Acasa Admitere Contact Informatii
           Limba
Select Language:


           Noutati
Actualizare! Prelungirea suspendarii cursurilor fata-in-fata, incepand cu 18.05.2020
publicat: 2020-05-17

#StămAcasă - Sfaturi privind mişcarea şi nutriţia
publicat: 2020-04-14


           Incearca si tu!

           Cine e online
Exista in mod curent, 26 vizitator(i).Arhiva - 2008

IANUARIE 2008

Conferinta privind multilingvismul la Universitatea Romano-Americana

Vineri, 25 ianuarie, a avut loc la Universitatea Romano-Americana o conferinta sustinuta de domnul Leonard Orban, comisar european, avand ca tema "Multilingvismul - element fundamental al constructiei europene". La conferinta a participat si domnul Nicolae Idu, seful Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti. Audienta a fost formata din cadre didactice si studenti ai universitati, invitati de la Institutul European din Romania, reprezentanti ai unor organizatii neguvernamentale si ai mass-media. Conferinta a fost urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri si o conferinta de presa.

In deschiderea conferintei, domnul profesor universitar doctor Ion Smedescu, rectorul universitatii, a prezentat pe scurt implicarea universitatii in programe europene si activitatea didactica si de cercetare desfasurata in domeniul studierii integrarii economice europene.Domnul Leonard Orban a prezentat realizarile de pana acum si prioritatile viitoare in domeniul multilingvismului, insistand asupra oportunitatilor deschise de cunoasterea limbilor straine si educatia multilingva in cariera profesionala si pe piata muncii. Totodata au fost prezentate si avantajele determinate de promovarea multilingvismului in contextul fenomenului de globalizare, corelatia dintre multilingvism si educatia continua de-a lungul vietii, precum si corelatia dintre comunicarea la nivel comunitar si multilingvism.

Temele prezentate au generat un real interes, participantii exprimandu-si interesul pentru continuarea studierii lor in contextul activitatii academice din universitate.


O noua colaborare excelenta cu MICROSOFT ROMANIA

Universitatea Romano-Americana impreuna cu partenerul sau traditional MICROSOFT CORPORATION au infiintat Centrul de Inovare Microsoft in incinta campusului nostru.
Primele demersuri in vederea infiintarii unui Centru de Inovare la Facultatea de Informatica Manageriala din Universitatea Romano-Amerciana au fost facute cu ocazia participarii la Microsoft Academic Days in perioada 16-18 noiembrie 2007, unde s-a prezentat Programul "Education Aliance".

Datorita staruintei unor parteneri foarte valorosi de la Microsoft, asistam la deschiderea festiva a Microsoft | Inovation Center pe data de 30 Ianuarie 2008, prima implementare a acestui concept in Romania.
Prin acest demers, Facultatea de Informatica Manageriala, care are programele de licenta si de masterat in domeniul "Informatica Economica" reacreditate de ARACIS in ceea ce priveste standardele de calitate, isi propune:

- sa creeze legaturi intre invatarea academica si abilitatile profesionale din lumea reala pentru a ajuta studentii sa aiba abilitatile informatice necesare pentru a avea succes pe piata locurilor de munca actuala;
- sa ofere o programa tehnologica la nivel mondial, pentru a ajuta studentii sa dobandeasca abilitati de lucru cu tehnologiile de varf relevante si sa furnizeze resurse ample de invatare on-line pe platforma Microsoft. Se are in vedere proiectarea, realizarea si implementarea unei platforme e-Campus complet integrate;
- organizarea de cursuri, workshopuri, labortatoare si seminarii conform standardelor internationale ale invatamantului academic;
- implicarea directa a angajatorilor in activitatea de practica a studentilor.

Microsoft | Inovation Center de la Universitatea Romano-Americana constituie un mediu performant de intalnire a studentilor cu domeniul Business Application din tara noatra si ofera mari oportunitati pentru cresterea calitatii procesului de invatamant din domeniul IT.


In ziua de 30.01.2008 a fost inaugurat la Universitatea Romano-Americana primul Centrul de Inovare Microsoft din Romanian in prezenta Domnului Secretar de Stat de la Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei Zoltan Szomogy, a Domnului Director General al firmei Microsoft Romania Silviu Hotaran, a Domnului Rector Prof. univ. dr. Ion Smedescu, a cadrelor didactice, a studentilor si reprezentan?ilor unor firme de prestigiu din domeniul IT.

Pe plan mondial, in acest moment, exista 110 astfel de centre, care isi desfasoara activitatea in 60 de tari, Romania alaturandu- se acum si ea acestei retele de elita. Cu aceasta ocazie a fost semnat si Contractul de Colaborare oficial dintre Universitatea Romano-Americana si Microsoft privind crearea acestui prim Centru de Inovare Microsoft din Romania, centru care isi propune sa produca o crestere a competentelor studentilor in domeniul aplicatiilor de business si o colaborare mai stransa cu mediul de afaceri conex domeniului IT.
FEBRUARIE 2008

Dezbatere despre "Leadership"-moderata de Karim Sarahni - Managing Director al 3M

In data de 28.02.2008 studentii Universitatii Romano-Americane au putut participa la o dezbatere pe tema Leadership alaturi de domnul KARIM SARAHNI, Managing Director al companiei multinationale 3M.


MARTIE 2008

Dr.Tahereh Hojjat si dr.Mahdi Hojjat la Universitatea Romano-Americana

Doctor Tahereh Hojjat este o autoritate recunoscuta in domeniul economic in cadrul Universitatii DeSales din Pennsylvania de 18 ani. Profesoara Hojjat preda micro si macroeconomie, relatii bancare si piete si institutii financiare in cadrul programelor axate pe afaceri. In cadrul programelor de MBA doamna profesoara preda notiuni esentiale privind economia si pietele si institutiile financiare.
Din 2003 dr.Tahereh Hojjat a colaborat cu Universitatea Romano-Americana predand micro si macroeconomie studentilor nostri.
Atat studentii de la DeSales cat si cei de la Universitatea Romano-Americana si-au manifestat incantarea de a lucra cu un astfel de profesor dedicat.
Dr.Mehdi Hojjat este si el profesor de Management International in cadrul Colegiului Newman.


