Acasa Admitere Contact Informatii
           Limba
Select Language:


           Noutati
Actualizare! Prelungirea suspendarii cursurilor fata-in-fata, incepand cu 18.05.2020
publicat: 2020-05-17

#StămAcasă - Sfaturi privind mişcarea şi nutriţia
publicat: 2020-04-14


           Incearca si tu!

           Cine e online
Exista in mod curent, 21 vizitator(i).Arhiva - 2015

IANUARIE 2015

Continua concursul "Gandeste Drept. Informeaza-te"

Universitatea Romano-Americana este partener al Revistei Capital si al Fundatiei Nadia Comaneci in proiectul "Gandeste Drept. Informeaza-te".

Tinerii ambitiosi si talentati au ocazia sa se afirme pentru a deveni jurnalisti economici de prestigiu facand primii pasi spre jurnalismul economic. Programul se va desfasura in perioada 20 octombrie 2014 - 20 martie 2015 si include un numar de 7 teme diferite pe segmentul economic, teme care vor fi anuntate pe parcurs.

Cea de a treia tema din cadrul concursului este:
 • "Digitalizarea in 2020 - cum va arata piata telecom observand actualele tendinte de schimbare, si care ar putea fi impactul acestor transformari pentru alte piete si pentru economie in general".


 • Articolele pe aceasta tema trebuie trimise la adresa de email: [email protected], pana la data de 8 ianuarie 2015.
  Reprogramare cursuri - 9 ianuarie 2015

  Reamintim ca intregul orar al cursurilor din data de 23 decembrie 2014 (marti) este reprogramat pentru data de 9 ianuarie 2015 (vineri).
  Concurs eUniversity!
  (POSDRU 132920)


  Centrul de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor are placerea sa va invite sa participati la concursul eUniversity!.

  Tema concursului este realizarea unei aplicatii utile mediului universitar (ca exemplu: catalog electronic, orar online, etc.).
  Aplicatia poate fi de orice tip (desktop, web, mobile, etc.), nefiind impuse conditii in legatura cu tehnologiile sau limbajele de programare folosite.
  Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati site-ul centrului: csi.rau.ro.


  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Burse Erasmus

  Universitatea Romano-Americana, prin intermediul "Biroului de Programe Comunitare - Erasmus", lanseaza o noua serie de oportunitati pentru burse de studiu.

  Afla cum:
  - erasmus.rau.ro
  - La Biroul 306 - Biroul Programe Comunitare

  Granturile Erasmus Studii sunt burse gratuite, disponibile in perioada semestrului 2 a anului universitar 2014-2015 si sunt finantate cu sume nerambursabile de bani.

  Pentru mai multe informatii ne gasiti la:
  - Biroul Programe Comunitare - Erasmus corpul C, etaj 3, birou 306
  - Telefon +40(0)372.120.115
  - Email: [email protected]
  Conferinta "Freudo-Marxismul: Noua utopie"

  In data de 30 ianuarie 2015, ora 16:00, Centrul de Economie Politica si Afaceri "Murray Rothbard" din cadrul Universitatii Romano-Americane impreuna cu Centrul de Cercetari in Relatii Economice Internationale din cadrul ASE va invita la Sala Senatului Universitatii Romano-Americane pentru conferinta "Freudo-Marxismul: Noua utopie" sustinuta de domnul Andrei Dirlau, doctorand al Universitatii 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, impreuna cu domnul prof.univ.dr. Alexandru Popovici de la Universitatea Romano-Americana si domnul asist.univ. Laurentiu Gheorghe de la Universitatea Bucuresti.


  Apasati pentru varianta marita

  Productie video - POSDRU/156/1.2/G/134518

  O reprezentare a obiectivelor si activitatile proiectului cu titlul "Asigurarea competentelor corespunzatoare cerintelor pietei muncii prin programe de studii de excelenta cu dimensiune internationala", Cod Contract: POSDRU/156/1.2/G/134518, implementat de Universitatea Romano-Americana din Bucuresti, in colaborare cu doua institutii de invatamant superior, Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj si Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu-Jiu.

  Pentru detalii suplimentare va rugam consultati pagina web a proiectului http://spredi.rau.ro.

  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.


  FEBRUARIE 2015

  Burse in cadrul Programului GE Foundation Scholar-Leaders

  Studentii Universitatii Romano-Americane pot acum aplica pana in data de 27 februarie 2015 pentru o BURSA in cadrul programului GE Foundation Scholar-Leaders Program.
  Programul se adreseaza doar studentilor din cadrul urmatoarelor institutii de prestigiu ale invatamantului superior romanesc:
 • Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi
 • Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca
 • Universitatea Romano-Americana din Bucuresti
 • Universitatea Politehnica din Timisoara
 • Universitatea Politehnica din Bucuresti


 • DE CE SA APLICI?
  - Bursa de 4000 USD
  - Program de Dezvoltare a abilitatilor de Conducere
  - Shadowing day alaturi de un manager din cadrul General Electric
  - Intrarea in cadrul Retelei Studentesti Central si Est-Europene

  CINE POATE APLICA?
  - studentii de anul II
  - domeniile: inginerie, tehnologii, economie si management
  - cei cu rezultate bune in activitatea academica
  - cei cu o buna cunoastere a limbii engleze

  Apasati aici pentru mai multe informatii si inscriere!
  STUDIOUL DE TEATRU al Universitatii Romano-Americane

  Universitatea Romano-Americana in parteneriat cu Teatrul Independentilor Profesionisti organizeaza STUDIOUL DE TEATRU al Universitatii Romano-Americane.
  Participantii vor avea acces la perspective inedite asupra procesului de comunicare, controlului emotiilor, lucrului in echipa, sincronizarii abilitatilor fizice cu cele intelectuale, precum si asupra exprimarii dezinvolte si increderii in sine.

  Prima intalnire (preselectia) va avea loc in data de 25 februarie 2015, de la ora 16:30 in sala 017.
  Inscrierile se fac online pana la data de 23 februarie 2015, prin intermediul unui formular de inscriere online.


  Apasati pentru varianta marita

  Workshop "Useful Formulae and Trends for Sustainable, Above Average Growth and Profitability - The Modern CEO's Tools Post Crisis"

  Avem placerea de a va invita sa luati parte, in perioada 23 - 25 februarie 2015, la workshop-ul "Useful Formulae and Trends for Sustainable, Above Average Growth and Profitability - The Modern CEO's Tools Post Crisis" desfasurat sub egida Centrului de Studii Aplicative pentru Antreprenoriat, Afaceri Internationale si Inovare.

  Workshop-ul este organizat in cadrul proiectului cu titlul "Asigurarea competentelor corespunzatoare cerintelor pietei muncii prin programe de studii de excelenta cu dimensiune internationala", Cod Contract: POSDRU/156/1.2/G/134518, implementat de Universitatea Romano-Americana din Bucuresti, in colaborare cu doua institutii de invatamant superior, Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj si Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu-Jiu.

  Pentru detalii suplimentare va rugam consultati pagina web a proiectului: http://spredi.rau.ro/, sectiunea CURSURI.

  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.
  Apasati pentru varianta marita

  Concurs "Simulare mediere pe tipuri de conflicte selectare" (POSDRU 132920)

  Centrul de Negociere si Mediere din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza concursul cu titlul "Simulare mediere pe tipuri de conflict selectate" cu premii in valoare totala de 5.000 lei.
  Concursul se adreseaza tuturor studentilor si masteranzilor, indiferent de facultatea si universitatea de provenienta, participarea fiind GRATUITA.

  Concursul va avea loc in data de 25 februarie 2015, de la ora 11:00 in sala 223 din campusul Universitatii Romano-Americane (Bd. Expozitiei nr.1B, Bucuresti) si consta in doua etape:
  1. rezolvarea unor teste privind dezvoltarea inteligentei emotionale
  2. simulari de mediere pe tipuri de conflicte selectate
  Primii 12 concurenti in ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute la rezolvarea testelor de inteligenta emotionala vor fi selectati pentru etapa a doua. Castigatorii concursului vor fi selectati in ordinea descrescatoare a punctajelor primite la a doua etapa din partea comisiei de evaluare formata din specialisti in domeniu.

  Inscrierile se fac pana la data de 23 februarie 2015, in prima faza prin intermediul formularului de inscriere online (http://bit.ly/INSCRIERE-CONCURS-MEDIERE) si presupune luarea la cunostinta si acceptarea prevederilor Metodologiei de Concurs.
  Inscrierea la concurs este conditionata de existenta dosarului complet al participantului: Documentele mentionate trebuie depuse personal la sala 119 din campusul Universitatii Romano-Americane (Bd. Expozitiei nr.1B, sector 1, Bucuresti, Corp B, etaj 1).

  Mai multe detalii pe website-ul dedicat:
  http://cnm.rau.ro


  Apasati pentru varianta marita


  1 - formularul se completeaza/semneaza numai la momentul depunerii documentelor, in prezenta unui reprezentant al organizatorilor

  2 - studentii/masteranzii Universitatii Romano-Americane nu trebuie sa aduca adeverinta; la depunerea documentelor aceasta va fi generata din sistemul informatic integrat.

  Atelier de lucru "Aplicatii practice privind alte componente ale inteligentei emotionale: motivatia, empatia si abilitatile sociale" (POSDRU 132920)

  Centrul de Negociere si Mediere organizeaza o noua intalnire pentru aprofundarea cunostintelor practice in domeniul medierii. In data de 18 februarie 2015, in Sala 223, incepand cu ora 12:00, va avea loc atelierul de lucru "Aplicatii practice privind alte componente ale inteligentei emotionale: motivatia, empatia si abilitatile sociale".

  Activitatea este complet gratuita si deschisa oricarui student sau masterand, indiferent de universitatea de provenienta.
  Aceasta intalnire continua activitatile de pregatire pentru concursul organizat de catre Centrul de Negociere si Mediere in data de 25 februarie 2015, cu tema "Simulare mediere pe tipuri de conflicte selectare".


  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Curs in premiera - "CROAZIERELE, un altfel de turism"

  Universitatea Romano-Americana in parteneriat cu agentia de turism CROAZIERE.NET organizeaza in premiera primul curs dedicat segmentului turistic de croaziera.

  Cursul este recomandat cu precadere studentilor din an final si masteranzilor Facultatii de Economia Turismului Intern si International si va fi sustinut de catre domnul IOAN BASEA, manager CROAZIERE.NET in perioada 23 februarie - 4 mai 2015 de la ora 16:00 in sala 017.

  Puteti afla mai multe despre acest curs, domnul Ioan Basea si secretele turismului de croaziera din Revista Performance, editia curenta:
  http://issuu.com/performance-rau/docs/nr.40-feb-2015/24
  Structura curs: http://bit.ly/structura-curs-croaziere

  Inscrierile se fac pana la data de 21 februarie 2015, via email la [email protected]


  Apasati pentru varianta marita

  Concurs de Oratorie si Dezbatere - FIAT 2.0!
  (POSDRU 132920)


  Centrul de Oratorie si Dezbateri din cadrul Universitatii Romano-Americane, in parteneriat cu Asociatia Regionala de Dezbateri, Oratorie si Retorica - Muntenia si Asociatia de Educatie Sociala, organizeaza concursul national "FIAT 2.0".

  Competitia va avea loc in 21 si 22 februarie 2015, in campusul Universitatii Romano-Americane, incepand cu ora 10:00.
  Formatul competitiei este de tip "British Parliamentary", cu cate 4 echipe care dezbat in cadrul fiecarui meci. Competitia se desfasoara in limba engleza.
  Concursul se adreseaza tuturor studentilor si masteranzilor, indiferent de facultatea si universitatea de provenienta, participarea fiind GRATUITA iar premiile totale sunt in valoare de 5000 lei.

  Inscrierile sunt deschise pana pe 15.02.2015, si se realizeaza in prima faza prin trimiterea online a unui mesaj continand numele complete ale membrilor echipei si institutiile de invatamant de provenienta, catre adresa de posta electronica:
  [email protected]

  Participarea la concurs presupune existenta dosarului complet al participantului: Documentele mentionate trebuie depuse personal la organizatori.

  Mai multe detalii pe website-ul dedicat:
  http://oratorie.rau.ro


  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  1 - formularul se completeaza/semneaza numai la momentul depunerii documentelor, in prezenta unui reprezentant al organizatorilor

  2 - studentii/masteranzii Universitatii Romano-Americane nu trebuie sa aduca adeverinta; la depunerea documentelor aceasta va fi generata din sistemul informatic integrat.

  Dezbaterea "The U.S.- Romania Cooperation as NATO Allies in the Context of the Ukraine Crisis"
  (POSDRU 132920)


  Centrul de Drepturile Omului si Migratie va invita miercuri, 25 februarie 2015, de la ora 12:00, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane la evenimentul "The U.S.- Romania Cooperation as NATO Allies in the Context of the Ukraine Crisis".
  Dezbaterea este organizata in cadrul suitei traditionale de evenimente AmericanDay! la Universitatea Romano-Americana.

  Invitatul principal al evenimentului este domnul Joseph Trimble - adjunct al Sefului Sectiei Politice a Ambasadei SUA la Bucuresti.


  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Curs IATA/UFTAA Foundation

  Centrul IATA din cadrul Universitatii Romano-Americane oranizeaza in perioada 5 - 21 mai 2015 un nou curs "IATA/UFTAA Foundation".

  Termenul limita pentru inscrieri este 26 februarie 2015, in limita locurilor disponibile.

  Pentru detalii, va rugam sa vizitati website-ul dedicat:
  http://iata.rau.ro
  Atelierul de lucru "Avataruri ale corporatiei multinationale" (POSDRU 132920)

  Centrul de Oratorie si Dezbateri din cadrul Universitatii Romano-Americane, alaturi de Centrul de Cercetare in Relatii Economice Internationale (ASE) si Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard (URA), organizeaza vineri, 27 februarie 2015 incepand cu ora 16:00, un atelier de lucru axat be dezbaterea temei antreprenoriatului.
  In discutie va fi lucrarea: "Avataruri ale corporatiei multinationale. Exercitiu de analiza proprietariana".

  Referenti: Sorin Caiansi Radu Musetescu.
  Moderator: Aurelian Dochia
  Atelierul de lucru va avea loc in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane, din bd. Expozitiei nr.1B, sector 1, Bucuresti.

  Participarea este complet gratuita, fiind asteptati alaturi de noi atat studenti si masteranzi cat si reprezentanti ai mediului de afaceri si partenerilor sociali in educatie, cadre didactice si reprezentanti ai structurilor de conducere din diverse institutii de invatamant superior.


  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Concurs de procese simulate de Drept Comercial

  Facultatea de Drept a Universitatii Romano-Americane organizeaza un nou Concurs de procese simulate de Drept comercial!

  Concursul, aflat la editia a VI-a, se va desfasura in 4 aprilie 2015 la Tribunalului Bucuresti, si este destinat studentilor din anul III ai Facultatii de Drept, ce doresc sa experimenteze realitatea salilor de judecata din postura de avocat si judecator.
  Toti participantii primesc diplome de participare, iar cistigatorii vor primi premii si vor reprezenta Universitatea Romano-Americana la Concursul inter-universitar de procese simulate pe Dreptul Comercial ce se va desfasura la Curtea de Apel Bucuresti.

  Perioada de inscrieri: 23.02.2015 - 08.03.2015

  Persoana de contact: dna. asistent Claudia Son,
  email: [email protected]
  Clinici Juridice (POSDRU 132920)

  Centrul de Drepturile Omului si Migratie din cadrul Universitatii Romano-Americane va invita sa luati parte la activitatile practice dezvoltate in cadrul celor 4 clinici juridice organizate in semestrul II al acestui an universitar.

