Acasa Admitere Contact Informatii
           Limba
Select Language:


           Noutati
Actualizare! Prelungirea suspendarii cursurilor fata-in-fata, incepand cu 18.05.2020
publicat: 2020-05-17

#StămAcasă - Sfaturi privind mişcarea şi nutriţia
publicat: 2020-04-14


           Incearca si tu!

           Cine e online
Exista in mod curent, 43 vizitator(i).Arhiva - 2014

IANUARIE 2014

Stagii de practica in cadrul companiilor de asigurari si pensii private
In data de 15 ianuarie 2014, in sala 3M7, cladirea Moxa a ASE Bucuresti (str. Mihail Moxa nr. 5-7), in intervalul orar 10:30 - 12:00, va avea loc Seminarul de informare pentru studentii ce doresc sa participe la stagii de practica in cadrul companiilor de asigurari si pensii private.

Evenimentul face parte din suita de activitati ce asigura sustenabilitatea proiectului POSDRU 109/G/2.1/81482 "ECTRANZ - Facilitarea tranzitiei de la scoala la viata activa pentru studenti de profil economic", care a fost implementat cu succes in perioada 2012-2013, prin fonduri europene, in urma caruia 150 de studenti au finalizat stagii de practica, 45 de studenti au primit burse in valoare totala de 99.000 lei.

Proiectul a fost implementat de Institutul de Asigurari si Pensii in colaborare cu Academia de Studii Economice Bucuresti si Universitatea Romano-Americana. Anul acesta, s-a largit numarul universitatilor cat si al bazelor de practica (companii partenere organizatoare de stagii de practica) pentru a putea oferi noi oportunitati studentilor interesati.
Studentii participanti vor putea folosi portofoliul de practica realizat in cadrul acestui proiect la sustinerea colocviului de practica de specialitate. Mai mult, studentii au oportunitatea de colaborare ulterioara cu companiile participante, 20% din participantii primei serii a ECTRANZ beneficiind de colaborari cu companiile partenere.

La eveniment vor participa reprezentanti ai echipei de implementare a proiectului, ai universitatilor partenere si ai mediului de afaceri (companii de asigurari si brokeraj implicate in acest proiect).
Program Intensiv ERASMUS

Universitatea Romano-Americana, impreuna cu patru parteneri din Finlanda, Islanda, Polonia si Ungaria, vor organiza in aprilie 2014 un Program Intensiv Erasmus.

Sase studenti creativi si ambitiosi de la fiecare universitate vor fi gazduiti de Universitatea Obuda din Budapesta, Ungaria, pe parcursul a doua saptamani, din 31 martie 2014 pana in 11 aprilie 2014.
De la fiecare universitate vor participa si doi profesori care vor coordona activitatile la Universitatea Obuda. La sfarsitul Programului Intensiv Erasmus vor fi acordate 5 ECTS.

Documente importante:
- Detalii program
- Formular aplicatie
- CV (completat conform instructiunilor)

Parintele DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane la sfintirea capelei Universitatii Romano-Americane

Joi, 16 Ianuarie 2014, va avea loc slujba de sfintire a picturii capelei Universitatii Romano-Americane si inaugurare a Salii de lectura "Lux mundi", slujba oficiata de Preafericitul Parinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, in prezenta domnului prof.univ.dr. Ovidiu Folcut, Rectorul Universitatii Romano-Americane si a conducerii Universitatii, conform urmatorului program:

 • orele 7.30 - 9.00 - Utrenie
 • orele 9.00 - 11.00 - Sf. Liturghie
 • orele 11.00 - 12.30 - Slujba de Sfintire a picturii si inaugurarea Salii de lectura "Lux mundi" a Capelei

 • Atelierul de lucru "Useful Information for Sustainable, above Average Growth and Profitability - the Modern CEO's Tools Post Crisis"

  Atelierul de lucru va avea loc in 21 si 22 ianurie 2014, intre orele 17:00 - 21:00, in Laboratorul MBA. Actiunea se desfasoara exclusiv in limba engleza.

  Activitatea este deschisa atat studentilor si masteranzilor Universitatii Romano-Americane cat si specialistilor din mediul de afaceri. Instructorul este un reputat specialist in domeniul financiar, doamna Joanna Symms, Senior Partner in cadrul Fraser Lloyd & Partners LLP UK, Turnaround Banking and Corporate Development Division.

  Pentru studentii, masteranzii si absolventii Universitatii Romano-Americane costul de participare este acoperit integral de catre universitate.


  Continutul atelierului:

 • ZIUA 1
 • 1. despre cresterea sustenabila, concept si formule
  2. despre cresterea peste medie si cum sa o obtinem - corelarea intre ROA, ROE, capital, dividende and rata cresterii bilantului
  3. crestere sustenabila cu si fara plata dividendelor
  PROIECT DE ECHIPA in clasa

 • ZIUA 2
 • 4. ROC contra ROE? Cand sunt cele doua egale si de ce?
  5. Re-scrierea ROE - o formula complexa pentru ROE in vederea obtinerii unei situatii corecte a companiei, reflectata in trei parametri: profitabilitate, utilizarea bunurilor si activitatea financiara
  6. Formula Du Pont revazuta in contextul cresterii sustenabile a unei companii
  PROIECT DE ECHIPA in clasa

  Atelierul de lucru este complet interactiv, beneficiind de exemple reale si actuale din portofoliul de clienti al instructorului.

  Pentru mai multe informatii va rugam contactati:

  Biroul de Programe Americane
  Camera 305, etaj 3, Corp C
  e-mail: [email protected]
  Sfintirea picturii capelei si inaugurarea salii de lectura "Lux Mundi"

  Joi, 16 ianuarie 2014, Preafericitul Parinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a sfintit pictura capelei Universitatii Romano-Americane si a inaugurat sala de lectura "Lux mundi".


  Masa rotunda "Imbunatatirea competentelor profesionale ale absolventilor pentru a face fata provocarilor actuale din industria turismului"

  Comunitatea academica a Facultatii de Economia Turismului Intern si International din cadrul Universitatii Romano-Americane, in parteneriat cu Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, cu expertiza Comitetului Sectorial Turism Hoteluri si Restaurante organizeaza miercuri, 22 ianuarie 2014, ora 11:00, in Sala Senatului, masa rotunda cu tema "Imbunatatirea competentelor profesionale ale absolventilor pentru a face fata provocarilor actuale din industria turismului".

  Prin lansarea acestei discutii deschise, ne propunem sa dezvoltam curricula astfel incat sa oferim studentilor cursuri specializate, pentru a-i preg?ti cat mai eficient pentru nevoile pietei muncii.
  Grupul de participanti va reuni reprezentanti de valoare ai mediului de afaceri, academic si specialisti de marca din domeniu: Dragos Raducan (CSTHR), Ion Andrei (FPTR), Maria Stoian (ANTREC), Nicu Radulescu (OPTBR), Dan Anghelescu (ANAT), Elena Laslu (ANCSR), Calin Ile (Hotel Ibis), Steliana Cojocariu si Octavian Arsene (ANT), Nicolae Postavaru (ANC), Victor Timotin si Tamara Simon (INCDT), Paul Marasoiu (Peacokhotels), Tania Grigore (MMFPSPV), Victor Iliescu si Aurora Vasile (MEN).
  Cursuri intensive de engleza, italiana, franceza, germana si spaniola

  Departamentul de Limbi Straine din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza cursuri intensive pentru limbile engleza, italiana, franceza, germana si spaniola.

 • Nivel "incepatori": la finalul modulului cursantii vor dobandi competente de nivel A1/A2, conform Cadrului European de Referinta pentru Limbi Straine.
 • Nivel "intermediar": la finalul modulului cursantii vor dobandi competente de nivel B1/B2, conform Cadrului European de Referinta pentru Limbi Straine.


 • Durata: fiecare modul cuprinde 40 ore, fiind organizate cate 2 cursuri de doua ori pe saptamana in perioada 24.02 - 24.05.2014.

  Taxa de studii: 400 lei.

  Inscrieri: 20.01 - 21.02.2014, la Departamentul de Limbi Straine (Biroul 310, etaj 3, corp C) sau pe adresa de email [email protected].


  Pentru mai multe informatii va rugam sa va adresati direct Departamentului de Limbi Straine.


  Cursuri de limba Azera

  Centrul de Studii Romano-Azere, parte a Departamentului de Studii Asiatice din cadrul Universitatii Romano-Americane, organizeaza cursuri de limba azera.
  Cursurile vor fi sustinute de profesori nativi.

  Pentru mai multe detalii:
  [email protected]


  Apasati pentru a mari imaginea

  Masa rotunda "Imbunatatirea competentelor profesionale ale absolventilor pentru a face fata provocarilor actuale din industria turismului"

  Miercuri, 22 ianuarie 2014 a avut loc masa rotunda cu tema "Imbunatatirea competentelor profesionale ale absolventilor pentru a face fata provocarilor actuale din industria turismului", eveniment organizat de catre Facultatea de Economia Turismului Intern si International din cadrul Universitatii Romano-Americane, in parteneriat cu Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, cu expertiza Comitetului Sectorial Turism Hoteluri si Restaurante.

  Acest demers a fost demarat cu scopul corelarii ofertei curiculare a facultatii cu structura si cerintele pietei fortei de munca din domeniul turismului, intaririi dialogului si consolidarii cooperarii dintre facultate si mediul de afaceri.
  In cadrul dezbaterilor, participantii si-au exprimat dorinta si disponibilitatea de a colabora cu Facultatea de Economia Turismului Intern si International, in cadrul unui proiect pilot, in vederea cresterii calitatii pregatirii practice a viitorilor specialisti din industria turismului, generand astfel avantaje atat pentru absolventi, cat si pentru angajatorii din turism.

  Evenimentul a fost reflectat atat pe site-ul ANAT cat si pe site-ul FPTR.


  Reprogramari examene

  Evaluarile programate in perioada 27-28 ianurie 2014 se vor desfasura conform programarilor stabilite initial, dar pentru studentii care, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, nu vor putea participa la acestea, miercuri - 29 ianuarie 2014 - va fi comunicata o reprogramare a acestora, prin intermediul site-ului universitatii.
  ATC IATA - noi cursuri de specialitate


  Centrul ATC IATA al Universitatii Romano-Americane organizeaza o noua editie de cursuri de specialitate.

 • Curs IATA Consultant
 • - perioada: 3 - 12 februarie 2014
  - inscrieri pana pe 30 ianuarie 2014
  - pret: 2700 Lei

 • Curs IATA Foundation
 • - perioada: 3 - 21 martie 2014
  - inscrieri pana pe 21 februarie 2014
  - pret: 2900 Lei

  Dezbatere CSRJ-AH: "Gheisa din shinkansen - reflectii despre Japonia contemporana"

  Centrul de Studii Romano-Japoneze "Angela Hondru" va invita vineri, 31 ianuarie 2014, de la ora 17:30, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane, la dezbaterea intitulata: "Gheisa din shinkansen - reflectii despre Japonia contemporana".

  Va asteptam sa luati parte, alaturi de invitatii nostri speciali, E.S. domnul ambasador Aurelian Neagu, director al Directiei Asia Pacific din cadrul Ministerului Afacerilor Externe si doamna lector universitar doctor Magda Ciubancan, presedintele Asociatiei Profesorilor de Limba Japoneza din Romania, la o dezbatere despre relatia dintre traditionalism si modernitate in Japonia.
  Moderatorii acestei seri vor fi doamna profesor universitar doctor Mirela Murgescu si domnul Serban Georgescu, Directorul Departamentului de Studii Asiatice din cadrul Universitatii Romano-Americane.

  FEBRUARIE 2014

  Cursuri cu profesori de la universitati partenere

  Universitatea Romano-Americana ofera din nou studentilor sai posibilitatea de a participa la o serie de cursuri extracurriculare, desfasurate integral in limba engleza si predate de reputati profesori de la universitati partenere de prestigiu din SUA si Europa.

  • Curs: DESIGN FACTORY - DEVELOPING INNOVATION
   Profesor: Hans Zwaga, Profesor de Marketing, Management si Comert International - Universitatea Kemi-Tornio University of Applied Sciences, Finlanda
   Program: 24 februarie - 7 martie 2014
   Orar: 16:30 - 19:30, Laborator MBA

  • Curs: START-UP GARAGE: TUNING THE ENTREPRENEURIAL PROCESS
   Profesor: Hans Zwaga, Profesor de Marketing, Management si Comert International - Universitatea Kemi-Tornio University of Applied Sciences, Finlanda
   Program: 3 - 14 martie 2014
   Orar: 9:00 - 12:00, Laborator MBA

  • Curs: BASIC ISSUES in FINANCIAL MANAGEMENT
   Profesor: Seyed Mehdian, Profesor de Finante - University of Michigan-Flint, SUA
   Program: 3 - 9 martie 2014
   Orar: 9:00 - 12:00, Sala 328

  • Curs: INTELLIGENCE TRADECRAFT
   Profesor: Stephen Bowers, Dr., Profesor de Politici Administrative - Liberty University, SUA
   Program: 3 - 12 martie 2014
   Orar: 9:00 - 12:00, Sala de Lectura 1(Biblioteca)

  • Curs: CROSS CULTURAL COMMUNICATION
   Profesor: Nicholas DIMA, Dr., Profesor de Geografie,Geopolitica si Studii Internationale - James Madison University, SUA
   Program: 17 - 28 martie 2014
   Orar: 9:00 - 12:00, Sala de Lectura 1(Biblioteca)

  • Curs: The WORLD in the ERA of GLOBALIZATION
   Profesor: Nicholas DIMA, Dr., Profesor de Geografie,Geopolitica si Studii Internationale - James Madison University, SUA
   Program: 31 martie - 11 aprilie 2014
   Orar: 9:00 - 12:00, Sala de Lectura 1(Biblioteca)

  • Curs: APPLIED BUSINESS MANAGEMENT
   Profesor: James McCollum, PhD, Profesor Emerit de Management - University of Alabama in Huntsville, SUA
   Program: 7 - 18 aprilie 2014
   Orar: 9:00 - 12:00, Laborator MBA

  • Curs: PSYCHOLOGY OF CULTURE
   Profesor: Matthew Lee, Profesor de Psihologie - James Madison University, SUA
   Program: 5 - 16 mai 2014
   Orar: 9:00 - 12:00, Laborator MBA

  • Curs: INTERNET MARKETING
   Profesor: William Perttula, Profesor Emerit de Marketing - San Francisco State University, SUA
   Program: 5 - 9 mai 2014
   Orar: 9:00 - 12:00, Sala de Lectura 1(Biblioteca)

  • Curs: HUMAN TRAFFICKING
   Profesor: Roza Pati, Dr., Professr de Drept, Director Executiv al Programului de Masterat "Intercultural Human Rights", Director al Academiei "Human Trafficking Academy", Membra a Consiliului Pontifical pentru Justitie si Pace al Vaticanului - St. Thomas University, SUA
   Program: 12 - 16 mai 2014
   Orar: 09:00 - 12:00, Sala de Lectura 1(Biblioteca)

  • Curs: NEGOTIATION SKILLS AND DISPUTE RESOLUTION
   Profesor: Daniel G. Gallacher, Profesor de Marketing - James Madison University, SUA
   Program: 19 - 23 mai 2014
   Orar: 9:00 - 12:00, Laborator MBA


  Pentru mai multe detalii si informatii privind desfasurarea orelor vizitati site-ul nostru dedicat:
  guestcourses.rau.ro


  Informatii si inscrieri:
  Birou Programe Americane
  Etajul 3/305
  Tel. +4-021.202.95.09 / +4-0372.120.121
  E-mail: [email protected]


  Seminar gratuit "Cum sa pescuiesti un JOB cat ai zice peste"

  Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera (CCOC) va invita la seminarul gratuit "Cum sa pescuiesti un JOB cat ai zice peste", foarte util pentru orice student, masterand sau absolvent in procesul de identificare si ocupare a unui loc de munca.

  Seminarul va avea loc in sala 017, de la ora 15:00, in zilele de 26.02.2014 si 05.03.2014.

  Trainer: Monica Rosu
  Invitat: Angela Sabaru - Joint HR


  Apasati pe imagine pentru varianta marita

  Cursuri de limba portugheza

  In anul universitar 2013-2014, Universitatea Romano-Americana, in colaborare cu Ambasada Portugaliei / Camoes Instituto da Cooperaçao e da Língua lanseaza noi cursuri de limba portugheza!

 • Nivel "incepatori":
 • La finalul modulului cursantii vor dobandi competente de nivel A1/A2, conform Cadrului European de Referinta pentru Limbi Straine.

 • Nivel "intermediar":
 • La finalul modulului cursantii vor dobandi competente de nivel A2/B1, conform Cadrului European de Referinta pentru Limbi Straine.

  Oportunitati: cunoasterea mediului profesional in companii portugheze din Romania si din Portugalia, participarea la evenimente dedicate limbii portugheze, posibilitatea efectuarii de stagii de practica in Portugalia, si nu numai!

  Durata: fiecare modul are 44 ore, fiind organizate cate 2 cursuri de 2 ore pe saptamana in perioada 11.03.2014 - 30.05.2014.

  Program:
  - Nivel "incepatori" - marti si joi, 18.30 - 20.30, la sediul U.R.A. (sala 326)
  - Nivel "intermediar" - miercuri si vineri, 18.30 - 20.30, la sediul U.R.A. (sala 326)

  Taxa:
  - 530 lei tarif intreg; - 350 lei tarif cu reducere pentru studentii U.R.A.

  Inscrieri:
  17.02.2014 - 10.03.2013, la biroul 306 (Biroul pentru Programe Comunitare - ERASMUS), etaj 3, corp C, sau pe adresa [email protected]


  Apasati pe imagine pentru varianta marita

  Burse de practica prin programul Erasmus Plasamente!

  Afla cum:

  - Luni, 10 Martie 2014, ora 12:00 la Sala 017 - Sesiune de Informare Erasmus
  - erasmus.rau.ro
  - La Biroul 306 - Biroul Programe Comunitare

  Granturile Erasmus Plasamente sunt burse gratuite, disponibile in perioada iunie-septembrie 2014 si sunt finantate cu sume cuprinse intre 500 si 850 euro pe luna.

  Pentru mai multe informatii ne gasiti la:
  - Biroul Programe Comunitare - Erasmus corpul C, etaj 3, birou 306
  - Telefon +40(0)372.120.115
  - Email: [email protected]
  Deschidere cursuri intensive de limbi straine

  Departamentul de Limbi Straine din cadrul Universitatii Romano-Americane anunta deschiderea oficiala a urmatoarelor cursuri extracurriculare, intensive, de limbi straine:

 • Curs engleza - marti, 4 martie 2014, ora 16.30, in sala 213 (et. II)
 • Curs germana - marti, 4 martie 2014, ora 16.30, în sala 328 (et. III)

 • Bursa de Valori Bucuresti - evenimente in parteneriat cu Universitatea Romano-Americana

  Universitatea Romano-American in colaborare cu Bursa de Valori Bucuresti organizeaza marti, 4 martie 2014, evenimentul de lansare a cartii "Economia pe intelesul tuturor", autor dr.Lucian Anghel urmat de masa rotunda cu tema "Bursa de Valori Bucuresti - Alternativa viabila de finantare a Romaniei".

  Evenimentele vor beneficia de prezenta reprezentantilor Bursei de Valori Bucuresti, dr. Lucian Anghel, Presedintele Consiliului Bursei si Ludwik Sobolewski, Directorul General al institutiei.

