Acasa Admitere Contact Informatii
           Limba
Select Language:


           Noutati
Actualizare! Prelungirea suspendarii cursurilor fata-in-fata, incepand cu 18.05.2020
publicat: 2020-05-17

#StămAcasă - Sfaturi privind mişcarea şi nutriţia
publicat: 2020-04-14


           Incearca si tu!

           Cine e online
Exista in mod curent, 41 vizitator(i).Arhiva - 2010

GE Foundation Scholar-Leaders Program Scholarships

Second-year undergraduate students can apply for a GE Foundation Scholar-Leaders Program scholarship at the Romanian-American University in the fields of economics, management and technology.

Why apply:
- 3000 EURO scholarship
- Leadership Development Program
- Shadowing day with GE business manager
- Central Eastern European student network

Who can apply?
- Second-year undergraduate students
- Fields: engineering, technology, economics and management
- High level of academic achievement
- Proficiency in written and oral English

For more details an for the application form, please visit the program website: www.iie.eu/ge_ro.

Application deadline: January 29, 2010
Premii ale Academiei Romane - Premiul "Victor Slavescu"

In ziua de 17 decembrie 2009, in aula Academiei Romane a avut loc ceremonia de decernare a premiilor acestei prestigioase institutii.
Printre cei premiati se numara si dl. prof.univ.dr. Dumitru Patriche caruia i s-a decernat Premiul "Victor Slavescu", pentru lucrarea "Tratat de management comercial", coautori fiind: Andreea Budacia, Lucian Budacia, Mariana Dragusin, Iulian Patriche, Manuela Popescu, Nela Popescu, Theodor Valentin Purcarea, Monica Paula Ratiu, Andreea Saseanu, Laurentiu Tachiciu.

De altfel, acesti coautori se regasesc, alaturi de altii si intr-o recenta valoroasa lucrare, respectiv "Dictionar explicativ de management comercial", aparuta sub egida "Fundatiei Romano-Americane pentru Promovarea Stiintei si Culturii".


Premiul "Victor Babes" - acordat de Academia Romana

Premiul "Victor Babes" a fost acordat de Academia Romana si celor doi reprezentanti ai Universitatii Romano-Americane, Theodor Purcarea si Monica Ratiu, pentru o minunata carte de "Marketingul serviciilor de ingrijire a sanatatii", care te invita sa planifici si sa creezi strategii de marketing pe o piata in schimbare rapida a acestor servicii, sa faci pasi responsabili pe calea construirii unui mediu de colaborare, centrand conversatia pe vietile pacientilor si pe rezultatele actiunilor mature necesare intalnirii si depasirii asteptarilor pacientilor, acestia fiind cei mai importanti oaspeti si scop al serviciilor de ingrijire a sanatatii.


Cursuri predate de profesori americani

11 - 17 martie 2010, cursul "The Foundations of American Constitutional Government" sustinut de Stephen BOWERS, PhD, Liberty University, Virginia, USA.

22 martie - 2 aprilie 2010, cursul "Applied Business Management" sustinut de James McCOLLUM, PhD, University of Alabama in Huntsville, Alabama, USA.

3 - 14 mai 2010, cursul "Cultural Psychology" sustinut de Matthew LEE, PhD, James Madison University, USA.

Conditii de participare:
 • studenti si masteranzi ai universitatii
 • cunostinte limba engleza - Avansat
 • media de promovare a anilor de studii - minim 8


 • Inscrieri si informatii suplimentare:
  Biroul Relatii Internationale, Etajul 3 / 305
  Tel. 021.202.95.09 / 0372.120.121
  E-mail: [email protected]
  Conferinta "Locul si Rolul Coreei de Sud in Economia Mondiala"

  In cadrul proiectului de comunicare sociala "Criza economico-financiara si impactul sau asupra redefinirii polilor de putere economica" lansat de Universitatea Romano- Americana, miercuri, 27 ianuarie 2010, orele 10:00, la Sala Senatului, ambasadorul Coreei de Sud a conferentiat pe tema "Locul si Rolul Coreei de Sud in Economia Mondiala".

  Proiecte strategice pentru dezvoltarea invatamantului superior romanesc

  Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii Stiintifice Universitare (UEFISCSU), impreuna cu Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior (CNCSIS) si Consiliul National pentru Finantarea Invatamantului Superior (CNFIS) asigura coordonarea a cinci proiecte strategice pentru invatamantul superior si cercetarea universitara care isi propun sa reformeze calitativ sistemul de invatamant romanesc.

  Aceste proiecte sunt: Calitate si Leadership pentru Invatamantul Superior Romanesc, Doctoratul in Scoli de Excelenta, Studii Doctorale in Romania, Imbunatatirea Managementului Universitar si Registrul Matricol Unic.

 • Accesati www.forhe.ro

 • Cursuri de Limba Japoneza

  CSRJ organizeaza cursuri de limba japoneza pentru orice nivel, folosind metode de predare si dotari moderne. Cursurile se desfasoara pe perioada unui an universitar, iar taxa pe an, incluzand materiale didactice, este de 400 lei.

  Perioada de inscriere: 15 ianuarie - 18 februarie 2010

  Deschiderea cursurilor are loc pe data de 20 februarie 2010.

  Informatii suplimentare pe www.csrj.ro


  Proiectul de Comunicare Sociala "Criza economico-financiara si impactul sau asupra redefinirii polilor de putere economica"

  Centrul de Studii si Documentare Europeana va invita:

 • Joi 25 februarie, ora 11:00, la Sala Senatului, la dezbaterea cu tema "Dezvoltarea Durabila - solutia postcriza". Invitat: Excelenta Sa domnul Sergiu Celac - "National Centre For Sustainable Development".


 • Marti 9 martie ora 10:30, la Sala Senatului, la intalnirea cu ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti. Excelenta Sa domnul Robin Barnett va conferentia pe tema Pozitia Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord fata de provocarile crizei economice mondiale.


 • * Conferintele fac parte din proiectul de comunicare sociala lansat de Univeristatea Romano-Americana "Criza economico-financiara si impactul sau asupra redefinirii polilor de putere economica".


  Cursuri intensive de limbi straine

  Departamentul de Limbi Straine ofera cursuri intensive de limba:
  - engleza
  - franceza
  - germana
  - spaniola

  Nivel avansat, mediu si incepatori.

  Inscrieri: 1.03.2010 - 12.03.2010 la sediul DLS, Camera 310
  Test de stabilire a nivelului de studii: 12.03.2010, ora 18:00, sala 310
  Perioada: 15.03.2010 - 05.06.2010
  Finalizare cursuri: Certificat de absolvire  Pentru mai multe detalii va rugam contactati
  Departamentul de Limbi Straine
  Dezbaterea "Dezvoltarea Durabila - solutia postcriza"

  Joi 25 februarie, ora 11:00, la Sala Senatului, a avut loc dezbaterea cu tema "Dezvoltarea Durabila - solutia postcriza".
  Invitat: Excelenta Sa domnul Sergiu Celac - "National Centre For Sustainable Development".


  Sedinta de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti deschisa de Clubul Studentilor de la Universitatea Romano- Americana

  Sedinta de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti din data de 26 februarie 2010 a fost deschisa de Clubul Studentilor de la Universitatea Romano-Americana.
  Cu aceeasi ocazie Asociatia Brokerilor a lansat platforma e-learning pentru cursuri on-line, pentru inceput fiind disponibile patru module, la care vor putea participa studentii Universitatii Romano-Americane:

  - introducere in activitatea de investitii financiare;
  - tranzactionarea instrumentelor financiare;
  - finantarea companiilor prin bursa - oferte publice si majorari de capital;
  - informare, analiza si luarea deciziilor in cazul plasamentelor in actiuni.

 • Comunicat de Presa - cursuri online lansate de Asociatia Brokerilor


 • Comunicat de Presa - deschidere sedintei de tranzactionare a BVB din 26.02.2010


 • Cursul "The Foundations of American Constitutional Government"

  Profesorul Stephen BOWERS, PhD, de la Liberty University, Virginia, USA va preda studentilor Universitatii Romano-Americane in perioada 11 - 17 martie a.c., cursul "The Foundations of American Constitutional Government".

  Orar:
  Luni - Vineri,
  9:00 - 11:50
  13.30 - 14.50

  Sala de curs: Laborator MBA
  Vrei sa pleci in Europa cu bursa Erasmus?

  Afla cum:

 • Joi, 04 Martie 2010, ora 13:30 la "Sala Biblioteca" - Sesiune de Informare Erasmus


 • Pe www.rau.ro, in sectiunea "Departamente / Biroul de Programe Comunitare"


 • Biroul 306 - Biroul de Programe Comunitare, Corp C, Etaj 3

 • Conferinta Doamnei Dr.Maryann Renee Beebe - director de marketing al Merck Inc.

  Doamna doctor Maryann Renee Beebe, Director de Marketing al companiei Merck Inc - unul dintre liderii mondiali din domeniul farmaceutic, s-a intalnit pe data de 3 martie 2010 cu studentii Universitatii Romano-Americane in Sala Senatului, de la ora 10:30.
  Intalnirea s-a axat pe prezentarea si comentarea noilor provocari aduse de criza economica globala in ceea ce priveste activitatea de marketing a unei companii multinationale.

  Doamna doctor Maryann Renee Beebe va preda in cadrul programului de MBA al Universitatii DeSales cursul "Marketing Management" incepand din aprilie 2010.


  "Afaceri la Nivel Global" - dezbatere cu profesorul doctor Andrew Ally Shamir

  Doctor Shamir Andrew Ally, profesor la Universitatea DeSales, a moderat o masa rotunda cu tema "Afaceri la Nivel Global".
  Evenimentul a avut loc vineri, 5 martie 2010, in Sala Senatului iar printre participanti s-au regasit atat studenti cat si cadre didactice.


  "Future Mobility Concept Workshop" - in cooperare cu Toyota Motor Corporation

  In data de 5 Martie 2010, in cadrul Universitatii Romano-Americane a avut loc workshop-ul "Future Mobility Concept", urmat de prezentarea intitulata "Insight into Contemporary Japanese Culture", sustinuta de domnul Tetsuya Kaida, General Manager of Corporate Value Development Project Department, Toyota Motor Corporation (Japan) si de domnul Satoru Toya of Pitagoras Inc.

