Acasa Admitere Contact Informatii
           Limba
Select Language:


           Noutati
Actualizare! Prelungirea suspendarii cursurilor fata-in-fata, incepand cu 18.05.2020
publicat: 2020-05-17

#StămAcasă - Sfaturi privind mişcarea şi nutriţia
publicat: 2020-04-14


           Incearca si tu!

           Cine e online
Exista in mod curent, 39 vizitator(i).Arhiva - 2011

Premiu castigat de echipa Universitatii Romano-Americane in cadrul concursului de procese simulate "Nicolae Titulescu"

Echipa Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Romano-Americane, formata din studentii:
- Valentina Sandu
- Dan Voitases
- Bogdan Talvar
si coordonata de prof.univ.dr. Florian Coman si asist.univ.drd. Silvia Martis Tabusca, a participat la concursul national de procese simulate "Nicolae Titulescu", castigand PREMIUL "CONSTANTIN CUNESCU" PENTRU CEL MAI BUN ORATOR, singurul premiu in bani acordat in cadrul concursului.Anual, in perioada 8-10 decembrie, Centrul de Studii de Drept Umanitar, in colaborare cu Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, Comisia Nationala de Drept Umanitar si Centrul de Drept Umanitar al Armatei organizeaza Concursul de procese simulate "Nicolae Titulescu" - o competitie nationala pe teme de Drept International Umanitar si Dreptul Refugiatilor desfasurata in Bucuresti, cu participarea institutiilor de invatamant superior cu studii de profil juridic (facultati de drept, academii militare si de politie etc.)

In anul 2010 competitia pe echipe a fost castigata de catre echipa Facultatii de Drept din Cadrul Universitatii Bucuresti, premiul "Constantin Cunescu" fiind acordat lui Bogdan Talvar - echipa Facultatii de Drept a Universitatii Romano-Americane.


Examen de Licenta - Sesiunea FEBRUARIE 2011

Universitatea Romano-Americana organizeaza Examen de Licenta, sesiunea Februarie 2011:

Inscriere: 23 ianuarie - 6 februarie 2011
Proba 1 - proba scrisa - 7 februarie 2011
Proba 2 - sustinerea lucrarii de licenta - 8-10 februarie 2011


Taxa de inscriere: 700 lei.


Pentru mai multe detalii va rugam consultati sectiunea din site-ul www.rau.ro dedicata examenelor de licenta.
Distinctie acordata de catre "Societatea Stiintifica de Management din Romania"

Sefului Catedrei de Management-Marketing din Universitatea Romano-Americana, prof.univ.dr. Theodor Valentin Purcarea, i s-a conferit calitatea de "Membru de Onoare" al Societatii Stiintifice de Management din Romania "pentru remarcabilele sale contributii stiintifice si manageriale ca initiator si promotor a noi curente de management competitiv si de cultura concurentiala in organizatiile economice din Romania, precum si pentru distinsele sale calitati profesionale, manageriale si umane dedicate dezvoltarii si afirmarii invatamantului superior si cercetarii stiintifice romanesti in spatiul international".


Cursuri sustinute de profesori de la universitati partenere

In cadrul semestrului II din anul universitar 2010-2011 Universitatea Romano-Americana organizeaza noi cursuri in limba engleza, sustinute de reputati profesori straini, de la universitati partenere.

Programul cursurilor:

 • Dr. Jan W. Duggar, Holy Family University
  7-11 martie, 2011
  Curs: Corporate Finance


 • Prof. Kristin WHITE si Prof.Taylor ROSE, Liberty University
  9-15 martie, 2011
  Curs: A Survey in Worldviews


 • Dr. Stephen BOWERS, Liberty University
  9-16 martie, 2011
  Curs: U.S. Constitutional Government and Free Enterprise


 • Dr. John SAEE, University of Technology, Sydney
  14-18 martie, 2011
  Curs: Managing Organizations in the 3rd Millennium


 • Dr. Douglas Michele TURKO, Drexel University
  21-25 martie, 2011
  Curs: Sport Event Tourism


 • Dr. James K. McCOLLUM, University of Alabama in Huntsville
  aprilie, 2011
  Curs: Applied Business Management


 • Dr. Matthew LEE, James Madison University
  1-14 mai, 2011
  Curs: Cultural Psychology


 • Informatii si inscrieri:
  Biroul Relatii Internationale
  Etajul 3/305
  Tel. +4-021.202.95.09 / +4-0372.120.121
  E-mail: [email protected]


  Burse GE: GE Foundation Scholar-Leaders Program

  Studentii de anul II pot beneficia de importante burse si premii in cadrul programului GE Foundation Scholar-Leaders Program, sustinut de cinci universitati din Romania, inclusiv de Universitatea Romano-Americana (vezi www.scholarshipandmore.org), in domeniile economic, management si tehnologie.

  Burse si premii disponibile:

  - o bursa de 1500 euro anual, pentru o perioada de doi ani (total 3000 Euro)
  - oportunitatea de a participa la diverse activitati GE, inclusiv la un seminar de trei zile pe probleme de "leadership" (Leadership Development Program)
  - posibilitati de practica in cadrul GE Romania

  Pentru mai multe detalii si pentru inscrieri, va rugam vizitati site-ul:
  www.scholarshipandmore.org

  Termenul limita pentru inscrieri: 4 martie, 2011


  In cazul in care doriti informatii suplimentare fata de cele disponibile pe site-ul de mai sus va rugam sa ne contactati la:

  IIE European Office
  E-mail: [email protected]
  Tel.: (+36 1) 472-2250
  Sa nu uitam ce a insemnat Holocaustul

  Centrul de Informare ONU pentru Romania si Universitatea Romano-Americana, au organizat sambata, 29 ianuarie 2011, cu ocazia Zilei internationale de comemorare a victimelor Holocaustului, o vizionare a filmului "Dare to Resist / Indrazneste sa te opui".

  "Dare to Resist / Indrazneste sa te opui" este povestea a trei adolescente: Faye Schulman - fotograf si partizan in padurile Poloniei (aflate astazi pe teritoriul Belarus), Barbara Rodbell - o balerina din Amsterdam care furniza ilegal manifeste si ziare subversive si asigura hrana si transportul evreilor care se ascundeau de regimul nazist si Shulamit Lack - care procura documente false si oferea adapost evreilor care doreau sa fuga din Ungaria.

  Prin organizarea acestui eveniment s-a urmarit sensibilizarea participantilor fata de drepturile omului, de toleranta si discriminare, dar si de efectele incalcarilor flagrante ale drepturilor omului. La finalul filmului, participantii au putut sa-si impartaseasca sentimentele traite pe parcursul vizionarii, dezbatand intr-o atmosfera relaxata lectia de istorie denumita Holocaust.

  Pentru informatii suplimentare, vizitati http://www.un.org/en/holocaustremembrance  InDRAGOBESTE-te si tu... sarbatoreste romaneste!

  Clubul Studentilor din Universitatea Romano-Americana (CS-URA) va invita la petrecerea, "InDRAGOBESTe-te si tu", sarbatoare romaneasca de Dragobete, din cadrul editiei a 2-a a festivalului Dragolentin.
  Petrecerea se va tine in Club Silver Church pe data de 23.02.2011, intrarea fiind libera.

  Parteneri: Uniunea Studentilor din Romania, Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, Club Silver Church.


  NOU!
  Programe de studii in limba engleza


  Incepand din anul universitar 2011 - 2012, in cadrul Universitatii Romano-Americane se organizeaza doua noi programe de studii universitare de licenta cu predare exclusiva in limba engleza, acreditate de ARACIS:

  1. Afaceri Internationale (International Business), Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale, invatamant de zi, durata studiilor 3 ani
  2. Informatica Economica (Computer Science for Economics), Facultatea de Informatica Manageriala, invatamant de zi, durata studiilor 3 ani


  Validare ARACIS disponibila online:
  http://www.aracis.ro/uploads/media/Validare_rapoarte_17.02.2011.pdf
  Dezbaterea "Banii, Securitatea si Educatia"

  Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard organizeaza miercuri, 2 martie 2011 ora 10:00 in Sala Senatului, dezbaterea cu tema: "BANII, SECURITATEA SI EDUCATIA". Mostenirea intelectuala a lui Murray Rothbard fata in fata cu problemele socio-economice actuale.  Tot cu aceasta ocazie, va invitam sa luati parte la alte trei manifestarile organizate la sediul Universitatii Romano-Americane:

 • lansarea cartii "5 eseuri monetare in traditia Scolii Austriece"
 • lansarea cartii "Liberalismul: adevarat si fals", de Murray Rothbard
 • vernisajul "Arta pietei libere - Rothbard Day", o expozitie nonconformista menita sa celebreze Ziua Rothbard intr-un limbaj imagistic aparte

 • "Ne plac ideile tale!" - premiem ideile bune!

  Universitatea Romano-Americana, in parteneriat cu Saptamana Financiara, Financiarul si BRD Societe Generale, va invita miercuri 1 martie, de la ora 10:30, in Aula Magna.

  Cu aceasta ocazie va fi prezentat concursul Ne plac ideile tale! - concurs in urma caruia se vor acorda:

  - Burse de excelenta - 300 Eur/luna, pentru un an universitar
  - Burse de merit - 200 Eur/luna, pentru un an universitar
  - Burse de studii - 150 Eur/luna, pentru un an universitar  Reprezentanti ai mediului de afaceri, invitati la Universitatea Romano-Americana

  Doamna Maria Grapini, Presedinte al Consiliului de Administratie al PASMATEX GRUP Timisoara, a conferentiat vineri, 25 februarie a.c. in cadrul Universitatii Romano-Americane pe tema antreprenoriatului si rolului acestuia in relansarea economiei romanesti, aducand in atentia auditoriului propriul model de management si dezvoltare a unei afaceri de succes, in termeni de profesionalism, respect, echitate si etica.

  Ne plac ideile tale!

  Universitatea Romano-Americana, in parteneriat cu Saptamana Financiara, Financiarul si BRD Societe Generale, a organizat miercuri 1 martie, in Aula Magna evenimentul de lansare a concursului Ne plac ideile tale!.

  In cadrul evenimentului a fost prezentata evolutia Grupului Societe Generale, valorile acestuia si principalele repere ale culturii organizationale.
  De asemenea, a fost prezentat conceptul concursului, conditiile de participare si avantajele implicarii intr-o astfel de competitie.

  - Burse de excelenta - 300 Eur/luna, pentru un an universitar
  - Burse de merit - 200 Eur/luna, pentru un an universitar
  - Burse de studii - 150 Eur/luna, pentru un an universitar  Mobilitati de predare pentru cadre didactice

  S-a lansat selectia pentru mobilitati de predare destinate cadrelor didactice ale Universitatii Romano-Americane. Sunt disponibile 10 locuri pentru urmatoarele destinatii: Austria, Bulgaria, Republica Ceha, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Italia, Islanda, Lituania, Norvegia, Portugalia, Spania, Slovacia si Turcia.

  Inscrierile se realizeaza in perioada 2 - 22 martie 2011 iar concursul de selectie va avea loc joi, 24 martie 2011, la ora 10:00 in Sala Senatului.

  Pentru mai multe informatii despre programe va asteptam la Sala 306, Corp C sau pe pagina de web a Biroului de Programe Comunitare.
  Rothbard Day

  Miercuri, 2 martie 2011, Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard din cadrul Universitatii Romano-Americane, impreuna cu Societatea pentru Libertate Individuala, Institutul Mises, Centrul pentru Economie si Libertate si Centrul Independent pentru Studii in Economie si Drept au sarbatorit impreuna Rothbard Day. Cu aceasta ocazie au avut loc o serie de evenimente:

 • conferinta "Banii, Securitatea si Educatia" - Mostenirea intelectuala a lui Murray Rothbard fata in fata cu problemele socio-economice actuale
 • lansarea cartii "5 eseuri monetare in traditia Scolii Austriece"
 • lansarea cartii "Liberalismul: adevarat si fals", de Murray Rothbard
 • vernisajul "Arta pietei libere - Rothbard Day", o expozitie nonconformista menita sa celebreze Ziua Rothbard intr-un limbaj imagistic aparte • Vrei sa pleci in Europa cu bursa Erasmus?

  Afla cum:

 • Joi, 10 Martie 2011, ora 12:00 la Sala 520 - Sesiune de Informare Erasmus
 • Pe www.rau.ro la sectiunea Departamente: Biroul de Programe Comunitare
 • La Biroul 306, Corp C etaj 3 - Biroul de Programe Comunitare

 • Cursuri ale profesorilor de la universitati partenere

  Programare cursuri:

 • Cursul: Corporate Finance
 • Dr. Jan W. Duggar, Holy Family University, SUA
 • Perioada: 7-11 martie, 2011
 • Sala de curs: Laborator MBA
 • Orar: Luni - Vineri, 9:00 - 11:50


 • Cursul: US Constitutional Government and Free Enterprise
 • Prof. Stehphen Bowers, PhD, Liberty University, SUA
 • Perioada: 9-16 martie, 2011
 • Sala de curs: Sala Lectura - Biblioteca
 • Orar: Luni - Vineri, 9:00 - 11:50


 • Cursul: A Survey in Worldviews
 • Prof. Kristin White & Prof. Taylor Rose, Liberty University, SUA
 • Perioada: 9-15 martie, 2011
 • Sala de curs: Laborator MBA
 • Orar: Luni - Vineri, 13:00 - 16:00


 • Informatii si inscrieri:
  Biroul Relatii Internationale
  Etajul 3/305
  Tel. +4-021.202.95.09 / +4-0372.120.121
  E-mail: [email protected]


  Jeffrey Miron - Director of Undergraduate Studies, Department of Economics - HARVARD UNIVERSITY

  Luni, 14 martie 2011, orele 18.00  Jeffrey A. Miron


  Senior Lecturer and Director of Undergraduate Studies
  Department of Economics
  Harvard University


  Cu aceasta ocazie Universitatea Romano-Americana inaugureaza seria de conferinte "Jeffrey Miron Lectures on Liberty" a Centrului de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard.

  In cadrul evenimentului, profesorul Jeffrey Miron isi va lansa versiunea in limba romana a cartii sale,

  "Liberalismul de la A la Z"


  Jeffrey Miron este in prezent Senior Lecturer si Director of Undergraduate Studies al Departmentului de Economie al Harvard University si Senior Fellow la Cato Institute. Anterior, profesorul Miron a predat la University of Michigan si a indeplinit timp de sase ani functia de presedinte al Departamentului de Economie al Boston University.
  Domnia sa a detinut pozitia Olin Fellowship, acordata de National Bureau of Economic Research, Earhart Foundation Fellowship si Sloan Foundation Faculty Research Fellowship. Profesorul Miron a absolvit Swarthmore College cu distinctia "magna cum laude" si a devenit doctor in economie la Massachusetts Institute of Technology.
  Opiniile profesorului Miron au fost mediatizate de CNN, CNBC, Bloomberg, canalul de televiziune Fox si de zeci de alte posturi de televiziune, radio si publicatii din toata lumea.

  Domeniul de expertiza al domniei sale este teoria economica a liberalismului. Cercetarile sale s-au concentrat pe formularea argumentelor economice impotriva prohibitiei drogurilor. A fost un critic aprig al programului de salvare a bancilor pus in practica de Trezoreria SUA si s-a pronuntat impotriva politicii de stimulare fiscala adoptata de administratia Obama.

  Jeffrey Miron este un profesor stralucit. In patru din ultimii cinci ani a fost inclus in Senior Class List of Favorite Teachers.  Parteneri media:Partener:
    
  Participarea pe baza de invitatie  Pentru informatii suplimentare:

  Deschiderea cursului "Corporate Finance"

  Luni, 7 martie 2011, a avut loc deschidere cursului "Corporate Finance", sustinut de domnul profesor doctor Jan Duggar, decanul Facultatii de Administrarea Afacerilor din cadrul Universitatii Holy Family, Philadelphia, SUA.


  Vizita ambasadorului Federatiei Ruse

  In cadrul proiectului de comunicare sociala "Criza economico-financiara si impactul sau asupra redefinirii polilor de putere economica", Excelenta Sa domnul Alexander Churilin, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Federatiei Ruse in Romania va conferentia pe tema "Rolul Federatiei Ruse intr-o lume in transformare".

