Acasa Admitere Contact Informatii
           Limba
Select Language:


           Noutati
Actualizare! Prelungirea suspendarii cursurilor fata-in-fata, incepand cu 18.05.2020
publicat: 2020-05-17

#StămAcasă - Sfaturi privind mişcarea şi nutriţia
publicat: 2020-04-14


           Incearca si tu!

           Cine e online
Exista in mod curent, 23 vizitator(i).Arhiva - 2013

IANUARIE 2013

Departamentul de Studii Asiatice - noi cursuri de limba chineza, coreana si japoneza

Departamentul de Studii Asiatice organizeaza cursuri de:

- Limba chineza - cursurile se vor desfasura pe durata unui an universitar si va fi sustinut de doamna profesor Ileana Hogea-Veliscu, profesor universitar doctor si sinolog, avand o vasta experienta in predarea limbii chineze. Cursurile vor avea loc saptamanal, luni, incepand cu ora 16:00. Taxa perceputa pentru un modul este de 125 euro.

- Limba coreeana - cursurile vor fi sustinute de doamna Ha Young Sun si se vor desfasura pe parcursul unui semestru universitar. Cursurile vor avea loc saptamanal, cate doua ore pe zi. Taxa este de 50 euro/modul.

- Limba japoneza - cursurile se desfasoara pe parcursul unui an universitar sub indrumarea a doi profesori, unul roman si un vorbitor nativ. Cursurile au loc saptamanal. Taxa perceputa pentru un modul este de 100 euro.


Noua serie de cursuri incepe odata cu cel de-al doilea semestru universitar, dupa data de 18 februarie 2013.

Pentru mai multe detalii si inscrieri va rugam sa ne contactati la adresele de e-mail:

 • [email protected] - pentru limbile chineza si coreeana

 • [email protected] - pentru limba japoneza

 • Noi cursuri IATA/UFTAA

  Universitatea Romano-Americana organizeaza in perioada 31 Ianuarie - 15 Februarie 2013 un nou curs IATA/UFTAA Foundation.

  Inscrierile au loc in pana la data de 23 Ianuarie 2013, in limita locurilor disponibile.


  Pentru mai multe detalii va rugam vizitati site-ul dedicat:

  iata.rau.ro
  Cursuri sustinute de profesori de la universitati partenere din SUA si Europa

  Universitatea Romano-Americana ofera studentilor sai o noua serie de cursuri sustinute de profesori straini de la universitati partenere din SUA si Europa.

  25 februarie - 08 martie, 2013
  Hans SWAGA, Drd. - KEMI-TORNIA UNIVERSITY, Finland
  Curs: "Design Factory for Innovative Ideas"
  Sala de curs: Laborator MBA
  Orar: Luni-Vineri, orele 16:30-19:30

  04 - 08 martie, 2013
  Daniel G. GALLAGHER, Ph.D.- JAMES MADISON UNIVERSITY, Virginia-USA
  Curs: "Negotiations Skills and Dispute Resolution"
  Sala de curs: Sala de Lectura
  Orar: Luni-Vineri, orele 9:00-11:50

  04 - 08 martie, 2013
  Mehdian SEYED, Ph.D. - University of Michigan-Flint, USA
  Curs: "Financial Management"
  Sala de curs: Sala de Lectura
  Orar: Luni-Vineri, orele 13:00-15:50

  05 - 13 martie, 2013
  Stephen R. BOWERS, Ph.D. - LIBERTY UNIVERSITY, Virginia-USA
  Curs: "Corporate and Governmental Counter Intelligence - the Protection of Information & Sources"
  Sala de curs: Laborator MBA
  Orar: Luni-Vineri, orele 9:00-11:50

  05 - 13 martie, 2013
  Steven R. SAMSON, Ph.D. - LIBERTY UNIVERSITY, Virginia-USA
  Curs: "Political Philosophy"
  Sala de curs: Laborator MBA
  Orar: Luni-Vineri, orele 13:00-15:50

  8 - 19 aprilie, 2013
  James K. McCOLLUM, Ph.D. - UNIVERSITY of ALABAMA in HUNTSVILLE, Alabama-USA
  Curs: "Applied Business Management"
  Sala de curs: Laborator MBA
  Orar: Luni-Vineri, orele 9:00-11:50

  15 - 26 aprilie, 2013
  Jan Duggar, Ph.D. - Holy Family University, Florida-USA Curs: "Corporate Finance"
  Sala de curs: Sala de Lectura
  Orar: Luni-Vineri, orele 9:00-11:50  Pentru mai multe informatii si inscrieri:

  Biroul Relatii Internationale
  Etajul 3/305
  Tel. +4-021.202.95.09 | +4-0372.120.121
  E-mail: [email protected]
  Studenta a Unviersitatii-Romano-Americane - castigatoare a unui premiu special la Gala Ligii Studentilor Romani din Strainatate

  Domnisoara Pascu Oana, din cadrul Facultatii de Economia Turismului Intern si International a Universitatii Romano-Americane, a participat la Gala Ligii Studentilor Romani din Strainatate si a obtinut mentiune la premiul Studentul Roman ERASMUS al Anului 2011-2012.

  Universitatea gazda (din strainatate): UNIVERSIDADE LUSOFONA de Humanidades e Tecnologias, Lisboa
  Tara: Portugalia
  Durata mobilitatii: 1 semestru
  Numar credite ECTS obtinute: 34

  Asa s-ar putea descrie povestea Erasmus a Oanei Pascu:
  "Fiecare mare vis incepe cu un visator. Aminteste-ti mereu ca ai in tine puterea, rabdarea si pasiunea pentru a atinge cele mai inalte culmi si a schimba lumea". Ma numesc Oana, am 23 de ani si sunt o visatoare. Cred cu tarie in faptul ca pasiunea este ceea ce ne duce departe. Pentru mine pasiune inseamna AIESEC, turism si calatorii, limbi straine si culturi. Sunt o persoana creativa, iubesc noul si apreciez autenticitatea. Am ales sa imi traiesc ultimii invaluiti de spontaneitate: am locuit in 4 tari, am calatorit in alte 19, am cunoscut oameni de pe 5 continente, am invatat 5 limbi strsine si mi-am hranit pasiunile. Pentru mine lumea este acum cat o nuca. Cred in puterea generatiei mele si imi dedic fiecare zi dezvoltarii ei. Cred ca noi avem puterea, rabdarea si pasiunea pentru a atinge cele mai inalte culmi si a schimba lumea.
  Cursuri intensive de engleza, franceza, germana si spaniola

  Departamentul de Limbi Straine din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza cursuri intensive pentru limbile engleza, franceza, germana si spaniola.

 • Nivel "incepatori": la finalul modulului cursantii vor dobandi competente de nivel A1/A2, conform Cadrului European de Referinta pentru Limbi Straine.
 • Nivel "intermediar": la finalul modulului cursantii vor dobandi competente de nivel B1/B2, conform Cadrului European de Referinta pentru Limbi Straine.


 • Durata: fiecare modul cuprinde 40 ore, fiind organizate cate 2 cursuri de doua ori pe saptamana in perioada 25.02 - 30.04.2013.

  Taxa de studii: 400 lei.

  Inscrieri: 25.01 - 24.02.2013, la Departamentul de Limbi Straine (Biroul 310, etaj 3, corp C) sau pe adresa de email [email protected].


  Pentru mai multe informatii va rugam sa va adresati direct Departamentului de Limbi Straine.


  Conferinta "2013 Business Ethics and Compliance"

  Universitatea Romano-Americana, in parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice va invita la conferinta "2013 Business Ethics and Compliance".

  Conferinta va fi urmata de un Seminar al Expertilor conferintei, ce va avea loc in data de 6 martie 2013 la Universitatea Romano-Americana. Seminarul va beneficia de participarea expertilor din cadrul Ministerului Justitiei. In cadrul seminarului, pe baza unei grile SWOT, vor fi analizate cele mai interesate propuneri de politici publice in domeniul eticii si conformitatii. In acest sens, CRJ invita expertii independenti interesati sa transmita la adresa [email protected] un document de propuneri de maxim 3 pagini privind politicile publice care pot sa stimuleze companiile romanesti sa investeasca in etica si in sistemele interne de conformitate, pana la data de 15 februarie 2013.

  Partenerii conferintei "2013 Business Ethics and Compliance" sunt: Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Ministerul Justitiei, Camera de Comert Americana in Romania, Universitatea Romano-Americana, Centrul pentru Studii Avansate in Management si Etica Aplicata, Investors in People Romania si Junior Achievement Romania.

  Sponsorii conferintei sunt: Siemens Romania SRL si Romtelecom S.A.

  Partenerii media ai conferintei sunt Forbes Romania, Agentia Nationala de Presa Agerpress, RFI Romania, NineO'clock, Juridice.ro, ResponsabilitateSociala.ro si CSRmedia.ro.
  Evenimentul contribuie la indeplinirea Strategiei Nationale Anticoruptie 2012-2015.

  Pentru mai multe informatii va rugam contactati Centrul de Resurse Juridice (CRJ).
  Persoana de contact: Radu Nicolae, Manager de proiect
  e-mail: [email protected]
  telefon: (+4) 021 212 06 90.

 • Comunicat de presa • Bursa pentru studii de limba chineza

  Departamentul de Studii Asiatice ofera ca bursa un curs gratuit de limba chineza. Cei interesati de participarea la acest curs sunt rugati sa trimita CV-ul si o scrisoare motivationala la adresa de e-mail: [email protected].

  Castigatorul va fi ales de un juriu format din doamna profesor de limba chineza Ileana Hogea-Veliscu, domnul Serban Georgescu - Directorul Departamentului de Studii Asiatice si domnul Alexandru Crisu - Coordonator Centrul de Studii Romano-Chineze.
  Castigatorul premiului va fi anuntat pe data de 15 februarie 2013.

  Succes!


  Colaborare intre U.R.A. si mediul de afaceri din domeniul turismului

  Joi, 17 ianuarie 2013, a avut loc un eveniment festiv in care studentii anului III la Facultatea de Economia Turismului Intern si International din cadrul Universitatii Romano-Americane au sustinut prezentarea unor proiecte realizate pe parcursul semestrului I, sub coordonarea asist. univ. dr. Camelia Gheorghe. Ineditul evenimentului a constat in faptul ca studentii, care au lucrat in echipe nu numai in timpul seminariilor, ci si suplimentar, in afara orelor prevazute in orar, au realizat pentru prima oara lucrari interdisciplinare, care s-au fundamentat atat pe cunostintele dobandite la disciplina Ticketing, cat si la Turism International.
  Un alt accent inovativ a fost faptul ca prezentarile acestora nu au mai fost realizate in deja "clasicul" program Power Point, ci cu ajutorul unei aplicatii web mult mai dinamice si atractive, Prezi, pe care au studiat-o si utilizat-o cu succes.

  La finalul prezentarii s-au inmanat diplome si s-au premiat cele mai bune proiecte: "Posibilitati de diversificare a ofertei hoteliere in zona aeroportului Sydney International - element central al dezvoltarii turistice a regiunii" (Premiul I, Echipa Cangoo), "Tendinte si strategii de dezvoltare a turismului in Comunitatea Autonoma Valencia si a serviciilor din aeroportul Valencia" (Premiul II, Echipa Wild Wild West), "Perspective de dezvoltare a turismului si a transporturilor aeriene in insula Tenerife" (Premiul III, Echipa COFF).
  S-au acordat si premii speciale, dar cadrele didactice prezente au apreciat in mod deosebit implicarea si concentrarea tuturor studentilor, precum si nivelul de unicitate si dificultate al lucrarilor sustinute. Printre invitatii care au luat parte la eveniment au fost colegi din managementul facultatii, din departament, dar si de la alte programe de studii.

  În acest context, numeroase companii din mediul privat au salutat initiativa lansata la nivelul Facultatii de Economia Turismului Intern si International, considerand ca este esential ca studentii sa perceapa legatura dintre disciplinele pe care le studiaza si ca aceasta activitate aplicativa reprezinta de fapt puntea catre realitatea practica. Mai mult decat atat, reprezentantii acestora s-au aratat interesati in sponsorizarea evenimentului si premierea participantilor.


  "Materiile din planul de invatamant sunt piese ale unui puzzle ce contine setul de cunostinte al studentului, viitorul absolvent. Acest proiect interdisciplinar vine sa uneasca piesele pentru a forma intregul. Astfel, ne putem da seama de corelatia logica a disciplinelor de studiu si, in plus, aplicabilitatea practica a acestora. Am fost placut impresionat de realizarile studentilor! Nu pot sa nu o remarc insa pe cea care a fost sufletul acestei initiative, doamna Ec. Dr. Camelia Gheorghe, un cadru didactic foarte bine pregatit, cu multe idei inovatoare, care stie sa se faca atat inteleasa si respectata de studenti, dar in primul rand iubita de catre acestia!" - prof. univ. dr. Cezar Mihalcescu, director Departament Managementul Serviciilor Turistice

  "A fost o adevarata incantare sa fiu prezenta la sustinerea "publica" a acestor proiecte - activitate care a pus accentul nu numai pe aspecte pur stiintifice, dar, mai cu seama, pe dezvoltarea abilitatilor si aptitudinilor necesare oricarui tanar in momentul absolvirii primului ciclu de studii universitare. Am descoperit, cu placere, cum fiecare membru al echipei si-a asumat responsabilitatile ce ii revenisera in cadrul realizarii proiectului. Munca in echipa, analiza avantajelor si a dezavantajelor identificate cu privire la o tema de cercetare data/aleasa, solutiile gasite, precum si modul de prezentare a proiectelor constituie un real castig pentru acei studenti care au ales sa se implice in aceasta activitate." - asist. univ. dr. Silvia Tabusca, Facultatea de Drept

  "Este interesant de remarcat faptul ca studentii participanti la acest nou concept de studiu pentru Universitatea Romano-Americana s-au implicat cu entuziasm in cercetarea si propunerea unor proiecte noi in turism, fiind motivati de dorinta proprie, de cunoastere si de competitia cu ceilalti colegi. De asemenea, s-a putut observa faptul ca aceste prezentari au avut la baza o cercetare constanta, realizata de-a lungul intregului semestru intr-un sistem step-by-step, cu o aplicabilitate practica importanta, care, in legatura cu mediul privat, poate inspira viitoare dorinte antreprenoriale ale studentilor. Printre cursanti s-au remarcat si fosti beneficiari ai burselor Erasmus, de practica si de studiu, care au utilizat in acest proiect anumite tehnici, de studiu si prezentare, intalnite la alte universitati si companii europene." - Flavius Streianu, asistent Erasmus.

  FEBRUARIE 2013

  Cursuri sustinute de profesori din mediul academic al SUA

  Universitatea Romano-Americana ofera studentilor sai doua noi cursuri sustinute de profesori din mediul academic al SUA.

  18 - 29 martie, 2013
  Nicholas DIMA, Dr
  Curs: "Inter-Cultural Communication"
  Sala de curs: Laborator MBA
  Orar: Luni-Vineri, orele 9:00-11:50

  1 - 12 aprilie, 2013
  Nicholas DIMA, Dr
  Curs: "Globalization"
  Sala de curs: Sala de Lectura
  Orar: Luni-Vineri, orele 9:00-11:50  Pentru mai multe informatii si inscrieri:

  Biroul Relatii Internationale
  Etajul 3/305
  Tel. +4-021.202.95.09 | +4-0372.120.121
  E-mail: [email protected]
  Concurs de eseuri - Facultatea RCFBII impreuna cu TUD Business Consulting

  Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale organizeaza pentru studentii sai, in parteneriat cu TUD Business Consulting, un concurs de eseuri pe teme economice avand ca premiu o bursa de merit pentru o perioada de 3 luni (3.000 lei) si un stagiu de practica de sase luni in cadrul acestei companii.