  La eveniment au participat studenti ai Universitatii Romano-Americane, dar si o parte a cursantilor Centrului de Studii Romano-Japoneze ce au avut oportunitatea de a vizita Toyota Headquarters la Nagoya, in cursul lunii februarie 2010.


  Cursuri de Perfectionare


  Intalnire cu Excelenta Sa domnul Robin Barnett, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti

  Marti, 9 martie ora 10:30, la Sala Senatului, a avut loc intalnirea cu ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti. Excelenta Sa domnul Robin Barnett a prezentat pozitia Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord fata de provocarile crizei economice mondiale si apoi a intrat in discutii si dezbateri pe marginea acestui subiect.


  CS-URA - Campanie de recrutare

  Clubul studentilor din Universitatea Romano-Americana, CS-URA, organizeaza o campanie de recrutare.  Pentru mai multe detalii apasa AICI!
  Deschiderea oficiala a cursului "The Foundations of American Constitutional Government"

  Joi, 11 martie a.c. s-a deschis oficial cursul "The Foundations of American Constitutional Government", sustinut de Stephen BOWERS, PhD, Liberty University, Virginia, USA.


  ANIVERSAREA ABSOLVENTILOR FIM - Promotiile 1996-2005

  Facultatea de Informatica Manageriala din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza in data de 8 MAI 2010o intalnire a tuturor absolventilor din promotiile 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005. Va invitam cu mult drag sa participati, impreuna cu sotii/sotiile, la sarbatorirea acestui eveniment.

  In vederea unei cat mai bune organizari a evenimentului va rugam sa confirmati participarea dumneavoastra pana in data de 12 aprilie 2010 la persoana de contact desemnata pentru promotia dumneavoastra.

  Pentru mai multe detalii si pentru lista completa a persoanelor de contact apasati AICI !
  Conferinta "Where Europe Ends"

  Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Studii Economice Europene in parteneriat cu Foreign Policy Romania organizeaza joi, 18 martie a.c., ora 10:30, in Aula Magna, conferinta "Where Europe Ends".

  Invitati: Adrian Cioroianu, Sorin Ionita, Sandra Pralong.

  Moderator: Ovidiu Nahoi

  La eveniment sunt invitati sa participe cadre didactice, studenti, masteranzi, reprezentanti ai mediului de afaceri si ai institutiilor de invatamant superior.
  Admitere INM - pre-testare

  Institutul National al Magistraturii (INM) organizeaza in ziua de 24.04.2010, la Bucuresti, o pretestare avand ca obiect verificarea rationamentului logic (etapa obligatorie si eliminatorie pentru concursul de admitere in INM), la care se pot inscrie si participa gratuit, studentii anilor III si IV si absolventii facultatilor de drept.

  Inscrierea se va face pana in data de 25.03.2010, la secretariatul Facultatii de Drept.
  Pentru informatii suplimentare, cei care doresc sa se inscrie, pot consulta anunturile postate la avizierul Facultatii de Drept.
  ROMANIAN INTERNATIONAL UNIVERSITY FAIR - "RIUF 2010 - Bucuresti"

  In perioada 13-14 martie a.c., la Sala Palatului din Bucuresti, Universitatea Romano-Americana a fost prezenta la cel mai mare eveniment educational din Romania si Estul Europei.
  La acest eveniment Universitatea Romano-Americana a fost premiata de organizatori cu distinctia pentru cea mai buna prezenta a unei universitatii romanesti in cadrul "RIUF 2010 - Bucuresti".


  Universitatea va expune oferta educationala si la targurile de profil "RIUF 2010 - Timisoara" si "RIUF 2010 - Iasi".
  Finalizarea cursului "The Foundations of American Constitutional Government"

  In data de 17.03.2010 a avut loc ceremonia de finalizarea a cursului "The Foundations of American Constitutional Government", sustinut de profesorul Stephen BOWERS, PhD, de la Liberty University, Virginia, USA.
  Studentii au primit diplome de absolvire si au fost felicitati pentru succesul lor atat de catre domnul Stephen BOWERS cat si de domnul profesor Ovidiu FOLCUT, Rectorul Universitatii Romano-Americane.


  "Where Europe Ends"

  Facultatea de Studii Economice Europene din cadrul Universitatii Romano-Americane, in parteneriat cu Foreign Policy Romania a organizat joi, 18 martie a.c., conferinta "Where Europe Ends".

  Moderatorul Ovidiu NAHOI i-a avut ca invitati pe Adrian CIOROIANU, Sorin IONITA si Sandra PRALONG.

  La eveniment au participat cadre didactice, studenti, masteranzi, reprezentanti ai mediului de afaceri si ai institutiilor de invatamant superior.


  Cursul "Applied Business Management"

  Profesorul James K. McCollum, Ph.D, de la University of Alabama in Huntsville, USA, va preda studentilor Universitatii Romano-Americane in perioada 22 martie- 2 aprilie a.c., cursul "Applied Business Management".

  Orar:
  Luni - Vineri,
  9:00 - 11:50

  Sala de curs: Laborator MBA
  Universitatea Romano-Americana la RIUF 2010 Timisoara si Iasi

  In perioada 16 - 18 martie a.c., Universitatea Romano-Americana si-a prezentat oferta educationala in cadrul targurilor RIUF 2010 Timisoara si RIUF 2010 Iasi.


  Intalnire cu Seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania

  Centrul de Studii si Documentare Europeana din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza marti, 30 martie, ora 10:00, la Sala Senatului o intalnire cu domnul Nicolae Idu, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, pe tema "Agendei 2020" a Uniunii Europene.
  Facultatea de Economia Turismului Intern si International la Targul de Turism "Holiday Market"

  Din dorinta de a fi mereu in mijlocul specialistilor, Facultatea de Economia Turismului Intern si International a onorat invitatia Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism la Targul de Turism "Holiday Market" organizat la Palatul Parlamentului. Evenimentul s-a desfasurat in perioada 18-21 martie 2010. Au participat importante agentii de turism si touroperatori.

  Standul Facultatii de Economia Turismului Intern si International s-a bucurat de atentia vizitatorilor, mai ales tineri dornici de perfectionare in domeniu pentru optiunea master si licenta dar si a specialistilor care ne-au oferit cunostintele lor.


  Facultatea de Drept participa la Concursul Studentesc de Procese Simulate

  In 2010 ELSA iti propune o noua provocare!


  Departamentul de Activitati Academice al ELSA Bucuresti organizeaza pe data de 27 martie 2010 un nou concurs de procese simulate destinat studentilor din anul 3 si 4 de la Facultatile de Drept ale Universitatii Bucuresti, Titulescu si Romano-Americana cu spete din Drept Comercial.

  Dintre aplicanti vor fi selectati 15 participanti, respectiv 6 echipe de cate 2 avocati pledanti si 3 judecatori.

  Concursul se va desfasura in incinta Curtii De Apel si va fi jurizat de Profesorii Gheorghe Piperea, Luminita Tuleasca, Vasile Nemes, Andreea Stanescu.

  Daca vrei sa vezi si tu, trimite un mail la adresa [email protected] cu datele tale (nume, prenume, seria si cnp-ul de la buletin).

  Confirmarea acestor fapte va fi facuta prin pozele realizate la locul faptei!


  Fa un pas in fata si afirma-te!

  Studentii Facultatii de Drept la concursul studentesc de procese simulate

  Departamentul de Activitati Academice al ELSA Bucuresti a organizat pe data de 27 martie 2010 un concurs de procese simulate in materia "Dreptului Comercial", destinat studentilor din anul 3 si 4 ai Facultatilor de Drept ale Universitatii Bucuresti, Universitatii Romano-Americana si Universitatii Nicolae Titulescu.
  Dintre aplicanti au fost selectati 15 participanti, respectiv 6 echipe de cate 2 avocati pledanti si 3 judecatori.

  Echipa Facultatii de Drept a Universitatii Romano-Americane a fost alcatuita din studentii anului III: Livia Andoreanu, Alexandra Hanganu - avocati reclamant si Mihai Bulugea - judecator.

  Concursul s-a desfasurat in Sala Istrate Micescu a Curtii de Apel Bucuresti si a fost jurizat de Profesorii Gheorghe Piperea, Luminita Tuleasca, Vasile Nemes, Andreea Stanescu.
  Evenimentul s-a bucurat de un real succes datorita pregatirii, spiritului de competitie si entuziasmului tuturor participantilor.


  Conferinta Nationala a Universitatilor Particulare din Romania

  Luni, 29 martie 2010, a avut loc la Bucuresti, cea de-a treia Conferinta Nationala a Universitatilor Particulare din Romania.

  La aceasta conferinta au participat, la invitatia Asociatiei Universitatilor Particulare din Romania si a Uniunii Universitatilor Particulare Acreditate din Romania, rectorii si presedintii institutiilor de invatamant superior. Totodata au fost invitati sa participe reprezentanti ai Senatului, Camerei Deputatilor, Guvernului.

  Tema dezbaterii a fost proiectul de Lege a Educatiei lansat in dezbatere publica de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.


  Seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania - conferinta "Agenda 2020"

  Marti, 30 martie 2010, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane a avut loc o dezbatere a domnului Nicolae Idu, Seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, pe tema "Agenda 2020" a Uniunii Europene.


  Facultatea RCFBII la intalnire cu directorul general al Fondului Monetar International

  Universitatea Romano-Americana a fost prezenta, marti, 30 martie a.c., la conferinta cu tema "After the Global Financial Crisis: The Road Ahead for Central and Eastern Europe" sustinuta de directorul general al Fondului Monetar International, domnul Dominique Strauss-Kahn, in Aula Magna a Academiei de Studii Economice Bucuresti, prin intermediul unui grup de cadre didactice si studenti de la Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale.  Incheierea cursului "Applied Business Management"

  Joi, 1 aprilie a.c., a avut loc incheierea cursului "Applied Business Management", predat de profesorul James K. McCollum, Ph.D, de la University of Alabama in Huntsville, USA.


  Prezentare sustinuta de Asociatia Brokerilor

  Asociatia Brokerilor va sustine o prezentare de informare a studentilor asupra calificarilor in meseriile dedicate pietei de capital (agent de servicii, agent de investitii financiare sau broker, consultant de investitii, controlor intern).

  Vino pe 13.04.2010, la ora 12:00, in laboratorul MBA de la parterul Universitatii Romano-Americane pentru a luat parte la aceasta prezentare.
  Training Procter&Gamble

  Vino pe 14 aprilie, de la ora 10:30, in laboratorul MBA de la parterul Universitatii Romano-Americane pentru a asista la "Training-ul de vanzari" sustinut de compania Procter&Gamble.