  Evenimentul va avea loc miercuri, 16 martie a.c., orele 11:00 in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane.
  Finalizarea cursului "Corporate Finance"

  Vineri, 11 martie 2011, a avut loc ceremonia de absolvire a cursului "Corporate Finance", sustinut de catre profesorul Jan Duggar, decanul Facultatii de Administrarea Afacerilor din cadrul Universitatii Holy Family, Philadelphia, SUA.


  RIUF 2011 - Bucuresti

  In perioada 12-13 martie 2011, la Sala Palatului din Bucuresti, Universitatea Romano-Americana a fost prezenta la cel mai mare eveniment educational din Romania si Estul Europei.  Universitatea Romano-Americana va expune oferta educationala si la targurile de profil "RIUF 2011 - Timisoara" si "RIUF 2011 - Iasi".
  Universitatea Romano-Americana a gazduit conferinta profesorului Jeffrey Miron, Director of Undergraduate Studies, Department of Economics - HARVARD UNIVERSITY

  Luni, 14 martie 2011, Universitatea Romano-Americana a inaugurat seria de conferinte "Jeffrey Miron Lectures on Liberty", a Centrului de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard.

  In cadrul evenimentului, profesorul Jeffrey Miron a lansat versiunea in limba romana a cartii sale,

  "Liberalismul de la A la Z"


  Jeffrey Miron este in prezent Senior Lecturer si Director of Undergraduate Studies al Departmentului de Economie al Harvard University si Senior Fellow la Cato Institute. Anterior, profesorul Miron a predat la University of Michigan si a indeplinit timp de sase ani functia de presedinte al Departamentului de Economie al Boston University.
  Domnia sa a detinut pozitia Olin Fellowship, acordata de National Bureau of Economic Research, Earhart Foundation Fellowship si Sloan Foundation Faculty Research Fellowship. Profesorul Miron a absolvit Swarthmore College cu distinctia "magna cum laude" si a devenit doctor in economie la Massachusetts Institute of Technology.
  Opiniile profesorului Miron au fost mediatizate de CNN, CNBC, Bloomberg, canalul de televiziune Fox si de zeci de alte posturi de televiziune, radio si publicatii din toata lumea.


  Absolvirea cursului "A Survey in Worldviews"

  Marti, 15 martie 2011, a avut loc ceremonia de absolvire a cursului "A Survey in Worldviews", sustinut de catre profesorii Kristin WHITE si Taylor ROSE, de la Liberty University, SUA.


  Vizita ambasadorului Federatiei Ruse

  Excelenta Sa domnul Alexander Churilin, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Federatiei Ruse in Romania, a conferentiat miercuri, 16 martie 2011, la Universitatea Romano-Americana pe tema "Rolul Federatiei Ruse intr-o lume in transformare".

  Evenimentul a avut loc in cadrul proiectului de comunicare sociala "Criza economico-financiara si impactul sau asupra redefinirii polilor de putere economica".


  Absolvirea cursului "U.S. Constitutional Government and Free Enterprise"

  Miercuri, 16 martie 2011, a avut loc ceremonia de absolvire a cursului "U.S. Constitutional Government and Free Enterprise", sustinut de profesorul Stephen Bowers, de la Liberty University, SUA


  Diploma de "Membru de Onoare al SSMAR" pentru profesorul John Saee, PhD

  Miercuri, 16 martie 2011, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane, a avut loc ceremonia inmanarii Diplomei de Membru de Onoare al Societatii Stiintifice de Management din Romania (SSMAR) profesorului John Saee, Seful Diviziei Globale a Asociatiei de Management si a Asociatiei Internationale de Management din SUA si redactor-sef al Jurnalului Asociatiei Internationale de Management din SUA ("Journal of Management Systems").

  Profesorul Saee a publicat peste 200 de lucrari stiintifice de referinta in domeniul managementului, este membru al Comitetului Conferintei Internationale "Capitalul intelectual, managementul cunoasterii si invatarea organizationala" si este castigatorul unui premiu pentru cea mai buna lucrare de cercetare acordat de catre prestigioasa Emerald Group Publishing din SUA.


  Absolvirea cursului "Managing Organizations in the 3rd Millennium"

  Vineri, 18 martie 2011, a avut loc ceremonia de absolvire a cursului "Managing Organizations in the 3rd Millennium", sustinut de profesorul John Saee, de la Swinburne University of Technology, Melbourne, Australia


  Sesiunea de Comunicari Stiintifice Studentesti

  Vineri, 18 martie 2011, Universitatea Romano-Americana a organizat Sesiunea Anuala a Cercurilor Stiintifice Studentesti - 2011.

  Manifestarea a fost organizata pe sectiuni, conform tematicii abordate si programelor de studii de licenta sau masterat la care sunt inmatriculati autorii lucrarilor.
  Si in acest an, ca de altfel si in editiile precedente, au fost prezentate mai multe sute de lucrari stiintifice valoroase si cu deosebite rezultate atat pe plan teoretic cat si practic.


  Conferinta "Rolul Registrului Comertului in desfasurarea si dezvoltarea activitatii comerciale"

  Miercuri, 23 martie 2011, Universitatea Romano-Americana va gazdui conferinta "Rolul Registrului Comertului in desfasurarea si dezvoltarea activitatii comerciale", sustinuta de doamna Adriana Luminita Iacob, Director General al Oficiului National al Registrului Comertului.

  Evenimentul va avea loc in Sala Senatului, incepand cu orele 15:00.
  Intalnire cu Lucian Anghel, Economist-Sef al BCR

  Vino la intalnirea cu Lucian Anghel, Economist-Sef BCR si afla cum trebuie sa citeasca un om de afaceri stirile economice!

  Vei afla ce stiri trebuie sa urmareasca un antreprenor, cum sa separe informatia importanta de "zgomot" si cum sa o interpreteze pentru ca afacerea sa creasca chiar si in timp de criza.

  Intalnirea va avea loc marti, 22 martie, intre orele 16:00 si 17:30, la Universitatea Romano-Americana, sala Amfiteatru 1.
  Conferinta "Intre emotional si judiciar"

  Joi, 24 martie 2011, Universitatea Romano-Americana va gazdui conferinta "Intre emotional si judiciar", sustinuta de domnul Cristian Andrei, Presedinte Fondator al Institutului de Relatii Umane.

  Evenimentul va avea loc in Sala Senatului, incepand cu ora 9:00..
  Succes al studentilor Facultatii de Drept la Conferinta Internationala Studenteasca "Constant 2011"!

  La Conferinta Internationala Studenteasca "Constant 2011", studenta Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Romano-Americane: Carmen-Maria Macarie (anul III), participanta in cadrul Subsectiunii Drept Privat, a obtinut Premiul III cu studiul: "Intreprinderea Familiala" si studenta Oana Gogu (anul III), participanta in cadrul Subsectiunii Drept Public, a obtinut Premiul II cu studiul: "Eficienta principiului In dubio pro reo".

  In cadrul acestei competitii studentesti, au fost apreciate pozitiv toate studiile prezentate de studentii Facultatii noastre de Drept: Alexandra Alexa, Anca Dumitrescu, Raluca Dumitrescu, Bogdan Cheran si Catalin Marin.

  La Conferinta Internationala Studenteasca "Constant 2011", desfasurata in zilele de 25-26 martie a.c., au participat studenti de la Universitatea Nicolae Titulescu din Bucuresti si Universitatea din Miskolc (Ungaria), organizatoare a evenimentului, Universitatea Romano-Americana, Universitatea din Bucuresti, Universitatea "Valahia" din Targoviste, Universitatea "Titu Maiorescu", Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", Universitatea "1 Decembrie" din Alba Iulia, Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir", Universitatea din Pitesti, Academia de Studii Economice, s.a.
  Absolvirea cursului "Sport Event Tourism"

  Vineri, 25 martie 2011, a avut loc ceremonia de absolvire a cursului "Sport Event Tourism", sustinut de profesorul Douglas Turko, de la Drexel University, SUA.


  Revista Performance implineste 2 ani!

  Odata cu implinirea a 2 ani de activitate, de la 1 Martie 2009, Revista Performance, cel mai longeviv proiect al Clubului Studentilor din Universitatea Romano-Americana (CS-URA), a ajuns deja la al 18-lea numar, urmand o traiectorie ascendenta din toate punctele de vedere in acesti doi ani.
  Celebrand acesti doi ani plini de inspiratie, numarul din luna martie vine cu un facelift in ceea ce priveste design-ul, precum si cu multe articole interesante.

  Va invitam sa cititi in numarul acesta al revistei Performance despre:

  • Principalii jucatori pe piata publicitatii prin terminale mobile
  • Traseul echipei de baschet a Universitatii Romano-Americane in Campionatul Universitar de Baschet
  • Obtinerea succesului prin prisma motivarii personale
  • Interviu cu profesorul tau preferat: prof.univ.dr. Valeriu Potecea
  • Tips & Tricks despre "Cum sa pari mai inalt"


  ...si multe altele!


  Va dorim lectura placuta!
  Doua invitatii la Nick Vujicic pentru studentii Universitatii Romano-Americane

  In premiera la Bucuresti, NICK VUJICIC, cel mai carismatic speaker motivational al momentului va sustine conferinta "100% INSPIRATIE.Cum sa traiesti o viata fara limite", o poveste fascinanta si un discurs care-ti va schimba viata.

  Evenimentul se va desfasura in data de 11 Aprilie, de la ora 18:00, in Aula Universitatii Romano-Americane.

  In urma conferintei vei afla:
  • Cum sa schimbi perspectiva si sa privesti dincolo de circumstante
  • Cum sa perseverezi si sa transformi obstacolele in oportunitati
  • Cum sa performezi si sa-ti atingi potentialul maxim
  • Cum sa-ti identifici aspiratiile, obiectivele si calea spre succes
  • Cum sa fii fericit
  Prezentatorul conferintei: ROBERT TURCESCU

  Pentru ca intelegem valoarea povestilor de viata exceptionale si a leadershipului, oferim doua invitatii gratuite pentru studentii nostri.

  Pentru a va inscrie in concurs si a avea posibilitatea castigarii uneia dintre cele doua invitatii, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa:
  - dati Like la pagina de Facebook a Universitatii.
  - motivati dorinta voastra de a participa la acest eveniment in formularul de AICI.

  Castigatorii vor fi anuntati in data de 8.04.2011 (vineri) pe canalele de social media ale Universitatii (Blog, Facebook, Twitter).  Scoala de Vara "Romania Austrian Economics Summer School"

  Centrul de Economie Politica si Afaceri "Murray Rothbard", din cadrul Universitatii Romano-Americana, in parteneriat cu:

  • International Society for Individual Liberty;
  • The CATO Institute;
  • Atlas Economic Research Foundation;
  • Institutul de Studii Liberale;
  • The Economic Way of Thinking;
  • ACTON Institute;
  • Grassroot Institute of Hawaii;
  • Foundation for Economic Education;
  • Institute for Economic Affairs,
  organizeaza Scoala de Vara "Romania Austrian Economics Summer School" in perioada 8-12 iunie 2011.

  Scopul programului este educarea publicului in inoelegerea fenomenelor economice si a importantei institutiilor care incurajeaza dezvoltarea si prosperitatea.
  Participantii vor avea ocazia sa dobandeasca o intelegere a functionarii economiei pe baza invatamintelor descoperite si rafinate timp de generatii de membrii Scolii Austriece de Economie. Obiectivul propus este dobandirea de catre cursanti a unui fundament solid pentru explicarea actiunii umane, interpretarea politicilor publice si anticiparea efectelor acestora.

  Scoala se intinde pe durata a 5 zile si va reprezenta o experienta academica deosebita dintr-un motiv in plus. Pe parcursul lui studentii vor avea ocazia sa intalneasca si sa studieze cu unii dintre mai buni economisti antrenati in traditia Scolii Austriece. Printre acestia se numara Ken Schoolland, autorul celebrei carti de popularizare a economiei, "Aventurile lui Jonathan Gullible (The Adventures of Jonathan Gullible: A Free Market Odyssey)", un best-seller mondial, tradusa in 45 de limbi.

  Informatii: http://austrianeconomics.rau.ro/
  Studentii Universitatii Romano-Americane se remarca din nou

  La sfarsitul lunii februarie 2011, BRD-Groupe Societe Generale impreuna cu Saptamana Financiara au lansat concursul "Ne plac ideile tale" prin care au urmarit colectarea, selectarea si premierea ideilor originale privind produse bancare pentru tineri.

  La concurs au participat studenti din mai multe universitati din tara. In urma evaluarii propunerilor prezentate, doi studenti de la Universitatea Romano-Americana s-au clasat in primii 10 finalisti, ocupand locurile 5 - Alin Remus Lazar, si respectiv 10 - Andreea Emilia Ene.
  Cei doi castigatori sunt studenti in anul III la Facultatea de Relatii Comericale si Financiar-Bancare Interne si Internationale.
  Cursul "Applied Business Management"

  Profesor dr. James K.McCollum, de la University of Alabama in Huntsville, SUA, va preda studentilor Universitatii Romano-Americane, cursul "Applied Business Management", in perioada 11-22 aprilie, 2011.

  Program: Luni - Vineri, 9:00 - 11:50

  Sala de curs: Laborator MBA

  Pentru mai multe detalii va rugam accesati:
  http://guestcourses.rau.ro
  Universitatea Romano-Americana - Campioana Municipala la Baschet

  Echipa de baschet a Universitatii Romano-Americane a devenit CAMPIOANA MUNICIPALA, clasandu-se pe locul I inaintea altor universitati ca A.S.E., Universitatea Politehnica, Universitatea Dimitrie Cantemir, Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" sau Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", participante la Campionatul Universitar de Baschet - 2011.

  Dintre cele 12 echipe studentesti participante la Campionatul Universitar de Baschet - Zona Bucuresti, in cea mai disputata competitie a ultimilor ani, au incheiat pe podium urmatoarele universitati:

  Locul I - Universitatea Romano-Americana
  Locul II - Academia de Studii Economice
  Locul III - U.M.F. "Carol Davila"

  In perioada 8 - 10 Aprilie 2011 va avea loc, cu sprijinul M.E.C.T.S., Finala Nationala a Campionatului Universitar de Baschet. Competitiile pentru echipele masculine de baschet vor fi organizate in acest an de catre Universitatea de Vest "Aurel Vlaicu" din Arad, iar studentele vor participa la turneul final organizat de catre Universitatea "Babes- Bolyai" din Cluj-Napoca.

  La toate meciurile echipei noastre nu a lipsit galeria, formata din cadre didactice, studenti ai universitatii si membrii CS-URA, care au facut de fiecare data atmosfera si au ridicat moralul jucatorilor in momentele mai grele. Acest sprijin s-a facut simtit in mod special la meciul cu echipa A.S.E.-ului, castigat de U.R.A. cu 64-59; baschetbalistii nostri au marturisit ca suporterii au reprezentat al 6-lea membru al echipei pe teren.

  MULT SUCCES IN FINALA NATIONALA!  Medalii de Bronz pentru Echipa de Baschet in Finala Nationala a Campionatului Universitar de Baschet

  Echipa de baschet a Universitatii Romano-Americane, CAMPIOANA ZONALA - Bucuresti 2011, a castigat la Arad MEDALIILE DE BRONZ in Finala Nationala a Campionatului Universitar de Baschet 2010-2011 invingand in finala mica echipa Universitatii Lucian Blaga din Sibiu.

  FELICITARI!
  SUNTEM MANDRI DE VOI!  Dezbaterea "Innovation in Business"

  Luni, 11 aprilie, in cadrul evenimentelor prilejuite de Aniversarea a 20 de ani de la infiintarea Universitatii Romano-Americane, a avut loc in Sala Senatului dezbaterea "Innovation in Business".
  Moderatorul evenimentului a fost doamna Stefania Popp, CEO al Junior Achievement Romania.