  La finalizarea activitatilor practice studentii vor primi atestate de participare si va exista posibilitatea incheierii de contracte de voluntariat.
  Orice persoana interesata, care are calitatea de student la cursuri universitare de licenta sau masterat in cadrul oricarei universitatii din Romania, se poate inscrie trimitand un e-mail la adresa de posta electronica:
  [email protected]


  Apasati pentru varianta marita


  Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Burse de practica prin programul Erasmus+ Plasamente!

  Afla cum:

  - Marti, 10 martie 2015, ora 12:00 la Sala 017 - Sesiune de Informare Erasmus
  - www.rau.ro, sectiunea Biroul Programe Comunitare - Erasmus
  - La Biroul 306 - Biroul Programe Comunitare

  Granturile Erasmus Plasamente sunt burse gratuite disponibile in perioada iunie-septembrie 2015 si sunt finantate cu sume cuprinse intre 650 si 700 euro pe luna. Participantii anteriori sunt acceptati in noul program Erasmus+.

  Pentru mai multe informatii ne gasiti la - Biroul Programe Comunitare - Erasmus corpul C, etaj 3, birou 306
  - Telefon +40(0)372.120.115
  - Email: [email protected]
  Vrei sa pleci in Europa cu bursa Erasmus+ Studii?

  Afla cum:

  - Marti, 10 Martie 2015, ora 12:00 la Sala 017 - Sesiune de Informare Erasmus
  - www.rau.ro, sectiunea Biroul Programe Comunitare - Erasmus
  - La Biroul 306 - Biroul Programe Comunitare

  Granturile Erasmus+ Studii sunt burse gratuite disponibile in anul universitar 2015-2016 si sunt finantate cu sume cuprinse intre 450 si 500 de euro pe luna. Participantii anteriori sunt acceptati in noul program Erasmus+.

  Pentru mai multe informatii ne gasiti la:
  - Biroul Programe Comunitare - Erasmus corpul C, etaj 3, birou 306
  - Telefon +40(0)372.120.115
  - Email: [email protected]
  Noi cursuri extracurriculare cu profesori de la universitati partenere

  Universitatea Romano-Americana ofera din nou studentilor sai posibilitatea de a participa la o serie de cursuri extracurriculare, desfasurate integral in limba engleza si predate de reputati profesori de la universitati partenere de prestigiu din SUA si Europa.

  • Curs: Useful Formulae and Trends for Sustainable, Above Average Growth and Profitability - the Modern CEO's Tools Post Crisis
   Profesor: Joanna Symms
   Program: 23 - 25 februarie 2015
   Orar: 16:00 - 19:00, Laborator MBA

  • Curs: Entrepreneurship, Technology and Innovation Management
   Profesor: Michael Witt
   Program: 2 - 6 martie 2015
   Orar: 16:30 - 19:30, Sala 427

  • Curs: Introduction to Fiction Writing
   Profesor: Preston Witt
   Program: 2 - 6 martie 2015
   Orar: 16:30 - 19:30, Laborator MBA

  • Curs: Financial Management *
   Profesor: Seyed Mehdian
   Program: 2 - 6 martie 2015
   Orar: 9:00 - 12:00, Laborator MBA

  • Curs: Applied Business Management
   Profesor: James McCollum
   Program: 9 - 20 martie 2015
   Orar: 9:00 - 12:00, Laborator MBA

  • Curs: Presentation Skills - Present to any kind of audience like a pro
   Profesor: Filipe Carrera
   Program: 16 - 25 martie 2015
   Orar: 9:00 - 12:00, Sala 327

  • Curs: Digital Marketing (Now Marketing is Social - Be a Marketer 2.0)
   Profesor: Filipe Carrera
   Program: 16 - 20 martie 2015
   Orar: 16:30 - 19:30, Sala 327

  • Curs: Intercultural Communication
   Profesor: Nicholas Dima
   Program: 23 martie - 3 aprilie 2015
   Orar: 9:00 - 12:00, Sala 427

  • Curs: Global Business and the Sustainability Challenge
   Profesor: Nicholas Dima
   Program: 31 martie - 8 aprilie 2015
   Orar: 16:30 - 19:30, Sala 327

  • Curs: The World in the Era of Globalization
   Profesor: Nicholas Dima
   Program: 20 - 30 aprilie 2015
   Orar: 9:00 - 12:00, Sala 327
  Apasati pentru varianta marita


  * curs sustinut in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", cod proiect POSDRU/156/1.2/G/132920
  Concurs "Simulare mediere pe tipuri de conflicte selectare" - Etapa II (POSDRU 132920)

  Centrul de Negociere si Mediere din cadrul Universitatii Romano-Americane a organizat ETAPA I a concursului cu titlul "Simulare mediere pe tipuri de conflict selectate", cu premii in valoare totala de 5.000 lei.

  Etapa I a concursului a avut loc in data de 25 februarie 2015, de la ora 11:00 in sala 223 din campusul Universitatii Romano-Americane (Bd. Expozitiei nr.1B, Bucuresti) si a avut urmatorul rezultat:

  ETAPA a II-a a concursului va consta in proba de simulari de mediere pe tipuri de conflicte selectate.
  Concursului se va desfasura in data de 11 martie 2015, de la ora 11:00 in Sala 223 din campusul Universitatii Romano-Americane.

  Mai multe detalii pe website-ul dedicat:
  http://cnm.rau.ro


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  MARTIE 2015

  Concurs Procese Simulate
  (POSDRU/156/1.2/G/132920)


  Centrul de Drepturile Omului si Migratie din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza in data de 14 martie 2015, un Concurs de Procese Simulate, incepand cu ora 8:00.
  Concursul are premii totale de 5000 lei.

  Concursul se adreseaza tuturor studentilor si masteranzilor, indiferent de facultatea si universitatea de provenienta, participarea fiind GRATUITA.

  Inscrierea se face pana la data de 13 martie 2015, in prima faza prin intermediul inregistrarii online la una dintre adresele de posta electronica:
  [email protected] [email protected],
  si presupune luarea la cunostinta si acceptarea prevederilor Metodologiei de Concurs.

  Inscrierea la concurs este conditionata de existenta dosarului complet al participantului:
  • formular de inscriere la concurs
  • formular de grup-tinta
  • copie CI
  • adeverinta de student/masterand
  Documentele mentionate trebuie depuse personal la organizatori.

  Mai multe detalii pe website-ul dedicat: http://cdom.rau.ro


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Atelier de lucru "Repere de baza in solutionarea conflictelor prin mediere" (POSDRU 132920)

  Centrul de Negociere si Mediere din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza atelierul de lucru "Repere de baza in solutionarea conflictelor prin mediere". Activitatea se va desfasura in data de 4 martie 2015, de la ora 12:00 in sala 223.

  Activitatea este gratuita si deschisa oricarui student sau masterand, indiferent de unviersitatea de provenienta.

  Pentru castigatorii primei etape a concursului national organizat de catre Centrul de Negociere si Mediere, aceasta activitate este si o ultima repetitie inainte de etapa a II-a, finala a concursului, care va avea loc pe data de 11 martie 2015, de la ora 11:00, in sala 223.


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  CLINICI JURIDICE: Integritate publica si responsabilitate sociala & Dreptul migratiei
  (POSDRU 132920)


  Centrul de Drepturile Omului si Migratie organizeaza saptamanal, miercuri si joi, o serie de clinici juridice dedicate.

  Vrei sa afli mai multe lucruri practice despre integritate publica si responsabilitate sociala?
  Invatati despre transparenta decizionala, procesul politicilor publice, date deschise si accesul la informatiile publice (abilitati practice de redactare de cereri de informatii, de redactare de puncte de vedere privind proiectele de acte normative, de intelegere a mecanismelor administrative si politice de luare a deciziilor si modul legitim de influentare a acestor procese).
  Exercitiu de participare la o propunere de politica publica, strategie sau act normativ in domeniul eticii sau prevenirii coruptiei (studiu de caz pe o problema de actualitate).

  Vino alaturi de noi pe 4 martie 2015, de la ora 15:00 la 16:30, in Sala 223 ca sa experimentezi toate aceste lucruri direct!

  Vrei sa afli despre Dreptul migratiei?.
  Atunci te asteptam joi, 5 martie 2015, de la ora 10:30 la 12:00, in Sala 223, ca sa experimentezi direct, alaturi de specialisti in domeniu, aspecte privind: relevanta respectarii principiului nereturnarii, cetatenia si apatridia, migratia si terorismul sau mecanisme de protectie a drepturilor omului aplicabile migrantilor.


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  "START-UP ANTREPRENORIAL" (POSDRU 176/3.1/S/150369)

  Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala "Eleutheria" (CADI), Universitatea Romano-Americana (URA), Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu-Jiu (UCB) si SC Metodo Studii Consultanta Romania SRL (MSCR) selecteaza 400 de persoane cu varste de peste 18 ani, din regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia (judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea), care doresc sa initieze o activitate independenta sau sa-si dezvolte propria afacere, in vederea participarii la cursurile gratuite de competente antreprenoriale, organizate in cadrul proiectului Start Up Antreprenorial, finantat din Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) prin Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice AMPOSDRU. Dintre cele 400 de aplicatii selectionate, 200 vor fi destinate unor studenti cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani. Minimum 200 dintre cursantii selectionati vor fi femei. In procesul de selectie se va urmari o distributie proportionala pe regiuni si judete a aplicatiilor admise.

  Cursurile se vor derula in perioada martie-aprilie si vor fi sustinute in paralel in cele doua regiuni de implementare (Bucuresti-Ilfov, respectiv Sud-Vest Oltenia).

  Cei 400 de cursanti vor fi impartiti in 16 grupe, de maximum 25 de participanti, fiecare curs avand o durata de 5 zile. Pe toata durata cursurilor participantii vor beneficia de cazare si masa gratuite (acolo unde se impune), precum si de o subventie in valoare de 300 de lei, acordata pana la finalizarea proiectului. Persoanele care vor absolvi cursul, vor avea, ulterior, posibilitatea de a se inscrie intr-un concurs de idei de afaceri, la finalul caruia cele mai bune 40 de planuri, rezultate din evaluarea unui juriu de specialisti, vor beneficia de un ajutor de minimis in valoare de 25.000 de Euro, pentru a putea fi demarate in mod concret. Regulamentul de selectie al planurilor de afaceri, impreuna cu formularele tip de completat vor fi publicate pe website-urile proiectului si partenerilor in cursul lunii mai.

  Pentru orice informatii suplimentare si inscrierea la cursurile de formare din cadrul proiectului Start Up Antreprenorial, aplicantii vor trimite un e-mail, la adresa: [email protected] - Universitatea Romano-Americana, pana la data limita de 15 martie 2015. Aplicatia trebuie sa contina copia cartii de identitate, CV-ul candidatului, scrisoarea de intentie si adeverinta prin care sa se certifice calitatea de student, in formatul care poate fi descarcat mai jos. Documentele solicitate trebuie sa fie semnate, datate, scanate si dupa aceea trimise pe adresa de e-mail. Aplicatiile trimise prin alte mijloace sau care nu respecta formatul scrisorii de intentie nu vor fi luate in considerare. Persoanele selectate pentru cursurile de formare vor completa si semna, de asemenea, premergator participarii, urmatoarele documente: Formular de inregistrare a grupului tinta, Declaratie de consimtamant privind utilizarea datelor cu caracter personal, Declaratie privind disponibilitatea de participare la activitatile proiectului, Declaratie privind evitarea dublei finantari.

  Datorita perioadei scurte disponibile pentru selectie, aplicatiile depuse devreme vor avea prioritate. Pentru a asigura egalitatea de tratament a aplicantilor, intreaga corespondenta pe durata procesului de selectie se va desfasura exclusiv prin e-mail, la adresele indicate mai sus.

  Calendarul de recrutare a persoanelor care fac parte din grupul tinta:
  - inscrierea on-line pana la data de 15 martie 2015;

  - verificarea eligibilitatii persoanelor inscrise pe baza aplicatiilor trimise pe adresa de e-mail, evaluarea acestor aplicatii si selectia grupului tinta in perioada 16.03.2015 - 17.03.2015;

  - depunerea documentelor suplimentare necesare finalizarii inscrierii in grupul tinta in perioada 18.03.2015 - 20.03.2015.
  Profesori internationali de la universitati americane din TOP 5 - cursuri in domeniul dreptului si medierii
  (POSDRU/156/1.2/G/132920)


  Centrul de Drepturile Omului si Migratie din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza 2 cursuri intensive, sustinute de profesori de prestigiu din Statele Unite ale Americii, de la universitati de top in domeniu:
  Pentru mai multe infomatii va rugam accesati site-ul nostru:
  http://cdom.rau.ro

  Cursurile sunt complet gratuite pentru orice student sau masterand din Romania, indiferent de universitatea de provenienta, pe baza completarii unui formular de grup-tinta la inceperea activitatii.
  Persoanele care nu au calitatea de student sau masterand pot participa gratuit la aceste cursuri pe baza unui protocol-cadru semnat.
  Cursurile se finalizeaza cu atestat de absolvire individual.

  Pre-inscrierile se primesc online pe adresa de posta electronica:
  [email protected]


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Atelier de lucru "Elemente de eticheta si protocol" (POSDRU/156/1.2/G/132920)

  Centrul de Negociere si Mediere din cadrul Universitatii Romano-Americane te invita sa participi in data de 16 martie 2015 la workshopul "Elemente de eticheta si protocol".

  Cea care va deschide cutia cu informatii pentru noi este Sandra Gatejeanu-Gheorghe, director de protocol al Casei Regale a Romaniei si lector doctor in cadrul Institutului Diplomatic din Bucuresti.

  Inscrierile sunt deschise tuturor studentilor si masteranzilor dornici sa afle cum sa-si imbunatateasca conduita personala si profesionala, indiferent de universitatea de provenienta si se realizeaz? prin intermediul formularului online:
  http://bit.ly/workshop-eticheta-si-protocol.

  Workshopul va avea loc in campusul Universitatii Româno-Americane (Bld. Expozitiei nr.1B, sector 1), de la ora 18:00 in sala MBA (in zona bibliotecii, langa librarie).


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Curs Applied Business Management (POSDRU/156/1.2/G/134518)

  In perioada 09 martie - 20 martie 2015, profesorul James McCollum va sustine cursul Applied Business Management.

  Pentru detalii suplimentare accesati pagina web a proiectului - http://spredi.rau.ro/, sectiunea CURSURI (http://spredi.rau.ro/?page_id=201).

  Persoana de contact:
  Ramona GRIGORE - Expert constientizare, recrutare grup tinta (Universitatea Romano-Americana), telefon: 0372.120.121, e-mail: [email protected].

  Cursul este organizat in cadrul proiectului cu titlul "Asigurarea competentelor corespunzatoare cerintelor pietei muncii prin programe de studii de excelenta cu dimensiune internationala", cod contract POSDRU/156/1.2/G/134518, implementat de Universitatea Romano-Americana, in colaborare cu Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj si Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu-Jiu.

  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.
  AmericanDay - Atelierul de lucru "From E-Government to WE Government"
  (POSDRU/156/1.2/G/132920)


  Centrul de Drepturile Omului si Migratie din cadrul Universitatii Romano-Americane va invita la atelierul de lucru "From E-Government to WE Government".
  Activitatea se va desfasura in campusul Universitatii Romano-Americane, incepand cu ora 10:30, miercuri, 11 martie 2015, in Sala Senatului.

  Invitatii speciali ai evenimentului sunt:
  - Marisa Mac Isaac - Rule of Law Officer, Ambasada SUA la Bucuresti
  - Radu Puchiu - Secretar de Stat, Cabinetul Primului Ministru
  - Bogdan Gavrila - CRSC Europe  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Concurs "Simulare mediere pe tipuri de conflicte selectare" - CASTIGATORI (POSDRU/156/1.2/G/132920)

  Centrul de Negociere si Mediere din cadrul Universitatii Romano-Americane a organizat FINALA (etapa a II-a) a concursului national cu titlul "Simulare mediere pe tipuri de conflict selectate", cu premii in valoare totala de 5.000 lei.