  Nu rata ocazia de a invata cum sa iti vinzi produsele si multe altele.

  Pentru mai multe situatii contactati

  Reuniunea Asociatiei Absolventilor Universitatii Romano-Americane

  Vineri, 16 aprilie 2010, a avut loc reuniunea Asociatiei Absolventilor Universitatii Romano-Americane.

  Cu aceasta ocazie a fost ales noul Consiliu Director si s-au initiat mai multe proiecte ce urmeaza a fi detaliate si implementate in viitorul apropiat.


  17 Aprilie 2010 - Aniversarea a 19 ani de la infiintarea Universitatii Romano-Americane

  Sambata, 17 aprilie 2010, Universitatea Romano-Americana aniverseaza 19 ani de la infiintare.
  Cu aceasta ocazie, in cadrul saptamanii 19-23 aprilie, vor avea loc mai multe evenimente culturale si manifestari stiintifice.


  Dezbaterea "Liberalism-Etatism"

  Universitatea Romano-Americana si Societatea Romana de Economie (SOREC) organizeaza in data de 29 aprilie 2010, la ora 16.00, in Aula Magna a Universitatii Romano-Americane din Bucuresti la o noua sesiune a Colocviilor SOREC - Deschideri Economice cu tema "Liberalism - Etatism".
  "Saptamana Culturala" - 19 Ani de la Infiintarea Universitatii Romano-Americane

  La implinirea a 19 ani de la infiintarea Universitatii Romano-Americane, are loc "Saptamana culturala" in cadrul careia CS-URA organizeaza o serie de evenimente la care sunteti invitati sa participati si anume:

 • 24.04.2010 Treasure hunt;
 • 24.04.2010 ora 19:00 la Teatrul Bulandra, spectacolul "Tatal";
 • 25.04.2010 Campionat de fotbal "Cupa CS-URA";
 • 27.04.2010 Seara de film romanesc la "Cinemateca Romana".


 • Pentru inscrieri si mai multe detalii:

  - Treasure hunt: [email protected]
  - Campionat de fotbal "Cupa CS-URA": Alexandru Deliu, telefon: 0763.174.762
  - Teatru si film: [email protected]  Cursuri predate de profesori americani

  Profesorul Matthew Lee, Ph.D., de la James Madison University, USA, va preda studentilor Universitatii Romano-Americane, in perioada 3 - 14 mai a.c., cursul "Psychology and Culture".

  Orar: Luni - Vineri, 9:00 - 11:50
  Sala de curs: Laborator MBA
  CONCURS CU PREMII! - Noua mascota a Universitatii Romano-Americane

  O noua imagine!


  Universitatea Romano-Americana deschide concursul pentru alegerea unei noi mascote.
  Autorul propunerii castigatoare va primi un important premiu!


 • Perioada concursului: 3 - 16 mai 2010

 • Format propunere: un fisier imagine (tip .jpg) si un fisier editabil in format vectorial (tip .cdr)

 • Transmiterea propunerii: prin e-mail, cu mentiunea specifica la subiect "concurs MASCOTA", catre adresa • In cazul in care materialele nu pot fi trimise prin posta electronica sunteti asteptati sa le depuneti inscriptionate pe CD/DVD la Departamentul IT, Corp B, Etaj 5, Sala 521, intre orele 9.00 - 16.00.

  Participare la Targul Educational organizat de Camera de Comert si Industrie Bacau

  Universitatea Romano-Americana a participat in perioada 22-24 aprilie 2010 la targul "Oferta Educationala 2010" organizat de Camera de Comert si Industrie Bacau.
  La eveniment au participat, de asemenea, liceele si universitatile din Bacau.


  Sesiunea Anuala a Cercurilor Stiintifice Studentesti

  Miercuri, 28 aprilie 2010, va avea loc "Sesiunea Anuala a Cercurilor Stiintifice Studentesti", conform programului urmator:

 • Ora 9:00 - studenti in ciclul de studii de licenta

 • Ora 16:00 - studenti in ciclul de masterat

 • Imagini de la Dezbaterea "Liberalism-Etatism"

  Universitatea Romano-Americana si Societatea Romana de Economie (SOREC) au organizat in data de 29 aprilie 2010, la ora 16.00, in Sala Senatului o noua sesiune a Colocviilor SOREC - Deschideri Economice cu tema "Liberalism - Etatism".

  Dezbaterea a fost moderata de dl. Aurelian Dochia, dl. Vlad TOPAN - referent si dl. Bogdan GLAVAN - coreferent.

  Invitati: Sorin Pislaru - redactor sef Ziarul Financiar, Moisa Altar - profesor Academia de Studii Economice, Eugen Dijmarescu - director Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar, Cristian Paun - director executiv SOREC, Octavian Dragomir Jora - director revista Oeconomica, Tudor Smirna - Institutul Ludwig von Mises-Romania.


  "Este timpul meu!", Editia a II-a

  Universitatea Romano-Americana in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti organizeaza marti, 4 mai a.c., orele 13:00, in Aula Magna, a doua editie a proiectului de comunicare sociala "Este timpul meu!", avand ca obiectiv principal orientarea si consilierea in cariera a elevilor de liceu.

  Pentru viitorii absolventi de liceu, consilierea joaca un rol esential in elaborarea unui plan coerent de cariera. Identificarea mediului educational universitar, autocunoasterea, compatibilitatea dintre aspiratii, competente si aptitudini, reprezinta doar cateva repere ale dezbaterilor privind orientarea si consilierea in cariera.

  Sunt invitati sa participe elevii de liceu si cadre didactice cu responsabilitati de consiliere a acestora in alegerea traseului educational.
  "Este timpul meu!", Editia a II-a

  Universitatea Romano-Americana in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a organizat marti, 4 mai a.c., orele 13:00, in Aula Magna, a doua editie a proiectului de comunicare sociala "Este timpul meu!", avand ca obiectiv principal orientarea si consilierea in cariera a elevilor de liceu.

  Pentru viitorii absolventi de liceu, consilierea joaca un rol esential in elaborarea unui plan coerent de cariera. Identificarea mediului educational universitar, autocunoasterea, compatibilitatea dintre aspiratii, competente si aptitudini, reprezinta doar cateva repere ale dezbaterilor privind orientarea si consilierea in cariera.

  La eveniment au participat elevi de liceu si cadre didactice cu responsabilitati de consiliere a acestora in alegerea traseului educational.


  Participare la Targul Absolventilor

  Universitatea Romano-Americana a participat in perioada 7-8 mai 2010 la Targul Absolventilor - eveniment organizat de Junior Achievement Romania in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

  In cadrul evenimentului reprezentanti ai universitatii noastre au participat la dezbaterea cu tema "Ce fel de angajati pregateste invatamantul romanesc?".


  Reuniunea Absolventilor FIM - Promotiile 1996-2005

  Facultatea de Informatica Manageriala din cadrul Universitatii Romano-Americane a organizat in data de 8 MAI 2010 o reuniune a tuturor absolventilor din promotiile 1996 - 2005.


  Scoala Internationala de Vara 2010

  UNIVERSITATEA ROMANO-AMERICANA

  in parteneriat cu

  UNIVERSITY of ALABAMA in Huntsville - SUA


  organizeaza in perioada 14 - 25 iunie 2010

  SCOALA INTERNATIONALA DE VARA
  "DEZVOLTAREA AFACERILOR IN CONTEXTUL INTEGRARII EUROPENE SI AL GLOBALIZARII"  Informatii si inscrieri:
  Biroul Relatii Internationale
  Etaj III/305
  Tel. +4-021-202.95.09 / +4-0372.120.121
  e-mail:
  Dezbaterea "Liberalism-Etatism" - Sesiunea a 4-a

  Universitatea Romano-Americana si Societatea Romana de Economie (SOREC) au onoarea sa va invite sa participati in data de 20 mai 2010, la ora 16.00, in Sala Senatului a Universitatii Romano-Americane din Bucuresti la a patra sesiune a Colocviilor SOREC - Deschideri Economice cu tema "Liberalism - Etatism".

  A patra dezbatere pe tema propusa ii va avea ca invitati pe dl. Lucian CROITORU - referent si pe dl. Cristian PAUN - coreferent.
  Dezbaterea va fi moderata de dl. Octavian Dragomir Jora.
  Vrei sa pleci in Europa cu burse finantate prin schema Spatiul Economic European?

  Poti acum sa pleci in Europa cu burse finantate prin schema Spatiul Economic European!

  Afla cum:

  - Pe www.rau.ro, in sectiunea Departamente / Biroul de Programe Comunitare

  - La Biroul 306 - Biroul de Programe Comunitare


  Apasa aici pentru afisarea intregului poster

  Colaborare intre Toyota si Universitatea Romano-Americana

  In data de 6 mai 2010 a avut loc deschiderea oficiala a "Creative library BUCURESTI inspired by TOYOTA and Romanian-American University", eveniment precedat de momente culturale specifice spatiului japonez.
  Colocviilor SOREC - Deschideri Economice cu tema "Liberalism - Etatism", editia a IV-a

  Universitatea Romano-Americana si Societatea Romana de Economie (SOREC) au organizat in 20 mai 2010, la ora 16.00, in Sala Senatului din cadrul Universitatii Romano-Americane din Bucuresti a patra sesiune a Colocviilor SOREC - Deschideri Economice cu tema "Liberalism - Etatism".

  A patra dezbatere pe tema propusa ia avut ca invitati pe dl. Lucian CROITORU - referent si dl. Cristian PAUN - coreferent.
  Dezbaterea a fost moderata de dl. Octavian Dragomir Jora.
  Invitati: Andreea Paul (consilier al primului ministru), Costea Munteanu (profesor ASE), Vlad Topan (presedinte Institutul Ludwig von Mises), Moisa Altar (profesor ASE).


  Profilul international post-Lisabona al Uniunii Europene. Romania si noile exigente ale statutului sau european

  Asociatia Romana de Politica Externa in colaborare cu Societatea Romana de Drept Comunitar si Universitatea Romano- Americana, oa organizat Sesiunea Anuala de Comunicari - A.R.P.E. - 2010, cu tema "Profilul international post-Lisabona al Uniunii Europene. Romania si noile exigente ale statutului sau european".

  Evenimentul a avut loc vineri, 21 mai a.c. de la orele 9:30 in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane.