  Cele doua evenimente vor avea loc in Sala Senatului. Pentru participare va invitam sa va inscrieti la cele doua evenimente pana vineri, 28 februarie 2014, (numarul de locuri fiind limitat) si sa transmiteti intrebarile dumneavoastra pentru masa rotunda la adresa:
  [email protected]


  Apasati imaginea pentru varianta marita

  Conferinta "Franklin Templeton in Romania - Fondul Proprietatea management and investment opportunities"

  Universitatea Romano-Americana si Franklin Templeton Investment Management va invita la conferinta "Franklin Templeton in Romania - Fondul Proprietatea management and investment opportunities".
  Evenimentul va avea loc pe 3 martie 2014, de la ora 15:00, in Sala Senatului.

  Invitatul special este domnul Grzegorz Konieczny, Vice Presedinte Executiv, Templeton Emerging Markets Group.


  Apasati imaginea pentru varianta marita
  MARTIE 2014

  Microsoft Tech Fest

  Microsoft Tech Fest, festivalul pasionatilor de tehnologie vine in Universitatea Romano-Americana!

  Vino sa afli mai multe despre evolutia Windows pe diverse ecrane, despre Office si Windows in Cloud, despre oportunitatile oferite de Microsoft si nu numai.
  Ca bonus, te asteptam cu premii cool!

  Nu uita:
  11 martie, 9:00 - 13:00, Sala 017, Universitatea Romano-Americana.
  Dezbaterea "Filosofia stiintelor naturii si stiintelor sociale"

  Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard din cadrul Universitatii Romano-Americane, impreuna cu Centrul de Cercetare in Relatii Economice Internationale (ASE) si Societatea Romana de Econometrie organizeaza vineri, 14 martie 2014, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane, incepand cu orele 16:00, dezbaterea "Filosofia stiintelor naturii si stiintelor sociale".

  Evenimentul face parte din seria "Idei in dezbatere" si este sustinut de prof.univ.dr.mat. Alexandru A. Popovici.


  Apasati pe imagine pentru varianta marita

  Festival de film documentar dedicat drepturilor omului

  Universitatea Romano-Americana in parteneriat cu One World Romania, va invita miercuri, 19 martie 2014, incepand cu ora 11:45, sa participati la proiectia speciala de film a documentarului "The Unknown Known".
  Evenimentul este organizat in cadrul Festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului ce va avea loc in Bucuresti in perioada 17-23 martie, festival de traditie la care Universitatea noastra a participat constant si activ.  Documentarul rulat in Aula Universitatii Romano-Americane prezinta aspecte necunoscute publicului larg despre unele decizii referitoare la politica de razboi a Statelor Unite ale Americii. La final, participantii sunt invitati sa dezbata aceasta tema alaturi de personalitati marcante in domeniu.
  Va asteptam alaturi de noi.

 • Invitat special la proiectie: Octavian Manea, castigatorul din 2013 al premiului Tanarul jurnalist al anului - sectiunea politica externa • Apasati pe imagine pentru varianta marita

  Dezbaterea "NATO - 15 ani de la prima extindere spre Est"

  Miercuri, 12 martie 2014, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane va avea loc dezbaterea "NATO - 15 ani de la prima extindere spre Est".

  AGENDA EVENIMENTULUI:

 • 9:45 - 10:00: Inregistrarea participantilor

 • 10:00 - 11:30: Cuvant de bunvenit

 • Ovidiu Folcut, prof.univ.dr., Rector al Universitatii Romano-Americane

  Interventii:
  Marek Szczygiel, ambasadorul Republicii Polone în Romania
  Mircea Geoana, senator, presedinte al Institutului Aspen Romania
  Leonard Orban, presedinte al Consiliului de Administratie - Institutul European din Romania, fost Comisar european si Ministru al afacerilor europene

  Moderator:
  Gabriela Dragan, prof.univ.dr., Decan al Facultatii de Studii Economice Europene - Universitatea Romano-Americana, Director General al Institutului European din Romania

 • 11:30 - 12:00: Interventii, comentarii, dezbateri


 • Apasati pe imagine pentru varianta marita

  Vrei sa pleci in Europa cu bursa Erasmus+ Studii?

  Afla cum:

  - Luni, 10 Martie 2014, ora 12:00 la Sala 017 - Sesiune de Informare Erasmus
  - erasmus.rau.ro
  - La Biroul 306 - Biroul Programe Comunitare

  Granturile Erasmus+ Studii sunt burse gratuite, disponibile in anul universitar 2014-2015 cu sume cuprinse intre 450 si 500 euro pe luna.

  Pentru mai multe informatii ne gasiti la:
  - Biroul Programe Comunitare - Erasmus corpul C, etaj 3, birou 306
  - Telefon +40(0)372.120.115
  - Email: [email protected]
  Cariere juridice: modele de urmat!

  Universitatea Romano-Americana impreuna cu partenerii sai Juridice.ro si ELSA Bucuresti, cu sprijinul Tuca Zbarcea & Asociatii, Savescu & Asociatii Litigators, Dobrinescu Dobrev SCA si DLA Piper, organizeaza un nou eveniment din seria Cariere juridice: modele de urmat!

  Marti, 18 martie 2014, incepand cu ora 16:00, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane, va avea loc masa rotunda "Admiterea in profesii juridice".

 • Agenda evenimentului • Apasati pe imagine pentru varianta marita

  Masa rotunda "Calea spre succes la feminin"

  Evenimentul "Calea spre succes la feminin" isi propune sa ofere modele feminine de succes tinerelor, modele care le pot impulsiona sa isi contureze propriul drum spre implinirea profesionala si personala, imbinand armonios calitatile care converg catre reusita:
  - pregatire profesionala temeinica,
  - spirit de initiativa,
  - inteligenta,
  - carisma,
  - diplomatie.

  In plan secundar, evenimentul urmareste sa initieze o discutie privind statutul femeii in societatea si economia contemporana, precum si accesul tinerelor pe piata muncii.


  Apasati pe imagine pentru varianta marita

  Conferinta D.A.R.E.

  Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) impreuna cu Universitatea Romano-Americana si Centrul de Resurse Juridice va invita sa participati la conferinta "D.A.R.E. - Demnitate Acces Respect Educatie".

  Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Internationale a Sindromului Down si va avea loc in data de 21 martie 2014, in incinta Bibliotecii Nationale a Romaniei, Sala Mircea Vulcanescu, intre orele 10:00 - 12:30.

  Venind in intampinarea problemelor copiilor cu dizabilitati, TVR impreuna cu CEDCD au sustinut campania media StirileTVR - Izolati printre noi. Cu aceasta ocazie, in fiecare seara de-a lungul lunii martie 2014, in prime-time, televiziunea nationala prezinta documentare privind drepturile copiilor cu dizabilitati. • Agenda evenimentului • Apasati pe imagine pentru varianta marita

  Dezbaterea "KAWAII - dragalasenie, arta, kitsch?"

  Centrul de Studii Romano-Japoneze "Angela Hondru", parte a Departamentul de Studii Asiatice din cadrul Universitatii Romano-Americane va invita joi, 20 martie 2014, sa participati la dezbaterea "KAWAII - dragalasenie, arta, kitsch?".

  Invitatii speciali ai evenimentului sunt:
  - Silviu Dancu
  - Bogdan Opreanu

  Moderatori:
  - Mirela Murgescu
  - Serban Georgescu


  Apasati pe imagine pentru varianta marita

  Concurs de procese simulate pe Drept Comercial

  Facultatea de Drept a Universitatii Romano-Americane in parteneriat cu Societatea de Stiinte Juridice organizeaza un nou Concurs de procese simulate pe Drept Comercial.
  Concursul, aflat la a V-a editie, se va desfasura in data de 12 aprilie 2014, in sala de judecata a Tribunalului Bucuresti si este destinat studentilor din anul III ai Facultatii de Drept a Universitatii Romano-Americane.

  Perioada de inscrieri: 19.03.2014 - 25.03.2014
  Inscrierea se face direct la coordonatorul proiectului, doamna lect.univ.dr. Luminita Tuleasca sau la doamna asist.univ. Claudia Son.

  Castigatorii vor primi burse, stagii de practica (internship-uri) si vor reprezenta Universitatea Romano-Americana la Concursul inter-universitar de procese simulate pe Drept Comercial ce se va desfasura pe data de 10 mai 2014 la Curtea de Apel Bucuresti.

  Uram succes tuturor participantilor!
  Modele pentru TINEri! - editia a VII-a

  CS-URA ca invita miercuri, 2 Aprilie 2014, incepand cu ora 18:00, sa participati la editia numarul VII a conferintelor "Modele pentru TINEri!".

  Acesta editie este dedicata mediului de afaceri, avandu-i ca invitati speciali pe:

 • Dragos Anastasiu - CEO Euroline & TUI Travel Romania
 • Radu Manolescu - Managing Partner al KM Trust & Partners
 • Oana Nastase - Director Corporate Affairs al Rompetrol, Managing Director al Bucharest Running Club Association & Fun Activ Ltd.
 • Mihai Lungeanu - CEO Pygmalion Advertising, Public Advisors & Cocoa Platypus
 • Octavian Pantis - Trainer & Managing Director al TMI Training and Consulting


 • Evenimentul are loc in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane si va fi moderat de Tony A. Romani.

  Participarea se face pe baza de inscriere, prin intermediul adresei de posta electronica:
  [email protected]

  Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe pagina dedicata:
  www.facebook.com/modelepentrutineri


  Apasati pe imagine pentru varianta marita

  Start in Cariera, editia a II-a - "Start-up vs. Corporate"

  A doua editie a acestui eveniment este focalizata pe tema "Start-up vs. Corporate", aducand in atentia studentilor posibilitatile de angajare precum si pasii ce trebuie urmati pentru demararea propriul start-up.
  Organizatorii isi propun sa aduca fata in fata studentii cu oameni care sa poata transmite motivatia necesara pentru a face primii pasi spre jobul dorit, dar care sa si ajute in ceea ce priveste iesirea din zona de confort.

  Calendarul evenimentelor:
  - 27 martie 2014: conferinta
  - 28 martie 2014: 3 workshopuri

  Conferinta va avea loc in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane, de la ora 18:00, invitati fiind Dragos Stanca - organizatorul ICEE Fest (cel mai mare eveniment de business din Romania, dedicat industriei online), prof.univ.dr Bogdan Glavan, Radu Iftode – Consultant Strategic pentru UniCredit Tiriac Bank, Silvia Mogos si Anca Tapai.

  Workshopurile se vor desfasura in Ceainaria Acuarela (str. Polona, nr. 40), de la ora 12:30, temele fiind "Comportamentul nonverbal si aspectele legate de personal branding", "Fericirea la locul de munca", "Posibilitatile de angajare", "Lista firmelor ce-si cauta angajati" precum si "Primii pasi catre o cariera de succes: programe de internship, trainee vs. job-uri".
  Asteptam cat mai multi participanti activi si energici, care sa interactioneze armonios cu invitatii.

  Inscrierile se fac pe adresa de posta electronica:
  [email protected]


  Apasati pe imagine pentru varianta marita

  Caravana EURAXESS

  Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI), in calitate de Coordonator National al retelei EURAXESS, sustine initiativa pan-europeana de promovare a portalului EURAXESS si a facilitatilor pe care acesta le ofera in cadrul EURAXESS Roadshow.
  In perioada martie - aprilie 2014 reprezentanti ai Comisiei Europene strabat cu autocarul, in cadrul campaniei EURAXESS Roadshow, aproximativ 10.200 km trecand prin 29 de orase europene din cele 22 tari partenere ale retelei EURAXESS.

  In Romania, Caravana EURAXESS va fi prezenta in data de 26 martie 2014, incepand cu ora 10, autocarul stationand in parcarea din fata cladirii Rectoratului Universitatii Politehnica din Bucuresti.


  Apasati pe imagine pentru varianta marita

  Programul de Internship al Guvernului Romaniei

  Guvernul Romaniei a lansat a doua editie a Programului de Internship la nivelul administratiei publice centrale. Ca si in cazul editiei precedente, pe parcursul a doua luni (15 iulie-15 septembrie), candidatii selectati vor participa la activitatile desfasurate la Cancelaria Prim-Ministrului si la Secretariatul General al Guvernului.
  O noutate a acestui an o reprezinta extinderea programului de Internship la nivelul tuturor ministerelor si departamentelor din cadrul Executivului. Astfel, anul acesta, studentii si tinerii absolventi pot opta pentru peste 170 de pozitii de stagiar disponibile.

  Candidatii trebuie sa intruneasca urmatoarele conditii generale:
  - sa detina cetatenia romana;
  - sa aiba cel mult 24 de ani la momentul debutului programului (15 iulie 2014);
  - sa fie studenti ori tineri absolventi ai programelor universitare de licenta;
  - sa cunoasca bine cel putin o limba straina de circulatie internationala;
  - sa aiba cunostinte de baza in domeniul IT.


  Acestora li se adauga conditiile specifice descrise de fiecare minister si departament.

  Candidaturile vor fi depuse exclusiv online, termenul limita pentru depunerea acestora fiind 31 mai 2014.
  Mai multe informatii sunt disponibile pe pagina oficiala a Programului de Internship:
  http://internship.gov.ro
  "Ziua Interculturalitatii" la Universitatea Romano-Americana

  Clubul Studentilor din Universitatea Romano-Americana (CS-URA), in parteneriat cu Departamentul de Studii Asiatice si cu Revista Performance, au deosebita placere de a va invita la Ziua Interculturalitatii, desfasurata in data de 9 Aprilie 2014, intre orele 10:30-13:30, la Universitatea Romano-Americana.

  Ziua Interculturalitatii face parte din programul extins al Saptamanii Culturale ce are ca principal scop promovarea artei, a culturii si a voluntariatului in randul tinerilor liceeni si studenti. Din programul zilei de miercuri, 9 Aprilie va mentionam urmatoarele activitati:
  1. Centrul de Studii Romano-Japoneze. Origami, shodo (caligrafie japoneza), manga, kimono si yukata (port traditional japonez)
  2. Centrul de Studii Romano-Coreene. Hanbok (port traditional coreean), caligrafie, jocuri coreene
  3. Centrul de Studii Romano-Azere. Atelier de limba azera, haine traditionale azere si mancare traditionala azera
  4. Centrul de Studii Romano-Chineze. Expozitie de obiecte traditionale chineze si workshop de limba chineza
  5. Stand de prezentare CS-URA
  6. Stand de prezentare Revista Performance
  7. Stand studenti Erasmus, cu prezentari ale Lituaniei, Portugaliei si Turciei (traditii, limba, cultura)
  8. Stand ASA USAMV (expozitie foto, hand-made, port popular romanesc, dans traditional romanesc - ora 11:50)
  9. Stand AIESEC - Austria, Italia, Egipt, Brazilia, Rusia - oportunitati de internship si proiecte interculturale
  10. Stand ASLS - atelier de portugheza, Proiectii: "Cultura Europeana si Tinerii" si "Dream Map - The World We Want", atelier spaniola
  11. Demonstratie de taiko (tobe traditionale japoneze), ora 10:30
  12. Atelier de olarit, gratuit pentru toti participantii, ora 10:30 - 13:30
  13. Atelier Aikido, cavaler Sabin Dumitrescu, 10:30 - 12:00
  Va asteptam cu drag!

  Persoana de contact pentru confirmarea participarii:
  Eliza Chirila, Presedinte CS-URA
  Telefon: 0768-857.726

  Universitatea Romano-Americana se afla la adresa bd. Expozitiei nr. 1B.
  Evenimentul are loc in Holul Principal - parter Corp B.


  Apasati pe imagine pentru varianta marita

  Concurs de cultura generala - editia a III-a

  Crezi ca sti destule lucruri? Vrei sa ne arati ca le cunosti? Vrei sa iti testezi cu adevarat cunostintele?

  Esti asteptat marti, 8 Aprilie 2014, de la ora 12:00 in Sala 017 (parter corp B) ca sa ne demonstrezi ca ai intr-adevar calitatile necesare pentru a castiga premiul cel mare.

  Concursul de cultura generala se adreseaza tuturor persoanelor care vor sa isi verifice si testeze bagajul de cunostinte.
  Intrebarile sunt extrase din diverse arii de interes precum: muzica, limba si literatura romana, istorie, geografie si multe altele. Fiecare participant poate de asemenea sa isi aleaga domeniul favorit de cunostinte.

  Inscrieri:
  - direct la fata locului, in ziua concursului
  - prin telefon, la numarul: 0730-986.713


  Apasati pe imagine pentru varianta marita

  Burse de practica prin programul Erasmus Plasamente!

  Granturile Erasmus Plasamente sunt burse gratuite disponibile in perioada iunie-septembrie 2014 si sunt finantate cu sume cuprinse intre 500 si 850 euro pe luna.

  Termenul limita pentru inscrieri este 14 aprilie 2014.
  Pentru mai multe informatii despre aceasta oportunitate ne puteti contacta astfel:
 • Biroul Programe Comunitare - Erasmus, corpl C, etaj 3, birou 306
 • telefon: +4-0372-120.115
 • web: erasmus.rau.ro
 • email: [email protected] • Conferinta "Economia politica a taxelor din perspectiva pietei libere"

  Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard din cadrul Universitatii Romano-Americane, alaturi de partenerii Economistul, HotNews.ro, Institutul European din Romania, Energy Report, Asociatia Studentilor Economisti din Romania si As Invest va invita la conferinta cu tema "Economia politica a taxelor din perspectiva pietei libere (The Political Economy of Taxes from a Free-Market Perspective)".

  Evenimentul va avea loc in data de 8 aprilie 2014, incepand cu orele 18.00, in Aula Universitatii Romano-Americane, bd. Expozitiei nr. 1B, sector 1, Bucuresti.

  Conferinta va fi sustinuta de catre domnul Gene Epstein, profesor in economie, Economics Editor al celebrei reviste Barron's, pentru care scrie din 1993. Domnia sa are aparitii frecvente in presa internationala: National Public Radio, CNBC, CNN, BBC TV si FOX. Este autorul cartii "Econospinning: How to Read Between the Lines When the Media Manipulate the Numbers", Wiley, 2006.
  Gene Epstein a fost Senior Economist la New York Stock Exchange si profesor la St. John's University si City University of New York.

  Nu se percepe taxa de participare. Cei interesati se pot inscrie, pana pe data de 5 aprilie, la adresa de posta electronica:
  [email protected]


  Apasati pe imagine pentru varianta marita

  Conferinta "Entrepreneurship in the Hospitality Industry"

  Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca in parteneriat cu Universitatea Romano-Americana din Bucuresti si Universitatea Stefan cel Mare din Suceava, organizeaza in perioada 9-11 octombrie 2014, conferinta internationala "Entrepreneurship in the Hospitality Industry", editia a III-a - "Trends in Hospitality".

  Scopul conferintei este acela de a oferi suportul necesar schimbului de informatii si de experienta in industria ospitalitatii in randul cadrelor didactice universitare, cercetatori si practicieni, consultanti, experti in industrie, doctoranzi si orice alte categorii interesate de domeniul ospitalitatii si dezvoltarea turismului.

  Pentru detalii suplimentare va invitam sa accesati pagina oficiala a conferintei:
  http://tbs.ubbcluj.ro/ehi14

  Persoana de contact:
  Prof.univ.dr. Daniela Firoiu, Universitatea Romano-Americana, Bucuresti
  Tel. +4-0722-95.35.14
  e-mail: [email protected]
  Dezbaterea "Bugetul UE - instrumente de crestere economica si dezvoltare in statele membre"

  Biroul de informare al Parlamentului European in Romania, cu sprijinul Centrului de Studii si Documentare Europeana din cadrul Universitatii Romano-Americane, va invita la dezbaterea cu tema "Bugetul UE - instrumente de crestere economica si dezvoltare in statele membre".