  Felicitam castigatorii concursului, impreuna cu toti ceilalti finalisti, pentru prestatia deosebita din cadrul finalei desfasurate in data de 11 martie 2015, de la ora 11:00 in sala 223 din campusul Universitatii Romano-Americane. Rezultatele omologate de catre juriul competitiei sunt urmatoarele:
  Mai multe detalii pe website-ul dedicat:
  http://cnm.rau.ro

  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  URAganii - Campionatul Inter-universitar de baschet

  Echipa de baschet a Universitatii Romano-Americane - URAganii - continua isi continua parcursul in cadrul Campionatului National Universitar de Baschet:

  - Miercuri, 18 martie, ora 18:45, Sala Leu, URA vs. Politehnica

  - Vineri, 20 martie, ora 18:45, Sala Medicina, URA vs. UMF Carol Davila

  Mult succes URAganilor si invitam studentii si masteranzii sa ii sustina!


  Apasati pentru varianta marita

  Curs aplicativ "Etapele desfasurarii negocierilor comerciale internationale"
  (POSDRU/156/1.2/G/132920)


  In vederea pregatirii concursului "Simulari de negocieri comerciale", concurs cu premii in valoare totala de 5.000 lei ce va avea loc la sfarsitul lunii aprilie, Centrul de Negociere si Mediere din cadrul Universitatii Romano-Americane va invita sa participati la cursul gratuit "Etapele desfasurarii negocierilor comerciale internationale", sustinut de catre prof.univ.dr.Valeriu Potecea.

  Cursul va avea un pronuntat caracter aplicativ, fiind util oricarui student sau masterand pasionat de domeniul negocierilor internationale, indiferent de universitatea de provenienta.

  Acesta va avea loc in data de 17 martie 2015, de la ora 10:00 in sala 223 a campusului Universitatii Romano-Americane (Bld. Expozitiei, nr.1B).
  Pentru inscrieri va rugam sa completati urmatorul formular online: http://bit.ly/curs-negocieri-internationale

  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Targul de locuri de munca - RAU JOB FAIR 2015

  Universitatea Romano-Americana organizeaza editia a II-a a targului de joburi si internshipuri RAU JOB FAIR.

  Numeroase companii de top din domeniile financiar-bancar, turism, IT si juridic te asteapta pe 25 MARTIE 2015 intre orele 10:00 - 17:00 in campusul Universitatii Romano-Americane.
  Evenimentul cuprinde, pe langa activitatile clasice de recrutare si selectie, desfasurarea in paralel a unor workshopuri tematice.

  GRATUITA pentru oricare persoana (student, masterand sau absolvent, indiferent de universitatea de provenienta) si este posibila in urma completarii formularului de inscriere online:
  http://bit.ly/INSCRIERE-RJF-2015

  Detalii complete despre editia curenta:
  http://bit.ly/RAU-JOB-FAIR-2015


  Apasati pentru varianta marita

  MSc International Business & Entrepreneurship (POSDRU/156/1.2/G/134518)

  Programul de studii de masterat International Business & Entrepreneurship, cu predare in limba engleza, este dezvoltat in cadrul proiectului cu titlul "Asigurarea competentelor corespunzatoare cerintelor pietei muncii prin programe de studii de excelenta cu dimensiune internationala", cod contract POSDRU/156/1.2/G/134518, implementat de Universitatea Romano-Americana, in colaborare cu Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj si Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu-Jiu.

  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.


  Productie video prezentare proiect "Asigurarea competentelor corespunzatoare cerintelor pietei muncii prin programe de studii de excelenta cu dimensiune internationala (POSDRU/156/1.2/G/134518)

  Productia video este realizata in cadrul proiectului cu titlul "Asigurarea competentelor corespunzatoare cerintelor pietei muncii prin programe de studii de excelenta cu dimensiune internationala", cod contract POSDRU/156/1.2/G/134518, implementat de Universitatea Romano-Americana, in colaborare cu Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj si Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu-Jiu.

  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.


  Constituirea grupului tinta pentru proiectul "START-UP ANTREPRENORIAL" (POSDRU176/3.1/S/150369)

  Apasati pentru varianta marita

  Atelier de Leadership Moral "Etica si curaj in antreprenoriat"
  (POSDRU/156/1.2/G/132920)


  Centrul de Oratorie si Dezbateri din cadrul Universitatii Romano-Americane, in parteneriat cu Umanager, organizeaza un atelier de leadership moral institulat "Etica si curaj in antreprenoriat".

  Atelierul de lucru va avea loc in data de 2 aprilie 2015, intre orele 17:00 - 19:30, in Amfiteatrul I al Universitatii Romano-Americane.
  Activitatea este gratuita si deschisa oricarui student, masterand sau cadru didactic, indiferent de universitatea de provenienta. Reprezentanti ai mediului de afaceri, din orice domeniu, sunt de asemenea invitati sa participe. Participarea presupune apartenenta la grupul-tinta al proiectului *.

  Principalii invitati ai evenimentului sunt:
  - Wargha Enayati - Fondator al Retelei Private de Sanatate "Regina Maria"
  - Steven van Groningen - Presedinte si CEO al Raiffeisen Bank si Presedinte al Consiliului Investitorilor Straini
  - Silviu Hotaran - Managing Director al GKTI Semper Human, ex-CEO al Microsoft Romania
  - Septimiu Postelnicu - Vicepresedinte Executiv - Divizia Global Banking Services UniCredit Tiriac Bank

  Alaturi de participanti vor fi si o serie de alte nume de referinta din mediul de afaceri romanesc:
  - Dragos Anastasiu - Eurolines
  - Liviu Dragan - TotalSoft
  - Radu Florescu - Centrade Saatchi & Saatchi
  - Dragos Petrescu - CityGrill
  - Dr. Maria Pop - Centrul Medical Panduri
  - Mariuca Talpes - Softwin
  - Eugen Voicu - Certinvest
  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  * Studentii, masteranzii trebuie sa completeze un formular de grup-tinta (disponibil la organizatori) in cazul in care deja nu sunt inscrisi in proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920. Cadrele didactice si reprezentantii mediului de afaceri trebuie sa completeze un acord de colaborare in cadrul proiectului.

  Curs "Intercultural Communication" (POSDRU/156/1.2/G/134518)

  In perioada 23 martie - 03 aprilie 2015, profesorul Nicholas Dima sustine cursul Intercultural Communication.

  Pentru detalii suplimentare accesati pagina web a proiectului - http://spredi.rau.ro/, sectiunea CURSURI (http://spredi.rau.ro/?page_id=201).

  Persoana de contact:
  Ramona GRIGORE - Expert constientizare, recrutare grup tinta (Universitatea Romano-Americana), telefon: 0372.120.121, e-mail: [email protected].

  Cursul este organizat in cadrul proiectului cu titlul "Asigurarea competentelor corespunzatoare cerintelor pietei muncii prin programe de studii de excelenta cu dimensiune internationala", cod contract POSDRU/156/1.2/G/134518, implementat de Universitatea Romano-Americana, in colaborare cu Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj si Universitatea "Constantin Brancusi" din Tsrgu-Jiu.

  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.


  Apasati pentru varianta marita

  Atelier de lucru "Intreprinzatorul in firma internationala"
  (POSDRU/156/1.2/G/132920)


  Centrul de Oratorie si Dezbateri din cadrul Universitatii Romano-Americane, in parteneriat cu Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard si Centrul de Cercetare in Relatii Economice Internationale, organizeaza un atelier de lucru institulat "Intreprinzatorul in firma internationala". Atelierul de lucru este axat pe cartea "Intreprinzatorul in firma internationala. O teoretizare in traditia Scolii Austriece".

  Atelierul de lucru va avea loc in data de 3 aprilie 2015, incepand cu ora 16:00, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane.
  Activitatea este gratuita si deschisa oricarui student, masterand sau cadru didactic, indiferent de universitatea de provenienta. Reprezentanti ai mediului de afaceri, din orice domeniu, sunt de asemenea invitati sa participe. Participarea presupune apartenenta la grupul-tinta al proiectului *.

  Principalii invitati ai evenimentului sunt:
  - Vladimir Topan - Presedinte al Institutului Ludwig von Mises Romania
  - Dragos Bigu - Departamentul de Filosofie si Stiinte Socioumane, ASE Bucuresti
  - Costea Munteanu - Departamentul de Relatii Economice Internationale, ASE Bucuresti
  - Aurelian Dochia - Analist economic  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  * Studentii, masteranzii trebuie sa completeze un formular de grup-tinta (disponibil la organizatori) in cazul in care deja nu sunt inscrisi in proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920. Cadrele didactice si reprezentantii mediului de afaceri trebuie sa completeze un acord de colaborare in cadrul proiectului.

  Atelierul de lucru "Calea spre succes la feminin"
  (POSDRU/1.2/G/132920)


  Centrul de Negociere si Mediere din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza pe data de 31 martie 2015, incepand cu ora 12:00, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane, atelierul de lucru "Calea spre succes la feminin".

  Invitatele speciale ale evenimentului sunt:
  - Teodora Migdalovici - Fondator The Alternative School for Creative Thinking
  - Ana Wagner - Managing Partner, Wagner Arte
  - Irina Wagner - Managing Partner, Wagner Arte

  Activitatea este gratuita si deschisa oricarui student, masterand sau cadru didactic, indiferent de universitatea de provenienta. Reprezentanti ai mediului de afaceri, din orice domeniu, sunt de asemenea invitati sa participe. Participarea presupune apartenenta la grupul-tinta al proiectului *.


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  * Studentii/masteranzii trebuie sa completeze un formular de grup-tinta in cazul in care deja nu sunt inscrisi in proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920. Cadrele didactice si reprezentantii mediului de afaceri trebuie sa completeze un acord de colaborare in cadrul proiectului. Toate formularele sunt disponibile la organizatori.

  Atelier de lucru "Fonduri mutuale si oportunitati de investire"
  (POSDRU/1.2/G/132920)


  Centrul de Piete Financiare Interne si Internationale din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza pe data de 31 martie 2015, incepand cu ora 17:00, in Sala 223 din campusul universitatii, atelierul de lucru "Fonduri mutuale si oportunitati de investire".

  Invitatul special al evenimentului este:
  - Robert Burlan - Director Investitii - Raiffeisen Asset Management

  Va asteptam alaturi de noi pentru:
  - a intelege modul de functionare a fondurilor de investitii si a companiilor de asset management
  - prezentarea particularitatilor pietei locale a fondurilor de investitii
  - exemplificarea practica a strategiilor investitionale


  Activitatea este gratuita si deschisa oricarui student, masterand sau cadru didactic, indiferent de universitatea de provenienta. Reprezentanti ai mediului de afaceri, din orice domeniu, sunt de asemenea invitati sa participe. Participarea presupune apartenenta la grupul-tinta al proiectului *.


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  * Studentii/masteranzii trebuie sa completeze un formular de grup-tinta in cazul in care deja nu sunt inscrisi in proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920. Cadrele didactice si reprezentantii mediului de afaceri trebuie sa completeze un acord de colaborare in cadrul proiectului. Toate formularele sunt disponibile la organizatori.

  Dezbaterea "US Ballistic Missile Defense and Non-Proliferation Policy"
  (POSDRU/1.2/G/132920)


  In cadrul seriei de evenimente AmericanDay, organizate de catre Centrul de Drepturile Omului si Migratie din cadrul Universitatii Romano-Americane, va invitam sa participati la o noua dezbatere pe o tema extrem de actuala: "US Ballistic Missile Defense and Non-Proliferation Policy".
  Evenimentul are loc luni, 30 martie 2015, incepand cu ora 14:30, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane si este organizat in parteneriat cu Ambasada SUA la Bucuresti.

  Invitatul special al evenimentului este domnul Frank Rose - Assistant Secretary for Arms Control, Verification and Compliance.

  Activitatea este gratuita si deschisa oricarui student, masterand sau cadru didactic, indiferent de universitatea de provenienta. Reprezentanti ai mediului de afaceri, din orice domeniu, sunt de asemenea invitati sa participe.


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  Participarea presupune apartenenta la grupul-tinta al proiectului.
  Studentii/masteranzii trebuie sa completeze un formular de grup-tinta in cazul in care deja nu sunt inscrisi in proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920. Cadrele didactice si reprezentantii mediului de afaceri trebuie sa completeze un acord de colaborare in cadrul proiectului. Toate formularele sunt disponibile la organizatori.

  Curs IATA/UFTAA Foundation

  Centrul IATA din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza in perioada 5 - 21 Mai 2015 un nou curs IATA/UFTAA Foundation

  Termenul limita pentru inscrieri este 10 Aprilie 2015, in limita locurilor disponibile.

  Pentru detalii, va rugam sa vizitati website-ul dedicat:
  http://iata.rau.ro
  APRILIE 2015

  Conferinta "Uniunea Europeana - evolutii politice interne si externe"

  Luni 6 aprilie 2015, ora 12:00, va avea loc la Sala Senatului o conferinta cu tema "Uniunea Europeana - evolutii politice interne si externe".

  Programul conferintei include:

  - prezentarea cartii "Voyage to the Heart of Europe", dedicata unei retrospective a activitatii parlamentului European. Prezentarea va fi realizata de dl. Radu Negrea, responsabil cu Biroul extern al Grupului PPE din Romania;
  - expunerea cu tema "Uniunea Europeana - evolutii politice interne si externe", prezentata de dl. Traian Ungureanu, europarlamentar PNL din Grupul PPE din Parlamentul European, Vicepresedinte al Adunarii Parlamentare Euronest, membru in Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne;
  - Sesiune de intrebari si raspunsuri.

  Atelier de lucru "How to build cross-platform mobile games using Java and libgdx" (POSDRU/156/1.2/G/132920)

  Centrul de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor din cadrul Universitatii Romano-Americane va invita duminica, 5 aprilie 2015, intre orele 11:00 - 15:00, in Laboratorul 515 pentru a participa la un atelier de lucru interactiv intitulat "How to build cross-platform mobile games using Java and libgdx".

  Activitatea este gratuita si deschisa oricarui student, masterand sau cadru didactic, indiferent de universitatea de provenienta. Reprezentanti ai mediului de afaceri sunt de asemenea invitati sa participe.


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  Participarea presupune apartenenta la grupul-tinta al proiectului.
  Studentii/masteranzii trebuie sa completeze un formular de grup-tinta in cazul in care deja nu sunt inscrisi in proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920. Cadrele didactice si reprezentantii mediului de afaceri trebuie sa completeze un acord de colaborare in cadrul proiectului. Toate formularele sunt disponibile la organizatori.

  Concursul national "Simulari de negocieri comerciale"
  (POSDRU/156/1.2/G/132920)


  Centrul de Negociere si Mediere din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza concursul cu titlul "Simulari de negocieri comerciale", concurs cu premii in valoare totala de 5.000 lei.

  Concursul se adreseaza tuturor studentilor si masteranzilor, indiferent de universitatea de provenienta, participarea fiind GRATUITA.

  Prima etapa va avea loc in data de 28 aprilie 2015, de la ora 12:00, in sala 223 din campusul Universitatii Romano-Americane (Bld. Expozitiei nr.1B, Bucuresti) si consta in rezolvarea unor teste pe baza materialelor pregatitoare disponibile pe website-ul centrului:
  http://cnm.rau.ro

  Primii 12 concurenti in ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute vor fi selectati pentru etapa finala, ce presupune simularea unor negocieri comerciale. Castigatorii concursului vor fi selectati in ordinea descrescatoare a punctajelor primite la a doua etapa din partea comisiei de evaluare formata din specialisti in domeniu.