  Rolul Parlamentului European in contextul Tratatului de la Lisabona

  Centrul de Studii si Documentare Europeana - RAU a organizat in data de 25 mai 2010, de la ora 9:45 in Sala Senatului din cadrul Universitatii Romano- Americane, dezbaterea cu tema "Rolul Parlamentului European in contextul Tratatului de la Lisabona" avand ca invitati pe Traian Radu Ungureanu (europarlamentar), Anca Gache (expert Parlamentul European), Gabriel Giurgiu (realizator emisiuni TVR&jurnalist Dilema Veche), Catalin Ghinararu (Secretar stiintific INCSMPS), Octavian Dragomir Jora (jurnalist Economistul & Piata Financiara).

  Moderator: Florin Bonciu, prof.univ.dr. (Decan al Facultatii de Studii Economice Europene).

  Premii importante obtinute de studentii Universitatii Romano-Americane

  Studentii Universitatii Romano-Americane participanti la finala nationala a competitiei "STAR BUSINESS 2010" organizata de catre Junior Achievement in parteneriat cu BCR au obtinut 2 premii foarte importante.

 • Premiul I - "Produsul/Serviciul Anului", a fost castigat de echipa ISQUIRE, formata din studentii Dan Toma si Iuliana Constantinescu, avand-o coordonator pe asist.univ.drd. Daniela JELERIU. Echipa urmeaza sa reprezinte Romania la etapa europeana a competitiei "JA-YE Europe Enterprise Challenge 2010", ce se va desfasura la Sofia, in perioada 1-4 Iulie 2010. • Premiul II - "Investitia anului" a fost adjudecat de echipa ECO FUN, formata din Mara Turculet si Andra Buzica, avand-o coordonator pe asist.univ.drd. Georgiana CEBUC.

 • Universitatea Romano-Americana va invita alaturi de Presedintele Parlamentului European

  Cu ocazia vizitei la Bucuresti a domnului Jerzy Buzek, presedintele Parlamentului European, Biroul de Informare al PE in Romania, Reprezentanta CE in Romania si Institututul European din Romania organizeaza in data de 9 iunie a.c. dezbaterea cu tema "Efectele crizei economico-financiare. Eficienta si solidaritate" in Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I (Calea Victoriei nr.88).

 • Detalii pentru INSCRIERI si programul complet al manifestarii

 • Studiu al studentilor Universitatii Romano-Americane publicat in "Neumannn Business Review"

  Studentele Roxana Babusca - de la Facultatea de Relatii Comerciale Financiar-Bancare Interne si Internationale - si Zlata Musina - de la Facultatea de Management-Marketing - din cadrul Universitatii Romano-Americane, impreuna cu Aaron J. Gildner si Ashley Eisenhart de la Universitatea DeSales Pennsylvania au realizat studiul intitulat "The Status of the Airline Industries in the United States and Romania", care a fost selectat si publicat, alaturi de numai inca 3 articole, in numarul din 2010 al revistei americane "Neumann Business Review". Dr. Ellen S. Sloss - redactorul sef al Revistei "Neumann Business Review" - prezenta astfel articolul realizat de studentele de la DSU si RAU:
  "In the paper, The Status of the Airline Industries in the United States and Romania, authors Aaron J. Gildner, Roxana Babusca, Ashley Eisenhart, and Musina Zlata look at the airline industry and review similarities and differencies between the American and Romanian industries. Bringing a unique perspective to this paper, the authors are two American students and two Romanian students working together on their research through an electronic classroom environmement".

  Colaborararea celor patru studente s-a realizat prin intermediul platformei educationale virtuale Blackboard, in cadrul cursului "Microeconomics" sustinut de prof. dr. T. Hojjat la Universitatea DeSales, in semestrul II al anului universitar 2008/2009.

  Realizarea este deosebita avand in vedere faptul ca revista "Neumann Business Review" este o publicatie anuala - online (www.neumann.edu) si in format tiparit - a Departamentului "Business and Information Management" din cadrul Neumann University, Pennsylvania, destinata special incurajarii si promovarii celor mai bune rezultate ale cercetarii stiintifice a studentilor si masteranzilor.

  Studentele de la Universitatea Romano-Americana si cele de la DeSales University au primit plachete onorifice oferite de colegiul redactional al Revistei "Neumann Business Review".


  Scoala Internationala de Vara

  Luni, 14 iunie 2010, au inceput cursurile scolii internationale de vara "DEZVOLTAREA AFACERILOR IN CONTEXTUL INTEGRARII EUROPENE SI AL GLOBALIZARII", organizata de Universitatea Romano-Americana in parteneriat cu University of Alabama in Huntsville.
  Intre cultura urbana japoneza si originalitatea romaneasca

  Debutul "creative library inspired by Toyota and the Romanian American University" in zona academica a avut loc la sediul Universitatii Romano-Americane pe data de 9 iunie a.c., prin conferinta sustinuta de Dl. Toya Satoru pe tema culturii urbane din Tokyo.
  Acest eveniment reprezinta prima actiune publica de la lansarea din mai a "creative library", actiune la care au participat studenti si invitati, si isi doreste sa aduca in atentia publicului roman ideile ce stau la baza functionarii societatii japoneze contemporane, invitand la dezbatere publica si la aprofundare. Raspunsul studentilor Universitatii Romano -Americane a venit printr-o prezentare similara bazata pe "originalitatea romaneasca".  Castigator al 2009-2010 GE Foundation Scholar-Leaders Program

  Domnul Ionut Gabriel Florea, student al Universitatii Romano-Americane, a devenit unul dintre cei 10 castigatori ai prestigiosului program "GE Foundation Scholar-Leaders Program", editia 2009-2010.

  Decernarea diplomelor si premiilor a avut loc in cadrul unui eveniment organizat de catre Institute of International Education pe data de 24 iunie 2010.
  Inchiderea cursurilor Scolii Internationale de Vara 2010

  Vineri 25 iunie 2010, s-au incheiat cursurile scolii internationale de vara "DEZVOLTAREA AFACERILOR IN CONTEXTUL INTEGRARII EUROPENE SI AL GLOBALIZARII", organizata de Universitatea Romano-Americana in parteneriat cu University of Alabama in Huntsville.


  Festivitatea de Absolvire - Promotia 2010 - Facultatea ETII

  In data de 25 iunie 2010, in Aula Universitatii Romano-Americane, a avut loc Festivitatea de Absolvire - Promotia 2010 din cadrul Facultatii de Economia Turismului Intern si International.

  La festivitate au participat conducerea universitatii si a facultatii, precum si intregul colectiv de cadre didactice al acesteia.
  Intr-o atmosfera incarcata de emotii, au luat cuvantul domnul rector, prof.univ.dr. Ovidiu Folcut, profesorii, cat si reprezentantii absolventilor.
  Multumim pe aceasta cale parintilor si tuturor invitatilor prezenti la acest eveniment festiv, care ne-au onorat cu prezenta si care au avut incredere in Universitatea Romano- Americana, asigurandu-i in continuare de suportul nostru moral si educational.

  Universitatea Romano-Americana - GRAD DE INCREDERE RIDICAT - Senat Festiv

  Joi, 29 iulie a.c., in prezenta a numeroase personalitati din lumea academica si reprezentanti ai mediului de afaceri, Presedintele Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior, prof. univ. dr. ing. Ioan CURTU, a inmanat Rectorului Universitatii Romano-Americane, prof. univ. dr. Ovidiu FOLCUT, Certificatul care atesta acordarea Calificativului Grad de Incredere Ridicat.  In alocutiunea sa, Presedintele ARACIS, prof.univ.dr.ing. Ioan CURTU a afirmat - "Apreciez ca exista in Universitatea Romano- Americana un colectiv de cadre didactice de elita, expresia exigentei managementului universitar, o baza materiala care faciliteaza o buna instruire si (...) am remarcat implicarea studentilor in diferite activitati precum si colaborarea stransa cu profesorii".

  Rezultat al evaluarii calitatii procesului educational din Universitatea Romano-Americana, calificativul este cea mai inalta forma de recunoastere a conditiilor deosebite de studiu si pregatire din cadrul Universitatii precum si a performantelor si calitatii actului educational.

  "Obtinerea Calificativului Grad de Incredere Ridicat este o confirmare a valorilor promovate de Universitate in consonanta cu misiunea asumata si, in egala masura, o mare provocare ce ne responsabilizeaza pe viitor si mai mult in ideea cresterii calitatii si a performantelor", a afirmat Rectorul Universitatii Romano-Americane, prof. univ. dr. Ovidiu FOLCUT.

  La eveniment au participat:
  • Prof.univ.dr. Ecaterina ANDRONESCU, Presedintele Consiliului National al Rectorilor
  • Prof.univ.dr. Maria VOINEA, Prorector Universitatea Bucuresti
  • Prof.univ.dr. Radu Mircea DAMIAN, Director ARACIS
  • Prof.univ.dr. Anton HADAR, Universitatea Politehnica Bucuresti
  • Gabriel Liviu ISPAS, Director General, Directia Generala Juridic si Contencios - MECTS
  • Dr. Radu Gratian GHETEA, Presedintele ARB si al CEC Bank
  • Dr. Eugen DIJMARESCU, Director FGDB


  Programe noi de masterat

  In anul universitar 2010 - 2011 Universitatea Romano-Americana a lansat doua programe de masterat, acreditate de ARACIS.

  1. Managementul informatiilor - organizat in parteneriat cu Oficiul Registrul National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS)

  2. Politici si practici fiscale - organizat in parteneriat cu Camera Consultantilor Fiscali din Romania  Vacanta de vara

  Demonstratie de ceremonia ceaiului (Cha no yu)

  Centrul de Studii Romano-Japoneze va invita vineri, 10 septembrie 2010, la o demonstratie de ceremonia ceaiului (Cha no yu).

  Evenimentul, parte a celei de-a doua editii a Festivalului Ceaiului si Cafelei, va avea loc la Rendez-Vous Centrul Istoric (Str. Nicolae Tonitza 6). Intrarea libera.


  Cursuri de limba japoneza

  CSRJ organizeaza cursuri de limba japoneza pentru orice nivel, folosind metode de predare si dotari moderne.
  Cursurile se desfasoara pe perioada unui an universitar, iar taxa in cuantum de 100 EUR pe an include materialele didactice.