  Despre Programul Work and Travel. Studentii intreaba, specialistii raspund

  Luni, 11 aprilie, in cadrul evenimentelor prilejuite de Aniversarea a 20 de ani de la infiintarea Universitatii Romano-Americane, a avut loc in Amfiteatrul 1 intalnirea studentilor cu reprezentanti ai ambasadei SUA la Bucuresti.
  In cadrul acetei intalniri reprezentantii ambasadei SUA au prezentat programul Work and Travel 2011 si au raspuns tuturor intrebarilor studentilor nostri.


  100% INSPIRATIE. Cum sa traiesti o viata fara limite

  In seara zilei de 11 aprilie Universitatea Romano-Americana a gazduit conferinta 100% INSPIRATIE. Cum sa traiesti o viata fara limite, sustinuta de cel mai carismatic vorbitor motivational al momentului, Nick Vujici.

  Fascinantul discurs, povestea extraordinara de viata precum si modelele de leadership si motivare pe care Nick Vujicic le-a impartasit publicului prezent in Aula Magna a Universitatii Romano-Americane au facut ca la finalul evenimentului publicul sa aplaude indelung, apreciind momentele unice oferite de acest eveniment de exceptie.


  Lansare cartii "Marketing"

  Marti, 12 aprilie, in cadrul evenimentelor prilejuite de Aniversarea a 20 de ani de la infiintarea Universitatii Romano-Americane, a avut loc la Sala Senatului lansarea cartii Marketing (editie in limba engleza), scrisa de un grup de autori sub coordonarea profesorului universitar doctor Ion Smedescu, Presedinte-Fondator si fost Rector al Universitatii Romano-Americane.

  Cartea a fost editata sub egida editurii ProUniversitaria iar la eveniment au participat specialisti recunoscuti in domeniul marketingului, ca profesor universitar doctor Valerica Olteanu (co-autor) sau profesor universitar doctor Virgil Balaure, invitati din Statele Unite ale Americii, ca profesor doctor Kent Zimmerman sau profesor doctor Bijan Saadatmand si precum si alte nume de referinta pentru invatamantul superior actual din Romania, ca profesor doctor Ovidiu Folcut - Rectorul Universitatii Romano- Americane, domnul Nicolae Cirstea - director general al grupului editorial "Universul Juridic - Pro Universitaria" si multi altii.


  Ziua "Microsoft Innovation Center"

  Marti, 12 aprilie, in cadrul evenimentelor prilejuite de Aniversarea a 20 de ani de la infiintarea Universitatii Romano-Americane, a avut loc in Amfiteatrul 1 sarbatorirea Zilei Centrului de Inovare Microsoft din cadrul Universitatii Romano-Americane.

  Cu acest prilej reprezentantii firmei Microsoft au demonstrat si prezentat studentilor, cadrelor didactice si invitatilor ultimele tehnologii si propuneri sustinute pe piata de catre celebra companie americana.


  Senat Festiv

  Miercuri, 13 aprilie, in cadrul evenimentelor prilejuite de Aniversarea a 20 de ani de la infiintarea Universitatii Romano-Americane, Sala Senatului a gazduit o intalnire festiva, dedicata acordarii mai multor diplome de recunoastere din partea comunitatii noastre academice pentru personalitatile deosebite care, de-a lungul celor 20 de ani de viata ai universitatii, au fost alaturi de noi si s-au integrat in familia Universitatii Romano-Americane.


  Conferinta "Your Personal Brand 2.0"

  Miercuri, 13 aprilie, in cadrul evenimentelor prilejuite de Aniversarea a 20 de ani de la infiintarea Universitatii Romano-Americane, in Amfiteatrul Jean Monnet a avut loc conferinta "Your Personal Brand 2.0".
  Evenimentul a fost organizat in parteneriat cu BCR si a beneficiat de prezenta invitatilor speciali Mihaela Berciu, Consultant de Imagine al BCR si Alexandru Negrea, Manager Social Media al BCR.


  Conferinta "Viitorul este al meu!"

  Miercuri, 13 aprilie, in cadrul manifestarilor prilejuite de Aniversarea a 20 de ani de la infiintarea Universitatii Romano-Americane, in Aula Magna a avut loc ce-a de a treia editie a conferintei "Viitorul este al meu!".
  Evenimentul a fost organizat in parteneriat cu ISMB si a beneficiat de prezenta unui numeros public format din cadre didactice, studenti, elevi si invitati atat din domeniul educatiei cat si din cel de afaceri.


  Asociatia Absolventilor - Intalnire la 20 de ani!

  Miercuri, 13 aprilie, in cadrul evenimentelor prilejuite de Aniversarea a 20 de ani de la infiintarea Universitatii Romano-Americane, in Sala Senatului s-au reunit membrii Asociatiei Absolventilor Universitatii Romano-Americane. Evenimentul a fost un nou prilej pentru toti fostii studenti sa isi aminteasca de vremea studentiei, de prietenii si colegii din acele zile dar si de a prezenta diverse planuri de viitor si activitati de care sa poata beneficia actualele generatii de studenti si masteranzi ai universitatii.


  Dezbaterea "American Experience in Romanian Business Environment"

  Joi, 14 aprilie, in cadrul evenimentelor prilejuite de Aniversarea a 20 de ani de la infiintarea Universitatii Romano-Americane, in Sala Senatului a avut loc dezbaterea "American Experience in Romanian Business Environment", manifestare organizata in parteneriat cu Camera Americana de Comert.

  Invitatul special al evenimentului a fost domnul Cristian Colteanu, Presedinte si CEO al General Electric Romania


  Doctor Honoris Causa - profesor doctor Iftekhar Hasan

  Joi, 14 aprilie, in cadrul evenimentelor prilejuite de Aniversarea a 20 de ani de la infiintarea Universitatii Romano-Americane, Sala Senatului a gazduit Ceremonia de acordare a titlului de DOCTOR HONORIS CAUSA al Universitatii Romano-Americane profesorului doctor Iftekhar HASAN, Cary L. Wellington Profesor de Finante, Director al Centrului International pentru Cercetari Financiare, Decan al Lally School of Management & Technology din cadrul Institutului Politehnic Rensselaer, New York, SUA.


  Conferinta "Financial stability - condition for sustainable economic growth"

  Joi, 14 aprilie, in cadrul evenimentelor prilejuite de Aniversarea a 20 de ani de la infiintarea Universitatii Romano-Americane, in Aula Magna, a avut loc conferinta "Financial stability - condition for sustainable economic growth", manifestare organizata in parteneriat cu CFA, RAFA si DOFIN-ASE. La lucrari au participat reputati specialisti din domeniul financiar, masteranzi si cadre didactice.


  DIES ANNIVERSARIUS - 20 de ANI

  Vineri, 15 aprilie 2011, a avut loc, in Aula Magna, Festivitatea Aniversarii a 20 de ani de la Infiintarea Universitatii Romano-Americane.

  La acest ceas aniversar intreaga familie a Universitatii Romano-Americane a omagiat, alaturi de invitati de marca atat din mediul academic romanesc cat si din cel american, memoria celui care a fost profesor universitar doctor ION SMEDESCU, Presedinte-Fondator si Rector al Universitatii in perioada 1991 - 2008.

  Luarile de cuvant ale invitatilor, personalitatilor si absolventilor au creat momente emotionante, momente care strang si mai mult legaturile intre toti membri comunitatii noastre academice, intre membrii acestei familii care reuneste prieteni ai Universitatii Romano-Americane de pe toate continentele lumii.

 • Mesaje


 • Distinctii • Ziua Portilor Deschise!

  In cadrul evenimentelor dedicate aniversarii a 20 de ani de existenta in peisajul invatamantului superior romanesc, sambata 16 aprilie Universitatea Romano-Americana a organizat o zi a portilor deschise, in care elevi insotiti de cadre didactice de la liceele din Bucuresti, Buzau, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Prahova, Neamt, Teleorman si Tulcea au vizitat campusul Universitatii Romano-Americane.

  Prezentarea ofertei educationale a fost insotita de o dezbatere pe tema orientarii si consilierii in cariera, la care au participat in calitate de invitati profesorul doctor Bijan Saadatmand, Universitatea James Madison, Virginia, SUA si profesorul doctor Iftekhar Hasan, Decan al Lally School of Management & Technology din cadrul Institutului Politehnic Rensselaer, New York, SUA.


  Cursul "Psychology of Culture"

  Profesor dr. Mathew Lee, de la Universitatea James Madison, SUA, va preda studentilor Universitatii Romano-Americane, cursul "Psychology of Culture", in perioada 2-13 mai, 2011.

  Program:
  Luni - Vineri, 9:00 - 11:50

  Sala de curs:
  Laborator MBA

  Mai multe detalii:
  guestcourses.rau.ro
  EILC - limba romana in toamna anului 2011

  Universitatea Romano-Americana invita studentii Erasmus sa urmeze un curs de limba si cultura romaneasca in septembrie 2011!

  Organizat in cadrul EILC (Erasmus Intensive Language Course), modulul din luna septembrie se adreseaza incepatorilor si se va desfasura in cadrul campusului Universitatii Romano- Americane, intre 12 si 29 septembrie 2011.

  Absolventii vor primi cate 4 puncte ECTS.

  Termenul limita pentru inscrieri: 1 iunie 2011

  Pentru mai multe informatii va rugam accesati sectiunea site-ului nostru dedicata Biroului de Programe Comunitare.
  Cursul "Strategic Management"

  Profesor dr. John Stanton, de la Saint Joseph's University, SUA, va preda studentilor Universitatii Romano-Americane, cursul "Strategic Management", in perioada 9-13 mai, 2011.

  Program: Luni - Vineri, 9:00 - 11:50

  Sala: Biblioteca - Sala de lectura

  Informatii si inscrieri: Biroul de Relatii Internationale  Conferinta "Leadership si Etica in Justitie"

  Cand:
  Miercuri, 4 mai, orele 16:00

  Cine:
  • jud. Horatiu Dumbrava, Presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii
  • jud. Cristi Danilet, membru al Consiliului Superior al Magistraturii
  • jud. Adrian Neacsu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii
  • Andrei Rigu, Presedinte al Asociatiei LiderJust
  • Dan Stoica, initiatorul programului national "Leaders for Justice"
  • Corina Rebegea, Coordonator de Proiecte, Programul "Statul de Drept", Fundatia Konrad Adenauer
  Unde:
  Sala Senatului, etaj 1, Universitatea Romano-Americana


  Universitatea Romano-Americana, Asociatia LiderJust si Consiliul Superior al Magistraturii va invita, pe data de 4 mai 2011, la o dezbatere publica despre "Leadership si Etica in Justitie".

  Aceasta conferinta reprezinta o prima dezbatere despre provocarile leadershipului in sistemul justitiei dintr-o serie de asemenea evenimente pe care Asociatia LiderJust isi propune sa le organizeze in perioada urmatoare.
  Conceput sub forma unei dezbateri publice, evenimentul se adreseaza mediului academic, tinerilor juristi aflati la inceput de cariera, precum si studentilor din domeniul stiintelor juridice.
  Succes al studentilor Facultatii de Informatica Manageriala la Olimpiada Studentilor Economisti

  In perioada 28-29 aprilie 2011 s-a desfasurat la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA), Olimpiada Nationala a Studentilor Economisti, sectiunea Cibernetica, Statistica si Informatica Economica.

  Facultatea de Informatica Manageriala din cadrul Universitatii Romano-Americane a participat la specializarea Informatica Economica cu 3 lucrari, una la subsectiunea Licenta si doua la cea de Masterat, bine apreciate de participantii la lucrarile olimpiadei.

  Studentii Plugaru Valentin si Radut Razvan, anul II al programului de studii de licenta, au obtinut premiul III, pentru lucrarea "Dezvoltarea unei aplicatii multiplatforma pentru estimarea evolutiei caracteristicilor actiunilor la bursa".

  Pentru detalii accesati adresa: http://www.econ.ubbcluj.ro/olimpiada2011

  Felicitari premiatilor!

  Felicitari tuturor participantilor la olimpiada, pentru prestatia lor!
  Zilele Facultatii de Studii Economice Europene

  Va invitam sa participati la evenimentele speciale organizate cu ocazia Zilelor Facultatii de Studii Economice Europene!


  Festivitatea de Absolvire - Facultatea de Informatica Manageriala

  Miercuri, 11 mai 2011, ora 12:00 sunteti invitati la festivitatea de absolvire a studentilor Facultatii de Informatica Manageriala, promotia 2011, studii de licenta si masterat.
  Evenimentul festiv va avea loc in Aula Universitatii.

  Va asteptam cu drag!
  Cursuri IATA/UFTAA Foundation la Universitatea Romano-Americana

  Universitatea Romano-Americana din Bucuresti este singura institutie de invatamant superior din Romania autorizata ca ATC (AUTHORIZED TRAINING CENTER) de catre IATA Montreal sa organizeze cursul IATA/UFTAA Foundation & EBT.

  In baza acreditarii obtinute, Universitatea Romano-Americana organizeaza a doua sesiune de cursuri IATA/UFTAA Foundation & EBT in perioada 26 septembrie - 12 octombrie 2011.

  Care sunt principalele avantajele ale absolvirii cursului IATA/UFTAA Foundation & EBT?
  1. Diploma IATA/UFTAA beneficiaza de recunoastere internationala
  2. Diploma este necesara agentiilor de turism pentru a se acredita IATA, potrivit criteriilor specifice stabilite de catre IATA Romania. Astfel, agentiile de turism sunt obligate sa angajeze cu contract permanent si norma intreaga un agent de ticketing posesor al Diplomei IATA/UFTAA Foundation & EBT, agent care are abilitatile necesare pentru vanzarea, emiterea si raportarea prin sistemul BSP a activitatii derulate prin GDS.


  Durata: 3 saptamani / 15 zile lucratoare (7 ore/zi)
  Perioada: 26 septembrie - 12 octombrie 2011
  Limbile de predare: romana si engleza
  Locatie: Universitatea Romano-Americana, laborator de informatica
  Numar de cursanti/grupa: 15
  Pretul: 2900 lei (plata se poate efectua integral, la semnarea contractului, sau in transe, dupa cum urmeaza: 2000 lei la semnarea contractului, pana pe 30 iunie si 900 lei pana la data de 23 septembrie 2011)
  Perioada de examen: 5 - 9 decembrie 2011 (invitatia de participare la examen va fi transmisa cu aproximativ 2 saptamani inainte de perioada mentionata).
  Perioada de inscriere a candidatilor: 16 mai - 30 iunie 2011


  Persoana de contact: Camelia Gheorghe
  Telefon: +4-0372-120.267
  E-mail:


  Pentru mai multe informatii puteti accesa materialul urmator:
  Cursuri "IATA/UFTAA Foundation & EBT" la Universitatea Romano-Americana
  Diplome de recunoastere pentru profesorul John L. Stanton

  Miercuri, 11 mai 2011, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane a avut ceremonia de acordare a mai multor diplome profesorului doctor John L. Stanton.

  Profesorul John L. Stanton este Sef al Departamentului de "Marketing Alimentar" al Universitatii Saint Joseph din Philadelphia, SUA, unde a infiintat prima Catedra de Marketing Alimentar din SUA, editorul fondator al "Jurnalului de Marketing al Produselor Alimentare". Domnia sa este un practician consacrat al managementului marketingului, cu responsabilitati importante detinute la diferite companii renumite, expert si martor expert la multe companii alimentare si de bauturi, citat cu regularitate atat in "news media" (CNN, Today Show, NBC Nightly News etc.), cat si in media traditionala (Forbes, Fortune, Advertising Age, Brand Week, New York Times, Wall Street Journal etc.); a gazduit un episod din "Istoria minunilor moderne ale canalului de distributie" intitulat "Istoria Supermarketului".

  Domnia sa a primit mai multe diplome speciale pentru prodigioasa sa activitate:
  - "Merit Academic Special" - din partea Universitatii Romano-Americane,
  - "Membru de onoare" - din partea Societatii Stiintifice de Management din Romania - SSMAR,
  - "Membru de onoare" - din partea Comitetului Roman al Distributiei.