  Preinscrierea se realizeaza pana vineri, 24 aprilie 2015, prin intermediul formularului online:
  http://bit.ly/preinscriere-concurs-negociere
  si presupune luarea la cunostinta si acceptarea prevederilor Metodologiei de Concurs.

  Inscrierea la concurs este conditionata de existenta dosarului complet al participantului:
 • formular de inscriere la concurs
 • formular de grup-tinta1
 • copie CI
 • adeverinta de student/masterand2

 • Documentele trebuie depuse la sala 119 din campusul Universitatii Romano-Americane (Bld. Expozitiei nr.1B, Bucuresti) pana cel tarziu luni, 27 aprilie 2015, ora 16:0.


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  1 - formularul se semneaza la momentul depunerii documentelor, in prezenta unui reprezentant al organizatorilor
  2 - studentii/masteranzii Universitatii Romano-Americane nu trebuie sa aduca adeverinta; aceasta va fi generata din sistemul informatic integrat.
  Concursul national "Tranzactionare pentru studenti si masteranzi", editia a II-a
  (POSDRU/156/1.2/G/132920)


  Centrul de Piete Financiare Interne si Internationale din cadrul Universitatii Romano-Americane, in parteneriat cu Casa de Brokeraj Tradeville, organizeaza concursul cu titlul "Tranzactionare pentru studenti si masteranzi", concurs ajuns la editia a II-a si avand premii in valoare totala de 5.000 lei.

  Concursul se adreseaza tuturor studentilor si masteranzilor, indiferent de universitatea de provenienta, participarea fiind GRATUITA.
  Intregul concurs se desfasoara online, fiind un proces simulat de tranzactionare pe pietele financiare internationale prin utilizarea platformei de tranzactionare online Startrade 360 (demo), apartinand SSIF Tradeville S.A..
  La deschiderea conturilor de tranzactionare, participantii vor primi o suma virtuala de 20.000 EUR, pe care o vor folosi ca sursa de finantare a tranzactiilor pe pietele financiare. Scopul participantilor va fi obtinerea pana la sfarsitul perioadei de concurs a celei mai mari valori a portofoliului individual. Juriul Concursului va fi alcatuit din trei specialisti din domeniul financiar-bancar.
  Vor fi acordate 4 premii, fiecare in valoare de 1250 lei, participantilor care ocupa primele 4 pozitii in clasamentul final al Concursului.
  Concursul se desfasoara in perioada 27 aprilie - 27 mai 2015.

  Inscrierea se realizeaza in perioada 6 - 27 aprilie 2015, obligatoriu dupa deschiderea prealabila a unui cont online conform Procedurii obligatorii.
  Pentru mai multe detalii vizitati site-ul dedicat:
  http://pietefinanciare.rau.ro.

  Pentru inregistrarea in concurs este obligatorie existenta dosarului complet al participantului:
 • formular de inscriere la concurs
 • formular de grup-tinta1
 • copie CI
 • adeverinta de student/masterand2

 • Documentele trebuie depuse la sala 119 din campusul Universitatii Romano-Americane (Bld. Expozitiei nr.1B, Bucuresti) pana cel tarziu luni, 27 aprilie 2015, ora 12:00.


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  1 - formularul se semneaza la momentul depunerii documentelor, in prezenta unui reprezentant al organizatorilor
  2 - studentii/masteranzii Universitatii Romano-Americane nu trebuie sa aduca adeverinta; aceasta va fi generata din sistemul informatic integrat.
  Burse de practica prin programul Erasmus+ Plasamente!

  Afla cum:
  - www.rau.ro, sectiunea Biroul Programe Comunitare - Erasmus
  - La Biroul 306 - Biroul Programe Comunitare


  Granturile Erasmus Plasamente sunt burse gratuite disponibile in perioada iunie-septembrie 2015 si sunt finantate cu sume cuprinse intre 650 si 700 euro pe luna.
  Participantii anteriori sunt acceptati in noul program Erasmus+.

  Pentru mai multe informatii ne gasiti la:
  - Biroul Programe Comunitare - Erasmus corpul C, etaj 3, birou 306
  - Telefon +40(0)372.120.115
  - Email: [email protected]
  "MODELE pentru TINEri" - a VIII-a editie

  Clubul Studentilor din Universitatea Romano-Americana va invita la a VIII-a editie "MODELE pentru TINEri".

  Tema in jurul careia se vor desfasura discutiile este reprezentata de "Pasiunea, noul meu job".
  Conferinta se bucura de participarea actorului Vasile Muraru, a alpinistului Tiberiu Pintilie, a jurnalistei Paula Herlo si a actorului Alexandru Arsinel.
  Discutiile vor fi moderate de catre Visinel Balan.

  Evenimentul se va desfasura MIERCURI, 22 aprilie, de la ora 18:00 in Aula Magna din Universitatea Romano-Americana.

  LOCURILE sunt LIMITATE.
  Inscrieri online la adresa:
  [email protected]


  Apasati pentru varianta marita

  Atelierul de leadership moral "Etica si Antreprenoriat"
  (POSDRU/156/1.2/G/132920)


  Centrul de Oratorie si Dezbateri din cadrul Universitatii Romano-Americane, impreuna cu UManager va invita marti, 28 aprilie 2015, ora 16:30, in Sala Senatului Unviersitatii Romano-Americane pentru a participa la atelierul de leadership moral "Etica si Antreprenoriat", al carui invitat este domnul Wargha Enayati, Fondator al Retelei Private de Sanatate "Regina Maria".


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Cursuri IATA/UFTAA

  Centrul IATA din cadrul Universitatii Romano- Americane organizeaza in perioada 5 - 21 mai 2015 un nou curs IATA/UFTAA Foundation.
  Termenul limita pentru inscrieri este 30 aprilie 2015, in limita locurilor disponibile.

  Pentru detalii, va rugam sa vizitati website-ul dedicat:
  http://iata.rau.ro
  Sesiunea Cercurilor Stiintifice Studentesti - Aprilie 2015

  Miercuri 29 aprilie 2015, incepand cu ora 9, are loc Sesiunea Cercurilor Stiintifice Studentesti din Universitatea Romano-Americana.

 • Repartizarea pe sali a sectiunilor

 • Concursul national "Simulari de negocieri comerciale" - rezultate etapa I
  (POSDRU/156/1.2/G/132920)


  Centrul de Negociere si Mediere din cadrul Universitatii Romano-Americane a organizat in data de 28.04.2015, in Sala 223, incepand cu ora 11:00, prima etapa a concursului intitulat "Simulari de negocieri comerciale", concurs cu premii in valoare totala de 5.000 lei.
  Concursul s-a adresat tuturor studentilor si masteranzilor, indiferent de universitatea de provenienta, participarea fiind GRATUITA.

  Rezultatele acestei etape sunt disponibile si online:

 • Rezultate Concurs Simulare de Negocieri Comerciale - etapa I

  Primii 12 concurenti, in ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute, s-au calificat in etapa finala.

  Finala concursului se va desfasura pe data de 12 mai 2015, de la ora 12:00, in Sala 223.
  Toti finalistii vor fi contactati prin posta electronica/telefonic pentru stabilirea tuturor detaliilor legate de etapa finala a concursului.


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  S-a dat startul COMPETITIEI DE IDEI DE AFACERI DIN CADRUL PROIECTULUI cu titlul "START UP ANTREPRENORIAL" (POSDRU/176/3.1/S/150369)


  Apasati pentru varianta marita

  MAI 2015

  Concurs inter-universitar de procese simulate pe Drept comercial

  In data de 9 mai 2015, la Tribunalul Dimbovita din Targoviste, Universitatea Romano-Americana, Universitatea Nicolae Titulescu si Universitatea Valahia organizeaza un nou Concurs inter-universitar de procese simulate pe Drept comercial !

  Concursul, aflat la a VI-a editie, este destinat studentilor din anul III ai Facultatilor de Drept organizatoare, ce doresc sa experimenteze realitatea salilor de judecata din postura de avocat si judecator.
  Scopul competitiei este acela de a desavarsi educatia juridica a studentilor Facultatilor de Drept implicate, punandu-i in situatia de a aplica notiunile teoretice, de a-si dezvolta abilitatile oratorice si tehnica argumentarii.

  Profesori responsabili ai proiectului:
  Av.Conf.univ.dr. Luminita Tuleasca, Universitatea Romano-Americana
  Av.Conf.univ.dr. Vasile Nemes, Universitatea Nicolae Titulescu
  Av.Conf.univ.dr. Adrian Tutuianu, Universitatea Valahia

  Parteneri ai evenimentului:
  Editura Wolters Kluwer, Societatea Profesionala Notariala AEQUITAS, JURIDICE.ro, Societatea de Stiinte Juridice.

  Universitatea Romano-Americana a desfasurat etapa interna a concursului in data de 25 aprilie 2015 la Tribunalul Bucuresti, selectind 6 dintre cei mai buni 12 studenti participanti.
  Membrii juriului primei etape au fost urmatorii:
  Doamna Judecator Madalina Elena Afrasinie, Presedinta Sectiei a VI-a civila a Tribunalului Bucuresti
  Doamna Notar public Stefania Zorila, Societatea Profesionala Notarial? Aequitas
  Doamna Avocat Conf.univ.dr. Luminita Tuleasca, Facultatea de Drept, Universitatea Romano-Americana.
  Domnul Avocat Laurentiu Petre, Director JURIDICE.ro


  Curs "Comunicarea non-violenta, instrument in gestionarea eficienta a conflictelor" (POSDRU/156/1.2/G/132920)

  Centrul de Negociere si Mediere din cadrul Universitatii Romano-Americane propune studentilor si masteranzilor interesati de domeniul medierii cursul intensiv "Comunicarea non-violenta, instrument in gestionarea eficienta? a conflictelor".

  Activitatea este gratuita si deschisa oricarui student sau masterand, indiferent de universitatea de provenienta, pe baza inscrierii in grupul-tinta al proiectului.

  Cursul va avea loc in data de 6.05.2015 in sala 223, incepand cu ora 13:30 si este sustinut de catre doamna Katalin Kibedi, specialist in mediere si expert pe termen lung al Centrului de Negociere si Mediere.


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Curs intensiv "Politics of Europe & America" (POSDRU/156/1.2/G/132920)

  Centrul de Oratorie si Dezbateri din cadrul Universitatii Romano-Americane ofera studentilor, masteranzilor, cadrelor didactice si reprezentantilor mediului de afaceri cursul interactiv "Politics of Europe & America.
  Cursul va fi sustinut de profesorul doctor Steven Samson de la Liberty University, SUA.

  Cursurile vor avea loc conform programului:
 • 12 - 21 mai 2015
 • Sala de lectura 1
 • Luni - vineri, 9:00 - 11:50


 • Activitatea este gratuita si deschisa oricarui student, masterand sau cadru didactic, indiferent de universitatea de provenienta. Reprezentanti ai mediului de afaceri sunt de asemenea invitati sa participe *.


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  * Participarea presupune apartenenta la grupul-tinta al proiectului.
  Studentii/masteranzii trebuie sa completeze un formular de grup-tinta in cazul in care deja nu sunt inscrisi in proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920. Cadrele didactice si reprezentantii mediului de afaceri trebuie sa completeze un acord de colaborare in cadrul proiectului. Toate formularele sunt disponibile la organizatori.

  Premiile de Excelenta ale Centrului de Drepturile Omului si Migratie
  (POSDRU/156/1.2/G/132920)


  Premiile de Excelenta ale Centrului de Drepturile Omului si Migratie (5.000 lei), se vor acorda miercuri, 6 mai 2015, incepand cu ora 12:00, in Sala 223, in incinta campusului Universitatii Romano-Americane.

  Premiile se vor acorda avand in vedere obiectivele proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii" - POSDRU/156/1.2/G/132920 si evaluandu-se implicarea studentilor din grupul-tinta in activitatile desfasurate de Centrul de Drepturile Omului si Migratie, conform urmatoarelor criteri de acordare a premiilor de excelenta:
 • implicarea studentilor in activitatile organizate de CDOM
 • promovarea activitatilor si rezultatelor Centrului
 • participarea la activitati de cercetare stiintifica in domeniul drepturilor omului desfasurate in cadrul CDOM
 • rezultatele academice deosebite ale studentilor

 • Castigatorii celor patru premii care se acorda vor primi diplome de excelenta si premii in banii, in valoare totala de 5.000 lei.
  Conferinta "Crossing Boundaries in Culture and Communication"

  Departamentul de Limbi straine din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza in perioada 8-9 mai 2015 conferinta "CROSSING BOUNDARIES IN CULTURE AND COMMUNICATION".
  Apasati pentru varianta marita

  Conferinta "Nextwork - Let's cooperate for a new European Renaissance"

  Universitatea Romano-Americana, alaturi de co-organizatorii ASE Bucuresti, SNSPA, Universitatea Bucuresti, Academia Romana, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, PartNET, Valore, Mondo C&T, CVBF si Primaria Municipiului Bucuresti, va invita la conferinta "Nextwork - Let's cooperate for a new European Renaissance".

  Activitatile vor avea loc in perioada 15 - 16 mai 2015, la sediul SNSPA, din Bd.Expozitiei nr.30A, sector 1, Bucuresti.


  Revista Performance - numarul 43

  A aparut noul numar al revistei PERFORMANCE!

  "Pentru ca suntem in plina presesiune, v-am pregatit o serie de sfaturi practice pentru a trece cu brio peste aceasta perioada (pag. 14) si va spunem ce anume trebuie sa faceti pentru a va definitiva in mod corespunzator lucrarea de licenta / disertatie (pag. 10).
  Luna aceasta stam de vorba cu Paul Olteanu, absolvent URA, care, printre altele, conduce o companie de training, coaching si consultan?? si este "profesor alternativ" pe discurs public si branding personal (pag. 18)." [extras din editorial]

  De asemenea, va invitam sa dati like paginii de Facebook a revistei si sa fiti mereu la curent cu ce se intampla in campusul URA:
  www.facebook.com/RevistaPerformance

  Lectura placuta!
  Atelier de lucru "Become more effective through Knowledge Sharing"

  Universitatea Romano-Americana va invita sa participati la atelierul de lucru "Become more effective through Knowledge Sharing".
  Activitatea va fi sustinuta de conf.univ.dr. Jolan Velencei, Universitatea Obuda, Facultatea Keleti de Business si Management.

  Data: 19 - 20 mai, 2015
  Program: 16:30 - 19:00
  Locatie: Sala 327
  Ateliere de lucru "How to Create Growth" (POSDRU/156/1.2/G/132920)

  Centrul de Oratorie si Dezbateri din cadrul Universitatii Romano-Americane, organizeaza doua ateliere de lucru intitulate: "To grow or not to grow? From secular stagnation to robust recovery" si "Entrepreneurship and its enemies. How to set our creative energy free".
  Atelierele de lucru vor avea loc in data de 19 mai 2015, incepand cu ora 15:00 in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane.

  Activitatea este gratuita si deschisa oricarui student, masterand sau cadru didactic, indiferent de universitatea de provenienta. Reprezentanti ai mediului de afaceri sunt de asemenea invitati sa participe *.