  Perioada de inscriere:
  1 septembrie - 1 octombrie 2010

  Cei interesati sunt rugati sa se inscrie pe lista de asteptare deschisa la CSRJ (Universitatea Romano-Americana, etaj 3, sala 322, sau la [email protected]).
  Cursuri Ikebana

  CSRJ ofera iubitorilor de cultura si arta japoneza posibilitatea de a invata din tainele artei aranjamentului floral japonez - Ikebana.
  Acest curs se adreseaza celor interesati in a-si creea propriile aranjamente florale, utilizand materialele si tehnicile acestei arte si avand posibilitatea de a invata executarea de buchete, aranjamente pentru mese festive si amenajari interioare, decoruri florale exotice.perioada de 4 luni, iar taxa in cuantum de 500 RON (in doua rate), include materialele necesare (flori, vase).

  Perioada de inscriere:
  1 septembrie - 1 octombrie 2010

  Cei interesati sunt rugati sa se inscrie pe lista de asteptare deschisa la CSRJ (Universitatea Romano-Americana, etaj 3, sala 322, sau la [email protected]).
  Burse de Studii in SUA

  AMERICAN UNIVERSITY, WASHINGTON D.C.

  "THE WASHINGTON SEMESTER PROGRAM"

 • Inscrieri pentru semestrul II, anul universitar 2010-2011
  Termen: 15 octombrie, 2010
 • Inscrieri pentru semestrul I, anul universitar 2011-2012
  Termen: 31 mai, 2011 • JAMES MADISON UNIVERSITY, VIRGINIA

 • Inscrieri pentru anul universitar 2011-2012
  Termen: 15 decembrie, 2010 • Informatii si inscrieri:
  Biroul Relatii Internationale
  Etaj III/305
  Tel. +4-021-202.95.09 / +4-0372.120.121

  URA ofera stagii de pregatire la Toyota Motor Corporation in Japonia

  Universitatea Romano-Americana este singura universitate din Romania care ofera posibilitatea urmarii unor stagii de pregatire profesionala pentru studentii sai la Toyota Motor Corporation, in Toyota City, Japonia - in colaborare cu J-Wind Creative Consultants si creative library BUCURESTI inspired by TOYOTA.
  Oprea Geta, studenta in anul III la Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale, beneficiaza in acest moment de un stagiu de pregatire menit a se desfasura pe o perioada de trei luni.
  "Mastering Economic Journalism" - program pentru jurnalisti al "Centrului de economie politica si afaceri Murray Rothbard"

  Centrul de economie politica si afaceri "Murray Rothbard" si Universitatea Romano-Americana organizeaza, incepand din luna octombrie, programul Mastering Economic Journalism pentru jurnalistii interesati de domeniul economic.

  Acesta consta intr-o serie de cursuri interactive, acordarea premiului anual Henry Hazlitt jurnalistului cu cele mai semnificative contributii la diseminarea beneficiilor libertatii economice, intalniri cu studentii si alte manifestari. Primul dintre workshop-uri - "De ce politicile actuale saboteaza iesirea din criza?" - isi propune sa elucideze cauzele crizei actuale si mai ales sa arate de ce politicile de relansare derulate de diverse state nu pot avea succesul scontat, ele contribuind la agravarea dezechilibrelor si intarziind revenirea economiilor pe un trend de crestere sustenabila.

  Alte teme ce vor fi supuse dezbaterii in sesiunile urmatoare sunt:

  1. De unde vine cresterea economica. Cum sa ne imbogatim fara sa pagubim pe nimeni?
  2. Politica monetara. Cum sa ne imbogatim fara sa simta nimeni ca e pagubit?
  3. De unde vine cresterea economica iluzorie. De ce am saracit in timpul boom-ului?
  4. Calculul economic, socialismul si interventionismul. Cum se instituie anarhia de la centru?
  5. Istorie economica: crizele si interventia. Hotul, capitalistul salbatic si birocratul
  6. Criza economica actuala - perspectiva globala. Cine este de vina daca criza e mondiala?
  7. Criza economica actuala - Romania. Ce a facut BNR in ultimii 5 ani?
  8. Politica de redresare - sau cum ne salvam de la inec tragandu-ne de par in sus. Experienta internationala
  9. Politicile anti-criza in Romania

  Programul, coordonat de prof. univ. dr. Bogdan Glavan, se va derula sub forma unui workshop saptamanal si va include 50% prezentari si 50% dezbateri. Intalnirile vor avea loc saptamanal, marti dimineata intre orele 9:00 - 11:00.
  Cei interesati se pot inscrie prin e-mail la adresa [email protected]
  Termenul limita pentru inscriere este 31 septembrie 2010. Nu se percepe taxa de participare.
  Cursuri in limba engleza

  Universitatea Romano-Americana anunta o noua serie de cursuri in limba engleza, sustinute de profesori americani de la universitati partenere.

 • Dr. James McCOLLUM, University of Alabama in Huntsville

 • Curs:
  18-29 OCTOMBRIE: APPLIED BUSINESS MANAGEMENT
  1-12 NOIEMBRIE: PROJECT MANAGEMENT

 • Dr. Marshall PATTIE, James Madison University, Virginia
 • Curs:
  22-26 NOIEMBRIE: HUMAN RESOURCE MANAGEMENT


  Informatii si inscrieri:
  Biroul Relatii Internationale
  Etaj III / 305
  Telefon: +4-021-202.95.09 | +4-0372.120.121

  Curs de creativitate fotografica - organizat de "Creative library BUCURESTI"

  "Creative library BUCURESTI" si "Banda Foto", in parteneriat cu Universitatea Romano-Americana, CSRJ si J-Wind organizeaza cursul de creativitate fotografica, pe durata unui semestru.
  Seria de seminarii se va finaliza cu un eseu fotografic pe tema: Influente japoneze in Romania.


  Arata ca iti pasa! - "Ziua de Curatenie Nationala"

  Activitatile sociale sunt responsabilitatea fiecaruia dintre noi!

  Universitatea Romano-Americana participa la "Ziua de Curatenie Nationala".
  Implica-te si tu activ alaturi de colegii si profesorii tai la "curatenia nationala de pe 25 septembrie", in cadrul proiectului "LET'S DO IT, ROMANIA!"  Pentru mai multe detalii acceseaza site-ul www.letsdoitromania.ro sau vino la Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera, etaj 3, camera 303.
  Deschiderea anului universitar 2010-2011

  Vineri, 1 octombrie 2010, ora 10:00, va avea loc in Aula Magna, deschiderea oficiala a anului universitar 2010 - 2011.

 • Festivitatea de deschidere pe facultati


 • 1 octombrie 2010

  - Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale, ora 13.00, Aula Magna
  - Facultatea de Studii Economice Europene, ora 13.00, Amfiteatrul Jean Monnet
  - Facultatea de Drept, ora 14.30, Aula Magna
  - Facultatea de Management-Marketing, ora 16.00, Aula Magna

  2 octombrie 2010

  - Facultatea de Informatica Manageriala, ora 9.00, Aula Magna
  - Facultatea de Economia Turismului Intern si International, ora 10.30, Aula Magna


  Sunt invitati sa participe studenti, masteranzi, absolventi si familiile acestora, alaturi de cadre didactice, personal administrativ, reprezentanti ai partenerilor sociali, mediului de afaceri si mass-media.
  Cercul de Economie Austriaca

  Centrul de Economie Politica si Afaceri "Murray Rothbard" din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza, incepand din luna octombrie, Cercul de Economie Austriaca.

  Scopul Cercului de Economie Austriaca este sa asigure un studiu sistematic si intens al teoriei si practicii economice din perspectiva Scolii Austriece de Economie.

 • Program
 • 1. Ce este liberalismul?
  2. Diviziunea muncii si liberul-schimb
  3. Calculul economic, socialismul si interventionismul
  4. Acumularea de capital si cresterea economica
  5. Concurenta si monopolul
  6. Externalitati, informatie asimetrica si hazard moral
  7. Sisteme monetare si activitatea bancara
  8. Politica monetara si inflatia
  9. Politica monetara si ciclul afacerilor
  10. Keynes vs. Hayek: multiplicatorul si acceleratorul
  11. Ecologismul
  12. Transporturile
  13. Sindicatele
  14. Controlul armelor
  15. Controlul drogurilor
  16. Educatia

  O noua recunoastere a valorii studentilor nostri

  In perioada 2-11 septembrie 2010 Asociatia Facultatilor de Economie din Romania (AFER) si Facultatea de Stiinte Economice, Universitatea din Oradea, in parteneriat cu Centrul de Cercetare pentru Competitivitate si Dezvoltare Durabila (CCCDD), Asociatia Generala a Economistilor din Romania (AGER) - filiala Bihor si Centrul de Documentare Europeana din cadrul Universitatii din Oradea (EDCO), a organizat Scoala de Vara "Competitivitate si dezvoltare durabila din perspective integrarii europene".

  Aceasta s-a adresat studentilor de elita din invatamantul superior economic romanesc premiati in cadrul Olimpiadei Nationale a Studentilor Economisti, editia a IV-a (noiembrie 2009) si editia a V-a (mai 2010).

  Reprezentanta Universitatii Romano-Americane, Catalina BACIU, a obtinut Diploma de Merit pentru Locul I pentru aportul sau la realizarea temei "Investitii in echipamente si sisteme informatice integrate pentru cresterea productivitatii si competitivitatii microintreprinderii SC Crystalsoft DesignSRL", in cadrul echipei "Competitivitate 1".


  Dezbatere pe tema "Despre libertarianismul din SUA"

  Dezbatere - Despre libertarianismul din SUA - Interviu in cotidianul Economistul cu domnul Camil A. Petrescu (New York).
  Dezbaterea a avut loc in cadrul Centrului de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard din cadrul Universitatii Romano- Americane, septembrie 2010.

  Senat Comemorativ

  Senatul Universitar va comemora marti, 5 octombrie 2010, orele 10:00, doi ani de la trecerea in eternitate a celui care a fost Prof.univ.dr. Ion Smedescu, Presedinte Fondator si Rector al Universitatii Romano-Americane.
  Ceremonia Deschiderii Noului An Universitar 2010-2011

  Festivitatea de deschidere a noului an universitar la Universitatea Romano-Americana a avut loc in Aula Magna, in prezenta studentilor, masteranzilor, cadrelor didactice si a numerosi invitati.

