Acasa Admitere Contact Informatii
           Limba
Select Language:


           Noutati
Actualizare! Prelungirea suspendarii cursurilor fata-in-fata, incepand cu 18.05.2020
publicat: 2020-05-17

#StămAcasă - Sfaturi privind mişcarea şi nutriţia
publicat: 2020-04-14


           Incearca si tu!

           Cine e online
Exista in mod curent, 44 vizitator(i).IN MEMORIAM - PROFESOR UNIVERSITAR DOCTOR ION SMEDESCU
PRESEDINTE-FONDATOR


SENATUL UNIVERSITATII ROMANO-AMERICANE

a comemorat luni, 5 octombrie 2009, un an de la trecerea in eternitate a celui care a fost

Profesor universitar doctor ION SMEDESCU
Presedinte Fondator si Rector al Universitatii Romano-Americane,

personalitate marcanta a vietii academice romanesti, reputat specialist in marketing, creator de scoala si promotor al invatamantului superior particular.

Exemplu de umanism, profesionalism si daruire, profesorul universitar doctor ION SMEDESCU si-a identificat propria viata cu cea a Universitatii, institutia pe care a infiintat-o si a condus-o, pana in ultima clipa, cu inalta competenta si staruitoare hotarare, reusind afirmarea si recunoasterea ei nationala si internationala.Prof.univ.dr. Ion Avram

Prof.univ.dr. Victor Puchita

Prof.univ.dr. Ion BulboreaSenatul Universitatii Romano-Americane, reunit in sedinta comemorativa in memoria Presedintelui-Fondator, prof. univ. dr. Ion Smedescu, a hotarat instituirea unei burse sociale "Ion Smedescu" si a unei Medalii de Onoare cu acelasi nume. Bursa sociala se va acorda anual unui student sau unui absolvent cu performante academice incontestabile, care va intruni in egala masura si o serie de criterii sociale. Medalia, care va avea imprimat chipul Presedintelui-Fondator Ion Smedescu, va fi acordata numai personalitatilor carora le va fi decernat titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Romano-Americane.

Cu acelasi prilej, a fost lansat si volumul comemorativ "Profesorul Ion Smedescu, Simbolul profesionalismului educational", redactat sub indrumarea prof. univ. dr. Ion Avram, in paginile caruia sunt evocate personalitatea complexa si cariera de exceptie a Presedintelui-Fondator si Rectorului Ion Smedescu, cel care a infiintat si condus, timp de 18 ani, Universitatea Romano -Americana.

De formatie economist, cu o deschidere deosebita fata de tot ceea ce era nou si inovativ, in 1991, prof.univ.dr. Ion Smedescu a avut initiativa infiintarii Universitatii Romano-Americane, cu scopul, asa cum adesea mentiona, de a promova "valorile educationale ale invatamantului superior american si european pe fondul bogatelor traditii ale invatamantului romanesc recunoscut pe plan international". Dupa 18 ani, Universitatea Romano-Americana a devenit cea mai performanta institutie particulara de invatamant superior fiind, de altfel, si singura ce a reusit sa-si acrediteze toate formele de invatamant.

"Pentru mine Universitatea Romano-Americana inseamna totul: casa, familie, profesie si timp liber", declara Presedintele-Fondator Ion Smedescu, in incercarea de a oferi o imagine a ceea ce a reprezentat visul sau legat de infiintarea uneia dintre cele mai prestigioase institutii universitare din Romania. Intreaga sa existenta postrevolutionara si-a dedicat-o acestui proiect pe care l-a initiat, promovat si gestionat zi de zi, pana in ultima clipa a vietii.

© Universitatea Romano-Americana / Romanian-American University - Toate drepturile rezervate.

Publicat la: 2009-10-02 (8863 citiri)

[ Inapoi ]
  Check Google Page Rank   Contact administrator        URA Protectia Datelor