inmanate diplomele studentilor care au absolvit cursul in semestrul II 2006.
  Ultimele noutati legate de MBA AMERICAN organizat de Universitatea DeSales !!!

  Toti cei interesati in programul MBA AMERICAN specializat pe Managementul Proiectelor si organizat de Universitatea DeSales la sediul Universitatii Romano-Americane sunt invitati sa participe la prezentare detaliata a programului de catre profesorul doctor Mohamed Latib - Directorul de Program din partea Universitatii DeSales. Aceasta prezentare va avea loc de la orele 18.00, pe 20 si 21 Februarie 2007, la sediul nostru din bulevardul Expozitiei nr.1B - Bucuresti, Sector 1.

  Pentru detalii suplimentare va rugam telefonati la:
  021-202.95.27
  021-202.95.02
  0725-120.115
  0725-120.108

  Zilnic intre orele 8.00 - 16.00.


  [email protected]
  [email protected]

  Pentru detalii apasati AICI.
  Felicitari de Sarbatori din partea unor personalitati ale vietii publice

  Sarbatorile de iarna, cat si sarbatoarea Sfantului Ioan au demonstrat pretuirea si simpatia de care Domnul Rector, Prof.univ.dr.Ion Smedescu, se bucura si in randul oficialitatilor din Romania.  Reuniune de informare asupra noului program "LIFELONG LEARNING 2007-2013"

  Vineri, 26 ianuarie, Universitatea Româno-Americana a gazduit REUNIUNEA DE INFORMARE ASUPRA NOULUI PROGRAM DE INVATARE PE TOT PARCURSUL VIETII - "LIFELONG LEARNING PROGRAMME 2007-2013", finantat de Uniunea Europeana.

  Cu un buget estimativ de 13,62 miliarde euro pentru perioada 2007-2013, noul program isi propune sa contribuie, prin invatarea continua, la dezvoltarea Comunitatii ca o societate bazata pe cunoastere, axata pe dezvoltare durabila, care sa ofere mai multe locuri de munca si o mai mare coeziune sociala. Se doreste intarirea cooperarii dintre sistemele nationale de educatie si formare profesionala, pentru a face din acestea etaloane de calitate la nivel global.

  Evenimentul, organizat în parteneriat cu Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si Euromob Consulting Team, a fost o ocazie buna atat pentru perceperea corecta a oportunitatilor de finantare care apar, cat si pentru dezvoltarea de parteneriate la nivel national sau comunitar, in special in cadrul programului sectorial Leonardo da Vinci.

  Lucrarile reuniunii au fost deschise de dl.Prof.univ.dr.Ion Smedescu, Rector Fondator al Universitatii Romano-Americane.

  Au participat peste 150 de invitati din tara si din strainatate (Italia, Spania, Malta si Portugalia), la care se adauga cadre didactice si studenti de la Universitatea Romano-Americana. Au fost prezenti reprezentanti din institutii interesate de dezvoltarea de proiecte in domeniul formarii profesionale: Universitati, Asociatii Profesionale, Agentii Specializate (Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii, ACPART, Protectia mediului Arad), Centre de Formare Profesionala, Licee sau Grupuri Scolare, Inspectorate Scolare, Societatea Romana de Radiodifuziune, companii private etc.

  Reuniunea a reprezentat un adevarat succes, si putem considera ca aceasta reprezinta o premisa importanta pentru dezvoltarea de proiecte de calitate cu promotori din Romania, care sa asigure absorbtia fondurilor comunitare pentru reformarea, modernizarea si integrarea europeana a sistemului educational si de formare profesionala din Romania.


  Apasati aici pentru a vizualiza agenda reuniunii.
  MANUALUL PROCESULUI de la BOLOGNA la Biblioteca Universitatii Romano-Americane

  Cadrele didactice si studentii interesati de intelegerea si implementarea Procesului de la Bologna, au acum posibilitatea sa studieze "Manualul Procesului de la Bologna", editat de Asociatia Universitatilor Europene (EUA), la sala de lectura a Bibliotecii Universitatii Romano-Americane.

  Manualul raspunde la toate intrebarile ridicate de implementarea procesului de la Bologna la nivel institutional, analizand fiecare element in parte al acestei reforme a invatamantului universitar european. Documentul este un instrument flexibil si util pentru toti managerii si cadrele didactice responsabile cu transpunerea obiectivelor Bologna in institutiile de invatamant superior de care apartin.

  Manualul cuprinde o serie de articole structurate pe pricipalele linii directoare ale Procesului de la Bologna, redactate de practicieni si experti in fiecare dintre domenii. Astfel, cei care vor rasfoi acest document vor putea obtine informatii despre urmatoarele teme majore: contextul procesului de la Bologna (istoric, dezvoltare, dimensiuni) ; obiective si instrumente de punere in practica; dezvoltarea mobilitatilor si asigurarea recunoasterii acestora ; cresterea calitatii ; dimensiunea sociala ; planificarea si implementarea celor trei cicluri Bologna ; promovarea interdisciplinaritatii ; optimizarea resurselor ; viitorul invatamantului universitar european etc.

  Pentru a viziona cuprinsul manualului apasati
  aici.
  CISCO SYSTEMS - Program de training

  Firma Cisco Systems ofera absolventilor universitatii dumneavoastra sansa de a participa la un program unic de training care va incepe la Amsterdam in luna august anul acesta. La acest training vor lua parte absolventi din 40 de tari.
  Toti participantii vor lucra primele 12 luni la Cisco Sales Academy din Amsterdam.
  Participantii vor avea un salariu competitiv pe toata durata celor 12 luni de training. Programul va fi intens si va oferi ocazia unica de a invata lucruri noi despre produsele noastre, solutii de rezolvare a problemelor si totul despre vanzari la client.
  Cisco Systems ii va ajuta pe participanti sa se dezvolte pe plan profesional.

  Dupa 12 luni, participantii la training se vor intoarce in Romania pentru a-si continua cariera.
  Ne intereseaza sa recrutam absolventii dvs. cei mai abuni care doresc sa porneasca de la o baza solida in viitoarea lor cariera.