  Intre personalitatile care au luat parte la acest eveniment festiv trebuie sa ii mentionam pe domnul profesor universitar doctor Ovidiu FOLCUT, Rectorul Universitatii Romano-Americane, domnul Ronald CARRIER, Presedinte Emerit al Universitatii James Madison din SUA, domnul Ion ILIESCU, fost presedinte al Romaniei, Excelenta Sa domnul Natsuo AMEMYIA, Ambasadorul Japoniei la Bucuresti, domnul Michael USSERY, Presedinte al Consiliului Universitatilor Americane din Strainatate, doamna Gilda LAZAR, Director Corporate Affairs al JTI, doamna Stefania POPP, CEO al Junior Achievement Romania si domnul Mihai TUDORANCEA, membru al Asociatiei Absolventilor Universitatii Romano-Americane.

  Rectorul Universitatii Romano-Americane a inmanat Diplome de Absolvire primei promotii de absolventi ai Programului Master of Business Administration - Project Management organizat de Universitatea Romano-Americana in parteneriat cu DeSales University din Pennsylvania, SUA.  De asemenea, au fost inmanate Diplome de Excelenta studentilor, masteranzilor si licentiatilor cu media generala 10.  In cadru oficial, Rectorul Universitatii Romano-Americane a inaugurat RAU Bookstore, magazin cu produse personalizate Universitatea Romano-Americana. • Comunicat de presa

 • Senat Comemorativ

  Senatul Universitar a comemorat marti, 5 octombrie 2010, orele 10:00, doi ani de la trecerea in eternitate a celui care a fost Prof.univ.dr. Ion Smedescu, Presedinte Fondator si Rector al Universitatii Romano-Americane.


  Cultura corporatista a companiei HONDA - incercari, creativitate & inovatie

  Ambasada Japoniei la Bucuresti si Universitatea Romano-Americana prin Centrul de Studii Romano-Japoneze va invita la conferinta "Cultura corporatista a companiei HONDA - incercari, creativitate & inovatie" sustinuta de domnul Profesor Saburo Kobayashi.

  Evenimentul va avea loc miercuri, 13 octombrie, ora 11:00, in Aula Magna, Universitatea Romano-Americana, Bucuresti.
  Saburo Kobayashi a lucrat la HONDA din 1971 pana in 2005, ca General MG si a facut parte din echipa ce a introdus pe piata tehnologia airbag-ului. In prezent este Visiting Professor la Chuo University, Graduate School of Strategic Management, Lector la Waseda University, Graduate School of Science & Engineering si Lector la Hitotsubashi University, Graduate School of International Corp. Strategy.
  Expunerea domnului Saburo Kobayashi va fi sustinuta in limba engleza.


  Cursul "APPLIED BUSINESS MANAGEMENT"

  Profesorul JAMES K. McCOLLUM, PhD, de la University of Alabama in Huntsville, USA va preda studentilor Universitatii Romano- Americane, in perioada 18-29 octombrie a.c., cursul "Applied Business Management".

  Orar:
  Luni - Vineri, 9:00 - 11:50

  Sala de curs: Laborator MBA
  Lansare de carte: "Economia mondiala sub lupa: de la crize acute la crize cronice"

  Marti, 19 octombrie 2010, ora 12:00, la Sala Senatului Universitatii Romano-Americane va avea loc lansarea cartii "Economia mondiala sub lupa: de la crize acute la crize cronice".

  Autorii, Florin Bonciu si Gabriela Baicu, vor face o scurta prezentare a cartii, urmata de dezbateri pe tema crizei economice, a naturii si implicatiilor acesteia.  Cultura corporatista a companiei HONDA

  Ambasada Japoniei la Bucuresti si Universitatea Romano-Americana prin Centrul de Studii Romano-Japoneze a organizat conferinta "Cultura corporatista a companiei HONDA - incercari, creativitate & inovatie" sustinuta de domnul Profesor Saburo Kobayashi.

  Evenimentul a avut loc miercuri, 13 octombrie, in Aula Magna, Universitatea Romano-Americana, Bucuresti.
  Invitatul Saburo Kobayashi a lucrat la HONDA din 1971 pana in 2005, ca General MG si a facut parte din echipa ce a introdus pe piata tehnologia airbag-ului. In prezent este Visiting Professor la Chuo University, Graduate School of Strategic Management, Lector la Waseda University, Graduate School of Science & Engineering si Lector la Hitotsubashi University, Graduate School of International Corp. Strategy.


  Startul cursului "Applied Business Management"

  Universitatea Romano-Americana a inceput o noua serie de cursuri in limba engleza, sustinute de profesori americani de la universitati partenere.
  Primul curs din serie, Applied Business Management, este sustinut de Dr.James McCOLLUM, University of Alabama in Huntsville.


  Carte in engleza a profesorilor Universitatii Romano-Americane - prezentata la Bruxelles

  "The ongoing challenge: How to remain competitive in the global service economy", autori Theodor Valentin Purcarea si Monica Paula Ratiu, doi reprezentanti ai Universitatii Romano-Americane - o carte in engleza, recomandata in franceza si olandeza, la Bruxelles, in septembrie 2010, de renumitele reviste "Distribution d'Aujoud'hui" si "Distributie vandaag".


  Training in domeniul economic pentru jurnalisti

  Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard a organizat in perioada 18-19 octombrie 2010 trainingul dedicat jurnalistilor cu tema De unde vine cresterea economica. Cum sa ne imbogatim fara sa pagubim pe nimeni?

  Pe parcursul celor doua intalniri au participat jurnalisti de la: Forbes-Romania, Antena 1, Evenimentul Zilei, Financiarul, Europa FM, Radio Romania, Realitatea.net, Daily Business, Money Express, Timpul, NewsIn, Wall-Street, revista Renne.
  Scopul proiectului MASTERING ECONOMIC JOURNALISM este pregatirea si perfectionarea jurnalistilor romani in intelegerea functionarii economiei de piata si a efectelor politicilor publice.


  Jesus Huerta de Soto - Conferinta "Financial Crisis and Economic Recession"

  Miercuri, 20 octombrie a.c., studentii Universitatii Romano-Americane au avut privilegiul de a audia prelegerea unuia din cei mai reputati specialisti in economie politica, profesorul Jesus Huerta de Soto de la Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid, sustinuta in cadrul conferintei "Financial crisis and economic recession".
  La eveniment a fost prezent si Excelenta Sa domnul Estanislao de Grandes Pascual, Ambasadorul Spaniei la Bucuresti.  Cu acest prilej, rectorul Universitatii Romano-Americane, prof.univ.dr. Ovidiu Folcut, a decernat in numele Senatului Universitatii Romano-Americane, profesorului De Soto, "Diploma de Excelenta" pentru contributia deosebita avuta in domeniul cercetarii impactului fluctuatiilor economice.
  "Astazi este o zi speciala pentru intreaga comunitate academica deoarece avem onoarea de a avea drept invitat un profesor remarcabil, un faimos reprezentant al Scolii Austriece si, credem noi, un cert candidat la Premiul Nobel pentru economie, in viitorul apropiat - Profesorul Jesus Huerta de Soto de la Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid", a precizat in alocutiunea sa Rectorul Universitatii Romano- Americane, prof.univ.dr.Ovidiu Folcut.

  Jesus Huerta de Soto este profesor la universitatea Rey Juan Carlos din Madrid, doctor in economie si drept, membru al Societatii Mont Pelerin, al Royal Economic Society of London si al American Economic Association, este detinatorul a numeroase distinctii si premii, ca recunoastere a competentelor profesionale inalte: Premiul International pentru Economie al Regelui Juan Carlos (Madrid, 1983), Premiul Adam Smith (Buxelles, 2005), Premiul Memorial Franz Cuhel pentru Excelenta in Educatia Economica (Praga, 2006), Titlul de Doctor Honoris Causa in Stiinte Sociale al Universitatii Francisco Marroquin (Guatemala, 2009).


  Profesor universitar doctor Jesus Huerta de Soto
  Financial Crisis and Economic Recession  Dintre numeroasele lucrari de cercetare si articole ale profesorului Jesus Huerta de Soto se remarca tratatul sau - "Moneda, creditul bancar si ciclurile economice", care a fost tradus in mai multe limbi de circulatie internationala.
  Editia in limba romana a celebrei lucrari a fost lansata cu aceasta ocazie, in incinta Universitatii Romano-Americane.  Cu acest prilej a avut loc si inaugurarea oficiala, in cadrul Universitatii Romano-Americane, a Centrului de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard.
  Jesus Huerta de Soto in dialog cu studentii Universitatii Romano-Americane pe tema "Financial crisis and economic recession".
  Programul MASTERING ECONOMIC JOURNALISM

  Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard a organizat marti, 26.10.2010 workshop-ul "Politica monetara. Cum sa ne imbogatim fara sa simta nimeni ca e pagubit?".
  Workshop-ul a fost dedicat jurnalistilor ca parte a programului Mastering Economic Journalism, la el participand jurnalisti de la ProTV, TVR, Forbes Romania, revista Renne.
  Scopul proiectului MASTERING ECONOMIC JOURNALISM este pregatirea si perfectionarea jurnalistilor romani in intelegerea functionarii economiei de piata si a efectelor politicilor publice.
  Campania de Recrutare - Clubul Studentilor CS-URA

  Clubul Studentilor din Universitatea Romano-Americana organizeaza, in perioada 25 Octombrie - 7 Noiembrie, "Campania de Recrutare" din semestrul I.

  Pentru mai multe detalii si pentru a afla modalitatea de aplicare, va rugam vizitati sectiunea "Clubul Studentilor CS-URA, din cadrul zonei "Viata Studenteasca" de pe site-ul Universitatii Romano-Americane.
  Halloween Workshop!

  Clubul Studentilor CS-URA va invita vineri, 29.10.2010, orele 15:00-17:00, in sala 223 pentru a participa la Halloween Party! .
  Alaturi de invitati va fi prezent si domnul profesor James McCollum, de la University of Alabama in Huntsville.


  Debutul Cercului de Economie Austriaca

  "Despre proprietate si exploatare" a fost prima tema cu care a debutat Cercul de Economie Austriaca, marti 26.10.2010, in cadrul Centrului de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard.
  Scopul Cercului de Economie Austriaca este sa asigure un studiu sistematic si intens al teoriei si practicii economice din perspectiva Scolii Austriece de Economie.
  Inscrieri la un nou modul de studiu in cadrul Cercului de Economie Austriaca

  Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard primeste inscrieri pentru un nou modul de studiu in cadrul Cercului de Economie Austriaca.
  In cadrul celor 16 seminarii participantii vor aborda domenii precum calculul economic, externalitatile, politica monetara, ecologismul, sindicatele, controlul armelor, drogurile, educatia s.a. din perspectiva Scolii Austriece de Economie. La final participantii pot sustine un examen pentru a primi certificatul de absolvire a acestui program.