DELOITTE interactioneaza cu studentii Universitatii Romano-Americana

In cadrul "Saptamanii Financiare" organizata de Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera pentru a veni in sprijinul studentilor nostri in ceea ce priveste contactul direct cu unii dintre cei mai renumiti "jucatori" pe piata de profil, pe data de 13 martie 2008, compania DELOITTE - reprezentata prin domnul Silviu Badescu, Coordonator Resurse Umane - a sustinut o prezentare si apoi o dezbatere impreuna cu studentii interesati de domeniul financiar.


Universitatea Romano-Americana la RIUF-2008

Universitatea Romano-Americana a participat si in acest an la Targul International al Universitatilor - RIUF-2008, organizat la Teatrul National din Bucuresti in perioada 15-16 martie 2008, cu un stand propriu si personal dedicat promovarii imaginii noastre atat pe piata educationala din Romania cat si in relatia cu alte institutii prestigioase de invatamant superior din diverse tari.
Manifestarea a prilejuit viitorilor studenti si masteranzi cunoastere detaliata a ofertei educationale complete promovate de universitatea noastra. Toti cei interesati de Universitatea Romano-Americana au primit toate informatiile dorite in ceea ce priveste programele de studii de licenta in sistem Bologna, specializarile si domeniile pe care le pot alege, programele de Masterat, programul de MBA oferit de partenerii nostri americani de la DeSales University, posibilitatile de cazare pentru cei din afara Bucurestiului, oportunitatile de studii in strainatate facilitate de universitate.Alaturi de personalul administrativ al standului, de cadrele didactice si de studentii prezenti la eveniment a fost si Rectorul-Fondator al Universitatii Romano-Americana, domnul profesor universitar doctor Ion Smedescu.
Colaborare cu ADVANCIA-NEGOCIA la nivel de masterat

In cadrul Acordului de Colaborare dintre Universitatea Romano Americana si ADVANCIA-NEGOCIA, in perioada 17 februarie - 21 martie 2008, 11 studenti ai Programului "Master in Antreprenoriat" de la ADVANCIA-NEGOCIA s-au deplasat la Bucuresti si au urmat 4 cursuri de specialitate in cadrul Universitatii Romano- Americane.
Cursurile au fost sustinute in limba engleza de prof.univ.dr.Florin Bonciu - "Investitiile straine in Romania", conf.univ.dr.Valeriu Potecea - "Negociere si tranzactii comerciale internationale" si in limba franceza de prof.dr.Benoit Granger si dr. Miruna Radu.


Debutul Grupului Folk "Atlantis"

Joi, 10 aprilie 2008, la Sala "Nechita Stanescu" a "Centrului Cultural al Ministerului Internelor si Reformei Administrative" din Bucuresti are loc sub egida Federatiei Romane Unesco si a Fundatiei "Paul Polidor" un concert aniversar in cadrul caruia va debuta si Grupul Folk "Atlantis", al Universitatii Romano- Americane.


Felicitari exceptionalei sportive Camelia Potec

Universitatea Romano-Americana transmite cele mai sincere felicitari exceptionalei sportive Camelia Potec, Campioana Olimpica en titre in proba de 200 metri liber, absolventa a Facultatii de Economia Turismului Intern si International si actuala masteranda in cadrul programului de masterat Administrarea Afacerilor in Turism, pentru extraordinarele rezultate obtinute in cadrul Campionatelor Europene de Natatie de la Eindhoven: Medalia de Argint obtinuta in proba de 200 metri liber, Medalia de Bronz obtinuta in proba de 800 metri liber si Medalie de Bronz in proba de 400 metri liber.


APRILIE 2008

Incheierea fructuoasa a "Saptamanii de Financiare"

Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera al Universitatii Romano-Americana a reusit sa puna in legatura studentii universitatii noastre cu inca patru institutii de prestigiu din mediul de afaceri romanesc: Bursa de Valori Bucuresti, Banca CitiBank, Banca UniCredit si Asociatia Brokerilor din Romania.
Prezentarile si dezbaterile au avut loc atat in Sala Senatului sau intr-un amfiteatru si au ajutat la o mai buna intelegere a studentilor in ceea ce priveste actualele cerinte si asteptari ale unor angajatori de prestigiu.


O noua sesiunea a cursului de "Project Management"

Marti, 8 aprilie 2008, s-a incheiat cursul de "Project Management", predat de reputatul Profesor James K.McCollum de la University of Alabama in Huntsville.
Cursul se inscrie in seria de cursuri si prelegeri sustinute, in fiecare an, la Universitatea Romano-Americana, de catre Profesorul James McCollum.
La curs a fost folosita lucrarea "Project Management - A Practical Approach", editie bilingva romano-engleza, autori prof. James K.McCollum si prof.Cristian Banacu, editata si lansata tot in cadrul Universitatii Romano-Americane.

La festivitatea de absolvire a cursului a participat prof.dr.Ion Smedescu, Rectorul Universitatii Romano-Americane si prof.dr. Ana-Maria Preda, Decanul Facultatii de Management-Marketing.
Intr-un cadru festiv, studentii participanti la curs au fost felicitati pentru rezultatele obtinute si au primit diplome de absolvire.