  Pentru mai multe detalii sunteti invitati sa consultati REGULAMENTUL CONCURSULUI.
  Managementul universitar - esential si responsabil pentru reconstructia durabila a invatamantului superior romanesc

  Universitatea Romano-Americana din Bucuresti in parteneriat cu Societatea Academica de Management din Romania (SAMRO), organizeaza miercuri, 20 februarie a.c., orele 14:00, la Sala Senatului, masa rotunda cu tema "Managementul universitar - esential si responsabil pentru reconstructia durabila a invatamantului superior romanesc".
  Programul "Become a Leader!"

  Camera de Comert Americana in Romania va invita sa aplicati pentru programul de internship "Become a Leader!".

  Scopul programului este de a oferi o excelenta oportunitate celor tineri pentru a privi, interactiona si invata de la unii dintre cei mai respectati oameni de afaceri din Romania. Aceasta experienta va avea un impact semnificativ asupra perspectivelor si viziunii tinerilor in legatura cu viitoarea lor cariera dorindu-se astfel crearea unei unitati de gandire si viziune moderne in ceea ce priveste viitorul acestei tari.

  PERIOADA DE INTERNSHIP
  2 saptamani in perioada Martie - Mai 2013

  CE CAUTAM
  Studenti - Anul 3 sau 4 de studii

  Toate aplicatiile trebuie mai intai prezentate catre partenerii din cadrul Universitatii Romano-Americane inainte de a fi trimise catre AmCham Romania.

  Pentru aplicatii si alte informatii:
  Oana Dragan
  email: [email protected]
  Birou 308, etaj 3, Corp C

 • Detalii program
  Managementul universitar - esential si responsabil pentru reconstructia durabila a invatamantului superior romanesc

  Universitatea Romano-Americana din Bucuresti in parteneriat cu Societatea Academica de Management din Romania (SAMRO), a organizat miercuri, 20 februarie a.c., orele 14:00, la Sala Senatului, masa rotunda cu tema "Managementul universitar - esential si responsabil pentru reconstructia durabila a invatamantului superior romanesc".

  La eveniment au participat specialisti in management, cu responsabilitati in managementul strategic al unor institutii de invatmant superior reprezentative in mediul universitar romanesc. Echipele manageriale ale Universitatii Romano-Americane si Societatii Academice de Management din Romania au dezbatut problematica managementului universitar - considerat unanim ca fiind esential si responsabil pentru reconstructia durabila a invatamantului superior romanesc.


  Cursuri de limba portugheza

  In anul universitar 2012-2013 Universitatea Romano-Americana , in colaborare cu Ambasada Portugaliei/Camoes Instituto da Cooperacao e da Lingua si cu sprijinul Martifer Group, lanseaza noi cursuri de limba portugheza!

 • Nivel "incepatori": la finalul modulului cursantii vor dobandi competente de nivel A1/A2, conform Cadrului European de Referinta pentru Limbi Straine.
 • Nivel "intermediar": la finalul modulului cursantii vor dobandi competente de nivel A2/B1, conform Cadrului European de Referinta pentru Limbi Straine.

 • Oportunitati: cunoasterea mediului profesional in companii portugheze din Romania si din Portugalia, participarea la evenimente dedicate limbii portugheze, posibilitatea efectuarii de stagii de practica in Portugalia, si nu numai!
  Durata: fiecare modul are 44 ore, fiind organizate cate 2 cursuri de 2 ore pe saptamana in perioada 11.03.2013 - 30.05.2013.
  Program:
  - Nivel "incepatori", Luni si Miercuri 18.30 - 20.30, la sediul URA
  - Nivel "intermediar", Marti si Joi 18.30 - 20.30, la sediul URA
  Taxa:
  - 490 lei tarif intreg; - 350 lei tarif cu reducere pentru studentii URA si angajatii MARTIFER GROUP.

  Inscrieri: 27.02.2013 - 08.03.2013, la biroul 306 (Biroul pentru Programe Comunitare - ERASMUS), etaj 3, sau pe adresa [email protected].
  Pentru mai multe informatii va rugam vizitati sectiunea Biroul de Programe Comunitare - ERASMUS a site-ului nostru.


  Noi cursuri IATA/UFTAA

  Universitatea Romano-Americana organizeaza in perioada 7 - 23 mai 2013 un nou curs IATA/UFTAA Foundation.

  Inscrierile au loc in pana la data de 31 martie 2013.

  Pentru mai multe detalii va rugam vizitati site-ul dedicat:
  iata.rau.ro
  Lansarea albumului de fotografii "Coreea de Nord, un lagar cat o tara"

  Intr-o epoca in care televiziunea transmite totul si nu comunica nimic, Adelin Petrisor a ales sa realizeze un incitant periplu fotografic in cea mai inchisa tara a lumii - Coreea de Nord.

  Editura Polirom si Universitatea Romano-Americana din Bucuresti va invita vineri, 1 Martie 2013, ora 18:00, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane, la o intalnire cu Adelin Petrisor, cu prilejul lansarii albumului de fotografie "Coreea de Nord, un lagar cat o tara", semnat de jurnalist, ce va tine si o scurta prelegere despre situatia din Coreea de Nord.

  Prezinta: Prof. Young Sun Ha, Departamentul de Studii Asiatice al Universitatii Romano-Americane

  Gazda: Prof. Ovidiu Folcut, Rectorul Universitatii Romano-Americane

  Fotografiile cuprinse in album au obtinut premiul "Editorial Non-Pro", International Photographywards si au fost nominalizate la "Discovery Of The Year", Lucie Awards 2012.

  Cu o prefata semnata de jurnalistul Catalin Tolontan, "Coreea de Nord, un lagar cat o tara" reprezinta in egala masura un avertisment privind riscul de a repeta greselile istoriei, asa cum marturiseste Adelin Petrisor chiar in deschiderea volumului:

  "Contactul cu tara lui Kim a fost, asa cum ma si asteptam, dur. Am intilnit imagini familiare: cozi la magazine, strazi uriase aproape pustii, cladiri faraonice. La fiecare colt de strada, din difuzoare se auzeau discursuri mobilizatoare, iar bannerele uriase contineau doar sloganuri ale propagandei partidului unic… Imaginile orwelliene mi-au dat fiori si m-au facut sa ma gindesc ca asa ar fi aratat Romania daca nu ar fi existat decembrie 1989".


  Pretestare INM-2013

  Studentii din anul III si IV de la Facultatea de Drept, masteranzii, precum si absolventii acestei facultati, sunt invitati sa se inscrie la pretestarea ce are ca obiect verificarea rationamentului logic, organizata de INM in Bucuresti la data de 6 aprilie 2013.
  Proba de evaluare este de tipul testului ce constituie cea de-a doua proba a concursului de admitere la INM si in magistratura.

  Participarea solicitantilor poate avea loc doar dupa inscrierea acestora on-line, pana la data de 10 martie 2013, la adresa http://lsat.inm-lex.ro/, pe baza numelui de utilizator si parolei transmise de INM Universitatii Romano-Americane, precum si a codului personal primit individual de la secretariatul Facultatii de Drept.
  Pretestarea este gratuita si nu reprezinta o conditie pentru inscrierea la concursul de admitere la INM sau in magistratura.

  Inscrierea solicitantilor pentru primirea codurilor de acces se realizeaza la secretariatul Facultatii de Drept, de luni pana vineri intre orele:12.00-14.00.  MARTIE 2013

  Vrei sa pleci in Europa cu bursa Erasmus?

  Afla cum:
  - Joi, 7 martie 2013, ora 12:00 la Sala 117 - Sesiune de Informare Erasmus
  - Pe www.rau.ro, sectiunea Biroul Programe Comunitare - Erasmus
  - La Biroul Programe Comunitare (Campus URA, et.3, corp C, sala 306)

  Granturile Erasmus Plasamente sunt burse gratuite disponibile in perioada iunie-septembrie 2013 si sunt finantate cu sume cuprinse intre 600 si 850 euro pe luna.

  Granturile Erasmus Studii sunt burse gratuite disponibile in anul universitar 2013-2014 si sunt finantate cu sume cuprinse intre 400 si 500 de euro pe luna.

  Pentru mai multe informatii ne gasiti la:
  - Biroul Programe Comunitare - Erasmus corpul C (Campus URA, et.3, corp C, sala 306)
  - Telefon: +4-0372.120.115
  - Email: [email protected]
  CS-URA Business Coach

  S-a dat startul aplicatiilor pentru editia a 3-a a proiectului CS-URA Business Coach, unul dintre cele mai ambitioase proiecte marca Clubul Studentilor din Universitatea Romano-Americana.
  CS-URA Business Coach a fost gandit ca fiind un proiect de business, leadership si mentorat pentru studenti antreprenori.


  In cadrul acestui proiect, tineri studenti sau masteranzi care impart aceeasi pasiune, antreprenoriatul, vor avea parte de seminarii interactive, traininguri de cea mai buna calitate, sesiuni de coaching si nu in ultimul rand de o experienta de neuitat, un bagaj solid de cunostinte si o multitudine de noi prieteni si posibili parteneri.

  Data limita pana la care va puteti inscrie: 16.03.2013
  Pentru a aplica online accesati aceasta locatie.


  Proiectie speciala de film - "The Art to Survive the Longest War in the World"

  One World Romania si Universitatea Romano-Americana au placerea de a va invita la o proiectie speciala de film intitulata "The Art to Survive the Longest War in the World", ce va avea loc joi, 14 Martie, ora 12:00, in Aula Universitatii Romano-Americane.
  Proiectia va fi urmata de o dezbatere cu publicul.

  Invitat special:
  Jiri Sitler, Ambasadorul Republicii Cehe in Romania, protagonist in film

  Intrarea este LIBERA.  Mai multe informatii puteti accesa aici: Proiectie Speciala de Film la Universitatea Romano-Americana.
  CS-URA - STARt in Cariera

  Clubul Studentilor din Universitatea Romano-Americana (CS-URA), organizeaza in perioada 20-21 martie 2013 prima editie a proiectului "STARt în cariera". Acesta este un nou proiect, care a luat nastere din dorinta de a oferi tinerilor o perspectiva mai ampla asupra viitoarei cariere.

  Misiunea proiectului "STARt in cariera" este de a oferi studentilor o viziune mai concreta asupra carierei pe care si-o doresc, sansa de a afla raspunsuri cu privire la primii pasi intr-o cariera si, nu in ultimul rand, aplicarea cunostintelor acumulate.
  In cadrul acestuia eveniment vor modera speakeri din diverse arii, temele abordate fiind cele din domeniile: IT, Management-Marketing, Drept si Turism.

  Participantii vor avea posibilitatea de a invata de la cei mai buni specialisti:
 • cum sa se prezinte la un interviu
 • care ar putea fi eventualele intrebari
 • care sunt cerintele pietei de angajabilitate

 • In prima zi va avea loc o conferinta, sustinuta de un reprezentant si angajator BestJobs si de speakerul Ion Bosioc.
  In cea de-a doua zi vor avea loc cele patru workshop-uri in paralel pentru fiecare domeniu. Participantii alesi se vor intalni intr-un cadru mai restrans cu reprezentanti ai diferitor firme. Aceasta este sansa studentilor de a afla mai multe detalii legate de domeniul care îi atrage si, de ce nu, si posibilitatea de a fi angajati.

  INSCRIERI aici: Formular de Aplicare

  Data limita pana la care va puteti inscrie: 18.03.2013.


  Leonard Orban - Dialog cu studentii Universitatii Romano-Americane

  Marti, 12 martie 2013, la sediul Universitatii Romano-Americane, in Sala Senatului va avea loc o conferinta cu tema "Strategii si prioritati in implementarea programelor cu finantare europeana".
  Cu acest prilej se va face o analiza a perspectivelor perioadei de programare 2014 - 2020.

  La conferinta va participa dl. Leonard Orban, fost negociator sef al Romaniei si Comisar European, dl. dr. Razvan Cotovelea, fost secretar de stat in Ministerul Afacerilor Europene, dna. prof.univ.dr. Gabriela Dragan, director general Institutul European din Romania.


  Philipe Genty - Columbia Law School - cursul "Lawyering skills: the way to effective performance as a counselor and advocate"

  Universitatea Romano-Americana si Facultatea de Drept a Universitatii Columbia va invita sa participati la "LAWYERING SKILLS: THE WAY TO EFFECTIVE PERFORMANCE AS A COUNSELOR AND ADVOCATE", curs intensiv predat de catre profesorul Philip M. Genty, membru marcant al corpului didactic al Facultatii de Drept a Universitatii Columbia, clasata pe pozitia a 4-a in topul facultatilor de profil din SUA "Top Law Schools in the U.S.", in perioada 7 - 10 mai 2013, in campusul Universitatii Romano-Americane.

  Cursul este axat pe relatia avocat-client si pe dezvoltarea abilitatilor de avocat. Cursul acopera mai multe teme: cum sa scrii eficient in calitate de avocat; intervievare si consiliere; dezvoltarea unui set de teorii pentru a construi un caz care sa ajute clientul sa isi atinga scopurile; capacitatea de a pleda. Cursurile se bazeaza pe o combinatie de prelegeri, discutii si simulari. Cursul utilizeaza o varietate de materiale suport incluzand coduri de etica, articole, studii de caz, exercitii si prezentari video.

  Cursul este deschis pentru:
 • avocati incepatori, pentru o taxa de 50 de euro
 • studentii Universitatii Romano-Americane, GRATUIT


 • Pentru aplicatii, candidatii trebuie sa trimita o scrisoare de intentie, pana in data de 5 aprilie 2013, la adresa de posta electronica [email protected].

  Pentru mai multe informatii va rugam verificati site-ul web sau luati legatura cu persoana de contact Dr. Silvia Tabusca, la adresa de posta electronica [email protected].


  Cursuri competente transversale

  In cadrul proiectului POSDRU/86/1.2/S/63252, cu titlul "Dezvoltarea sistemului european de management al calificarilor universitare si valorificarea competentelor informale", Universitatea Romano-Americana organizeaza cursuri destinate dezvoltarii competentelor transversale (dobandirea de aptitudini manageriale si antreprenoriale) a viitorilor absolventi, studenti in ultimul an la licenta si master.

  Pentru a va inscrie la cursuri si a afla mai multe informatii, va rugam sa accesati link-ul http://uni4-4.rau.ro

  Va asteptam!
  Politici publice fundamentate in Invatamantul Superior: o premisa necesara pentru dezvoltarea Romaniei

  Ca urmare a reformelor la nivelul invatamantului superior din Romania, Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) a demarat cu succes proiectul Politici publice fundamentate in Invatamantul Superior: o premisa necesara pentru dezvoltarea Romaniei, co-finantat din "Fondul Social European" prin Programul Operational "Dezvoltarea Capacitatii Administrative" (PODCA).

  Proiectul vizeaza dezvoltarea capacitatii institutionale de elaborare a politicilor publice in domeniul invatamantului superior, in vederea reformarii si modernizarii acestuia. Instrumentul de baza in atingerea acestui deziderat il reprezinta fundamentarea politicilor publice, monitorizarea si evaluarea acestora.

  Pentru a indeplini obiectivul propus, un grup de experti romani si straini va realiza o mapare a tipurilor de sisteme de management al calitatii din Romania si va aborda sase universitati pentru o analiza in profunzime a posibililor indicatori de performanta. Grupul de experti va fi coordonat de catre Koen Geven (European University Institute, Florence), din echipa facand parte Adina Maricut (Central European University), Norbert Sabic (Central European University), Oana Sarbu (ARACIS) si Robert Santa (Adecco Romania).
  Analiza va implica atat colectarea si analizarea datelor cantitative precum si vizite de studiu la nivelul fiecarei universitati implicate. In cadrul acestor vizite se vor organiza mese rotunde intre expertii desemnati de institutie si grupul de experti din proiect in vederea realizarii unor dezbateri privind sistemul intern de asigurare a calitatii si efectele sale asupra strategiei universitatii.