  Principalii invitati ai evenimentului sunt:
  - John Fund - Columnist, Wall street Journal
  - Daniel Kaddik - Project Director for Southeast Europe of Friedrich Naumann Foundation for Freedom in Sofia
  - Deirdre McCloskey - Distinguished Professor of Economics, History and English, University of Illinois
  - Radu Cristian Musetescu - University of Economics, Bucharest
  - John Chisholm - CEO, John Chisholm Ventures
  - Barbara Kolm - Director, Austrian Economics Center
  - Radu Simandan - Republican Institute & University POLITEHNICA of Bucharest, Romania
  - Octavian Badescu - entrepreneur, founder of Sameday Courier

 • Programul activitatilor • Apasati pentru varianta marita


  * Participarea presupune apartenenta la grupul-tinta al proiectului.
  Studentii/masteranzii trebuie sa completeze un formular de grup-tinta in cazul in care deja nu sunt inscrisi in proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920. Cadrele didactice si reprezentantii mediului de afaceri trebuie sa completeze un acord de colaborare in cadrul proiectului. Toate formularele sunt disponibile la organizatori.

  Hospitality International Summer School 2015

  Universitatea Romano-Americana - alaturi de partenerii sai Universitatea Babes-Bolyai din Cluj si Universitatea Stefan cel Mare din Suceava - organizeaza in perioada 6 - 12 iulie 2015 editia a III-a a scolii de vara Hospitality International Summer School 2015.

  Pentru informatii complete si inscriere puteti vizita site-ul nostru dedicat:
  http://hiss.rau.ro


  Apasati pentru varianta marita

  RAU SPORT CENTER!

  Incepand din 14 mai 2015, va asteptam sa va petreceti timpul liber intr-un mod cat mai placut si activ la Baza Sportiva RAU SPORT CENTER, (soseaua Straulesti nr. 4-6, sector 1, Bucuresti).

  Program: luni - duminica, 09:00 - 24:00 *
  Rezervari: 0733.041.401 / 031.101.2640

  Pentru detalii complete va rugam accesati site-ul nostru dedicat: http://sportcenter.rau.ro


  Apasati pentru varianta marita


  * Baza sportiva este deschisa pana la ora 24:00 doar in cazul rezervarilor efectuate pana la ora 20:00.  http://premium-wordpress-themes.org

  Concurs National in materia "Drepturile Omului si Migratie"
  (POSDRU/156/1.2/G/132920)


  Centrul de Drepturile Omului si Migratie din cadrul Universitatii Romano-Americane lanseaza prima editie a "Concursului National de Drepturile Omului si Migratie", ce va avea loc in perioada 22 - 25 iunie, in Bucuresti.

  Concursul are ca obiectiv general incurajarea studentilor si masteranzilor interesati de dezvoltarea aptitudinilor practice de a se implica in identificarea si solutionarea unor probleme juridice de drepturile omului si migratie, intr-un mediu simulat. Concursul promoveaza valorile etice fundamentale, spiritul de fair-play, competitivitatea, munca in echipa si comunicarea interpersonala.

  Probele Concursului au caracter stiintific, aplicativ, socio-educativ si juridic.
  Participarea la Concurs este complet gratuita si deschisa tuturor celor interesati de aceasta activitate - studenti sau masteranzi inscrisi la o institutie de invatamant superior de stat sau particular, cetateni romani, pe baza inscrierii in grupul-tinta.
  Se vor acorda 24 de burse si 4 premii in valoare totala de 5.000 lei.

  Participarea la Concurs presupune parcurgerea urmatorilor pasi:
  1. inscrierea la Concurs - se face prin completarea formularelor prevazute la sectiunea Inscriere si transmiterea lor, in original, organizatorilor (15 mai - 15 iunie);
  2. parcurgerea individuala a pregatirii online prin consultarea materialelor didactice si a bibliografiei recomandate (15 mai - 15 iunie);
  3. participarea la testul online care urmareste verificarea cunostintelor de baza in domeniul drepturilor omului si migratiei (19 iunie);
  4. 24 de persoane inscrise vor primi burse de participare la faza a doua a Concursului, conform Metodologiei si in conformitate cu punctajul obtinut in urma testului online;
  5. etapa practica a Concursului are loc in Bucuresti si se intinde pe o perioada de 4 zile (22-25 iunie);
  6. toti participantii vor primi diplome, 10 participanti vor primi premii in carti si 4 participanti vor primi premii in bani in valoare totala de 5.000 lei (25 iunie).  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  CASTIGATORI - Concurs "Simulare de negocieri comerciale" - CASTIGATORI (POSDRU/156/1.2/G/132920)

  Centrul de Negociere si Mediere din cadrul Universitatii Romano-Americane a organizat FINALA (etapa a II-a) a concursului national cu titlul "Simulare de negocieri comerciale", cu premii in valoare totala de 5.000 lei.

  Felicitam castigatorii concursului, impreuna cu toti ceilalti finalisti, pentru prestatia deosebita din cadrul finalei desfasurate in data de 12 mai 2015. Rezultatele omologate de catre juriul competitiei sunt urmatoarele:

 • Rezultate Concurs "Simulare de negocieri comerciale"


 • Mai multe detalii pe website-ul dedicat:
  http://cnm.rau.ro

  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Festivitati de Absolvire 2015

  Universitatea Romano-Americana felicita toti absolventii promotiei 2015, atat pentru programele de studii de licenta cat si de masterat, si va invita alaturi de ei pentru a marca in mod festiv incheierea unui important ciclu din viata acestora.

  Festivitatea de Absolvire 2015 se va concretiza sub forma de ceremonii festive pentru fiecare facultate in parte si va reuni atat absolventii studiilor de licenta cat si cei ai programelor de masterat din cadrul facultatii respective.

  Pachetul de absolvire este GRATUIT si consta in:
 • Roba (se inchiriaza pentru perioada festivitatilor);
 • Toca si esarfa personalizate pentru fiecare promotie;
 • Trandafir + 2 DVD-uri (1 foto + 1 video) in carcasa dubla personalizata;
 • Sampanie si piscoturi;
 • Invitatie cadre didactice;
 • Aranjamente florale Aula.


 • Festivitatile se vor desfasura in Aula Magna, conform urmatorului program:
 • Informatica Manageriala - 29 iunie, ora 11:00
 • Economia Turismului Intern si International - 30 iunie, ora 12:00
 • Management-Marketing - 1 iulie, ora 10:00
 • Drept - 3 iulie, ora 10:00
 • Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale - 10 iulie, ora 10:00
 • Studii Economice Europene - 10 iulie, ora 13:00

 • Program de Internship - Guvernul Romaniei

  Programul oficial de Internship editia 2015, organizat de Guvernul Romaniei, este adresat studentilor si tinerilor absolventi, care prezinta interesul de a face parte din administratia centrala, in 77 de institutii, timp de doua luni, in vederea obtinerii de experienta practica si eficientizarii aparatului administrativ prin idei si cunostinte inovatoare.

  Inscrierea in cadrul Programului oficial de Internship organizat de Guvernul Romaniei se poate efectua individul pana la data de 31 mai 2015, accesand site-ul:
  internship.gov.ro
  Prezentare "Valori, Aspiratii si Dinamica Relatiei de Cuplu"

  Vrei sa afli ce care sunt cele 4 stagii ale oricarei Relatii de Cuplu si care este calea de la "dependenta" la "interdependenta"?

  Vrei sa stii care sunt cele 2 forte complementare care se manifesta in orice Relatie de Cuplu si ce rol au cele 8 emotii primare in exprimarea acestora?

  Vrei sa identifici care sunt cele 4 valori sensibile si sa recunosti principalele 2 reprosuri intr-o Relatie de Cuplu?

  Daca esti curios sau curioasa sa descoperi raspunsurile la aceste intrebari si la multe altele, vino pe data de 3 Iunie 2015, de la ora 16:00 in sala MBA la prezentarea "Valori, Aspiratii si Dinamica Relatiei de Cuplu".

  Prezentarea va fi sustinuta de Dl. Marian Opran.


  Apasati pentru varianta marita

  Olimpiada Nationala a Economistilor in Formare,
  editia a X-a


  In perioada 29-30 mai 2015, Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale din Universitatea Romano-Americana, in colaborare cu Asociatia Facultatilor de Economie din Romania (AFER), organizeaza Olimpiada Nationala a Economistilor in Formare, editia a X-a, sectiunea Finante si Institutii Financiare.

  In cadrul acestei manifestari stiintifice vor participa studenti si masteranzi, precum si cadre didactice de la prestigioase universitati din Romania:
 • Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi,
 • Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca,
 • Academia de Studii Economice din Bucuresti,
 • Universitatea de Vest din Timisoara,
 • Universitatea din Craiova,
 • Universitatea Stefan cel Mare din Suceava,
 • Universitatea Constantin Brancusi din Targu-Jiu,
 • Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti,
 • Universitatea Petru Maior din Targu-Mures,
 • Universitatea Eftimie Murgu din Resita,
 • Universitatea Valahia din Targoviste,
 • Universitatea din Petrosani,
 • Universitatea Romano-Americana din Bucuresti.

 • IUNIE 2015

  Atelier de lucru "Intreprinzatorul in firma internationala"
  (POSDRU/156/1.2/G/132920)


  Centrul de Oratorie si Dezbateri din cadrul Universitatii Romano-Americane, in parteneriat cu Centrul de Economie Politica si Afaceri Murray Rothbard si Centrul de Cercetare in Relatii Economice Internationale, organizeaza atelierul de lucru institulat "Intreprinzatorul in firma internationala". Atelierul de lucru este axat pe cartea "Intreprinzatorul in firma internationala. O teoretizare in traditia Scolii Austriece".

  Atelierul de lucru are loc in data de 3 iunie 2015, incepand cu ora 18:00, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane.
  Activitatea este gratuita si deschisa oricarui student, masterand sau cadru didactic, indiferent de universitatea de provenienta. Reprezentanti ai mediului de afaceri, din orice domeniu, sunt de asemenea invitati sa participe. Participarea presupune apartenenta la grupul-tinta al proiectului (*).

  Principalii invitati ai evenimentului sunt:
  - Vladimir Topan - Presedinte al Institutului Ludwig von Mises Romania
  - Dragos Bigu - Departamentul de Filosofie si Stiinte Socioumane, ASE Bucuresti
  - Costea Munteanu - Departamentul de Relatii Economice Internationale, ASE Bucuresti
  - Alexandru Tasnadi - Departamentul Doctrine Economice si Comunicare, ASE Bucuresti


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  (*) Studentii, masteranzii trebuie sa completeze un formular de grup-tinta (disponibil la organizatori) in cazul in care deja nu sunt inscrisi in proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920. Cadrele didactice si reprezentantii mediului de afaceri trebuie sa completeze un acord de colaborare in cadrul proiectului.

  Concurs National "Drepturile Omului si Migratie"
  (POSDRU/156/1.2/G/132920)


  Centrul de Drepturile Omului si Migratie din cadrul Universitatii Romano-Americane lanseaza prima editie a "Concursului National de Drepturile Omului si Migratie", ce va avea loc in perioada 22 - 25 iunie, in Bucuresti.

  Concursul are ca obiectiv general incurajarea studentilor si masteranzilor interesati de dezvoltarea aptitudinilor practice de a se implica in identificarea si solutionarea unor probleme juridice de drepturile omului si migratie, intr-un mediu simulat. Concursul promoveaza valorile etice fundamentale, spiritul de fair-play, competitivitatea, munca in echipa si comunicarea interpersonala.

  Probele Concursului au caracter stiintific, aplicativ, socio-educativ si juridic.
  Participarea la Concurs este complet gratuita si deschisa tuturor celor interesati de aceasta activitate - studenti sau masteranzi inscrisi la o institutie de invatamant superior de stat sau particular, cetateni romani, pe baza inscrierii in grupul-tinta.
  Se vor acorda 24 de burse si 4 premii in valoare totala de 5.000 lei.

  Participarea la Concurs presupune parcurgerea urmatorilor pasi:
  1. inscrierea la Concurs - se face prin completarea formularelor prevazute la sectiunea Inscriere si transmiterea lor, in original, organizatorilor (15 mai - 20 iunie);
  2. parcurgerea individuala a pregatirii online prin consultarea materialelor didactice si a bibliografiei recomandate (15 mai - 20 iunie);
  3. Cursuri intensive de pregatire cu specialisti romani si straini (22 - 23 iunie);
  4. concurs de simulare probleme juridice practice (24 - 25 iunie);
  5. toti participantii vor primi diplome, 10 participanti vor primi premii in carti si 4 participanti vor primi premii in bani in valoare totala de 5.000 lei (25 iunie).

  Avandu-se in vedere perioada de desfasurare a Concursului, organizatorii, la solicitarea studentilor interesati de aceasta activitate, au decis eliminarea testului online pentru prezenta editie a Concursului.


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Introducere in argumentare si dezbateri pentru studenti - atelier de lucru intensiv
  (POSDRU/156/1.2/G/132920)


  Centrul de Oratorie si Dezbateri din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza in data de 29 iunie 2015 un atelier de lucru intensiv intitulat "Introducere in argumentare si dezbateri pentru studenti".

  Activitatea se va desfasura intre orele 12:00 - 18:00, in Sala 223 din campusul universitatii (bd.Expozitiei nr.1B, sector 1, Bucuresti, corp B, etaj 2).

  Activitatea este gratuita si deschisa oricarui student, masterand sau cadru didactic, indiferent de universitatea de provenienta. Reprezentanti ai mediului de afaceri, din orice domeniu, sunt de asemenea invitati sa participe. Participarea presupune apartenenta la grupul-tinta al proiectului (*).

  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  (*) Studentii, masteranzii trebuie sa completeze un formular de grup-tinta (disponibil la organizatori) in cazul in care deja nu sunt inscrisi in proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920. Cadrele didactice si reprezentantii mediului de afaceri trebuie sa completeze un acord de colaborare in cadrul proiectului.

  Ceremonia de Premiere - Concursul National de Drepturile Omului si Migratie
  (POSDRU/156/1.2/G/132920)


  In perioada 22-25 iunie 2015 Centrul de Drepturile Omului si Migratie din cadrul Universitatii Romano-Americane a organizat primul concurs national complex in acest domeniu. Competitia a reunit 54 de studenti romani provenind de la 14 facultati din marile centre universitare nationale, precum si din strainatate. Concursul fost organizat cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite, Ambasadei Germaniei, Ambasadei Olandei, Ambasadei Israelului, al Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati - Reprezentanta in Romania si al Sky Center.

  In data de 25 iunie 2015 la Universitatea Romano-Americana a avut loc premierea castigatorilor Concursului. Au fost acordate urmatoarele premii:

 • "Respect for the Rule of Law", oferit de Ambasada Statelor Unite la Bucuresti celei mai bune echipe in domeniul respectarii principiilor statului de drept, formata din studentii:
 • - Chirita Oana-Maria, Universitatea Romano-Americana;
  - Rapceanu Ioana Alexandra, Universitatea A.I.Cuza din Iasi;
  - Rotaru Ionut, Universitatea Bucuresti;
  - Vata Anca-Andreea, Universitatea George Bacovia din Bacau (membru consultant).

 • "Equality for All", oferit de Ambasada Olandei la Bucuresti celei mai bune echipe in domeniul nediscriminarii, formata din studentii:
 • - Alexandru Ion, Universitatea A.I.Cuza din Iasi;
  - Gaina Raluca Mihaela, Universitatea Romano-Americana;
  - Luncan Monica-Alina, Universitatea Bucuresti;
  - Vidis-Dumitriu Mirela, Universitatea Titu Maiorescu (membru consultant).

 • "The Rights of Migrants", oferit de Ambasada Germaniei la Bucuresti celei mai bune echipe in domeniul migratiei, formata din studentii:
 • - Arba Liliana-Diana, Universitatea Romano-Americana;
  - Enache Camelia Maria, Universitatea Romano-Americana;
  - Trif Madalina-Crina, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj;
  - Bologa Anda Cristina, Universitatea Bucuresti (membru consultant).