  Evenimentul va avea loc in data de 4 aprilie 2014, incepand cu ora 11:00, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane, din bd.Expozitiei nr.1B, sector 1, Bucuresti.
  Dezbaterea va fi moderata de jurnalistul Constantin Rudinshi.

  Interventii vorbitori:
 • Ovidiu Folcut, prof.univ.dr. - Rector al Universitatii Romano-Americane
 • Victor Bostinaru - deputat in cadrul Parlamentului European
 • Theodor Stolojan - deputat in cadrul Parlamentului European
 • Bogdan Barla, Biroul de Informare al Parlamentului European
 • Cristian Paun, prof.univ.dr. - Academia de Studii Economie din Bucuresti
 • Mihai Vladimir Topan, lect.univ.dr. - Academia de Studii Economie din Bucuresti • Apasati pe imagine pentru varianta marita

  Conferinta "Rolul si pozitia Germaniei in economia globala"

  Universitatea Romano-Americana impreuna cu Ambasada Republicii Federale Germane in Romania va invita sa participati la conferinta "Rolul si pozitia Germaniei in economia globala".
  Evenimentul va avea loc in data de 16 aprilie 2014, incepand cu ora 15:00, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane.

  Invitatul principal al evenimentului este Excelenta Sa Ambasadorul Republicii Federale Germania in Romania, domnul Werner Hans Lauk.

  Pentru mai multe detalii si rezervari:
  [email protected]


  Apasati pe imagine pentru varianta marita
  APRILIE 2014

  Scoala de vara "Hospitality International Summer School"

  In perioada 21-28 iulie 2014 va avea loc a-II-a editie a "Hospitality International Summer School", cu tematica "Stakeholderii Industriei Ospitalitatii: influente si perspective".

  "Hospitality International Summer School" este un program intensiv de pregatire, oferit studentilor si masteranzilor pentru dezvoltarea profesionala, prin parteneriatul dintre Universitatea Romano-Americana, Bucuresti - Facultatea de Economia Turismului Intern si International, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca - Facultatea de Business si Universitatea Stefan cel Mare, Suceava - Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica.

  Coordonatele programului sunt urmatoarele:
  • Perioada de desfasurare: 21 - 28 iulie 2014;
  • Locul de desfasurare: Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica din cadrul Universitatii Stefan cel Mare, Suceava;
  • Durata programului: 63 de ore, din care 20 de ore cursuri, 10 ore seminarii si lucrari practice, 24 de ore de studiu individual si 9 ore portofoliu de proiecte;
  • Forma de finalizare a programului: sustinere portofoliu proiect;
  • Programul include module de cursuri de specialitate in domeniul industriei ospitalitatii;
  • In cadrul programului sunt organizate vizite de studiu, activitati culturale si de socializare;
  • Taxa de participare: 380 de lei;
  Persoana de contact:
  Prof.univ.dr. Daniela Firoiu, Universitatea Romano-Americana, Bucuresti
  Telefon: +4-0722-95.35.14
  e-mail: [email protected]
  Internship @EXPLORATIST

  Universitatea Romano-Americana aduce in atentia studentilor de la Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale, Facultatea de Economia Turismului Intern si International, precum si de la Facultatea de Management-Marketing oportunitatea de a opta pentru urmatoarele pozitii de INTERNSHIP la compania EXPLORATIST:
  1. Office & Finance Specialist (RCFBII) - click aici pentru detalii
  2. Travel & Innovative Events Specialist (ETII si MM) - click aici pentru detalii
  Programele de internship se desfasoara pe o perioadade 1 an (5 ore/zi), internii avand posibilitatea de a se implica in diverse proiecte cu beneficii financiare.

  Pentru a aplica trebuie sa trimiteti o scrisoare de motivare de maxim 100 de cuvinte in limba romana la adresa de email [email protected] in care sa justificati de ce compania v-ar alege pentru pozitia respectiva.

  Mai multe detalii:
  www.exploratist.ro | www.exploratist.com | www.yme.ro
  Balul de Absolvire - URA 2014

  BALUL DE ABSOLVIRE URA 2014 va avea loc pe data de 22 mai 2014 la Palatul Ghika, incepand cu ora 20:00.
  Evenimentul este organizat de catre CS-URA.

  Adresa: Strada Doamna Ghica, nr.5
  Pret: 290 RON

  Pentru mai multe detalii, dar si pentru rezervari:
  • 0749-524-780 (RCFBII)
  • 0745-862-116 (MM)
  • 0724-269-721 (DREPT)
  • 0742-522-606 (ETII)
  • 0760-243-410 (SEE)
  • 0724-007-730 (IM)

  Apasati pe imagine pentru varianta marita

  Sesiune de informare - examene IELTS la U.R.A.

  Universitatea Romano-Americana in parteneriat cu British Council, va invita la sesiunea de informare asupra cursurilor si examenelor IELTS organizate la Universitatea Romano-Americana.

  Evenimentul va avea loc marti, 15 aprilie 2014, ora 12:00, in sala 520.

  Invitata noastra este doamna Ioana Serbanescu, lector si examinator IELTS si Cambridge la British Council.

  Pentru detalii: [email protected]


  Apasati pe imagine pentru varianta marita

  Profesori internationali de elita - cursuri in domeniul dreptului

  Universitatea Romano-Americana, impreuna cu partenerii sai Facultatea de Drept a Universitatii Columbia (SUA), Facultatea de Drept a Universitatii St.Thomas (SUA) si Facultatea de Drept a Universitatii din Siena (Italia), va invita sa participati la o serie de cursuri de elita sustinute de reputati profesori internationali.

  Cursurile sunt oferite gratuit tuturor studentilor si absolventilor Universitatii Romano-Americane.
  * Pentru studentii de anul III si IV din cadrul Facultatii de Drept, participarea la oricare doua dintre cele trei cursuri prezentate este echivalata cu stagiul obligatoriu de practica.

  Informatii si inscrieri:
  Birou Relatii Internationale
  Etaj 3, sala 305
  Tel. +4-021.202.95.09 | +4-0372.120.121
  E-mail: [email protected]


  Apasati pe imagine pentru varianta marita

  Workshop "The Future Impact of Disruptive Technologies on Traditional Industries"

  In perioada 6-7 mai 2014 va invitam la un workshop intensiv intitulat The Future Impact of Disruptive Technologies on Traditional Industries and Solutions with an Italian Company as Live Case Study, Pigna Ltd..
  Atelierul de lucru este coordonat de doamna Joanna Symms, Senior Partner - Fraser Lloyd & Partners LLP, UK.

  Informatii & inregistrari:
  Birou Programe Americane
  Corp C, camera 305, etaj 3
  telefon: +4-021.202.95.09 | +4-0372.120.121
  email: [email protected]
  Conferinta "How To Talk with A Socialist About the Free Market"

  Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard din cadrul Universitatii Romano-Americane, cu sprijinul The Money Channel, va invita la conferinta cu tema "How To Talk with A Socialist About the Free Market".
  Moderatorul evenimentului va fi jurnalistul Bogdan Mugescu.

  Evenimentul va avea loc in data de 10 aprilie 2014, incepand cu ora 11:00, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane, bd. Expozitiei nr. 1B, sector 1, Bucuresti.

  Conferinta va fi sustinuta de catre domnul Gene Epstein, profesor in economie, Economics Editor al celebrei reviste Barron's, pentru care scrie din 1993. Domnia sa are aparitii frecvente in presa internationala: National Public Radio, CNBC, CNN, BBC TV si FOX. Este autorul cartii "Econospinning: How to Read Between the Lines When the Media Manipulate the Numbers", Wiley, 2006.
  Gene Epstein a fost Senior Economist la New York Stock Exchange si profesor la St. John's University si City University of New York.


  Apasati pe imagine pentru varianta marita

  Sesiunea cercurilor stiintifice studentesti - Aprilie 2014

  Sesiunea cercurilor stiintifice studentesti din Universitatea Romano-Americana. pentru semestrul II, va avea loc in data de 16 aprilie 2014.

  Informatii detaliate cu privire la sectiunile sesiunii si salile unde se vor desfasoara acestea vor fi afisate marti 15 aprilie, 2014.
  Dezbaterea "Caile dezvoltarii. Ratari si succese in depasirea decalajelor economice. Romania si Japonia"

  Centrul de Studii Romano-Japoneze "Angela Hondru", din cadrul Universitatii Romano-Americane, va invita luni, 14 aprilie 2014, incepand cu ora 18.00 la Sala Senatului Universitatii Romano-Americane pentru a participa la dezbaterea intitulata "Caile dezvoltarii. Ratari si succese in depasirea decalajelor economice. Romania si Japonia".

  Invitatii speciali ai acestei editii sunt: profesor dr. Bogdan Murgescu (Universitatea Bucuresti) si profesor dr. Florin Bonciu (Universitatea Romano-Americana).
  Moderatorii evenimentului: Mirela Murgescu si Serban Georgescu.

  Evenimentul face parte din seria "Intalniri la un ceai verde japonez", organizata in parteneriat cu Otaku Festival si cu sprijinul JTI si Lipton.

  Va asteptam cu drag!


  Apasati pe imagine pentru varianta marita

  Clubul de turism "Travel Mates"

  Sarbatorile pascale imbraca diferite forme pe cele 7 continente, variind de la festivitati religioase incarcate de dramatism, la carnavaluri fastuoase, de la vopsitul oualor, la dansatul in jurul lor. In Romania, Pastele este asociat incondeiatului oualelor, obicei practicat in diferite regiuni ale tarii, dar in special in Bucovina.
  Care este semnificatia acestui obicei si care sunt tehnicile de incondeiere care au transformat mestesugarii bucovineni in veritabili artisti? Care sunt motivele folosite de catre acestia si care a fost procesul transformarii unui obicei popular intr-o forma de arta locala, apreciata la nivel international?

  Pentru a afla raspunsul la aceste intrebari, Clubul de turism "Travel Mates" din cadrul Facultatii de Economia Turismului Intern si International va invita cu ocazia sarbatorilor pascale la workshop-ul de incondeiere a oualor "Pastele - religie, traditie, arta", marti 15 aprilie, la ora 11.00, in holul principal al Universitatii Romano-Americane.

  Traditiile si obiceiurile de Paste din tara noastra, precum tainele mestesugului incondeierii oualor, vor fi prezentate de etnologi de la Muzeul Satului si de creatori populari din Bucovina.


  Va asteptam alaturi de noi!
  Jocurile "OUlimpice" 2014

  Sunteti gata sa intampinati provocarea Pastelui in Herastrau?
  Clubul de Turism "Travel Mates" invita toti studentii din URA care doresc sa simta alaturi de ei spiritul Pastelui sa participe la "Jocurile OUlimpice"!

  Veniti in holul principal al URA, in ziua de miercuri, 16 aprilie 2014, ora 12:00, si fiti gata de distractie!


  Apasati pe imagine pentru varianta marita

  Saptamana Internationala la URA

  Biroul de Programe Comunitare ERASMUS va invita la Saptamana Internationala ce va avea o importanta componenta de cultura japoneza si se va desfasura intre 5 si 9 mai 2014.

  Va fi o experienta multiculturala foarte interesanta si folositoare, atat pentru studentii romani cat si pentru cei internationali.

  Va asteptam alaturi de noi!


  Cursuri IELTS la URA

  Universitatea Romano-Americana, in parteneriat cu British Council, organizeaza Cursuri de Limba Engleza in vederea pregatirii pentru examenele IELTS, la Universitatea Romano-Americana.

 • Cursurile au loc in perioada 5 mai - 5 iunie 2014, in 2 sedin?e saptamanale a cate 3 ore.
 • Testarea de la Universitatea Romano-Americana din data de 28 iunie 2014 iti poate aduce CERTIFICATUL IELTS.
 • Costul cursului este de 500 lei, platibili la casieria Universitatii Romano-Americane, corp B, parter.


 • Informatii suplimentare:
  [email protected]
  Departamentul de Limbi Straine, etaj 3, camera 310, +4-0372-120.168


  Apasati pe imagine pentru varianta marita

  URA la Targul Universitatilor din Pitesti

  Universitatea Romano-Americana a participat in data de 10 aprilie 2014 la "Targul Universitatilor", din incinta Euromall, Pitesti, oferta educationala URA fiind promovata cu succes de studentii si masteranzii Universitatii.

  Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judetean al Elevilor Argea, cu sprijinul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Arges, al Inspectoratului Scolar Judetean Arges si al Euromall Pitesti, simultan cu "Parada Liceelor Argesene", editia a III-a si "Targul ONG-urilor".


  Apasati pe imagine pentru varianta marita

  Bursele ONV LAW pentru studenti pasionati de performanta

  ONV LAW impreuna cu Facultatea de Drept a Universitatii Romano-Americane va invita sa va aratati pasiunea pentru performanta in drept. Studentii din anii I, II si III pot aplica prin trimiterea unui email la adresa [email protected], mail ce va cuprinde:
 • un eseu motivational de maximum o pagina, in care sa povestiti ce inseamna pentru voi performanta in drept;
 • un eseu juridic pe una dintre temele:
  - Rolul si pozitia jurisprudentei in cadrul sistemului dreptului romanesc (pentru studentii din anul I)
  - Teoria impreviziunii - provocare juridica in perioada de criza economica (pentru studentii din anul II)
  - Probleme speciale privind contractul de antrepriza conform Noului cod civil roman (pentru studentii din anul III)
 • fisa cu notele din ultimul an de studiu (pentru anul I, notele obtinute la examenele din prima sesiune)


 • Observatii de redactare:
  In elaborarea lucrarilor juridice institutiile vor fi abordate prin prisma reglementarilor in vigoare. Se va tine seama de doctrina si jurisprudenta romana (facultativ va putea fi utilizata si doctrina si jurisprudenta straina).
  Doctrina si jurisprudenta utilizata va fi citata in notele de subsol, in acelasi timp va fi facuta o lista cu bibliografia la sfarsitul lucrarii. Fiecare lucrare va avea la final un punct de concluzii.

  Data limita de trimitere a lucrarilor este 12 mai. Studentii cu cele mai bune lucrari vor fi invitati la sediul ONV LAW pe data de 19 mai pentru faza finala, interviul.

  Celor declarati castigatori le va fi achitata taxa de scolarizare pentru anul universitar 2014-2015 si vor efectua stagiul de practica in echipa ONV LAW.


  Apasati pe imagine pentru varianta marita

  Universitatea
  Romano-Americana
  17 aprilie
  1991 - 2014


  Universitatea Romano-Americana este astazi la cea de-a 23-a aniversare!

  Infiintata pe 17 aprilie 1991, Universitatea Romano-Americana este si va ramane in istorie nemijlocit legata de numele fondatorului sau, regretatul prof.univ.dr. Ion SMEDESCU, care spunea: "...am creat-o cu mintea si cu sufletul, pentru a promova valorile educationale ale sistemului american, pe fondul bogatelor traditii ale invatamantului romanesc", adaugand "Cata dreptate avea Victor Hugo cand spunea: Exista o forta mai puternica decat toate ostirile lumii si aceasta este ideea careia i-a sosit timpul. Si intr-adevar, timpul i-a sosit. Universitatea este o realitate vie, ce se situeaza in elita invatamantului superior romanesc".

  Astazi, dupa 23 de ani de existenta, Universitatea Romano-Americana se afla intr-un moment incarcat de satisfactii si sperante. De satisfactii, intemeiate pe impliniri recunoscute public si de sperante, generate de credinta in justetea drumului ales si increderea in fortele proprii. Timpul care s a scurs de la infiintare, experienta acumulata in acesti ani consolideaza aceasta incredere in viitorul universitatii noastre, drumul spre lumea de maine fiind in mod cert proiectat prin capacitatea noastra de a privi si intelege lumea din jurul nostru, dar nu fara a aduce omagiu unui vis împlinit si nu fara a intelege ca adevarata responsabilitate se bazeaza pe construirea si respectarea unui sistem de valori profesionale, morale, etice si sociale care sa permita intelegerea istoriei reale care ne caracterizeaza trecutul si ne defineste identitatea!
  Targul de locuri de munca "RAU Job Fair 2014"

  Peste 20 de companii de top din domeniile turism, finante-banci, IT si juridic te asteapta pe 13 mai 2014, intre orele 10:00 - 17:00 in holul principal al Universitatii Romano-Americane pentru a participa la RAU JOB FAIR 2014.

  Participarea este GRATUITA!

  Evenimentul presupune si desfasurarea in paralel a unor workshop-uri tematice. Astfel, te poti inscrie la adresa de posta electronica [email protected] pentru a participa la:

  Ora 11:00:
  - "Audit is an art" (EY, Alina Gheorghe, Manager Assurance Department; Laura Mazilu, Senior Assurance Department)
  - "Business Intelligence" (HP, Adina Dragulin, Manager BI Customer Insights & Innovation; Irina Dima, Manager Global Operations & Support; Cristian Baba, Team Leader User Experience & Mobile BI)
  - "Promovarea turismului pe blog" (drumliber.ro, Florin Arjocu, blogger)

  Ora 12:30:
  - "Dezvoltare IT în turism" (Online Marketing Consult SRL, Giani Holban, Consultant turism online pentru dezvoltare si marketing)
  - "Blue Internship Experience" (IBM, Cristina Secu, Specialist recrutari)
  - "O cariera de succes începe cu voluntariat" (AIESEC, Stefania Diaconu, Vicepresedinte stagii de practica)

  Ora 14:00:
  - "Where I Belong! - the new generation (Y) of employees" (JW Marriott, Cristina Dragan, Training Coordinator)
  - "5 AVANTAJe pentru a-ti construi o cariera in Web Design!" (AVANTAJ Consulting, Ionut Boicu, trainer)
  - "Microsoft Innovation Center" (Microsoft, Andreea Popescu, Talent Sourcer)
  - "Primii pasi in cariera" (APT, Ioan Poclitaru, Marketing Manager; Tiberiu Focica, Sales Manager; Slavita Carmazan, Developer Manager; Veronica Stoica, Recruitment Manager)

  Ora 15:30:
  - "Importanta brand-ului personal in procesul de recrutare si selectie: sfaturi practice pentru candidati" (Complete Training, Adela Marin, General Manager)
  - "Welcome to our world!" (G2Travel, Elena Gamulea, HR Manager; Andrew Dixon, General Manager)
  - "Doing Business with Japan" (DSA, Serban Georgescu, Director)  Click pentru varianta marita


  Mai multe detalii si informatii sunt disponibile prin:


  Evenimentul este organizat de catre masteranzii anului II AAT (Facultatea de Economia Turismului Intern si International), in colaborare cu Clubul Studentilor din Universitatea Romano-Americana (CS-URA), Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera (C.C.O.C.) si Departamentul de Comunicare si PR al Universitatii Romano-Americane.

  Va asteptam la Universitatea Romano-Americana cu CV-urile printate!  Conferinta "Promoting Democracy and the Rule of Law", in parteneriat cu ambasada SUA la Bucuresti

  Universitatea Romano-Americana, impreuna cu Ambasada SUA in Romania, va invita sa participati la conferinta cu tema "Promoting Democracy and the Rule of Law".

  Promovarea democratiei si a statului de drept reprezinta unul dintre aspectele cele mai importante ale politicii externe a SUA la nivel mondial. Cu atat mai mult, in cadrul relatiilor de parteneriat si alianta prin prisma organizatiilor internationale din care ambele state fac parte, Romania este sprijinita fara rezerve de catre SUA in ceea ce priveste atingerea si mentinerea acestor deziderate absolut obligatorii pentru un stat civilizat in secolul XXI.