  Finalizarea cursului "Strategic Marketing"

  Reputatul profesor doctor John L. Stanton, Sef al Departamentului de "Marketing Alimentar" al Universitatii Saint Joseph din Philadelphia, SUA, unde a infiintat prima Catedra de Marketing Alimentar din SUA, si editor-fondator al "Jurnalului de Marketing al Produselor Alimentare", a sustinut in perioada 9 - 13 mai cursul "Strategic Marketing" - destinat studentilor Universitatii Romano-Americane.


  Finalizarea cursului "Cultural Psychology"

  Profesor doctor Matthew Lee, de la James Madison University, SUA, a sustinut in perioada 2 - 13 mai cursul "Cultural Psychology" - destinat studentilor Universitatii Romano- Americane.


  Acord de cooperare intre Universitatea Romano-Americana si Camera Auditorilor Financiari din Romania

  Absolventii programului de masterat Gestiunea si Auditul Afacerilor (incepand cu promotia 2012) de la Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale vor primi o diploma care le va asigura accesul direct, fara examen, la stagiul de auditor financiar, in conformitate cu prevederile legale ale CAFR ca urmare a acordului de cooperare incheiat de Universitatea Romano-Americana si Camera Auditorilor Financiari din Romania (CAFR) in luna mai 2011.
  Gabriel Florea - laureat al Galei Studentul Anului

  Universitatea Romano-Americana se bucura pentru Gabriel Florea (anul III, specializarea Finante-Banci, Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale) si il felicita pentru performanta accederii in finala concursului Gala Studentul Anului - organizata de Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP Romania.
  Gabriel Florea a obtinut Premiul II, inmanat de domnul Bogdan Olteanu - viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei.
  Scoala Internationala de Vara in parteneriat cu Universitatea Alabama

  Universitatea Romano-Americana in parteneriat cu Universitatea Alabama organizeaza, in perioada 13 - 24 iunie 2011, scoala internationala de vara "BUSINESS DEVELOPMENT IN THE CONTEXT OF EUROPEAN INTEGRATION AND GLOBALIZATION".
  • inscrieri deschise pentru studenti si absolventi de studii universitare
  • cursuri si programe interactive coordonate de profesori din SUA si Romania
  • lucru in echipa
  • certificat de absolvire la finalizarea cursurilor
  Cursuri:
  • World Economy
  • International Trade and Policies
  • European Monetary Policy
  • International Business Management
  • Project Management
  • Service Marketing
  • International Law
  Prelegeri si ateliere de lucru:
  • Globalization
  • Negociation and International Business
  • Business Ethics
  Program:
  - Luni - vineri, 9:00 - 11:50 si 13:00 - 14:50

  Sala:
  - Laborator MBA

  Termen limita pentru inscrieri:
  - 7 iunie 2011

  Pentru mai multe informatii:
  Universitatea Romano-Americana
  Biroul Relatii Internationale - camera 305
  +4-021-202.95.09 | +4-0372-120.121 | + 4+0374-158.121
  [email protected]
  Promotia 2011 a Facultatii de Studii Economice Europene are deosebita placere de a va invita la Ceremonia de Absolvire ce va avea loc in data de 26.05.2011, de la ora 10:30 in Aula Magna a Universitatii Romano-Americane.

  In cadrul ceremoniei festive, va fi predata cheia facultatii si vor fi inmanate diplome impreuna cu mesaje de incurajare pentru noul drum al studentilor absolventi.


  Lansare de carte - "Mari Economisti Europeni"

  Evenimentul prilejuit de lansarea cartii va avea loc luni, 30 mai 2011 in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane din Bucuresti.

  Vor participa: domnul consilier prezidential Leonard Orban (autorul prefetei), domnul academician Aurel Iancu (autorul studiului despre Roegen), domnul profesor Nita Dobrota (autor in cadrul volumului), domnul rector Ovidiu Folcut (autor in cadrul volumului), domnii profesori Ion Bulborea si Theodor Purcarea (contributia lui Stefan Zeletin), domnul Octavian Dragomir Jora, domnul profesor Alexandru Popovici (autor in cadrul volumului), domnul profesor Bogdan Glavan (despre Friedrich Hayek), domnul profesor Cristian Paun (contributia lui Maurice Allais), doamna Ionela Baltatescu (despre Bohm-Bawerk), domnul Tudor Smirna (contributia lui L.w. Mises), domnul profesor Dumitru Miron (ASE Bucuresti), domnul profesor Gheorghe Hurduzeu (ASE Bucuresti) si domnul conferentiar Mihai Opritescu (ASE Bucuresti).

  Volumul "Mari Economisti Europeni", realizat in cadrul Centrului de Studii si Documentare Europeana din cadrul Universitatii Romano-Americane a fost publicat la editura Universitatii Romano-Americane, 2011, ISBN 978-606-92399-6-4.


  Masa rotunda "Ziua libertatii fiscale"

  Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard din cadrul Universitatii Romano-Americane, in parteneriat cu Societatea pentru Libertate Individuala si Centrul pentru Economie si Libertate va invita luni, 30 Mai 2011, ora 14:00 in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane, pentru a celebra "Ziua libertatii fiscale".

  "Ziua libertatii fiscale" este un indicator care ilustreaza in mod sugestiv povara fiscala dintr-o tara. El pune in relatie ponderea cheltuielilor publice in PIB si numarul zilelor din an, ajutand publicul sa inteleaga mai bine dimensiunea statului in economie. Acest indicator a fost inventat de Tax Foundation din SUA; in Romania, evenimentul a fost celebrat pentru prima data de Centrul Independent de Studii in Economie si Drept (CISED).

  Vorbitori:
  • Bogdan Glavan: Ce trebuie sa stim despre fiscalitate? 10 ani de literatura NBER
  • Cristian Paun: Fiscalitatea impovaratoare a muncii in Romania. Adevar sau provocare
  • Gabriel Staicu: Fiscalitate - oferte politice si optiuni electorale
  • Claudiu Nasui: Schimbarea Constitutiei? Observatii pe marginea unor propuneri fiscale recente

  Profesorul Bernd Hallier - invitat la Universitatea Romano-Americana

  Domnul profesor doctor Bernd Hallier, Managing Director EHI Retail Institute din Koln (fost EuroHandelsInstitut - Institutul Comertului European), Presedinte al EuCVoT (European Competence Center for Vocational Training for Retail), Presedinte al Academiei Europene de Retail (European Retail Academy - ERA), Presedinte al EuroShop ("world's largest capital goods show in the retail sector") va sustine o serie de prelegeri si va participa la doua mese rotunde organizate in cadrul Universitatii Romano-Americane.

  Prelegeri:
  • "Introduction of the European Retail Academy" - 31.05.2011, orele 9:00 - 10:30, Laborator MBA
  • "Branding: the successful example of EuroShop" - 31.05.2011, orele 11:00 - 12:30, Laborator MBA
  Mese rotunde:
  • "The intertwine of Culture and Trade" - 30.05.2011, ora 16:30, Sala Senatului
  • "Environmental Retail Management" - 1.06.2011, ora 11:00, Sala Senatului

  Pentru inscrieri si detalii:
  Universitatea Romano-Americana
  Biroul Relatii Internationale - camera 305
  +4-021-202.95.09 | +4-0372-120.121 | + 4+0374-158.121
  [email protected]  Lansare de carte - Mari Economisti Europeni

  Volumul Mari Economisti Europeni, realizat in cadrul Centrului de Studii si Documentare Europeana din cadrul Universitatii Romano-Americane a fost publicat la editura Universitatii Romano-Americane, 2011 , ISBN 978-606-92399-6-4.
  Evenimentul prilejuit de lansarea cartii a avut loc luni 30 mai 2011, ora 11, in Sala Senatului din cadrul Universitatii Romano-Americane din Bucuresti .

  Au participat: Leonard Orban (fost comisar european), Ovidiu Folcut (rector Universitatea Romano-Americana), Alexandru Butiseaca (coordonator Centrul de Studii si Documentare Europeana), Nita Dobrota (profesor ASE), Ionela Baltatescu (Cercetator Institutul de Economie Mondiala), Octavian-Dragomir Jora (redactor sef Economistul), Cristian Paun (director executiv Societatea Romana de Economie), Bogdan Glavan (director Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothnard), Alexandru Popovici (profesor Universitatea Romano- Americana), Tudor Smirna (cercetator Institutul L.w. Mises Romania) si Moisa Altar (profesor Academia de Studii Economice si Universitatea Romano-Americana).
  Ziua libertatii fiscale 2011

  Masa rotunda organizata la sediul Universitatii Romano-Americane, Sala Senatului, luni 30 mai, ora 14, de catre Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard in parteneriat cu Societatea pentru Libertate Individuala si Centrul pentru Economie si Libertate.

  Vorbitori:
  • Bogdan Glavan: Ce trebuie sa stim despre fiscalitate? 10 ani de literatura NBER
  • Cristian Paun: Fiscalitatea impovaratoare a muncii in Romania. Adevar sau provocare
  • Gabriel Staicu: Fiscalitate - oferte politice si optiuni electorale
  • Claudiu Nasui - Schimbarea Constitutiei? Observatii pe marginea unor propuneri fiscale recente
  • Iulian Tanase - Carta Responsabilitatii Fiscale

  Moderator: Laurentiu Rosoiu (Forbes Romania)

  Au participat: Valentin Ionescu, Costea Munteanu, Tudor Smirna, Ionela Baltatescu si membrii ai ARSIT (Asociatia pentru Reforma Impozitelor si Taxelor).

  Parteneri media: Forbes Romania, Adevarul, The Money Channel.
  Vizita profesorului Bernd Hallier

  Joi, 2 iunie 2011, a avut loc ceremonia acordarii de diplome pentru participantii la activitatile conduse de profesorul doctor Bernd Hallier in cadrul Universitatii Romano- Americane.  Cu acelasi prilej, in Sala Senatului, a avut loc si festivitatea acordarii unei diplome speciale din partea Universitatii Romano-Americane profesorului Bernd Hallier, Director Executiv al EHI Retail Institute din Koln (fost EuroHandelsInstitut - Institutul Comertului European), Presedinte al EuCVoT (European Competence Center for Vocational Training for Retail), Presedinte al Academiei Europene de Retail (European Retail Academy - ERA), Presedinte al EuroShop ("world's largest capital goods show in the retail sector") - Diploma pentru Merit Academic.


  Scoala Internationala de Vara - 2011

  In perioada 13-24 iunie, la Universitatea Romano-Americana, se desfasoara cursurile Scolii Internationale de Vara, organizata in colaborare cu University of Alabama in Huntsville.

  Scoala de vara reuneste studenti si masteranzi din SUA, Lituania, Republica Moldova si Romania care vor beneficia de un bogat program de studii si de activitati culturale si turistice.
  Cursurile si prelegerile sustinute de profesori de la cele doua universitati si de personalitati ale vietii economice din Romania abordeaza subiecte din cadrul temei "Dezvoltarea afacerilor in contextul integrarii europene si al globalizarii": comert international, economie mondiala, managementul afacerilor internationale, politici monetare si de credit europene, finante internationale, management de proiect, drept international, globalizare s.a.


  Admitere la Universitatea Romano-Americana

  Universitatea Romano-Americana a inceput inscrierile pentru studii universitare de licenta si masterat!

  Inscrierile se pot face online sau direct la sediul nostru din Bucuresti.

  Pentru mai multe detalii puteti vizita site-ul nostru www.rau.ro, sectiunea ADMITERE

  Va reamintim ca, incepand din anul universitar 2011 - 2012, in cadrul Universitatii Romano-Americane se organizeaza doua noi programe de studii universitare de licenta cu predare exclusiva in limba engleza, acreditate de ARACIS:
  • Computer Science for Economics - Facultatea de Informatica Manageriala, invatamant de zi, durata studiilor 3 ani
  • International Business - Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale, invatamant de zi, durata studiilor 3 ani

  Validare ARACIS disponibila online:
  http://www.aracis.ro/uploads/media/Validare_rapoarte_17.02.2011.pdf

  Pentru toate informatiile despre acest subiect puteti vizita site-ul nostru www.ro-am.ro


  Va asteptam.
  Tabara de creativitate "Bucovina, sursa de inspiratie"

  Centrul de Studii Romano-Japoneze, in colaborare cu agentia de turism Free Spirit, organizeaza in perioada 10 - 17 august tabara de creativitate "Bucovina - sursa de inspiratie".
  Ca urmare a succesului scolii de vara din 2010 (Curtea de Arges), realizata cu sprijinul Fundatiei Nipponica, anul acesta CSRJ isi propune sa cultive creativitatea participantilor la eveniment, dupa ce in 2010 a pus accent pe armonie (http://www.csrj.ro/scoalavara.html).

  Intr-un cadru propice creatiei - Bucovina vechilor manastiri - participantii vor urma o serie de seminarii si cursuri menite sa le stimuleze creativitatea, dar nici activitatile de omogenizare a grupului sau relaxare nu vor lipsi.

  Locatie: Pensiunea Bogdaneasa, Gura Humorului

  Programul taberei
  Finalizarea cursurilor Scolii Internationale de Vara

  Vineri, 24 iunie 2011, a avut loc ceremonia de absolvire a cursurilor scolii internationale de vara "BUSINESS DEVELOPMENT IN THE CONTEXT OF EUROPEAN INTEGRATION AND GLOBALIZATION".
  Timp de doua saptamani cursanti din Statele Unite ale Americii, Lituania, Republica Moldova si Romania au studiat, au realizat impreuna proiecte si au interactionat atat pe plan educational cat si socio-cultural.

  In urma cursurilor, prelegerilor si dezbaterilor sustinute de cadre didactice de renume din Statele Unite ale Americii si Romania - pe teme de comert international, economie mondiala, managementul afacerilor internationale, politici monetare si de credit europene, finante internationale, management de proiect, drept international si globalizare - toti participantii au primit diplome de absolvire.


  Mugur Isarescu, Guvernator al BNR - Doctor Honoris Causa al Universitatii Romano-Americana

  Cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la infiintare, Universitatea Romano-Americana si-a propus sa confere titlul de Doctor Honoris Causa unor personalitati marcante din Romania si din Statele Unite ale Americii.

  Senatul Universitatii Romano-Americane a decis acordarea titlului de Doctor Honoris Causa, domnului academician, prof.univ.dr. Mugur Constantin Isarescu, Guvernator al BNR, ca simbol al recunoasterii valorii profesionale, academice si prestigiului stiintific.
  Ceremonia decernarii oficiale a titlului a avut loc in Aula Magna, in prezenta a numerosi reprezentanti de elita ai mediului universitar romanesc, Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, ARACIS, Academiei Romane, mediului de afaceri, sistemului bancar si mediului diplomatic.  Scoala de Vara "Reforma Dreptului Romanesc prin Noile Coduri"

  Dreptul romanesc se afla intr-un moment istoric in care, acumularile doctrinare si jurisprudentiale, combinate cu imperativul modernizarii si uniformizarii legislatiilor europene, au generat reforma sa prin noile Coduri ale Romaniei.

  Inscrisa pe linia cunoasterii, intelegerii si aplicarii corecte a noilor Coduri, Universitatea Romano-Americana organizeaza prima Scoala de Vara consacrata discutarii Noului Cod Civil si Noului Cod Penal.

  Cursurile interactive vor fi axate atat pe abordarea de ansamblu cat si pe cea punctuala a noutatilor Codului civil si Codului penal al Romaniei si vor fi sustinute de specialisti in dreptul civil, dreptul penal, dreptul comercial si dreptul familiei.

  Toate cursurile sunt oferite fara taxa, prin generozitatea speaker-ilor si a Universitatii Romano-Americane.
  Participantii din alte localitati, cu prioritate acordata studentilor, vor fi cazati, la cerere, in Caminul Hotel din Campusul Universitatii Romano-Americane din Bulevardul Expozitiei nr.1B, sector 1, Bucuresti.

  Inscrierile se fac online, pana la data de 3 septembrie 2011, la adresa de email:


  Pentru detalii privind inscrierea si cursurile:
  Coordonator de proiect: Luminita Tuleasca


  scoaladevaradrept.rau.ro [RO]
  Noi cursuri de perfectionare in cadrul DFC

  In cadrul Departamentului de formare continua al Universitatii Romano-Americane se va derula o noua serie de cursuri de perfectionare in domeniul managementului.