 • "Disability Rights", oferit de Ambasada Israelului la Bucuresti celei mai bune echipe in domeniul drepturilor persoanelor cu dizabilitati, formata din studentii:
 • - Blaj Mihai, Universitatea George Bacovia din Bacau;
  - Mihaila Victoria-Georgina, Universitatea Romano-Americana;
  - Serban Vasile Sergiu, Universitatea Romano-Americana;
  - Merisanu Stefan, Hague University of Applied Sciences (membru consultant).

 • "The Rights of Refugees", oferit de UNHCR - Reprezentanta in Romania celei mai bune echipe in domeniul azilului, formata din studentii:
 • - Alexandru Ion, Universitatea A.I.Cuza din Iasi;
  - Gaina Raluca Mihaela, Universitatea Romano-Americana;
  - Luncan Monica-Alina, Universitatea Bucuresti;
  - Vidis-Dumitriu Mirela, Universitatea Titu Maiorescu (membru consultant).

 • "Bene Merenti", oferit de Universitatea Romano-Americana celei mai bune echipe in competitie, formata din studentii:
 • - Chirita Oana-Maria, Universitatea Romano-Americana;
  - Rapceanu Ioana Alexandra, Universitatea A.I.Cuza;
  - Rotaru Ionut, Universitatea Bucuresti;
  - Vata Anca-Andreea, Universitatea George Bacovia din Bacau (membru consultant).

 • "Best Student in Competition", oferit de Universitatea Romano-Americana celui mai bun student in competitie - Luncan Monica-Alina, Universitatea Bucuresti.


 • Primii 10 studenti clasati in cadrul competitiei au beneficiat de premiul oferit de Sky Center - "Fun in the Sky" - reprezentand transportul cu limuzina si acoperirea integrala a cheltuielilor pentru o zi de relaxare in Centru.


 • Adresam felicitari, inca odata, tuturor participantilor la aceasta competitie.
  Comunicat de presa


  Activitatea a fost organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  IULIE 2015

  Prezentarea programelor de masterat cu predare in limba engleza

  Universitatea Romano-Americana va invita sa participati la prezentarea programelor de masterat cu predare in limba engleza.

  Evenimentul va avea loc joi, 9 iulie 2015, la Sala Senatului (Bdul. Expozitiei 1B).

  In anul universitar 2015-2016 se vor organiza urmatoarele programe de studii de masterat:
 • MSc in International Business and Entrepreneurship
 • Msc in Finance (Dubla Diploma cu University of Siena)
 • MSc in Strategic Marketing
 • MSc in Computer Science for Business

 • Printre caracteristicile programelor de studii se regasesc:
  - Sunt concepute de o echipa de specialisti ai Universitatii Romano-Americane asistati de experti internationali si practicieni;
  - Pentru corelarea cu cerintele angajatorilor vor functiona Consilii Consultative (Advisory Board);
  - Corpul didactic include specialisti cu experienta practica si profesori internationali;
  - In cadrul acestor programe de studii se vor utiliza simulari de afaceri, scenarii si studii de caz, lucru in laborator;
  - Se urmareste stimularea creativitatii si inovarii;
  - Un accent important este pus pe competentele transversale (soft skills) in conditiile in care astfel de abilitati sunt solicitate frecvent de mediul de afaceri;
  - Se foloseste o abordare interdisciplinara;
  - Programele se bazeaza pe parteneriatele cu mediul de afaceri;
  - Un aspect important este reprezentat de stimularea spiritului antreprenorial;
  - Se are in vedere dezvoltarea de facilitati pentru sustinerea startup-urilor;

  Va rugam sa va confirmati participarea la eveniment pana joi, 9 iunie 2015, la adresa de posta electronica:
  [email protected]
  Cursuri IATA

  Centrul IATA din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza o noua serie cursuri de profil.


  Curs IATA Foundation
  • 5 - 21 Octombrie 2015, inscrierile pana pe 11 septembrie pentru participarea la examenul din decembrie 2015 / pana pe 30 septembrie pentru participarea la examenul din martie 2016
  • 2 - 18 Noiembrie 2015, inscrierile pana pe 11 septembrie pentru participarea la examenul din decembrie 2015 / pana pe 23 octombrie pentru participarea la examenul din martie 2016

  Curs IATA Consultant
  • 26 Octombrie - 1 Noiembrie 2015, inscrierile pana pe 11 septembrie pentru participarea la examenul din decembrie 2015 / pana pe 23 octombrie pentru participarea la examenul din martie 2016


  Pentru mai multe informatii accesati site-ul nostru dedicat:
  http://iata.rau.ro
  AUGUST 2015

  SEPTEMBRIE 2015

  "Grad de incredere ridicat" pentru Universitatea Romano-Americana

  Universitatea Romano-Americana anunta faptul ca, in sedinta de Consiliu din data de 24 august 2015, ARACIS a validat raportul de evaluare externa (institutionala) a Universitatii Romano-Americane.
  Calificativul obtinut de catre Universitatea Romano-Americana este grad ridicat de incredere, cel mai bun calificativ posibil.

  In acest context, multumim pentru contributia adusa la acest rezultat deosebit de catre fiecare membru al comunitatii noastre academice - studenti, cadre didactice, personal administrativ, parteneri sociali in educatie, parteneri din mediul de afaceri.


  Curs "Epistemologia comunicarii"

 • Care credeti ca este strategia de comunicare a unui om de succes?
 • Ce cuvinte foloseste un om de succes cand comunica cu el insusi, cum se automotiveaza ca sa initieze actiunile necesare pentru a-si atinge scopurile?
 • In ce fel foloseste limbajul pentru a comunica celorlalti ce anume vrea sa obtina si cum ii convinge pe acestia sa il ajute in realizarea planurilor sale?

 • Abilitatea de a comunica eficient este o excelenta modelata de la altii. Pentru a descoperi cum se face si pentru a-ti afla propriile raspunsuri la intrebarile de mai sus, te invitam din data de 6 Octombie 2015 la cursul de Epistemiologia Comunicarii, curs ce are ca scop deprinderea acestei abilitati.

  Mai multe detalii despre curs poti afla aici:
  http://formare.rau.ro/index.php/cursuri
  Atelierul de lucru "Specificitati ale procesului de negociere in diferite industrii" (POSDRU/156/1.2/G/132920)

  Centrul de Negociere si Mediere din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza in data de 17 septembrie 2015, incepand cu orele 15.00, in Sala Senatului, atelierul de lucru "Specificitati ale procesului de negociere in diferite industrii".

  Invitatii acestui eveniment sunt doamna Nicoleta Scarlat - Sales Director Eisberg Romania, doamna Elena Tiuca - Manager Job Times International si domnul Danut Nicolae - Public Affairs Director McGuireWoods Romania.

  Activitatea este gratuita si deschisa oricarui student, masterand sau cadru didactic, indiferent de universitatea de provenienta. Reprezentanti ai mediului de afaceri, din orice domeniu, sunt de asemenea invitati sa participe. Participarea presupune apartenenta la grupul-tinta al proiectului (*).

  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  (*) Studentii, masteranzii trebuie sa completeze un formular de grup-tinta (disponibil la organizatori) in cazul in care deja nu sunt inscrisi in proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920. Cadrele didactice si reprezentantii mediului de afaceri trebuie sa completeze un acord de colaborare in cadrul proiectului.

  Dezbaterea "Romania si noile provocari ale actualei crize europene" (POSDRU/156/1.2/G/132920)

  Centrul de Drepturile Omului si Migratie, in parteneriat cu Centrul de Oratorie si Dezbateri, are deosebita placere de a va invita sa participati la dezbaterea informala "Romania si noile provocari ale actualei crize europene" care va avea loc la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti, in data de 24 septembrie 2015.

  Centrul de Drepturile Omului si Migratie a fost infiintat cu scopul de a promova educatia si cercetarea stiintifica prin dezvoltarea parteneriatul intre mediul academic si actorii cheie implicati in realitatile practice ale societatii europene. In acest sens, Centrul a dezvoltat 4 clinici juridice in domeniul drepturilor omului si al migratiei, a organizat numeroase dezbateri, a implementat proiecte si programe specifice domeniului sau de activitate in parteneriat cu actori nationali si straini.
  Centrul organizeaza anual Concursul National de Drepturile Omului si Migratie care reuneste aproximativ 50 de studenti romani ce studiaza in marile centre universitare nationale si europene, fiind sustinut de UNHCR - Reprezentanta in Romania, Ambasada Statelor Unite, Ambasada Germaniei, Ambasada Olandei si Ambasada Israelului la Bucuresti.

  Prin prezenta dezbatere informala, Centrul de Drepturile Omului si Migratiei isi propune:

 • sa ofere o perspectiva mai clara asupra termenilor "migrant" si "refugiat", a principiilor de drept international care guverneaza acest domeniu, a acquis-ului european in materie de azil si migratie, dar mai ales,
 • sa contribuie la realizarea unui parteneriat informal intre societatea civila si autoritatile romane. • Apasati pentru varianta marita


  La dezbatere vor participa reprezentanti ai organizatiilor internationale cu atributii in acest domeniu, ai autoritatilor romane si ai ONG-urilor, reprezentanti ai ambasadelor, cercetatori, profesori si studenti.
  Ne face o deosebita placere sa va avem alaturi de noi la acest eveniment si va rugam sa confirmati participarea Dumneavoastra pana la data de 22 septembrie 2015. Participantii sunt incurajati sa ia parte la dezbateri si sunt rugati sa respecte cu rigurozitate regula Chatham House.

  Pentru detalii suplimentare privind participarea la eveniment va rugam sa contactati organizatorii la adresa de email [email protected], pana pe data de 23 septembrie, ora 12:00.


  Activitatea este gratuita si deschisa oricarui student, masterand sau cadru didactic, indiferent de universitatea de provenienta. Reprezentantii societatii civile, mediului de afaceri si partenerilor sociali in educatie sunt de asemenea invitati sa participe. Participarea presupune apartenenta la grupul-tinta al proiectului (*).

  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  (*) Studentii/masteranzii, in cazul in care nu sunt inscrisi deja in proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta (prezent la organizatori) si sa prezinte o adeverinta de student; studentii/masteranzii Universitatii Romano-Americane nu necesita adeverinta, aceasta fiind emisa din sistemul electronic integrat. Cadrele didactice, reprezentantii societatii civile, ai mediului de afaceri si partenerilor sociali in educatie, in cazul in care nu sunt deja inscrisi in proiect, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta si sa prezinte o adeverinta de la locul de munca, care sa ateste calitatea de cadru didactic/apartenenta la un ONG/angajarea in cadrul unei firme.

  Deschiderea anului universitar 2015-2016

  Universitatea Romano-Americana are placerea de a va invita la ceremoniile de deschidere a noului an universitar 2015-2016.

  Festivitatile vor avea loc conform urmatorului program:

  Joi - 1.10.2015
 • 10:00 - Deschiderea oficiala pe universitate, in Aula Magna
 • 13:00 - Facultatea de Management-Marketing, in Aula Magna
 • 14:00 - Facultatea de Studii Economice Europene, in Amfiteatrul A2
 • 15:00 - Facultatea de Economia Turismului Intern si International, in Aula Magna


 • Vineri - 2.10.2015
 • 9:30 - Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale, in Aula Magna
 • 11:00 - Facultatea de Informatica Manageriala, in Aula Magna
 • 13:00 - Facultatea de Drept, in Aula Magna


 • Sunt invitati sa participe studenti, masteranzi, absolventi si familiile acestora, alaturi de cadre didactice, personal administrativ, reprezentanti ai partenerilor sociali, mediului de afaceri si mass media.
  Curs intensiv "Access to justice for vulnerable people" (POSDRU/156/1.2/G/132920)

  Centrul de Drepturile Omului si Migratie din cadrul Universitatii Romano-Americane va invita sa participati la cursul intensiv "Access to justice for vulnerable people", sustinut de doamna dr. Sahar Maranlou Kiani de la prestigioasa Universitate Oxford, din Marea Britanie.

  Cursul va avea loc in campusul Universitatii Romano-Americane (sala 223), in perioada 5-7 octombrie 2015, intre orele 15:00 - 17:00.
  Inscrierile se fac la adresa de email [email protected] pana la data de 4 octombrie 2015.
  Pentru obtinerea unei diplome de participare este obligatorie prezenta la cel putin 80% dintre cursuri.

  Cursul este gratuit si deschis oricarui student, masterand sau cadru didactic, indiferent de universitatea de provenienta. Reprezentanti ai ONG-urilor, ai mediului de afaceri si ai partenerilor sociali in educatie sunt de asemenea invitati sa participe. Participarea presupune apartenenta la grupul-tinta al proiectului (*).


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  (*) Studentii/masteranzii, in cazul in care nu sunt inscrisi deja in proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta (prezent la organizatori) si sa prezinte o adeverinta de student; studentii/masteranzii Universitatii Romano-Americane nu necesita adeverinta, aceasta fiind emisa din sistemul electronic integrat. Cadrele didactice, reprezentantii societatii civile, ai mediului de afaceri si partenerilor sociali in educatie, in cazul in care nu sunt deja inscrisi in proiect, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta si sa prezinte o adeverinta de la locul de munca, care sa ateste calitatea de cadru didactic/apartenenta la un ONG/angajarea in cadrul unei firme.

  OCTOMBRIE 2015

  Cursuri intensive de engleza, italiana, franceza, germana si spaniola

  Departamentul de Limbi Straine din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza cursuri intensive pentru limbile engleza, italiana, franceza, germana si spaniola.

 • Nivel "incepatori": la finalul modulului cursantii vor dobandi competente de nivel A1/A2, conform Cadrului European de Referinta pentru Limbi Straine.
 • Nivel "intermediar": la finalul modulului cursantii vor dobandi competente de nivel B1/B2, conform Cadrului European de Referinta pentru Limbi Straine.


 • Durata: fiecare modul cuprinde 40 ore, fiind organizate cate 4 ore/saptamana in perioada 2.11.2015 - 31.01.2016.

  Taxa de studii: 400 lei.

  Inscrieri: 1 - 31.10.2015, la Departamentul de Limbi Straine (Biroul 310, etaj 3, corp C) sau pe adresa de email [email protected].


  Pentru mai multe informatii va rugam sa va adresati direct Departamentului de Limbi Straine.


  Apasati pentru varianta marita

  Cursuri cu profesori de la universitati partenere

  Universitatea Romano-Americana ofera din nou studentilor sai posibilitatea de a participa la o serie de cursuri extracurriculare, desfasurate integral in limba engleza si predate de reputati profesori de la universitati partenere de prestigiu din SUA si Europa.

  • Curs: Intercultural Communication
   Profesor: Nicholas Dima, Arizona, USA
   Program: 12 - 23 Octombrie 2015

  • Curs: Global Business and the Sustainability Challenge
   Profesor: Nicholas Dima, Arizona, USA
   Program: 19 - 23 Octombrie 2015

  • Curs: The Art of Networking, Be a Best Perfomer
   Profesor: Filipe Carrera, ISEG - University of Lisbon, Portugal
   Program: 19 - 30 Octombrie 2015

  • Curs: Digital Marketing
   Profesor: Filipe Carrera, ISEG - University of Lisbon, Portugal
   Program: 26 - 30 Octombrie, 2015

  • Curs: Project Management
   Profesor: James McCollum, University of Alabama in Huntsville, USA
   Program: 9 - 20 Noiembrie 2015

  • Curs: English Vocabulary and Expressions in National and International Politics and Conflicts
   Profesor: Donald Corbin, James Madison University, USA
   Program: 9 - 20 Noiembrie 2015


  Pentru mai multe detalii si informatii privind desfasurarea orelor vizitati site-ul nostru dedicat:
  guestcourses.rau.ro


  Informatii si inscrieri:
  Birou Programe Americane
  Etajul 3/305
  Tel. +4-021.202.95.09 / +4-0372.120.121
  E-mail: [email protected]


  Apasati pentru varianta marita

  Curs intensiv "English Vocabulary and Expressions in National and International Politics and Conflicts" (POSDRU/156/1.2/G/132920)

  Centrul de Negociere si Mediere din cadrul Universitatii Romano-Americane va invita sa participati la cursul intensiv "English Vocabulary and Expressions in National and International Politics and Conflicts", sustinut de catre domnul profesor dr. Donald Corbin de la Universitate James Madison, din SUA.