Scoala de Vara in cooperare cu Universitatea Alabama din Huntsville, SUA

Universitatea Romano-Americana impreuna cu Universitatea Alabama din Huntsville, SUA, organizeaza in perioada 16-27 iunie 2008 o Scoala de Vara cu tema "Dezvoltarea Afacerilor in Contextul Integrarii Europene si al Globalizarii"Cursuri:
 • World Economy
 • International Trade and Policies
 • International Monetary Policy
 • International Business Management
 • Project Management
 • Organizational Behavior


 • Seminarii si ateliere:
 • Globalization
 • Negociation and International Business
 • New Challenges of the European Construction


 • In afara activitatilor incluse in taxa se mai organizeaza excursii de weekend pe litoralul Marii Negre si pe Valea Prahovei - de comun acord cu studentii inscrisi si platite separat.
  Pentru orice informatii suplimentare va stam la dispozitie la adresa de mail:

  Scoala de Vara in cooperare cu Universitatea Alabama din Huntsville, SUA

  Grupul folk "Atlantis" al Universitatii Romano-Americane va concerta Vineri, 18 Aprilie 2008, in Playground, in incinta campusului nostru.


  Un nou curs predat de profesorul american Bijan Saadatmand

  Reputatul profesor american Bijan Saadatmand de la Universitatea James Madison sustine un nou curs extrem de interesant pentru studentii Universitatii Romano- Americane: PSYCHOLOGY of HUMAN INTIMACY.
  Cursurile au loc in perioada 5-17 Mai 2008, zilnic, intre orele 9.00 si 12.00, cunoasterea si utilizarea fluenta a limbii engleze fiind obligatorie.

  Informatii si inscrieri:
 • Locatie

 • - Universitatea Romano-Americana, Corp C, Camera 305

 • Telefon

 • +4-021-202.95.09 | +4-0725-120.121

 • E-mail
 • MAI 2008

  Program de practica pentru studenti organizat in cooperare cu P&G

  Un numar de 25 de studenti ai Facultatii de Managemet-Marketing vor fi implicati in programul de practica organizat de facultate in colaborarea cu prestigioasa companie Procter & Gamble, sucursala din Romania, in perioada 12-30 mai 2008.
  Lansarea programului se va face pe data de 12 mai 2008, la ora 12:00 in sala 329.
  STAGII DE PRACTICA - J.A.R. SI MEDIUL DE AFACERI DIN ROMANIA

  Toti studentii Universitatii Romano-Americane au posibilitatea sa participle la cursurile organizate in parteneriat cu J.A.R. si mediul de afaceri din Romania.
  Inscrierile se fac pana pe data de 18 mai 2008 la decanatele facultatilor, la camera 303-C.C.O.C. sau la adresa de e-mail:


  Aceste cursuri sunt echivalente stagiului de practica (anii II de studiu):

  1. Banking System Simulation
  2. Business English
  3. Business Orientation and Outsourcing
  4. Business Planning
  5. Career Counseling
  6. Career Planning
  7. Corporate Social Responsibly
  8. Financing Projects
  9. Human Resources
  10. Leadership& Teamwork
  11. Lean & Six Sigma
  12. Management & Economic Simulation
  13. Marketing Strategies
  14. Office Administration
  15. Project Management
  16. Sales Strategies
  17. Training

  Balul Absolventilor - Facultatea de Management-Marketing

  Absolventii Facultatii de Management-Marketing, promotia 2008, va invita la Balul Absolventilor, organizat pe data de 4 iulie 2008 la Turabo Grand Ballroom incepand cu ora 20:00.

  Pentru relatii si rezervari:
  Tudorie Vlad - 0740-006.622, anul 3
  Balaban Oana - 0728-903.528, Anul 4


  Incheierea cursurilor profesorului Bijan Saadatmand de la James Madison University, Virginia, SUA

  In cadrul Acordului de Colaborare incheiat intre Universitatea Romano- Americana si Universitatea James Madison - Virginia, SUA - la invitatia Rectorului Universitatii Romano - Americane, prof.univ.dr. Ion Smedescu, prof.dr. Bijan Saadatmand a predat, cursul "Psychology of Human Intimacy".

  Obiectivul cursului a fost furnizarea de competente transversale cu dimensiune atitudinal - valorica pronuntata si dobandirea de abilitati cognitive specifice rolurilor profesionale.
  Cursul tiparit este scris exclusiv pentru studentii Universitatii Romano - Americane: "Bine ati venit in lumea mea si in familia mea de studenti, sunt onorat sa va primesc ca studenti ai Universitatii Romano - Americane, la acest curs psihodinamic" (Profesor dr. Bijan Saatadmand, Bucuresti, Mai 2008).

  La curs au participat studenti de la toate facultatile Universitatii Romano - Americane care, la festivitatea de inchidere a cursului, au confirmat utilitatea cursului atat pentru dezvoltarea personala cat si pentru managementul carierei.
  Cursul s-a incheiat cu sustinerea testului final si acordarea de Diplome de Absolvire.

  In alocutiunea sa, prof.univ.dr. Ion Smedescu, Rectorul Universitatii Romano - Americane, a apreciat in mod deosebit colaborarea cu distinsul prof. dr. Bijan Saatadmand care, "prin increderea sa in Universitatea Romano - Americana, prin daruirea sa pentru profesie, a oferit studentilor nostri mai mult decat un curs, le-a oferit un exemplu de viata".

  Profesorul Bijan Saadatmand, placut impresionat de colaborarea cu Universitatea Romano-Americana, s-a adresat studentilor sai:
  "Declar aici ca Universitatea Romano-Americana este foarte importanta pentru mine; daca Universitatea Romano-Americana este importanta pentru mine, ea este mult mai importanta pentru voi, deoarece voi sunteti adevaratii ei reprezentanti. Va rog, ridicati-va la nivelul asteptarilor si fiti un sprijin pentru viitorul ei. Fiti membri activi ai absolventilor ei. Nici o universitate nu poate sa-si realizeze toate obiectivele fara sprijinul activ si devotat al absolventilor ei; de aceea, Universitatea Romano-Americana nu trebuie abandonata dupa absolvire. Incercati sa participati la cresterea ei fiind mereu in legatura cu progresul si dezvoltarea ei. Nu in ultimul rand, cand il intalniti pe fondatorul Universitatii Romano-Americane, soptiti-i ca il iubiti si demonstrati asta, sustinandu-i visul".