  Informatii privind programul si specificul cursurilor:

  1. Perioada de inscriere: 15 Septembrie - 30 Septembrie 2011
  2. Perioada de derulare a cursurilor: 15 Octombrie - 30 Octombrie 2011
  3. Structura cursului:
       a. 24 de ore de pregatire teoretica
       b. 40 de ore de pregatire practica
  4. Regimul cursurilor: autorizate CNFPA
  5. Taxa de participare: 1.200 lei


  Pentru mai multe informatii puteti accesa aici posterul oficial.
  Cursuri IATA/UFTAA Foundation la Universitatea Romano-Americana

  Universitatea Romano-Americana din Bucuresti este singura institutie de invatamant superior din Romania autorizata ca ATC (AUTHORIZED TRAINING CENTER) de catre IATA Montreal sa organizeze cursul IATA/UFTAA Foundation & EBT.

  In baza acreditarii obtinute, Universitatea Romano-Americana organizeaza a doua sesiune de cursuri IATA/UFTAA Foundation & EBT in perioada 26 septembrie - 12 octombrie 2011.

  Care sunt principalele avantajele ale absolvirii cursului IATA/UFTAA Foundation & EBT?
  1. Diploma IATA/UFTAA beneficiaza de recunoastere internationala
  2. Diploma este necesara agentiilor de turism pentru a se acredita IATA, potrivit criteriilor specifice stabilite de catre IATA Romania. Astfel, agentiile de turism sunt obligate sa angajeze cu contract permanent si norma intreaga un agent de ticketing posesor al Diplomei IATA/UFTAA Foundation & EBT, agent care are abilitatile necesare pentru vanzarea, emiterea si raportarea prin sistemul BSP a activitatii derulate prin GDS.

  Durata: 3 saptamani / 15 zile lucratoare (7 ore/zi)
  Perioada: 26 septembrie - 12 octombrie 2011
  Limbile de predare: romana si engleza
  Locatie: Universitatea Romano-Americana, laborator specializat
  Numar de cursanti/grupa: 15
  Pretul: 2900 lei (plata se poate efectua integral, la semnarea contractului, sau in transe, dupa cum urmeaza: 2000 lei la semnarea contractului, pana pe 30 iulie si 900 lei pana la data de 23 septembrie 2011)
  Perioada de examen: 5 - 9 decembrie 2011 (invitatia de participare la examen va fi transmisa cu aproximativ 2 saptamani inainte de perioada mentionata).
  Perioada de inscriere a candidatilor: 16 mai - 29 iulie 2011


  Persoana de contact: Camelia Gheorghe
  Telefon: +4-0372-120.267
  E-mail:


  Pentru mai multe informatii puteti accesa materialul urmator:
  Cursuri "IATA/UFTAA Foundation & EBT" la Universitatea Romano-Americana
  Departamentul de Formare Continua al Universitatii Romano-Americane

  Departamentul de Formare Continua din cadrul Universitatii Romano-Americane este acum prezent in haine noi si online!

  formare.rau.ro
  Toate programele de masterat ale Universitatii Romano-Americane sunt aprobate prin ordin al MECTS

  Toate programele de studii universitare de masterat organizate in cadrul Universitatii Romano-Americane sunt aprobate prin Ordin al Ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului.

  Cursuri sustinute de profesori de la universitati partenere din SUA

  Universitatea Romano-Americana organizeaza o noua serie de cursuri sustinute de profesori de la universitati partenere din SUA.

  • Curs: American Culture and Civilization & Business English
   Perioada: 3 - 12 octombrie 2011
   Program: luni - vineri, 9:00 - 11:50
   Sala: Laborator MBA

  • Curs: Project Management
   Perioada: 24 octombrie - 4 noiembrie 2011
   Program: luni - vineri, 9:00 - 11:50
   Sala: Laborator MBA


  • Informatii si inscrieri:
   Biroul Relatii Internationale
   Etajul 3/305
   Tel. +4-021.202.95.09 / +4-0372.120.121
   E-mail: [email protected]


   guestcourses.rau.ro

   Cursuri IATA/UFTAA Foundation la Universitatea Romano-Americana

   Universitatea Romano-Americana din Bucuresti este singura institutie de invatamant superior din Romania autorizata ca ATC (AUTHORIZED TRAINING CENTER) de catre IATA Montreal sa organizeze cursul IATA/UFTAA Foundation & EBT.

   In baza acreditarii obtinute, Universitatea Romano-Americana organizeaza o noua sesiune de cursuri IATA/UFTAA Foundation & EBT in perioada 26 septembrie - 12 octombrie 2011.

   Care sunt principalele avantajele ale absolvirii cursului IATA/UFTAA Foundation & EBT?
   1. Diploma IATA/UFTAA beneficiaza de recunoastere internationala
   2. Diploma este necesara agentiilor de turism pentru a se acredita IATA, potrivit criteriilor specifice stabilite de catre IATA Romania. Astfel, agentiile de turism sunt obligate sa angajeze cu contract permanent si norma intreaga un agent de ticketing posesor al Diplomei IATA/UFTAA Foundation & EBT, agent care are abilitatile necesare pentru vanzarea, emiterea si raportarea prin sistemul BSP a activitatii derulate prin GDS.

   Durata: 3 saptamani / 15 zile lucratoare (7 ore/zi)
   Perioada: 26 septembrie - 12 octombrie 2011
   Limbile de predare: romana si engleza
   Locatie: Universitatea Romano-Americana, laborator specializat
   Numar de cursanti/grupa: 15
   Pretul: 2900 lei (plata se poate efectua integral, la semnarea contractului, sau in transe, pana la data de 23 septembrie 2011)
   Perioada de examen: 5 - 9 decembrie 2011 (invitatia de participare la examen va fi transmisa cu aproximativ 2 saptamani inainte de perioada mentionata).
   Perioada de inscriere a candidatilor: 1 - 16 septembrie 2011


   Persoana de contact: Camelia Gheorghe
   Telefon: +4-0372-120.267
   E-mail:


   Pentru mai multe informatii puteti accesa materialul urmator:
   Cursuri "IATA/UFTAA Foundation & EBT" la Universitatea Romano-Americana
   Cursuri de limba japoneza

   Centrul de Studii Romano-Japoneze organizeaza cursuri de limba japoneza pentru incepatori, medii si avansati.
   Cursul se desfasoara pe durata unui an universitar sub indrumarea a doi profesori, unul roman si un vorbitor nativ.

   Taxa de studiu: 100 Euro/an.

   Inscrieri: 1 septembrie - 14 octombrie

   Pentru detalii ne puteti contacta la adresa de e-mail: [email protected]
   Cursuri Ikebana

   Centrul de Studii Romano-Japoneze organizeaza cursuri de ikebana (aranjament floral) sub indrumarea doamnei profesoare Sanda Lazur.
   Pe parcursul a 14 cursuri (in fiecare vineri incepand cu ora 17.30) veti descoperi tainele aranjamentelor florale japoneze.

   Taxa de studiu: 550 lei, platibila in doua rate

   Inscrieri: 1 septembrie - 14 octombrie

   Pentru detalii ne puteti contacta la adresa de e-mail: [email protected]
   Cursuri de Aikido

   Centrul de Studii Romano-Japoneze impreuna cu RAU Fitness si Cavaler Aikido Club organizeaza cursuri de Aikido.

   Aikido este o arta martiala japoneza in care se folosesc aruncari, imobilizari si lovituri, precum si procedee de lupta cu arme albe (baston, cutit si sabie). Aikido seamana foarte mult cu ju- jitsu, arta martiala din care provine. Aikido este o metoda de educatie fizica, psihica, morala si spirituala.

   Cursurile vor fi organizate pentru doua grupe astfel:
   - marti si joi, orele 11:00 - 12:00
   - miercuri si vineri, orele 19:30 - 20:30

   Taxa de studiu: 300 lei/modul (3 lunie)

   Inscrieri: 1 septembrie - 14 octombrie

   Pentru detalii ne puteti contacta la adresa de e-mail: [email protected]
   Curs de perfectionare "Brand personal - in 5 (+1) pasi"

   Departamentul de Formare Continua al Universitatii Romano-Americane organizeaza, incepand din luna septembrie, cursul de perfectionare "Brand personal - 5(+1) pasi", formatorul fiind Gabriel Avacaritei.

   Pentru detalii suplimentare si inscriere va invitam sa accesati:
   http://formare.rau.ro/index.php/cursuri/77-articole-postate/86-brand-personal
   Conferinta "Education - PRIVATE vs. PUBLIC and HOMESCHOOLING"

   Lawrence W. Reed vine in Romania la invitatia Centrului de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard.
   Presedintele Fundatiei pentru Educatie Economica (FEE) va conferentia luni, 26 Septembrie ora 9:30, in Sala Senatului din cadrul Universitatii Romano- Americane pe tema "Education - PRIVATE vs. PUBLIC and HOMESCHOOLING".

   Pentru mai multe informatii puteti accesa site-ul Centrului de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard:
   rothbard.rau.ro
   Deschiderea anului universitar 2011-2012

   Deschiderea oficiala a anului universitar 2011-2012 va avea loc in cadrul Universitatii Romano-Americane in data de luni, 3 octombrie 2011, ora 10:00, in Aula Magna.

  • Programul festivitatilor de deschidere pe facultati

  • Joachim Mayer prezinta studentilor URA "Mobilitatile Erasmus Studii" la FH Worms

   In data de 26 Septembrie 2011, de la ora 12:00, Dl. Joachim Mayer, Directorul Biroului de Relatii Internationale de la Fachhochschule Worms din Germania, va sustine o prezentare a oportunitatilor de studiu in cadrul Programului de Invatare pe tot Parcursul Vietii (LLP), bursele de studiu fiind organizate in baza acordului dintre Universitatea Romano-Americana si FH Worms.

   Prezentarea va avea loc in Sala Senatului din cadrul Universitatii Româno-Americane si se adreseaza tuturor studentilor interesati de Mobilitatile Erasmus Studii pentru anul universitar 2011-2012.
   Curs de perfectionare - "Securitatea informatiilor"

   Departamentul de formare continua al Universitatii Romano-Americane organizeaza, incepand din luna octombrie, cursul de perfectionare "Securitatea informatiilor", formatorul fiind prof. univ. dr. Neculae Nabarjoiu.

   Pentru detalii suplimentare si inscriere va invitam sa accesati:
   http://formare.rau.ro/index.php/cursuri/77-articole-postate/90- securitatea- informatiilor
   Seminarul "Great Books"

   Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard anunta organizarea unui nou grup de studiu in cadrul programului Great Books.
   Cei interesati sunt rugati sa trimita o solicitare la adresa de posta electronica: [email protected]

   Programul Great Books este compus dintr-o serie de seminarii dispuse pe patru niveluri de dificultate. In cadrul acestor seminarii studentii citesc si discuta unele din cele mai influente si provocatoare carti de economie, filozofie, literatura.
   In cadrul intalnirilor nu se tin prelegeri. Profesorii au rol de coordonare a dezbaterii, ridica intrebari, modereaza discutia si clarifica diversele puncte de vedere. Studentii descopera ideile care au marcat lumea direct de la surss, invata sa le asocieze, analizeze si evalueze si, in final, sunt pregatiti sa inteleaga functionarea economiei si mersul societatii mult mai bine decat prin invatamantul conventional. Participantii dobandesc astfel abilitati cognitive superioare, care le vor fi de folos in orice cariera vor alege ulterior.

   Taxa de participare pentru nivelul I (perioada 1 an) este de 300 lei, platibila in trei rate.

   Mai multe detalii despre programul gasiti Great Books pe site-ul Centrului: http://rothbard.rau.ro
   Cursul "American Culture and Civilization & Business English"

   Profesorul Donald E. CORBIN de la James Madison University - SUA va preda studentilor cursul "American Culture and Civilization & Business English", in perioada: 3 - 12 octombrie 2011.

   Program:
   - Luni, 3 octombrie 2011, orele 14:00 - 15:30
   - 4-12 octombrie: orele 9:00 - 11:50

   Sala de curs: Laborator MBA  Universitatea Romano-Americana conduce in topurile mobilitatilor studentesti

  ANOSR (Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania), pe baza datelor folosite de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului pentru clasificarea universitatilor si pentru ierarhizarea programelor de studii, a dat publicitatii un raport privind Situatia mobilitatilor studentesti 2010-2011.
  Procesul de mobilitate studenteasca se refera la posibilitatea unui student de a studia pe o perioada de timp in afara institutiei universitare de care apartine, cu scopul de a-si largi perspectivele in ceea ce priveste pozitionarea in societate si domeniul sau de studiu.

  In clasamentele realizate in cadrul raportului Universitatea Romano-Americana conduce detasat atat in clasamentul mobilitatilor in strainatate cat si in cel al studentilor straini veniti la studii in Romania - in situatia privind universitatile particulare.

  In raport se evidentiaza locul I al Universitatii Romano-Americane in clasamentul mobilitatilor in strainatate, cu un procentaj de 32% din totalul mobilitatilor din cadrul invatamantului superior privat, precum si aceeasi pozitie in clasamentul privind studentii straini veniti la studii in cadrul universitatilor private - cu un procentaj de 41% din total.

 • Raport ANOSR privind mobilitatile studentesti 2010-2011

 • Cursuri IATA/UFTAA Foundation - o noua serie

  Datorita numarului mare de cereri de inscriere care nu au putut fi onorate cu ocazia primelor doua serii de cursuri IATA/UFTAA Foundation organizate in cadrul Universitatii Romano-Americane, universitatea anunta formare unei noi serii de cursanti pentru aceste cursuri.

  Universitatea Romano-Americana din Bucuresti este singura institutie de invatamant superior din Romania autorizata ca ATC (AUTHORIZED TRAINING CENTER) de catre IATA Montreal sa organizeze cursul IATA/UFTAA Foundation & EBT.

  Universitatea Romano-Americana organizeaza o noua serie de curs IATA/UFTAA Foundation & EBT in perioada 15 octombrie - 18 noiembrie 2011.

  Care sunt principalele avantajele ale absolvirii cursului IATA/UFTAA Foundation & EBT?
  1. Diploma IATA/UFTAA beneficiaza de recunoastere internationala
  2. Diploma este necesara agentiilor de turism pentru a se acredita IATA, potrivit criteriilor specifice stabilite de catre IATA Romania. Astfel, agentiile de turism sunt obligate sa angajeze cu contract permanent si norma intreaga un agent de ticketing posesor al Diplomei IATA/UFTAA Foundation & EBT, agent care are abilitatile necesare pentru vanzarea, emiterea si raportarea prin sistemul BSP a activitatii derulate prin GDS.

  Durata: 15 zile lucratoare (7 ore/zi)
  Perioada: 15 octombrie - 18 noiembrie 2011
  Program: primele 5 weekenduri din cadrul perioadei + zilnic in saptamana 14 - 18 noiembrie
  Limbile de predare: romana si engleza
  Locatie: Universitatea Romano-Americana, laborator specializat
  Numar de cursanti/grupa: 15
  Pretul: 2900 lei
  Perioada de examen: 5 - 9 decembrie 2011 (invitatia de participare la examen va fi transmisa cu aproximativ 2 saptamani inainte de perioada mentionata).
  Perioada de inscriere a candidatilor: 5 - 12 octombrie 2011


  Persoana de contact: Camelia Gheorghe
  Telefon: +4-0372-120.267
  E-mail:


  Pentru mai multe informatii puteti accesa materialul urmator:
  Cursuri "IATA/UFTAA Foundation & EBT" la Universitatea Romano-Americana
  Sedinta de Senat Comemorativa

  Miercuri, 5 octombrie 2011, Senatul Universitatii a comemorat trei ani de la trecerea in eternitate a celui care a fost, Presedinte Fondator si Rector al Universitatii Romano- Americane, Prof.univ.dr. Ion Smedescu, personalitate marcanta a vietii academice romanesti, reputat specialist in marketing, creator de scoala si promotor al invatamantului superior particular.