  Detalii privind programul si bibliografia gasiti pe site-ul centrului: www.rothbard.rau.ro

  Taxa de participare este de 300 de lei, platibila in trei rate egale. Devalued money for invaluable education! Cei interesati sunt rugati sa trimita un e-mail de confirmare impreuna cu un scurt CV la adresa [email protected].
  Cursul "PROJECT MANAGEMENT"

  Profesorul JAMES K. McCOLLUM, PhD, de la University of Alabama in Huntsville, SUA va preda studentilor Universitatii Romano-Americane, in perioada 01 - 12 noiembrie a.c., cursul "Project Management".

  Orar:
  Luni - Vineri,
  9:00 - 11:50

  Sala de curs: Laborator MBA
  Finalizarea cursului "APPLIED BUSINESS MANAGEMENT"

  Profesorul JAMES K. McCOLLUM, PhD, de la University of Alabama in Huntsville, SUA, a predat studentilor Universitatii Romano-Americane, in perioada 18-29 octombrie a.c., cursul "Applied Business Management".

  Halloween Workshop

  Clubul Studentilor CS-URA a organizat vineri, 29.10.2010, orele 15:00-17:00, in sala 223 un workshop tematic pentru Halloween.
  Invitat special la eveniment a fost domnul profesor doctor James McCollum, de la University of Alabama in Huntsville.


  Cursul "Project Management"

  Profesorul JAMES K. McCOLLUM, PhD, de la University of Alabama in Huntsville, SUA preda studentilor Universitatii Romano- Americane, in perioada 01 - 12 noiembrie a.c., cursul "Project Management".


  Programul "MASTERING ECONOMIC JOURNALISM"

  Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard a organizat marti, 2.11.2010 workshop-ul De unde vine cresterea economica iluzorie. De ce am saracit in timpul boom-ului?

  Workshop-ul a fost dedicat jurnalistilor ca parte a programului "Mastering Economic Journalism", la el participand jurnalisti de la Evenimentul Zilei, Money.ro, ProTv si Revista Renne.
  Scopul proiectului "Mastering Economic Journalism" este pregatirea si perfectionarea jurnalistilor romani in intelegerea functionarii economiei de piata si a efectelor politicilor publice.


  Parlamentari Europeni in discutie cu studenti ai Universitatii Romano-Americane

  Joi, 4 noiembrie 2010, in organizarea Facultatii de Studii Economice Europene a avut loc o intalnire a reprezentantilor Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European cu studenti ai Universitatii Romano-Americane.

  La intalnire au participat ca invitati domnul Radu Negrea, responsabil al Biroului Grupului PPE la Bucuresti si doamna Anca Raluca Butcaru, expert la Parlamentul European.
  In cursul intalnirii au fost prezentate aspecte ale activitatii Parlamentului European si modul in care acestea influenteaza viata cetatenilor europeni. Totodata a fost lansat si volumul "Reunificarea Europei" care prezinta evolutia tarilor care au aderat la Uniunea Europeana in 2004 si 2007.


  XTB Academic Trading Championship

  Ti-ai dorit vreodata sa vezi cum e la bursa in realitate?
  Cum arata o zi de lucru din viata unui broker?

  X-Trade Brokers Romania lanseaza primul program academic de trading destinat studentilor care vor sa invete secretele business-ului si tehnicile cele mai apreciate.
  Inscrie-te la XTB AcademicTrading Championship si castiga premii zilnic.

  Detalii pe http://www.xtb.ro/concurs/


  Dacia-Renault - unul dintre cei mai importanti investitori straini in Romania se prezinta studentilor Universitatii Romano- Americane

  Facultatea de Studii Economice Europene a organizat vineri, 12 noiembrie 2010, incepand cu ora 10:30, in Sala Senatului, o intalnire cu dl. Mihai Bordeanu, director de marketing la Dacia-Renault, care a facut o prezentare a activitatii si planurilor de viitor ale unui important investitor strain in Romania.

  Succesul obtinut in activitatea Renault din Romania, inclusiv in perioada de criza economica, poate constitui un model din care viitorii economisti pot trage concluzii folositoare.

  La intalnire a participat de asemenea dna.dr. Gabriela Baicu, consultant in domeniul afacerilor internationale.


  Simpozionul "Institutii Juridice Contemporane in Contextul Integrarii in UE"

  Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Romano-Americane a organizat in perioada 12-13 noiembrie 2010 cea de a patra editie a simpozionului international "Institutii Juridice Contemporane in Contextul Integrarii in UE".
  Cu acest prilej au fost prezenti renumiti specialisti in domeniul juridic si au fost prezentate si dezbatute numeroase idei si proiecte de viitor in domeniu.

  Deschiderea oficiala a evenimentului a fost organizata in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane si a beneficiat de un mesaj de intampinare transmis personal de domnul rector, profesor universitar doctor Ovidiu FOLCUT.  Dezbaterile si prezentarile au continuat apoi in prezenta specialistilor in domeniul juridic.


  Incheierea cursului "Project Management"

  Profesorul JAMES K. McCOLLUM, PhD, de la University of Alabama in Huntsville, SUA, a predat studentilor Universitatii Romano- Americane, in perioada 1-12 noiembrie a.c., cursul "Project Management".


  Dezbaterea "Criza si redefinirea rolului bancilor centrale"

  Ne face placere sa va invitam sa luati parte la dezbaterea CRIZA SI REDEFINIREA ROLULUI BANCILOR CENTRALE.
  Evenimentul va avea loc joi, 18 noiembrie, ora 12:00, Sala Senatului, Universitatea Romano-Americana din Bucuresti.

  Programul manifestarii
  Cursul "HUMAN RESOURCE MANAGEMENT"

  Profesorul MARSHALL PATTIE, PhD, de la James Madison University, SUA va preda studentilor Universitatii Romano-Americane, in perioada 22-26 noiembrie a.c., cursul "Human Resource Management".

  Orar: Luni - Vineri, 9:00 - 11:50

  Sala de curs: Laborator MBA
  Misterul tobelor japoneze, dezvaluit la Bucuresti

  TAKUMI KATO,
  cel mai la moda percutionist japonez,
  pentru prima oara in Romania,
  pe 25 noiembrie


  Unul dintre cei mai in voga cantareti de taiko (tobe traditionale japoneze), Takumi Kato (29 de ani), va concerta joi, 25 noiembrie a.c., cu incepere de la ora 20:00, in Aula Universitatii Romano-Americane (Bucuresti, Bulevardul Expozitiei nr.1B, sector 1).

  Concertul sustinut de Takumi Kato sub titlul Invocarea Zeilor: Misterul tobelor japoneze face parte din turneul din 2010 al artistului care cuprinde spectacole sustinute in: Statele Unite (Chicago si Pittsburgh), Romania (Bucuresti si Oradea) si Croatia (Zagreb).
  Prin acest turneu Kato promoveaza muzica traditionala japoneza redata prin instrumente de percutie cunoscute sub numele de taiko (tobe traditionale japoneze).
  Concertul de la Bucuresti, din 25 noiembrie, va fi precedat de un workshop desfasurat in foaierul Universitatii Romano-Americane (corp C) intre orele 17:00 si 19:00. In cadrul acestui workshop Takumi Kato isi va demonstra abilitatile de percutionist si ii va invita pe cativa dintre membrii audientei sa participe la o reprezentatie interactiva pentru a-i introduce in tainele tobelor japoneze.

  Evenimentul, organizat in Romania de Centrul de Studii Romano-Japoneze (CSRJ) din Universitatea Romano-Americana, de creative library BUCURESTI inspired by TOYOTA si de J-Wind Creative Consultants SRL cuprinde, pe langa concertul de la Bucuresti, inca o reprezentatie care va avea loc sambata, 27 noiembrie (cu incepere de la ora 19:00) la Oradea (Teatrul de Stat pentru Copii si Tineret Arcadia).

  In cadrul reprezentatiilor din Romania, Takumi Kato va interpreta compozitii proprii folosind taiko de diverse marimi, precum si oodaiko (cea mai mare toba taiko, avānd un diametru de 1,60 m). Kato este castigatorul sectiunii de oodaiko la Concursul International de Tobe Japoneze desfasurat la Tokyo in 2008 si considerat a fi unul dintre cei mai talentati interpreti din lume la acest instrument.

  Intrarea la concertele si workshop-urile sustinute de Takumi Kato este libera si se face pe baza unei invitatii care poate fi obtinuta prin inscrierea pe site-ul
  http://www.creativebucuresti.org/taiko.html


  Cursul "Human Resource Management"

  Profesorul Marshall PATTIE, PhD, de la James Madison University, SUA, preda studentilor Universitatii Romano-Americane, in perioada 22-26 noiembrie a.c., cursul "Human Resource Management".


  Balul Bobocilor 2010

  Clubul Studentilor din Universitatea Romano-Americana organizeaza

  Balul Bobocilor 2010!


  Evenimentul are loc duminica, 28 noiembrie 2010, in Club Bellagio, incepand cu ora 20:30.


  Workshop TOYOTA

  Joi, 25 noiembrie 2010, intre orele 10:30-12:00, se va desfasura conferinta Spatii si adieri sustinuta de domnul Tetsuya Kaida, Director General al Departamentului de Creare de Valori Corporatiste al TOYOTA Motor Corporation.

  Conferinta va fi urmata de un workshop pe tema Metode de explorare a creativitatii folosind modelul originalitatii japoneze, avand ca invitat special pe domnul Satoru Toya ce va tine un discurs despre Creativitate si aplicatiile ei in procesul planificarii si dezvoltarii de produse.

  Workshopul face parte dintr-o serie ce se va desfasura pe parcursul anului 2011. Participarea se face pe baza de invitatie, persoanele interesate fiind rugate sa trimita un CV ilustrand experienta in domeniul creativitatii si interesul pentru cultura japoneza la adresa:
  [email protected]
  pana pe data de 23 noiembrie 2010.

  Conferinta va avea loc in Sala Senatului din cadrul Universitatii Romano-Americane, Bd. Expozitiei nr. 1B, Corp B, etaj 1.