  Castigatorii Concursului de Proiecte P&G

  In data de 26 mai 2008, in urma efectuarii stagiului de practica in cadrul Companiei P&G, studentii Facultatii de Management-Marketing au participat la Concursul de proiecte lansat de companie. In urma prezentarilor, echipele situate pe primele locuri sunt:

 • Locul 1 - Echipa Nr.1: Stroe Olivia Daniela, Taban Alexandru, Popa Ileana, Vasiliev Mihai, Hurmuzache Andrei.
 • Locul 2 - Echipa Nr.4: Cristea Georgiana, Comsa Andreea, Florescu Andra, Cristian Ionut, Dragomir George.
 • Locul 3 - Echipa Nr.5: Apostu Cristina, Coraci Andreea, Chirila Angela, Bucur Anda, Balta Ramona.
 • Toti studentii participanti au fost premiati de P&G, iar echipele castigatoare au primit din partea companiei diplome, pentru rezultatele foarte bune obtinute.
  IUNIE 2008

  "Microsoft Innovation Center" din cadrul Universitatii Romano-Americana - baza de practica pentru studentii anului II

  In luna mai 2008, Microsoft Innovation Center din cadrul Universitatii Romano-Americana a fost una dintre bazele de practica pentru studentii anului II, Facultatea de Management-Marketing.
  Activitatea derulata sub indrumarea specialistilor de la firma NOVENSYS CORPORATION - Microsoft Gold Certified Partner, cu doua competente certificate: ISV/Software Solutions si Microsoft Dynamics - a avut ca scop insusirea de catre studenti a notiunilor de baza privind utilizarea produsului ERP Microsoft Dynamics NAV si incarcarea cu date a unei aplicatii de tip "Monografie-Demo", adaptata legislatiei din Romania.

  De asemenea, in luna iulie 2008, acelasi Microsoft Innovation Center va gazdui activitatea de practica a studentilor anului II ai Facultatii de Informatica Manageriala, care va consta in aprofundarea cunostintelor privind sistemele de operare si initiere in ERP-ul Microsoft Dynamics NAV.


  Conferinta "Japan and EU: A valuable partnership for the future"

  Ambasada Japoniei la Bucuresti si Universitatea Romano-Americana va invita sa participati la conferinta "Japan and EU: A valuable partnership for the future" care va fi sustinuta de Excelenta Sa Takekazu KAWAMURA, ambasadorul Japoniei la Uniunea Europeana.

  Evenimentul va avea loc miercuri, 11 iunie 2008 de la orele 10:30 in Aula Universitatii Romano-Americane, Bd. Expozitiei, nr 1B.

  Expunerea domnului ambasador KAWAMURA se va referi la situatia actuala si perspectivele relatiilor dintre Japonia si Uniunea Europeana, axandu-se asupra bunei cooperari intre cele doua parti in ceea ce priveste zonele de interes comun.
  Domnul Takekazu KAWAMURA este diplomat de cariera, desfasurand activitati in numeroase tari, intre care Franta, SUA, Belgia. A indeplinit functia de ambasador in SUA, Iran si la Uniunea Europeana.

  Programul conferintei:
  10:30 - 11:45 conferinta
  11:45 - 12:00 conferinta de presa care va avea loc in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane

  Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera va invita sa castigati bani si experienta!

  Aveti acum posibilitatea sa abordati un mediu de lucru modern si dinamic, sa lucrati in interiorul sistemului bancar la una dintre institutiile de renume in domeniu, sa castigati un salariu si o posibilitate de angajare!  Pentru mai multe detalii contactati Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera.
  Articole publicate in "Revista de Comert"

  In cadrul facultatii de Studii Economice Europene s-a desfasurat in perioada aprilie-mai 2008 cercul stiintific studentesc"Metode si instrumente de marketing ale firmelor moderne", coordonat de lect.univ.drd.Andreea Budacia si prep.univ.Alexandra Perju. Lucrarile cele mai valoroase si premiate in cadrul cercului, au fost selectate si publicate in "Revista de Comert", nr. 6/iunie 2008 (pag.34 - 48).

  AutoriTitlul articolului
  Ramona Cristina Mihalache, Florina Galca, Mihaela Cristina Teodorescu Marketingul direct
  Andreea Elena Chiroiu Euro marketingul si componentele sale
  Catalina Todor, Carmen Elena Craciun Evolutia unui brand puternic
  Diana Golban, Oana-Caterina Cosarca PR management in web design
  Elena Alexandra Roman Coordonatele politicii promotionale - studiu de caz: industria ciocolatei
  Alexandra Garea Pasii vanzarii
  Alexandra Ceacaru, Alexandra Pavel, Adelina Teodorescu Aspecte privind piata de televiziune din Romania

  IULIE 2008

  Incheierea Scolii Internationale de Vara 2008

  Vineri, 27 iunie, 2008 s-au incheiat cursurile Scolii Internationale de Vara cu tema "DEZVOLTAREA AFACERILOR IN CONTEXTUL INTEGRARII EUROPENE SI AL GLOBALIZARII".
  Organizata in cadrul Universitatii Romano-Americane in colaborare cu University of Alabama in Huntsville si James Madison University, Virginia-SUA, Scoala de Vara a oferit studentilor americani si romani participanti un bogat program de studii si de activitati culturale si turistice, atingandu-si principalele obiective propuse: studiu, turism cultural si, in primul rand, apropiere intre oameni.