  Prof.univ.dr. Ovidiu Folcut


  Prof.univ.dr. Ana-Maria Preda


  Prof.univ.dr. Maria Moise


  Ceremonia de deschidere a noului an universitar 2011-2012

  Aula Universitatii Romano-Americane din Bucuresti a devenit neincapatoare astazi, 3 octombrie 2011, cu ocazia festivitatilor de deschidere a anului universitar 2011- 2012.

  Invitati de marca, exponenti ai mediului academic si de afaceri din Romania si Statele Unite ale Americii precum, prof. univ. dr Emil Constantinescu ex-presedinte al Romaniei, prof. univ. dr. Radu Ghetea, presedinte al Asociatiei Bancherilor din Romania, prof. univ. dr. Dumitru Miron, prorector al Academiei de Studii Economice, actualmente si presedinte al Fundatiei Romano-Americane pentru Promovarea Educatiei si Culturii, Gilda Lazar, corporate affairs manager la JTI sau prof. univ. dr. Donald Corbin, de la James Madison University - Virginia au fost aplaudati la scena deschisa de cei peste 500 de studenti ai Universitatii Romano-Americane aflati in sala, dupa ce, prin discursul lor, au remarcat oportunitatile pe care educatia universitara le ofera tinerilor astazi.

  "Constienti fiind de presiunile concurentiale determinate de faptul ca actionam pe o piata nationala cu peste 100 de institutii de invatamant superior si o piata europeana cu peste 4000 de institutii de invatamant superior in care se pregatesc milioane de studenti, ne propunem ca in anul universitar 2011-2012(…) obiectivele strategice de prim rang sa fie cresterea gradului de internationale a Universitatii si apropierea, pe baze parteneriale coerente, de mediul de afaceri - de angajatori, in ansamblul lor", a afirmat rectorul Universitatii Romano- Americane, prof. univ. dr. Ovidiu Folcut, in discursul sau de deschidere a anului universitar.

  Internationalizarea invatamantului nu este un concept fara acoperire, sustine prof. univ. dr. Ovidiu Folcut, dovada fiind numarul mare de parteneriate incheiate de-a lungul timpului de institutie cu universitati de prestigiu din SUA si Europa. "Peste 1/3 din mobilitatile de care au beneficiat universitatile particulare din Romania, in cadrul programelor europene, apartin Universitatii Romano-Americane, credem noi ca nu este o intamplare, iar pe de alta parte prezenta si in anul universitar 2010/2011 a unor reputati profesori, provenind de la universitati de top (si mi-as permite sa-l amintesc in acest context pe prof. Jeffrey Miron - Director of Undergraduate Studies, Department of Economics - HARVARD UNIVERSITY) sau colaboratorii constanti din ultimii 20 de ani ai Universitatii precum, prof. James McCollum de la University of Alabama in Hunstville ori prof. Bijan Saadatmand de la James Madison University, ca sa numesc doar doi dintre prietenii de suflet ai acestei scoli, sunt o confirmare directa a faptului ca internationalizarea nu este un concept fara acoperire, din perspectiva universitatii noastre", a remarcat rectorul Universitatii Romano-Americane.

  In plus, ierarhia universitatilor din Romania, pe domenii de studiu, realizata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si data publicitatii recent, plaseaza Universitatea Romano-Americana pe un loc fruntas.

  "Ierarhia pe domenii (...) dovedeste ca din cele opt domenii de studii pe care universitatea le acopera prin oferta sa educationala, 2 programe se afla pe podium (in clasa A), alte 5 se claseaza intre locurile 6 si respectiv 16, un singur program, pe care dealtfel noi nu l-am mai pastrat in oferta educationala in ultimii doi ani universitari, aflandu-se in lichidare, situandu-se pe o pozitie mai putin favorabila, locul 38. Obiectivul nostru este, desigur, acela al unei pozitionari cat mai favorabile in orice clasament care se va intocmi, dar consideram ca cea mai corecta apreciere a rezultatelor muncii noastre, respectiv a calitatii absolventilor, o vor face intotdeauna angajatorii" , a declarat rectorul Ovidiu Folcut.

  Colaborarile derulate in anul universitar precedent cu companii de talie si institutii financiar-bancare de top precum Microsoft, JTI, Toyota, GE, Procter & Gamble, Henkel, Honda, Renault, BRD, BCR, CEC, Unicredit Tiriac Bank sau ING dar si cu o serie de alte entitati cu rol determinant in domeniile in care activeaza, precum American Chamber of Commerce sau Junior Achievment sunt o dovada a atitudinii favorabile pe care angajatorii o au fata de studentii si absolventii Universitatii Romano-Americane.


  La randul sau, fostul presedinte al Romaniei, prof. univ. dr. Emil Constantinescu, si-a exprimat emotia participarii la festivitatea de deschidere a anului universitar intr-o institutie care i-a amintit de una din cele mai remarcabile experiente pe care le-a avut. "In urma cu 20 de ani, participam la deschiderea anului universitar la Duke University, una din cele mai prestigioase universitati americane, in calitate de profesor", a afirmat presedintele Constantinescu. "Astazi, am ales sa fiu prezent aici, si am preferat Universitatea Romano- Americana, in defavoarea propriei mele universitati, pentru ca URA reprezinta, intr-un fel pentru Romania, pastrand proportiile, confruntarea cu o universitate precum Duke University care, pentru mine, a fost a doua mare experienta inportanta in viata", a mai spus presedintele Emil Constantinescu.

  In mesajul sau transmis studentilor, Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Bancherilor din Romania, a remarcat numarul mare de absolventi ai Universitatii Romano- Americane ce sunt astazi colegi ai domniei sale ca angajati ai sistemului bancar romanesc si a accentuat importanta atitudinii si manierei in care trebuie sa fie pregatiti tinerii in universitati.

  Gilda Lazar, fost jurnalist, astazi Corporate Affair Manager al JTI, sustinatoare a unor proiecte initiate de Universitatea Romano-Americana, a tinut sa le adreseze studentilor un indemn de a invata continuu pentru ca, "nu o diploma te ajuta ci atitudinea...Sa vrei sa faci, asta este ceea ce conteaza", a afirmat Gilda Lazar.  CS-URA recruteaza!

  CS-URA cauta oameni talentati, pasionati, deosebiti, cu vointa si dorinta de a evolua personal si profesional si de a transmite mai departe valorile invatate.

  Daca te numeri printre ei, te invitam la SESIUNEA DE INFORMARE de marti, 18.10.2011, de la ora 13:20 in Amfiteatrul II "Jean Monnet" (etaj III) pentru a ne cunoaste mai bine si a afla ce inseamna a fi membru CS-URA si cum te poate ajuta pe tine experienta dobandita in cadrul acestui club.

  Daca doresti sa fii unul dintre noi, descarca FORMULARUL DE APLICARE disponibil incepand cu data de 10.10.2011 pe:

  - site-ul Universitatii, Sectiunea "Viata Studenteasca" - Clubul Studentilor CS-URA
  - blogul Universitatii (http://blog.rau.ro/)

  ...completeaza-l si trimite-l la adresa de e-mail: [email protected].

  * In situatia in care aveti probleme legate de formatul formularului (asezarea in pagina, varianta de aplciatie tip office etc.), va rugam sa ne contactati pe aceeasi adresa de e- mail si vom incerca sa le rezolvam!

  Pentru detalii suplimentare iti stam la dispozitie pe pagina noastra de Facebook.


  Prelegerea "Cum sa nu te simti un om de prisos?"

  Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard si Centrul de Studii si Documentare Europeana va invita pe data de 20 octombrie 2011, intre orele 12 si 14, in Sala Senatului Universitatii Romano Americane, unde renumitul critic literar si eseist Dan C. Mihailescu va sustine o prelegere intitulata "Cum sa nu te simti un om de prisos?"


  Cursul "Brand personal in 5(+1) pasi"

  Departamentul de Formare Continua al Universitatii Romano-Americane organizeaza, incepand din luna octombrie, cursul de perfectionare "Brand personal in 5(+1) pasi", formator Gabriel Avacaritei.

  Pentru detalii suplimentare si inscriere va invitam sa accesati
  http://formare.rau.ro/index.php/cursuri/77-articole-postate/86-brand- personal
  Distinctie internationala acordata Centrului de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard

  Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard a castigat prestigiosul premiul TFA la categoria "Special Achievement for a University-Based Center".  Consiliul stiintific care a evaluat candidaturile include un numar impresionant de profesori renumiti, inclusiv laureati ai premiului Nobel, dintre care amintim doar pe James Buchanan - George Mason University, Robert Barro - Harvard University, Mary Glendon - Harvard University, Stephen Goldsmith - Harvard University, Chandran Kukathas - London School of Economics, Deepak Lal - UCLA, Nathan Rosenberg - Stanford University, Vinay Samuel - Oxford, Peter Boettke - George Mason University sau Sam Peltzman - University of Chicago.

  Pentru concursul din acest an consiliul a luat in calcul 183 de aplicatii, din 48 de tari. Dintre acestea au fost premiate numai 16 institutii. Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard a castigat acest premiu si datorita activitatii bogate realizate in cursul unui singur an: conferintele sustinute de Jesus Huerta de Soto si Jeffrey Miron, numeroase workshop-uri si manifestari precum "Mastering Economic Journalism" si "Tax Freedom Day", programul educational "Great Books" si, nu in ultimul rand, scoala de vara "Romania Austrian Economics Summer School 2011".
  Inceperea unui nou curs "Project Management"

  In perioada 24 octombrie - 4 noiembrie 2011, profesor dr. James McCollum, de la University of Alabama in Huntsville, va preda cursul de "Project Management", in laboratorul MBA.

  Program:
  - Luni, miercuri, joi: 14:00 - 16:50
  - Marti, vineri: 9:00 - 12:00
  Cursul "Ideologies in International Relations"

  In perioada 07-18 noiembrie 2011, profesorul Taylor Rose, de la Liberty University - SUA, va preda cursul "Ideologies in International Relations".

  Program:
  - Luni, miercuri, joi: 14:00 - 16:50
  - Marti, vineri: 9:00 - 12:00

  Sala curs: Laborator MBA

  Informatii si inscrieri:
  Biroul Relatii Internationale
  Etajul 3/305
  Tel. +4-021.202.95.09 / +4-0372.120.121
  E-mail:
  Vrei sa pleci in Europa cu bursa Erasmus?

  Granturile Erasmus Studii sunt disponibile in anul universitar 2011-2012 in semestrul 2 si sunt finantate cu sume cuprinse intre 400 si 500 de euro pe luna.

  Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati
  Biroul de Programe Comunitare (corp C, etaj 3, birou 306)
  Telefon: +4-0372.120.115 | +4-0374.158.115
  E-mail:
  Conferinta "The Tragedy of the EURO" - sustinuta de Philipp Bagus

  Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard, din cadrul Universitatii Romano-Americane, va invita sa participati sambata, 22 octombrie 2011, orele 12:00 in Sala Senatului la conferinta "The Tragedy of the Euro".

  Profesorul doctor Philipp Bagus, de la Universitatea "Rey Juan Carlos" din Madrid, este unul dintre cei mai reprezentativi membri ai generatiei tinere de continuatori ai Scolii Austriece de economie. El a studiat sub indrumarea lui Jesus Huerta de Soto, unul dintre cei mai importanti ganditori contemporani ai aceleiasi scoli. Anul acesta a publicat cartea The Tragedy of the Euro, lucrare care a fost tradusa deja in 7 limbi. Este coautorul (impreuna cu David Howden) unei alte carti despre criza financiara internationala, "Deep Freeze: Iceland's Economic Collapse". A scris numeroase articole, in special pe teme monetare, in Quarterly Journal of Austrian Economics, Review of Austrian Economics, Journal of Business Ethics, Journal of Libertarian Studies si Economic Affairs.

  "Cum sa nu te simti un om de prisos", cu Dan C. Mihailescu

  Joi, 20 octombrie 2011, renumitul critic literar si eseist Dan C. Mihailescu, realizator al emisiunii de la PRO TV "Omul care aduce cartea", a fost invitat in Aula Magna a Universitatii Romano-Americane. Dan C. Mihailescu le-a vorbit studentilor despre "Cum sa nu te simti un om de prisos?". Domnul Mihailescu a reusit sa creeze o atmosfera relaxata si calda, starnind un real interes si o puternica emulatie, primind o multime de intrebari si raspunzand la toate interpelarile publicului.


  RIUF 2011 - Octombrie

  In perioada 22-23 octombrie 2011, Universitatea Romano-Americana a fost prezenta la o noua editie a Targului International al Universitatilor - RIUF, organizat in foaierul Salii Palatului din Bucuresti.

  Oferta educationala a Universitatii Romano-Americane, cuprinzand o gama larga de specializari pentru studii universitare de licenta si masterat, atat in limba romana cat si in limba engleza a fost foarte bine primita, suscitand un real interes in randul vizitatorilor targului.


  Tot in cadrul RIUF-2011, duminica, 23 octombrie, profesorul Taylor Rose, de la Liberty University - SUA, a sustinut o prelegere cu tema "The American Education System: Theory versus Reality". Profesorul Rose preda studentilor Universitatii Romano-Americane un curs extracurricular intitulat "Ideologies in International Relations".

  Universitatea Romano-Americana isi va prezenta de asemenea oferta educationala si in cadrul targului RIUF 2011, Octombrie - Cluj, organizat in cadrul Salii de Cultura a Studentilor, pe 25 octombrie.
  Expunerea "Experienta Portugaliei in perioada de post-aderare la Uniunea Europeana: recomandari pentru Romania în contextul crizei economice"

  Facultatea de Studii Economice Europene din cadrul Universitatii Romano-Americane, impreuna cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, va invita marti, 25 octombrie la ora 9:00 in Sala Senatului pentru a audia o expunere cu tema: "Experienta Portugaliei in perioada de post-aderare la Uniunea Europeana: recomandari pentru Romania în contextul crizei economice".

  Expunerea va fi sustinuta de domnul Francisco Sarsfield Cabral, analist economic si jurnalist politic, avand o bogata experienta tehnica si politica in domeniul afacerilor europene.
  Ziua Portilor Deschise la Universitatea Romano-Americana!

  Sambata, 22 octombrie 2011, Universitatea Romano-Americana a lansat o noua editie a proiectului de comunicare sociala "Ziua Portilor Deschise", devenit deja traditie, in cadrul caruia elevi de liceu insotiti de cadre didactice si parinti, precum si reprezentanti ai mediului de afaceri si institutiilor publice sunt asteptati in campus pentru a dezbate alaturi de echipa manageriala si studentii Universitatii problematica orientarii si consilierii in cariera.

  Problema autocunoasterii, a cunoasterii mediului de formare, a definirii unui orizont de asteptari in functie de potentialul individual, crearea si cultivarea in randul elevilor de liceu a unui mod de gandire specific societatii moderne, orientat pe rezultate si managementul carierei, sunt doar cateva obiective specifice ale proiectului initiat de Universitatea Romano-Americana.

  La editia din acest an, a fost prezent profesor Taylor Rose, Liberty University - SUA, care preda studentilor Universitatii Romano-Americane un curs extracurricular intitulat "Ideologies in International Relations".
  Concursul Costin Murgescu pentru Cercetare in Economie

  Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar initiaza prima editie a Concursului Costin Murgescu pentru cercetare in economie.

  Concursul este destinat studentilor romani preocupati de macroeconomie si discipline de granita, inscrisi la o universitate din Romania sau din strainatate. Castigatorul va fi desemnat de un juriu format din membri ai lumii academice si de cercetare din tara si strainatate si va fi recompensat cu un premiu a carui valoare este echivalenta cu 3.000 de euro.

  Premiul doreste sa ofere o sansa de afirmare tinerilor romani preocupati de cercetarea evolutiilor economice contemporane si sa ii promoveze in randul specialistilor de valoare.
  Purtand numele profesorului Costin Murgescu, concursul incurajeaza ideile noi in macroeconomie, pluridisciplinaritatea in abordarea subiectelor si analiza fenomenelor din perspectiva stabilitatii economico-financiare. In cadrul evaluarii, pe langa noutatea si originalitatea temei sau a perspectivei abordate, se va pune accent si pe cladirea argumentatiei si stilul redactarii.
  In concurs se pot inscrie studenti sub 31 de ani. Eseurile vor fi redactate in limba engleza. Data limita a inscrierii in concurs este 1 decembrie 2011, data limita de trimitere a eseurilor este 31 martie 2012, iar castigatorul va fi anuntat pe 16 iulie 2012.