  Va invitam miercuri, 14 mai 2014, incepand cu orele 12:00, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane, pentru a dezbate aceasta tema cu specialisti in domeniu.

  Invitatul principal al conferintei este doamna Marisa MacIssac - atasat politic al Ambasadei SUA la Bucuresti.


  Click pentru varianta marita
  MAI 2014

  Aniversare - 9 ani pentru CSRJ-AH

  Avem deosebita placere de a va invita joi, 08 mai 2014, la aniversarea a 9 ani de la infiintarea Centrului de Studii Romano-Japoneze - Angela Hondru.
  Evenimentul se va desfasura in Aula Magna a Universitatii Romano-Americane, intre orele 19:00 - 20:30.

  La eveniment sunt asteptati sa participe: Ambasadorul Japoniei la Bucuresti, reprezentanti ai mediului de afaceri nipon din Romania, profesori, cursanti ai CSRJ-AH, iubitori ai culturii japoneze.
  Muzica japoneza, tobele traditionale japoneze, dar si mult asteptatele premii pentru cursanti nu vor lipsi din program. Marele Premiu, oferit ca de obicei de catre compania JTI, castigatorului Premiului de Excelenta "Kazuko Diaconu", consta intr-o excursie de 12 zile in Japonia.
  Multe alte premii surpriza, la fel de importante, sunt pregatite pentru cursantii nostri.
  Mentionam faptul ca evenimentul va fi urmat de un cocktail.

  Asteptam confirmarea participarii dumneavoastra pe adresa de e-mail: [email protected]
  Atelier de lucru "Strategii de negociere in context intercultural"

  Pe data de 14.05.2014, ora 11.00, Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza evenimentul "Strategii de negociere in context intercultural".
  Subiectul evenimentului va fi prezentat intr-o maniera dinamica de catre invitati, acestia oferind exemple din practica companiei si avand o abordare de tip Q&A session.
  Invitatii evenimentului sunt Christoph Sikora - Regional Leader - Central & Eastern Europe al Dow Chemical si Claudiu Tuncu - Country Manager - Dow Chemical Romania.

  Evenimentul va avea loc in Sala de Protocol a Universitatii Romano-Americane si se adreseaza deopotriva studentilor, masteranzilor si cadrelor didactice.
  Succes al studentilor Facultatii de Drept la Concursul inter-universitar de procese simulate pe Drept Comercial - 2014

  Continuind traditia, la editia a IV-a, din 2014, a Concursului inter-universitar de procese simulate pe Drept Comercial, echipa studentilor Facultatii de Drept a Universitatii Romano-Americane a cistigat premiul pentru cei mai buni judecatori: Lorena Schadi si Cristina Gavriloiu, precum si un premiu special al juriului pentru avocatul reclamant: Eugen Sarbu.
  Profesorul coordonator al echipei a fost doamna lector univ. dr. Luminita Tuleasca.

  Sincere felicitari premiantilor, precum si intregii echipe!  Apasati pentru varianta marita

  Coltu' cu carti - Conecteaza-te!

  Departamentul de Afaceri Internationale si Departamentul de Limbi Straine te invita acum sa vizitezi "Coltu' cu carti" - o colectie fascinanta si variata de carti in limba engleza. Un adevarat regal literar pentru bibliofilul din tine!
  Daca vrei sa iti imbunatatesti abilitatile de comunicare in limba engleza sau pur si simplu iti place sa citesti, vino la biroul 306 si uita-te prin biblioteca noastra!

  De la Aristotel la "Jocurile foamei" - cartile te asteapta!

  Gasesti aici lista completa:
  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1QNluq9iHXCOxfYbinpLaqMLdfAQ56vh9AJbIm2afc4Q/edit?usp=sharing

  Mai multe detalii:
  Biroul 306,
  [email protected]
  Oportunitati de angajare in cadrul SIE

  Serviciul de Informatii Externe organizeaza in ziua de 12 iunie 2014, orele 17:00, in Sala de Protocol a Universitatii Romano-Americane o prezentare a oportunitatilor de angajare oferite de institutie.

  Sunt invitati sa participe studentii si masteranzii din anii terminali, cu rezultate universitare bune si foarte bune, cunoscatori cel putin ai unei limbi straine, rezistenti la stres, la eforturi fizice si intelectuale si care isi doresc o cariera deosebita.
  Reprezentantii SIE vor raspunde intrebarilor participantilor si vor oferi detalii privind posibilitatile de dezvoltare a unei cariere in cadrul acestei institutii.


  Apasati pentru varianta marita

  Masa rotunda "Sustainability beyond borders: Aviation & Tourism setting together the global (travel) scene"

  Ca urmare a evolutiei tehnologiei, domeniile aviatiei si turismului au devenit mai conectate ca niciodata. Actuala preocupare generala pentru sustenabilitate amplifica, de asemenea, necesitatea unei abordari inteligente si a unei stranse colaborari viitoare intre aviatie si turism, in vederea unei dezvoltari sustenabile.

  Pornind de la aceste concepte, Universitatea Romano-Americana (URA), in parteneriat cu Manchester Metropolitan University (MMU), organizeaza masa rotunda "Sustainability beyond Borders: Aviation & Tourism setting together the Global (Travel) Scene", cu scopul de a evidentia oportunitatile si provocarile existente in momentul actual, dar si de a identifica viitoare abordari inovative ale domeniului si punctele comune de colaborare.
  Evenimentul va avea loc in data de 4 iunie 2014, incepand cu ora 9:30, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane.

  La eveniment vor participa experti din mediul academic din Romania si Marea Britanie, precum si reprezentanti ai mediului de business din Romania, care vor aduce in atentie provocarile cu care se confrunta in prezent aviatia si turismul, dar si necesitatea existentei unei legaturi stranse intre perspectiva teoretica si cea practica.


  Apasati pentru varianta marita

  Pregatiti si motivati pentru piata muncii din industria turismului!

  Incepand cu 15.06.2014, Universitatea Romano-Americana, prin Departamentul de Formare Continua, organizeaza cursuri de calificare si specializare in domeniul turismului, raspunzand astfel cerintelor legislative actuale privind angajarile la nivelul unitatilor hoteliere, agentiilor de turism, dar si altor segmente ale industriei.
  Prin oferta educationala creata, Universitatea Romano-Americana vine in sprijinul tuturor celor care doresc sa activeze in domeniul turismului, oferind posibilitatea obtinerii de calificari si specializari conforme standardelor ocupationale nationale. Astfel, se pot obtine certificate de calificare/specializare pentru Receptioner, Agent de Turism-Ghid, Manager in activitatea de turism.

  Informatii legate de inscrierea la cursuri:
  Telefon: 0372-120.109; 0722-953.514
  E-mail: [email protected]


  Apasati pentru varianta marita

  Anunt ACHIZITII - Proiect POSDRU/156/1.2/G/134518

  Universitatea Romano-Americana, in calitate de beneficiar in cadrul contractului de finantare pentru proiectul POSDRU/156/1.2/G/134518, "Asigurarea competentelor corespunzatoare cerintelor pietei muncii prin programe de studii de excelenta cu dimensiune internationala", anunta demararea procesului de achizitie pentru servicii de consultanta juridica, in cadrul proiectului mentionat.

  Publicate in 23.05.2014:
 • Anunt achizitie - servicii de consultanta juridica
 • Documentatie pentru ofertanti - servicii de consultanta juridica

 • Anunt ACHIZITII - Proiect POSDRU/156/1.2/G/132920

  Universitatea Romano-Americana, in calitate de beneficiar in cadrul contractului de finantare pentru proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920, "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", anunta demararea procesului de achizitie de servicii de consultanta juridica pentru proiectul mentionat.

  Procedura se desfasoara incepand de azi, 26.05.2014, in perioada:
  26.05.2014 - 3.06.2014

  Pentru consultarea documentatiei complete pentru ofertanti va rugam accesati site-ul dedicat al proiectului:
  scoalapractica.rau.ro
        sau
  trimiteti un mesaj catre adresa de posta electronica:
  [email protected]  IUNIE 2014

  Festivitati de Absolvire - 2014

  Universitatea Romano-Americana felicita toti absolventii promotiilor 2014, atat studii universitare de licenta cat si de masterat, si va invita alaturi de ei pentru a marca in mod festiv incheierea unui important ciclu din viata acestora.
  In cadrul ceremoniilor pe facultati se vor reuni atat absolventii studiilor de licenta cat si cei ai programelor de masterat al facultatii respective.


  Program festivitati de absolvire
  • Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar Bancare Interne si Internationale - luni, 30 iunie, ora 11:00, Aula Magna

  • Facultatea de Studii Economice Europene - marti, 1 iulie, ora 10:00, Aula Magna

  • Facultatea de Informatica Manageriala - marti, 1 iulie, ora 13:00, Aula Magna

  • Facultatea de Economia Turismului Intern si International - miercuri, 2 iulie, ora 11:00, Aula Magna

  • Facultatea de Management-Marketing - joi, 3 iulie, ora 10:00, Aula Magna

  • Facultatea de Drept - vineri, 4 iulie, ora 10:00, Aula Magna

  Va asteptam alaturi de ei!
  Dezbaterea "Filosofia Stiintelor Economice - Scolile Austriaca, Neokeynesiana, Neomarxista"

  Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard din cadrul Universitatii Romano-Americane, Centrul de Cercetare in Relatii Economice Internationale (ASE) si Societatea Romana de Econometrie organizeaza vineri, 6 iunie 2014, incepand cu orele 16:00, dezbaterea "Filosofia Stiintelor Economice - Scolile Austriaca, Neokeynesiana, Neomarxista" in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane.

  Evenimentul face parte din seria "Idei in dezbatere" si este sustinut de prof.univ.dr.mat. Alexandru A. Popovici.

  Referenti: prof.univ.dr. Ion Pohoata si prof.univ.dr. Costea Munteanu

  Moderator: prof.univ.dr. Vasile Macoviciuc


  Apasati pentru varianta marita

  Scoala Internationala de Vara URA - 2014

  Universitatea Romano-Americana impreuna cu Universitatea Alabama in Huntsville (SUA), organizeaza scoala de vara International Summer School 2014, in perioada 9 - 20 iunie 2014.


  Apasati pentru varianta marita

  Masa rotunda "Tehnologia informatiei si comunicarii - poarta de acces catre noi perspective in turism"

  Competitivitatea, riscul, incertitudinea, dezvoltarea inteligenta a afacerilor, reprezinta actualmente principalele preocupari ale organizatiilor din toate domeniile de activitate. In noul context economic mondial, tehnologia informatiei si comunicarii are un impact major in dinamica si performanta pietei globale, aceasta influentand în mod direct comunicarea cu clientii, eficienta prestatiei serviciilor, personalizarea acestora. In termeni de dezvoltare inteligenta a afacerilor, vorbim in prezent despre "knowledge based society", prin constientizarea nevoilor clientilor, raportarea rapida la acestea, crearea produsului potrivit la momentul potrivit.

  Pornind de la aceste considerente, Departamentul de Managementul Serviciilor in Turism, din cadrul Facultatii de Economia Turismului Intern si International a Universitatii Romano-Americane, organizeaza masa rotunda cu tema "Tehnologia informatiei si comunicarii - poarta de acces catre noi perspective in turism", la care sunt invitati sa participe specialisti ai mediului de afaceri, cadre didactice, studenti si masteranzi.

  Evenimentul va avea loc in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane, miercuri, 11.06.2014, incepand cu orele 9:30.


  Apasati pentru varianta marita

  Anunt ACHIZITII - Proiect POSDRU/156/1.2/G/134518

  Universitatea Romano-Americana, in calitate de beneficiar in cadrul contractului de finantare pentru proiectul POSDRU/156/1.2/G/134518, "Asigurarea competentelor corespunzatoare cerintelor pietei muncii prin programe de studii de excelenta cu dimensiune internationala", anunta demararea procesului de achizitie pentru servicii de catering, in cadrul proiectului mentionat.

  Publicate in 3.06.2014:
 • Anunt achizitie - servicii de catering
 • Documentatie pentru ofertanti - servicii de catering

 • Anunt ACHIZITII - Proiect POSDRU/156/1.2/G/132920

  Universitatea Romano-Americana, in calitate de beneficiar in cadrul contractului de finantare pentru proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920, "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", anunta demararea procesului de achizitie de servicii de contabilitate pentru proiectul mentionat.

  Procedura se desfasoara incepand de azi, 4.06.2014, in perioada:
  4.06.2014 - 11.06.2014

  Pentru consultarea documentatiei pentru ofertanti va rugam accesati site-ul dedicat al proiectului:
  scoalapractica.rau.ro
        sau
  trimiteti un mesaj catre adresa de posta electronica:
  [email protected]
  Anunt ACHIZITII - Proiect POSDRU/156/1.2/G/132920

  Universitatea Romano-Americana, in calitate de beneficiar in cadrul contractului de finantare pentru proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920, "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", anunta demararea procesului de achizitie de servicii de auditare financiara pentru proiectul mentionat.

  Procedura se desfasoara incepand de azi, 4.06.2014, in perioada:
  4.06.2014 - 11.06.2014

  Pentru consultarea documentatiei pentru ofertanti va rugam accesati site-ul dedicat al proiectului:
  scoalapractica.rau.ro
        sau
  trimiteti un mesaj catre adresa de posta electronica:
  [email protected]
  Masa rotunda "Sustainability beyond borders: Aviation & Tourism setting together the global (travel) scene"

  In data de 4 iunie 2014, Sala Senatului din cadrul Universitatii Romano-Americane, a gazduit masa rotunda "Sustainability beyond Borders: Aviation & Tourism setting together the Global (Travel) Scene", participanti fiind atat cercetatori si experti din mediul academic din Romania si Marea Britanie, cat si reprezentanti ai mediului de business.

  Evenimentul a fost organizat de Universitatea Romano-Americana in parteneriat cu Manchester Metropolitan University si a urmarit constientizarea necesitatii unei abordari durabile in orice domeniu, dar mai ales in turism si aviatie.

  Reprezentanti ai Manchester Metropolitan University, IATA, Regional Airport Services, ABC Aviation, TAROM, Aviation East, Universitatea Politehnica Bucuresti - Facultatea de Inginerie Aerospatiala, PZP Arhitectura, Aeroporturi Bucuresti si-au adus aportul intr-o dezbatere interactiva, impartasindu-si punctele de vedere si experienta in vederea identificarii solutiilor optime privind sustenabilitatea in turism, aviatie, dar si in educatia universitara.

  Tema centrala a dezbaterii a fost importanta existentei unei colaborari stabile intre mediul academic si industrie, a transferului de cunostinte si a schimbului de experienta in scopul dobandirii unor noi perspective si a unei abordari mai ample. Una dintre propunerile lansate a fost crearea unei strategii sustenabile de dezvoltare a Deltei Dunarii, cu accent pe capacitatea operationala a aeroportului din Tulcea. Invitatii au raspuns pozitiv acestei provocari, exprimandu-si interesul pentru o viitoare colaborare. In acest context, proiectul va putea demara in viitorul apropiat.

  Un alt subiect dezbatut in cadrul evenimentului a fost necesitatea unei colaborari stranse intre domeniul academic si mediul de business. Reprezentantii mediului de business au subliniat importanta unei pregatiri de calitate a tinerilor, in timp ce studentii si expertii mediului academic au ridicat problema necesitatii experientei practice care sa poata completa cunostintele teoretice. In acest context, a fost evidentiata importanta unei legaturi stranse intre educatie si industrie, pentru maximizarea beneficiilor atat din punct de vedere al intereselor companiilor, cat si al dezvoltarii mediului academic. Invitatii si-au manifestat interesul in identificarea unor solutii adecvate, care sa raspunda si acestei provocari, discutiile intensificandu-se in zona dezvoltarii si adaptarii in parteneriat a curriculei la necesitatile pietei.


  Ecouri post-eveniment - masa rotunda "Tehnologia informatiei si comunicarii - poarta de acces catre noi perspective In turism"

  Competitivitatea, riscul, incertitudinea, dezvoltarea inteligenta a afacerilor, reprezinta actualmente principalele preocupari ale organizatiilor din toate domeniile de activitate. In noul context economic mondial, tehnologia informatiei si comunicarii are un impact major in dinamica si performanta pietei globale, aceasta influentand in mod direct comunicarea cu clientii, eficienta prestatiei serviciilor, personalizarea acestora. In termeni de dezvoltare inteligenta a afacerilor, vorbim in prezent despre "knowledge based society", prin constientizarea nevoilor clientilor, raportarea rapida la acestea, crearea produsului potrivit la momentul potrivit.

  Pornind de la aceste considerente, Departamentul de Managementul Serviciilor in Turism, din cadrul Facultatii de Economia Turismului Intern si International a Universitatii Romano-Americane, a organizat in data de 11 iunie 2014, masa rotunda cu tema "Tehnologia informatiei si comunicarii - poarta de acces catre noi perspective In turism".

  Intalnirea a atras deopotriva specialisti ai mediului de afaceri: agentii de turism (Loredana Stanciu de la Accent Travel, Madalin Mancila de la Happy Tour Group), hoteluri (Stefan Balaur de la Continental Hotels, Gratiela Badicu de la Le Boutique Hotel Moxa, ai organizatiilor nationale (Dragos Raducan de la FPTR, Camelia Rogojanu de la ANPM), firme de consultanta (Cristian Micut de la Trend Hospitality, Irina Besciu de la Young Skal), reprezentanti ai mediului virtual/bloggeri cu experienta in turismul online (Petrus Lungu - gtd20.ro, Florin Arjocu - drumliber.ro, Carmina Nitescu - Turism Market, Raluca Muresan - triptoromania.ro, Georgiana Velea - blogdecalatorii.ro), precum si cadre didactice, studenti si masteranzi de la Facultatea de Economia Turismului Intern si International.

  Discutiile au vizat teme variate, de la tendinte In turismul digital pana la influenta social-media in alegerea destinatiei de vacanta si au fost moderate de Doina Grigoras (Business Development Manager, TEZ TOUR).  In urma acestor discutii au fost conturate noi idei de proiecte intre colectivul de cadre didactice al Departamentului de Managementul Serviciilor in Turism si reprezentantii mediului de afaceri, proiecte care vizeaza In principal integrarea noilor tehnologii informatice si de comunicare atat in structura curricculara universitara, cat si din punct de vedere al aplicarii lor practice. Aceste proiecte vor include si o latura a comunicarii prin mijloacele social-media intre mediul de afaceri, cadre didactice din facultate, studenti si masteranzi.

  Din perspectiva tendintelor domeniului, dimensiunea e-tourismului in viziunea specialistilor si practicienilor este una incomensurabila, generand in viitorul apropiat schimbari radicale pe piata industriei turismului si calatoriilor, schimbari care vor afecta componenta relationala (prestator de servicii turistice - consumator), dar si pe cea a rentabilitatii agentilor economici din domeniu.


  Apasati pentru varianta marita

  Anunt ACHIZITII - Proiect POSDRU/156/1.2/G/134518

  Universitatea Romano-Americana, in calitate de beneficiar in cadrul contractului de finantare pentru proiectul POSDRU/156/1.2/G/134518, "Asigurarea competentelor corespunzatoare cerintelor pietei muncii prin programe de studii de excelenta cu dimensiune internationala", anunta demararea procesului de achizitie pentru servicii de audit financiar, in cadrul proiectului mentionat.