  Grupul de experti va vizita Universitatea Romano-Americana in perioada 20-22 martie 2013.

  Evaluarea expertilor se va concretiza intr-un raport de cercetare privind asigurarea interna a calitatii, un policy paper ce va cuprinde analiza sistemelor de asigurare a calitatii din perspectiva performantei si a adecvarii, precum si un articol publicabil intr-un jurnal international.

  Mai multe informatii despre proiect sunt disponibile pe website-ul dedicat: http://pp-is.forhe.ro
  RIUF-2013

  Universitatea Romano-Americana a participat in perioada 16-17 martie 2013 la targul educational RIUF 2013 Bucuresti, organizat in incinta Salii Palatului.

  Universitatea noastra isi va prezenta oferta educationala si la evenimentul RIUF 2013 IASI, ce se va desfasura in data de 21 martie, in incinta Hotelului Unirea.


  Premiu de prestigiu pentru cursantii Centrului de Studii Romano-Japoneze

  Sambata, 16 martie 2013, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I", s-a desfasurat cea de-a XVII-a editie a Concursului de Discursuri in Limba Japoneza, organizatorii evenimentului fiind Asociatia Profesorilor de Limba Japoneza din Romania in colaborare cu Ambasada Japoniei la Bucuresti si cu sprijinul Japan Foundation.

  Castigatorul Marelui Premiu de anul acesta este domnisoara Andra Stanciuloiu, studenta a Universitatii Romano-Americane si cursanta a Centrului de Studii Romano-Japoneze.
  Dorim sa felicitam toti participantii la acest concurs! O mentiune speciala si pentru ceilalti doi reprezentanti de anul acesta ai Centrului de Studii Romano-Japoneze, domnisoara Andreea Stanca si domnul Dan Hosman.


  Inaugurarea oficiala a Centrului de Studii Romano-Chineze

  Vineri, 15 martie 2013, a avut loc, la Sala Senatului, ceremonia de semnare a Protocolului de colaborare dintre Casa Romano-Chineza si Centrul de Studii Romano-Chineze din cadrul Universitatii Romano-Americane.

  Evenimentul s-a bucurat de prezenta unor invitati de marca, printre care amintim: domnul Nicolae Vasilescu, presedintele Casei Romano-Chineze, domnul prof. univ. dr. Ovidiu Folcut, rectorul Universitatii Romano-Americane, domnul Costin Mihalache, Consilier al Primului Ministru pe probleme legate de Asia, domnul Gabriel Ghelmegeanu, vicepresedinte al Casei Romano-Chineze.
  De asemenea, printre participantii la ceremonie s-au mai numarat domnul prof. univ. dr. Florin Bonciu, prorector al Universitatii Romano-Americane, domnul conf. univ. dr. Mihai Sebea, director al Departamentului de Relatii Internationale si domnul Serban Georgescu, director al Departamentului de Studii Asiatice din cadrul Universitatii Romano-Americane, dar si domnul Wang Sheng, reprezentant al comunitatii studentilor chinezi din Romania.
  Tot in aceasta zi a avut loc si inaugurarea oficiala a Centrului de Studii Romano-Chineze din cadrul Universitatii Romano-Americane.


  Concurs de Procese Simulate pe Drept Comercial

  Concursul de procese simulate isi propune realizarea unei veritabile punti intre teorie si practica pentru studenti.
  Concursurile de Procese Simulate (Moot Court Competitions) sunt deja o traditie in SUA si in multe tari europene. Scopul lor este acela de a desavarsi educatia juridica a studentilor Facultatii de Drept, punandu-i in situatia de a aplica notiunile teoretice, de a-si dezvolta abilitatile oratorice si tehnica argumentarii.

  La concurs participa studenti ai Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Romano-Americane, in runda intai, iar in runda finala si studenti ai altor facultati de profil din Bucuresti si din Romania.
  Componenta echipelor: un judecator si doi avocati pledanti; echipele vor fi completate cu un grefier comun.
  Juriu: concursul va fi jurizat de catre profesori universitari in runda interna, iar in runda finala, juriul va fi compus din cate un reprezentant al fiecarei universitati participante la competitie.

  Inscrieri: 15 - 30 martie 2013 ([email protected])

  Pentru toate detaliile concursului va rugam accesati aceasta legatura.
  Cursuri sustinute de profesori de la universitati partenere din SUA

  Universitatea Romano-Americana ofera studentilor sai inca trei cursuri sustinute de profesori de la universitati partenere din SUA.

  7 - 17 mai, 2013
  Lee MATTHEW, Dr., James Madison University
  Curs: "Psychology of Culture"
  Sala de curs: Laborator MBA
  Orar: Luni-Vineri, orele 9:00-11:50

  7 - 17 mai, 2013
  Maria GALMARINI, Dr., James Madison University
  Curs: "Europe in the World,1750 to the present"
  Sala de curs: Laborator MBA
  Orar: Luni-Vineri, orele 13:00-15:50

  13 - 17 mai, 2013
  William PERTTULA, Dr., San Francisco State University
  Curs: "Internet Marketing"
  Sala de curs: Sala de Lectura 1
  Orar: Luni-Vineri, orele 09:00-11:50  Pentru mai multe informatii si inscrieri:

  Biroul Relatii Internationale
  Etajul 3/305
  Tel. +4-021.202.95.09 | +4-0372.120.121
  E-mail: [email protected]


  Burse de practica prin programul Erasmus Plasamente!

  Afla cum:
  - pe site-ul erasmus.rau.ro
  - la Biroul 306 - Biroul Programe Comunitare

  Granturile Erasmus Plasamente sunt burse gratuite disponibile in perioada iunie - septembrie 2013 si sunt finantate cu sume cuprinse intre 600 si 850 euro pe luna.
  Aplicatiile se primesc pana pe 8 aprilie 2013.

  Pentru mai multe informatii ne gasiti la:
  - Biroul Programe Comunitare - Erasmus corpul C, etaj 3, birou 306
  - Telefon +40(0)372.120.115
  - Email: [email protected]
  Rolul mass media in tranzitia romaneasca

  Universitatea Romano-Americana organizeaza miercuri, 3 aprilie a.c., dezbaterea cu tema "Rolul mass media in tranzitia romaneasca".
  Evenimentul va avea loc in Sala Senatului, incepand cu orele 15:00.

  Invitat: Radu Calin CRISTEA, membru titular al CNA (Consiliul National al Audiovizualului).  APRILIE 2013

  In dezbatere, orientarea si consilierea in cariera

  Joi, 4 aprilie 2013, intre orele 13.00 - 15.00, in Aula Universitatii Romano-Americane, se va desfasura a treia editie a campaniei "Este timpul meu", organizata de Universitatea noastra, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

  La eveniment participa reprezentanti ai Ministerului Educatiei, Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, inspectoratelor de sector, directori de licee, profesori si elevi din invatamantul preuniversitar.
  Problema autocunoasterii, a cunoasterii mediului de instructie si, de ce nu a celui profesional, a concordantei intre aspiratii si potential, reprezinta doar cateva aspecte care fac obiectul dezbaterilor privind orientarea si consilierea in cariera si care vor sta la baza intalnirii din Aula.
  Economy Works 2013

  Stim ca esti curios in legatura cu economia dar nu ai timp si nu vrei sa inveti formule si termeni pe care îi folosesc doar contabilii. De aceea iti propunem trei module care iti vor explica in mod organizat si concis principalele mecanisme prin care putem explica lumea complexa din jurul nostru.

  Fara grafice sau matematica, parcurgand aceste module vei intelege mai bine principiile de baza ale economiei, vei putea face diferenta intre vorbarie si argumente rationale si, nu in ultimul rand, vei putea fi mai sigur pe deciziile economice pe care le faci zi de zi atunci cand cumperi, imprumuti sau vinzi ceva.

  Intra pe WWW.ECONOMYWORKS.RO si vei gasi resursele multimedia care iti prezinta simplu si distractiv argumente si solutii la probleme economice de actualitate.

  Daca esti elev de liceu si vrei sa ne arati ca te-ai prins cum sta treaba participa la concursul ECONOMY WORKS si castiga unul dintre premiile de la fiecare dintre cele trei module ale concursului sau burse de studiu.


  Workshop de educatie financiara "The Money Class"

  Luni 22 aprilie, ora 18.00, in Sala Senatului, Young Professionals Club in parteneriat cu Universitatea Romano-Americana si CS-URA organizeaza workshopul de educatie financiara "The Money Class".

  "The Money Class" ofera participantilor atat sfaturi practice si informatii despre cum sa ia controlul astazi asupra viitorului financiar, cat si aspecte privind psihologia banilor si cum ne putem imbunatati relatia cu banii.
  Educatia financiara si modul cum ne gestionam banii nu se invata in scoala. In scoala in cel mai bun caz suntem invatati sa facem bani pentru altii, dar nu cum sa ne gestionam finantele personale. Din acest motiv, dorim ca Money Class sa aduca participantilor sfaturile practice si informatiile de care au nevoie pentru a-si gestiona mai bine viata financiara.

  Workshopul va fi sustinut de Dragos Barbalata, fondatorul The Money Class si presedintele Young Professionals Club.
  Participarea este gratuita.
  Va asteptam!


  Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, in dialog cu elevii si studentii

  Joi, 4 aprilie 2013, intre orele 13.00 - 15.00, in Aula Universitatii Romano-Americane, s-a desfasurat a treia editie a campaniei "Este timpul meu", organizata de Universitate in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

  Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, Andra Miron, prezentatoarea Prime Time News de la Realitatea TV, Simona Onea, expert in recrutare personal si Eliza Chirila, reprezentant al Clubului Studentilor din Universitatea Romano-Americana au intrat in dialog cu elevi si profesori din 13 licee bucurestene precum si cu studenti interesati de problematica orientarii si consilierii in cariera. Probleme legate de cunoastere a mediului de instructie si a celui profesional, de autocunoastere, de concordanta intre aspiratii si potential, au facut obiectul dezbaterilor din Aula.  Ecouri in presa:
 • http://stirileprotv.ro
 • www.adevarul.ro
 • www.romanialibera.ro
 • www.mediafax.ro
 • www.actualitati.net
 • www.rtv.net

 • Studentii si masteranzii Facultatii de ETII la Fabrica Iepurasilor!

  In perioada 1-5 aprilie 2013, cu ocazia "Saptamanii ALTFEL", hotelul Caro a organizat o noua editie a evenimentului "Fabrica Iepurasilor". Acesta reuneste ateliere de creatie, cu caracter educativ, special concepute pentru copii. Printre atelierele acestei editii s-au numarat: brutarie, olarit, figurine colorate, calarie in manej, desene cu nisip, incondeiere de oua si gravura.

  Organizarea evenimentului s-a realizat in parteneriat cu Universitatea Romano-Americana, prin participarea unora dintre studentii si masteranzii din cadrul Facultatii de Economia Turismului Intern si International.
  Acestia au contribuit, in prealabil, la amenajarea "Fabricii Iepurasilor", apoi au luat parte, pe toata perioada de desfasurare a evenimentului, la numeroase activitati specifice, fiindu-le atribuite diferite functii. In cadrul "Fabricii", studentii si masteranzii au ajutat la inregistrarea fiecarui copil care a participat la atelierele de creatie prin realizarea pasapoartelor de "iepurasi", au insotit grupurile de copii in cadrul atelierelor si au indeplinit functia de casier pentru copiii inscrisi in mod individual.

  Evenimentul "Fabrica Iepurasilor" va continua si in perioada 20 aprilie - 4 mai 2013, tot cu participarea unora dintre studentii si masteranzii Facultatii de Economia Turismului Intern si International, din cadrul Universitatii Romano-Americane.


  Conferinta privind problematica europeana actuala

  Centrul de Studii si Documentare Europeana din cadrul Universitatii Romano-Americane. in parteneriat cu Asociatia Europeana SIBIU2020 pentru Educatie si Cultura din Bruxelles si Centrul European de Documentare de pe langa Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu organizeaza vineri, 19 aprilie 2013 incepand cu ora 10.00, in Sala Senatului a Universitatii Romano-Americane, o conferinta pe teme legate de agenda unui inalt demnitar si problematica europeana actuala, avandu-l ca invitat pe domnul Leonard Orban, Comisar european din partea României pentru Multilingvism in perioada 2007-2010 si fost Ministru al Afacerilor Europene.
  Sesiunea Cercurilor Stiintifice Studentesti - 17 aprilie 2013

 • Repartizare pe sali

 • Baschet: URAganii vs. UPB

  URAganii intalnesc azi echipa Politehnica Bucuresti!

  Vino alaturi de echipa noastra in Sala Leu, de la ora 16:45 pentru a o sustine in incercarea de a se califica din nou la turneul final national al Campionatului National Universitar de Baschet.


  Inscrieri pentru cursuri IATA/UFTA

  Universitatea Romano-Americana organizeaza in perioada 7 - 23 mai 2013 un nou curs IATA/UFTAA Foundation.
  Termenul limita pentru inscrieri: 26 aprilie 2013.

  Pentru mai multe detalii va rugam vizitati site-ul dedicat:
  iata.rau.ro
  Inaugurarea oficiala a Centrului de Studii Romano-Coreene

  Marti, 16 aprilie 2013, a avut loc, la Sala Senatului, ceremonia de semnare a protocolului de colaborare dintre Asociatia Open Bridge Consortium si Centrul de Studii Romano-Coreene din cadrul Universitatii Romano-Americane.

  Evenimentul s-a bucurat de prezenta unor invitati de marca, printre care amintim: domnul Octavian Gagiu, vicepresedinte al Asociatiei Open Bridge Consortium, domnul prof.univ.dr. Ovidiu Folcut, rectorul Universitatii Romano-Americane, doamna profesor de limba coreeana Ha Young Sun, domnisoara Raluca Dumitrana si domnul Ho Young Song din partea Asociatiei Open Bridge Consortium.
  De asemenea, printre participantii la ceremonie s-au mai numarat domnul conf.univ.dr. Mihai Sebea, director al Departamentului de Relatii Internationale, domnul Serban Georgescu, director al Departamentului de Studii Asiatice, dar si domnii profesori Jan Duggar si Mary Helen Duggar din partea Holy Family University (Florida), domnul profesor Kaloyan Kostadinov (International University College, Bulgaria), doamna profesor Anna Hnatyszyn-Dzikowska (Stanislaw Staszic State School of Higher Vocational Education in Pila, Polonia), doamna profesor Anna Michalska (University of Technology and Live Sciences in Bydgoszcz, Polonia), doamna profesor Marianna Machata (University of Obuda, Ungaria).

  Tot in aceasta zi a avut loc si inaugurarea oficiala a Centrului de Studii Romano-Coreene, parte a Departamentului de Studii Asiatice din cadrul Universitatii Romano- Americane, eveniment marcat printr-un workshop de mancare coreeana.


  Masa Rotunda "Educatia Economica Incotro?"

  Centrul de Economie Politica si Afaceri "Murray Rothbard" organizeaza joi, 18 aprilie 2013, ora 10:00, in cadrul suitei de intalniri "Cafeneaua Academica", o masa rotunda intitulata "Educatia Economica Incotro?".
  Intalnirea are loc in campusul Universitatii Romano-Americane, sala 002.

  Participanti speciali care vor dezbate aspecte ale educatiei economice in general si din Romania in particular sunt:
  - Florin Bonciu, prof.univ.dr. - prorector Universitatea Romano-Americana
  - Radu Nechita, conf.univ.dr. - Director Centrul de Studii in Economie si Drept, Universitatea Babes-Bolyai
  - Florin Citu, dr. - Florin Citu Advisory
  - Cristian Paun, conf.univ.dr. - Academia de Studii Economice
  - Vlad Topan, lect.univ.dr. - Presedinte Institutul Ludwig von Mises Romania

  Concursul de eseuri "Respecta pentru a fi respectat"

  Universitatea Romano-Americana in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Consiliul National de Combatere a Discriminarii organizeaza concursul de eseuri :Respecta pentru a fi respectat", pe teme legate de consecintele nocive ale discriminarii (etnica, religioasa, sexuala, de varsta etc.).