  Detalii privind inscrierea la concurs gasiti in regulamentul concursului:
  http://www.fgdb.ro/Premiul%20Costin%20Murgescu-87/-88.html


  Preselectie Miss Boboc 2011

  Universitatea Romano-Americana si Clubul Studentilor CS-URA va invita la Preselectia Miss Balul Bobocilor 2011!
  Va asteptam joi - 27.10.2011, la ora 18:00 la RAU Fitness (sala de fitness a Universitatii Romano-Americane) pentru a demonstra ca esti cea mai potrivita pentru Miss Boboc 2011.

  Pentru oricare alte detalii, va rugam sa apelati la numarul de telefon: 0723-53.59.97.


  Oportunitati pentru stagii de practica in SUA

  Universitatea Romano-Americana si Precision Marketing Group, LLC va invita sa participati la o prezentare a oportunitatilor de stagii de practica in SUA. Prezentarea va avea loc miercuri, 2 noiembrie, de la ora 10:00 in sala 017.


  Precision Marketing Group, LLC asigura studentilor stagii de 12 luni in Austin, Texas, axate pe domeniile Business English si Leadership Internships. Aceste programe sunt create pentru a sprijini in mod special dezvoltarea urmatoarelor tipuri de cunostinte:
  - Bazele Afacerilor
  - Dezvoltarea Comunicarii in Engleza pentru Afaceri
  - Capacitati de Comunicare Interpersonala
  - Aptitudini de Comunicare Multiculturala
  - Capacitati Personale de Conducere

  Compania asigura cazare in spatiile sale, transport catre si de la locul de munca, salariu de baza lunar si bonusuri de performanta. In urma analizarii atente a acestor tipuri de stagii de practica s-a ajuns la concluzia ca ele sunt nu numai o foarte buna oportunitate din punct de vedere educational ci si din punct de vedere al dobandirii experientei practice. Acest mod lucru poate pregati studentii astfel incat sa le asigure un important plus pe piata globala actuala.

  Joseph Barclay, reprezentant al Precision Marketing Group, LLC, va conduce prezenta public acest program in cadrul Universitatii Romano-Americane.

  Pentru orice alte informatii va rugam accesati site-ul: www.precisionmarketinggroupllc.com
  Conferinta "Entrepreneurship with Fiat Property and Fiat Money"

  Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard, din cadrul Universitatii Romano-Americane, in parteneriat cu Institutul Ludwig von Mises - Romania, are placerea de a va invita joi, 10 noiembrie 2011, de la ora 18:00, in Aula Magna pentru a participa la conferinta "Entrepreneurship with Fiat Property and Fiat Money", sustinuta de domnul Hans-Hermann Hope - Professor Emeritus de Economie, University of Nevada, Las Vegas si Distinguished Fellow in cadrul Mises Institute, Auburn.


  Va rugam sa confirmati participarea pana cel mai tarziu pe 7 noiembrie.
  Pentru confirmati sau orice alte detalii ne puteti contacta prin:
  e-mail: [email protected]
  telefon: +4-0723-177.820
  Prelegerea "Internet Marketing"

  Joi, 27 octombrie, de la ora 18:00, studentii Universitatii Romano-Americane au luat parte la o prelegere pe tema "Internet Marketing", sustinuta de profesorul american Wiliam Pertulla.

  Conferinta "Perspectivele unei noi guvernante economice la nivel european. Pactul de Stabilitate si Crestere"

  Vineri, 28 noiembrie, Centrul de Studii si Documentare Europeana din cadrul Universitatii Romano-Americane a organizat intalnirea cu titlul "Perspectivele unei noi guvernante economice la nivel european. Pactul de Stabilitate si Crestere".

  Intre invitatii speciali la eveniment au fost si reputatii analisti economici Bogdan Chireac si Ilie Serbanescu.

  Burse de studii in SUA

  Universitatea Romano-Americana, in colaborare cu partenerii sai din Statele Unite ale Americii, American University, din Washington, DC si James Madison University, din Virginia, va propune programe de studii cu bursa in cadrul institutiilor partenere.

  Pentru programul "Washington Semester Program", al American University, inscrierile se fac pentru semestrul I - anul universitar 2012-2013, cu termen limita 1 martie 2012.
  Pentru bursele de studii la James Madison University inscrierile se fac pentru anul universitar 2012-2013, cu termen limita 15 decembrie 2011.  Informatii suplimentare si inscrieri:
  Biroul Relatii Internationale
  Etajul 3/305
  Tel. +4-021.202.95.09 / +4-0372.120.121
  E-mail:  Ziua Europeana a Justitiei Civile

  In cadrul evenimentelor dedicate aniversarii a 20 de ani de la infiintarea sa, Universitatea Romano-Americana in parteneriat cu Ministerul Justitiei a sustinut emisiunea de marci postale cu ocazia "ZILEI EUROPENE A JUSTITIEI CIVILE".


  Preselectie pentru echipa de majorete

  Universitatea Romano-Americana organizeaza preselectie pentru echipa de majorete care sustine echipele noastre sportive la toate participarile in cadrul concursurilor nationale si internationale.

  Preselectia va avea loc in Sala RAUFitness, conform urmatorului program:
  - miercuri, 9 noiembrie, orele 10:00 - 11:30
  - vineri, 11 noiembrie, orele 12:00 - 13:30

  Pentru orice alte detalii si amanunte puteti contacta organizatorii la adresa de email:
  [email protected]


  Festivitatea de premiere a participantilor la Scoala de Vara: Bucovina - Sursa de inspiratie

  In data de 2 noiembrie 2011, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane a avut loc festivitatea de premiere a participantilor la Scoala de Vara: Bucovina - Sursa de inspiratie organizata de Centrul de Studii Romano-Japoneze, in parteneriat cu Ambasada Azerbaidjanului la Bucuresti, si cu sprijinul companiilor J-Wind Creative Consultants, Free Spirit si a Asociatiei Cavaler Aikido.


  Castiga 5 invitatii la sesiunea plenara a conferintei "The Power of Storytelling"

  Universitatea Romano-Americana, in parteneriat cu Decat o Revista (DoR), organizeaza un concurs online adresat studentilor, prin care acestia au posibilitatea de a castiga 5 invitatii la sesiunea plenara a conferintei "The Power of Storytelling", prima conferinta de jurnalism narativ din Romania.

  Invitatii principali ai conferintei sunt patru oratori celebri in domeniu:
  - Jacqui Banaszynski (reporter laureat cu Premiul Pulitzer)
  - Pat Walters (producator de post de radio castigator al Premiului Peabody)
  - Alex Tizon (jurnalist laureat cu Premiul Pulitzer)
  - Laurie Hertzel (Senior Editor pentru cartile de la Minneapolis Star Tribune)

  Conferinta se va desfasura in data de 26 noiembrie 2011, de la ora 9:00 in Aula Magna a Universitatii Romano-Americane.

  Cei care doresc sa intre in posesia invitatiei trebuie sa trimita o poza sau un colaj de poze original la adresa de email [email protected] - pana la data de 23.11.2011 (specificand in e-mail numele si facultatea pe care o urmeaza). Imaginea trebuie sa "spuna" povestea studentiei celui care o trimiti (viata de student, experienta, incercari, reusite sau esecuri etc).
  Cele mai bune 5 imagini vor fi rasplatite cu o invitatie la sesiunea plenara a conferintei si vor fi publicate pe blogul si contul de Facebook al universitatii.
  Microsoft Innovation Center - RAU - Creaza aplicatii WindowsPhone si poti castiga un smartphone

  Universitatea Romano-Americana impreuna cu Microsoft Romania lanseaza miercuri, 9 noiembrie 2011, ora 15:00, in sala 523 concursul "Publica aplicatii in Windows Phone Marketplace".

  Poti castiga unul din smartphone-urile LG Quantum sau vouchere de publicare a aplicatiilor in Marketplace. Pentru studentii Universitatii Romano-Americane voucherele sunt puse la dispozitie prin Microsoft Innovation Center - RAU.


  Inscrie-te in MSP, primul pas catre comunitatea profesionistilor in IT

  Microsoft Student Partners este un program anual ce recunoaste si evidentiaza unii dintre cei mai talentati studenti pentru modul in care se implica si pentru rezultatele obtinute in programe academice Microsoft. Programul este centrat pe accesul la tehnologie si utilizare, inovatie si schimb de experienta intre mediul academic si industrie. MIC- RAU impreuna cu Microsoft Romania recruteaza membrii pentru organizatia MSP a Universitatii Romano-Americane.

  Doritorii sunt invitati miercuri, 9 noiembrie 2011, ora 15:00 in sala 523 pentru a afla mai multe detalii de la George Carutasu, MIC-RAU Manager ([email protected]) si Alex Bogdan, Microsoft Academic Developer Evangelist ([email protected]).
  Invata si certifica-te in IT

  Universitatea Romano-Americana pune la dispozitia studentilor sai posibilitatea de certificare gratuita in domeniul IT prin intermediul Centrului de testare Certiport infiintat la Universitatea Romano-Americana - certificate MTA (Microsoft Technology Associate).

  Pentru mai multe detalii va rugam contactati Microsoft Innovation Center - RAU, domnul George Carutasu, MIC-RAU Manager
  [email protected]


  Balul Bobocilor 2011

  Universitatea Romano-Americana si Clubul Studentilor CS-URA va invita la Balul Bobocilor 2011, ce se va desfasura in data de 15 noiembrie 2011, incepand cu orele 20:30 in The Player Hall of Fame Club.

  Invitati speciali: Guess Who si Dj Rynoo & Sylvia.

  Pret bilet: 25 lei. Biletele sunt disponibile la info-desk-ul din holul Universitatii Romano-Americane si la Sala RAUFitness.
  Pentru rezervari de mese va rugam contactati organizatorii la telefon: 0767-338.442 - Alexandru Porancia


  Studentul secolului XXI - Omul secolului XXI?

  Universitatea Romano-Americana si Comunitatea lui Noe
  Parteneriat pentru arta tanara

  Universitatea Romano-Americana, prin Facultatea de Economia Turismului Intern si International, si Comunitatea lui Noe - Teatrul de Amatori Bucuresti deschid seria de evenimente culturale Studentul secolului XXI - Omul secolului XXI? cu o dezbatere pe tema "Personalitati nu Personulitati".
  Evenimentul care se va desfasura miercuri, 16 noiembrie a.c., incepand cu orele 18.00 in Sala Senatului Universitatii, se va concretiza intr-un dialog intre studentii Universitatii Romano-Americane si Alexandru Nagy, presedinte fondator al Comunitatii lui Noe, actor si vicepresedinte fondator al Asociatiei Culturale "QUO VADIS ROMANIA".
  Totodata, in seria de evenimente "Studentul secolului XXI - Omul secolului XXI?", pe 7 decembrie, respectiv 14 decembrie a.c., in Aula Universitatii Romano- Americane, vor avea loc anvanpremiera si premiera spectacolului de teatru "Prostii sub clar de luna", o adaptare dupa Teodor Mazilu. Spectacolul, realizat de studenti ai Facultatii de Economia Turismului Intern si International din cadrul Universitatii Romano-Americane, va fi coordonat de Alexandru Robert Nagy, student UNATC, sectia Actorie, asistent de regie al renumitului actor Horatiu Malaele si Daniel Ionescu, student UNATC, sectia Actorie, absolvent al Universitatii Romano-Americane. Evenimentul va avea caracter caritabil.

  Manifestarile se subscriu unui parteneriat cultural incheiat intre Universitatea Romano-Americana si Comunitatea lui Noe - Teatrul de Amatori, pentru promovarea artei in randul tinerei generatii.
  Teatrul de Amatori (TAM) a fost infiintat in 2006, de-a lungul anilor fiind, prin proiectele culturale dezvoltate, laureat a numeroase festivaluri de teatru in tara si strainatate. Teatrul s-a ocupat de promovarea artei si culturii in randul liceenilor si studentilor. TAM, alaturi de Teatrul Independentilor Profesionisti, medi@art - Festivalul National de Teatru cu Decor Digital si YabuHaha - proiect de comedie pentru You Tube, formeaza Comunitatea lui Noe.


  Schimb de experienta cu universitati din Republica Moldova

  Luni, 14 noiembrie 2011, Universitatea Romano-Americana a primit o delegatie din Republica Moldova formata din reprezentanti ai Ministerulului Educatiei si ai unor institutii de invatamant superior, intr-un schimb de experienta privind managementul universitar in domeniul studiilor europene in universitatile din Romania.

  URAganii vs. Dimitrie Cantemir!

  Echipa de baschet a Universitatii Romano-Americane - URAganii, CAMPIOANA MUNICIPALA - BUCURESTI 2011 si Medaliata cu Bronz la Campionatul National Universitar 2011, va cheama sa fiti alaturi de ei!

  Primul meci din noul Campionat Universitar de Baschet - CUB 2012 va avea loc miercuri, 16 noiembrie, de la ora 17:15, in sala UNEFS (fosta sala ANEFS, strada Constantin Noica nr.140).
  Echipa noastra intalneste echipa Universitatii Dimitrie Cantemir si are nevoie de suportul TAU, al galeriei CS-URA si la majoretelor noastre pentru a demonstra ca ne putem mentine la acelasi nivel de exceptie atins sezonul trecut!


  Reprezentanti ai mediului de afaceri invitati la Universitatea Romano-Americana

  In cadrul programului derulat de Universitatea Romano-Americana privind apropierea si familiarizarea studentilor cu realitatile mediului de afaceri va avea loc in data de 16 noiembrie, de la ora 18:00, in sala 117 intalnirea cu domnul Elan Schwarzenberg, actionarul majoritar al trustului Realitatea Media.

  Domnia sa revine in mijlocul comunitatii academice pentru a dezbate alaturi de studentii Universitatii Romano-Americane unele dintre cele mai importante probleme ale mediului de afaceri romanesc actual.
  Joburi ideale in strainatate pentru studentii Facultatii de ETII

  Daca esti student la Facultatea de Economia Turismului Intern si International - dar nu numai, te invitam miercuri, 23.11.2011, in Sala Senatului, de la ora 12:00, pentru a afla cum poti gasi un loc de munca la unele dintre cele mai renumite hoteluri din lume din locurile cele mai exotice, oferite de ITN Romania.

  Vino alaturi de URAgani!

  Echipa noastra de baschet, CAMPIOANA MUNICIPALA - BUCURESTI 2011 si Medaliata cu Bronz la Campionatul National Universitar 2011, a inceput cu dreptul noul sezon al Campionatului National Universitar de Baschet!
  In primul meci am invins echipa de la "Cantemir" acum urmeaza "Medicina"!

  Vino alaturi de noi vineri, 25 noiembrie, de la ora 18:00 in Sala Madicina, la UMF Carol Davila, in spatele Spitalului Universitar.
  Suportul tau ne va ajuta cu siguranta si vei trai momente unice intr-o atmosfera extraordinara alaturi de echipa, majorete si galerie.


  Brand personal in 5(+1) pasi

  Departamentul de formare continua al Universitatii Romano-Americane organizeaza, in luna decembrie, cursul de perfectionare "Brand personal in 5(+1) pasi", formatorul fiind Gabriel Avacaritei.

  Pentru detalii suplimentare si inscriere va invitam sa accesati site-ul nostru:
  formare.rau.ro
  Cursuri IATA/UFTAA Foundation - o noua serie

  Centrul IATA/UFTAA Foundation organizat sub egida Universitatii Romano-Americane anunta formare unei noi serii pentru aceste cursuri.

  Universitatea Romano-Americana din Bucuresti este singura institutie de invatamant superior din Romania autorizata ca ATC (AUTHORIZED TRAINING CENTER) de catre IATA Montreal sa organizeze cursul IATA/UFTAA Foundation & EBT.

