Acasa Admitere Contact Informatii
           Limba
Select Language:


           Noutati
Actualizare! Prelungirea suspendarii cursurilor fata-in-fata, incepand cu 18.05.2020
publicat: 2020-05-17

#StămAcasă - Sfaturi privind mişcarea şi nutriţia
publicat: 2020-04-14


           Incearca si tu!

           Cine e online
Exista in mod curent, 25 vizitator(i).Oferta educationala - DREPT

Prezentare Oferta educationala Perspective profesionale Managementul FacultatiiOferta educationala a Facultatii de Drept pastreaza traditia invatamantului juridic romanesc dar traduce, in acelasi timp, complexitatea sarcinilor cadrelor universitare, legate de adaptarea si perfectionarea procesului didactic in raport cu noile fenomene social-economice reflectate in reglementarile juridice in vigoare sau in curs de promulgare.
In acest sens, o preocupare constanta pentru perfectionarea procesului de invatamant o constituie actualizarea permanenta a planurilor de invatamant si a programelor analitice in vederea asigurarii unui curriculum modern in concordanta cu cerintele unui invatamant competitiv. Disciplinele predate la Facultatea de Drept abordeaza problematica juridica in continua reforma legislativa, in vederea infaptuirii justitiei pe principiile statului de drept.Prin cunostintele dobandite in cadrul programului de invatamant, viitorii absolventi vor participa in mod direct la realizarea actului de justitie, la reformele impuse de integrarea Romaniei in Comunitatea Europeana.
O componenta insemnata a procesului de invatamant o constituie cercetarea stiintifica realizata prin participarea cadrelor didactice la programele de cercetare fundamentala si finantata, precum si prin intermediul cercurilor stiintifice studentesti si a sesiunilor de comunicari stiintifice.
Ca o modalitate directa de aprofundare a cunostintelor teoretice accumulate la cursuri si seminarii, Facultatea de Drept a dezvoltat o baza de practica puternica, incluzand institutii cu profil juridic din Bucuresti si din tara, dar si un sistem intern de diseminare sub raportul relevantei practice a informatiilor, prin crearea clinicilor juridice de profil. Acestea sunt parte integranta a planurilor de invatamant.Corpul profesoral care asigura pregatirea studentilor cuprinde personalitati academice recunoscute pe plan national si international dintre care mentionam: prof.univ.dr. Florian Coman, prof.univ.dr. Florea Magureanu, prof.univ.dr. Theodor Mrejeru, prof.univ.dr. Florin Sandu, conf.univ.dr. Mihaela Pruna, prof.univ.dr. Constantin Duvac.
Cadre didactice tinere, cu experienta profesionala dobandita si urmare a implicarii in activitati extradidactice, lucrand in avocatura, notariat sau administratie publica, completeaza corpul profesoral al Facultatii de Drept. Printre acestia se numara: conf.univ.dr. Luminita Tuleasca, conf.univ.dr. Iulian Ionita, conf.univ.dr. George Magureanu, conf.univ.dr. Mihai Olariu, conf.univ.dr. Giuseppe Zaharia, lect.univ.dr. Andrei Savescu, lect.univ.dr. Claudiu Seucan, lect.univ.dr. Silvia Tabusca.

Implicarea in activitati profesionale extradidactice a numeroase cadre universitare din Facultatea de Drept, prin angajarea in institutii precum tribunale, judecatorii, procuratura, cabinete de avocatura, notariate, ministere si alte institutii publice, se reflecta in dimensionarea pragmatica a procesului educational.
Studentii beneficiaza de cursuri permanent reactualizate si de o veritabila baza de date accesibila prin apelul la experienta profesionala a profesorilor care activeaza in Universitatea Romano-Americana.

© Universitatea Romano-Americana / Romanian-American University - Toate drepturile rezervate.

Publicat la: 2006-04-12 (52194 citiri)

[ Inapoi ]
  Check Google Page Rank   Contact administrator        URA Protectia Datelor