  Calendarul desfasurarii concursului:
  Etapa 1:
  20.03 - 1.04, 2013
  - conferinte si dezbateri pe temele legate de discriminare, efectuate in liceele partenere
  Etapa 2:
  1.04 - 25.04, 2013
  - depunerea eseurilor in format electronic, trimise catre adresa de posta electronica [email protected]
  Etapa 3:
  26.04 - 30.04, 2013
  - evaluarea eseurilor
  Etapa 4:
  6.05 - 15.05, 2013
  - premierea eseurilor castigatoare


  Pentru mai multe informatii puteti accesa AICI invitatia de participare.
  Lansare de carte in cadrul Universitatii Romano-Americane

  Cadre didactice si studenti ai Universitatii Romano-Americane sunt invitati joi, 25 aprilie, ora 10:00, in Sala Senatului pentru a participa la lansarea cartilor:

 • "Calatorie spre libertate" si
 • "Cultura, Religie si Geopolitica"

 • Cele doua lucrari il au ca autor pe domnul profesor doctor Nicholas DIMA.
  Masa rotunda "Carti in dezbatere"

  Departamentul de Relatii Economice Internationale din cadrul ASE organizeaza joi, 25 aprilie, ora 17:00, la Centrul de Economie Politica si Afaceri "Murray Rothbard" din cadrul Universitatii Romano-Americane, Sala Senatului, masa rotunda "Carti in dezbatere" pe baza cartii - Ion Pohoata (UAIC/Iasi): Epistemologie si metodologie in stiinta economica, Bucuresti, Editura Economica, 2011.

  Moderator: Alexandru Butiseaca
  Referenti: prof. Valentin Cojanu si prof. Costea Munteanu


  Zilele "Cariere Europene - cariere internationale"

  Asociatia Europeana SIBIU2020 pentru Educatie si Cultura impreuna cu Universitatea Romano-Americana, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu si Clubul Academic Roman din Belgia (CARO) organizeaza a IX-a editie a manifestarii Zilele "Cariere Europene - cariere internationale".

  Participantii vor lua parte la o vizita de studiu si documentare la Bruxelles si Luxembourg, in perioada 12 - 22 iulie 2013.
  Grupul de participanti va fi constituit din studenti, masteranzi, doctoranzi, cercetatori, cadre didactice, tineri profesionsisti. Selectia participantilor se va face pe baza urmatoarelor criterii:
  - CV actualizat
  - Scrisoare de intentie
  - Cunoasterea obligatorie a unei limbi de circulatie internationala

  Taxa de participare este de 255 euro/persoana si include:
  - cotizatia anuala ca membru aderent al Asociatiei si drepturi de participare
  - programul vizitelor oficiale la institutii
  - transportul dus-intors cu autocarul
  - cazarea in regim de demi-pensiune (6 nopti cu mic dejun asigurat)
  - excursii locale
  - cheltuieli organizatorice


  Pentru mai multe detalii accesati AICI pachetul de informatii.


  Curs EILC in toamna anului 2013!

  Universitatea Romano-Americana invita studentii straini Erasmus sa aplice pentru cursul de limba si cultura romana, organizat in septembrie 2013 si februarie 2014!

  EILC (Erasmus Intensive Language Course) va fi organizat in 2 module pentru inceptari in toamna anului 2013 si se va desfasura in campusul Universitatii Romano-Americane, intre 9 septembrie 2013 si 27 septembrie 2013. Modulul de iarna va fi organizat intre 27 ianuarie 2014 si 14 februarie 2014.
  Studentii vor primi cate 4 puncte ECTS.

  Termenul limita pentru inscrieri: 01 iunie 2013

  Cererile pentru cursul EILC se trimit prin posta electronica la adresa:
  [email protected]

  Documente utile:
 • Application form
 • EILC Information form

 • Linkuri utile:
  - http://www.llp-ro.ro/llp.php?id=207&d=42&menu=158
  - http://ec.europa.eu/education/erasmus/eilc_en.htm
  Succese pentru studentii Facultatii de Drept

  Studentii Universitatii Romano-Americane au participat la editia 2013 a Concursului inter-universitar de Procese Simulate pe Drept Comercial, finala desfasurandu-se in ziua de 27 aprilie 2012 la Curtea de Apel Bucuresti, sala Istrate Micescu.

  La aceasta competitie inter-universitara, pentru al treilea an consecutiv, echipa Facultatii de Drept a Universitatii Romano-Americane, coordonata de lect.univ.dr. Luminita Tuleasca, a obtinut premiul pentru cel mai bun judecator: Elena Petre, si in premiera, premiul pentru cel mai bun avocat reclamant: Alexandra Maria Gheorghe, in urmatoarea componenta:

 • Judecatori:
 • - Elena Petre (Meissner) - titular
  - Ernestine Ines Popovici - supleant

 • Avocati reclamanti:
 • - Alexandra Maria Gheorghe - titular
  - Adrian Nicole Marinache - supleant

 • Avocati parati:
 • - Alexandra Claudia Damian - titular
  - Alina Ionescu - supleant

  Simuland procese reale, in ambianta deosebita a unei sali de judecata, studentii au fost pusi in situatia de a aplica notiunile teoretice, de a-si verifica abilitatile oratorice si tehnica argumentarii si, mai ales, au avut o experienta unica in profesia lor juridica.  MAI 2013

  Sesiunea de Comunicari Stiintifice "Innovative Leaders and Success Stories in the Japanese Business Environment"

  In cadrul evenimentului "Zilele Culturii Japoneze", in Universitatea Romano-Americana va avea loc sesiunea de comunicari stiintifice "Innovative Leaders and Success Stories in the Japanese Business Environment".

  Sesiunea este axata pe prezentari si dezbateri ale studentilor si se va desfasura conform programului de eveniment.
  Conferinta Japonia - Romania - diferente, apropieri, confluente

  Japonia - un univers atat de indepartat si totusi atat de apropiat. Mult timp, probabil ca Japonia a insemnat pentru multi romani Shogun, Samurai, Madama Butterfly sau Toshiro Mifune. Cu timpul anime-urile au adaugat un nou sens niponitatii si tot mai multi tineri se indreapta spre studiul limbii japoneze.

  Centrul de Studii Romano-Japoneze din cadrul Universitatii Romano-Americane s-a constituit tocmai ca un spatiu de coalizare a pasiunii si interesului pentru Japonia. Organizarea impreuna cu Facultatea de Istorie a Universitatii din Bucuresti si cu Institutul de Economie Mondiala al Academiei Romane a conferintei "Japonia - Romania - diferente, apropieri, confluente se inscrie in preocuparile CSRJ de a sustine si dezvolta interesul pentru studiul limbii, societatii si culturii japoneze si al relatiilor romano-nipone. Astfel conferinta se doreste a fi un spatiu de intalnire a specialistilor din varii domenii de cercetare (lingvistica, economie, literatura, istorie, relatii internationale, antropologie, etc.), care au ca punct de interes Japonia. Scopul acestei manifestari este de a evidentia varietatea preocuparilor legate de studiul spatiului nipon, temele privilegiate, modalitatile de abordare. Conferinta isi propune in acelasi timp sa aduca in discutie in ce masura modelul si solutiile japoneze la sfidarile economice si culturale ale lumii contemporane pot constitui un exemplu sau pot oferi raspunsuri problemelor societatii romanesti. Si nu in ultimul rand, un aspect important pe care organizarea conferintei l-au avut in vedere este cel legat de viabilitatea conceptului de soft-power in legatura cu produse culturale gen manga, anime, J-Rock.

  Conferinta isi propune sa fie prima dintr-un lung sir de intaniri academice care sa permita formarea unei platforme de discutii si dezbateri legate de dezvoltarea studiilor legate de Japonia si de spatiul asiatic.

 • Programul conferintei

 • Zilele Culturii Japoneze din cadrul Universitatii Romano-Americane

  Centrul de Studii Romano-Japoneze are deosebita placere de a va invita in perioada 11 - 17 mai 2013 la Zilele Culturii Japoneze din cadrul Universitatii Romano- Americane.

  Programul evenimentelor din aceasta perioada va fi urmatorul:

  11 - 12 mai 2013
  Otaku Festival

  14 mai 2013
  9:00 - 16:00 - Conferinta "Japonia - România - Diferente, Apropieri, Confluente"

  15 mai 2013
  9:00 - 13:30 - Sesiunea de Comunicari Stiintifice "Innovative Leaders and Success Stories in the Japanese Business Environment"

  16 mai 2013
  19:00 - Gala Aniversara CSRJ

  17 mai 2013
  16:30 - Conferinta "La Croisee dans un Labyrinthe Etranger". Animatia japoneza si "exotismul" Europei
  Campionatul National Universitar de Baschet

  Federatia Sportului Scolar si Universitar in parteneriat cu Universitatea Romano-Americana si Federatia Romana de Baschet, cu sprijinul Directiei pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti, organizeaza in perioada 24 - 26 mai 2013 turneul final al Campionatului National Universitar de Baschet.

  Meciurile se vor desfasura in Sala Agronomia si Sala Scolii Generale nr.64 Ferdinand I, conform programului:

 • Vineri, 24 mai - orele 15:00 - 21:00
 • Sambata, 25 mai - orele 9:00 - 21:00
 • Duminica, 26 mai - orele 9:00 - 17:00

 • Echipele calificate la acest turneu sunt: Universitatea Alexandru Ioan Cuza (Iasi), Universitatea Babes-Bolyai (Cluj-Napoca), Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir (Bucuresti), Universitatea Lucian Blaga (Sibiu), Universitatea Petrol-Gaze (Ploiesti), Universitatea Pitesti (Pitesti), Universitatea Politehnica (Bucuresti), Universitatea Romano-Americana (Bucuresti), Universitatea Transilvania (Brasov).
  Programul complet al jocurilor (formatii, ore, sali) va fi publicat dupa sedinta tehnica de dinainte de inceperea competitiei.

  Va asteptam alaturi de noi, sa va sustineti favoritii si sa admirati spectacolul sportiv oferit de studentii dedicati acestui sport.


  Masa rotunda "Provocari si oportunitati in industria turismului in contextul globalizarii"

  Miercuri 15 mai 2013, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane, a avut loc masa rotunda cu tema "Provocari si oportunitati in industria turismului in contextul globalizarii", eveniment organizat de Facultatea de Economia Turismului Intern si International, la care au participat reprezentanti de marca ai mediului de afaceri din industria turismului, reprezentanti ai mediului academic, asociatii stiintifice si profesionale, studenti si masteranzi.

  Evenimentul a fost deschis de prof. univ. dr. Doinita Ciocirlan, Prorector Management strategic, calitate si dezvoltare institutionala - Universitatea Romano-Americana. Printre invitatii de elita care au onorat cu prezenta acest eveniment si care au oferit raspunsuri la intrebari esentiale la ora marilor provocari cu care se confrunta acest domeniu se inscriu: Dr. Nicolae Albu, General Manager Grup Aro-Palace Brasov si Director al Departamentului Turism si Ospitalitate, Comitetul Roman al Distributiei; Razvan Andrei Nacea, Managing Director Seytour Medical Tourism (Seytour International Corporation) si Purtator de cuvant ANAT; Raluca Cristina Purcarea, Director General, Cosmo Travel; Prof. univ dr. Petru Filip, Membru al Board-ului Comitetului Roman al Distributiei; Dr. Ion Andrei, Director general CEDES Cercetare Dezvoltare, Presedinte Fondator al Asociatiei pentru Calitatea Serviciilor; Prof. univ. dr. Radu Titus Marinescu, Membru al Board-ului Comitetului Roman al Distributiei; Mihail Teodor Purcarea, Cosmo Travel / Decar Studios Project Manager; Iulian Cristache, Membru al Board-ului Comitetului Roman al Distributiei.

  Prof. univ. dr. Doinita Ciocirlan a evidentiat in finalul dezbaterii calitatea ideilor rezultate si a lansat invitatia de constituire a unui parteneriat strategic, invitatia fiind acceptata de participanti, care au confirmat valoarea acestei initiative.


  Scoala de Vara "Romania Austrian Economics Summer School 2013"

  Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard din cadrul Universitatii Romano-Americane in colaborare cu Li Schoolland, Cato Institute, Societatea pentru Libertate Individuala, Ludwig von Mises Institute-Romania, Econosofia, organizeaza in perioada 17-19 iunie 2013 scoala de vara: ROMANIA AUSTRIAN ECONOMICS SUMMER SCHOOL 2013.

  Obiectivul acestei scoli de vara este acela de a educa participantii in intelegerea fenomenelor economice si a institutiilor care incurajeaza dezvoltarea si prosperitatea. De asemenea ne propunem sa promovam ideea de libertate si sa ajutam publicul sa isi insuseasca modalitatea fundamentala de percepere si intelegere a societatii libere, modalitate ce poate fi o baza a oricarui proces de decizie atat in viata profesionala cat si in cea privata.

  Mai multe detalii pe: http://austrianeconomics.rau.ro


  Erasmus - Ziua Portilor Deschise

  Universitatea Romano-Americana are placerea sa va invite la seria de evenimente Erasmus - Ziua Portilor Deschise, desfasurate in data de 30 mai 2013 in campusul nostru.

  In cadrul acestei zile se vor desfasura mai multe evenimente, vor participa mai multi invitati deosebiti si vom avea parte de multe lucruri interesante pe care am dori sa le impartasim cu voi.
  De asemenea, se va organiza si o competitie de fotografie, asa ca invitam fiecare student care este sau a fost implicat in mobilitatile Erasmus, sa trimita o fotografie cat mai frumoasa alaturi de o scurta descriere. Oricine poate fi fericitul castigator al unui spectaculos cadou surpriza!

  Aceasta manifestare este organizata la nivel national si asteptam atat studenti romani cat si internationali, de la numeroase institutii din tara si de peste hotare.

  ...si inca ceva: nu uitati de concertul URMA, care va incheia ziua!

  Speram sa fiti alaturi de noi!


  Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati AGENDA evenimentului.
  Dezbaterea "Capitalism versus Socialism"

  Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard, in colaborare cu Centrul pentru Economie si Libertate (ECOL) si Critic Atac, va invita marti 28 mai, orele 18, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane la dezbaterea "Capitalism versus Socialism".

  Vorbitori:
 • Bogdan Glavan - Politica de austeritate: 99%etatism si 1% liberalism?
 • Cosmin Marinescu - Jurnal de criza: capitalism cu prezumtie de vinovatie
 • Victoria Stoiciu - Politica inegalitatii - cum putem salva democratia?
 • Vasile Ernu - NU va temeti tovarasi, Stalin s-a privatizat • Scoala Internationala de Vara "Dezvoltarea afacerilor in contextul integrarii europene si al globalizarii"

  In perioada 10 - 21 iunie 2013, la Universitatea Romano-Americana, se desfasoara cursurile Scolii internationale de vara, organizata in colaborare cu University of Alabama in Huntsville.
  Scoala de vara reuneste studenti si masteranzi din SUA si Romania care vor beneficia de un bogat program de studii si de activitati culturale si turistice.

  Cursurile si prelegerile sustinute de profesori de la cele doua universitati si de personalitati ale vietii economice din Romania abordeaza subiecte din cadrul temei Dezvoltarea afacerilor in contextul integrarii europene si al globalizarii: comert international, economie mondiala, managementul afacerilor internationale, politici monetare si de credit europene, finante internationale, management de proiect, drept international, globalizare.