  Publicate in 11.06.2014:
 • Anunt achizitie - servicii de audit financiar
 • Documentatie pentru ofertanti - servicii audit financiar
 • Caiet de sarcini - servicii de audit financiar

 • Anunt ACHIZITII - Proiect POSDRU/156/1.2/G/134518

  Universitatea Romano-Americana, in calitate de beneficiar in cadrul contractului de finantare pentru proiectul POSDRU/156/1.2/G/134518, "Asigurarea competentelor corespunzatoare cerintelor pietei muncii prin programe de studii de excelenta cu dimensiune internationala", anunta demararea procesului de achizitie pentru servicii de expertiza contabila, in cadrul proiectului mentionat.

  Publicate in 11.06.2014:
 • Anunt achizitie - servicii de expertiza contabila
 • Documentatie pentru ofertanti - servicii de expertiza contabila
 • Caiet de sarcini - servicii expertiza contabila

 • Dezbaterea "Filozofia realitatii multinivel. Aplicatii in economie."

  Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard din cadrul Universitatii Romano-Americane, Centrul de Cercetare in Relatii Economice Internationale (ASE) si Societatea Romana de Econometrie organizeaza marti, 24 iunie 2014 incepand cu orele 16:00, dezbaterea: "Filozofia realitatii multinivel. Aplicatii in economie.".

  Evenimentul face parte din seria "Idei in dezbatere" si este sustinut de prof.univ.dr.mat. Alexandru A. Popovici.
  Referenti: prof.univ.dr. Moisa Altar si Tudor Smirna, Director al Institutului Ludwig von Mises Romania.
  Moderator: prof.univ.dr. Alexandru Tasnadi


  Apasati pentru varianta marita

  Ecouri ale Scolii de Vara Internationale - 2014

  Un grup de studenti ai Facultatii de Administrarea Afacerilor de la University of Alabama in Huntsville au participat la Scoala Internationala de Vara, editia a 10-a, organizata prin parteneriatul dintre UAHuntsville si Universitatea Romano-Americana din Bucuresti.

  Studentii americani, impreuna cu studenti romani, au lucrat in echipe si au facut excursii impreuna. Timp de doua saptamani, studentii au fost instruiti in finante internationale si politica monetara, negocieri internationale si servicii de marketing, economie mondiala, drept international, afaceri interna?ionale.

  Pe langa activitatile educationale si intalnirile cu personalitati din mediul de afaceri, studentii au patruns si zona culturala a Romaniei. Ei au facut excursii la Sinaia si Brasov. Printre obiectivele importante vizitate sunt Castelul Bran, Castelul Peles, Cetatea Rasnov, Casa Poporului si au participat la concertul "In the Mood for Prokofiev", sustinut de Alexandru Tomescu si Eduard Kunz, eveniment organizat sub egida proiectului "Zilele Culturale ale BNR - 2014".

  Toti studentii au fost deosebit de incantati de ce au invatat la cursuri si de experienta culturala traita. La finalul programului, studentii americani si romani s-au ales cu mai multe cunostinte, amintiri si prieteni.


  Apasati pentru varianta marita

  Scoala de Vara si Conferinta Nationala de Dreptul Afacerilor

  Facultatea de Drept a Universitatii Romano-Americane in parteneriat cu Facultatea de Drept a Universitatii Nicolae Titulescu organizeaza Scoala de Vara si Conferinta Nationala de Dreptul Afacerilor - "Reformarea Dreptului Afacerilor prin noile coduri", editia a III-a.

  Evenimentul va avea loc in campusul Universitatii Romano-Americane din Bucuresti, in perioada 11 - 14 septembrie 2014.

  Manifestarea anuala isi propune sa raspunda cerintelor specialistilor in drept de a detine informatii privind noutatile legislative, doctrinare si jurisprudentiale, precum si cu privire la cele mai bune practici din domeniul dreptului afacerilor.
  In prim planul dezbaterilor se vor afla Noile Coduri si Codul Insolventei.

  Intervenientii sunt reputati specialisti ai Dreptului, profesori, magistrati, cercetatori, avocati, arbitri, practicieni in insolventa si formatori, si, pe parcursul a trei zile, vor sustine prelegeri pe teme de maxim interes pentru dreptul afacerilor.

  Manifestarea este destinata profesionistilor Dreptului, dar si studentilor.

  Perioada de inscriere: 23 iunie - 5 septembrie 2014
  Inscrierea se face prin email, prin completarea formularului electronic (click aici) si transmiterea lui la urmatoarea adresa de email: [email protected]

  Taxa de participare:
  - 200 lei/persoana
  - 150 lei/persoana pentru studenti

  Persoane de contact:
  - asist.univ.dr. Gabriela Fierbinteanu - 0722.241.980
  - asist.univ. Claudia Son - 0722.779.090

  Managerii proiectului:
  Lect.univ.dr. Luminita TULEASCA
  Conf.univ.dr. Mihaela PRUNA
  Conf.univ.dr. Vasile NEMES


  Sponsor al evenimentului: Societatea de avocatura Nemes & Asociatii

  Parteneri: Editura Universul Juridic, Editura Wolters Kluwer, Asociatia Romana de Drept si Afaceri Europene

  Pentru informatii complete, va rugam sa vizitati wesite-ul nostru:
  http://scoaladevaradrept.rau.ro
  CONCERT DE ABSOLVIRE 2014

  In premiera, Universitatea Romano-Americana organizeaza un CONCERT DE ABSOLVIRE, pe langa traditionalele ceremonii pentru fiecare Facultate in parte.

  Absolventii promotiei 2014 (licenta si masterat) vor putea sarbatori asa cum se cuvine acest moment special din viata oricarui student, alaturi de invitati speciali!

  UNDE? CAMPUSUL URA

  CAND? Vineri, 4 iulie 2014, ora 17:30

  INVITATI: Connect-R, DJ Sava & Raluka


  Apasati pentru varianta marita
  IULIE 2014

  NOU! - Centre de admitere teritoriale

  Pentru a veni in sprijinul candidatilor care doresc sa se inscrie pentru admiterea la Universitatea Romano-Americana - pentru studii universitare de licenta sau masterat, atat in limba romana cat si in limba engleza - s-au deschis in aceasta vara 8 centre teritoriale de admitere.

 • BACAU
  Colegiul National "Vasile Alecsandri"
  str. Vasile Alecsandri nr.37 (secretariat)
  Contact: 0740-771.653

 • CARACAL
  Colegiul National "Ionita Asan"
  str. Nicolae Titulescu, nr. 39 (parter, sala 3)
  Contact: 0743-611.074

 • CONSTANTA
  Colegiul National "Mircea cel Batran"
  str. Nicolae Iorga nr.14
  Contact: 0723-212.300

 • FOCSANI
  Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza"
  str. Cuza-Voda nr.47 (parter, sala A2)
  Contact: 0721-710.480

 • PIATRA-NEAMT
  Colegiul National "Petru Rares"
  str. Stefan cel Mare nr.4 (biblioteca)
  Contact: 0740-771.653

 • RAMNICU-VALCEA
  Colegiul National "Mircea cel Batran"
  str. Carol I nr.41 (secretariat)
  Contact: 0744-873.106 | 0746-511.483

 • TARGOVISTE
  Colegiul Economic "Ion Ghica"
  Calea Domneasca nr.223 (secretariat)
  Contact: 0743-611.074

 • CHISINAU
  Liceul Teoretic "Spiru Haret"
  str. Maria Cebotari 53, Chisinau - Republica Moldova (parter)
  Contact: 00373-69.893.913


 • Posturi de cercetare - proiect PN-II-ID-PCE-2011-3-1054

  Departamentul de Cercetare al Universitatii Romano-Americane scoate la concurs urmatoarele posturi de cercetare pentru completarea echipei proiectului PN-II-ID-PCE-2011-3-1054 "Uncertainty, Complexity and Financial Stability" - director de proiect prof.dr. Iftekhar Hasan:

 • Data publicarii posturilor: 18.07.2014

 • - 2 pozitii de cercetator stiintific (Post-Doctoral Researcher)
  - 2 pozitii de asistent de cercetare (PhD Student)

  Angajarea se va face pe baza de contract pe perioada determinata, in functie de necesitatile realizarii diverselor etape ale proiectului de cercetare.
  Durata derularii proiectului de cercetare este 5.10.2011 - 01.10.2015.

  Pentru a aplica va rugam sa studiati anuntul detaliat de mai jos:
 • Anunt detaliat pentru aplicanti

 • Admitere 2014 - Sesiunea SEPTEMBRIE

  Universitatea Romano-Americana anunta inceperea inscrierilor, pentru locurile ramase disponibile, in cadrul concursului de admitere - SESIUNEA SEPTEMBRIE 2014.

 • ADMITERE 2014 - Septembrie

 • Taxe de studii - pentru concursul de admitere din Sesiunea Iulie 2014

  Universitatea Romano-Americana, in conformitate cu hotararea Senatului din 30 august 2014, anunta ca studentii declarati admisi in sesiunea iulie 2014, pot achita taxa de studii, respectiv transa I din taxa de studii, fara penalizari si cu posibilitatea de a beneficia de facilitatile aferente.  AUGUST 2014

  SEPTEMBRIE 2014

  Festivitatile de deschidere ale anului universitar 2014-2015

  Universitatea Romano-Americana are placerea de a va invita la ceremoniile de deschidere a noului an universitar 2014-2015.

  Festivitatile vor avea loc conform urmatorului program:

  Miercuri - 1.10.2014
 • 10:00 - Deschiderea oficiala pe universitate, in Aula Magna
 • 13:00 - Facultatea de Management-Marketing, in Aula Magna


 • Joi - 2.10.2014
 • 10:00 - Facultatea de Economia Turismului Intern si International, in Aula Magna
 • 12:00 - Facultatea de Drept, in Aula Magna


 • Vineri - 3.10.2014
 • 10:00 - Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale, in Amfiteatrul 1
 • 11:00 - Facultatea de Studii Economice Europene, in Amfiteatrul Jean Monnet
 • 12:00 - Facultatea de Informatica Manageriala, in Amfiteatrul 2


 • Sunt invitati sa participe studenti, masteranzi, absolventi si familiile acestora, alaturi de cadre didactice, personal administrativ, reprezentanti ai partenerilor sociali, mediului de afaceri si mass media.

 • Programul oficial al festivitatilor de deschidere

 • Cursuri extracurriculare sustinute de profesori de la universitati partenere din strainatate si de catre specialisti din mediul de afaceri international

  Universitatea Romano-Americana, la fel ca in fiecare an universitar, pune si in acest semestru gratuit la dispozitia studentilor si masteranzilor sai un larg set de cursuri extracurriculare sustinute de profesori reputati de la universitati partenere din SUA si Europa precum si de catre specialisti de prestigiu din cadrul mediului de afaceri, care isi desfasoara activitatea in cadrul unor importante firme de profil din tara si strainatate.

  Prima serie de cursuri extracurriculare din cadrul semestrului I al anului universitar 2014-2015 va cuprinde urmatoarele optiuni:

 • PSYCHOLOGICAL OPERATIONS: APPLICATIONS for BUSINESS and INTELLIGENCE
  Profesor: Stephen BOWERS
  Professor of Government - Liberty University, USA
  Perioada: 6 - 15 octombrie 2014

 • GROWTH STRATEGIES for BANKS and COMPANIES ADJUSTED to EMERGING MARKETS
  Profesor: Joana SYMMS
  Senior Partner - Fraser Lloyd & Partners LLP, UK
  Perioada: 13 - 17 octombrie 2014

 • PROJECT MANAGEMENT
  Profesor: James McCOLLUM
  Emeritus Professor of Management - University of Alabama in Huntsville, USA
  Perioada: 20 - 31 Octombrie 2014

 • INTRODUCTION of FINANCE
  Profesor: Seyed MEHDIAN
  Professor of Finance - University of Michigan-Flint, USA
  Perioada: 3 - 7 Noiembrie 2014

 • ENGLISH VOCABULARY and EXPRESSIONS in POLITICS, COMMERCE and CURRENT EVENTS
  Profesor: Donald CORBIN
  Professor of French & Italian - James Madison University, USA
  Perioada: 17 - 28 noiembrie 2014


 • Pentru mai multe informatii va rugam vizitati site-ul dedicat cursurilor extracurriculare:
  guestcourses.rau.ro


  Apasati pentru varianta marita

  Dezbatere "Calea samuraiului astazi"

  Miercuri, 17 septembrie, ora 19.00 va asteptam la Libraria Humanitas de la Cismigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) pentru o dezbatere pornind de la fascinata carte a lui Yukio Mishima "Calea samuraiului astazi", alaturi de Excelenta Sa Kanji Tsushima, Elisabeta Lasconi, Mirela Murgescu, Gabriel Liiceanu, Stefan Liiceanu si de moderatorul Serban Georgescu, Director al Departamentului de Studii Asiatice al Universitatii Romano-Americane.
  La eveniment se va discuta despre contributia samurailor la definirea identitatii japoneze si despre rolul acestora in societatea contemporana.

  Yukio Mishima a scris "Calea samuraiului astazi" cu trei ani inainte de dramatica sa sinucidere. Volumul contine o interpretare personala a scriitorului la Hagakure, codul clasic de etica si conduita a samurailor. Cartea a devenit un bestseller in Japonia imediat dupa moartea lui Mishima, atat admiratorii cat si detractorii pozitiilor sale politice recurgand la ea pentru a intelege drama finala a autorului cat si culisele sinuciderii sale din 1970.

  Hagakure in varianta originala contine invataturile samuraiului-calugar Jocho Yamamoto (1659-1719) culese si editate de studentul sau Tsuramoto Tashiro. Codul a devenit disponibil publicului larg abia in timpul Erei Meiji, cand principiile sale de loialitate au fost reinterpretate in sensul loialitatii fata de imparat si fata de natiunea japoneza.

  "Mishima evidentiaza rolul pe care Hagakure l-a avut in dezvoltarea sa in timpul razboiului si dupa, si prezinta asemanarile dintre propria sa critica a Japoniei materialiste de dupa razboi si criticile lui Jocho la adresa decadentei somptuoase a contemporanilor sai. Mishima este foarte aproape de Jocho in ceea ce priveste ideea acestuia de morala personala. Cei doi par a fi fundamental asociali daca tinem cont de insistenta cu care cauta perfectiunea spirituala si fizica a sinelui; amandoi sunt interesati de motivatia personala si de cum actioneaza o persoana mai degraba decat de realizarile acesteia. Intotdeauna accentul cade mai curand pe individ, al carui ultim tel e autocultivarea, decat pe contributia pe care acesta poate sa o aduca societatii.
  Geniul lui Mishima a fost sa aplice societatii moderne cea mai severa critica sociala a eticii samuraiului izvorata din Hagakure. Opera sa de fictiune trateaza adesea atomizarea societatii moderne si imposibilitatea comunicarii spirituale si emotionale intre oameni. Dar in operele sale tarzii, alaturi de disperarea izolarii individului se afla si preamarirea auto-suficientei. Un erou al lui Mishima poate face singur orice il preocupa, fara ajutorul nimanui si fara a-i pasa de ce ar putea crede altcineva. O asemenea atitudine si-a gasit implinirea ultima in sinuciderea lui Mishima pentru un imparat caruia nu i-a pasat de soarta sa, pentru o cauza la care stia ca nu va contribui cu nimic - si de propria sa mana.
  " (Kathryn Sparling, Colombia University)

  Kimitaka Hiraoka s-a nascut la Tokio in 1925. Educatia sa a fost decisiv influentata de bunica paterna, demna pastratoare a spiritului samurailor: autodisciplina si control total asupra mintii si trupului. Cand debuteaza la 16 ani intr-o revista, pentru a-si ascunde identitatea fata de tatal sau, adopta pseudonimul Yukio Mishima. In 1943 incepe sa studieze dreptul, iar in 1944 ii apare prima carte, in conditiile in care, din pricina razboiului, statul japonez face mari economii la hartie. Intr-o saptamana se vand 4 000 de exemplare. Mishima e, la acea data, un tanar intelectual care sufera de plamani si nu e mobilizat sa lupte pe front - rusine care avea sa-l urmareasca toata viata. Primul roman, "Confesiunile unei masti" (trad. rom. Humanitas, 2003; Humanitas Fiction, 2011), face din el cel mai cunoscut scriitor al noii generatii, iar faima lui creste cu fiecare titlu publicat. In 1952 viziteaza Grecia si descopera in figura zeului Apolo idealul frumusetii, sanatatii si fortei. Vrea sa devina precum o statuie greaca si incepe sa-si cultive trupul. Cariera literara fulminanta e dublata de preocuparea obsesiva pentru codul onoarei samurailor, care-l va impinge catre gestul sinuciderii demonstrative din 1970. Yasunari Kawabata, scriitorul japonez care a primit in 1968 Premiul Nobel pentru literatura, cel care il sprijinise in tinerete pe Mishima, avea sa spuna: "Mishima are un talent extraordinar, nu este doar un talent japonez, ci unul universal. Este acel tip de geniu care apare o data la 300 de ani. In privinta talentului, Mishima imi este cu mult superior." Yukio Mishima ramane unul dintre cei mai interesanti, dar si controversati, autori japonezi ai secolului al XX-lea.

  Evenimentul se desfasoara in parteneriat cu Centrul de Studii Romano-Japoneze (Romanian-Japanese Studies Center) "Angela Hondru" si cu sustinerea Universitatii Romano-Americane.


  Apasati pentru o imagine mai mare

  Festivalul de Cultura Coreeana & Scoala de Cultura Coreean

  Festivalul de Cultura Coreeana va avea loc pe data de 20 septembrie 2014, in Aula Magna a Universitatii Romano-Americane, incepand cu ora 10:00.
  Participantii vor putea asista la demonstratii de dans cu evantaie, dans cu tobe si dans cu masti, precum si la un mic concert cu melodii coreene.

  Apasati pentru o imagine mai mare


  Scoala de Cultura Coreeana are loc intre 17 si 20 septembrie in campusul Universitatii Romano-Americane, fiind organizata de Korean World Missions Association, Asociatia Hansarang si Centrul de Studii Romano-Coreene, cu sprijinul Ministerului Culturii, Sportului si Turismului din Coreea, al Ambasadei Republicii Coreea la Bucuresti si al Universitatii Romano-Americane.
  Printre activitatile ce vor avea loc in timpul scolii de cultura coreana sunt cursuri de maniera, caligrafie, cantari coreene, ceramica, precum si cursuri de dans cu evantaie, dans cu tobe si dans cu masti.

  Apasati pentru o imagine mai mare

  Cursuri IATA - modificare program

  Cursul IATA Foundation organizat in cadrul ATC RAU, NU se va mai desfasura in perioada 15-30 octombrie, programarea a fost decalata pentru desfasurarea in perioada 9-25 octombrie 2014.

  Ne cerem scuze pentru orice eventuala problem cauzata de aceasta modificare de program.
  Cursuri intensive de engleza, franceza, germana, italiana si spaniola

  Departamentul de Limbi Straine din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza cursuri intensive pentru limbile engleza, franceza, germana, italiana si spaniola.

 • Nivel "incepatori": la finalul modulului cursantii vor dobandi competente de nivel A1/A2, conform Cadrului European de Referinta pentru Limbi Straine.
 • Nivel "intermediar": la finalul modulului cursantii vor dobandi competente de nivel B1/B2, conform Cadrului European de Referinta pentru Limbi Straine.


 • Durata: fiecare modul cuprinde 40 ore, fiind organizate cate 2 cursuri de doua ori pe saptamana in perioada 3.11.2014 - 30.01.2015.

  Taxa de studii: 400 lei.