  Participantii trebuie sa vorbeasca limba engleza.
  Termenul limita pentru depunerea cererilor de inscriere este: 28 martie 2007.

  Va rugam cititi afisul anexat pentru mai multe detalii.
  V-am fi recunoscatori daca l-ati difuza in Universitatea dvs.

  Cu multumiri,
  Marina Burroughs

  FEBRUARIE 2007

  Colaborare intre British Council si Universitatea Romano-Americana

  Universitatea Romano-Americana colaboreaza cu British Council in vedere inscrierilor pentru sustinerea EXAMENELOR CAMBRIDGE.

  Inscrierile pentru Sesiunea Iunie 2007 a EXAMENELOR CAMBRIDGE se pot realiza si direct prin intermediul Universitatii Romano-Americane in perioada 10 Februarie - 5 Martie 2007.

  Informatii suplimentare la: [email protected]
  Persoana de contact: Prep.Univ.Drd. Denisa Dumitrascu

  Campanie de educare si constientizare a comunitatilor rurale privind dezvoltarea durabila a judetului Neamt

  Asociatia Managerilor de Proiecte-AMP, promotor al proiectului cu tema "Campanie de educare si constientizare a comunitatilor rurale privind dezvoltarea durabila a judetului Neamt", anunta ca proiectul nr.15306 din 15.08.2006, a fost selectat pentru finantare la licitatia deschisa din cadrul programului "Fondul pentru mediu".

  Acest proiect care se va desfasura in perioada 15 ianuarie-15 septembrie 2007, are o valoare totala de 238.223 lei si este realizat in parteneriat cu:

 • UNIVERSITATEA ROMANO-AMERICANA din BUCURESTI - Facultatea de Economia Turismului Intern si International
 • PREFECTURA NEAMT
 • AGENTIA DE PROTECTIE A MEDIULUI NEAMT
 • GARDA DE MEDIU NEAMT


 • Partenerul 1 - Universitatea Romano-Americana - este reprezentat de prof.univ.dr.Mihaela Sofia DINU din partea Facultatii de Economia Turismului Intern si International.


  Aprecieri din partea Consiliului Suprem al Magistraturii

  Scrisoare de apreciere din partea Consiliului Suprem al Magistraturii pentru sprijinul acordat de Universitatea Romano- Americana comisiei de organizare a concursului de promovare in functii de executie a judecatorilor, din 4 Februarie 2007.  Prezentare publica a Programului MBA organizat de DeSales University impreuna cu Universitatea Romano- Americana

  Vicepresedintele Universitatii DeSales - totodata Director al programului MBA - profesorul doctor Mohamed Latib, a fost invitatul special al prezentarii publice a proiectului de MBA specializat pe MANAGAMENTUL PROIECTELOR.
  La aceasta manifestare au participat mai multi posibili candidati precum si diversi responsabili din mediul de afaceri.  MARTIE 2007

  ZIUA FACULTATII

  Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale organizeaza evenimentul festiv "ZIUA FACULTATII DE RELATII COMERCIALE SI FINANCIAR-BANCARE INTERNE SI INTERNATIONALE".
  Studentii,cadrele didactice si alti invitati au putut viziona in cadrul acestei manifestari piesa de teatru "BILOXI BLUES", la Teatrul de Comedie din Bucuresti.

  Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor la Universitatea Romano-Americana

  In data de 7-03-2007 Universitatea Romano-Americana a gazduit o prezentare deosebita a domnului Radu Gratian Ghenea, presedinte al Alpha Bank si totodata al Asociatiei Bancilor din Romania.
  Evenimentul a avut loc in Aula Magna si a beneficiat de prezenta studentilor, cadrelor didactice si a unor invitati speciali din cadrul mediului de afaceri.  Afiliere la ANAT

  Incepand din 12 Martie 2007, Facultatea de Economia Turismului Intern si International a devenit oficial membra a ASOCIATIEI NATIONALE A AGENTIILOR DE TURISM.

  Participare la RIUF-2007

  Universitatea Romano-Americana a participat cu un stand propriu la Targul International al Universitatilor care a avut loc in zilele de 10 si 11 martie 2007, la Teatrul National Bucuresti.

  Evenimentul a dat posibilitate vizitatorilor, tineri liceeni in cautarea unei universitati de prestigiu sau a unor absolventi interesati de masterat, sa cunoasca elita ofertei educationale.

  Oferta educationala a Universitatii Romano-Americane a stat la loc de frunte alaturi de cea a unor universitati cu renume international. Standul Universitatii Romano-Americane a fost vizitat de tineri interesati de a deveni studentii nostri, de parinti, cadre didactice, reprezentanti ai altor universitati si institutii academice.

  Alaturi de standul Universitatii Romano-Americane a fost prezent cel al Universitatii partenere DeSales, din Pennsylvania. Profesorii Mohamed Latib si James Castagna au prezentat programul DeSales University in Romania.

  Pentru Universitatea Romano-Americana, RIUF 2007 a insemnat o oportunitate deosebita pentru:
  - prezentarea ofertei educationale,
  - recrutarea viitorilor studenti,
  - promovarea unei imagini favorabile si intarirea pozitiei pe piata educationala,
  - stabilirea de noi contacte cu universitati din strainatate.

  Cadre didactice, studenti si personal administrativ au asigurat organizarea si permanenta la stand. Profesorul McCollumn, de la Universitatea din Alabama, invitat in cadrul Acordului de colaborare cu aceasta universitate, pentru a preda cursul de Project management, s-a intretinut cu vizitatorii standului.
  Domnul Rector Prof. dr. Ion Smedescu a onorat de asemenea cu prezenta participarea Universitatii Romano Americane la acest eveniment.

  O noua editie a cursurilor profesorului McCollum

  Marti, 13 martie 2007 s-a incheiat Cursul "Applied Business Management" predat de Profesor James K.McCollum de la Universitatea din Alabama in Huntsville.

  Prin acest curs, studentilor de la toate facultatile universitatii si studentilor straini din programele Erasmus si Leonardo da Vinci, li s-a oferit inca o oportunitate profesionala deosebita in pregatirea lor pentru a deveni manageri de succes pentru economia romaneasca.