  Informatii si inscrieri:

  Biroul Programe Americane
  Etajul 3, Birou 305
  Tel. +4-021.202.95.09 | +4-0372.120.121
  E-mail: [email protected]
  Finala concursului "Economy Works"

  Finala concursului Economy Works pentru licee, organizata de Universitatea Romano-Americana si SOLIB se va desfasura in perioada 25 - 26 mai 2013 incepand cu ora 9, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane.

  Pe parcursul etapei online a concursului cativa dintre participanti s-au remarcat printr-un nivel superior de intelegere a textelor, originalitate si limpezime in argumentare. Acestia sunt cei 9 care vor veni in acest week-end in Bucuresti pentru a-si sustine prezentarile. Pe cei mai multi dintre ei îi cunoastem ca premianti ai modulelor.

  Felicitari finalistilor:
 • Ioana Gabriela Vasile, Colegiul National Mihai Viteazul Ploiesti
 • Emanuel Stoica, Colegiul National Iulia Hasdeu
 • Alina Bucsa, Colegiul National Bilingv George Cosbuc
 • Diana Violeta Ruican, Colegiul National Fratii Buzesti, Craiova
 • Ivona Mihaescu, Colegiul National Gheorghe Lazar
 • Lavinia-Maria Cosman, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Oradea
 • Gabriela-Maria Buturuga, Colegiul Economic Ion Ghica, Targoviste
 • Alexandru Sotropa, Colegiul National A. T. Laurian, Botosani
 • Claudius-Noris Pintilie, Colegiul National Andrei Saguna, Brasov

 • Rezultatele Turneului Final al Campionatului National Universitar de Baschet

  Federatia Sportului Scolar si Universitar in parteneriat cu Universitatea Romano-Americana si Federatia Romana de Baschet, cu sprijinul Directiei pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti, au organizat in perioada 24 - 26 mai 2013 turneul final al Campionatului National Universitar de Baschet.


 • Turneul final - FEMININ - Sala Agronomia


 • Grupa A: Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir, Universitatea Craiova

  Grupa B: Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea Petrol-Gaze, Universitatea Transilvania Brasov

  Meciuri in grupe:
  24.05.2013 - ora 17:00 - UCDC - Craiova 45 : 38
  24.05.2013 - ora 18:30 - UPB - UPG 53 : 11
  25.05.2013 - ora 11:00 - UT - UPG 53 : 36
  25.05.2013 - ora 12:30 - UPB - UT 68 : 32

  Finala mica:
  26.05.2013 - ora 9:00 - Craiova - UT 54 : 43

  Finala mare:
  26.05.2013 - ora 10:30 - UCDC - UPB 42 : 16

  CLASAMENT FINAL:
  Locul 1 - UCDC
  Locul 2 - UPG
  Locul 3 - Craiova • Turneul final - MASCULIN - Sala Ferdinand I


 • Grupa A: Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir, Universitatea Lucian Blaga, Universitatea Petrol-Gaze, Universitatea Transilvania

  Grupa B: Universitatea Romano-Americana, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea Pitesti

  Meciuri in grupe:
  24.05.2013 - ora 15:00 - UCDC - UT 78 : 61
  24.05.2013 - ora 16:30 - ULB - UPG 65 : 63
  24.05.2013 - ora 18:00 - URA - UPB 42 : 56
  24.05.2013 - ora 19:30 - UAIC - Pitesti 60 : 65
  25.05.2013 - ora 9:00 - UT - UPG 56 : 44
  25.05.2013 - ora 10:30 - UCDC - ULB 61 : 49
  25.05.2013 - ora 12:00 - UPB - Pitesti 59 : 60
  25.05.2013 - ora 13:30 - URA - UAIC 43 : 56
  25.05.2013 - ora 15:00 - ULB - UT 58 : 42
  25.05.2013 - ora 16:30 - UPG - UCDC 58 : 61
  25.05.2013 - ora 18:00 - UAIC - UPB 53 : 35
  25.05.2013 - ora 19:30 - Pitesti - URA 39 : 56

  Finala mica:
  26.05.2013 - ora 12:00 - ULB - UAIC 51 : 35

  Finala mare:
  26.05.2013 - ora 13:30 - UCDC - Pitesti 77 : 52

  CLASAMENT FINAL:
  Locul 1 - UCDC
  Locul 2 - Pitesti
  Locul 3 - ULB  Felicitari tuturor participantilor!

  Circuit tematic studentesc

  Conform traditiei de a organiza in fiecare an universitar un circuit tematic studentesc Facultatea de Economia Turismului Intern si International, in calitate de promotor a unor astfel de activitati in cadrul Universitatii Romano-Americane, a organizat in perioada 24-26 mai 2013 un circuit in judetul Brasov.
  Destinatia finala a fost localitatea Bran din judetul Brasov cu cazarea organizata la Club Vila Bran. Pe parcursul celor 3 zile au fost organizate activitati culturale si de agrement (Cascada Urlatoarea din Busteni, Cetatea Rasnov, Pestera Valea Cetatii), studentii pregatindu-si portofolii adecvate tematicii circuitului.

  În cadrul compexului Club Vila Bran atat studentii, cat si cadrele didactice au participat la activitati de animatie si agrement specifice unui club de vacanta (tir cu arcul, tiroliana, panou de alpinism si activitati de echitatie, jocuri si concursuri pe echipe si individuale), in urma carora studentii au obtinut numeroase premii, diplome si medalii. Recitalul de pian, muzica folk si concertul live auditate vineri si sambata au intregit activitatea culturala pe parcursul celor 3 zile.
  Participarea la activitatile in aer liber din cadrul Parcului Aventura din Brasov (parc ce dispune de 10 trasee de dificultate progresiva) a avut ca obiectiv autodepasirea limitelor fizice si mentale ale studentilor.
  În finalul programului, la intoarcerea spre casa, au avut loc dezbateri legate de actualul stadiu de dezvoltare al activitatilor de animatie si agrement desfasurate in cadrul complexului vizitat, prin comparatie cu alte structuri de primire turistica din Romania si strainatate. Cele mai solide argumente au fost premiate.
  Toate aceste experiente interactive si activitati de grup au consolidat parteneriatul dintre studenti si cadrele didactice intr-un mod placut si constructiv, atmosfera de veselie si voie buna dominand intregul program.

  IUNIE 2013

  Conferinta Internationala "Management, Leadership and Innovation towards a Better Changing World"

  Conferinta Internationala "Management, Leadership and Innovation towards a Better Changing World", care se va organiza in perioada 8 - 9 noiembrie 2013, ofera oportunitatea cadrelor didactice, cercetatorilor, studentilor, masteranzilor si participantilor din mediul de afaceri sa isi impartaseasca ideile si cele mai recente rezultate ale cercetarilor.

  Termenul limita de depunere a rezumatelor este 1 iulie 2013.

  Mai multe informatii, pe:
  http://mlibcw.rau.ro
  Cursuri IATA

  Centrul IATA din cadrul Universitatii Romano-Americane anunta lansarea inscrierilor pentru un nou set de cursuri IATA/UFTAA Foundation.
  Cursurile se vor desfasura in perioada 23.09 - 9.10.2013.

  Pentru mai multe informatii vizitati site-ul centrului:
  iata.rau.ro
  Campania "Salveaza Satul Bucovinean - Adopta o casa!"

  In perioada mai - iunie 2013, studenti ai Facultatii de Economia Turismului Intern si International, Universitatea Romano-Americana Bucuresti, coordonati de Prof.univ.dr. Daniela Firoiu, impreuna cu studenti si masteranzi ai Facultatii de Stiinte Economice si Administratie Publica (FSEAP), Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava, au participat la cercetarea de teren realizata in cadrul proiectului de voluntariat "Salveaza Satul Bucovinean - Adopta o casa!".
  Proiectul a fost initiat de FSEAP, Conf. univ. dr. Carmen Carsovschi si derulat in cooperare cu Muzeul Satului Bucovinean, Asociatia pentru Turism Bucovina si Asociatia de Dezvoltare Economica si Regionala (www.satele-bucovinei.ro).

  Implicati si foarte devotati, studentii au beneficiat de ospitalitatea localnicilor din satele bucovinene, intrand in contact cu o lume mirifica, incarcata de istorie si traditii, dar influentata major de "modernismul" perioadei actuale.

  "O lume plina de viata si de istorie, care traieste sub amenintarea disparitiei!"


  "Hospitality International Summer School" - 15-21 iulie 2013

  "Hospitality International Summer School" - 2013 este un program intensiv de pregatire organizat in parteneriat de catre Facultatea de Economia Turismului Intern si International din cadrul Universitatii Romano-Americane (Bucuresti), Facultatea de Business din cadrul Universitatii Babes-Bolyai (Cluj-Napoca) si Facultatea de Stiinte Economice si Administratie publica din cadrul Universitatii Stefan cel Mare (Suceava).
  Prin continutul si structura sa, programul creeaza oportunitatea participantilor de a cunoaste ultimele tendinte ale domeniului din perspectiva schimbarilor economice, tehnologice, de mediu si sociale inregistrate la nivel international si european.

  Coordonatele programului sunt urmatoarele:
 • Locul de desfasurare: Facultatea de Business, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca;
 • Perioada: 15 - 21 iulie 2013;
 • Durata programului: 63 de ore, din care 20 de ore cursuri, 10 ore seminarii si lucrari practice, 24 de ore de studiu individual si 9 ore Portofoliu de proiecte;
 • Forma de finalizare a programului: sustinere portofoliu proiect;
 • Taxa de participare: 350 de lei.


 • Persoana de contact:
  Prof.univ.dr. Daniela Firoiu, Universitatea Romano-Americana, Bucuresti
  Tel. 0722.95.35.14
  e-mail: [email protected]
  Primul program oficial de internship la Palatul Victoria

  Guvernul Romaniei organizeaza primul program oficial de internship la Palatul Victoria.
  Programul subliniaza nevoia de personal tanar in administratia publica centrala si locala, care sa vina cu idei noi pentru imbunatatirea calitatii sistemului administrativ din tara noastra. Este o oportunitate unica pentru a dobandi experienta profesionala si pentru dezvoltarea aptitudinilor necesare in actul de guvernare. Acest program este gandit in asa fel incat tinerii sa inteleaga mecanismul de functionare din interiorul guvernului in vederea integrarii lor ulterioare in sistem.

  Stagiile de internship desfasurate la Palatul Victoria se intind pe durata a doua luni (15 iulie - 15 septembrie) si sunt neremunerate. In acest interval, stagiarii lucreaza respectand programul de lucru al departamentului in care sunt repartizati, in general intre intervalul orar 9.00 - 17.00, de luni pana vineri. Fiecare stagiar se afla sub responsabilitatea unui indrumator direct, acesta actionand ca un mentor. Mentionam faptul ca specializarile care se regasesc in cadrul programului de internship sunt vaste: de la relatii publice, drept, relatii internationale, stiinte politice, la elemente de IT. Studentul isi poate alege compartimentul in functie de calificarea lui.

  Pentru informatii suplimentare puteti accesa pagina oficiala a programului de Internship:
  http://internship.gov.ro

  sau puteti transmite eventualele intrebari prin posta electronica la adresa:
  [email protected].

  Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor este 1 iulie 2013.
  Festivitati de Absolvire - 2013

  Universitatea Romano-Americana felicita toti absolventii promotiilor 2013 si va invita alaturi de ei pentru a marca si in mod festiv incheierea unui important ciclu din viata acestora.
  In cadrul ceremoniilor pe facultati se vor reuni atat absolventii studiilor de licenta cat si cei ai programelor de masterat al facultatii respective.


  Program festivitati de absolvire
  • Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar Bancare Interne si Internationale - sambata, 22 iunie, ora 11:00, Aula Magna

  • Facultatea de Studii Economice Europene - marti, 25 iunie, ora 11:00, Aula Magna

  • Facultatea de Informatica Manageriala - miercuri, 26 iunie, ora 11:00, Aula Magna

  • Facultatea de Management-Marketing - joi, 27 iunie, ora 12:00, Aula Magna

  • Facultatea de Economia Turismului Intern si International - vineri, 28 iunie, ora 11:00, Aula Magna

  • Facultatea de Drept - marti, 2 iulie, ora 13:30, Aula Magna

  Va asteptam alaturi de ei!  IULIE 2013

  Felicitari absolventilor promotiei 2013!

  Universitatea Romano-Americana are placere si privilegiul de a felicita toti absolventii promotiilor de studii universitare de licenta si masterat din anul 2013!

  Odata cu finalizarea unui ciclu de studii incepe o noua etapa atat in viata profesionala cat si personala - suntem siguri ca veti reusi sa va indepliniti visurile si ca intreaga noastra comunitate academica va fi mandra de realizarile dumneavoastra.
  Va asteptam oricand alaturi noi pentru ca sunteti si suntem parte a unei comunitati - vom incerca sa va sprijim oricand cu tot ceea ce sta in puterile noastre si suntem siguri ca si dumneavoastra ne veti sprijini atunci cand este posibil. Va asteptam, alaturi de toti absolventii Universitatii Romano-Americane, in cadrul Asociatiei Absolventilor URA si speram sa ne reintalnim si in cadrul altor programe de studii de licenta, masterat sau specializare desfasurate sub egida institutiei noastre.

  Sincere Felicitari si Mult Succes in Continuare!  Conferinta Internationala "Management, Leadership and Innovation towards a Better Changing World"

  Conferinta Internationala "Management, Leadership and Innovation towards a Better Changing World", care va avea loc in perioada 8 - 9 noiembrie 2013, ofera oportunitatea cadrelor didactice, cercetatorilor, studentilor, masteranzilor si participantilor din mediul de afaceri sa isi impartaseasca ideile si cele mai recente rezultate ale cercetarilor.

  Termenul limita de depunere a rezumatelor a fost extins pana in data de 15 iulie 2013.

  Mai multe informatii, pe:
  http://mlibcw.rau.ro
  Nou succes pentru studentii Universitatii Romano-Americane

  Universitatea Romano-Americana are placere de a felicita un nou bursier al prestigiosului program "GE Foundation Scholar-Leaders Program - Romania", competitie sprijinita de compania General Electric (SUA).

  Continuand "traditia" ultimilor ani in care Universitatea Romano-Americana a reusit sa aiba cel putin cate un reprezentant printre castigatorii acestei competitii anuale, domnul Cosmin Barbu, student al Facultatii de Studii Economice Europene, este ultimul intrat pe aceasta prestigioasa lista.


  Colocviul "C.A.E.S.A.R. Turism in Romania 2030"

  Studenti si cadre didactice ale Facultatii de Economia Turismului Intern si International, au participat miercuri, 10.07.2013, la colocviul C.A.E.S.A.R. Turism in Romania 2030, eveniment organizat de Liga Studentilor Romani din Strainatate si Young SKAL Bucharest, in vederea identificarii oportunitatilor de dezvoltare ale turismului romanesc, prin conturarea unor strategii viabile cu impact pe termen lung.
  Universitatea Romano-Americana, alaturi de alti parteneri de prestigiu, a participat si in calitate de sponsor al evenimentului.

  Evenimentul a adus la aceeasi masa tineri experti in domeniul turismului, atat din tara, cat si din strainatate, impreuna cu experti consacrati in acest domeniu si reprezentanti ai sferei publice si private din Romania, cu scopul analizarii principalelor directii de dezvoltare si promovare a turismului in Romania, pe orizontul de timp 2030.

  Temele de dezbateri s-au concentrat pe: Analiza resurselor umane, naturale si culturale ale Romaniei; Mediul de business, tehnologie si infrastructura - factori exponentiali pentru dezvoltarea turismului; Mediul legislativ si proceduri in turism si Elemente de branding si avantaje competitive ale Romaniei.