  Inscrieri: 1.10 - 31.10.2014, la Departamentul de Limbi Straine (Biroul 310, etaj 3, corp C) sau pe adresa de email [email protected].


  Pentru mai multe informatii va rugam sa va adresati direct Departamentului de Limbi Straine.


  Apasati pentru o imagine mai mare

  Conferinta Nationala de Insolventa

  In perioada 3 - 4 octombrie 2014, Institutul National de Pregatire a Practicienilor in Insolventa (INPPI), in parteneriat cu Universitatea Romano-Americana, organizeaza cea de a doua editie a CONFERINTEI NATIONALE DE INSOLVENTA.

  Evenimentul isi propune sa aduca in atentia participantilor aspectele teoretice si practice utile ale deja celebrei Legi nr. 85/2006 si mult asteptatului Cod al insolventei, adica noua Lege nr. 85/2014.
  Pe parcursul a doua zile, reputati specialisti in domeniu, profesori, magistrati, practicieni in insolventa, avocati si economisti vor sustine prelegeri pe teme de maxima actualitate.

  Manifestarea este destinata practicienilor in insolventa, profesionistilor in domeniul drept sau economic, dar si mediului de business.

 • Program conferinta
 • Inscrieri si detalii pe disponibile pe site-ul INPPI
 • OCTOMBRIE 2014

  IN MEMORIAM - Senat comemorativ

  Senatul Universitatii Romano-Americane va comemora miercuri, 8 octombrie 2014, ora 10:00, sase ani de la trecerea in eternitate a celui care a fost profesor universitar doctor ION SMEDESCU, Presedinte-Fondator si Rector al Universitatii Romano-Americane, personalitate marcanta a vietii academice romanesti, reputat specialist in marketing, creator de scoala si promotor al invatamantului superior particular.
  Asigurarea competentelor corespunzatoare cerintelor pietei muncii prin programe de studii de excelenta cu dimensiune internationala - POSDRU/156/1.2/G/134518


  Apasati pentru varianta marita


  Avem placerea de a va invita sa participati la activitatile proiectului intitulat "Asigurarea competentelor corespunzatoare cerintelor pietei muncii prin programe de studii de excelenta cu dimensiune internationala", Cod Contract: POSDRU/156/1.2/G/134518, implementat de Universitatea Romano-Americana in parteneriat cu Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj si Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu-Jiu.

  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.


  Apasati pentru varianta marita

  SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii - POSDRU/156/1.2/G/132920

  Odata cu inceperea noului an academic 2013-2014, va invitam sa participati la activitatile desfasurate in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii - POSDRU/156/1.2/G/132920".


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatile din cadrul proiectului se adreseaza direct studentilor, atat la nivel de studii de licenta cat si de masterat, si sunt organizate prin intermediul a cinci centre tematice:

 • Centrul pentru Drepturile Omului si Migratie
 • Centrul de Negociere si Mediere
 • Centrul de Oratorie si Dezbateri
 • Centrul de Piete Financiare Interne si Internationale
 • Centrul de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor


 • Pentru mai multe informatii si detalii puteti accesa site-ul proiectului:
  http://scoalapractica.rau.ro
  sau
  puteti contacta directorii centrelor de activitati:
 • Silvia TABUSCA - [email protected] - Centrul pentru Drepturile Omului si Migratie
 • Georgiana SURDU-NITU - [email protected] - Centrul de Negociere si Mediere
 • Emanuel BETERINGHE - [email protected] - Centrul de Oratorie si Dezbateri
 • George IONESCU - [email protected] - Centrul de Piete Financiare Interne si Internationale
 • Dragos POP - [email protected] - Centrul de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor


 • Proiectul implementat de Universitatea Romano-Americana in parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.


  Apasati pentru varianta marita

  Curs interactiv pe teme de business si etica - POSDRU/156/1.2/G/132920

  Centrul de Oratorie si Dezbateri din cadrul Universitatii Romano-Americane, centru dezvoltat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii - POSDRU/156/1.2/G/132920", organizeaza in acest semestru universitar, in parteneriat cu Umanager, un curs interactiv pe teme legate de business si etica.

  Prima intalnire va avea loc miercuri 8 octombrie 2014, de la ora 15.00, la Sala Senatului. Invitatul de onoare al acestui curs introductiv va fi domnul Wargha Enayati, fondator al Retelei Private de Sanatate "Regina Maria".

  "Umanager" este un proiect de sustinere a eticii in afaceri si de crestere a gradului de incredere a tinerilor intreprinzatori in parteneri si in mediul de afaceri autohton.
  Fondatorii "Umanager" sunt: Steven van Groningen, Silviu Hotaran, Septimiu Postelnicu si Wargha Enayati, patru dintre cei mai cunoscuti reprezentanti ai comunitatii de business din Romania.

  Fiecare dintre fondatori a pus in slujba programului "Umanager" experienta dobandita de-a lungul carierei profesionale, acumulata in organizatii si asociatii profesionale recunoscute national.
  Septimiu Postelnicu este Vicepre?edinte Executiv al diviziei Global Banking Services a UniCredit Tiriac Bank.
  Wargha Enayati este fondator al Retelei Private de Sanatate "Regina Maria".
  Steven van Groningen este Presedinte si CEO al Raiffeisen Bank, presedinte in exercitiu al Consiliului Investitorilor Straini.
  Silviu Hotaran este Managing Director al GKTI Semper Human, fost CEO Microsoft Romania, si a dobandit o bogata experienta in cadrul Camerei de Comert Romano-Americane, AmCham.

  "Umanager" va fi organizat sub forma unor conferinte si ateliere interactive, trimestriale, sustinute de cunoscuti oameni de afaceri si antreprenori care au construit afaceri durabile in Romania, ajunse la maturitate, sau care au experimentat succesul inclusiv in criza.
  Proiectul isi propune sa coaguleze o comunitate care sa foloseasca etica in afaceri ca reper in activitatea profesionala, adresandu-se atat oamenilor de afaceri cat si studentilor si liceenilor interesati sa-si construiasca o cariera in business.
  Oportunitati oferite de Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism

  Studentii, masteranzii si absolventii Universitatii Romano-Americane sunt invitati sa se informeze despre oportunitatilor de dezvoltare profesionala oferite de catre Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism al Guvernului Romaniei.


  Apasati pentru varianta marita

  Sedinta de Senat comemorativa


  Apasati pentru varianta marita


  Senatul Universitatii Romano-Americane a comemorat miercuri, 8 octombrie 2014, de la ora 10:00, sase ani de la trecerea in eternitate a celui care a fost profesor universitar doctor ION SMEDESCU, Presedinte-Fondator si Rector al Universitatii Romano-Americane, personalitate marcanta a vietii academice romanesti, reputat specialist in marketing, creator de scoala si promotor al invatamantului superior particular.


  Conferinta "Management, Leadership and Innovation Towards a Better Changing World"

  Universitatea Romano-Americana va invita sa participati la conferinta "Management, Leadership and Innovation Towards a Better Changing World", editia 2014.
  Lucrarile conferintei se vor desfasura in perioada 5-6 noiembrie 2014.

  Pentru mai multe detalii accesati site-ul conferintei:
  http://mlibcw.rau.ro
  Concert de muzica traditionala japoneza

  Centrul de Studii Romano-Japoneze "Angela Hondru" va invita sambata, 25 octombrie, la ora 19:00, in Aula Magna a Universitatii Romano-Americane la un concert si o prezentare de muzica traditionala japoneza sustinute de Prof. Takeshi Yamakawa, Dna. Kazuko Yanase si Dna. Hiroko Yamamoto.
  Instrumentele folosite vor fi shakuhachi, koto si shamisen.

  Intrarea este libera, iar accesul se va face pe baza de rezervare la adresa de e-mail:
  [email protected]


  Apasati pentru varianta marita

  Esti pasionat de SAH? Ai ocazia sa o dovedesti!

  Clubul Studentilor din Universitatea Romano-Americana in parteneriat cu Romanian Youth Sports Association si Federatia Romana de Sah organizeaza cea de-a treia editia a Cupei de sah KING ATTACK.
  Evenimentul va avea loc miercuri, 23 octombrie, in Sala de Protocol din Universitatea Romano-Americana.

  Inscrieri la: http://bit.do/sah
  Taxa de inscriere: 10 lei
  Termen limita inscrieri: 20 octombrie

  Premii surpriza!

  Va asteptam cu drag!


  Apasati pentru varianta marita

  Preselectie pentru echipa de baschet URAganii!

  Ai jucat baschet in liceu? Vrei sa te intreci cu cei mai buni studenti baschetbalisti din Romania si eventual din Europa?

  Vino alaturi de echipa noastra de baschet URAganii!

  Preselectia este organizata incepand cu ora 12:00, in Sala Rapid, in urmatoarele zile:
 • Marti - 21.10.2014
 • Joi - 23.10.2013

 • Pentru orice alte detalii va rugam sa luati legatura cu doamna coordonatoare a echipei de baschet, Ruxandra VILAG:
  Telefon: +4-0721-613.346
  E-mail: [email protected]


  Apasati pentru varianta marita

  Pregatiti si motivati pentru piata muncii din industria turismului!

  Incepand cu 10.11.2014, Universitatea Romano-Americana, prin Departamentul de Formare Continu, organizeaza cursuri de calificare si specializare in domeniul turismului, raspunzand astfel cerintelor legislative actuale privind angajarile la nivelul unitatilor hoteliere, agentiilor de turism, dar si altor segmente ale industriei.

  Prin oferta educationala creata, Universitatea Romano-Americana vine in sprijinul tuturor celor care doresc sa activeze in domeniul turismului, oferind posibilitatea obtinerii de calificari si specializari conforme standardelor ocupationale na?ionale. Astfel, se pot obtine certificate de calificare/specializare pentru Receptioner, Agent de Turism-Ghid, Manager in activitatea de turism.

  Informatii legate de inscrierea la cursuri:
  0372.120.111, 0722.953.514
  [email protected],
  [email protected]


  Apasati pentru varianta marita

  "Intelegerea dizabilitatii in sfera drepturilor omului - de la cadrul conceptual la practica militanta" - activitate POSDRU/156/1.2/G/132920

  Centrul de Drepturile Omului si Migratie va invita la o activitate organizata sub egida proiectului SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii - POSDRU/156/1.2/G/132920.

  Madalina Turza - Intelegerea dizabilitatii in sfera drepturilor omului - de la cadrul conceptual la practica militanta
  Data: 21 octombrie 2014
  Ora: 12:00
  Locatie: Amfiteatrul I
  Contact: Silvia TABUSCA


  Apasati pentru varianta marita

  Universitatea Romano-Americana este partener al Revistei Capital si Fundatiei Nadia Comaneci in proiectul "Gandeste Drept. Informeaza-te"

  Universitatea Romano-Americana este partener al Revistei Capital si al Fundatiei Nadia Comaneci in proiectul "Gandeste Drept. Informeaza-te".

  Studentii pasionati de jurnalism sunt invitati sa participe, incepand de luni, 20 octombrie, la programul organizat de revista financiara Capital si Fundatia Nadia Comaneci, impreuna cu partenerii lor.
  Tinerii ambitiosi si talentati au ocazia sa se afirme pentru a deveni jurnalisti economici de prestigiu facand primii pasi spre jurnalismul economic.
  Programul se va desfasura in perioada 20 octombrie 2014 - 20 martie 2015 si va include un numar de 7 teme diferite pe segmentul economic, teme care vor fi anuntate pe parcurs.

  Ce trebuie sa faci?

  Pentru a intra in competitie, studentii interesati, trebuie sa scrie un articol cu prima tema propusa de jurnalistii Capital: "20.000 de euro pentru investitii. Cele mai bune modalitati de utilizare a banilor pe o perioada de 3 ani pentru a obtine profit".
  Articolul va fi trimis la adresa de email [email protected], pana la data de 17 noiembrie. Textul trebuie sa respecte tema si sa se incadreze intre 4000 si 6000 de semne, cu tot cu spatii.
  Daca vrei sa trimiti articole la toate temele propuse in cadrul Programului "Gandeste drept. Informeaza-te" urmareste saptamanal revista Capital si vei afla urmatoarele teme propuse. Studentii pot trimite articole cu toate cele 7 teme diferite, propuse de Capital.

  Cele mai bune materiale primite din partea studentilor vor fi publicate in revista Capital editia print, incepand cu data de 10 noiembrie.
  In plus, cei care vor avea sansa sa-si citeasca propriul articol in Capital (print) vor primi fiecare, drept recompensa, seturi constand in 12 carti de business. Printre cele mai apreciate titluri din colectia noastra se numara si Donald Trump, cu cartea sa "Cum sa faci avere", Peter Drucker "Despre decizie si eficacitate" sau Richard L. Brandt cu "Baietii de la Google".
  La sfarsitul concursului, cel mai bun articol va fi premiat cu 1 smartphone Dual Sim iar castigatorul va avea sansa unui internship in cadrul redactiei Capital, unde va invata de la cei mai buni jurnalisti. Articolul va fi selectat in data de 23 martie, de catre Ciprian Mailat, redactor-sef adjunct al revistei Capital si jurnalist economic de prestigiu.


  Apasati pentru varianta marita

  Invata sa iti creezi jobul: au inceput inscrierile in competitia SMARTUp Challenge

  Studentii se pot inscrie pana la 30 octombrie in SMARTUp Challenge, un program learning by doing care dezvolta abilitatile de a-si crea locul de munca prin abilitati si resurse proprii.

  SmartUp Challenge ofera tinerilor (18-26 ani) din Bulgaria, Ungaria, Romania si Slovacia:
  - abilitatile necesare pentru a-si putea crea locurile de munca dorite in domeniul de studiu sau domenii conexe
  - mentorat, training si suport pentru realizarea unui proiect antreprenorial
  - sansa de a participa la scoala de vara SMARTUp Challenge 2015, care va reuni cei mai buni participanti din 4 tari

  Mai multe informatii despre proiect sunt disponibile pe acest link.

  Poti participa ca reprezentant al Universitatii Romano-Americane inscriindu-te pana la data de 30 noiembrie 2014 prin contactarea cadrului didactic coordonator:
  Lect.univ.dr. Georgiana Surdu, Director Centru de Negociere si Mediere.

  SmartUp Challenge este implementat de Junior Achievement Romania si Citi Foundation in perioada octombrie 2014 - noiembrie 2015.
  Curs IATA

  Centrul IATA din cadrul Universitatii Romano-Americane anunta deschiderea inscrierilor pentru urmatorul curs de profil.

  Curs: IATA Foundation
  Perioada: 19 ianuarie - 4 februarie, 2015
  Termen limita pentru inscrieri: 25 noiembrie 2014

  Pentru mai multe informatii va rugam vizitati site-ul dedicat:
  http://iata.rau.ro
  Workshop de Halloween

  Clubul Studentilor CS-URA te invita miercuri, 29 octombrie, de la ora 18:00, in cantina Universitatii Romano-Americane - AmericanPoint pentru a intra in atmosfera de Halloween!


  Apasati pentru varianta marita

  Curs "Competitie sau cooperare? Teoria echilibrului si aplicabilitatea ei in solutionarea conflictelor prin metode alternative" - POSDRU 132920

  Vrei sa te informezi in domeniul medierii? Vrei sa faci primii pasi in aceasta noua meserie?

  Centrul de Negociere si Mediere organizeaza miercuri, 29.10.2014, incepand cu ora 13.30, sala 223, cursul "Competitie sau cooperare? Teoria echilibrului si aplicabilitatea ei in solutionarea conflictelor prin metode alternative" sustinut de dna. Katalin Kibedi.
  Apasati pentru varianta marita

  Training Soft Skills - POSDRU 132920

  Vreti sa invatati sa lucrati in echipa? Vreti sa va imbunatatiti aptitudinile de comunicare? Vreti sa invatati cum sa faceti fata intrebarilor cheie ale unui interviu?

  Centrul de Drepturile Omului si Migratie va invita sa participati la un program de training "SOFT SKILLS", sustinut de catre Mihai Achimescu la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti.
  Activitatea este parte a proiectului POSDRU/156/1.2/G/132920 - SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii.

  Trainingul va avea loc in zilele de vineri 31 octombrie, 7 si 14 noiembrie 2014.

  Program:
  14:00 - 15:30
  - Deschiderea programului. Introducere. Procesul de comunicare - Perceptii si bariere, Tipuri de comunicare, Atitudine pozitiva & Asertivitatea in procesul de comunicare
  15:30 - 16:00
  - Coffee-break
  16:00 - 17:30
  - Persuasiunea & Acceptarea, Construirea credibilitatii, Dezvoltarea relatiilor interpersonale, Sondarea & Ascultarea, Arta de a pune întrebari pertinente & Ascultarea activa
  17:30 - 18:00
  - Evaluarea programului, Feedback, Incheiere

  Pentru inscrieri, va rugam sa trimiteti CV-ul pana la data de 30.10.2014 la adresa de posta electronica:
  [email protected]


  Apasati pentru varianta marita

  Curs interactiv pe teme de business si etica - POSDRU/156/1.2/G/132920

  Centrul de Oratorie si Dezbateri din cadrul Universitatii Romano-Americane, centru dezvoltat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii - POSDRU/156/1.2/G/132920", organizeaza in acest semestru universitar, in parteneriat cu Umanager, un curs interactiv pe teme legate de business si etica.

  A doua intalnire va avea loc marti 28 octombrie 2014, de la ora 18.00, la Sala Senatului. Invitatul acestui curs va fi domnul Silviu Hotaran, Managing Director GKTI Semper Human, fost CEO Microsoft Romania, cu o bogata experienta si in cadrul Camerei de Comert Romano-Americane (AmCham).

  "Umanager" este un proiect de sustinere a eticii in afaceri si de crestere a gradului de incredere a tinerilor intreprinzatori in parteneri si in mediul de afaceri autohton.
  Fondatorii "Umanager" sunt: Steven van Groningen, Silviu Hotaran, Septimiu Postelnicu si Wargha Enayati, patru dintre cei mai cunoscuti reprezentanti ai comunitatii de business din Romania.

  Fiecare dintre fondatori a pus in slujba programului "Umanager" experienta dobandita de-a lungul carierei profesionale, acumulata in organizatii si asociatii profesionale recunoscute national.
  Septimiu Postelnicu este Vicepresedinte Executiv al diviziei Global Banking Services a UniCredit Tiriac Bank.
  Wargha Enayati este fondator al Retelei Private de Sanatate "Regina Maria".
  Steven van Groningen este Presedinte si CEO al Raiffeisen Bank, presedinte in exercitiu al Consiliului Investitorilor Straini.
  Silviu Hotaran este Managing Director al GKTI Semper Human, fost CEO Microsoft Romania, si a dobandit o bogata experienta in cadrul Camerei de Comert Romano-Americane, AmCham.

  "Umanager" va fi organizat sub forma unor conferinte si ateliere interactive, trimestriale, sustinute de cunoscuti oameni de afaceri si antreprenori care au construit afaceri durabile in Romania, ajunse la maturitate, sau care au experimentat succesul inclusiv in criza.
  Proiectul isi propune sa coaguleze o comunitate care sa foloseasca etica in afaceri ca reper in activitatea profesionala, adresandu-se atat oamenilor de afaceri cat si studentilor si liceenilor interesati sa-si construiasca o cariera in business.
  Cursuri cu profesori straini: competente esentiale pentru o cariera de succes!

  Avem placerea de a va invita sa participati la cursurile sustinute de invitati din strainatate, programate a se desfasura in luna NOIEMBRIE.
  Cursurile vizeaza competente esentiale, solicitate frecvent de mediul de afaceri: creativitate si inovare, abilitati de comunicare, tehnici de networking, abilitati antreprenoriale.