  Ca si la editiile anterioare ale cursului, s-a lucrat in echipe formate din 4-5 studenti de la facultati diferite, urmarindu-se dezvoltarea unor aptitudini noi precum: "lucrul in echipa", "formarea unei echipe", "comunicarea in cadrul grupului", "prezentarea studiilor de caz".

  Profesorul James K.McCollum a folosit ca material didactic cartea pe care a lansat-o in data de 23 octombrie 2006, chiar in Universitatea Romano-Americana: "IDEI AMERICANE PENTRU MANAGERI ROMÂNI-42 Studii de Caz din Mediul de Afaceri American", editia a III-a revazuta si adaugita.
  Prin acest curs, profesorul McCollum a impartasit o experienta personala bogata si valoroasa, abordand principalele aspecte cu care se confrunta un manager roman in zilele noastre.
  Studentii au beneficiat de un adevarat curs participativ, la care s-a invatat din exemple, din pilde, din succese si esecuri ale unor mari firme americane.

  Intalnire intre studenti si doamna prof.dr.Carolyn Ban de la University of Pittsburg, Graduate School of Public and International Affairs.

  In data de 13.03.2007, Facultatea de Studii ale Integrarii Economice Europene impreuna cu Institutul European din Romania a organizat vizita la Universitatea Romano-Americana a doamnei prof.univ.dr.Carolyn Ban de la University of Pittsburg.

  Doamna Carolyn Ban a vizitat Romania in cadrul unui program organizat impreuna cu Uniunea Europeana. Acest program vizeaza studierea impactului extinderii Uniunii Europene asupra functionarii institutiilor acesteia.
  La intalnire au participat studenti ai universitatii si o serie de cadre didactice.
  Doamna profesor Carolyn Ban a fost de acord sa treaca Universitatea Romano-Americana in proiectul sau de cercetare si sa revina la sediul universitatii in anul 2008.
  Prin aceasta interesanta intalnire s-a realizat o materializare a specificului Facultatii de Studii ale Integrarii Economice Europene cat si a relatiilor cu SUA.

  Adunare festiva dedicata implinirii a 50 de ani de la Semnarea Tratatului de la Roma

  Vineri, 23 martie 2007, profesorii si studentii Universitatii Romano-Americane au sarbatorit 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, prin care s-au pus bazele Comunitatii Economice Europene, precursoarea Uniunii Europene de astazi. Cu aceasta ocazie, rectorul Universitatii Romano-Americane, prof. univ. dr. Ion Smedescu, a evocat personalitatea lui Jean Monnet, unul dintre fondatorii Europei Unite, anuntand totodata ca unul din amfiteatrele Universitatii va purta, de astazi, numele marelui om politic. "Nu putem vorbi de Europa moderna fara a vorbi de unul dintre parintii ei - Jean Monnet. Parafrazand un profesor francez, va propun sa reflectam un moment la imaginea lui Jean Monnet de om al marilor inceputuri. Istoria Uniunii Europene isi are originea intr-o zi de mai, cand a fost realizata prima initiativa in directia crearii a ceea ce astazi numim cu mandrie Uniunea Europeana. Contributia lui Jean Monnet la crearea conceptului de integrare este incontestabila. Viziunea lui Monnet asupra Europei si a problemelor ei a influentat considerabil intreaga generatie de oameni de stat care au creat istoria contemporana a lumii", a afirmat rectorul Universitatii Romano-Americane, prof. univ. dr. Ion Smedescu.

  In cadrul dezbaterilor, participantii au subliniat rolul pe care invatamantul superior romanesc il are in fundamentarea si promovarea valorilor europene, mai mult ca oricand astazi, cand Romania joaca un rol activ, in calitate de stat membru al Uniunii Europene.

  Anticipand nevoia crearii unei constiinte europene, Universitatea Romano-Americana a infiintat, inca din anul 2000, Facultatea de Studii ale Integrarii Economice Europene, mii de tineri avand posibilitatea sa-si insuseasca valorile si cultura europeana.


  Amfiteatrul JEAN MONNET

  Conferinta "THE PATH OF ECONOMIC FREEDOM: TRADE, INVESTMENTS AND MIGRATION"

  In data de 28 Martie 2007, ora 17.00, Facultatea de Management-Marketing are placerea de a va invita in Sala Senatului pentru lucrarile conferintei "THE PATH OF ECONOMIC FREEDOM: TRADE, INVESTMENTS AND MIGRATION".
  Avand in vedere contextul integrarii in Uniunea Europeana si modificarile din domeniul comercial, al investitiilor si al resurselor umane, precum si alinierea la standardele europene ale acestor domenii de activitate organizatorii au invitat pentru sustinerea unor dezbateri in acest sens pe reputatul profesor Greg REMHKE - director de programe educationale in cadrul Economic Thinking.

  Conferinta este organizata de prep.univ.drd.Raluca VOICU impreuna cu prep.univ.Alexandra IONESCU.

  Multumiri din parte MINISTERULUI JUSTITIEI

  Ministerul Justitiei a trimis o scrisoare de apreciere la adresa Universitatii Romano-Americane pentru ajutorul acordat in privinta organizarii examenului de ocupare a posturilor vacante din Ministerul Justitiei - Directia de Probatiune.
  Apasati aici pentru a vizualiza scrisoarea originala.

  Conferinta "RECENT DEVELOPMENT OF JAPANESE ECONOMY AND ITS IMPACT ON JAPANESE SOCIETY"

  Ambasada Japoniei la Bucuresti impreuna cu Centrul de Studii Romano-Japoneze din cadrul Universitatii Romano-Americane au placerea de a va invita LUNI, 2-04-2007 la conferinta "RECENT DEVELOPMENT OF JAPANESE ECONOMY AND ITS IMPACT ON JAPANESE SOCIETY"

  Manifestarea va avea loc in Aula Universitatii si va beneficia de aportul renumitului profesor Hiromasa KUBO - Profesor in cadrul Graduate School of Economics, Universitatea Kobe si Presedinte al "EU Institute in Japan" din Kansai.


  Conferinta "IMPACTUL RESURSELOR UMANE ASUPRA PRINCIPALILOR INDICATORI ECONOMICO-FINANCIARI AI S.U.A."