  Studentii americani au plecat cu impresii deosebit de frumoase despre Universitatea Romano-Americana si Romania, in general. Au ramas buni prieteni ai Romaniei, ei fiind factori de promovare pentru o buna imagine a tarii in S.U.A. si pentru editiile viitoare ale Scolii de Vara.


  AUGUST

  SEPTEMBRIE

  Specializare in Marea Britanie prin Programul Sectorial Erasmus

  In perioada 30 august 2008 - 07 septembrie 2008 sapte cadre didactice tinere au participat la un stagiu de specializare derulat in Torbay, Marea Britanie. Stagiul a fost finantat prin Programul Comunitar "Invatare pe tot parcursul vietii", componenta sectoriala Erasmus.  In cadrul programului de formare, intitulat "Supporting Small Business Development in the UK", au fost vizitate diverse institutii dintre care se remarca Primaria Torbay. Comunicatul de presa emis de aceasta (www.torbay.gov.uk/pra17541.doc) evidentiaza relatiile solide dintre Universitatea Romano-Americana si partenerii britanici.

  Participarea a fost atestat? prin certificatele emise de The Training Partnership, co-organizatorul programului.


  Deschiderea noului an universitar 2008-2009

  Universitatea Romano-Americana organizeaza ceremonia de deschidere a noului an universitar 2008-2009 in data de 1 OCTOMBRIE 2008, ora 10:00, in Aula Magna.

  La festivitati sunt invitati membrii ai Consiliului de Conducere al Universitatii James Madison din Virgina, S.U.A., personalitati publice si reprezentanti ai mediului de afaceri din Romania si din strainatate, membrii Senatului Universitatii Romano-Americane, cadre didactice si reprezentanti ai studentilor.


  Ceremoniile de deschidere a noului an universitar, pentru fiecare facultate in parte au loc in zilele de 2 si 3 octombrie 2008 in Aula Magna, dupa urmatorul program:

 • Facultatea de Studii Economice Europene - 2 octombrie, ora 9:00

 • Facultatea de Drept - 2 octombrie, ora 11:00

 • Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale - 2 octombrie, ora 13:00


 • Facultatea de Management-Marketing - 3 octombrie, ora 9:00

 • Facultatea de Economia Turismului Intern si International - 3 octombrie, ora 11:00

 • Facultatea de Informatica Manageriala - 3 octombrie, ora 13:00


 • La aceste ceremonii sunt invitati sa participe cadrele didactice si studentii fiecarei facultati.

  Programul complet al festivitatilor de deschidere a noului an universitar
  OCTOMBRIE 2008

  Deschiderea anului academic 2008-2009, eveniment cu dubla semnificatie la Universitatea Romano-Americana

  Miercuri, 1 octombrie 2008, la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti, cei 4000 de studenti ai anului I de studii participat, alaturi de personalitati ale vietii publice din Romania si SUA, masteranzi si cadre didactice, la festivitatea de deschidere a anului universitar 2008-2009.

  "Noul an universitar debuteaza intr-un cadru efervescent si generos care cheama institutiile de invatamant superior sa contribuie la formarea elitelor, la dezvoltarea patrimoniului invatamantului intern si international, aflat sub impactul revolutiei informationale si al societatii bazate pe cunoastere. (...) In acest context, managementul universitar este construit pe valori academice esentiale, avand ca obiectiv strategic atingerea excelentei in invatamant si cercetare stiintifica", mentioneaza Presedintele Fondator, Rectorul Universitatii Romano-Americane, prof. univ. dr. Ion Smedescu in discursul sau de deschidere a noului an academic.

  Referindu-se la anul universitar care s-a incheiat, Rectorul Ion Smedescu sustine ca acesta a marcat un real succes in evolutia Universitatii, ca urmare a evaluarilor la care au fost supuse programele de studii de catre ARACIS. "In prezent, putem afirma ca procesul de evaluare la care au fost supuse programele de studii oferite de Universitatea Romano-Americana, de catre Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior, nu a facut decat sa confirme calitatea exceptionala a acestora. Fara a considera o lauda exagerata, putem afirma ca Universitatea Romano-Americana este singura institutie particulara care a reusit performanta de a acredita toate programele de studii supuse evaluarii. Acest succes nu face decat sa ne oblige ca in afara celor 9 programe de studii universitare de licenta si respectiv 10 programe de studii universitare de masterat deja acreditate sa continuam sa ne adaptam oferta educationala la solicitarile mediului de afaceri si sa ne diversificam oferta educationala in stricta corelatie cu cererea de specialisti din diferite domenii", sustine Rectorul Ion Smedescu.  Festivitatea de deschidere a fost marcata de un eveniment cu o rezonanta academica aparte, Senatul Universitatii Romano-Americane conferind titlul de "Doctor Honoris Causa" profesorului dr. Ronald E. Carrier, Presedinte Emerit al Universitatii James Madison din Statele Unite ale Americii.
  Dr. Carrier, absolvent al East Tennessee State University, a fost Presedinte al Universitatii James Madison timp de 27 de ani, din 2002 fiind numit Presedinte Emerit.

  "Este coplesitor si in egala masura o mare satisfactie sa se recunoasca munca pe care James Madison University a facut-o impreuna cu Universitatea Romano- Americana. Sa poti vedea Universitatea Romano-Americana devenind o universitate de elita, este o imensa recunostinta", a afirmat dr. Carrier la ceremonia decernarii titlului de "Doctor Honoris Causa" al institutiei noastre.