  Cursul "English for Lecturers - Skills for Using English in an Academic Environment"

  Universitatea Romano-Americana organizeaza in perioada 23 - 29 Septembrie 2013 cursul "ENGLISH FOR LECTURERS - SKILLS FOR USING ENGLISH IN AN ACADEMIC ENVIRONMENT". Cursul are ca obiectiv principal transmiterea unor abilitati necesare cadrelor didactice care predau diverse discipline in limba engleza. Programul include 20 de ore de activitati didactice si o excursie tematica la Sinaia si Azuga.

  Termenul limita pentru inscrieri: 9 septembrie 2013


  Pentru mai multe detalii va rugam accesati pachetul de informatii de mai jos:

  Scoala de Vara a Centrului de Studii Romano-Japoneze 2013

  In perioada 27 - 31 iulie 2013, va avea loc scoala de vara a Centrului de Studii Romano-Japoneze.

  Aceasta se va desfasura in Bulgaria, la Balchik.

 • Programul scolii de vara CSRJ-2013

 • "Hospitality International Summer School" – prima scoala de vara din domeniul industriei ospitalitatii din Romania

  Perioada 15-21 iulie 2013 a marcat pentru studentii facultatilor de profil din domeniul turismului si ospitalitatii din cadrul Universitatii Romano-Americane (Bucuresti), Universitatii Babes-Bolyai (Cluj-Napoca) si Universitatii Stefan cel Mare (Suceava) o experienta unica prin organizarea primei scoli de vara in domeniul industriei ospitalitatii din Romania (Hospitality International Summer School). O experienta unica prin continutul informatiilor prezentate, aspectelor practice si noutatilor din domeniu, cu implicarea specialistilor practicieni din industria turismului.

  Hospitality International Summer School a insemnat atat de multe lucruri... Romania, turism, ospitalitate, scoala, vizite de studiu in hoteluri, muzica, plimbari, sute de trepte, strazi in panta, sport, ETII scris pe iarba, trairi, vise, experiente, oameni... Frunzele si iarba, salcamii si banca, valurile, barca... Turism cultural, de aventura, de afaceri, ecoturism... Toate cu aroma de Cluj. Si Sibiu. Si Alba Iulia. Si Salina Turda, Cheile Turzii, statiunea Baisoara. O saptamana care poate echivala cu usurinta cateva carti de specialitate citite sau chiar mai bine de o luna obisnuita de scoala. O saptmana cu momente unice, care altfel nu ar fi existat. O experienta incredibila, care speram din tot sufletul sa devina traditie.

  Multumim participarii si implicarii tuturor profesionistilor din domeniul industriei ospitalitatii, care au reusit sa ne transmita intr-un timp relativ scurt mesaje cu un continut extrem de relevant pentru tot ceea ce reprezinta turismul an secolul XXI.

 • Razvan Pirjol (CIT): "Turismul din Romania are nevoie de o noua atitudine, de o noua viziune. Tinerii specialisti in domeniu pot aduce schimbarea!"
 • Patricia Dodu (URA): "Poate ca globalizarea nu este un lucru atat de minunat. Dincolo de vise, dincolo de resort-urile luxoase sunt oameni care zambesc si te fac sa te simti minunat poate doar pentru un dolar pe zi."
 • Adina Horodica (Xpect): "Perseverenta si creativitatea reprezinta esenta succesului in industria ospitalitatii."
 • Doina Grigoras (Tez Tour): "Industria turismului poate fi definita, in prezent, de un singur cuvant: dinamica. Nimic nu mai este la fel, iar lucrurile evolueaza cu o viteza ametitoare."
 • Adrian Vadan (Eximtur): "Succesul in mediul de afaceri din domeniul turismului se bazeaza pe acuratetea contractelor si rezolvarea conflictelor care pot aparea.""
 • Calin Ile (Ibis): "Viitorul suntem noi. Turismul din Romania are nevoie de forte proaspete, de specialisti capabili sa ofere o noua perspectiva asupra acestei industrii."
 • Ovidiu Cioci (City Plaza): "Industria organizarii de evenimente este una complexa, iar un planning de succes inseamna creativitate."
 • Cris Micut (Trend Hospitality Consulting and Management): "In business, trebuie sa fii pragmatic. Trebuie sa fii capabil sa intelegi cum evolueaza lucrurile, sa simti cand este cazul sa te retragi sau, din contra, cand trebuie sa profiti de sansa. Trebuie sa fii intotdeauna cu un pas inaintea schimbarii."
 • Alexandru Olteanu (Caro Hotel): "Brand-urile traiesc in mintea noastra, astfel ca acestea devin tot mai puternice, iar noi, pana la urma, tot mai slabi in fata lor. In industria ospitalitatii, brand-ul face diferenta."


 • Toate aceste lucruri minunate se datoreaza dedicarii si implicarii celor care au pus bazele Hospitality International Summer School, persoanelor fara de care nimic din tot ceea ce a insemnat scoala de vara nu ar fi existat: doamna prof.univ.dr. Daniela Firoiu (URA), doamna conf.univ.dr. Smaranda Cosma (UBB), doamna prof.univ.dr. Carmen Nastase (USV). Va multumim pentru o saptamana de clipe extraordinare!

  Multumim managementului institutional al celor trei universitati pentru ca au facut posibil ca o simpla, dar minunata idee sa poata lua viata.

  AUGUST 2013

  Scoala de Vara CSRJ 2013

  In perioada 27-31 iulie 2013, Centrul de Studii Romano-Japoneze din cadrul Universitatii Romano-Americane si Asociatia Sakuranbo Constanta au organizat a cincea editie a scoalii de vara avand ca teme limba, cultura si economia Japoniei.
  Anul acesta a fost prima editie organizata in afara granitelor Romaniei si a marcat un record in ceea ce priveste numarul de participanti - 51. Pe parcursul celor cinci zile au fost organizate cursuri de limba japoneza, de mediu de afaceri japonez, de ninjutsu, dar si vizite la obiective istorice si turistice.

  Le multumim pentru participare cursantilor, profesorilor, dar si partenerilor nostri de la Free Spirit.

  Va asteptam la editia a VI-a, la Sibiu si in Maramures!

  SEPTEMBRIE 2013

  Forumul National de Dezbateri Academice pentru Elevi

  ARDOR - Muntenia, impreuna cu partenerul sau principal Universitatea Romano-Americana si alaturi de partenerii institutionali Consiliul Britanic Romania si Inspectoratul Scolar Municipal Bucuresti, a organizat in perioada 5-9 septembrie 2013, in campusul Universitatii Romano-Americane din Bucuresti, cea de a 19-a editie a celui mai prestigios concurs de profil din tara.

  Tema dezbaterii pentru finalistii concursului a fost:
  "Esti un tanar imigrant dintr-o tara saraca si aflata in razboi civil. Ti se ofera cetatenie atat din partea Statelor Unite ale Americii, cat si din partea Uniunii Europene. Ofertele sunt singurele optiuni pe care le ai si sunt mutual exclusive. Nu stii unde vei locui exact in niciuna dintre Uniuni. Nu cunosti decat limba ta nativa, care nu este vorbita in niciuna dintre Uniuni. AP ar emigra în Uniunea Europeana."

  Felicitari tuturor participantilor!


  Conferinta "Crossing Boundaries in Culture and Communication - Journeys from Europe to Other Continents and Back"

  Departamentul de Limbi Straine al Universitatii Romano-Americane organizeaza in zilele de 1 - 2 noiembrie 2013 a treia conferinta internationala: Crossing Boundaries in Culture and Communication - Journeys from Europe to Other Continents and Back (Noi orizonturi in cultura si comunicare - Calatorii din Europa catre alte continente si inapoi).

  Limbile conferintei sunt romana, engleza, franceza, spaniola, germana sau italiana si prezentarile se pot incadra in urmatoarele sectiuni:
  1. lingvistica / lingvistica aplicata
  2. literatura
  3. traductologie
  4. studii culturale
  5. didactica
  6. comunicare, jurnalism si media

  Pentru detalii suplimentare va rugam contactati:
  [email protected]
  Cursuri de limbi straine

  Departamentul de Limbi Straine din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza cursuri intensive pentru limbile engleza, franceza, germana spaniola si italiana.
 • Nivel "incepatori": la finalul modulului cursantii vor dobandi competente de nivel A1/A2, conform Cadrului European de Referinta pentru Limbi Straine.
 • Nivel "intermediar": la finalul modulului cursantii vor dobandi competente de nivel B1/B2, conform Cadrului European de Referinta pentru Limbi Straine.

 • Durata: fiecare modul cuprinde 40 ore, fiind organizate cate 2 cursuri de doua ori pe saptamana in perioada 01.11.2013 - 31.01.2014.
  Taxa de studii: 400 lei.

  Inscrieri: 01.10.2013 - 31.10.2013, la Departamentul de Limbi Straine (biroul 310, etaj 3, corp C) sau pe adresa de email [email protected].

  Pentru mai multe informatii va rugam sa va adresati Departamentului de Limbi Straine sau la telefon +4-0372-120.168.
  Presedinta CS-URA reprezinta Romania la ONU!

  Ministerul Afacerilor Externe, impreuna cu Ministerul Tineretului si Sportului, a organizat selectia pentru Programul Delegat de Tineret la Natiunile Unite, pentru sesiunea 68 a Adunarii Generale ONU, din luna septembrie 2013. In urma procesului de selectie si a dezbaterii finale, care a avut loc marti, 27 august, au fost desemnati castigatorii pentru mandatul 2013-2014. Amandoi castigatorii sunt reprezentanti ai unor universitati particulare de prestigiu: Eliza Chirila (Universitatea Romano-Americana) si Cosmin Chirita (Universitatea "Nicolae Titulescu").  Programul "Delegat de Tineret la Natiunile Unite" este unic prin faptul ca le ofera tinerilor din statele membre ale ONU posibilitatea de a lua parte la procesul de luare a deciziilor la nivel international. Astfel, statele membre au posibilitatea de a include tineri in delegatiile lor na?ionale. In tara noastra, programul este organizat de Ministerul Tineretului si Sportului si de Ministerul Afacerilor Externe. La New York, delegatii beneficiaza de sprijinul Misiunii Romaniei pe langa Natiunile Unite.
  Delegatii de tineret trebuie sa demonstreze capacitatea de a integra initiativele in cadrul prioritatilor identificate de politicile pentru tineret, la nivel national, avand obligatia de a asigura transferul de cunostinte si de a oferi consiliere, timp de cel putin 6 luni calendaristice de la intoarcerea in tara.

  Eliza Chirila este studenta a Universitatii Romano-Americane, in cadrul Facultatii de Drept, fiind totodata si Presedinta Clubului Studentilor din Universitatea Romano-Americana (CS-URA) si Director al Departamentului de Relatii Internationale al Uniunii Studentilor din Romania (USR).

  Sincere felicitari celor doi castigatori ai concursului!

  Deschiderea noului an universitar 2013-2014

  Universitatea Romano-Americana are placerea de a va invita la ceremoniile de deschidere a noului an universitar 2013-2014.

  Toate festivitatile vor avea loc in Aula Magna a universitatii, conform urmatorului program:

  Marti - 1.10.2013
 • 10:00 - Deschiderea oficiala pe universitate
 • 13:00 - Deschiderea Facultatii de Management-Marketing
 • 15:00 - Deschiderea Facultatii de Drept


 • Miercuri - 2.10.2013
 • 9:00 - Deschiderea Facultatii de Studii Economice Europene
 • 11:00 - Deschiderea Facultatii de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale
 • 13:00 - Deschiderea Facultatii de Economia Turismului Intern si International
 • 15:00 - Deschiderea Facultatii de Informatica Manageriala


 • Asteptam cu drag toate cadrele didactice, partenerii institutionali, studentii si familiile acestora sa fie alaturi de noi pentru acest nou inceput.
  Expozitie de pastel si sculptura "IANCUT"

  Universitatea Romano-Americana impreuna cu Uniunea Artistilor Plastici din Romania va invita la vernisajul expozitiei de pastel si sculptura "IANCUT".
  Deschiderea expozitiei are loc marti, 1 octombrie 2013, ora 10:00, in campusul universitatii.

  Artistul Ion Iancut, pictor, sculptor si desenator marcant al artei plastice romanesti, este recunoscut pe plan international pentru lucrarile sale de arta care infrumuseteaza numeroase muzee, sedii corporatiste, spatii publice si colectii private. Lucrarile sale sunt expuse in numeroase orase din Romania si strainatate incepand din anii 1970 iar stilul sau personal a devenit unul recunoscut si apreciat pe plan international.


  IN MEMORIAM - ION SMEDESCU. Senat Comemorativ

  Senatul Universitatii Romano-Americane va comemora sambata, 5 octombrie 2013, ora 9:30, cinci ani de la trecerea in eternitate a celui care a fost profesor universitar doctor ION SMEDESCU, Presedinte-Fondator si Rector al Universitatii Romano-Americane, personalitate marcanta a vietii academice romanesti, reputat specialist in marketing, creator de scoala si promotor al invatamantului superior particular.

  OCTOMBRIE 2013

  Grupa de elita - GR8

  Testul pentru acces in "Grupa de Elita - GR8", din cadrul Facultatii de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale, va avea loc miercuri, 9 octombrie 2013, ora 10:00, in Amfiteatrul 1.

  Mult succes tuturor candidatilor!  O impresie din elita: Universitatea George Washington

  Universitatea Romano-Americana va invita luni, 7 octombrie 2013, de la ora 9:00, in Sala Senatului pentru o intalnire cu doamna Brittany Wright, expert in cadrul departamentului "International Programs & Admission" al Universitatii George Washington din SUA.

  Intalnirea se va axa pe prezentarea programele de studii post-universitare din cadrul Universitatii George Washington si pe modalitatile de finantare pentru studentii internationali.

  Evenimentul este organizat in cooperare cu Comisia Fulbright Romano-Americana.
   

  ION SMEDESCU - IN MEMORIAM

  Senatul Universitatii Romano-Americane a comemorat sambata, 5 octombrie 2013, de la ora 9:30, cinci ani de la trecerea in eternitate a celui care a fost profesor universitar doctor ION SMEDESCU, Presedinte-Fondator si Rector al Universitatii Romano-Americane, personalitate marcanta a vietii academice romanesti, reputat specialist in marketing, creator de scoala si promotor al invatamantului superior particular.

  Tot cu aceasta ocazie a fost inmanata si Bursa ION SMEDESCU, domnisoarei Ene Ana-Georgiana, studenta in anul I la Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale, specializarea "Afaceri Internationale".

  Granturi de mobilitati finantate prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European, 2009-2014 - pentru studenti

  Apel la candidaturi pentru granturi de mobilitati finantate prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European, 2009-2014, pentru studenti.

 • Pachet informatii - studenti

 • Curs de istoria filmului japonez

  Centrul de Studii Romano-Japoneze, din cadrul Departamentului de Studii Asiatice al Universitatii Romano-Americane organizeaza un nou curs de "Istoria Filmului Made in Japan. De la Yasujiro Ozu la Takeshi Kitano".

  Cursul se intinde pe parcursul a 7 intalniri ce vor incepe in luna noiembrie iar taxa de participare este de 200 lei.

  Pentru mai multe informatii: [email protected]


  Curs EILC in Ianuarie-Februarie, 2014!

  Universitatea Romano-Americana invita studentii straini Erasmus sa aplice pentru cursul de limba si cultura romana, organizat in februarie 2014!

  EILC (Erasmus Intensive Language Course) va fi organizat intr-un modul pentru incepatori la inceputul anului 2014 si se va desfasura in campusul Universitatii Romano-Americane, intre 27 ianuarie si 14 februarie 2014.
  Studentii vor primi cate 4 puncte ECTS.

  Termenul limita pentru inscrieri: 1 noiembrie 2013.