  Avandu-se in vedere importanta care se acorda pe zi ce trece mai mult dezvoltarii elementului resurse umane, din perspectiva obtinerii unei performante sporite a organizatiilor a fost sustinuta conferinta "IMPACTUL RESURSELOR UMANE ASUPRA PRINCIPALILOR INDICATORI ECONOMICO-FINANCIARI AI S.U.A.".
  In cadrul conferintei organizatorii prep.univ.drd.Raluca VOICU si prep.univ.Alexandra IONESCU au prezentat studentilor Facultatii de Management-Marketing factorii cheie ai raportului resurse umane-indicatori economico-financiari, analizand impreuna cu acestia dezvoltarea S.U.A. in concordanta cu aceste elemente primordiale ale existentei unei societati moderne.

  UE - Impreuna din 1957

  In data de 20 martie 2007, Facultatea de Studii ale Integrarii Economice Europene a organizat un simpozion dedicat implinirii a 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, prin care s-a constituit Comunitatea Economica Europeana.
  La manifestare au participat personalitati care au fost implicate de-a lungul timpului in mod direct in relatiile dintre Romania si Uniunea Europeana si care sunt si cadre didactice in cadrul Facultatii de Studii ale Integrarii Economice Europene: prof.univ.dr.Mihai Berinde, prof.univ.dr. Ghiorghi Prisecaru, dr. Nicolae Idu.

  In deschiderea manifestarii decanul Facultatii de Studii ale Integrarii Economice Europene, prof.univ.dr. Florin Bonciu, a facut o prezentare a principalelor realizari ale Uniunii Europene din ultimii 50 de ani si perspectivele urmatorilor 50 de ani, asa cum sunt ele percepute de Comisia Europeana.


  APRILIE 2007

  Noi cursuri ale profesorilor americani

  In cadrul Acordului de colaborare cu Barry University-Miami Beach, Florida, profesorul Ron Lennon va preda, incepand cu data de 6 mai 2007, cursul de "MARKETINGUL DESTINATIILOR TURISTICE" pentru studentii din anii II si III ai Facultatii de Economia Turismului Intern si International.

  La curs pot participa si studenti de la celelalte facultati ale Universitatii Romano-Americane.

  Informatii si inscrieri la Biroul 305 - Relatii Internationale

  Va invitam sa participati la Microsoft | Academic Tour 3.0!  Facultatea de Informatica Manageriala
  Universitatea Romano-Americana
  Sala 321
  16 aprilie, ora 13:00

  Inregistrare la http://reg.studentclub.ro

  Evenimentele din acest an sunt dedicate lansarii Microsoft Windows Vista si a noii versiuni Microsoft Office System. Turneul reprezinta o noua si buna oportunitate de a afla cum puteti avea acces la tehnologie si la surse noi de invatare si de a discuta despre tehnologie impreuna cu colegii ce vor prezenta in acest turneu.

  Sunt propuse 4 prezentari, in conditiile in care fiecare prezentare va dura aproximativ 45 de minute. Audienta o reprezinta utilizatori avansati, administratori de sistem si dezvoltatori de aplicatii, am pregatit astfel un dialog specializat pentru aceste roluri, o traversare de la fundamente la exemplificari de utilizare a tehnologiei si directii de dezvoltare viitoare.

  - Prezentarea de inceput, Fundamente, va pozitiona cele doua platforme din punctul de vedere al viitorului specialist in tehnologia informatiei. Vom alinia cateva dintre progresele tehnologice la contextul actual si vom insista pe teme cum sunt: cautare si gasire de informatii, securitate, interfata cu utilizatorul, model de programare, model de administrare, aplicatii si functii noi in Windows Vista si Office 2007.
  - Utilizatori avansati si administratori de sistem este o continuare a primei prezentari, in care vom insista pe utilizarea si administrarea noului sistem de operare Windows Vista. Avem in vedere doua teme, securitatea (e.g., User Account Control, BitLocker Drive Encryption, Service Hardening) si tehnologiile de deployment (e.g., virtualizare, instrumentare si monitorizare de evenimente, politici de administrare).
  - Prezentarile dedicate dezvoltatorilor, Dezvoltatori de aplicatii (partea I, Windows Vista) si Dezvoltatori de aplicatii (partea a IIa, Office 2007), trateaza modelul si platforma de dezvoltare de aplicatii .Net Framework 3.0 si tehnologii si functii specifice celor doua platforme, relevante din perspectiva programatorului. De exemplu, prezentarea ce trateaza programabilitatea Windows Vista va avansa pe cele patru noi componente ale .Net Framework - Windows Presentation Foundation, Windows Communication Foundation, Windows Workflow Foundation si Windows CardSpace. Prezentarea ce reflecta dezvoltarea de aplicatii si extensii in Office 2007 va insista pe noua interfata, Microsoft Office Fluent, bazata pe taburi si controale Ribbon, si pe noile formate de fisiere, Open XML.

  Vor prezenta
  Principalii prezentatori ai acestor evenimente vor fi membri ai programului Microsoft Student Partners, www.student-partners.com, colegi care au evaluat si adoptat timpuriu aceste produse si tehnologii.

  Mai departe
  In multe privinte, prin acest turneu vom adresa doar o baza pentru evaluari de tehnologie ulterioare si dezvoltari de proiecte in scop personal sau pentru scoala. Speram sa ramanem in contact si sa gasiti utile resursele urmatoare.

  Te invitam sa te inregistrezi pe www.studentclub.ro si sa devii un apropiat al proiectelor academice Microsoft in tara.

  Ziua Portilor Deschise

  Universitatea Romano-Americana are placerea de a invita pe toti cei interesati sa ii calce pragul pentru a vedea pe viu campusul nostru.


  Happy Erasmus Day!

  Universitatea Romano-Americana va invita sa petrecem impreuna HAPPY ERASMUS DAY!.
  Luni, 16 aprilie 2007, intre orele 9.00 si 10.00 va asteptam in holul intrarii principale a sediului nostru din Bulevardul Expozitiei 1B - Bucuresti, Sector 1.