  Conferinta "Armonizarea legislatiei privind insolventa la nivelul Uniunii Europene"

  In data de 26 noiembrie 2010, va avea loc la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti conferinta "Armonizarea legislatiei privind insolventa la nivelul Uniunii Europene", organizata de INSOL EUROPE Academic Forum si Universitatea Romano-Americana.

  Scopul conferintei este acela de a facilita informarea si dezbaterile pe subiectele anuntate in baza studiilor prezentate de renumiti practicieni si specialisti in insolventa - profesori, judecatori, avocati, practicieni in insolventa.

  Conferinta are ca principale subiecte:
  - Dezbaterea Raportului "Harmonization of Insolvency Law at EU Level" realizat de INSOL Europe pentru Comisia Europeana
  - Discutarea diferentelor de reglementare a insolventei la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene
  - Solutiile instantelor de judecata romane la problemele ridicate de insolventa europeana
  - Pozitia specialistilor romani fata de necesitatea armonizarii legislatiei la nivel european in materia dreptului insolventei  Finalizarea cursului "Human Resource Management"

  Profesorul Marshall PATTIE, PhD, de la James Madison University, SUA, a predat studentilor Universitatii Romano-Americane, cursul "Human Resource Management".
  Absolventii cursului au participat la ceremonia de inchidere si au primit diplome.


  Conferinta "Armonizarea legislatiei privind insolventa la nivelul Uniunii Europene"

  In data de 26 noiembrie 2010, a avut loc la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti conferinta "Armonizarea legislatiei privind insolventa la nivelul Uniunii Europene", organizata de INSOL EUROPE Academic Forum si Universitatea Romano-Americana.

  Scopul principal al conferintei a fost acela de a facilita informarea si dezbaterile pe marginea subiectelor prezentate de renumiti practicieni si specialisti in insolventa - profesori, judecatori, avocati, practicieni in domeniu.


  Conferinta "Crossing Boundaries in Culture and Communication"

  Departamentul de Limbi Straine din cadrul Universitatii Romano-Americane a organizat in perioada 26-27 noiembrie 2010 conferinta internationala intitulata "Crossing Boundaries in Culture and Communication".

  Deschiderea oficiala a evenimentului a avut loc in Aula Magna, conducerea universitatii urand bun venit si succes tututor participantilor.

  Desfasurarea conferintei a continuat apoi grupat pe ateliere de lucru tematice. In cadrul sesiunilor de lucru au fost prezentate si dezbatute lucrari in limbile romana, engleza, franceza, spaniola si italiana.

  Concert de tobe japoneze

  Unul dintre cei mai in voga cantareti de taiko (tobe traditionale japoneze) Takumi Kato (29 de ani), a concertat joi, 25 noiembrie a.c. in Aula Universitatii Romano-Americane.

  Concertul sustinut de Takumi Kato sub titlul Invocarea Zeilor: Misterul tobelor japoneze face parte din turneul din 2010 al artistului care cuprinde spectacole sustinute in: Statele Unite (Chicago si Pittsburgh), Romania (Bucuresti si Oradea) si Croatia (Zagreb).
  Prin acest turneu Kato promoveaza muzica traditionala japoneza redata prin instrumente de percutie cunoscute sub numele de taiko (tobe traditionale japoneze).


  Balul Bobocilor 2010 in imagini

  Clubul Studentilor din Universitatea Romano-Americana (CS-URA) a organizat duminica, 28 noiembrie a.c. la Clubul Bellagio, Balul Bobocilor 2010.

  Parteneri: Great Event Factory
  Invitati: Dj Sava & Raluka si Connect-R
  Prezentator: MC George (MC Club Bellagio)

  Castigatoarea concursului Miss Boboc 2010 este Ioana Laura Moldovanu, studenta a facultatii de Relatii Comerciale si Financiar Bancare Interne si Internationale.


  Memorandum incheiat intre Reprezentanta in Romania a Inaltului Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR) si Universitatea Romano-Americana

  In data de 7 decembrie 2010, la sediul Universitatii Romano-Americane, a avut loc semnarea Memorandumului de Intelegere intre Reprezentanta in Romania a Inaltului Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR) si Universitatea Romano-Americana.

  Acest memorandum de intelegere are drept scop facilitarea cooperarii dintre cele doua institutii, urmand sa se concretizeze prin crearea unei specializari in cadrul disciplinei "Clinica juridica" din planul de invatamant al Facultatii de Drept, in materia dreptului refugiatilor si a dreptului umanitar, incepand cu anul universitar 2010-2011.

  Clinica juridica mai sus mentionata va oferi participantilor oportunitatea de a cunoaste atat aspecte teoretice, cat si practice, referitoare la problematica migratiei si a refugiatilor, precum si la mandatul UNHCR, prin intermediul unor vizite de studiu si a unor prezentari sustinute de catre reprezentanti ai diferitelor institutii implicate, in mod direct, in aceasta problematica. Mai mult, UNHCR:
 • va pune la dispozitia Universitatii Romano-Americane diverse materiale scrise si audio-video, atat pentru biblioteca universitatii, cat si pentru folosirea acestora la cursuri;
 • va facilita implicarea studentilor in activitati practice de asistenta a persoanelor de interes pentru UNHCR prin activitati de internship in cadrul UNHCR, Reprezentanta in Romania, si prin activitati de voluntariat la ONG-urile partenere;
 • va sprijini cu materiale suplimentare pe acei studenti care vor dori sa isi redacteze lucrarile de licenta pe problematica azilului si/sau migratiei;
 • va facilita, in cooperare cu partenerii sai guvernamentali, vizite de studiu ale studentilor in centre de receptie, cazare si detentie;


 • Memorandumul a fost semnat de Excelenta Sa, dl.Machiel Salomons, in calitate de Reprezentant al UNHCR in Romania si de prof.univ.dr. Ovidiu Folcut - Rectorul Universitatii Romano-Americane.


  CS-URA - CHRISTMAS PARTY

  Clubul Studentilor CS-URA te invita sa petreci alaturi de ei pe 14.12.2010, in Le Studio Club, ora 20.30 (fostul R2, in Regie) la CS-URA Christmas Party.

  Evenimentul face parte din cadrul Campaniei de Craciun "Daruieste din suflet!".
  La petrecere vor concerta artisti: MIHAI MARGINEANU, FLORIN CHILIAN, CATALIN JOSAN, JIMMY DUB, SASHA LOPEZ & ANDREEA D, EVAN, VANOTEK, ANDREEA VATAVU & CRISTINA CIUPITU, DJ UNDERVIBE, F.CHARM, TROUBLE CREW (dans).

  Bilet de intrare: 10 lei

  Banii stransi in urma vanzarii biletelor vor fi donati in scop caritabil urmatoarelor cazuri:
  - Andrei Lupea, un baietel de 5 ani ce sufeta de hemipareza si se confrunta cu un chist pe creier ce trebuie operat de urgenta
  - Casa de copii bolnavi de Sindromul DOWN din Campina
  - Casa de copii din Comuna Domnesti, Judetul Ilfov


  Petrece de Craciun - U.R.A.

  In data de 20 decembrie 2010 va invitam alaturi de noi sa il asteptam impreuna pe Mos Craciun!

  Stim din surse sigure ca vine!
  ...ajunge la ora 10:00, in Hol, la parterul Corpului B.

  Sunt invitati toti membri comunitatii noastre academice impreuna cu cei mici, sa se bucure alaturi de Mos si de ajutoarele sale.


  Campania de Craciun "Daruieste din suflet!"

  Anul acesta, pentru ca a devenit deja o "traditie", Clubul Studentilor CS-URA organizeaza Campania de Craciun "Daruieste din suflet!".
  In cadrul campaniei exista si un moment special: Seara Bradului (impodobirea bradului si colinde din partea Corului Facultatii de Teologie "Justinian Patriarhul" din Bucuresti) in data de 15.12.2010 in holul Universitatii Romano-Americane, de la ora 16:30.

  In cadrul aceleiasi campanii, in perioada 6-17 decembrie, de luni pana vineri intre orele 10:00-18:00, este deschis un centru de colectare pentru donatii, in holul Universitatii.

  Toti banii, jucariile, hainutele si cartile colectate vor fi donate in scop caritabil urmatoarelor cazuri:
  - Andrei Lupea, un baietel de 5 ani ce sufera de hemipareza si se confrunta cu un chist pe creier ce trebuie operat de urgenta
  - Casa de copii bolnavi de Sindromul DOWN din Campina
  - Casa de copii din Comuna Domnesti, Judetul Ilfov

  Mos Craciun a fost aici!

  Mos Craciun le multumeste tuturor celor care l-au intampinat cu bucurie, pe 20 decembrie, la Universitatea Romano-Americana!

  Mosul a fost fericit si a impartit daruri copiilor frumosi si cuminti, care l-au asteptat impreuna cu elfii si renii in holul mare de la parterul universitatii.  Concurs de procese simulate in materia Dreptului Comercial

  Departamentul de Activitati Academice al ELSA Bucuresti organizeaza, in martie 2011, un nou concurs de procese simulate in materia dreptului comercial destinat studentilor din anul 3 si 4 de la Facultatile de Drept ale Universitatii din Bucuresti, Universitatii Romano-Americana si Universitatii Nicolae Titulescu.

  Concursul se va desfasura in incinta Curtii De Apel si va fi jurizat de profesorii Gheorghe Piperea, Luminita Tuleasca si Vasile Nemes.

  Facultatea de Drept a Universitatii Romano-Americane va pregati 9 studenti, respectiv 3 echipe de cate 2 avocati pledanti si 3 judecatori.
  Studentii anului 3 si 4 ai Facultatii de Drept ce doresc sa participe, se pot inscrie pana in data de 30 ianuarie 2011, online, la doamna asist.univ.Claudia Son, e-mail:

  [email protected]

  Selectia aplicantilor se va face in perioada 25 februarie 2011 - 10 martie 2011, in baza cunostintelor de drept comercial si drept civil, a abilitatilor oratorice, capacitatii de a lucra in echipa si in conditii de stres.

  Imagini de prima editie a concursului de procese simulate in materie comerciala:
  © Universitatea Romano-Americana / Romanian-American University - Toate drepturile rezervate.

  Publicat la: 2011-01-04 (22551 citiri)

  [ Inapoi ]
    Check Google Page Rank   Contact administrator        URA Protectia Datelor