  Cererile pentru cursul EILC se trimit prin posta electronica la adresa: [email protected]


  Documente utile:
 • Cerere de inscriere
 • Informatii EILC


 • Linkuri utile:
 • erasmus.rau.ro
 • http://www.llp-ro.ro
 • http://ec.europa.eu/education/erasmus/eilc_en.htm
  Cursuri ale profesorilor de la universitati partenere din strainatate

  Universitatea Romano-Americana pune si in acest semestru la dispozitia studentilor si masteranzilor sai un larg set de cursuri extracurriculare sustinute de profesori reputati de la universitati partenere din SUA si Europa.

  Prima serie de cursuri va cuprinde urmatoarele optiuni:
 • Growth Strategies for Banks and Companies Adjusted to Emerging Markets - curs sustinut de Joann Symms, Senior Partner - Fraser lloyd & Partners LLP, Marea Britanie
  Octombrie 14 - 28, 2013
  Sala: MBA
 • Reality-Test Labs for Entrepreneurial Ideas - curs sustinut de Hans Zwaga, Senior Lecturer on Marketing, Management and International Trade - Kemi-Tornio University of Applied Sciences, Finlanda
  Noiembrie 4 - 15, 2013
  Sala: MBA
 • Project Management - curs sustinut de James K. McCollum, PhD Emeritus Professor - University of Alabama in Huntsville, SUA
  Noiembrie 4 - 15, 2013
  Sala: MBA
 • Basic Issues in Financial Management - curs sustinut de Seyed Mehdian, PhD Professor of Finance - University of Michigan-Flint, SUA
  Noiembrie 11 - 15, 2013
  Sala: MBA
 • Language in American National and Foreign Policy - curs sustinut de Donald Corbin, PhD Professor - James Madison University, SUA
  Noiembrie 18 - 29, 2013
  Sala: MBA


 • Pentru mai multe informatii va rugam vizitati site-ul dedicat:
  guestcourses.rau.ro


  16 octombrie - Career Day la Universitatea Romano-Americana

  Universitatea Romano-Americana invita toti studentii si masteranzii sai sa participe la evenimentul "Career Day", organizat in cadrul proiectului "POSDRU/86 /1.2/S/63252 - Dezvoltarea sistemului european de management al calificarilor universitare si valorificarea competentelor informale", finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  Evenimentul va ofera sansa participarii la o serie de ateliere de lucru tematice sustinute de profesionisti practicieni, la discutii directe cu partenerii din mediul de afaceri prezenti cu standuri si la o masa rotunda axata pe tema "Cariere juridice - Modele de urmat".

 • Programul complet al evenimentului


 • Pentru mai multe informatii puteti vizita site-ul proiectului:
  http://uni4-4.rau.ro
  Conferinta Internationala "Institutii juridice contemporane in contextul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana"

  Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Romano-Americane va invita la cea de-a VII-a editie a conferintei cu participare internationala: "Institutii juridice contemporane in contextul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana", care va avea loc in sala Senatului universitatii, in zilele de 8 - 9 noiembrie 2013.

  Conferinta are trei sectiuni:
  1. Reforma in invatamantul universitar potrivit procesului de la Bologna;
  2. Realitati si perspective in sistemul juridic romanesc, in contextul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana;
  3. Protectia juridica a drepturilor omului.

  Mai multe detalii si informatii puteti gasi pe site-ul dedicat:
  http://ijc.rau.ro
  Primul Centru de Studii Romano-Azere din Romania

  Luni, 21 octombrie 2013, de la ora 14:00, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane va avea loc ceremonia de deschidere oficiala a primului Centru de Studii Romano-Azere din tara noastra, cu sprijinul Ambasadei Azerbaijanului in Romania si al Fundatiei "Heydar Aliyev".

  Evenimentul se va bucura de prezenta Excelentei sale, domnul Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Azerbaijan in Romania, FARID ABDINBAYOV.

  Lansarea centrului va fi precedata de semnarea unui protocol de parteneriat intre Universitatea Romano-Americana, reprezentata prin rectorul institutiei, domnul profesor doctor OVIDIU FOLCUT si Fundatia "Heydar Aliyev", reprezentata prin domnul director IQBAL HACIYEV.


  Preselectie pentru echipa de baschet URAganii!

  Ai jucat baschet in liceu? Vrei sa te intreci cu cei mai buni studenti baschetbalisti din Romania si eventual din Europa?

  Vino alaturi de echipa noastra de baschet URAganii!

  Preselectia este organizata incepand cu ora 12:30, in Sala Rapid, in urmatoarele zile:
 • Marti - 22.10.2013
 • Joi - 24.10.2013
 • Marti - 29.10.2013

 • Pentru orice alte detalii va rugam sa luati legatura cu doamna coordonatoare a echipei de baschet, Ruxandra VILAG:
  Telefon: +4-0721-613.346
  E-mail: [email protected]


  Vrei sa pleci in Europa cu bursa Erasmus?

  Afla cum:

  - erasmus.rau.ro
  - La Biroul 306 - Biroul Programe Comunitare

  Granturile Erasmus Plasamente sunt burse gratuite disponibile in anul universitar 2013-2014 si sunt finantate cu sume cuprinse intre 600 si 850 euro pe luna.
  Granturile Erasmus Studii sunt burse gratuite disponibile in anul universitar 2013-2014 si sunt finantate cu sume cuprinse intre 400 si 500 de euro pe luna.

  Pentru mai multe informatii ne gasiti la:
 • Biroul Programe Comunitare - Erasmus corpul C, etaj 3, birou 306
 • Telefon: +4-0372-120.115
 • Email: [email protected]
  Competitia de Burse "Investing in Human Potential"

  Rodl & Partner Romania, in parteneriat cu Universitatea Romano-Americana si cu sprijinul CS-URA, a lansat competitia de burse "Investing in Human Potential".

  Daca te regasesti in descrierea de pe site-ul CS-URA, atunci pe tine te cautam!
  Citeste cu atentie toate informatiile si aplica pentru o bursa ce iti va oferi atat sprijin financiar cat si consiliere in cariera.

  Detalii pe:
  http://www.cs-ura.ro/RodlPartner


  Zilele Ospitalitatii... in perioada interbelica

  In perioada 28-31 octombrie 2013, Universitatea Romano-Americana, Bucuresti, Facultatea de Economia Turismului Intern si International, gazduieste evenimentul "Zilele Ospitalitatii", eveniment organizat in parteneriat cu Universitatea Babes-Bolyai, Cluj Napoca, Facultatea de Business. Alaturi de cele doua universitati, Hotel Ibis, Grand Hotel Continental, Novotel, Hotel Caro sustin in calitate de gazde, dar si prin prezenta specialistilor practicieni, o serie de mese rotunde in cadrul carora vor fi dezbatute aspecte ale trecutului si viitorului industriei ospitalitatii din perspectiva provocarilor sec. XXI.

  "Zilele Ospitalitatii"... O calatorie inceputa intr-o zi colorata de toamna. O calatorie in timp care ii va ajuta pe studenti si masteranzi sa (re)descopere aroma Bucurestiului. Cladiri vechi si noi... Povesti vechi si noi... Sute sau mii de pasi... O istorie si povesti ascunse in fiecare colt de pe Calea Victoriei si nu numai.
  Timpul se scurge la fel... Noi visuri se nasc la fiecare pas pentru tineri si foarte tineri, pentru cei maturi, pentru cei experimentati... Si in toata aceasta splendoare a visurilor si trairilor contemporane, ospitalitatea si caldura orasului par sa ramana aceleasi... Motivatii suficiente pentru a reimprospata imaginea idilica a Bucurestiului interbelic si care, pentru studentii implicati in organizarea evenimentului, vor reprezenta inceputul minunatei povesti a ospitalitatii de altadata.

  "Povestea ospitalitatii de altadata versus ospitalitatea contemporana" va fi dezbatuta in cadrul workshop-ului cu tema "Maison - confiserie; l'hotel - restaurant... La periode de l'entre-deux-guerres" (joi, 31.10.2013, ora 10.00, Aula Universitatii Romano-Americane, Bucuresti) la care isi vor face prezenta reputati specialisti ai industriei ospitalitatii.


  Burse de Studii la universitati partenere din SUA

  Universitatea Romano-Americana, in colaborare cu partenerii sai din Statele Unite ale Americii, American University din Washington DC si James Madison University din Virginia, ofera burse de studii in cadrul institutiilor partenere.

  Pentru programul "Washington Semester Program" al American University, inscrierile se fac pentru semestrul I - anul universitar 2014-2015 pana la data de 1 martie 2014.

  Pentru bursele de studii anuale in cadrul James Madison University, inscrierile se fac pentru anul universitar 2014-2015 pana la data de 15 decembrie 2013.


  Atelier de lucru "Innovation!"

  Universitatea Romano-Americana impreuna cu universitatea partenere TAMK - Tampere University of Applied Sciences, din Finlanda, organizeaza pe 6 si 7 noiembrie 2013 atelierul de lucru INNOVATION!.

  Activitatea va fi coordonata de catre profesorii finlandezi Petriina Vuorinen si Timo Leppakoski.

 • Programul evenimentului

 • Preselectie MISS si MISTER BOBOC 2013

  Universitatea Romano-Americana invita domnisoarele si domnii din anul I de studii, la oricare dintre facultatile universitatii, sa se inscrie in competitia pentru MISS si MISTER BOBOC 2013 Universitatea Romano-Americana.

  Cu aceasta ocazie, va asteptam la preselectiile pentru MISS si MISTER BOBOC, ce se vor desfasura la RAU Fitness in zilele de:
 • Joi, 31.10.2013 - ora 15:00
 • Luni, 4.11.2013 - ora 15:00


 • Pentru orice intrebari, nelamuriri sau alte informatii, va rugam sunati la:
  +4-0723-141.527


  Ceremonia de denumire a Centrului de Studii Romano-Japoneze - CSRJ "Angela Hondru"

  Luni, 28 octombrie 2013, a avut loc ceremonia de denumire a Centrului de Studii Romano-Japoneze - CSRJ "Angela Hondru".

  Evenimentul a inceput la ora 10:00, in Sala Senatului, unde Rectorul Universitatii Romano-Americane, Prof.Univ.Dr. Ovidiu Folcut a acordat diplome de excelen?? pentru merite deosebite in promovarea relatiilor dintre Romania si Japonia doamnei Prof. Univ. Dr. Angela Hondru, doamnei Kazuko Shimada (Asociatia de Muzica Romania-Japonia) si domnului Charlie Cunningham-Reid (General Manager JT Romania, Moldova si Bulgaria).

  De asemenea, a fost prezentata in imagini contributia doamnei profesor Angela Hondru la dezvoltarea Centrului de Studii Romano-Japoneze de-a lungul celor opt ani de existenta.
  Evenimentul a continuat cu: un mini-recital de taiko, realizat de catre cursantii CSRJ, cantece pop in limba japoneza interpretate de tinerii artisti romani de la Merci Band, dar si cantece si dansuri populare romanesti in interpretarea doamnei Karmen Caraman si a domnisoarei Cristina Dinu.
  Asociatia de Muzica Romania-Japonia, prin doamna presedinte Kazuko Shimada, a donat Centrului nostru o toba traditionala japoneza - wadaiko.

  La final, in curtea Universitatii Romano-Americane, a avut loc plantarea unui cires japonez.


  Cursuri IATA - noi tipuri de cursuri

  Centrul ATC IATA din cadrul Universitatii Romano-Americane anunta deschiderea inscrierilor pentru doua noi cursuri organizate sub egida IATA:

 • IATA Travel & Tourism Consultant - derulat in premiera in cadrul ATC RAU, perioada 20 - 28 noiembrie 2013. Termen inscrieri: 10.11.2013
 • IATA Foundation - derulat in perioada 3 - 19 decembrie 2013. Termen inscrieri: 15.11.2013


 • Pentru mai multe informatii va rugam vizitati site-ul nostru dedicat:
  iata.rau.ro
  Conferinta Internationala "Management, Leadership and Innovation towards a Better Changing World"

  Conferinta Internationala "Management, Leadership and Innovation towards a Better Changing World", care va avea loc in perioada 8 - 9 noiembrie 2013, ofera oportunitatea cadrelor didactice, cercetatorilor, studentilor, masteranzilor si participantilor din mediul de afaceri sa isi impartaseasca ideile si cele mai recente rezultate ale cercetarilor.

  Pentru mai multe informatii va rugam accesati site-ul nostru dedicat:
  mlibcw.rau.ro
  Deschiderea Cursurilor DLS de Limbi Straine

  Departamentul de Limbi Straine din cadrul Universitatii Romano-Americane anunta deschiderea oficiala a cursului de limba engleza (nivel incepator/mediu), care va avea loc in ziua de luni, 4 noiembrie 2013, ora 16.30, in sala 326 (et. III, Corp C).

  Departamentul de Limbi Straine din cadrul Universitatii Romano-Americane anunta deschiderea oficiala a cursului de limba germana, care va avea loc in ziua de marti, 5 noiembrie 2013, ora 16.30, în sala 326 (et. III, Corp C).  NOIEMBRIE 2013

  Granturi de mobilitati finantate prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European, 2009-2014 - pentru cadre didactice si personal nedidactic

  Apel la candidaturi pentru granturi de mobilitati finantate prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European, 2009-2014, pentru cadre didactice si personal nedidactic.

 • Pachet informatii - cadre didactice si personal nedidactic

 • RAU International Speakers Arena

  C.C.O.C, the Romanian-American University Career Counselling Center, invites its student and alumnae to a new project!

  We call it RAU International Speakers Arena, an event fully in English, with national and international guests, meant to be shaped as an open space for debates and sharing good practices in the field of education.
  The first edition will focus on the topic of Leadership and values in a globalized society and will take place on Monday, 11th of November, starting 6 p.m, at RAU Protocol Room (Ground Floor, Main Hall).

  Guests:
 • Mr. James K. McCollum Ph.D. - Alabama, USA
 • Mr. Hans Zwaga - University of Applied Sciences, Finland
 • Mr. Marian Stas - Harvard University
 • Mr. Ovidiu Folcut - Romanian- American University


 • There are only 30 places available for RAU students.
  To reserve a place at this conference please fill this form:
  http://bit.ly/18Z2Ckx


  Modele pentru TINEri! - editia a VI-a

  "Modele pentru TINEri" este proiectul CS-URA care va aduce fata in fata cu liderii autentici romani!

  Mai exact, noi va facem cunostinta cu numerosi oameni de valoare, iar voi trebuie doar sa va inscrieti la eveniment si sa va ganditi la intrebarile pe care doriti sa le adresati invitatilor nostri.

  La editia cu numarul VI, ce va avea loc luni, 18 Noiembrie, ora 18:00 in Aula Magna a Universitatii Romano-Americane, vi-i prezentam pe:

 • Elisabeta Lipa, o legenda vie a canotajului international, campioana nationala a Romaniei de 25 de ori, castigatoare a 12 medalii la Campionatlee Mondiale de Canotaj si detinatoarea unei exceptionale performante cu 5 medalii de aur, 2 de argint si 1 de bronz la nu mai putin de 6 editii ale Jocurilor Olimpice
 • Mihai Covaliu, multiplu medaliat la Campionatele Mondiale si Europene de Scrima atat in probele individuale cat si pe echipe, castigator al titlului Olimpic la editia Sydney 2000 si castigator al medaliei de bronz la Jocurile Olimpice Beijing 2008
 • Florin Dumitrescu, master chef
 • Pavel Bartos, reputat actor si prezentator TV de succes


 • Nu mai stati pe ganduri si trimiteti repede un email la:
  [email protected]
  pentru a va rezerva un loc in sala.

  Mai multe detalii sunt disponibile pe:
  www.facebook.com/modelepentrutineri


  Curs de Drept Civil Aprofundat

  In perioada noiembrie 2013 - aprilie 2014, Facultatea de Drept a Universitatii Romano-Americane deruleaza programul: "Curs de Drept Civil Aprofundat".