  Parteneriatul incheiat cu James Madison University a reprezentat un pas important in dezvoltarea strategica a Universitatii Romano-Americane, prin adaptarea si implementarea valorilor educationale ale invatamantului superior american, prin derularea unor programe de mobilitati pentru cadre didactice si studenti, prin organizarea de cursuri on-line, prin transferul bilateral de cunostinte si tehnici educationale.
  Un nou curs predat de profesorul american James McCollum

  Reputatul profesor american James K.McCollum de la University of Alabama sustine un nou curs extrem de interesant pentru studentii anilor II si III ai Universitatii Romano-Americane: APPLIED BUSINESS MANAGEMENT.

  Cursurile au loc in luna octombrie 2008, zilnic, intre orele 9.00 si 12.00.
  La curs este folosita lucrarea "IDEI AMERICANE pentru manageri romani" - autor prof. James K.McCollum.
  Facultatea de ETII la Targul de Turism al Romaniei

  Din dorinta de a fi mereu in mijlocul specialistilor, Facultatea de Economia Turismului Intern si International a onorat invitatia Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism si Interpress Turism de a participa la Targul de Turism.
  Evenimentul s-a desfasurat in perioada 23-26 octombrie 2008. Au participat peste 60 de agentii de turism intr-un complex pavilionar de peste 3.000 de metri patrati.
  Standul Facultatii de Economia Turismului Intern si International s-a bucurat de atentia vizitatorilor, mai ales tineri dornici de perfectionare in domeniu pentru optiunea master si licenta dar si a specialistilor care ne-au oferit cunostintele lor.

  NOIEMBRIE 2008

  O noua editie a cursurilor profesorului James K. McCollum

  Vineri, 31 octombrie 2008, s-a incheiat cursul "Applied Business Management" predat de Profesor Doctor James K.McCollum de la Universitatea din Alabama in Huntsville.
  Cursul a abordat in viziune pragmatica, principalele aspecte cu care se confrunta un manager de succes, deschizand drumul spre o astfel de cariera studentilor participanti, romani si straini, intre care s-au creat legaturi de prietenie, viitoare parteneriate in afaceri.
  La curs au participat studensi si masteranzi de la toate facultatile universitatii si studenti straini din programul Erasmus. S-a lucrat in echipe formate din 5-6 studenti de la facultati diferite, urmarindu-se dezvoltarea unor aptitudini noi precum: "lucrul in echipa", "coeziunea grupului", "comunicarea in cadrul grupului", "solutionarea integrata a cazurilor manageriale", etc.

  Cursul "Applied Business Management" a reprezentat inca o oportunitate profesionala deosebita oferita de Universitatea Romano-Americana studentilor sai.


  Workshop "Halloween"

  Scopul workshopului: dezvoltarea activitatilor extra-curriculare si promovarea valorilor occidentale in cadrul Universitatii Romano-Americane

  Planul general:
 • introducerea in tema: Ana-Maria Vladescu (studenta anul III Facultatea SEE)
 • scurta prezentare a sarbatorii in Europa: Roxana Dragoescu (Studenta anul III REI)
 • particularitati ale acesteia in Romania: Andreea Capatana (Studenta anul III REI)
 • Halloween-ul in USA: James McCollum
 • exercitiu practic: sculptare dovleci de Halloween
 • social netwoking


 • Temele discutiei:
 • Istoria sarbatorii
 • Simboluri
 • Particularitatile in Europa si Romania
 • Jocuri si activitati de Halloween


 • Rezultate: informarea unui numar de aproximativ 40 de studenti in legatura cu sarbatoarea de Halloween si modurile de celebrare a ei in lume.

  Organizatori: CS-URA (Clubul Studentilor din Universitatea Romano-Americana)


  Conferentiar Annikki Mattila, de la "Pirkanmaa University of Applied Sciences", Finlanda - invitata la Universitatea Romano-Americana

  In perioda 3-8 noiembrie 2008, la Universitatea Romano-Americana este invitata in cadrul Programului Erasmus doamna conferentiar Annikki Mattila, Coordonator Institutional la "Pirkanmaa University of Applied Sciences" din Finlanda.
  Prelegerile doamnei Anniki Mattila sunt programate astfel:

 • "Tourism in Finland" - Miercuri 5 Noiembrie, orele 13:30 si 18:00, in sala 523
 • "Finnish Business Culture" - Joi 6 Noiembrie, ora 18:00, sala 426 • Un nou simpozion International Organizat de Facultatea de Economia Turismului Intern si International

  In perioada 07.11-08.11.2008, a avut loc un eveniment stiintific, "Performanta, tendinte si riscuri in turismul mondial", eveniment de mare importanta pentru tot ceea ce numim astazi performanta si competitivitate in mediul universitar si mediul economic global.
  Practic, performanta si globalizarea firmelor din domeniul turismului intern si international genereaza competente si exigente sporite atat pentru cei implicati direct, respectiv mediul de afaceri, dar si pentru cercetatori si cadre didactice care in perspectiva anilor 2000 au devenit realmente motorul evolutiei societatii umane.

  Desi au trecut numai 2 ani de la organizarea primei manifestari stiintifice de catre Facultatea de Economia Turismului Intern si International, putem spune ca vorbim despre o traditie in sensul organizarii anuale a conferintelor in Universitatea Romano-Americana inca din anul 1991, de la infiintare.

  Prin urmare, simpozionul cu tema "Performanta, tendinte si riscuri in turismul mondial" demonstreaza inca o data dorinta cadrelor didactice, cercetatorilor, practicienilor de a construi impreuna o noua viziune si de ce nu o strategie care sa raspunda cerintelor globale ale industriei turismului si calatoriilor.
  Multumim cadrelor didactice din strainatate si din tara, reprezentantilor ministerului de resort, cercetatorilor, practicienilor, doctoranzilor, care au manifestat un deosebit interes pentru tematica acestui simpozion raspunzand chemarii noastre.
  Multumim de asemenea invitatiilor nostri speciali pentru sustinerea cu mare promptitudine a simpozionului, conf.univ.dr. Maria Stoian - Presedinte ANTREC, drd. Dan Matei Agaton - ex. Ministru al Turismului, drd. Dragos Raducan - Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc.