  Cursurile IATA/UFTAA Foundation & EBT vor avea loc in perioada 26 ianuarie - 12 februarie 2012.

  Care sunt principalele avantajele ale absolvirii cursului IATA/UFTAA Foundation & EBT?
  1. Diploma IATA/UFTAA beneficiaza de recunoastere internationala
  2. Diploma este necesara agentiilor de turism pentru a se acredita IATA, potrivit criteriilor specifice stabilite de catre IATA Romania. Astfel, agentiile de turism sunt obligate sa angajeze cu contract permanent si norma intreaga un agent de ticketing posesor al Diplomei IATA/UFTAA Foundation & EBT, agent care are abilitatile necesare pentru vanzarea, emiterea si raportarea prin sistemul BSP a activitatii derulate prin GDS.

  Durata: 15 zile de curs (7 ore/zi)
  Perioada: 26 ianuarie - 12 februarie 2012
  Program: cursurile au loc in program luni-sambata
  Limbile de predare: romana si engleza
  Locatie: Universitatea Romano-Americana, laborator specializat
  Numar de cursanti/grupa: 15
  Pretul: 2900 lei
  Perioada de examen: iunie 2012 (invitatia de participare la examen va fi transmisa cu aproximativ 2 saptamani inainte de perioada mentionata).
  Perioada de inscriere a candidatilor: 28 noiembrie 2011 - 15 ianuarie 2012


  Persoana de contact: Camelia Gheorghe
  Telefon: +4-0372-120.267
  E-mail:


  Pentru mai multe informatii puteti accesa materialul urmator:
  Cursuri "IATA/UFTAA Foundation & EBT" la Universitatea Romano-Americana
  URAganii - spre a treia victorie consecutiva!

  Echipa noastra de baschet, CAMPIOANA MUNICIPALA - BUCURESTI 2011 si Medaliata cu Bronz la Campionatul National Universitar 2011, a inceput excelent noul sezon al Campionatului National Universitar de Baschet!
  In primul meci am invins echipa de la "Cantemir", in al doilea "Medicina"... si acum ne pregatim pentru "Universitatea Bucuresti"!

  Vino din nou alaturi de noi miercuri, 30 noiembrie, de la ora 17:00 in Sala UNEFS (str. Constantin Noica nr.140, fosta Sala ANEFS).
  Impreuna putem castiga si acest al treilea meci din noul sezon. Entuziasmul tau ne va ajuta cu siguranta si vei intalni o atmosfera unica alaturi de echipa, majorete si galerie.


  Vacanta - 1 si 2 Decembrie

  Universitatea Romano-Americana anunta toti studentii si colaboratorii sai ca in perioada 1 - 2 decembrie 2011 institutia nu lucreaza.

  Toti studentii si masteranzii sunt rugati sa consulte orarele pentru a afla programarea recuperarii orelor din aceasta perioada.

  Va uram tuturor un cald "La Multi Ani!" pentru 1 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei.
  In numele solidaritatii

  Miercuri, 7 decembrie 2011, in Aula Universitatii Romano-Americane, studenti ai Facultatii de Economia Turismului Intern si International din cadrul Universitatii Romano- Americane, pun in scena spectacolul de teatru "Prostii sub clar de luna", o adaptare dupa Teodor Mazilu, eveniment caritabil pentru strangerea de fonduri necesare sprijinirii a doi colegi de generatie diagnosticati cu afectiuni grave ce le pun viata in pericol.

  Este vorba despre Monica (21 de ani), studenta la "Universitatea de Petrol si Gaze" din Ploiesti, care, in urma unui incident in care si-a pierdut constiinta, a fost depistata cu o punga de lichid pe creier, necesitand cat mai rapid o interventie chirurgicala costisitoare.
  Andrei (21 de ani), de asemenea student al "Universitatii de Petrol si Gaze din Ploiesti", este diagnosticat cu hemofilie tip A severa, necesitand un tratament costisitor cu Factor 8, costul unui singur flacon fiind de circa 200 lei. O situatie pentru majoritatea banala, precum o taietura, poate sa-i fie lui Andrei fatala. Administrarea acestui medicament ajuta la coagularea sangelui. Netratata, boala se agraveaza, ii afecteaza articulatiile si conduce la atrofierea musculaturii.

  Toti cei care doresc sa fie alaturi de acesti doi tineri pot dona in contul in lei numarul ROCECEC001946269157211 deschis la CEC Bank.

  Persoana de contact
  Patricia Dodu
  Telefon: +4-0722-547.662  Vino din nou la meci!

  Echipa noastra de baschet "URAganii", CAMPIOANA MUNICIPALA - BUCURESTI 2011 si Medaliata cu Bronz la Campionatul National Universitar 2011, a reusit o serie de trei victorii consecutive in noul sezon al Campionatului National Universitar de Baschet!
  Primii care s-au inclinat au fost cei de la "Cantemir", apoi a urmat "Medicina", la rand au venit si cei de la "Universitatea Bucuresti"... acum avem in fata "Academia de Politie" si "Constructii Bucuresti"!

  Vino iarasi alaturi de noi miercuri, 7 decembrie, de la ora 16:00 in Sala LEU (Politehnica Bucuresti) pentru meciul cu "Academia de Politie" si apoi vineri, 9 decembrie, de la ora 16:30 in Sala Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu pentru meciul contra "Constructiilor"!

  Impreuna am demonstrat ca putem castiga contra oricarei echipe din campionat.
  Suportul vostru - al galeriei, al CS-URA, al profesorilor si studentilor si nu in ultimul rand al echipei noastre de majorete -, al tuturor celor care au venit alaturi de noi la ultimul meci contra celor de la "Universitatea Bucuresti" a fost extraordinar!.
  Entuziasmul tau ne va ajuta cu siguranta din nou si vei intalni aceeasi atmosfera unica si electrizanta.

  Dezbaterea demonstrativa "Occupy Wall Street"

  Universitatea Romano-Americana, in cooperare cu Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR) Muntenia, va invita la dezbaterea demonstrativa "Occupy Wall Street", organizata vineri, 9.12.2011, la ora 10:30, in Amiteatrul 1 al Universitatii Romano-Americane.

  "Debate-ul" este o forma structurata de dezbatere educationala, compusa formal din echipe cu un numar egal de membri. Acestia sunt pusi in situatia de a pune in valoare "pro" si "contra" argumente diferite pentru ambele fatete ale unor chestiuni asupra carora oamenii, desi bine intentionati, pot fi in dezacord.

  La ce bun un Club de Dezbateri intr-o Universitate?
  In primul rand, pentru a deprinde argumentarea. Acesta este primul raspuns si ar putea fi de unul singur suficient de puternic. Indiferent daca abordarea unui subiect este de natura practica sau teoretica, argumentarea este vitala pentru a hotari in multele situatii in care apar diferente de opinii, intrebari sau incertitudini. Capacitatea de a lucra in echipa, de a face documentare riguroasa, de a identifica surse credibile de informatii, de a construi discursuri publice de impact, de a iti ascuti umorul si fair play-ul, acestea ar putea fi alte castiguri. Pe acestea si pe multe altele va invitam sa le descoperiti venind alaturi de noi.

  Aceasta initiativa reprezinta pasul de inceput pentru noul Club de Dezbateri al Universitatii Romano-Americane. Veti avea ocazia sa vedeti debateri profesionisti in actiune.

  Va asteptam!

  Conferinta "Tehnici de negociere in afaceri. Experienta japoneza"

  Luni, 12 decembrie, ora 11:00, va avea loc in Sala Senatului Universitataa Romano-Americane conferinta "Tehnici de negociere in afaceri. Experienta japoneza", sustinuta de doamna Diana Tihan, Secretar II la Departamentul Uniunea Europeana din cadrul Directiei Generale si Relatii Externe UE de la Ministerul Afacerilor Externe.


  Premiera teatrala la Universitatea Romano-Americana

  Miercuri, 7 decembrie 2011, ora 18:00, in Aula Universitatii Romano-Americane, studenti ai Facultatii de Economia Turismului Intern si International din cadrul Universitatii Romano-Americane, au pus in scena spectacolul de teatru "Prostii sub clar de luna", o adaptare dupa Teodor Mazilu, eveniment caritabil pentru strangerea de fonduri necesare sprijinirii a doi colegi de generatie diagnosticati cu afectiuni grave ce le pun viata in pericol.

  Reprezentatia a avut un succes deosebit, publicul care a umplut pana la refuz Aula Magna aplaudand prelung, la final, atat talentatii actori si regizori cat si pe toti cei care au facut parte din echipa care a facut posibila productia si desfasurarea acestui eveniment deosebit.


  Ultimul meci din faza grupelor - CNUB-2012

  Echipa noastra de baschet "URAganii", CAMPIOANA MUNICIPALA - BUCURESTI 2011 si Medaliata cu Bronz la Campionatul National Universitar 2011, a reusit si a patra victorie consecutive in noul sezon al Campionatului National Universitar de Baschet!

  U.R.A. vs. Academia de Politiei 69 : 39


  Vino si vineri, 9 decembrie, de la ora 16:30 in Sala Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu pentru meciul contra "Constructiilor"!
  Este ultimul meci din grupe si avem sansa de a termina neinvinsi aceste meciuri din prima faza.

  Intregul suportul al galeriei, al CS-URA, al profesorilor si studentilor, si nu in ultimul rand al echipei noastre de majorete va fi din nou la inaltime!


  Victorii pe linie in grupa A - CNUB-2012

  Echipa noastra de baschet "URAganii", CAMPIOANA MUNICIPALA - BUCURESTI 2011 si Medaliata cu Bronz la Campionatul National Universitar 2011, a reusit sa termine pe primul loc in grupa A in noul sezon al Campionatului National Universitar de Baschet, zona Bucuresti. Echipa noastra a reusit cinci victorii la rand, invingand toti adversarii intalniti in aceasta faza a competitiei.


  "U.R.A." - "Dimitrie Cantemir" 55 : 49

  "U.R.A." - "Medicina" 58 : 46

  "Universitatea Bucuresti" - "U.R.A." - 51 : 77

  "U.R.A." - "Academia de Politie" - 69 : 39

  "Constructii" - "U.R.A." - 54 : 58

  Multumim galeriei, clubului studentilor CS-URA, profesorilor, studentilor si echipei noastre de majorete pentru suportul extraordinar si entuziasmul cu care au sustinut "URAganii"!
  Conferinta "Sfarsitul complexitatii. Perspectiva unui matematician asupra crizei"

  Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard va invita miercuri, 14 decembrie, ora 18, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane, la conferinta "Sfarsitul complexitatii. Perspectiva unui matematician asupra crizei", sustinuta de dr. Dan Selaru.

  Dan Selaru este doctor in matematica, lucreaza la Institutul de Stiinte Spatiale si a scris peste 20 de lucrari stiintifice in reviste de specialitate cu referinte in domeniul mecanicii ceresti, ecuatiilor diferentiale, haosului determinist.


  "Prostii sub clar de luna" - spectacol de teatru in Aula Magna

  Miercuri, 14 decembrie 2011, ora 18:00, in Aula Universitatii Romano-Americane, studenti ai Facultatii de Economia Turismului Intern si International din cadrul Universitatii Romano-Americane, va invita la o noua punere in scena a spectacolul de teatru "Prostii sub clar de luna", adaptare dupa Teodor Mazilu, eveniment caritabil pentru strangerea de fonduri necesare sprijinirii a doi colegi de generatie diagnosticati cu afectiuni grave ce le pun viata in pericol.

  Premiera care a avut loc saptamana trecuta a avut un succes deosebit, publicul umpland pana la refuz sala si aplaudand indelung intreaga echipa a evenimentului.

  Campania de Craciun CS-URA "Daruieste din Suflet"

  Pentru ca ne aflam in preajma Sarbatorilor de Iarna si Clubul Studentilor CS-URA ne-a obisnuit in fiecare an cu o initiativa laudabila si anume Campania de Craciun "Daruieste din Suflet", anul acesta si-a propus, cu ajutorul nostru si al vostru, sa colecteze cat mai multe fonduri, jucarii si haine pe care le vor dona in scop caritabil pentru doua case de copii din orasele Faurei si Gaesti.

  Spiridusii Mosului pot fi gasiti de luni pana vineri, intre orele 9:00 - 19:30, la standul din holul Universitatii, acolo unde puteti dona bani, haine si jucarii pana pe data de 19.12.2011.

  De asemenea, CS-URA a pregatit si un Christmas Party ("Petrecerea spiridusilor") ce va avea loc in data de 19.12.2011 (luni), de la ora 21:00 in Club Maxx.
  Taxa de intrare perceputa va fi de 10 lei iar toti banii stransi in seara respectiva vor fi donati in scop caritabil celor doua case de copii mai sus mentionate.


  Perspective profesionale in domeniul juridic

  Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Romano-Americane va invita la dezbaterea cu tema "Perspective profesionale in domeniul juridic", organizata joi, 15 decembrie 2011, intre orele 15:00 - 16:30, in Sala Senatului.
  Dezbaterea este parte integranta a unui amplu proiect de orientare in cariera si consiliere a studentilor Facultatii de Drept.

  Invitat special al dezbaterii este doamna Laura Badiu, vicepresedinte al Camerei Notarilor Publici Bucuresti.


  Castigatorii competitiei "Dezbate Romania"

  Universitatea Romano-Americana ii felicita pe studentii Eliza Chirila, Daria Mateescu si Cristian Retegan care, impreuna cu Paul Ardeleanu si Christian Negoescu de la Academia de Studii Economice au format echipa "Studenti Fara Frontiere" si au castigat competitia "Dezbate Romania 2011" - editia a III-a, fiind singura echipa din istoria concursului care a obtinut peste 200 de puncte.

  Multumiri de asemenea si pentru Clubul Studentilor CS-URA care a fost prezent la finala pentru a sustine cu entuziasm echipa "Studenti Fara Frontiere"!


  Petreceri de Craciun si Concert de Colinde in Universitatea Romano-Americana

  Ne aflam in preajma Sarbatorilor de Iarna si cu acest prilej Universitatea Romano-Americana a pregatit patru evenimente speciale pentru saptamana urmatoare:

 • Luni, 19.12.2011, ora 10:00 - "Christmas Party" organizat in holul principal al Universitatii Romano-Americane, unde Mosul va oferi cadouri pentru toti copiii cadrelor didactice si angajatilor institutiei


 • Luni, 19.12.2011, ora 17:00 - "Seara Bradului & Concert de Colinde" organizate de trupa de muzica "Atlantis" a Universitatii Romano-Americane impreuna cu grupul de colindatori de la Facultate de Teologie Ortodoxa, in holul principal al Universitatii Romano-Americane. La final, va invitam sa ciocnim un pahar de sampanie la cantina HotPot


 • Luni, 19.12.2011, ora 21:00 - "Petrecerea Spiridusilor" organizata de CS-URA, in Club Maxx


 • Joi, 22.12.2011, ora 19:00 - "Petrecere de Craciun" organizata de Centrul de Studii Romano-Japoneze, in ceainaria Veda Lounge

 • Avem dovada! - Mos Craciun a ajuns deja in Romania

  Luni, 19 decembrie 2011, in holul principal al Universitatii Romano-Americane a avut loc un eveniment memorabil - Mos Craciun a venit sa aduca o multime de cadouri celor mai mici dintre cei care fac parte din marea familie a Universitatii noastre.

  Pentru a-i pregati sosirea, Mosul a trimis inaintea lui mai multi reprezentanti - clovni, pictori si chiar magicieni - care sa intretina si sa pregateasca atmosfera specifica impartirii cadourilor catre toti copiii cuminti... si... desi Mosul a incercat sa gaseasca si cativa copii care nu au fost cuminti nu a reusit! Toti cei prezenti au fost foarte cuminti si au primit o multime de cadouri mult asteptate.

  © Universitatea Romano-Americana / Romanian-American University - Toate drepturile rezervate.

  Publicat la: 2012-01-10 (19611 citiri)

  [ Inapoi ]
    Check Google Page Rank   Contact administrator        URA Protectia Datelor