  Cursul este destinat studentilor din anii III si IV ai Facultatii de Drept.
  Numarul locurilor este limitat la 70.
  Nu se percepe taxa de participare. Se acorda Certificate de Participare.

  Inscrierea se realizeaza in ordine cronologica, pana in data de 18.11.2013, prin depunerea unei cereri scrise la Secretariatul Facultatii de Drept, cerere in care trebuie mentionata si adresa de email a studentului.
  Cursul se desfasoara incepand cu 18 noiembrie 2013, de la ora 16:30 la 18:30, in Amfiteatrul 2.

  Cursurile sunt interactive, oferind, pe langa prelegeri, oportunitatea discutiilor pe problemele ridicate de studenti si profesori. Studentii sunt puternic incurajati sa revada materia aferenta temelor cursurilor la care participa, utilizand bibliografia acestora, si sa puna in discutie aspecte dificile ale acestor teme.

 • Programul detaliat al cursului • Prelegerea "Din Estul European in Orientul Extrem"

  Pe data de 19 noiembrie 2013, incepand cu ora 18:00, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane, va avea loc prelegerea cu tema "Din Estul European in Orientul Extrem", sustinuta de renumitul artist Dan Perjovschi.

  Participantii la eveniment vor avea posibilitatea sa parcurga impreuna cu noi principalele etape ale creatiei domnului Dan Perjovschi, dar si o scurta prezentare a experientei avute in calitate de invitat la cea de-a doua editie a Trienalei de la Aichi.


  Vino alaturi de echipa de baschet URAganii!

  Echipa noastra de baschet, URAganii, incepe un nou sezon in cadrul Campionatului National Universitar de Baschet.
  Vino alaturi de ei sa invingem impreuna si sa incepem cu dreptul noul sezon!

  Primul meci are loc miercuri, 20 noiembrie 2013 in Sala Leu, de la ora 17:00.


  Conferinta "Azerbaidjan - model de dezvoltare de succes"

  Departamentul de Studii Asiatice din cadrul Universitatii Romano-Americane are placerea de a va invita joi, 21 noiembrie 2013, la conferinta cu tema "Azerbaidjan - model de dezvoltare de succes".
  Evenimentul va avea loc in Aula Magna a Universitatii Romano-Americane incepand cu ora 11:30.

  In cadrul conferintei vor sustine prezentari invitatii speciali:

 • Iqbal Haciyev, Presedinte al Fundatiei "Heydar Aliyev" in Romania
 • Horia Garbea, profesor, scriitor si jurnalist
 • Hamza Karimov, Directorul reprezentantei in Romania al Companiei Nationale de Petrol a Republicii Azerbaidjan
 • Florin Bonciu, prof.univ.dr. si Prorector al Universitatii Romano-Americane


 • Evenimentul va fi difuzat de catre televiziunea nationala din Azerbaidjan.


  Facultatea de Economia Turismului Intern si International la Targul de Turism al Romaniei

  In perioada 14-17 noiembrie 2013, Facultatea de Economia Turismului Intern si International din cadrul Universitatii Romano-Americane participa cu stand propriu in cadrul editiei de toamna a Targului de Turism al Romaniei, organizat la Romexpo in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) si Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania (OPTBR).

  Cadrele didactice, studentii si masteranzii au astfel posibilitatea de a interactiona cu mediul de afaceri din domeniu, dar si de a prezenta oferta educationala a Facultatii de Economia Turismului Intern si International, standul adresandu-se in special tinerilor dornici sa isi continue studiile in domeniul turismului, fie ca este vorba despre studii universitare de licenta fie de masterat.

  Balul Bobocilor 2013

  Universitatea Romano-Americana va invita sa veniti alaturi de toti "bobocii" acestui an pentru a participa la traditionalul Bal al Bobocilor.

  In cadrul evenimentului din acest an ne vom intalni din nou cu invitati speciali:

 • Puya
 • Sonny Flame
 • Mc Cristi Stanciu
 • ...alte mari surprize!


 • Data: 27.11.2013
  Ora: 21:00
  Locatia: One Club (Splaiul Independentei nr.290)
  Bilet: 25 lei, disponibil la standul din holul principal al universitatii (parter corp B) si la sediul Students Experience (parter camin)


  O noua paradigma energetica pentru Romania: tendinte si provocari

  Evenimentul va avea loc joi, 21 noiembrie 2013, de la ora 10:00, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane si va fi urmat de o sesiune de discutii deschise alaturi de invitatii Razvan Nicolescu, Cristian Paun, Petre Stroe si Ana Otilia Nutu.

  Agenda evenimentului:
 • 10.00: Bun venit - Prof.univ.dr. Ovidiu Folcut, Rector, Romanian-American University
 • 10.05: Introducere - Prof.univ.dr. Bogdan Glavan
 • 10.15: "Prioritati strategice ale Romaniei in domeniul energetic" - Razvan Nicolescu, Director de Afaceri Publice si Reglementare al Petrom si Vicepresedinte al Consiliului de Supraveghere al Agentiei Europene de Reglementare in Energie
 • 10.30: "Impozitarea energiei - spre o noua paradigma fiscala?" - Prof.univ.dr. Cristian Paun, Academia de Studii Economice, Director executiv SOREC
 • 10.45: "Independenta sau siguranta energetica?" - Petre Stroe, Expert, fost Managing Director AXPO Romania SA si fost membru CA al CONEL SA
 • 11.00: "Top 5 greseli de evitat in politica energiei" - Ana Otilia Nutu, Expert, Expert Forum (EFOR) Romania
 • 11.15: Discutii, intrebari si raspunsuri

 • Programul "Drept Civil Aprofundat"

  In perioada noiembrie 2013 - aprilie 2014, Facultatea de Drept a Universitatii Romano-Americane deruleaza programul: "Curs de Drept Civil Aprofundat".

  Cursul este destinat studentilor din anii III si IV ai Facultatii de Drept.
  Numarul locurilor este limitat la maxim 70 de persoane.
  Nu se percepe taxa de participare. Se acorda Certificate de Participare.

  Inscrierea se realizeaza in ordine cronologica, printr-o cerere scrisa la Secretariatul Facultatii de Drept.
  Cursul se desfasoara incepand cu 18 noiembrie 2013, de la ora 16:30 la 18:30, in Amfiteatrul 2.

 • Agenda detaliata a programului "Curs de Drept Civil Aprofundat" • Dezbaterea studiului: "CRIZA SI TEORIA ECONOMICA"

  Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard din cadrul Universitatii Romano-Americane si Departamentul de Relatii Economice Internationale din cadrul ASE, va invita vineri, 29 noiembrie 2013 incepand cu orele 16:00, la dezbaterea studiului: CRIZA SI TEORIA ECONOMICA.

  Evenimentul face parte din seria "Carti in dezbatere" si îl va avea invitat pe autor: prof.univ.dr. Silviu Cerna de la Universitatea de Vest din Timisoara.

  Moderator:
 • Prof.dr.Alexandru Tasnadi (ASE)


 • Referenti:
 • Prof.univ.dr. Bogdan Glavan (Universitatea Romano-Americana)
 • Lect.dr. Octavian Jora (ASE)


 • Va asteptam in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane.
  Campania de Craciun "Daruieste din Suflet"

  Clubul Studentilor din Universitatea Romano-Americana - CS-URA va asteapta la standul deschis in holul din parter, Corp B pentru a dona obiecte, jucrarii sau hainute. Toate acestea sunt dedicate unei cauze nobile, in cadrul campaniei "Daruieste din suflet". Veti fi rasplatiti cu recunostinta celor 50 de copii pe care campania ii va ajuta in acest an, copii care nu au parinti alaturi de ei in perioada Craciunului... iar la stand veti primi prajiturele din partea organizatorilor.

  Campania se deruleaza in perioada 26 noiembrie - 17 decembrie.


  Dezbaterea "Fenomenul Anime: intre marketing si pasiune"

  Centrul de Studii Romano-Japoneze "Angela Hondru" din cadrul Universitatii Romano-Americane va invita, pe data de 9 decembrie 2013, de la ora 18:00, la Sala Senatului Universitatii Romano-Americane, la dezbaterea cu tema: "Fenomenul Anime: intre marketing si pasiune".

  Invitatii serii sunt: Ana Maria Caia, producator tv, Ruxandra Tarca, organizator Otaku Festival, Bogdan Opreanu, specialist in cultura japoneza, amfitrionii evenimentului fiind prof.univ.dr. Mirela Murgescu si Serban Georgescu, coordonator al Centrul de Studii Romano-Japoneze "Angela Hondru".

  Accesul publicului este liber.


  Burse GE: GE Foundation Scholar-Leaders Program

  Studentii Universitatii Romano-Americane pot beneficia de importante burse si premii in cadrul programului GE Foundation Scholar-Leaders Program, program sustinut de reputata companie americana General Electric precum si de catre cinci universitati din Romania, inclusiv de Universitatea Romano-Americana (http://www.scholarshipandmore.org/romania/program-details), in domeniile economic, management, inginerie sau tehnologie.

  Burse si premii disponibile:
 • o bursa de 1500 euro anual, pentru o perioada de doi ani (total 3000 Euro)
 • oportunitatea de a avea ca mentor un lider din cadrul GE (inclusiv un program tip job-shadowing)
 • participarea la activitati desfasurate sub egida GE Foundation Scholar-Leaders, inclusiv un semiar special pentru dezvoltarea abilitatilor de conducere
 • participarea la activitatii in beneficiul comunitatii

  Pentru mai multe detalii si pentru inscrieri, va rugam vizitati site-ul programului:
  www.scholarshipandmore.org/cee

  Termenul limita pentru inscrieri: 16 decembrie 2013.

  Va incurajam sa aplicati cu incredere, reamintindu-va ca studentii Universitatii Romano-Americane au o serie extraordinara de succese in ceea ce priveste programul GE Foundation Scholar-Leaders Program - in ultimii patru ani, printre castigatori au fost totdeauna studenti ai Universitatii Romano-Americane.
  Va uram succes si in acest an!


  Spectacol de Craciun 2013

  Devenit deja traditie, Spectacolul de Craciun dedicat copiilor Universitatii Romano-Americane, se va desfasura si anul acesta, pe 16 decembrie, incepand cu orele 10:00, in corpul B, parter.

  Copiii vor fi intampinati de Mascota Rudolf, implicati in jocuri interactive si ateliere de creatie cu personaje de poveste, incantati de actorii papusari intr-o magica poveste si surpinsi de cadourile pe care le vor primi de la Mos Craciun.

  DECEMBRIE 2013

  "Business Days 2013" la Universitatea Romano-Americana  Suita de evenimente "Business Days" este conceputa in jurul ideii de a crea o platforma de oportunitati de business networking pentru manageri si antreprenori.
  Evenimentele sunt astfel creionate incat sa ofere maximum de beneficii celor 3 mari categorii de stakeholderi ai proiectului: participanti, parteneri si speakeri. Evenimentele se desfasoara pe durata a doua zile. Fiecare zi are o structura impartita pe 3 planuri:
  1. conferinte (cu focus pe dezvoltarea unei atitudini pozitive, prin inspiratie, povesti de succes, exemple motivationale, impartasirea unor viziuni, analiza de trenduri si tendinte)
  2. workshop-uri (cu focus pe dezvoltarea abilitatilor de management si antreprenoriale prin schimb de experienta, microtraining-uri, prezentari de studii de caz si exemple de buna practica sau exercitii de simulare)
  3. sesiuni de business networking formale (atat pentru oameni cu experienta in networking, cat si pentru incepatori).

  Editia numarul 13 Business Days se va desfasura la Bucuresti, in Campusul Universitatii Romano-Americane, in zilele de 10 si 11 Decembrie 2013.

  Studentii Universitatii Romano-Americane beneficiaza de 100 de tichete gratuite de tip PLUS 2 (90 Euro fiecare), iar cadrele didactice beneficiaza de tichete gratuite de tip PREMIUM 2 (120 Euro fiecare).

  Aplicatie studenti:
  Pasul 1 - Completarea chestionarului
  Pasul 2 - Completarea formularului de inscriere

  * la final veti primi invitatia pe adresa de email, in format PDF. Aceasta trebuie tiparita pentru facilitarea procesului de inregistrare la locul evenimentului.

  Pentru mai multe informatii despre eveniment:
  http://www.businessdays.ro


  Atelierul de lucru "Si acolo ce-o sa faci?"

  Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera va invita la atelierul de lucru "Si acolo ce-o sa faci?". Vino alaturi de noi joi, 12 decembrie 2013, in sala 017, de la ora 13:00 si vei afla o multime de informatii despre burse de studii si locuri de munca in strainatate.

  "Vreau sa plec in strainatate, la facultatea/jobul visurilor mele. Cum fac sa ajung acolo ? Cum o sa ma descurc? Cum ramane cu iubitul/iubita, cu familia, cu prietenii, cu locurile natale? Cum voi fi tratat "dincolo"? Cine ma poate ajuta in caz de nevoie?.

  Ai raspunsurile in ghidul "Si acolo ce-o sa faci?" al Dianei Ursachi - bursier? Fulbright, Soros si a Guvernului Romaniei, care a studiat si lucrat in SUA, Belgia si Ungaria.
  Vei gasi intr-o forma sistematizata si prietenoasa toate detaliile despre:
 • Cum sa gasesti facultatea/jobul/tara care ti se potriveste
 • Care sunt beneficiile si dezavantajele traiului in strainatate
 • Cum sa faci fata unui proces de selectie (academica sau profesionala) intr-o tar? straina
 • Ce trebuie sa contina dosarul de aplicatie (pt burse, studii, job-uri) si cum sa impresionezi recrutorul
 • Cum sa te acomodezi mai usor in tara in care alegi sa studiezi/muncesti • Sesiunea Cercurilor Stiintifice Studentesti

  Marti, 11 decembrie 2013 va avea loc Sesiunea Cercurilor Stiintifice Studentesti ale studentilor si masteranzilor Universitatii Romano-Americane.

  Lucrarile pe sectiuni se vor desfasura astfel:
  - sectiunile pentru studenti - incepand cu ora 9:00
  - sectiunile pentru masteranzi - incepand cu ora 16:00

 • Programare pe sali

 • Curs de Drept Penal Aprofundat

  In perioada decembrie 2013 - aprilie 2014, Facultatea de Drept a Universitatii Romano-Americane deruleaza programul: "Curs de Drept Penal Aprofundat".

 • Cursul este destinat studentilor din anii III si IV ai Facultatii de Drept
 • Numarul locurilor este limitat la maxim 70 de persoane
 • Nu se percepe taxa de participare
 • Se acorda Certificate de Participare
 • Cursurile sunt interactive

 • Cursul se desfasoara incepand cu 10 decembrie 2013, de la ora 16:30 la 18:30, in Amfiteatrul 1.


  Spectacol caritabil de Craciun "Daruieste din suflet"

  Marti, 17 Decembrie, ora 18:00
  Holul principal al Universitatii Romano-Americane

  - Colinde si muzica folk
  - Recital de violoncel si chitara
  - Targ de produse hand-made
  - Show de entertainment psihologic

  Invitati: Pitonov Vasile & Mihai Mosoi, Corul studentilor URA - coordonati de prof. Emanuela Avram, Lavinia Andreea Brailescu (violoncel), Pantea Marius (chitara) si Mihai George - mentalist.

  Biletul nu are un pret fix, el constand intr-o donatie pentru copiii de la centrul de plasament din Filipestii de Targ.
  Va asteptam cu drag alaturi de noi!

  /b

  © Universitatea Romano-Americana / Romanian-American University - Toate drepturile rezervate.

  Publicat la: 2014-01-01 (15903 citiri)

  [ Inapoi ]
    Check Google Page Rank   Contact administrator        URA Protectia Datelor