  Revista "Marketing Club", o revista de marketing holistic a studentilor din Universitatea Romano-Americana

  Miercuri, 19 noiembrie 2008, orele 13:30, Sala 017, la initiativa studentilor din Universitatea Romano-Americana se semneaza "certificatul de nastere" pentru revista "Marketing Club", mentor Ion Smedescu - promotor al marketingului holistic in construirea brandului Universitatii.

  Revista "Marketing Club" ofera un loc de intalnire pentru studentii pasionati de marketing si care isi vor lansa ideile si propunerile ca actuali/viitori oameni de marketing, generand dezbateri pe baza studiilor de caz si devenind pas cu pas adevarati arhitecti ai conversatiei de marketing, cladind efectiv relatia de marketing.
  Instrument de actiune, de reala investitie in viitor, revista "Marketing Club" a studentilor din Universitatea Romano-Americana va avea o aparitie bisemestriala, reflectand rolul marketingului contemporan, centrat pe client, de conducator cheie al strategiei de afaceri intr-o lume in care oportunitatile de reunire a clientilor in comunitati se diversifica gratie diverselor platforme de comunicare. Ea reflecta, totodata, perceptia studentilor Universitatii Romano-Americane in privinta faptului ca oamenii de marketing, aflati sub presiunea furnizarii solutiilor necesare clientilor, se confrunta, in relatia analiza de marketing-client, cu provocarea unei mai bune si mai rapide alinieri a tehnicilor, instrumentelor si datelor utilizate la actuala complexa problematica de afaceri.
  PRESELECTIE pentru grupul folk "ATLANTIS"

  PRESELECTIE !  In vederea organizarii unui concert extraordinar "IN MEMORIAM PROF.DR. ION SMEDESCU" grupul folk "ATLANTIS" organizeaza preselectie

  JOI, 20 NOIEMBRIE 2008, ora19:30


  la Departamentul de Limbi Straine - corp C, etaj III, camera 310.

  Pentru informatii si inscrieri va rugam luati contact cu domnisoara Andreea ILIE - PR Manager al grupului ATLANTIS - telefon +4-0724-354.379 sau +4-0766-281.910
  Oferte de angajare la BCR

  Ca urmare a colaborarii dintre Universitatea Romano-Americana si mediul de afaceri din Romania, studentii universitatii noastre beneficiaza de oportunitatea de a se angaja in companiile partenere.

  Pozitii disponibile in acest moment:


  (Pentru detalii apasati pe sigla)
  Balul Bobocilor 2008!

  Universitatea Romano-Americana organizeaza Balul Bobocilor in data de 27 NOIEMBRIE 2008!

 • Locatie: Club Bamboo
 • Ora: 21:00
 • Pret bilet: 40 RON
 • Invitati: DJ PROJECT | DAVID DEEJAY feat. DONY


 • Biletele sunt disponibile la parterul campusului universitatii - intrarea in corpul B


  DECEMBRIE 2009

  Daruieste din suflet!

  Anul acesta Mos Craciun este student!  Daruieste din suflet!
  Un proiect initiat de CLUBUL STUDENTILOR din UNIVERSITATEA ROMANO-AMERICANA si dedicat copiilor care trebuie sa invete sa zambeasca!

 • Programul evenimentelor:
 • Lansarea proiectului - 5 Decembrie 2008 - ora 12:00 - Sala Senatului Universitatii Romano-Americane
 • Proiectie de film dedicata Zilei Universale a Drepturilor Omului - 10 Decembrie 2008 - ora 16:30 - Aula Universitatii Romano-Americane
 • Seara de Craciun - 11 Decembrie 2008 - ora 18:00 - Parter Corp B, Holul Principal al Universitatii Romano-Americane


 • Obiectivele proiectului:
 • colectarea de fonduri si cadouri pentru copii
 • sprijinirea copiilor defavorizati din Centrul de Plasament Sf.Maria din Bucuresti


 • Pentru...:
 • copii cu varste intre 7 si 14 ani care frecventeaza cursurile unei unitati de invatamant
 • copii care provin din familii sarace
 • copii care provin din familii monoparentale
 • copii ai caror parinti sufera de boli ce ii impiedica sa le asigure o minima ingrijire cotidiana • Daca vrei sa te implici...


 • cauta urnele cu mesajul Daruieste din suflet
 • contacteaza un reprezentant al CS-URA
 • participa la evenimente! • Instantanee de la Balul Bobocilor

  Balul Bobocilor Universitatii Romano-Americane a avut loc in Clubul Bamboo, prezentatoarea evenimentului fiind Ilinca Vandici, absolventa a Facultatii de Management-Marketing din cadrul Universitatii Romano-Americane.


  Premiile AFER 2008

  In ziua de 27 noiembrie 2008, la Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, Facultatea de Stiinte Economice, a avut loc Adunarea Generala a AFER - Asociatia Facultatilor Economice din Romania si sarbatorirea "Zilei Economistilor" de catre AGER - Asociatia Generala a Economistilor din Romania.

  Din partea Universitatii Romano-Americane au participat: decanii celor 4 facultati membre AFER - prof.univ.dr. Cornelia Botezatu - Informatica Manageriala, conf.univ.dr. Daniela Firoiu - Economia Turismului Intern si International, conf.univ.dr. Valeriu Potecea - Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale, conf.univ.dr. Alexandru Ionescu - Management-Marketing - prof.univ.dr. Ion Bulborea si prof.univ.dr. Ana-Maria Preda.