  Pentru detalii apasati aici

  Conferinta Deloitte in Campusul Universitatii Romano-Americane

  Firma Deloitte si Universitatea Romano-Americana au placerea de a va invita pe data de 18 Aprilie 2007, la ora 11.30, la conferinta "THE PATH FOR FUTURE LEADERS" - organizata in Aula Magna.
  Sunt invitati in special studentii din ultimii doi ani de studii ai specializarilor cu profil financiar-contabil.


  HAPPY ERASMUS DAY!!!

  Pentru a sarbatori cei 20 de ani ai Programului Erasmus, o Caravana Erasmus a plecat din Bruxelles pe 18 ianuarie 2007 vizitand mai multe universitati din tari europene.
  A ajuns la Bucuresti pe 16 aprilie 2007.
  Organizatorii acestui eveniment in Romania sunt Erasmus Student Network (ESN), Association des Etudiants Francophones (AEF) si Tinerii Europenisti din Romania (JEF).

  Prima universitate din Bucuresti care a spus “La multi ani Erasmus!” a fost Universitatea Romano-Americana.

  Davide Chapecchi (fost presedinte al ESN) si Manuel Marabese (membru al ESN), impreuna cu studentii universitatii care au beneficiat de mobilitati Erasmus in anii anteriori, au oferit informatii celor interesati de acest program atat in cadrul prezentarii organizate in Amfiteatrul Jean Monnet, cat si la standurile din holul universitatii. Cu aceasta ocazie au fost impartite materiale informative menite sa le arate studentilor oportunitatile unei mobilitati Erasmus.
  Anual, peste 150.000 de studenti din Europa beneficiaza de acest program, iar in cei 20 de ani de la lansarea acestuia au participat 1,5 milioane de studenti.


  Poze din timpul vizitelor prilejuite de ZIUA PORTILOR DESCHISE


  Colaborare cu Universitatea "La Sapienza"

  Joi, 19 aprilie, s-a semnat Acordul de colaborare intre Universitatea Romano-Americana si Universitatea "La Sapienza" din cadrul Centrului Interuniversitar de Cercetare pentru Dezvoltare Durabila CIRPS, din Roma-Italia.

  Programul de colaborare cu Universitatea “La Sapienza”-CIRPS presupune:
 • Organizarea in Universitatea Romano-Americana a unor cursuri predate de profesori din Italia, pentru studentii de la facultatile cu profil economic, anul III.
 • Promovarea si organizarea unor stagii de pregatire pentru studentii din anul III ai Universitatii Romano-Americane, in companii din Italia si studenti ai CIRPS-Italia, in companii din Romania.
 • Program de Colaborare in domeniul Turismului:

 •       - Master
        - Seminarii, conferinte, mese rotunde
        - Stagii de pregatire pentru studenti romani si italieni
        - Colaborare intre companii romane si italiene

  Scoala Internationala de Vara

  UNIVERSITATEA ROMANO-AMERICANA in colaborare cu UNIVERSITY OF ALABAMA in HUNTSVILLE - SUA organizeaza la Bucuresti, in perioada 13-27 iunie 2007 SCOALA INTERNATIONALA DE VARA cu tema TRANZITIE SI INTEGRARE: DEZVOLTAREA AFACERILOR IN CONTEXTUL INTEGRARII EUROPENE SI AL GLOBALIZARII.

  O imbinare de programe academice si evenimente sociale care au menirea sa contribuie la dezvoltarea cunoasterii realitatii in care tinerii, studenti internationali, traiesc si invata, la strangerea legaturilor intre tarile din care ei provin.
  Un adevarat program de vacanta pentru tineri studiosi, interesati de perspectiva cunoasterii comparate.

  Limba: Engleza

  Vor conferentia personalitati de prim rang din sfera academica, politica si civica.
  La incheierea cursurilor, participantilor li se va acorda o Diploma de Absolvire care include disciplinele studiate cu numarul de puncte credit.

  Termen de inscriere: 1 iunie 2007
  Taxa de participare: 300 Euro

  Informatii si inscrieri:
 • e-mail: [email protected]
 • Biroul 305, Bd.Expozitiei 1B - Relatii Internationale


 • Taxa acopera:
  - Activitatea educationala
  - Cazarea si masa in modernul campus al Universitatii Romano-Americane
  - Activitati de divertisment: turul orasului Bucuresti si imprejurimi, excursii de week-end pe litoralul Marii Negre si pe Valea Prahovei

  Eventualele cheltuieli pentru transportul si asigurarea in vederea sosirii sunt responsabilitatea participantilor.
  MAI 2007

  BALUL ABSOLVENTILOR - RELATII COMERCIALE SI FINANCIAR-BANCARE INTERNE SI INTERNATIONALE


  Targul de Turism - Bucuresti, Parcul Izvor

  Din dorinta de a fi mereu in mijlocul specialistilor, Facultatea de Economia Turismului Intern si International a onorat invitatia Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism si Interpress Turism de a participa la Targul de Turism Bucuresti, aflat la prima editie.
  Evenimentul s-a desfasurat in Parcul Izvor, in perioada 4-6 mai. Au participat peste 60 de agentii de turism intr-un complex pavilionar de peste 3.000 de metri patrati.

  Standul Facultatii de Economia Turismului Intern si International s-a bucurat de atentia vizitatorilor, mai ales tineri dornici de perfectionare in domeniu pentru optiunea master dar si specialisti care ne-au oferit cunostintele lor.


  Colaborare cu Universitatea Americana din Bulgaria

  Miercuri, 9 mai 2007, domnul David Flanagan, Presedintele Consiliului de Administratie de la Universitatea Americana din Bulgaria, a facut o vizita la Universitatea Romano-Americana. Domnul David Flanagan a fost primit de prof.univ.dr. Ion Smedescu, Rectorul Universitatii Romano-Americane.

  In timpul discutiilor, s-au abordat probleme legate de:
  - schimbarile ce apar continuu in societatea contemporana, in special aderarea Romaniei si Bulgariei la UE,
  - importanta schimburilor de experienta intre universitati,
  - armonizarea ofertei cu performante recunoscute pe plan international,
  - integrarea in arhitectura spatiului educational European.