  Cursul va avea loc in campusul Universitatii Romano-Americane (Sala de Lectura 1), in perioada 9 - 20 noiembrie 2015, intre orele 9:00 - 13:00.
  Inscrierile se fac la adresa de email [email protected] pana la data de 6 noiembrie 2015.

  Cursul este gratuit si deschis oricarui student, masterand sau cadru didactic, indiferent de universitatea de provenienta. Reprezentanti ai ONG-urilor, ai mediului de afaceri si ai partenerilor sociali in educatie sunt de asemenea invitati sa participe. Participarea presupune apartenenta la grupul-tinta al proiectului (*).


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  (*) Studentii/masteranzii, in cazul in care nu sunt inscrisi deja in proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta (prezent la organizatori) si sa prezinte o adeverinta de student; studentii/masteranzii Universitatii Romano-Americane nu necesita adeverinta, aceasta fiind emisa din sistemul electronic integrat. Cadrele didactice, reprezentantii societatii civile, ai mediului de afaceri si partenerilor sociali in educatie, in cazul in care nu sunt deja inscrisi in proiect, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta si sa prezinte o adeverinta de la locul de munca, care sa ateste calitatea de cadru didactic/apartenenta la un ONG/angajarea in cadrul unei firme.

  Concurs National "Drepturile Omului si Migratie", editia a II-a
  (POSDRU/156/1.2/G/132920)


  Centrul de Drepturile Omului si Migratie din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza cea de a doua editie a "Concursului National de Drepturile Omului si Migratie", ce va avea loc in perioada 26 - 29 octombrie, in Bucuresti.

  Concursul are ca obiectiv general incurajarea studentilor si masteranzilor interesati de dezvoltarea aptitudinilor practice de a se implica in identificarea si solutionarea unor probleme juridice de drepturile omului si migratie, intr-un mediu simulat. Concursul promoveaza valorile etice fundamentale, spiritul de fair-play, competitivitatea, munca in echipa si comunicarea interpersonala.

  Probele Concursului au caracter stiintific, aplicativ, socio-educativ si juridic.
  Participarea la Concurs este complet gratuita si deschisa tuturor celor interesati de aceasta activitate - studenti sau masteranzi inscrisi la o institutie de invatamant superior de stat sau particular, cetateni romani, pe baza inscrierii in grupul-tinta.
  Se vor acorda burse de participare (pentru cazare, masa, transport) precum si 4 premii in valoare totala de 5.000 lei. Premii speciale suplimentare vor fi oferite de catre partenerii Concursului: UNHCR - Reprezentanta in Romania, Ambasada Statelor Unite, Ambasada Germaniei, Ambasada Marii Britanii, Ambasada Olandei si Ambasada Israelului la Bucuresti.

  Participarea la Concurs presupune parcurgerea urmatorilor pasi:
  1. inscrierea la Concurs - se face prin completarea formularelor prevazute la sectiunea Inscriere si transmiterea lor, in original, organizatorilor (pana cel tarziu in data de 20 octombrie 2015 documentele trebuie sa ajunga la organizatori);
  2. parcurgerea individuala a pregatirii online prin consultarea materialelor didactice si a bibliografiei recomandate (1 - 27 octombrie);
  3. participarea studentilor si masteranzilor la cursurile intensive organizate in cadrul Concursului, desfasurate in incinta Universitatii Romano-Americane. Participantii vor primi burse care constau in acoperirea cheltuielilor de transport, cazare si masa - in functie de nevoile acestora (26-27 octombrie);
  4. selectarea participantilor pentru etapa practica a Concursului pe baza punctajului obtinut la testul stiintific organizat dupa perioada de pregatire online si "in clasa" (28 octombrie);
  5. premierea celor mai bune echipe si a celor mai buni studenti. Toti participantii vor primi diplome, iar cel mai bun student si cea mai buna echipa in competitie vor fi premiati in bani (valoare totala de 5.000 lei). Partenerii Concursului vor oferi premii speciale celor mai bune echipe in competitie pe domeniile lor de interes (29 octombrie).  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  (*) Studentii/masteranzii, in cazul in care nu sunt inscrisi deja in proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta (prezent la organizatori) si sa prezinte o adeverinta de student; studentii/masteranzii Universitatii Romano-Americane nu necesita adeverinta, aceasta fiind emisa din sistemul electronic integrat. Cadrele didactice, reprezentantii societatii civile, ai mediului de afaceri si partenerilor sociali in educatie, in cazul in care nu sunt deja inscrisi in proiect, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta si sa prezinte o adeverinta de la locul de munca, care sa ateste calitatea de cadru didactic/apartenenta la un ONG/angajarea in cadrul unei firme.

  Vrei sa pleci in Europa cu bursa Erasmus+ Studii?

  Afla cum te poti inscrie pentru un stagiu de studii in semestrul II.

  - www.rau.ro, sectiunea Biroul Programe Comunitare - Erasmus
  - La Biroul 306 - Biroul Programe Comunitare

  Granturile Erasmus+ Studii sunt finantari disponibile in semestrul II al anului universitar 2015-2016 si sunt finantate cu sume cuprinse intre 450 si 500 de euro pe luna. Participantii anteriori sunt acceptati in noul program Erasmus+.

  Pentru mai multe informatii ne gasiti la:
  - Biroul Programe Comunitare - Erasmus corpul C, etaj 3, birou 306
  - Telefon +40(0)372.120.115
  - Email: [email protected]

  Curs intensiv "Pregatirea si organizarea procesului de negociere"
  (POSDRU/156/1.2/G/132920)


  Centrul de Negociere si Mediere din cadrul Universitatii Romano-Americane va invita sa participati la cursul intensiv "Pregatirea si organizarea procesului de negociere", sustinut de catre domnul profesor dr. Valeriu Potecea de la Universitatea Romano-Americana.

  Cursul va avea loc in campusul Universitatii Romano-Americane (Sala 223), in data de 19 octombrie 2015, incepand cu ora 15:00.

  Cursul este gratuit si deschis oricarui student, masterand sau cadru didactic, indiferent de universitatea de provenienta. Reprezentanti ai ONG-urilor, ai mediului de afaceri si ai partenerilor sociali in educatie sunt de asemenea invitati sa participe. Participarea presupune apartenenta la grupul-tinta al proiectului (*).


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  (*) Studentii/masteranzii, in cazul in care nu sunt inscrisi deja in proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta (prezent la organizatori) si sa prezinte o adeverinta de student; studentii/masteranzii Universitatii Romano-Americane nu necesita adeverinta, aceasta fiind emisa din sistemul electronic integrat. Cadrele didactice, reprezentantii societatii civile, ai mediului de afaceri si partenerilor sociali in educatie, in cazul in care nu sunt deja inscrisi in proiect, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta si sa prezinte o adeverinta de la locul de munca, care sa ateste calitatea de cadru didactic/apartenenta la un ONG/angajarea in cadrul unei firme.

  Concurs "Simulari de Negocieri Comerciale"
  (POSDRU/156/1.2/G/132920)


  Centrul de Negociere si Mediere din cadrul Universitatii Romano-Americane va invita sa participati la Concursul "Simulari de Negocieri Comerciale", ajuns la cea de a doua editie.

  Prima etapa a concursul se va desfasura in campusul Universitatii Romano-Americane (Sala 223), in data de 26 octombrie 2015, incepand cu ora 12:00.

  Castigatorii vor primii premii totale de 5000 lei (4 premii x 1250 lei). Concursul este gratuit si deschis oricarui student sau masterand, indiferent de universitatea de provenienta, sub conditia apartenentei la grupul-tinta al proiectului (*).
  Pachetul de documente care trebuie completate poate fi descarcat de pe site-ul Centrului.


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  (*) Studentii/masteranzii, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta (prezent la organizatori), formularul de inscriere la concurs, sa aduca o copie de CI si sa prezinte o adeverinta de student; studentii/masteranzii Universitatii Romano-Americane nu necesita adeverinta, aceasta fiind emisa din sistemul electronic integrat.

  "Asigurarea competentelor corespunzatoare cerintelor pietei muncii prin programe de studii de excelenta cu dimensiune internationala", POSDRU/156/1.2/G/134518

  Proiectul cu titlul "Asigurarea competentelor corespunzatoare cerintelor pietei muncii prin programe de studii de excelenta cu dimensiune internationala", cod contract POSDRU/156/1.2/G/134518, este implementat de Universitatea Romano-Americana, in colaborare cu Universitatea "Babe?-Bolyai" din Cluj si Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu-Jiu.

  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.
  Pentru detalii suplimentare accesati pagina web a proiectului - http://spredi.rau.ro si https://www.facebook.com/spredi.


  Dezbaterea "Global challenges for multinational companies"
  (POSDRU/156/1.2/G/132920)


  Centrul de Negociere si Mediere din cadrul Universitatii Romano-Americane va invita sa participati la dezbaterea "Global challenges for multinational companies".

  Evenimentul se va desfasura in campusul Universitatii Romano-Americane, in Sala Senatului pe data de 28 octombrie 2015, incepand cu ora 16:30.
  Invitatii principali sunt domnul Christoph Sikora, General Manager Central Europe Dow Chemical si domnul Claudiu Tuncu, Country Manager Dow Chemical Romania.

  Participarea la eveniment este gratuita si deschisa oricarui student, masterand sau cadru didactic, indiferent de universitatea de provenienta. Reprezentanti ai ONG-urilor, ai mediului de afaceri si ai partenerilor sociali in educatie sunt de asemenea invitati sa participe. Participarea presupune apartenenta la grupul-tinta al proiectului (*).  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  (*) Studentii/masteranzii, in cazul in care nu sunt inscrisi deja in proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta (prezent la organizatori) si sa prezinte o adeverinta de student; studentii/masteranzii Universitatii Romano-Americane nu necesita adeverinta, aceasta fiind emisa din sistemul electronic integrat. Cadrele didactice, reprezentantii societatii civile, ai mediului de afaceri si partenerilor sociali in educatie, in cazul in care nu sunt deja inscrisi in proiect, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta si sa prezinte o adeverinta de la locul dea href= munca, care sa ateste calitatea de cadru didactic/apartenenta la un ONG/angajarea in cadrul unei firme.

  Conferinta Nationala de Insolventa

  In zilele de 30 si 31 octombrie 2015, Institutul National de Pregatire a Practicienilor in Insolventa (I.N.P.P.I.), in parteneriat cu Universitatea Romano-Americana, organizeaza cea de a III-a editie a Conferintei Nationale de Insolventa.

 • Programul conferintei

 • NOIEMBRIE 2015

  Preselectie pentru Concursul de Procese Simulate pe Drept Comercial 2015-2016

  In luna aprilie 2016 se va desfasura editia 2016 a Concursului de Procese Simulate pe Drept Comercial organizat de Facultatea de Drept a Universitatii Romano-Americane.

  Studentii cistigatori vor reprezenta Universitatea Romano-Americana la Concursul Inter-universitar de Procese Simulate pe Drept Comercial organizat in colaborare de Universitatea Romano-Americana, Universitatea Nicolae Titulescu si Universitatea Valahia.

  Se pot inscrie pentru preselectie studentii anului III ai Facultatii de Drept, Universitatea Romano-Americana care au obtinut notele 8, 9 sau 10 la examenele de drept civil.

  Testul de preselectie va avea loc in data de 15 decembrie 2015, ora 12:00, sala 222, et. 2, pe baza bibliografiei obligatorii si facultative studiate la disciplina drept civil.
  Testul final pentru selectarea studentilor ce vor participa la Concursul de Procese Simulate pe Drept Comercial va avea loc pe baza bibliografiei obligatorii si facultative studiate la disciplina drept civil, pe baza bibliografiei obligatorii si facultative in curs de studiere la disciplina drept comercial, precum si a cunostintelor elementare in materie de de drept procesual civil.
  Studentii interesati se pot inscrie la preselectie pana la data de 15 noiembrie 2015 la urmatoarele adrese de email: [email protected] si [email protected].
  Workshop "Provocarea - iesirea din zona de confort"

  Vrei sa afli CUM poti sa iesi din zona ta de confort pentru a-ti atinge obiectivele si a avea succes? :)

  Participa la workshopul "Provocarea - iesirea din zona de confort" sustinut de catre Marian Opran - Life Coach NLP in data de 18 noviembrie 2015, de la ora 15:00 in sala MBA (corp B, parter).

  Participarea este GRATUITA in limita a 30 de locuri. Inscrieri AICI!

  In plus, ai sansa de a castiga unul dintre cele 7 vouchere - 50% discount pentru pachetele de Life Coaching NLP!

  Evenimentul este organizat de Revista Performance - Revista Studentului URA


  Conferinta "Romania si Zona Euro"

  Pe 6 noiembrie a.c., ora 9.30, in Aula Magna a ASE va avea loc Conferinta "Romania si Zona Euro" organizata de Centrul de Cercetare in Relatii Economice Internationale (CCREI) si Societatea Romana de Economie (SOREC) in parteneriat cu Universitatea Romano-Americana si Institutul de Economie Mondiala.


  Conferinta "Applied Informatics in Economy and Information Technology - e-Society - Knowledge and Innovation"

  In perioada 12-13 noiembrie 2015, Facultate de Informatica Manageriala din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza conferinta anuala internationala "Applied Informatics in Economy and Information Technology - e-Society - Knowledge and Innovation", ajunsa la cea de a treia editie.

  Cadre didactice, cercetatori in domeniul IT si reprezentanti ai mediului de afaceri, atat din Romania cat si din strainatate, vor fi prezenti si vor schimba idei, cunostinte in domeniul IT si rezultate practice obtinute in munca de cercetare.

  Pentru mai multe detalii puteti accesa site-ul conferintei.
  Burse General Electric

  Studentii Universitatii Romano-Americane sunt invitati sa aplice pana pe 15 decembrie 2015 pentru o bursa oferita de catre Fundatia GE in cadrul Programului GE Foundation Scholar-Leaders.

  Programul GE Foundation Scholar-Leaders in Romania este un program unic care asigura suport financiar si oportunitati de dezvoltare a aptitudinilor pentru cei mai buni dintre studentii de anul II de la programele de licenta ale institutiilor partenere ale programului, care studiaza unul dintre domeniile: economie, management, inginerie sau tehnologie.

  Studentii care doresc sa aplice trebuie sa apartina uneia dintre prestigioasele institutii partenerene ale programului:
 • Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi
 • Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca
 • Universitatea Romano-Americana din Bucuresti
 • Universitatea Politehnica din Timisoara
 • Universitatea Politehnica din Bucuresti


 • Pentru mai multe detalii va rugam accesati articolul de pe blogul nostru.
  Masa rotunda "Invatamant pe tema Proprietatea intelectuala"

  Universitatea Romano-Americana gazduieste in perioada 18 - 19 noiembrie 2015, in Sala Senatului, intre orele 9:00 - 16:30, masa rotunda "Invatamant pe tema Proprietatea intelectuala".

  Activitatea este organizata de catre WIPO (World Intellectual Property Organization) si ORDA (Oficiul Roman pentru Drepturi de Autor), in cooperare cu MECS (Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice) si OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci).
  Conferinta internationala "Perspective Europene ale Pietei Muncii: Inovare, Competente, Performanta"

  In perioada 19 - 20 noiembrie 2015, Universitatea Romano-Americana organizeaza conferinta "Perspective Europene ale Pietei Muncii: Inovare, Competente, Performanta", in parteneriat cu Academia Romana - Institutul de Prognoza Economica, SNSPA, Institutul National de Cercetari Stiintifice in Domeniul Muncii si Protectiei Sociale si Fundatia Giacomo Brodolini.