  Cu aceasta ocazie, au fost inmanate premiile AFER pentru anul 2008.
  Domnului prof.univ.dr. Ion Bulborea i-a fost decernat Premiul "Excelenta pentru intreaga activitate".  Prodigioasa activitate a domnului profesor, precum si numeroasele recunoasteri dobandite de-a lungul intregii sale cariere didactice - au fost prezentate intr-un "Laudatio" emotionant de catre doamna profesor universitar doctor Ana-Maria Preda.  Proiect national de cercetare finalizat cu implicarea Universitatii Romano-Americane

  Universitatea Romano-Americana isi aduce contributia la realizarea primului sistem informatic integrat din Romania specializat in identificarea, evaluarea, planificarea si gestionarea fondului national de plante medicinale.

  Sistemul a fost lansat oficial in data de 4.12.2008 de catre Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica - ANCS in cadrul unui eveniment organizat la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara - USAMV.
  Proiectul a fost realizat in cadrul unui consortiu coordonat de catre "Societatea Comerciala pentru Cercetare, Proiectare si Productie de Echipamente si Instalatii de Automatizare - SC IPA S.A. - si din care au mai facut parte USAMV Bucuresti, Centrul National de Management de Programe - CNMP, Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, S.C. Biotehnos S.A., SN Plafar S.A. si Universitatea Romano-Americana.

  Site-ul oficial al proiectului este www.plante-medicinale.ro

  Evenimentul a fost amplu reflectat si in presa centrala si de specialitate, dovada fiind si cele cateva referinte de mai jos:
  - Ziarul "Cotidianul"
  - Ziarul "Ziua"
  - Site-ul ANCS
  - Site-ul MECT

  Burse de Studii la James Madison University

  Anunt!  BURSE DE STUDII la JAMES MADISON UNIVERSITY pentru anul universitar 2008-2009.

  Numar de locuri: 5

  Cerinte:

 • student in anul II de studii
 • cunostinte de limba engleza - AVANSAT
 • media de promovare a anului I de studii - minim 8.00


 • Inscrierile se fac in perioada
  10 decembrie 2008 - 20 ianurie 2009.


  Pentru mai multe detalii va rugam contactati:

 • Biroul Relatii Internationale - Corp C, Etaj 3/305, dna.Despina BARBIERU
 • Concert Extraordinar!IN MEMORIAM Profesor Universitar Doctor Ion SMEDESCU

  Concert extraordinar!  IN MEMORIAM
  Profesor Universitar Doctor
  Ion SMEDESCU
  Presedinte-Fondator al
  Universitatii Romano-Americane
  Evenimentul va avea loc joi, 18 decembrie 2008 - ora 12:00, in Aula Magna - cu participarea unor importante nume ale scenei romanesti:

 • Soprana Rodica Anghelescu
 • Muzicianul Paul Polidor
 • Grupul de Colindatori "Brazii Maramuresului" - condus de Emanuela Avram
 • Grupul Folk "Atlantis"


 • Regia artistica este semnata de Marin Voican Ghioroiu si Ioan Iacob.


  Seara de Craciun!Daruieste din suflet!


  Salonul European al Educatiei, Paris 2008 - Ecouri

  In cadrul presedintiei franceze a Uniunii Europene, in perioada 27 - 30 noiembrie 2008, la Paris, a fost organizat "Salonul european al educatiei".
  Cele doua ministere ale educatiei din Franta - Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Invatamantului Superior si Cercetarii - au invitat cele 26 de state membre ale Uniunii Europene sa-si prezinte sistemul educativ.

  Universitatea Romano-Americana a avut oportunitatea de a-si prezenta oferta educationala in cadrul acestui salon, prin intermediul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului - Directia Generala "Relatii Internationale si Afaceri Europene".


  Seara de Craciun Daruieste din Suflet!

  In seara zilei de 11 decembrie 2008, in cadrul campaniei "Daruieste din Suflet! - Mos Craciun este Student!" - initiata de CLUBUL STUDENTILOR din Universitatea Romano-Americana, s-a desfasurat "Seara de Craciun".

  La eveniment au participat ca invitati de onoare mai multi copii de la Centrul de Servicii Sociale Sf.Maria din Bucuresti sub indrumarea doamnei educatoare Valerica SOARE. Micutii invitati au impodobit bradul alaturi de gazdele lor din universitate, au desfacut cadouri, au ascultat si cantat colinde - au intrat intr-o atmosfera de sarbatoare care speram sa le fi luminat sufletul, precum zambetelor lor au luminat seara trecuta.


  Instantanee de la concertul IN MEMORIAM - PROF.UNIV.DR. ION SMEDESCU

  Concert extraordinar!  IN MEMORIAM
  Profesor Universitar Doctor
  Ion SMEDESCU
  Presedinte-Fondator al
  Universitatii Romano-Americane
  Evenimentul a avut loc joi, 18 decembrie 2008 - incepand cu ora 12:00, in Aula Magna - cu participarea unor importante nume ale scenei romanesti:

 • Soprana Rodica Anghelescu
 • Muzicianul Paul Polidor
 • Grupul de Colindatori "Brazii Maramuresului" - condus de Emanuela Avram
 • Grupul Folk "Atlantis" • CLUBUL STUNDETILOR il aduce pe Mos Craciun!

  CLUBUL STUDENTILOR din Universitatea Romano-Americana l-a adus pe Mos Craciun la Centrul de Servicii Sociale Sf.Maria - in cadrul in campaniei "Daruieste din suflet!"
  Membrii clubului l-au ajutat pe Mos sa imparta cadouri si sa incalzeasca sufletele cuprinse de atmosfera Sarbatorii de Craciun.


  © Universitatea Romano-Americana / Romanian-American University - Toate drepturile rezervate.

  Publicat la: 2009-01-12 (18592 citiri)

  [ Inapoi ]
    Check Google Page Rank   Contact administrator        URA Protectia Datelor