  Colaborarea dintre universitati ofera tinerilor sanse reale pentru reusita in cariera.
  Cele doua universitati vor continua sa schimbe idei si experiente pentru a oferi, in aceasta zona a Europei, un invatamant performant, pragmatic, eficient si modern.


  Targ de Joburi - CARIERE TRAVEL & TOURISM

  Facultatea de Economia Turismului Intern si International a organizat in perioada 17-18 Mai 2007 evenimentul CARIERE TRAVEL & TOURISM


  BALUL ABSOLVENTILOR - STUDII ALE INTEGRARII ECONOMICE EUROPENE


  BALUL ABSOLVENTILOR - ECONOMIA TURISMULUI INTERN SI INTERNATIONAL


  Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist a devenit doctor Honoris Causa al Universitatii Romano-Americane

  Comunitatea academica a Universitatii Romano-Americane a participat luni, 28 mai 2007, la festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa Prea Fericitului Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.
  In prezenta a numeroase personalitati ale vietii culturale si ecumenice romanesti, rectorul Universitatii Romano-Americane, prof. univ. dr. Ion Smedescu, a elogiat personalitatea complexa a inaltului prelat, remarcand nu doar activitatea sa pastoral- misionara, ecumenica, ci si publicistica si editoriala.

  "Este rar sa intalnesti un om care, sapte decenii, si-a petrecut existenta, exclusiv in universul monahal, in cadrul caruia prin insusirile sale, prin credinta si prin neincetata munca a urcat, treapta cu treapta, devenind Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane. Parca predestinat, insusi numele Prea Fericitului Patriarh – Teoctist - care in limba greaca inseamna "ziditor de Dumnezeu", ne indeamna sa-l privim cu piosenie si sa il acceptam ca pe calauzitorul romanilor in credinta in Dumnezeu" , a afirmat rectorul Universitatii, prof. univ. dr. Ion Smedescu.
  Domnia sa a evocat momentele de maxima semnificatie pentru viata cultural-religioasa romaneasca dar si cea universitara din biografia Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist.

  "Viata si implinirile Prea Fericirii Sale sunt singulare in istoria Bisericii noastre Ortodoxe. Sapte decenii de monahism ii asigura un loc de cinste in istoria crestinatatii romanesti. Este evident ca, in cateva minute, cat am hotarat sa va retin atentia, nu pot cuprinde bogatia actiunilor Patriarhului nostru, dar vreau sa-l cinstesc in mod deosebit pentru calitatile sale umane, dovedite prin grija sustinuta pentru aproapele sau", a mai afirmat rectorul Ion Smedescu.

  Prin acordarea inaltei distinctii, Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist a devenit primul Doctor Honoris Causa al Universitatii Romano-Americane.

  Un moment aparte al festivitatii a fost marcat de inmanarea "Crucii patriarhale" rectorului fondator al Universitatii Romano-Americane, prof. univ. dr. Ion Smedescu, ca recunoastere a eforturilor deosebite pe care le-a facut prin infiintarea Universitatii Romano-Americane, si a initiativei de a promova valorile ortodoxismului prin crearea in cadrul institutiei a unei capele pentru ruga studentilor si a profesorilor.


  IUNIE 2007

  Universitatea DeSales, Pennsylvania se afla din nou in vizita la Universitatea Romano Americana.

  In cadrul acordului de colaborare dintre cele doua universitati se desfasoara in perioada 2-10 iunie urmatoarele activitati:
 • BIE Grants from the US Department of Education la care participa studenti, studenti la MBA, profesori. Grupul american cuprinde doua echipe:


 • - Echipa Sinca Noua - program pentru studenti: 5 studenti condusi de asistentul Martin Bret participa impreuna cu 5 studenti romani condusi de asist. Olivia Radu la o serie de activitati care se vor desfasura la Sinca Noua in judetul Brasov impreuna cu Primaria si Scoala Generala din localitate. In cadrul acestor activitati se numara si participarla Sinca Noua in cadrul Grantului CEEX 22/2006. La simpozion participa in calitate de invitat de onoare prof. american Douglas Michele Turco de la Universitatea DeSales care va prezenta o comunicare despre Turismul pentru evenimente sportive si calitatea mediului.

  - Echipa MBA sub conducerea prof. Mohamed Latib participa la o serie de intalniri cu oameni de afaceri si manageri ai unor firme de succes (la Bucuresti si Constanta). De asemenea pe data de 7 iunie ora 18,00 va organiza o prezentare a MBA American in Romania, in Sala Senatului Universitatii Romano Americane.


  - Pliantul oficial al evenimentului

  Pe baza Acordului de Colaboarare dintre Universitatea Romano-Americana si Universitatea James Madison-Virginia, in luna Mai 2007, profesorul american Kent Zimmerman a predat cursul intensiv intitulat "Organizational Behavior"

  La curs au participat studenti de la toate facultatile Universitatii Romano-Americane.
  Cursul interactiv, deosebit de interesant, s-a incheiat intr-un cadru festiv, cu acordarea de Diplome de Absolvire pentru studentii participanti.
  Inca o data, studentii si cadrele didactice ale Universitatii Romano-Americane au avut placuta ocazie de a intalni si a acumula din experienta didactica si pedagogica, de elita, a unor profesori din SUA. Emotia despartirii de minunatul profesor american a creat un moment de neuitat pentru studentii Universitatii Romano-Americane.


  Scrisoare de apreciere din partea Patriarhiei Romane


  IULIE 2007

  Alaturi de prieteni la sarbatorirea Zilei Nationale a Statelor Unite ale Americii

  In data de 4 iulie 2007, la Ambasada Statelor Unite ale Americii in Romania a fost invitat si domnul prof.univ.dr.Ion Smedescu, Rectorul fondator al Universitatii Româno-Americane, pentru a participa la sarbatoarea nationala a Statelor Unite ale Americii.

  AUGUST 2007

  SEPTEMBRIE 2007

  LANSAREA FESTIVA A PRIMULUI MBA IN PROJECT MANAGEMENT DIN ROMANIA

  Marti, 18 septembrie 2007, la Universitatea Romano-Americana, a avut loc lansarea oficiala a primului MBA in Project Management din Romania, predat exclusiv de profesori americani.