 • Programul Conferintei

 • Atelier de lucru "Traficul de persoane in scopul muncii fortate - o forma de criminalitate organizata" (POSDRU/156/1.2/G/132920)

  Centrul de Drepturile Omului si Migratie din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza atelierul de lucru "Traficul de persoane in scopul muncii fortate - o forma de criminalitate organizata", care va avea loc luni, 23 noiembrie, incepand cu ora 12:00, in Sala Senatului.
  Evenimentul are ca scop intelegerea infractiunii de trafic de persoane si a celor conexe, precum si prezentarea practicii judiciare nationale.

  Avem placerea de a invita orice student, masterand sau cadru didactic, indiferent de universitatea de provenienta. Reprezentanti ai ONG-urilor, ai mediului de afaceri si ai partenerilor sociali in educatie sunt de asemenea invitati sa participe. Participarea presupune apartenenta la grupul-tinta al proiectului (*).
  Evenimentul este coordonat de Silvia Tabusca - expert al Comisiei Europene in Romania, avand ca invitati speciali pe: Mirela Podoiu - avocat specializat in protectia victimelor traficului de persoane si Stefan Coman - reprezentant al Organizatiei eLiberare.
  La sfarsitul activitatii, participantii sunt invitati sa continue discutiile intr-un cadru informal, fiind invitati sa serveasca masa in regim de bufet suedez.

  In speranta ca veti putea raspunde pozitiv invitatiei noastre, va multumim si va rugam sa confirmati participarea Dumneavoastra la urmatoarea adresa de email [email protected], pana duminica, 22 noiembrie a.c., inclusiv.


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  (*) Studentii/masteranzii, in cazul in care nu sunt inscrisi deja in proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta (prezent la organizatori) si sa prezinte o adeverinta de student; studentii/masteranzii Universitatii Romano-Americane nu necesita adeverinta, aceasta fiind emisa din sistemul electronic integrat. Cadrele didactice, reprezentantii societatii civile, ai mediului de afaceri si partenerilor sociali in educatie, in cazul in care nu sunt deja inscrisi in proiect, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta si sa prezinte o adeverinta de la locul de munca, care sa ateste calitatea de cadru didactic/apartenenta la un ONG/angajarea in cadrul unei firme.

  Conferinta internationala MLIBCW - o noua editie de succes in 2015!

  In perioada 5-6 Noiembrie 2015, Universitatea Romano-Americana a organizat o noua editie a conferintei internationale "MANAGEMENT, LEADERSHIP AND INNOVATION TOWARDS A BETTER CHANGING WORLD".

  Reprezentanti ai mediului academic din Romania, Norvegia, Marea Britanie, Portugalia, Noua Zeelanda, Korea, Africa de Sud, Turcia, Spania, precum si specialisti din mediul de business au raspuns provocarii de a dezbate noile tendinte si abordari din domenii diverse precum aviatia, turismul, dezvoltarea durabila, comunicarea in secolul 21 etc.

  Evenimentul a debutat in perioada 3-4 Noiembrie cu 2 workshop-uri preliminare, conduse de Young-Sook LEE (University of Tromso, The Arctic University of Norway), subiectele abordate fiind relatia bilaterala dintre turism si dezvoltarea economica regionala, precum si analiza turismului in Asia de Est, din perspectiva strategiilor de marketing. Prima zi a conferintei (5 Noiembrie)a fost dedicata prezentarii rezultatelor cercetarii stiintifice si dezbaterilor pe marginea subiectelor abordate. Johannes Jacobus ELS (AECOM), Razvan TUDOR (traducembine.ro), Filipe CARRERA (Instituto Superior de Economia e Gestão,University of Lisbon), Martin ELLIOTT-WHITE (University of Lincoln), Andrew Wilson DAVID (Managing Editor - Siren FM), si Young-Sook LEE (University of Tromso, The Arctic University of Norway) au fost invitatii speciali ai evenimentului. Ei au expus in prezentarile lor tendintele actuale din domeniul transporturilor turistice aeriene (si impactul evolutiei acestora asupra turismului si dezvoltarii economice regionale) si importanta dezvoltarii durabile la nivel global, fiind subliniata in permanenta necesitatea existentei unei colaborari atat intersectoriale, precum si intre mediul academic si industrie. De asemenea, evolutia tehnologiei si noile trenduri au reprezentat si de aceasta data un subiect de interes, fiind evidentiata importanta inovatiei in contextul aparitiei unor noi modele de business. Prima zi a conferintei a continuat cu prezentarea postului de radio Siren Fm din Lincoln, UK, si cu elementele cheie ale modelului de business. Prezentarea a fost realizata chiar de directorul acestuia, Andrew Wilson DAVID. In paralel au avut loc si sesiunile stiintifice de discutii si dezbateri.

  In cea de-a doua zi a conferintei (6 Noiembrie) a avut loc o dezbatere pe tema noilor directii in domeniul cercetarii stiintifice, punctul de plecare fiind reprezentat de programul cadru pentru cercetare si inovare al Uniunii Europene - Horizon 2020. Dezbaterea a fost urmata de workshop-ul condus de Andrew Wilson DAVID (Managing Editor - Siren FM), in cadrul caruia, participantii au descoperit universul fascinant al unui post de radio britanic local si elementele cheie din spatele unui astfel de business: colaborare, comunicare si pasiune.
  La eveniment au participat aproximativ 100 de persoane din mediul academic si de business, precum si studenti si absolventi.

 • Afis conferinta

 • Cursuri IATA

  In lunile ianuarie, respectiv februarie 2016, ATC RAU organizeaza 2 noi cursuri, dupa cum urmeaza:

  - Curs Foundation in Travel and Tourism in perioada 14-30 ianuarie 2016
  - Curs Travel and Tourism Consultant in perioada 1-7 februarie 2016

  Inscrierile se inchid pe 3 decembrie 2015 (pentru cei care doresc sa participe la examenul din martie 2016), respectiv pe 13 ianuarie 2016 (pentru cei care se vor prezenta la sesiunea de examen din Iunie 2016).

  Mai multe detalii se pot obtine la Centrul IATA RAU, Sala Montreal (427), scriind la adresa de e-mail: [email protected] sau accesand pagina dedicata: iata.rau.ro.

  Va asteptam!
  Balul Bobocilor 2015

  Clubul Studentilor din Universitatea Romano-Americana (CS-URA) va invita la Balul Bobocilor 2015!

  Balul va avea loc pe 2 decembrie, incepand cu ora 22:00, in Club One.


  Apasati pentru varianta marita

  Curs interactiv "Inteligenta emotionala" (POSDRU/156/1.2/G/132920)

  Centrul de Negociere si Mediere din cadrul Universitatii Romano-Americane va invita sa participati la cursul interactiv "Inteligenta emotionala", sustinut de catre Dna. Katalin Kibedi, Expert al centrului, fost Secretar de Stat in Ministerul Justitiei si fost Vice-presedinte al Consiliului de Mediere.

  Cursul va avea loc in doua parti, in zilele de marti, 24.11.2015 si joi, 26.11.2015, intre orele 13:30 - 14:50, in Sala 223.

  Participarea este complet gratuita pentru orice student, masterand sau cadru didactic, indiferent de universitatea de provenienta. Reprezentanti ai ONG-urilor, ai mediului de afaceri si ai partenerilor sociali in educatie sunt de asemenea invitati sa participe. Participarea presupune apartenenta la grupul-tinta al proiectului (*).


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  (*) Studentii/masteranzii, in cazul in care nu sunt inscrisi deja in proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta (prezent la organizatori) si sa prezinte o adeverinta de student; studentii/masteranzii Universitatii Romano-Americane nu necesita adeverinta, aceasta fiind emisa din sistemul electronic integrat. Cadrele didactice, reprezentantii societatii civile, ai mediului de afaceri si partenerilor sociali in educatie, in cazul in care nu sunt deja inscrisi in proiect, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta si sa prezinte o adeverinta de la locul de munca, care sa ateste calitatea de cadru didactic/apartenenta la un ONG/angajarea in cadrul unei firme.

  Vizionare de film si dezbatere pe teme de drept constitutional (POSDRU/156/1.2/G/132920)

  In cadrul programului "American Day", derulat de catre Centrul de Drepturile Omului si Migratie, avem placerea de a va invita joi, 3 decembrie 2015, in Aula Magna a Universitatii Romano-Americane, incepand cu ora 10:30, pentru a viziona filmul "Lincoln".

  Vizionarea de film va fi urmata de o sesiune de dezbateri pe teme de drept constitutional, avand ca invitat principal pe dna. Marisa McIsaac, Rule of Law Officer, Ambasada SUA.

  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  (*) Studentii/masteranzii, in cazul in care nu sunt inscrisi deja in proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta (prezent la organizatori) si sa prezinte o adeverinta de student; studentii/masteranzii Universitatii Romano-Americane nu necesita adeverinta, aceasta fiind emisa din sistemul electronic integrat. Cadrele didactice, reprezentantii societatii civile, ai mediului de afaceri si partenerilor sociali in educatie, in cazul in care nu sunt deja inscrisi in proiect, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta si sa prezinte o adeverinta de la locul de munca, care sa ateste calitatea de cadru didactic/apartenenta la un ONG/angajarea in cadrul unei firme.

  Atelier de lucru "Building web and mobile apps with Meteor and Polymer" (POSDRU/156/1.2/G/132920)

  Centrul de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor din cadrul Universitatii Romano-Americane va invita vineri, 4 decembrie 2015, in Sala 515, incepand cu ora 10:30, pentru a participa la atelierul de lucru "Building web and mobile apps with Meteor and Polymer".

  Participarea este complet gratuita pentru orice student, masterand sau cadru didactic, indiferent de universitatea de provenienta. Reprezentanti ai ONG-urilor, ai mediului de afaceri si ai partenerilor sociali in educatie sunt de asemenea invitati sa participe. Participarea presupune apartenenta la grupul-tinta al proiectului (*).


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  (*) Studentii/masteranzii, in cazul in care nu sunt inscrisi deja in proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta (prezent la organizatori) si sa prezinte o adeverinta de student; studentii/masteranzii Universitatii Romano-Americane nu necesita adeverinta, aceasta fiind emisa din sistemul electronic integrat. Cadrele didactice, reprezentantii societatii civile, ai mediului de afaceri si partenerilor sociali in educatie, in cazul in care nu sunt deja inscrisi in proiect, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta si sa prezinte o adeverinta de la locul de munca, care sa ateste calitatea de cadru didactic/apartenenta la un ONG/angajarea in cadrul unei firme.

  DECEMBRIE 2015

  Atelier de lucru "Elemente ale comportamentului nonverbal in negociere" (POSDRU/156/1.2/G/132920)

  Centrul de Negociere si Mediere din cadrul Universitatii Romano-Americane va invita miercuri, 9 decembrie 2015, in Sala MBA, incepand cu ora 10:30, pentru a participa la atelierul de lucru "Elemente ale comportamentului nonverbal in negociere".

  Participarea este complet gratuita pentru orice student, masterand sau cadru didactic, indiferent de universitatea de provenienta. Reprezentanti ai ONG-urilor, ai mediului de afaceri si ai partenerilor sociali in educatie sunt de asemenea invitati sa participe. Participarea presupune apartenenta la grupul-tinta al proiectului (*).


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  (*) Studentii/masteranzii, in cazul in care nu sunt inscrisi deja in proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta (prezent la organizatori) si sa prezinte o adeverinta de student; studentii/masteranzii Universitatii Romano-Americane nu necesita adeverinta, aceasta fiind emisa din sistemul electronic integrat. Cadrele didactice, reprezentantii societatii civile, ai mediului de afaceri si partenerilor sociali in educatie, in cazul in care nu sunt deja inscrisi in proiect, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta si sa prezinte o adeverinta de la locul de munca, care sa ateste calitatea de cadru didactic/apartenenta la un ONG/angajarea in cadrul unei firme.

  Atelier de lucru "Prevenirea traficului de persoane in scopul muncii fortate" (POSDRU/156/1.2/G/132920)

  Centrul de Drepturile Omului si Migratie din cadrul Universitatii Romano-Americane va invita miercuri, 9 decembrie 2015, in Sala 223, incepand cu ora 10:00, pentru a participa la atelierul de lucru "Prevenirea traficului de persoane in scopul muncii fortate".

  Participarea este complet gratuita pentru orice student, masterand sau cadru didactic, indiferent de universitatea de provenienta. Reprezentanti ai ONG-urilor, ai mediului de afaceri si ai partenerilor sociali in educatie sunt de asemenea invitati sa participe. Participarea presupune apartenenta la grupul-tinta al proiectului (*).


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

  (*) Studentii/masteranzii, in cazul in care nu sunt inscrisi deja in proiectul POSDRU/156/1.2/G/132920, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta (prezent la organizatori) si sa prezinte o adeverinta de student; studentii/masteranzii Universitatii Romano-Americane nu necesita adeverinta, aceasta fiind emisa din sistemul electronic integrat. Cadrele didactice, reprezentantii societatii civile, ai mediului de afaceri si partenerilor sociali in educatie, in cazul in care nu sunt deja inscrisi in proiect, trebuie sa completeze formularul de grup-tinta si sa prezinte o adeverinta de la locul de munca, care sa ateste calitatea de cadru didactic/apartenenta la un ONG/angajarea in cadrul unei firme.

  Conferinta de inchidere a proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii" (POSDRU/156/1.2/G/132920)

  Echipa management a proiectului SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii, cod POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de catre Universitatii Romano-Americane si Centrul de Resurse Juridice, va invita miercuri, 9 decembrie 2015, in Sala Senatului Universitatii Romano-Americane, incepand cu ora 13:00, pentru a participa la conferinta de inchidere a proiectului.

  Cu acest prilej vor fi reiterate obiectivele proiectului, indicatorii realizati, rezultatele obtinute si vor fi prezentate activitatile viitoare, care se vor desfasura sub egida acelorasi centre de activitati practice care au organizat activitatile desfasurate pe perioada celor 19 luni de implementare a proiectului.
  Totodata, cu acest prilej vor fi oferite si bursele centrelor, pentru studentii cu activitate deosebita pe parcursul celui de al doilea an de implementare a proiectului.

  Participarea este complet gratuita pentru orice student, masterand sau cadru didactic, indiferent de universitatea de provenienta. Reprezentanti ai ONG-urilor, ai mediului de afaceri si ai partenerilor sociali in educatie sunt de asemenea invitati sa participe.


  Apasati pentru varianta marita


  Activitatea este organizata in cadrul proiectului "SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii", POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  Spectacol de Craciun - 2015

  Traditionalul Spectacol de Craciun, dedicat copiilor cadrelor didactice si angajatilor Universitatii Romano-Americane, se va desfasura si anul acesta, pe 9 decembrie, incepand cu ora 11:00, in corpul B, parter.


  Sesiunea cercurilor stiintifice studentesti

  Sesiunea cercurilor stiintifice studentesti din semestrul I, anul universitar 2015-2016, are loc miercuri, 16 decembrie 2015, incepand cu ora 9:00, pentru studentii de la programele de studii de licenta si incepand cu 16:30 pentru studentii de la programele de studii de masterat.

 • Repartizare pe sali

 • © Universitatea Romano-Americana / Romanian-American University - Toate drepturile rezervate.

  Publicat la: 2016-01-01 (5038 citiri)

  [ Inapoi ]
    Check Google Page Rank   Contact administrator        URA Protectia Datelor