  Pentru detalii suplimentare accesati pagina web a proiectului - http://spredi.rau.ro/, sectiunea CURSURI (http://spredi.rau.ro/?page_id=201).

  Persoana de contact:
  Ramona GRIGORE - Expert constientizare, recrutare grup tinta (Universitatea Romano-Americana), telefon: 0372.120.121, e-mail: [email protected].

  Cursurile sunt organizate in cadrul proiectului cu titlul "Asigurarea competentelor corespunzatoare cerintelor pietei muncii prin programe de studii de excelenta cu dimensiune internationala", cod contract POSDRU/156/1.2/G/134518, implementat de Universitatea Romano-Americana, in colaborare cu Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj si Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu-Jiu.

  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.


  Apasati pentru varianta marita

  AmericanDay - Prima editie!
  (POSDRU/156/1.2/G/132920)


  Centrul de Drepturile Omului si Migratie, din cadrul Universitatii Romano-Americane, va invita la o premiera:

  AmericanDay!
  la Universitatea Romano-Americana


  Cand? 6 noiembrie 2014, ora 10:30
  Unde? Amfiteatrul 1

  Invitat de onoare: Marisa Mac Isaac, Rule of Law Officer - Ambasada SUA la Bucuresti

  Specialisti, studenti, masteranzi si invitati vor dezbate teme de maxima actualitate legate de constitutionalitate - in special pe baza Constitutiei SUA.


  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Lansarea Clubului de Dezbateri
  (POSDRU/156/1.2/G/132920)


  Centrul de Oratorie si Dezbateri, din cadrul Universitatii Romano-Americane, va invita sa participati la lansarea Clubului de Dezbateri!

  Evenimentul va avea loc miercuri, 5 noiembrie 2014, de la ora 15:00, in Amfiteatrul 2.
  Va asteptam alaturi de noi pentru o dezbatere demonstrativa cu unii dintre cei mai buni experti in domeniu din Romania.


  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.  NOIEMBRIE 2014

  Cursuri intensive de engleza

  Departamentul de Limbi Straine din cadrul Universitatii Romano-Americane anunta inceperea primelor cursuri intensive de limbi straine din acest semestru (pentru candidatii inscrisi in perioada 1-31 octombrie 2014):

 • Limba ENGLEZA - incepatori
 • - 10 noiembrie 2014, ora 16:30, sala 326.
  Atelierul de lucru "Importanta negocierii in cadrul activitatilor antreprenoriale"
  (POSDRU-132920)


  Daca doresti sa iti imbunatatesti cunostintele practice legate de procesul de negociere, indeosebi negocierea la nivelul intreprinderilor mici si mijlocii, te invitam sa participi miercuri, 12 noiembrie 2014, incepand cu ora 13:30, in sala 223, la atelierul de lucru "Importanta negocierii in cadrul activitatilor antreprenoriale".

  Atelierul de lucru este este sustinut de catre doi antreprenori de prestigiu si cu o vasta experienta practica: dna. Cristina Chiriac - Presedinte al Asociatiei Nationale a Antreprenorilor din Romania si dl. Ciprian Trandafirescu - Rosentall Founding Partner.


  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Cursuri cu profesori straini: competente esentiale pentru o cariera de succes! (POSDRU/156/1.2/G/134518)

  Avem placerea de a va invita sa participati la cursurile sustinute de invitati din strainatate, programate a se desfasura în perioada urmatoare. Cursurile vizeaza competente esentiale, solicitate frecvent de mediul de afaceri: creativitate si inovare, abilitati de comunicare, tehnici de networking, abilitati antreprenoriale.
  Pentru detalii suplimentare accesati pagina web a proiectului - http://spredi.rau.ro/, sectiunea CURSURI (http://spredi.rau.ro/?page_id=201).

  Persoana de contact:
  Ramona GRIGORE - Expert constientizare, recrutare grup tinta (Universitatea Romano-Americana), telefon: 0372.120.121, e-mail: [email protected].

  Cursurile sunt organizate în cadrul proiectului cu titlul "Asigurarea competentelor corespunzatoare cerintelor pietei muncii prin programe de studii de excelenta cu dimensiune internationala", cod contract POSDRU/156/1.2/G/134518, implementat de Universitatea Romano-Americana, în colaborare cu Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj si Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu-Jiu.

  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.


  Apasati pentru varianta marita

  Curs REALITY - TEST LABS for ENTREPRENEURIAL IDEAS (POSDRU/156/1.2/G/134518)

  In perioada 10 - 21 noiembrie, profesorul HANS ZWAGA va sustine cursul REALITY - TEST LABS for ENTREPRENEURIAL IDEAS.

  Pentru detalii suplimentare accesati pagina web a proiectului - http://spredi.rau.ro/, sectiunea CURSURI (http://spredi.rau.ro/?page_id=201).

  Persoana de contact:
  Ramona GRIGORE - Expert constientizare, recrutare grup tinta (Universitatea Romano-Americana), telefon: 0372.120.121, e-mail: [email protected].

  Cursul este organizat în cadrul proiectului cu titlul "Asigurarea competentelor corespunzatoare cerintelor pietei muncii prin programe de studii de excelenta cu dimensiune internationala", cod contract POSDRU/156/1.2/G/134518, implementat de Universitatea Romano-Americana, în colaborare cu Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj si Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu-Jiu.

  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.


  Apasati pentru varianta marita

  Cursuri de Receptioner, Agent de Turism-Ghid, Manager in activitatea de turism

  Departamentul de Formare Continua din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza incepand din acest an cursuri de calificare, specializare, perfectionare in domeniul turismului, raspunzand astfel cerintelor legislative actuale privind angajarile la nivelul unitatilor hoteliere, agentiilor de turism, dar si altor segmente ale industriei.

  Inscrieri pana la data de 30 noiembrie 2014.

  Informatii legate de inscrierea la cursuri:
  Telefon: 0372.120.111, 0722.953.514
  Email: [email protected]
  Email: [email protected]
  Clinica Juridica "Respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilitati mintale institutionalizate"
  (POSDRU 132920)


  Studentii interesati de problematica respectarii drepturilor persoanelor institutionalizate sunt invitati luni, 10 noiembrie 2014, la Universitatea Româno-Americana, incepand cu ora 14:00, in sala 223, pentru a se implica in activitatile CLINICII JURIDICE "Respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilitati mintale institutionalizate", coordonata de catre Georgiana PASCU.


  Apasati pentru varianta marita


  Activitati din cadrul clinicii:

 • sesiuni de formare pentru studenti in prevederile Conventiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilitati, Protocolul Optional la Conventia Torturii si alte documente interne relevante în material respectarii drepturilor persoanelor cu dizabilitati mintale institutionalizate;
 • sesiuni de prezentare a instrumentelor care stau la baza documentarii unor potentiale cazuri de încalcari ale drepturilor omului;
 • sesiuni de prezentare Litigare strategica vs. Advocacy. Cum colaboram în respectarea drepturilor omului în institutii privative de libertate;
 • documentarea si pregatirea unei vizite de monitorizare, analiza jurisprudenta relevanta, elaborarea unui raport de vizita, documentarea pe baza de interviu a unor situatii de încalcare a drepturilor persoanelor cu dizabilitati intelectuale/probleme de sanatate mintala institutionalizate, etc.
 • implicarea în activitati de pregatire a primei Campanii nationale de advocacy pentru respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilitati mintale institutionalizate.


 • Clinica se adreseaza TUTUROR STUDENTILOR INTERESATI, indiferent de facultatea si universitatea de provenienta.


  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Programul impotriva Traficului de Persoane
  (POSDRU 132920)


  Programul impotriva Traficului de Persoane, dezvoltat in cadrul Centrului de Drepturile Omului si Migratie al Universitatii Romano-Americane, va invita marti, 11 noiembrie, la ora 12:00, in Amfiteatrul I la o prelegere despre "Realitatile traficului de persoane in Romania" cu Iana Matei.

 • Clip video - Iana Matei • Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Cursuri IATA/UFTAA Foundation

  Centrul ATC RAU organizeaza in perioada 19 ianuarie - 4 februarie 2015 un nou curs IATA/UFTAA Foundation.

  Acest curs se adreseaza celor care sunt in cautarea unei slujbe in industria turismului, consultantilor in turism, personalului din agentiile de turism sau din companiile aeriene. Beneficiind de recunoastere internationala, diploma IATA/UFTAA este necesara agentiilor de turism pentru a se acredita IATA, conform criteriilor specifice stabilite de catre IATA Romania.

  Pentru a putea participa la examenul din martie 2015, ultima data de inscriere este 25 noiembrie 2014.

  Pentru detalii suplimentare, pute?i consulta:
 • site-ul http://iata.rau.ro
 • pagina de Facebook:
  https://www.facebook.com/pages/ATC-RAU-Training-Center/492679847498840?ref=bookmarks


 • Pentru inscrieri, ne gasiti la:
  Telefon: +40 767 452 382
  E-mail: [email protected]
  Sala Montreal (427), etaj 4, corp B
  Atelier de lucru "Web Design - noi trenduri in UI/UX"
  (POSDRU 132920)


  Centrul de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor va invita sambata, 15 noiembrie 2014, incepand cu ora 10:00 la atelierul de lucru "Web Design - noi trenduri in UI/UX".

  Activitatea are loc in Sala MBA din campusul Universitatii Romano-Americane.

  Activitatile necesita aplicatiile software: Adobe Photoshop si Adobe Fireworks. Cursanti sunt rugati sa isi aduca propriile laptopuri.


  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Conferinta "Management, Leadership and Innovation towards a Better Changing World"

  In perioada 5-6 Noiembrie 2014, Universitatea Romano-Americana a fost pentru al doilea an consecutiv, gazda conferintei internationale "MANAGEMENT, LEADERSHIP AND INNOVATION TOWARDS A BETTER CHANGING WORLD".
  Reprezentanti ai mediului academic din Romania, Norvegia, Finlanda si Statele Unite ale Americii, precum si specialisti din mediul de business au raspuns provocarii de a dezbate noile tendinte si abordari din domenii diverse precum aviatia, turismul, anteprenoriatul etc.

  Prima zi a conferintei a fost dedicata prezentarii rezultatelor cercetarii stiintifice si dezbaterilor pe marginea subiectelor abordate. Peter Fischer (Arctic University of Norway), Oana Diaconu-Tigau (Recrutare Turism & Training) si Dorin Ivascu (Regional Air Suport) au fost invitatii speciali ai evenimentului. Ei au expus în prezentarile lor probleme actuale din domeniul transporturilor turistice aeriene (si impactul evolutiei acestora), al turismului (si importanta resursei umane de calitate) si al antreprenoriatului. S-a evidentiat importanta inovatiei în redefinirea societatii moderne si s-au lansat provocari stiintifice în zone de cercetare precum dezvoltarea sustenabila, tehnici inovative de analiza a datelor, tehnici de negociere etc.

  In cea de-a doua zi a conferintei a avut loc o dezbatere pe tema anteprenoriatului si a modalitatilor de finantare a companiilor mici si mijlocii. Invitatii speciali ai întalnirii au fost Lilian Onescu (Secretar General al Ministerului Fondurilor Europene), Cristian Laudoniu (Hub Romania) si Cristian Nicolae (John Maxwell Romania).
  Evenimentul a continuat cu doua workshop-uri paralele, avand ca teme: anteprenoriatul si resursele umane în turism. Workshop-ul "Continuous Innovation - Entrepreneurship as method" a fost moderat de profesorul Peter Fischer si a avut ca scop stimularea creativitatii si identificarea unor abordari inovative în vederea formarii viitorilor tineri anteprenori.
  Cel de-al doilea workshop, "Zone ale pietei muncii în turism. Unde ma potrivesc?", a fost centrat pe necesitatea existentei unei concordante între personalitatea candidatilor si jobul cautat. Oana Diaconu Tigau, moderatorul atelierului, a purtat discutii cu studentii referitoare la nevoia de angajati cu competente specifice pe zone diferite ale pietei de munca în turism, alegerea potrivita a jobului, precum si pregatirea interviului de angajare.

  La eveniment au participat aproximativ 100 de persoane din mediul academic si de business, precum si studenti si absolventi.


  Curs "The Art of Networking - Be a Best Performer"
  (POSDRU/156/1.2/G/134518)


  In perioada 18 - 28 noiembrie, profesorul FILIPE CARERRA va sustine cursul THE ART OF NETWORKING - BE A BEST PERFORMER.

  Pentru detalii suplimentare accesati pagina web a proiectului - http://spredi.rau.ro/, sectiunea CURSURI (http://spredi.rau.ro/?page_id=201).

  Persoana de contact:
  Ramona GRIGORE - Expert constientizare, recrutare grup tinta (Universitatea Romano-Americana), telefon: 0372.120.121, e-mail: [email protected].

  Cursul este organizat in cadrul proiectului cu titlul "Asigurarea competentelor corespunzatoare cerintelor pietei muncii prin programe de studii de excelenta cu dimensiune internationala", cod contract POSDRU/156/1.2/G/134518, implementat de Universitatea Romano-Americana, in colaborare cu Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj si Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu-Jiu.

  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.


  Apasati pentru varianta marita

  Burse de studii in Coreea de Sud

  Universitatea Dankook din Coreea de Sud ofera burse de studiu pentru studentii Universitatii Romano-Americane.

  Dosarul de candidatura:
  - cerere tip
  - copie dupa CI
  - curriculum vitae model europass cu poza (in engleza)
  - o scrisoare de recomandare
  - certificat de competente lingvistice (daca este cazul)


  Criterii de evaluare:
  - performante scolare
  - capacitate de comunicare in limba engleza
  - capacitate de comunicare in limba coreeana
  - participare la activitati extradidactice
  - seriozitate, credibilitate, motivatie
  - spirit de echipa

  Criterii de eligibilitate:
  - Studentii la programe de licenta, inscrisi la cursuri de zi (anul 1, 2 si 3) care: au media generala peste 7,50 si au toate examenele promovate.

  Inscrierea candidatilor va avea loc pana la data de: 28.11.2014 (vineri).

  Pentru inscriere sau alte informatii va asteptam la Departamentul de Studii Asiatice (Sala 322, etaj 3).
  Curs COMMUNICATING IN THE 21ST CENTURY (POSDRU/156/1.2/G/134518)

  In perioada 24 noiembrie - 04 decembrie 2014, profesorul FILIPE CARERRA va sustine cursul COMMUNICATING IN THE 21ST CENTURY.

  Pentru detalii suplimentare accesati pagina web a proiectului - http://spredi.rau.ro/, sectiunea CURSURI (http://spredi.rau.ro/?page_id=201).

  Persoana de contact:
  Ramona GRIGORE - Expert constientizare, recrutare grup tinta (Universitatea Romano-Americana), telefon: 0372.120.121, e-mail: [email protected].

  Cursul este organizat in cadrul proiectului cu titlul "Asigurarea competentelor corespunzatoare cerintelor pietei muncii prin programe de studii de excelenta cu dimensiune internationala", cod contract POSDRU/156/1.2/G/134518, implementat de Universitatea Romano-Americana, in colaborare cu Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj si Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu-Jiu.

  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.


  Apasati pentru varianta marita

  Baschet: URAganii vs. Agronomie

  Echipa de baschet a Universitatii Romano-Americane, URAganii!, intalneste joi, 27 noiembrie 2014, ora 20:15, echipa Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti. Partida are loc in Sala Agronomia.


  Apasati pentru varianta marita

  Facultatea de ETII la Targul de Turism al Romaniei

  In perioada 13-16 noiembrie 2014 s-a desfasurat in cadrul Romexo Targul de Turism al Romaniei.
  Pastrand obiceiul ultimilor ani Universitatea Romano-Americana, reprezentata de Facultatea de Economia Turismului Intern si International, a fost prezenta cu un stand pe parcursul celor 4 zile. Studentii si cadrele didactice s-au implicat in activ in actiunile desfasurate la standul universitatii, fiind un bun prilej pentru studenti de a intra in contact cu posibilii angajatori (agentii de turism, hoteluri etc.).

  Standul Universitatii Romano-Americane s-a bucurat de atentia vizitatorilor, mai ales a celor tineri, dornici de perfectionare in domeniu pentru optiunea master si licenta, dar si a specialistilor care au oferit cunostintele lor in domeniu turismului ori de cate ori a fost posibil.
  Studentii participanti la acest eveniment s-au bucurat de sprijinul nemijlocit al conducerii universitatii, in special al domnului Rector, prof.univ.dr. Ovidiu Folcut, precum si al doamnei Decan al Facultatii de Economia Turismului Intern si International, conf.univ.dr. Emilia Gabroveanu.


  Curs interactiv "Rolul inteligentei emotionale in solutionarea conflictelor"
  (POSDRU 132920)


  Centrul de Negociere si Mediere din cadrul Universitatii Romano-Americane va invita sa participati la cursul interactiv "Rolul inteligentei emotionale in solutionarea conflictelor", curs axat pe componenta de mediere a centrului.

  Cursul va avea loc miercuri, 26.11.2014, in intervalul 12:00-15:00 in sala 223, fiind sustinut de catre doamna Katalin Kibedi, expert in cadrul centrului si specialist cu deosebita experienta in domeniu (23 de ani ca procuror si 4 ca secretar de stat in Ministerul Justitiei).

  Pe langa cunostintele interesante pe care le veti acumula, Centrul de Negociere si Mediere va ofera si un atestat de participare la acest curs pentru a va imbogati CV-ul.


  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  "Drepturile solicitantilor de azil in Romania" - curs interactiv
  (POSDRU 132920)


  Centrul de Drepturile Omului si Migratie va invita Marti, 2 decembrie 2014, de la ora 12:00, in sala Amfiteatru 1 la cursul interactiv sustinut de Cristina Bunea, Coordonatorul Departamentului Juridic al Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati din Romania.


  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  "Coruptia - o provocare a respectarii statului de drept" - eveniment din seria AmericanDay!
  (POSDRU 132920)


  Centrul de Drepturile Omului si Migratie va invita Joi, 4 decembrie 2014, de la ora 10:30, in Sala Senatului la evenimentul "Coruptia - o provocare a respectarii statului de drept" - eveniment organizat in cadrul suitei de evenimente AmericanDay! la Universitatea Romano-Americana.

  Invitatul principal al evenimentului este dna. Marisa MacIssac, Rule of Law Officer in cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti.
  Expertiza invitatei include activitati de profil, ca reprezentant al SUA in Skopje (Macedonia) si Hyderabad (India). Inainte de a se alatura Departamentul de Stat al SUA, Marisa a fondat si condus o afacere in domeniul turistic pe insula Maine, locul ei de resedinta. Marisa a absolvit programul de studii de licenta Bachelor of Humanities and Arts in 20th Century Visual Culture in cadrul prestigioasei universitati Carnegie Mellon precum si programul de masterat European Studies in cadrul Zentrum für Europaische Integrationsforschung al universitatii Rheinische Friedrich-Wilhelms Universität din Bonn, Germania. Vorbeste fluent limba germana, ceha si macedoneana.


  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  "Principiul statului de drept: Rechtsstaat comparat cu Rule of Law" - masa rotunda
  (POSDRU 132920)


  Centrul de Drepturile Omului si Migratie va invita luni, 8 decembrie 2014, de la ora 10:30, in Sala Senatului la masa rotunda "Principiul statului de drept: Rechtsstaat comparat cu Rule of Law".

  Invitatul principal al evenimentului este dl. Thorsten Geissler, Director al Programului Statul de Drept pentru Sud-Estul Europei, Fundatia Konrad-Adenauer.