  In cadrul acestui eveniment, Prof.univ.dr. Ion Smedescu, Rectorul fondator al Universitatii Romano-Americane si Rev.Bernard F. O’Connor, Presedintele DeSales University din Pennsylvania, S.U.A., au semnat "Protocolul de Colaborare" intre cele doua institutii de invatamant implicate in acest program.
  La semnarea protocolului de colaborare si lansare au participat membrii ai comunitatilor academice din cele doua universitati si alti invitati care au salutat aceasta noua perspectiva pentru formarea viitorilor profesionisti romani in domeniul Managementului Proiectelor.

  Incepand cu ora 18.30, in aceeasi zi, a avut loc si un cocktail organizat cu acelasi prilej in incinta Clubului Diplomatic din Bucuresti. La acest eveniment au participat atat reprezentanti ai celor doua institutii partenere cat si invitati proeminenti din cadrul mediului academic si de afaceri.


  OCTOMBRIE 2007

  Programul Ceremoniilor de Deschidere a Anului Universitar
  DESCHIDEREA FESTIVA A ANULUI UNIVERSITAR 2007-2008 LA UNIVERSITATEA ROMANO-AMERICANA

  Marti, 2 octombrie a.c., ora 10:00, in Aula Universitatii Romano-Americana, a avut loc festivitatea de deschidere a anului universitar 2007-2008.

  In prezenta delegatiei Universitatii James Madison din Virginia, Statele Unite ale Americii, condusa de Presedintele Linwood H. Rose, membru in Comitetul Consultativ pentru Infrastructura Nationala a SUA, a doamnei Lia-Olguta Vasilescu, Presedintele Comisiei de Invatmant, Stiinta si Tineret a Camerei Deputatilor, a Secretarului de Stat al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, prof.univ.dr. Dumitru Miron, Rectorul fondator al Universitatii Romano-Americana, prof. univ. dr. Ion Smedescu, a prezentat Programul Strategic pentru noul an academic si a facut o analiza a implinirilor anului universitar care s-a incheiat.


  "A Culture of Central Bank Independence" - conferinta sustinuta de Antonio Sainz de Vicuna, consilier general al Presedintelui Bancii Centrale Europene

  Joi, 25 octombrie 2007, Facultatea de Studii Economice Europene a organizat in colaborare cu Institutul European din Romania o conferinta cu participare internationala.
  Conferinta a avut ca tema "A Culture of Central Bank Independence" si a fost sustinuta de dl. Antonio Sainz de Vicuna, consilier general al Presedintelui Bancii Centrale Europene.

  La conferinta a participat si dl. Nicolae Idu, director general al Institutului European din Romania. Din partea Facultatii de Studii Economice Europene au participat dl. Florin Bonciu - decan al facultatii, dl. Valeriu Potecea, dl. Bogdan Glavan si Dl. Mihai Sebea.
  De asemenea, la conferinta a participat si un reprezentant al presei economice care a luat un interviu invitatului special Antonio Sainz de Vicuna. Audienta a fost formata din cadre didactice tinere si studenti care au urmarit cu interes prezentarea referitoare la atributiile si specificul Bancii Centrale Europene si la perspectivele adoptarii monedei euro in noile state membre ale Uniunii Europene.


  Vizita delegatiei Asociatiei Americane a Administratorilor Scolari

  Pe data de 29 Octombrie 2007 un grup de reprezentanti ai Asociatiei Americane a Administratorilor Scolari (AASA) a vizitat Universitatea Romano-Americana.
  Scopul evenimentului a fost schimbul de experienta si familiarizarea cu sistemul de invatamant si proiectele de dezvoltare ale invatamantului romanesc, in general, si ale Universitatii Romano-Americana, in particular.
  Delegatia americana a vizitat campusul Universitatii si a participat la o intalnire cu conducerea universitatii si cu studenti. In cadrul intalnirii, care s-a desfasurat intr-o atmosfera prieteneasca, domnul Rector, prof.univ.dr. Ion Smedescu, a facut o prezentare a universitatii, ca parte integranta a sistemului national de educatie si apoi s-au dezbatut diverse subiecte de interes comun.


  NOIEMBRIE 2007

  Simpozionul International "ROMANIA EUROPEANA: MULTICULTURALISM, COMPETITIVITATE SI COMPATIBILIZARE IN DOMENIUL MANAGEMENTULUI"

  Facultatea de Management-Marketing din cadrul Universitatii Romano-Americana, impreuna cu ANCS, a organizat pe data de 9 si 10 noiembrie 2007 simpozionul international "ROMANIA EUROPEANA: MULTICULTURALISM, COMPETITIVITATE SI COMPATIBILIZARE IN DOMENIUL MANAGEMENTULUI".

  Simpozionul a fost onorat de prezenta unor importanti oaspeti, specialisti in management, profesori si cercetatori - dandu-le acestora posibilitatea sa schimbe idei legate de acest subiect si sa defineasca anumite directii strategice privind compatibilitatea diverselor curicule utilizate in mediul invatamantului superior.

  Prezentari remarcabile au fost sustinute de:
 • Joseph Goodman, PhD, James Madison University, SUA - "The Interractive Effects of Tranzient Mood & Accountability in Decision Making"
 • Wei Houkai, PhD, Chen Zao, PhD, Chinese Social Sciences Academy, Industrial Economics Institute, Beijing - "Competitivenes and Realities in the Chinese Industry"
 • Dr. Ragalie Stefan, Director of Industrial and Services Economics Center - "Innovation - key factor within a knowledge based economy" • O noua dovada de recunoastere a meritelor Rectorului-Fondator al Universitatii Romano-Americana

  Pe data de 23 noiembrie 2007 AGER - Asociatia Generala a Economistilor din Romania - i-a inmanat profesorului doctor Ion Smedescu, Rector-Fondator al Universitatii Romano-Americana, Diploma de Excelenta pentru Merite Deosebite in Privinta Consolidarii Invatamantului Superior Particular din Romania.
  Donatie a Universitatii Romano-Americana catre Societatea Nationala de Cruce Rosie

  Universitatea Romano-Americana - in urma unei excelente colaborari cu Societatea Nationala de Cruce Rosie - a donat echipament IT pentru a ajuta persoanele aflate sub supervizarea Directiei Generale pentru Servicii Sociale si Protectia Copilului - filiala Bucuresti, Sector 1.

  Simpozionul international "Institutii Juridice Contemporane in Contextul Integrarii Romaniei in Uniunea Europeana"

  Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Romano-Americana a organizat Simpozionul international "Institutii Juridice Contemporane in contextul Integrarii Romaniei in Uniunea Europeana", co-finan?at de Universitatea Romano-Americana si Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica - Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

  Evenimentul a avut loc in campusul Universitatii Romano-Americana in perioada 26-27 octombrie 2007.
  Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, precum si noile provocari juridice si politice cu care Europa se confrunta, ne-au determinat sa consideram subiectul "institutii juridice contemporane in contextul integrarii in Uniunea Europeana" unul de importanta deosebita pentru comunitatea academica romana si europeana.

  In permanenta, atat U.E., cat si statele membre, vor fi nevoite sa dezvolte strategii de adaptare a procesului de integrare la nevoile juridice si educationale specifice regiunii europene. In acest context, simpozionul a dezbatut urmatoarele subiecte:
 • Realitati si perspective in sistemul juridic romanesc, in contextual integrarii Romaniei in Uniunea Europeana;
 • Protectia juridica a drepturilor omului;
 • Reforma in invatamantul universitar potrivit procesului de la Bologna.

 • Evenimentul a reunit 42 de juristi din Romania si din strainatate. Lucrarile simpozionului au fost publicate intr-un volum dedicat acestui eveniment.
  Intalnire cu reprezentantul INM

  Miercuri, 14 noiembrie a.c., a avut loc in Sala Senatului Universitatii Romano-Americana intalnirea dintre studentii Facultatii de Drept care doresc sa urmeze o cariera in magistratura si reprezentantul Institutului National al Magistraturii. A raspuns invitatiei noastre d- na.jud.Lavinia Lefterache, director adjunct al I.N.M. La dezbatere au participat 57 de studenti, interesati de accesarea profesiilor de judecator si procuror. Au fost abordate urmatoarele teme:
 • aspecte privind conditiile de admitere in magistratura;
 • detalii despre modalitatea de pregatire temeinica a candidatilor pentru promovarea cu succes a examenelor de admitere in magistratura;
 • etapele procedurii de recrutare a viitorilor magistrati.

 • Scopul acestei intalniri a fost de a-i informa pe studentii Facultatii de Drept despre exigentele examenului de admitere in magistratura si rigurozitatea procedurii de recrutare. Aceasta dezbatere a venit in sprijinul viitorilor magistrati, absolventi ai Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Romano-Americana.  Evenimentele organizate de Universitatea Romano-Americana in parteneriat cu P&G, in Aula Magna a Universitatii

  Invitatia de a participa la aceste evenimente este adresata tuturor studentilor interesati. Ele sunt gratuite pentru studentii Universitatii Romano-Americane.

  Marti, 27 noiembrie a.c., a avut loc, in Aula Magna a Universitatii Romano-Americana, primul training - Market Yourself - din cadrul programului Raising Stars P&G. Va asteptam la urmatoarele traininguri din cadrul programului:

  1. Speak with Confidence - invati sa asculti si fa-te ascultat (04.12.2007);
  2. Lead - incepe prin a invata sa te conduci pe tine ca apoi sa-i conduci pe altii (11.12.2007);
  3. Unleash Your Brain Power - creativitatea poate fi formata si dezvoltata (semestrul II);
  4. Safe Your Life, Manage Your Time - organizarea eficienta a timpului (semestrul II);
  5. Win with Your Team - invata sa lucrezi in echipa (semestrul II).

  La trainingul Market Yourself au participat aproximativ 250 de studenti din cadrul Universitatii noastre.
  Universitatea Romano-Americana este singura universitate particulara din Romania partenera a programului Raising Stars al companiei multinationale Procter & Gamble. Acest parteneriat permite studentilor din cadrul Universitatii noastre:
 • sa participe la evenimente interna?ionale organizate de P&G pentru studenti;
 • sa participe la internshipurile organizate de P&G in vacanta de vara cu posibilitatea angajarii in companie la finalizarea studiilor;
 • sa se implice in studii de caz concrete ale companiei;
 • sa participe la sesiunile de seminarii gratuite oferite de P&G.

 • Evenimentele internationale organizate de P&G pentru studenti, la care pot participa si studentii Universitatii noastre sunt:
 • saptamana de business P&G - eveniment organizat la nivel regional pentru studentii din tarile din Sud-Estul Europei;
 • pregatirea tinerilor pentru luarea unor decizii corecte - eveniment international organizat pentru studentii din intreaga lume;
 • seminarul de finante - organizat la nivel european;
 • seminarul de tehnologie si inovatie - organizat la nivel mondial pentru studentii din intreaga lume.


 • DECEMBRIE 2007

  Balul Bobocilor la Universitatea Romano-Americana - 30 noiembrie 2007.

  Toamna se numara bobocii…
  Atmosfera incendiara, distractia si voia buna, galeria sustinuta a participantilor care au inconjurat fetele favorite, au marcat spectacolul de joi seara, 30 noiembrie 2007, al Balului Bobocilor Universitatii Romano-Americana, desfasurat la Club Bamboo.

  Tema balului de anul acesta a fost una placuta publicului, iar in final castigatoarea din acest an a concursului de Miss Boboc a fost Dina Dermengi, studenta in anul I la Facultatea de Economia Turismului Intern si International.
  In final toti participantii au fost invitati ca impreuna cu cadrele didactice prezente la acest eveniment, sa parcurga impreuna drumul fascinant al innobilarii sufletesti si al împlinirii plenare prin cunostinte, invatare, autodescoperire!


  © Universitatea Romano-Americana / Romanian-American University - Toate drepturile rezervate.

  Publicat la: 2008-01-28 (50939 citiri)

  [ Inapoi ]
    Check Google Page Rank   Contact administrator        URA Protectia Datelor