  Invitatul este de profesie avocat si conduce sub egida Fundatiei Konrad Adenauer Programul Statul de Drept pentru Sud-Estul Europei din decembrie 2010. Are o importanta cariera politica in Germania, unde a fost Senator pentru Mediu, Securitate si Ordine Publica precum si vice-primar al orasului Lubeck si membru al Legislativului Statului Schleswig-Holstein. Expertiza sa principala este axata pe dreptul constitutional german, dreptul mediului, afaceri interne si numiri judiciare.


  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Curs interactiv "Business and Ethics"
  (POSDRU/156/1.2/G/132920)


  Centrul pentru Oratorie si Dezbateri din cadrul Universitatii Romano-Americane, centru dezvoltat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in Invatamantul Superior si Succes pe Piata Muncii - POSDRU/156/1.2/G/132920", organizeaza pe parcursul acestui semestru academic, in parteneriat cu "Umanager", un curs interactiv pe teme de etica in afaceri.

  A treia intalnire are loc in data de 26 noiembrie 2014, de la ora 17:00, in Sala Senatului. Invitatul special al cursului este Dl. Steven van Groningen, Presedinte si CEO al Raiffeisen Bank Romania, una dintre cele mai mari banci din Romania.

  Programul "Umanager" este organizat ca o serie de ateliere de lucru, sustinute de reputati oameni de afaceri si antreprenori care au construit afaceri puternice in Romania si care au reusit sa faca fata cu succes crizei economice.
  Programul incearca sa coaguleze o comunitate care sa foloseasca etica in afaceri ca model de activitate profesionala, adresandu-se atat oamenilor de afaceri cat si studentilor interesati de construirea unei cariere solide si de succes.


  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Un prim castigator in cadrul concursului "Gandeste Drept. Informeaza-te". Concursul continua!

  Universitatea Romano-Americana este partener al Revistei Capital si al Fundatiei Nadia Comaneci in proiectul "Gandeste Drept. Informeaza-te".
  Tinerii ambitiosi si talentati au ocazia sa se afirme pentru a deveni jurnalisti economici de prestigiu facand primii pasi spre jurnalismul economic. Programul se va desfasura in perioada 20 octombrie 2014 - 20 martie 2015 si va include un numar de 7 teme diferite pe segmentul economic, teme care vor fi anuntate pe parcurs.

  Avem placerea de a felicita un tanar jurnalist economic in devenire, domnul Razvan Petru Munteanu, masterand in cadrul programului Managementul Strategic al Firmei din cadrul Universitatii Romano-Americane.
  Articolul sau "Am 20.000 de euro. Cum îi investesc?" a fost intre cele mai bune din concurs, fiind publicat in editia electronica a Revistei Capital.

  Cea de a doua tema din cadrul concursului este:
 • "Aderarea Romaniei la zona euro. Care credeti ca vor fi efectele, dificultatile sau provocarile procesului de adoptare a monedei unice europene de catre tara noastra"


 • Articolele pe aceasta tema trebuie trimise la adresa de email: [email protected], pana la data de 8 decembrie.  DECEMBRIE 2014

  Cursul interactiv "Inteligenta emotionala in abordarea conflictelor. Trei instrumente de lucru" (POSDRU 132920)

  Centrul de Negociere si Mediere organizeaza in data de 3.12.2014, in intervalul orar 12:00 - 15:00, Sala 223, cursul "Inteligenta emotionala in abordarea conflictelor. Trei instrumente de lucru", sustinut de catre domnul Daniel Vieru, mediator si psihoterapeut.
  Cursul se axeaza pe aplicatii practice si se va finaliza printr-un certificat de participare.


  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Concurs de Tranzactionare Online
  (POSDRU 132920)


  Centrul de Piete Financiare Interne si Internationale (http://pietefinanciare.rau.ro) organizeaza un CONCURS DE TRANZACTIONARE in mediul virtual in perioada 10 decembrie 2014 - 10 ianuarie 2015.

  Evenimentul se adreseaza tuturor studentilor si masteranzilor, indiferent de facultatea si universitatea de provenienta.

  Participarea la CONCURSUL DE TRANZACTIONARE este gratuita.

  CONCURS DE TRANZACTIONARE este un proces simulat de tranzactionare pe pietele financiare internationale prin utilizarea platformei de tranzactionare online Startrade 360 (varianta demo), apartinand SSIF Tradeville S.A..
  Concursul se va desfasura intr-o singura etapa, iar participantii care ocupa primele 4 pozitii in clasamentul final al Concursului vor primi fiecare premii in valoare de 1.250 lei (premiu acordat direct in bani).
  La deschiderea conturilor de tranzactionare participantii vor primi o suma virtuala de 20.000 EUR pe care o vor folosi ca sursa de finantare a tranzactiilor pe pietele financiare. Scopul participantilor va fi obtinerea pana la sfarsitul perioadei de concurs a celei mai mari valori a portofoliului individual.
  Juriul Concursului va fi alcatuit din trei specialisti din domeniul financiar-bancar.
  Ierarhizarea participantilor se va face in ordinea descrescatoare a valorii portofoliilor individuale, rezultand astfel clasamentul final al Concursului.
  Valoarea totala a premiilor este de 5.000 lei.

  Dupa deschiderea contului de utilizator, participantii vor completa FORMULARUL DE INSCRIERE.
  In urma completarii formularului de inscriere, participantul se va prezenta personal la sediul Universitatii Romano-Americane, din bd. Expozitiei nr.1B, sector 1 Bucuresti, corp B, etaj 1, sala 119, pentru a completa in original toate documentele care sa ateste incadrarea sa in grupul tinta al proiectului, conform solicitarilor OIPOSDRU (Formular inregistrare grup-tinta, Declaratie de consimtamant, Adeverinta de student/masterand pentru participanti din afara Universitatii Romano-Americane, copie CI).
  Prin inscrierea la concurs, participantul declara expres ca a citit, a inteles si este de acord cu termenii si conditiile prevazute in METODOLOGIA DE CONCURS.


  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Cerc de Drept comercial

  Luni, 8 decembrie 2014, ora 18:00, sala 211, se va desfasura primul Cerc de Drept comercial din acest an universitar.

  Tema dezbaterilor: The Corporate Veil sau rolul personalitatii juridice a societatilor comerciale.
  Interviul de selectie - cheia catre succesul in cariera! (POSDRU 132920)

  Centrul de Piete Financiare Interne si Internationale te invita marti, 9.12.2014, in intervalul 15:00 - 18:00, in sala 017, la trainingul "Interviul de selectie - cheia catre succesul in cariera!", sustinut de catre Gabriel Chicioreanu, Fondator si Trainer 4CAREER.

  Evenimentul este GRATUIT si se adreseaza tuturor studentilor si masteranzilor, indiferent de facultatea si universitatea de provenienta.
  Inscrierea se face pana duminica, 7.12.2014, prin completarea formularului online:
  http://bit.ly/1yhhHZK

  Gabriel Chicioreanu este certificat GCDF (Global Career Development Facilitator) si membru activ al departamentului de Consiliere in Cariera si al departamentului de Etica, Standarde si Supervizare din cadrul Asociatiei Consilierilor din Romania (ACROM).

  Ce vei afla la training:
  - Pasi cheie de succes la interviu!
  - Intrebari si raspunsuri posibile la interviu!
  - Ce nu trebuie sa faci la un interviu!
  - Principii de baza pentru un CV bun!
  - Greseli de evitat in scrisoarea de intentie!

  In urma exercitiilor de autocunoastere si punere in practica a celor invatate, nu vei mai spune niciodata:
  - "Am experienta pe un post similar si totusi nici macar nu mi-au citit CV-ul".
  - "Am fost la interviu si nu am mai primit niciun raspuns de la compania respectiva, sigur au angajat pe altcineva".
  - "Am cerut un salariu prea mare si de aceea nu m-au angajat".


  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Finala Turneului Campionilor in Dezbateri
  (POSDRU 132920)


  Avem placerea de a va invita la Finala Turneului Campionilor in Dezbateri, eveniment organizat in parteneriat de ARDOR si Centrul de Oratorie si Dezbateri din cadrul Universitatii Romano-Americane.
  Evenimentul va avea loc luni, 8 decembrie, de la ora 18:00 in Aula Bibliotecii Centrale Universitare 'Carol I' din Bucuresti (Calea Victoriei 88).

  Turneul Campionilor in Dezbateri reuneste cele mai bune 8 echipe de dezbateri de studenti din Romania care timp de 2 zile dezbat impreuna pe teme de actualitate din politica, economie sau social.
  Tema dezbaterii din Finala ce se va disputa intre cele mai bune 4 echipe este "Ar trebui desfiintata imunitatea parlamentara".


  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Sesiune de training - acces la baze de date in format electronic

  Universitatea Romano-Americana va invita luni, 8.12.2014, de la ora 10:30, in Sala de Lectura, pentru o sesiune de instruire privind continutul, modul de utilizare si instrumentele oferite de fiecare resursa electronica de documentare accesibila prin intermediul ANELIS PLUS (Asociatia Universitatilor, Institutelor de Cercetare-Dezvoltare si Bibliotecilor Centrale Universitare din Romania).

  Tema acestei sesiuni de instruire este "Acces electronic la literatura stiintifica pentru sustinerea si promovarea sistemului de cercetare si educatie din Romania".


  Apasati pentru varianta marita

  Curs interactiv "Negocierea, invatata cu ajutorul jocurilor si aplicatiilor practice" (POSDRU 132920)

  Studentii si masteranzii care doresc sa acumuleze noi cunostinte legate de procesul de negociere intr-o maniera interactiva, sunt invitati sa participe miercuri, 10.12.2014, in intervalul orar 13:30 - 15:30, la cursul "Negocierea, invatata cu ajutorul jocurilor si aplicatiilor practice".

  Cursul va fi sustinut de catre dl. Valeriu Potecea, decanul Facultatii de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale din cadrul Universitatii Romano-Americane. Pentru participarea la acest curs, Centrul de Negociere si Mediere va ofera posibilitatea obtinerii unui certificat de participare care poate imbunatati CV-ul dumneavoastra.


  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Scoala decizionala a Universitatii Yale si metodologia de cercetare
  (POSDRU 132920)


  Centrul de Drepturile Omului si Migratie al Universitatii Romano-Americane organizeaza atelierul de lucru "Scoala decizionala a Universitatii Yale si metodologia de cercetare".

  Intalnirea de lucru are loc la Universitatea Romano-Americana, in Sala Senatului, in data de 12 decembrie 2014, incepand cu ora 15:30.

  Evenimentul abordeaza cele 8 valori umane pe care SNH le promoveaza, precum si cei 5 pasi utilizati in luarea deciziilor si in cercetare. Activitatea se va desfasura exclusiv in limba engleza, iar participantii sunt incurajati sa ia parte la dezbateri, dupa consultarea materialelor aflate in biblioteca electronica a Centrului.
  Se spune ca "secretul" care mentine, de peste 300 de ani, aceasta universitate in top il reprezinta insasi Scoala Hew Haven.
  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Dezbatere demonstrativa - castigatorii competitiei OXFORD IV – 2014!
  (POSDRU 132920)


  Centrul de Oratorie si Dezbateri, din cadrul Universitatii Romano-Americane, va invita sa participati la o noua dezbatere demonstrativa!

  Evenimentul are loc marti, 9 decembrie 2014, de la ora 10:30, in Sala 117.

  Dezbaterea demonstrativa va beneficia de aportul castigatorilor competitiei OXFORD IV – 2014!


  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Impreuna impotriva traficului de persoane: provocari si realitati practice

  Centrul European pentru Educatie si Cercetare Juridica si Fundatia Friedrich Ebert Romania - cu sprijinul Ambasadei Republicii Federale Germane, Ambasadei Olandei si al Universitatii Romano-Americane - organizeaza prima editie a evenimentului "Impreuna impotriva traficului de persoane: provocari si realilati practice", care va avea loc la hotelul Crowne Plaza din Bucuresti, in data de 10 decembrie 2014, incepand cu ora 9:00.

  Evenimentul abordeaza provocarile cu care se confrunta principalii actori implicati in prevenirea si combaterea traficului de persoane sau protectia victimelor din Romania, Germania si Olanda.

  Participantii sunt incurajati sa ia parte la dezbateri, respectand regulile Chatham House. Dezbaterea se va desfasura in limba romana, cu traducere in engleza. Evenimentul reuneste reprezentanti ai ONG-urilor, magistrati si ofiteri de politie, avocati, cercetatori, precum si diplomati straini.

  Coordonator proiect: lect.univ.dr. Silvia Tabusca
  Sesiunea Cercurilor Stiintifice Studentesti - Decembrie 2014

  Studentii si masteranzii Universitatii Romano-Americane sunt invitati sa participe la Sesiunea Cercurilor Stiintifice Studentesti - Decembrie 2014.
  Lucrarile pe sectiuni, pentru studentii din ciclul de licenta, incep de la ora 9:00, pe data de 10 decembrie 2014.


  Concurs de Tranzactionare Online - prelungire inscrieri
  (POSDRU 132920)


  La cererea studentilor si masteranzilor interesati de CONCURSUL DE TRANZACTIONARE organizat de catre Centrul de Piete Financiare Interne si Internationale (http://pietefinanciare.rau.ro), s-a prelungit perioada de inscrieri pana in data de 16 decembrie 2014.
  Concursul se va desfasura in mediul virtual in perioada 17 decembrie 2014 - 17 ianuarie 2015.

  Evenimentul se adreseaza tuturor studentilor si masteranzilor, indiferent de facultatea si universitatea de provenienta.

  Participarea la CONCURSUL DE TRANZACTIONARE este gratuita.

  CONCURS DE TRANZACTIONARE este un proces simulat de tranzactionare pe pietele financiare internationale prin utilizarea platformei de tranzactionare online Startrade 360 (varianta demo), apartinand SSIF Tradeville S.A..
  Concursul se va desfasura intr-o singura etapa, iar participantii care ocupa primele 4 pozitii in clasamentul final al Concursului vor primi fiecare premii in valoare de 1.250 lei (premiu acordat direct in bani).
  La deschiderea conturilor de tranzactionare participantii vor primi o suma virtuala de 20.000 EUR pe care o vor folosi ca sursa de finantare a tranzactiilor pe pietele financiare. Scopul participantilor va fi obtinerea pana la sfarsitul perioadei de concurs a celei mai mari valori a portofoliului individual.
  Juriul Concursului va fi alcatuit din trei specialisti din domeniul financiar-bancar.
  Ierarhizarea participantilor se va face in ordinea descrescatoare a valorii portofoliilor individuale, rezultand astfel clasamentul final al Concursului.
  Valoarea totala a premiilor este de 5.000 lei.

  Dupa deschiderea contului de utilizator, participantii vor completa FORMULARUL DE INSCRIERE.
  In urma completarii formularului de inscriere, participantul se va prezenta personal la sediul Universitatii Romano-Americane, din bd. Expozitiei nr.1B, sector 1 Bucuresti, corp B, etaj 1, sala 119, pentru a completa in original toate documentele care sa ateste incadrarea sa in grupul tinta al proiectului, conform solicitarilor OIPOSDRU (Formular inregistrare grup-tinta, Declaratie de consimtamant, Adeverinta de student/masterand pentru participanti din afara Universitatii Romano-Americane, copie CI).
  Prin inscrierea la concurs, participantul declara expres ca a citit, a inteles si este de acord cu termenii si conditiile prevazute in METODOLOGIA DE CONCURS.


  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Cursuri IATA Foundation

  Centrul IATA din cadrul Universitatii Romano-Americane anunta lansarea urmatoarei serii de cursuri IATA Foundation.

  Cursul se va desfasura in perioada 19 ianuarie - 4 februarie 2015.
  Inscrierile se fac pana la data de 18 decembrie 2014.
  Curs Intensiv "Separation of Powers and Individual Rights under the United States Constitutional Law" (POSDRU 132920)

  Centrul pentru Drepturile Omului si Migratie organizeaza cursul intensiv "Separation of Powers and Individual Rights under the United States Constitutional Law", sustinut de domnul Siegfried Wiessner, Professor of Law in cadrul St. Thomas University School of Law, Fondator si Director al Programelor de LL.M si J.S.D in "Intercultural Human Rights".

  Cursul este gratuit si se adreseaza tuturor studentilor si masteranzilor, indiferent de universitatea si facultatea de provenienta.
  Participantii vor primi Certificate de Participare la incheierea cursului.

  Inscrierea se realizeaza online la adresa: http://bit.ly/1vSTzjz

  Dintr-o perspectiva comparativa, cursul este construit pentru a introduce problematica dreptului constitutional american, incluzand structura si filosofia de guvernare, impartirea puterilor in stat la nivel horizontal, vertical si federal, precum si drepturile individuale.

  15 DECEMBRIE 2014, Tematica:
  • Genesis, Theory and Relevancy of the Constitution: The Road Toward Dual Sovereignty
  • Federalism: Vertical Separation of Powers
  • Horizontal Separation of Powers

  16 DECEMBRIE 2014, Tematica:
  • Individual Rights: Selected Issues
  • The First Amendment
  • The Second Amendment: A Uniquely American Right
  • Equal Protection: Tiers of Review and Fundamental Rights
  • Substantive Due Process: The Evolution of the Privacy Right

  Informatii aditionale despre profesorul SIEGFRIED WIESSNER
  http://legal.un.org/avl/ls/Wiessner_HR.html


  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Spectacol caritabil - CS-URA

  Perioada colindelor este aici, iar CS-URA are placerea de a va invita la deja traditionalul spectacol caritabil din incinta universit??ii noastre.
  Muzica folk, colindele si atmosfera de sarbatoare vor fi la ele acasa in foaierul Universitatii Romano-Americane (Parter, Corp B).

  Astfel, va dam intalnire LUNI, 15 decembrie 2014, de la ora 17:00 si e important sa tineti seama ca va pregatim multe alte surprize, pentru ca spiridusii mosului nu stau degeaba.

  Va asteptam cu drag!

 • Facebook Event


 • Apasati pentru varianta marita

  Spectacol de Craciun pentru Copii - 2014

  Traditionalul Spectacol de Craciun dedicat copiilor Universitatii Romano-Americane se va desfasura si anul acesta, pe 15 decembrie, incepand cu ora 11:00, in corpul B, parter.


  Apasati pentru varianta marita

  Curs intensiv "Aplicatii practice - Teste de evaluare a primelor doua tipuri de aptitudini: constientizarea de sine si autoreglarea" (POSDRU 132920)

  Centrul de Negociere si Mediere organizeaza miercuri, 17 decembrie 2014, intre orele 12:00 - 15:00 in sala 223, cursul intensiv "Aplicatii practice - Teste de evaluare a primelor doua tipuri de aptitudini: constientizarea de sine si autoreglarea".

  Aceasta activitate continua seria cursurilor legate de mediere sustinute de catre doamna Katalin Kibedi, expert in cadrul Centrului si specialist cu deosebita experienta in domeniu si pregateste participarea studentilor-cursanti pentru CONCURSUL DE MEDIERE din luna ianuarie cu premii in valoare de 5.000 lei.

  Participarea la curs este posibila doar in urma completarii formularului online:
  http://bit.ly/1so45Kn


  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Sarbatori Fericite!

  Universitatea Romano-Americana va ureaza Sarbatori Fericite!.


  Apasati pentru varianta marita
  © Universitatea Romano-Americana / Romanian-American University - Toate drepturile rezervate.

  Publicat la: 2015-01-01 (10595 citiri)

  [ Inapoi ]
    Check Google Page Rank   Contact administrator        URA Protectia Datelor